Skip to main content
DIABASTE DWREAN DIG 187
TM 493
SECURITY REPORT 149
satpraxis 2022
ImageTech Photovision 2024
now 33 2022

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

28 Νοεμβρίου 2011 19:37

Αφιέρωμα στο Διαμοιρασμό Καρτών

Γράφει: Γιάννης-Φίλιππος Δημητριάδης
0fdaaa58698dd5dcc4b72fde2f6291c1 XL c967b98d

Featured | Αυτή τη στιγμή, το νόμιμο οικιακό card sharing είναι δεδομένο και γίνεται με πολλούς τρόπους, ενώ στο παράνομο διαδικτυακό card sharing ο μόνος περιορισμός που μπαίνει σε ορισμένα συστήματα πρόσβασης, είναι ο μέγιστος αριθμός χρηστών που βλέπουν ταυτόχρονα από την ίδια κάρτα (στο σύστημα NDS όταν βλέπουν πάνω από 4-5 την ίδια στιγμή, από την ίδια κάρτα, αρχίζουν τα παγώματα εικόνας, ενώ η antishare λειτουργία των irdeto zeta cards που δεν θα επιτρέπει πάνω από 3 ή 4 χρήστες στην ίδια κάρτα, έχει εφαρμοστεί μόνο πειραματικά).

Με εξαίρεση ίσως κάποια περιθωριακά συστήματα πρόσβασης ή κάποια «επαγγελματικά», όλα τα γνωστά συστήματα κωδικοποίησης διαμοιράζονται, ενώ και οι δέκτες που συνδέονται αυτόματα με ιντερνετικούς σερβιτόρους έχουν αυξηθεί σημαντικά, καθιστώντας πλέον το διαμοιρασμό κάρτας σαφώς μεγαλύτερο πονοκέφαλο για τα πακέτα, παρά την ενδεχόμενη χάκευση των κλειδιών τους (που έχει περιοριστεί σημαντικά)! Ακόμη και τα περιζήτητα κανάλια υψηλής ευκρίνειας έχουν αρχίσει να διαμοιράζονται και, βέβαια, η ζήτηση για δορυφορικούς δέκτες ικανούς για διαδικτυακά μοιράσματα, είναι μεγαλύτερη παρά ποτέ. Στους δέκτες υψηλής ευκρίνειας υπάρχει πάντως κάποια καθυστέρηση ανάπτυξης, αλλά και εκεί οι εξελίξεις τρέχουν και η σχετική ζήτηση είναι μεγάλη.

Ας υποθέσουμε όμως ότι τα πακέτα βρίσκουν αύριο κιόλας ένα μαγικό τρόπο για να μπλοκάρουν εντελώς το card sharing, οικιακό και διαδικτυακό (δύσκολα σταματάς το ένα χωρίς να θίξεις και το άλλο)… θα λυθούν άραγε τα προβλήματά τους; Τουλάχιστον σε ό,τι αφορά  το σκέλος των ταινιών, βρίσκεις σήμερα στο διαδίκτυο τα πάντα και όχι μόνο σε ποιότητα DVD και κάτω, αλλά και στην ανώτερη ποιότητα των δίσκων υψηλής ευκρίνειας, ενώ ελληνικοί υπότιτλοι παράγονται πολύ γρήγορα για κάθε νέα κυκλοφορία! Σε ό,τι αφορά τα λοιπά προγράμματα, επίσης, δεκάδες κινέζικοι και άλλοι σέρβερς ξεφυτρώνουν καθημερινά, προσφέροντας ιντερνετικά με τη μέθοδο του streaming, δεκάδες περιζήτητα κανάλια με ποιότητα κατώτερη από τη δορυφορική προς το παρόν, αλλά κι εκεί οι βελτιώσεις είναι ραγδαίες! Έχουμε δει ακόμη και ιντερνετικά κανάλια υψηλής ευκρίνειας με υψηλό ρυθμό μετάδοσης, που έδειχναν περίπου σαν κανονικά δορυφορικά κανάλια SD (standard definition) και ήταν και νόμιμα. Μήπως λοιπόν τελικά η μάχη είναι χαμένη εκ των προτέρων για τους providers και η μόνη λύση στο μέλλον γι’ αυτούς είναι ο (πιθανότατα ανέφικτος) έλεγχος του… ανεξέλεγκτου διαδικτύου; Πώς όμως θα ελέγξεις το διαδίκτυο και ποιος θα το κάνει, όταν σήμερα υπάρχουν δεκάδες χώρες που παρέχουν… ιντερνετικό άσυλο; Ίσως είναι εύκολο να κλείσεις ένα «σερβιτόρο» που βρίσκεται σε χώρα της Ε.Ε., πώς όμως θα κλείσεις το σερβιτόρο στο νησάκι του Ειρηνικού που προσδοκά σημαντικά έσοδα από τέτοιες δραστηριότητες; Ακόμη χειρότερα… πώς θα κλείσεις τον Κινέζο σερβιτόρο, ο οποίος διαθέτει και ισχυρή κρατική προστασία; Μπορείς επίσης να μπλοκάρεις ένα δέκτη κατασκευασμένο στην Ε.Ε. και… ύποπτο για πειρατεία, πώς όμως θα μπλοκάρεις τον Κινέζο που αντιγράφει τον ίδιο δέκτη και σου τον παρέχει….με το αντικλείδι στο χέρι, δηλαδή …με το που το συνδέεις στο διαδίκτυο, βλέπεις το «φως το αληθινόν» από κάποιο πολύυυυ μακρινό σερβιτόρο κλειδιών; Μακροπρόθεσμα βέβαια,  τέτοιες πρακτικές θα φέρουν και το θάνατο του sharing, καθώς είναι κάτι αντίστοιχο με το… ψάρεμα με δυναμίτιδα! Κάποια στιγμή δηλαδή, τα ψάρια… θα εξαφανιστούν εντελώς, μέχρι τότε όμως η ζήτηση θα είναι μεγάλη και όταν υπάρχει ζήτηση, πάντα υπάρχουν και κάποιοι έτοιμοι να την ικανοποιήσουν. 

Τα ίδια περίπου, αλλά με δυσκολότερη υλοποίηση ισχύουν και στον τομέα των δεκτών με Linux-Ethernet, όπου πλέον οι μικρές παρέες φίλων που μοιράζονται ερασιτεχνικά κάποιες κάρτες, είναι η μειοψηφία. Σήμερα, τα εμπορικά αραχνοδίκτυα έχουν πολλαπλασιαστεί ανεξέλεγκτα και παρέχουν διαδικτυακές συνδρομές σε πολλά πακέτα με χαμηλό κόστος και μάλιστα με εύκολη και ασφαλή πληρωμή μέσω paypal! Τα δίκτυα αυτά έχουν και τους εκπροσώπους τους μέσα στη χώρα μας, που αναλαμβάνουν να υλοποιήσουν το «τεχνικό κομμάτι» της όλης εγκατάστασης, ενώ σε άλλες περιπτώσεις στήνονται και ιδιωτικοί σερβιτόροι, που μπορεί να έχουν και ως μοναδικό στόχο την απλή αύξηση των πωλήσεων κάποιου καταστήματος, αφού ο πελάτης με την αγορά που θα κάνει, θα έχει εξασφαλίσει και (για κάποιο χρόνο) δωρεάν θεάσεις! Σήμερα, σε όλα υπάρχει ανταγωνισμός!
 

Εκτός των παραπάνω, σαν γόρδιος δεσμός για τους providers μοιάζει και το πρόβλημα του “πώς θα σταματήσεις τους παράνομους, χωρίς να θίξεις τους νόμιμους”. Είχα πρόσφατα σχετική αρνητική εμπειρία, όταν επιχείρησα να παίξω γνησιότατο δισκάκι στο σύστημα του σπιτιού μου, από laptop με Blu ray player. Το μπλε δισκάκι έπαιζε μόνο σε απευθείας σύνδεση HDMI με το βιντεοπροβολέα μου και αρνιόταν κατηγορηματικά να παίξει με τη διαμεσολάβηση του ολοκληρωμένου ενισχυτή μέσω HDMI in-out και πάλι, καθώς στην περίπτωση αυτή διέβλεπε (προφανώς λανθασμένα) παραβίαση του πρωτοκόλλου κλειδώματος HDCP! Τι να το κάνω το Blu ray player, αν δεν μου παίζει διαμέσω του ενισχυτή που χρησιμοποιώ σαν γενικό κέντρο ελέγχου της εγκατάστασης; Ανάλογα προβλήματα με το HDCP… υποπτεύομαι ότι θα αντιμετωπίσουμε κάποια στιγμή και στα HD δορυφορικά κανάλια, όταν ενεργοποιηθούν και στην Ευρώπη τα σχετικά κλειδώματα, καθώς γενικότερα, όλα τα κλειδώματα εμφανίζουν δυστυχώς… παρενέργειες και στους νόμιμους χρήστες (κάπως σαν τα…φάρμακα!). Αν τα πακέτα είχαν βρει μέχρι τώρα το αντίδοτο στο card sharing, χωρίς να θίγονται ταυτόχρονα οι νόμιμοι συνδρομητές τους…να είστε σίγουροι πως θα το είχαν ήδη εφαρμόσει! Μερικά πακέτα προβάλλουν σαν λύση το πάντρεμα κάρτας-δέκτη, πρακτική που έτσι κι αλλιώς εφαρμόζεται εδώ και χρόνια στα συστήματα NDS και Nagravision, χωρίς να έχει εμποδίσει στο ελάχιστο το μοίρασμα των καρτών αυτών των συστημάτων! Ακόμη και πακέτο που δεν χρησιμοποιεί κάρτα …διαμοιράζεται, αφού οι πειρατές αφαιρούν το εσωτερικό τσιπ του δέκτη και το διαβάζουν! Αυτή τη στιγμή, πιθανότατα η καλύτερη λύση για τα πακέτα είναι η παροχή πολύ αξιόλογου περιεχομένου (με ποιότητα προγράμματος και εικόνας) σε καλή τιμή, ώστε να μην έχει νόημα το πειρατικό ρίσκο για εμπόρους και καταναλωτές, ενώ πολύ αργότερα η λύση για τα πακέτα μπορεί να έρθει με κάποιο υποχρεωτικό κανάλι επιστροφής (π.χ. μέσω ADSL) που θα ελέγχει συνεχώς τη νομιμότητα του συνδρομητή ή και με την ανάπτυξη της IPTV (όπου… δεν υπάρχει πειρατεία, καθώς αν δεν πληρώσεις δεν σου αποστέλλονται τα κανάλια από τη γραμμή και συγχρόνως δεν μπορεί να συνδεθεί άλλος με τους κωδικούς σου, αν δεν αποσυνδεθείς εσύ!). Στη συνέχεια, θα κάνουμε μια περιληπτική αναφορά όλων των μεθόδων διαμοιρασμού κάρτας που γνωρίζουμε (νόμιμων και παράνομων).

 

Πώς γίνεται ο διαμοιρασμός συνδρομητικής κάρτας;
Σε πολύ γενικές γραμμές, το μοίρασμα λειτουργεί πάντα με τη λογική «σερβιτόρου-πελάτη». Ο σερβιτόρος είναι είτε υπολογιστής είτε δορυφορικός δέκτης και σε ειδικά card reader τους,  τοποθετούνται οι προς διανομή κάρτες. Στον υπολογιστή ή το δέκτη τρέχει ειδικό λογισμικό προσομοίωσης (emulator), το οποίο και συλλέγει όλες τις απαντήσεις της κάρτας, που σχετίζονται με το άνοιγμα των καναλιών (μεταξύ αυτών και τα …κλειδιά) και τα διακινεί προς τον πελάτη ή τους πελάτες.

 

Ασύρματα, ενσύρματα και δίκτυα μέσω ηλεκτρικής γραμμής
Ο διαμοιρασμός των απαντήσεων της κάρτας γίνεται μέσα σε ένα δίκτυο LAN ή WAN. Το δίκτυο αυτό μπορεί να υλοποιείται ασύρματα, ενσύρματα (με ειδικό καλώδιο δικτύου) ή ακόμη και μέσω ηλεκτρικής γραμμής ή και κλασικού ομοαξονικού καλωδίου.

 

Συγκεκριμένες πρακτικές και τεχνικές 

Ασύρματα ή ενσύρματα card splitters
Πρόκειται για προϊόντα που πωλούνται νόμιμα, η χρήση τους όμως μπορεί να είναι νόμιμη ή παράνομη, ανάλογα με το αν περιορίζεται εντός της οικίας ή φεύγει και έξω από αυτήν. Στην περίπτωση της ασύρματης μετάδοσης, είναι προφανές ότι το σήμα μπορεί να περάσει τα όρια του διαμερίσματος, οπότε και η νομιμότητα ή η παρανομία μπορεί να κριθεί και από το σχετικό κλείδωμα που κάνατε. Αν δηλαδή αφήνετε τη μετάδοση ξεκλείδωτη, είναι προφανές ότι είστε ένοχος, αν όμως την κλειδώσατε, αλλά παρόλα αυτά….σας χάκεψαν, έχετε πιθανότητες να αθωωθείτε! Σε πολύ γενικές γραμμές, τα card splitters διαθέτουν μία ειδική dummy card, η οποία τοποθετείται στο card reader του δέκτη. Κάθε dummy card συνδέεται ασύρματα ή ασύρματα (ανάλογα με το card splitter) με την κύρια μονάδα (master), η οποία διαθέτει ειδικό card reader για να διαβάζει τη νόμιμη συνδρομητική κάρτα. Η κύρια μονάδα διαβάζει τα κλειδιά της κάρτας, τα οποία μοιράζει στις dummy cards, οι οποίες εφόσον βρίσκονται στον card reader του δέκτη, λειτουργούν πλέον σαν νόμιμη κάρτα, ανοίγοντας τα κανάλια. Το σύστημα αυτό είναι δοκιμασμένο εδώ και χρόνια και μπορεί να υποστηρίξει από 4 μέχρι 16 πελάτες (μα …πόσες άλλες τηλεοράσεις θα έχετε;) και λειτουργεί σε αρκετά συστήματα πρόσβασης (όχι όμως σε NDS), όντας από την αρχή ειδικό για συγκεκριμένη κωδικοποίηση. Η εμβέλεια των ενσύρματων μπορεί να φτάσει τα 100 μέτρα, ενώ των ασύρματων ποικίλλει ανάλογα και με τα εμπόδια. Σε ειδικές περιπτώσεις μπορεί να γίνει και ενίσχυση σήματος και να χρησιμοποιηθούν ακόμη και ενδιάμεσοι αναμεταδότες.

 

Δέκτες με Ethernet-linux και ανεπίσημο λογισμικό 
Αυτό είναι σήμερα το πλέον διαδεδομένο card sharing. Αν αυτό γίνεται στα όρια του εσωτερικού σας δικτύου (LAN), είναι σαφώς νόμιμο, αν όμως επεκτείνεται στο διαδίκτυο (WAN), τότε είναι… σαφώς παράνομο! Σε πολύ γενικές γραμμές, η προς διανομή κάρτα μπαίνει στο card reader του δέκτη- σέρβερ, ο οποίος και τη διαβάζει με τη βοήθεια κάποιου ειδικού emulator. Εφόσον γίνει το σετάρισμα το σχετικό με τη διανομή (configuration), οι απαντήσεις της κάρτας μεταβιβάζονται και στο υπόλοιπο δίκτυο, διαμέσω της θύρας Ethernet του δέκτη και καταλήγουν σε έναν ή περισσότερους δέκτες-πελάτες, που χρησιμοποιούν τη συνεργαζόμενη εκδοχή-πελάτη του emulator που χρησιμοποίησε ο σέρβερ (εφόσον βέβαια έχουν …αδειοδοτηθεί κατάλληλα). Όλες οι παραπάνω λειτουργίες επιτυγχάνονται μόνο σε δέκτες με Linux και ανεπίσημα λογισμικά (εξ ου και… η υψηλή τους ζήτηση!).

 

i-net season interface – Cardlink Ethernet smart card
Αρκετά περιθωριακά και σπανίως χρησιμοποιούμενα εξαρτήματα, που έχουν ως σκοπό να μετατρέψουν σε δικτυακό ή διαδικτυακό κάποιο δέκτη που δεν έχει ούτε θύρα Ethernet, ούτε Linux, ούτε ανεπίσημο λογισμικό!

 

Diablo Wireless CAM
Η Diablo Wireless κάνει εύκολα ασύρματο οικιακό μοίρασμα κάρτας, υπό ορισμένες όμως προϋποθέσεις μπορεί να συμμετάσχει και σε αραχνοδίκτυα. Και αυτή φυσικά στοχεύει στην «αξιοποίηση» δεκτών που δεν διαθέτουν ανεπίσημα προσόντα, Ethernet ή Linux.

 

Σερβιτόροι για συγκεκριμένους δέκτες με Ethernet και ανεπίσημο λογισμικό
Εδώ έχουμε τη δεύτερη πιο διαδεδομένη πρακτική σήμερα, που είναι βέβαια και η… πλέον παράνομη! Ορισμένοι δέκτες με θύρα Ethernet και ειδικό ανεπίσημο λογισμικό, με το που θα συνδεθούν στο διαδίκτυο, εντοπίζουν ειδικούς σερβιτόρους που έγιναν για λογαριασμό τους και μόνο και τροφοδοτούνται από αυτούς, με όλα τα χρειαζούμενα για το άνοιγμα αρκετών πακέτων! Συχνά βέβαια, οι σέρβερς «πέφτουν» λόγω υπερφόρτωσης, ενώ και στο παρελθόν είδαμε εταιρείες να εγκαταλείπουν τη σχετική υποστήριξη μόλις είδαν κάμψη των πωλήσεων. Tο σίγουρο είναι πάντως, πως αυτή η πρακτική θα είναι (πολύ λογικά) πάντα πρώτη στο στόχαστρο των μέτρων αντίδρασης των πακέτων. Φυσικά, οι παράνομοι σερβιτόροι βρίσκονται σε μακρινούς ιντερνετικούς παραδείσους και είναι δύσκολο να κλείσουν νομικά.

 

Ασύρματο μοίρασμα με πομποδέκτες στην RS-232
Εδώ τα πράγματα είναι εύκολα και σχετικά απλά, στην πράξη δε, τις περισσότερες φορές και νόμιμα. Χρησιμοποιώντας δύο ή περισσότερους όμοιους δέκτες που υποστηρίζουν τη λειτουργία, βάζετε την κάρτα στο δέκτη-σέρβερ και βλέπετε κανάλια του ιδίου πακέτου σε όλους τους υπόλοιπους δέκτες-πελάτες του σπιτιού, με ένα πολύ απλό σετάρισμα. Στη χειρότερη περίπτωση…. άντε να βλέπει και ο αδερφός σας στο διπλανό διαμέρισμα, ίσως όμως θα μπορούσατε να ισχυριστείτε ότι είστε μία παραδοσιακή ελληνική οικογένεια… όπου μένουν όλοι μαζί!
 

 

Iντερνετικό μοίρασμα από την RS-232 δεκτών (με ανοιχτό υπολογιστή)
Ειδικό λογισμικό (για ορισμένους δέκτες) το οποίο τρέχει σε ανοιχτό υπολογιστή, επιτρέπει στο δέκτη που είναι συνδεδεμένος σειριακά με τον υπολογιστή, να συμμετέχει (υπό προϋποθέσεις) σε ορισμένα δίκτυα. Στην πράξη, έχουμε εδώ μία πλέον σύγχρονη… επιστροφή στις ρίζες, αφού το πρώτο μοίρασμα κάρτας έγινε μέσω υπολογιστή και σειριακής θύρας, με τη χρήση season interface που έμπαινε στο CAM ή card reader του δέκτη και έδινε τις σωστές απαντήσεις για το άνοιγμα καναλιών. Το τελευταίο διάστημα, ακούσαμε και για ειδικά interface που βγάζουν από την RS-232 …θύρα Ethernet και επιτρέπουν κάποια μοιράσματα καρτών σε μερικούς δέκτες υψηλής ευκρίνειας με ανεπίσημο λογισμικό.
 

 

Streaming καναλιών
Εδώ πλέον, δεν έχουμε μοίρασμα κλειδιών ή απαντήσεων κάρτας, αλλά κανονική διανομή IPTV (βίντεο σε πραγματικό χρόνο). Όπως και σε όλα τα άλλα θέματα του αφιερώματος, υπάρχουν νομιμότατα κανάλια που μεταδίδονται μέσω διαδικτύου ελεύθερα ή με συνδρομή, υπάρχουν όμως και παράνομοι σέρβερς, οι οποίοι σε συνδυασμό με ειδικά λογισμικά, μεταδίδουν ελεύθερα ή με… παράνομη συνδρομή διάφορα περιζήτητα κανάλια! Προς το παρόν – και για κάποιο καιρό ακόμη – όλα αυτά υστερούν ποιοτικά σε σύγκριση με τις δορυφορικές μεταδόσεις, το μέλλον τους όμως… προδιαγράφεται λαμπρό! Ειδική περίπτωση streaming αποτελούν το slingbox και άλλα παρεμφερή συστήματα, τα οποία είναι σε γενικές γραμμές νόμιμα και παρέχουν το λεγόμενο space shifting, δηλαδή τη δυνατότητα να δεις από το πιάτο σου, ενώ…δεν βρίσκεσαι στο σπίτι σου.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

  • Fracarro D-Matrix 4S EVO

    Fracarro D-Matrix 4S EVO

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του D-Matrix 4S EVO της ιταλικής Fracarro. Το νέο αυτό Headend διαθέτει 4 ανεξάρτητες δορυφορικές εισόδους DVB-S2 και 4x modulators DVB-T / DVB-C κατ’ ...
  • Promax Ranger: Ολοκληρώθηκε η ομάδα εκπαιδευτικών video

    Promax Ranger: Ολοκληρώθηκε η ομάδα εκπαιδευτικών video

    Είναι πλέον διαθέσιμη η τέταρτη και τελευταία ομάδα εκπαιδευτικών video με ελληνική περιγραφή για τα πεδιόμετρα Promax Ranger. Τα συγκεκριμένα video έχουν προστεθεί στην Playlist Πεδιόμετρα RANGER...
  • Meliconi AT 49 USB

    Meliconi AT 49 USB

    Η εσωτερική κεραία Meliconi AT 49 USB με ενσωματωμένο ενισχυτή 49dB, είναι κατάλληλη για τη λήψη ψηφιακών σημάτων επίγειας τηλεόρασης (DVB-T), ψηφιακών σημάτων επίγειας τηλεόρασης υψηλής ευκρίνεια...
  • Engel AN7123 / AN7126 / AN7143

    Engel AN7123 / AN7126 / AN7143

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή νέας σειράς LNB φλάντζας της Engel. Περιλαμβάνει τα single LNB AN7123, twin LNB AN7126 και quattro LNB AN7143, τα οποία διαθέτουν 1x, 2x και 4x εξόδους...
  • Ikusi FlasHD HDTF-C48V & HDTF-C48G

    Ikusi FlasHD HDTF-C48V & HDTF-C48G

    Οι πιο ισχυρές επίγειες κεραίες της Ikusi είναι τα μοντέλα FlasHD και συγκεκριμένα τα HDTF-C48V & HDTF-C48G σε πράσινο και γκρι χρώμα. Με αξιόλογα χαρακτηριστικά και ισχυρή απόρριψη υψηλότερων...
  • Icy Box IB-LAN301-C3

    Icy Box IB-LAN301-C3

    Απολαύστε το διαδίκτυο χωρίς περιορισμούς: Με ρυθμό μεταφοράς δεδομένων έως και 2,5Gbit, ο αντάπτορας δικτύου IB-LAN301-C3 της Icy Box σάς προσφέρει εξαιρετικά γρήγορη σύνδεση. Αυτό έχει ως αποτέλ...
  • AVM FRITZ!Box 5530 Fiber

    AVM FRITZ!Box 5530 Fiber

    Το FRITZ!Box 5530 Fiber είναι ένα υπερσύγχρονο modem / router από τη γερμανική AVM, το οποίο έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για δίκτυα οπτικής ίνας. Είναι το απόλυτο modem / router για συνδέσεις Fib...
  • Σεμινάρια AstraSat: Συστήματα οπτικών ινών και νέα επαγγελματικά συστήματα Headend Fracarro

    Σεμινάρια AstraSat: Συστήματα οπτικών ινών και νέα επαγγελματικά συστήματα Headend Fracarro

    Η εταιρεία AstraSat σε συνεργασία με την ιταλική Fracarro Radioindustrie πραγματοποίησε με επιτυχία στη Θεσσαλονίκη το σεμινάριο με θέματα «Συστήματα Οπτικών Ινών για την κατανομή τηλεοπτικού σήμα...
  • TP-Link ER706W-4G

    TP-Link ER706W-4G

    Η TP-Link παρουσιάζει το νέο ασύρματο router ER706W-4G, το οποίο παρέχει συνδεσιμότητα στο διαδίκτυο μέσω των κεραιών της κινητής τηλεφωνίας, με δυνατότητα υποστήριξης 4G+ Cat6. Η συσκευή διαθέτει...
  • Kakusiga KK-12101

    Kakusiga KK-12101

    Η εταιρεία KAL Electronics ανακοινώνει την παραλαβή ενός νέου φορητού ηχοσυστήματος που συνδυάζει κομψή εμφάνιση και μοντέρνο σχεδιασμό. Πρόκειται για το Kakusiga KK-12101, το οποίο είναι ένα ηχεί...
  • Ekselans AP 1200 W2

    Ekselans AP 1200 W2

    Το AP 1200 W2 της Ekselans είναι ένα ιδιαίτερα αξιόλογο και συμπαγές Access Point για χρήση σε εσωτερικό χώρο, με πλειάδα δυνατοτήτων διαχείρισης για κάθε είδους εφαρμογή ασύρματης πρόσβασης. Το σ...
  • Nedis TVSM6050BK

    Nedis TVSM6050BK

    Η επιδαπέδια βάση τηλεόρασης TVSM6050BK της Nedis διαθέτει κομψή και μοντέρνα εμφάνιση, συνδυάζοντας παράλληλα τη σωστή τοποθέτηση της τηλεόρασής σας στον χώρο σας. Είναι κατάλληλη για τηλεοράσεις...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Ψηφιακή Τηλεόραση, Απρίλιος 2024

    Ψηφιακή Τηλεόραση, Απρίλιος 2024

    Κυκλοφορεί το νέο τεύχος Απριλίου 2024 του περιοδικού "Ψηφιακή Τηλεόραση" μαζί με το "Security Report" Το νέο τεύχος Απριλίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περι...
  • Μεγάλη επιτυχία για την Athens Electronix 2024!

    Μεγάλη επιτυχία για την Athens Electronix 2024!

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • TP-Link EAP683 LR, EAP211-Bridge kit & EAP625-Outdoor HD

    TP-Link EAP683 LR, EAP211-Bridge kit & EAP625-Outdoor HD

    Η TP-Link διευρύνει την οικογένεια των συσκευών Omada, παρουσιάζοντας 3 νέα wireless Access Points. Πρόκειται για τα EAP683 LR, EAP211-Bridge KIT και EAP625-Outdoor HD, τα οποία προσφέρουν αξεπέρα...