Skip to main content
DIABASTE DWREAN DIG 186
tech 2024 03 28 at 08 26 58 TM 477
SECURITY REPORT 148
satpraxis 2022
ImageTech Photovision 2024
now 33 2022

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

28 Μαρτίου 2024 10:15
20 Φεβρουαρίου 2014 00:00

Τα ελληνικά συνδρομητικά πακέτα

Γράφει: Γιάννης-Φίλιππος Δημητριάδης
15cb9bc35ed04ca74c90e3fc5cbe5c65 XL 5fb44383

Featured | Παρά την οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα (ή και εξαιτίας αυτής) τα ελληνικά ψηφιακά συνδρομητικά πακέτα αυξάνουν συνεχώς την πελατεία τους. Σε αυτό βέβαια συνετέλεσαν οι διάφορες συνδυαστικές προσφορές των εταιρειών (τηλεφωνία – ίντερνετ – τηλεόραση) όπως έγινε με το λανσάρισμα της υπηρεσίας Nova 3Play, ο ανταγωνισμός από το πακέτο του ΟΤΕ…

Παρά την οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα (ή και εξαιτίας αυτής) τα ελληνικά ψηφιακά συνδρομητικά πακέτα αυξάνουν συνεχώς την πελατεία τους. Σε αυτό βέβαια συνετέλεσαν οι διάφορες συνδυαστικές προσφορές των εταιρειών (τηλεφωνία – ίντερνετ – τηλεόραση) όπως έγινε με το λανσάρισμα της υπηρεσίας Nova 3Play, ο ανταγωνισμός από το πακέτο του ΟΤΕ και σε κάποιο βαθμό η διακοπή της πειράτευσης του πακέτου της Nova, αλλά και η είσοδος της hol στο χώρο του IPTV.

Τα ελληνικά συνδρομητικά πακέτα διατίθενται από τρία διαφορετικά μέσα:

1. Με δορυφορική αναμετάδοση (Nova-OTE TV)

2. Με μετάδοση διαμέσου των τηλεφωνικών γραμμών (ConnX TV, HOL TV, On Telecoms)

3. Με επίγεια μετάδοση (Nova Επίγεια).

Ο δεύτερος τρόπος μετάδοσης ονομάζεται IPTV και προϋποθέτει την ταυτόχρονη πληρωμή συγκεκριμένου τηλεφωνικού και ιντερνετικού παρόχου. Στην περίπτωση της δορυφορικής μετάδοσης δεν είναι φυσικά υποχρεωτικό να έχουμε τηλεφωνία και ίντερνετ από τον ίδιο πάροχο, παρότι και σ’ αυτές τις περιπτώσεις είναι οικονομικά συμφέρουσα η αγορά ενός συνδυαστικού πακέτου και επιλέγεται πλέον από πάρα πολλούς, ενώ στην επίγεια μετάδοση, η λήψη απαιτεί επίγειο ψηφιακό αποκωδικοποιητή mpg4 όμως δεν απαιτεί κάποιον πρόσθετο εξωτερικό εξοπλισμό και γίνεται λήψη από την ίδια εξωτερική κεραία, με την οποία λαμβάνουμε και τα υπόλοιπα επίγεια κανάλια.

Τελειώνοντας με τα γενικά, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι η δορυφορική μετάδοση υπερτερεί της ιντερνετικής στην ποιότητα της εικόνας και ειδικότερα στα κανάλια υψηλής ευκρίνειας (HD), τα οποία είτε δεν παρέχονται καθόλου στα πακέτα IPTV, είτε μπορούν να ληφθούν μόνο από επιλεγμένους συνδρομητές που βρίσκονται κοντά στα dslam των παρόχων.

Nova

Πρόκειται για το πρώτο ελληνικό ψηφιακό τηλεοπτικό μπουκέτο που προσφέρεται από την Forthnet, η δορυφορική μετάδοση του οποίου ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 1999. Ο κορμός των καναλιών του μπουκέτου Nova μεταδίδεται από 4 πομπούς στο σύμπλεγμα των δορυφόρων HotBird στις 13 μοίρες ανατολικά, ενώ ορισμένα κανάλια προέρχονται και από άλλους πομπούς, καθώς διαμοιράζονται και σε άλλα ψηφιακά πακέτα άλλων χωρών.

Ο εξοπλισμός λήψης του μπουκέτου περιλαμβάνει προαιρετικό δορυφορικό κάτοπτρο 80cm (δεν το παίρνετε αν έχετε ήδη δικό σας που λαμβάνει τις 13 ανατολικά) και υποχρεωτικό δορυφορικό δέκτη τον οποίο επιλέγετε ανάμεσα στα δύο μοντέλα που διαθέτει η εταιρεία, δηλαδή τον NovaBox HD 831 ή τον NovaBox PVR HD 865, με τον δεύτερο να διαφέρει από τον πρώτο στα δύο tuners αντί ενός και στην ύπαρξη ενσωματωμένου σκληρού δίσκου 320GB (διαθέσιμα για εγγραφές τα 220GB περίπου) που επιτρέπει εγγραφές των καναλιών του μπουκέτου (όχι όμως και μεταφορά των εγγραφών σε υπολογιστή ή άλλο μέσο) και ετεροχρονισμένη θέαση (timeshift). Επίσης η αγορά του 865 με την κατάλληλη τροφοδοσία μπορεί να σας δώσει την δυνατότητα να βλέπετε ένα κανάλι και να εγγράφετε κάποιο άλλο, ενώ μπορείτε να αγοράσετε μέχρι 2 δέκτες (831 ή 865 ή έναν από τον καθένα) και πληρώνοντας ένα επιπλέον ποσό (υπηρεσία multiview) και με τον κατάλληλο εξοπλισμό για την τροφοδοσία τους να βλέπετε 2 διαφορετικά κανάλια σε δύο διαφορετικούς χώρους στο σπίτι σας (και ταυτόχρονα να γράφετε και ένα τρίτο).

Και οι δύο δέκτες δίνονται μαζί με την Nova συνδρομητική κάρτα του πακέτου, ή οποία είναι «παντρεμένη» με τον δέκτη της και δεν μπορεί να λειτουργήσει σε κανέναν άλλο δέκτη, ούτε της ελεύθερης αγοράς ούτε σε άλλο δέκτη της εταιρείας.

Κανάλια Nova

Μεταξύ των standalone υπηρεσιών της Nova, η βασική επιλογή για θέαση καναλιών ονομάζεται Nova Start pack και περιλαμβάνεται και σε όλες τις υπόλοιπες υπηρεσίες. Στην υπηρεσία Nova Start pack υπάρχουν περισσότερα από 250 κανάλια, μεταξύ των οποίων τα μεγάλα ελληνικά κανάλια και ένας σημαντικός αριθμός θεματικών καναλιών με αθλητικά, ταινίες, σειρές, lifestyle, παιδικά, μουσικά, ντοκιμαντέρ, καθώς και πάρα πολλά ειδησεογραφικά. Επίσης, σε όλες τις υπηρεσίες της Nova περιλαμβάνεται το γνωστό κανάλι ενηλίκων Playboy TV.

Nova Full pack

· Ταινίες-Σειρές-Lifestyle: Novacinema 1, Novacinema 2, Novacinema 3, Novacinema 4, Novalifε, FOX, FOXLife, E! Entertainment, World Fashion, Fashion TV, TV5 Monde

· Αθλητικά: Novasports 1, Novasports 2, Novasports 3, Novasports 4, Novasports Highlights, Novasports 6, Novasports 7, Eurosport, Eurosport 2, Motors TV

· Ελληνικά: Βουλή, Mega, ANT-1, Star, Kontra, ΔΤ, ΔΤ HD, Action 24, Alpha, Mακεδονία TV, ΣΚΑΪ, Ε TV

· Ντοκιμαντέρ: Discovery Channel, National Geographic Channel, Nat Geo Wild, Travel Channel, Animal Planet, History, RT Documentary, RT Documentary HD

· Μουσικά: Mad TV, Nova Mad Greekz, Nova Mad Seasonal, Nova Mad Music Hits GR, Nova Mad Music my Rock, MTV Greece, VH1, Mezzo

· Παιδικά: Disney Channel, Disney XD, Boomerang, Nickelodeon

· Ειδησεογραφικά: Euronews στην ελληνική γλώσσα και σε άλλες 12 γλώσσες ,CNN International, BBC World, RT (Russia Today), France 24 (σε αγγλικά και γαλλικά), Al Jazeera (σε αγγλικά και αραβικά), Bloomberg, Deutsche Welle TV,CCTV News, Arirang, NHK World TV

· Ενηλίκων: Playboy TV

Nova Start pack: Προσφέρονται όλα τα κανάλια εκτός τα Novasports και Novacinema

Nova Sports pack: Προσφέρονται όλα τα κανάλια της υπηρεσίας Nova Start Pack και τa 7 κανάλια Novasports.

Nova Cinema pack: Προσφέρονται όλα τα κανάλια της υπηρεσίας Nova Start Pack και τa 4 κανάλια Novacinema

Nova Adult pack: Brazzers TV Europe, Dorcel TV, Hustler TV HD (πρόσθετα ερωτικά κανάλια πάνω σε οποιαδήποτε δορυφορική υπηρεσία).

Nova HD: Novacinema HD, Novasports 1 HD, Novasports 2 HD, Eurosport HD, National Geographic Channel HD, Nat Geo Wild HD, Discovery HD Showcase, ΔΤ HD

Nova 3D: Δωρεάν υπηρεσία που μεταδίδει σε 3D προβολή κινηματογραφικές ταινίες (σε Α’ προβολή), επιλεγμένα μεγάλα αθλητικά γεγονότα και ντοκιμαντέρ.

Nova Multiview: Αγοράζοντας 2 δέκτες και με την κατάλληλη σύνδεση μεταξύ τους μπορείτε να έχετε τα κανάλια της Nova σε δύο διαφορετικά δωμάτια του σπιτιού και να βλέπετε διαφορετικά προγράμματα (ή να κάνετε στο ένα εγγραφή διαφορετικού προγράμματος αν έχετε τον αποκωδικοποιητή Nova Box HD PVR 865).

Nova Series Linking: Απλά με το πάτημα ενός μόνο πλήκτρου στο τηλεχειριστήριο του αποκωδικοποιητή NovaBox HD PVR 865, γίνεται εγγραφή ενός ολόκληρου κύκλου επεισοδίων κάθε αγαπημένης σειράς των καναλιών Novacinema, Novalifε, FOX και FOX Life.

Nova On Demand: Επιλογές από τις καλύτερες ταινίες και σειρές της Nova (και σε HD), για θέαση τη στιγμή που ο συνδρομητής το επιθυμεί, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση.

Nova GO: Άλλη μια νέα πρωτοποριακή υπηρεσία για να βλέπει ο συνδρομητής της Nova τα αγαπημένα του προγράμματα όπου και αν βρίσκεται, κάθε στιγμή μέσω laptop, smartphone και tablet.

Τιμοκατάλογος

Σε κάθε περίπτωση οι δέκτες στοιχίζουν από 49 ευρώ.

-Η υπηρεσία Nova Full pack χρεώνεται 61,92 ευρώ τον μήνα και περιλαμβάνει:

Όλα τα κανάλια της υπηρεσίας + δωρεάν κάτοπτρο και εγκατάσταση εξοπλισμού + 12 μήνες Nova Multiview + Nova HD + 3 μήνες Nova Adult Pack ενώ αν αποφασίσετε να πληρώνετε την συνδρομή με πιστωτική κάρτα, τότε ο δέκτης 831 δίδεται δωρεάν, ενώ ο 865 στοιχίζει 49 ευρώ.

– Η υπηρεσία Nova Sports pack στοιχίζει 52,20 ευρώ το μήνα και περιλαμβάνει τα κανάλια Novasports, με όλα τα κανάλια της υπηρεσίας Start Pack, με δωρεάν κάτοπτρο και εγκατάσταση εξοπλισμού. Προσφέρονται δωρεάν η υπηρεσία Nova HD για 2 μήνες και η υπηρεσία Nova Adult pack για 1 μήνα.

– Η υπηρεσία Nova Cinema pack στοιχίζει 51.68 ευρώ το μήνα και περιλαμβάνει τα κανάλια Novacinema με όλα τα κανάλια της υπηρεσίας Start Pack, με δωρεάν κάτοπτρο και εγκατάσταση εξοπλισμού. Προσφέρονται δωρεάν η υπηρεσία Nova HD για 2 μήνες και η υπηρεσία Nova Adult pack για 1 μήνα.

– Η υπηρεσία Nova Start pack χρεώνεται 20,56 ευρώ τον μήνα και περιλαμβάνει όλα τα κανάλια του μπουκέτου Nova, εκτός Novasports και Νovacinema, αλλά δεν περιλαμβάνει δωρεάν κάτοπτρο και εγκατάσταση (συνολικό κόστος 59 ευρώ). Προσφέρονται δωρεάν η υπηρεσία Nova HD για 2 μήνες και η υπηρεσία Nova Adult pack για 1 μήνα.

Σε όλα τα παραπάνω ισχύει η δέσμευση για 12 μήνες συνδρομής.

Το Nova Adult pack χρεώνεται 9,99 ευρώ τον μήνα πάνω σε οποιαδήποτε υπηρεσία.

Τα HD κανάλια μπαίνουν συνολικά στην υπηρεσία Nova Full Pack με επιπλέον 4,99 ευρώ τον μήνα, ενώ στις άλλες υπηρεσίες πάλι με 4,99 ευρώ μπαίνουν μόνο τα HD κανάλια που αντιστοιχούν στην υπηρεσία (δηλαδή Nova Cinema pack με όλα πλην των Novasports 1 HD και Novasporst 2 HD, Nova Sports Pack με όλα πλην του Novacinema HD και Νοva Start pack τα υπόλοιπα αν αφαιρέσουμε τα τρία παραπάνω).

Τέλος η υπηρεσία Nova Multiview χρεώνεται 9.90 ευρώ τον μήνα, λαμβάνετε όμως μαζί δωρεάν για πάντα τα HD κανάλια.

Μια ειδική προσφορά της εταιρείας ονομάζεται Nova in a Box και με 99 ευρώ δίνεται ο δέκτης NovaΒox HD 831 και προπληρωμένη συνδρομή, από 1 μήνα (αν πρόκειται για Full Pack), 2 μήνες (για Cinema η Sports Pack) ή 6 μήνες (για Start Pack) με 2 μήνες δωρεάν τα Nova HD.

Ο εξωτερικός εξοπλισμός (αν δεν έχετε) χρεώνεται (10 ευρώ το κάτοπτρο).

Στις αρχές του 2013, η Forthnet αξιοποίησε το ποιοτικό και αποκλειστικό τηλεοπτικό περιεχόμενο της Nova, λανσάροντας την υπηρεσία Nova 3Play, που συμφέρει οικονομικά αφού στοιχίζει μόνο 29,90 ευρώ το μήνα, προσφέροντας πρόσβαση σε περισσότερα από 250 κανάλια, αλλά παράλληλα οι συνδρομητές της υπηρεσίας απολαμβάνουν γρήγορο internet έως 24Mbps και τηλεφωνία με απεριόριστες κλήσεις προς σταθερά και κλήσεις προς όλα τα κινητά σε τιμή σταθερού (αστική χρέωση). Τα κανάλια Novasports προστίθενται στην υπηρεσία Nova 3Play για οποιονδήποτε το επιθυμεί με 19,90 ευρώ το μήνα, ενώ τα κανάλια Novacinema με 15 ευρώ, ενώ υπάρχουν ακόμα πολλές δυνατότητες εμπλουτισμού της υπηρεσίας, τόσο σε επίπεδο τηλεόρασης, όσο και τηλεφωνίας ή Internet.

OTE TV

Το δορυφορικό ψηφιακό πακέτο του ΟΤΕ βγήκε στην αγορά τον Οκτώβριο του 2011 και ανήκει κατά πλειοψηφία στην γερμανική Deutsche Telekom που ελέγχει τον ΟΤΕ. Η πολιτική του πακέτου ήταν από την αρχή η διάθεση με χαμηλές τιμές, οι οποίες βελτιώνονται ακόμη περισσότερο όταν ο συνδρομητής αγοράζει ταυτόχρονα και τηλεφωνία – internet από τον ΟΤΕ (συνδυαστικά πακέτα triple play).

Ο εξοπλισμός λήψης του πακέτου περιλαμβάνει προαιρετικό δορυφορικό κάτοπτρο 60cm (το οποίο δεν χρειάζεστε αν έχετε ήδη δορυφορική εγκατάσταση που λαμβάνει τον δορυφόρο Eurobird 9A στις 9 μοίρες ανατολικά) και έναν από τους δύο δέκτες του πακέτου που είναι ο Technicolor DSI-810 (με ενσωματωμένο σκληρό δίσκο και δύο tuner) ή ο απλούστερος Kaon NS-1110. Οι δέκτες δεν χρεώνονται ως αγορά, αλλά η επιλογή του δέκτη με τον σκληρό δίσκο στοιχίζει 4 επιπλέον ευρώ μηνιαίας συνδρομής. Δεν υπάρχει δυνατότητα υπηρεσίας multiroom, αλλά με την επιλογή του Technicolor DSI-810 και την κατάλληλη τροφοδοσία από διπλό LNB μπορείτε να γράφετε ένα κανάλι του πακέτου και να βλέπετε ένα διαφορετικό, να έχετε χρονική μετατόπιση θέασης (timeshift), ενώ στο άμεσο μέλλον προβλέπονται και άλλες υπηρεσίες (ένα μέρος του σκληρού δίσκου 320GB είναι δεσμευμένο γι αυτές).

Όπως και στην Nova οι δέκτες είναι «παντρεμένοι» με τις συνδρομητικές τους κάρτες, οι οποίες δεν λειτουργούν σε κανένα άλλο δέκτη, είτε του ΟΤΕ, είτε της ελεύθερης αγοράς, ενώ όλα τα κανάλια του πακέτου μεταδίδονται από 5 πομπούς του δορυφόρου (όλους πάνω μπάντα και κάθετη πόλωση).

Κανάλια OTE TV

Στον ΟΤΕ τα υποπακέτα είναι πλέον τέσσερα (Family Pack, Cinema Pack, Sport Pack, Full Pack), ενώ πάνω σε οποιοδήποτε από αυτά μπορεί να προστεθεί το Adult Pack. Επειδή στο πακέτο όλοι οι συνδρομητές έχουν δέκτες που υποστηρίζουν HD κανάλια, δεν υπάρχουν διπλά κανάλια (και σε SD και σε HD), αλλά όσα είναι HD δεν μεταδίδονται σε SD εξοικονομώντας και χώρο στους πομπούς (τακτική που θα ακολουθήσει σύντομα και η Nova), ενώ τα HD δεν χρεώνονται επιπλέον αλλά διατίθενται στην τιμή του υποπακέτου που ανήκουν. Και στο πακέτο του ΟΤΕ πάντως υπάρχουν κάποια κανάλια που τα βρίσκουμε ελεύθερα αλλού, κυρίως ξένα ειδησεογραφικά.

OTE TV Full Pack:

· Ελληνικά: Βουλή, ΔΤ, ΔΤ HD, Mega, ANT-1, Alpha, Star, SKAI, Mακεδονία TV, Kontra, Extra3, SBC, TV 100, ΚΡΗΤΗ TV, Star Κεντρικής Ελλάδας, 4Ε, Ήπειρος TV, Δέλτα TV, Δίκτυο Τηλεόραση, Blue Sky, APT, Zoom, Corfu TV, Best TV, Channel 9.

· Σειρές-Ταινίες: OTE Cinema 1 HD, OTE Cinema 2, OTE Cinema 3, Village Cinema, Village Cinema HD, Fox, Foxlife, Sundance Channel HD.

· Αθλητικά: OTE Sport 1 HD, OTE Sport 2 HD, OTE Sport 3, OTE Sport 4, OTE Sport 5, Eurosport, Eurosport 2, Extreme Sports, Motorvision HD.

· Ντοκιμαντέρ: History HD, Discovery Showcase HD, Discovery Science, ID Investigation Discovery, National Geographic Wild HD, Travel Channel HD

· Μουσικά: MTV Greece HD, iConcerts HD, Mad, Mad Hits, VH-1, C Music TV

· Ψυχαγωγικά: TLC, E!, Luxe TV HD, Fashion TV, World Fashion TV, Body in Balance.

· Παιδικά: Disney Channel, Nickelodeon HD, Kids Co, Baby TV

· Ειδησεογραφικά: BBC World, Euronews, DW, France 24, Al Jazeera, RT, Bloomberg, CNBC

· Ενηλίκων: Blue Hustler (ερωτικό soft).

OTE Cinema Pack: Από τα κανάλια του Full Pack αφαιρούνται τα 5 κανάλια OTE Sport.

OTE Sports Pack: Από τα κανάλια του Full Pack αφαιρούνται τα OTE Cinema 1-2, Village Cinema, Village Cinema HD

OTE Family Pack: Στο βασικό πακέτο του ΟΤΕ από τα κανάλια του Full Pack αφαιρούνται τα 5 OTE Sport, τα OTE Cinema 1 HD, OTE Cinema 2, Village Cinema και Village Cinema HD (σημειώστε ότι τα δύο τελευταία έχουν διαφορετικό πρόγραμμα).

Adult Pack: Hustler TV, Penthouse 1 HD, Sirina HD: ερωτικά hard κανάλια που προστίθενται σε οποιαδήποτε επιλογή.

ΟΤΕ Cinema On Demand: Pay per View υπηρεσία με τρία κανάλια που παρέχει κυρίως ταινίες με πρόσθετη χρέωση. Το πρώτο κανάλι είναι HD.

Τιμοκατάλογος

Οι τιμές για τον OTE TV Μέσω Δορυφόρου για πελάτες που δεν είναι κάτοχοι οικιακής τηλεφωνικής σύνδεσης ΟΤΕ είναι:

Family Pack: €18,63/μήνα, Cinema Pack: €22,38/μήνα, Sports Pack: €24,88/μήνα & Full Pack: €27,38/μήνα.

Οι τιμές είναι αρκετά φτηνότερες για όσους είναι συνδρομητές ΟΤΕ (σε οικιακή σύνδεση υποχρεωτικά):

Family Pack: €14,90/μήνα, Cinema Pack: €17,90/μήνα, Sports Pack: €19,90/μήνα & Full Pack: €21,90/μήνα.

Το Adult Pack χρεώνεται επιπλέον 7,90 τον μήνα πάνω από οποιαδήποτε επιλογή, ενώ τα Cinema On Demand στοιχίζουν από 0,75 μέχρι 4,5 ευρώ το συμβάν.

Η μόνη άλλη χρέωση είναι τα 4 ευρώ τον μήνα επιπλέον για τον PVR δέκτη ενώ αν δεν έχετε δορυφορικό κεραιοσύστημα θα χρεωθείτε συνολικά 99 ευρώ (50 ευρώ για τον εξουσιοδοτημένο εγκαταστάτη και 49 ευρώ για το πιάτο, το LNB και τα απαιτούμενα καλώδια).

hol TV

Η Ηellas Οnline ανήκει στην Intracom και ξεκίνησε ως τηλεπικοινωνιακός πάροχος (αρχικά για internet) το 1993. Η υπηρεσία IPTV με την ονομασία HOL TV ξεκίνησε το 2009 και παρέχεται ως πρόσθετη παροχή (με χρέωση 8 ευρώ τον μήνα και δωρεάν εξοπλισμό) σε όσους ήδη διαθέτουν τηλεφωνία και internet στην εταιρεία, είναι δηλαδή καθαρά μία triple play υπηρεσία. Η hol tv παρέχει σήμερα γύρω στα 35 κανάλια, ενώ επιπλέον δίνει πρόσβαση και στην υπηρεσία Hol Video Club με περισσότερες από 3.000 ταινίες τηλεοπτικές σειρές, και παιδικές σειρές, εκ των οποίων περισσότερες από τις μισές είναι εντελώς δωρεάν. Επίσης γίνεται προσπάθεια και για κανάλια HD αν επιτρέπει το bandwidth της γραμμής, καθώς πρόκειται για υπηρεσία IPTV και όχι για δορυφορικά κανάλια όπως στη Nova και τον OTE TV.

Κανάλια HOL TV

Η HOL προσφέρει σήμερα 36 κανάλια μέσω IP (δεν χρειάζεται δορυφορικό κάτοπτρο, αλλά θα πρέπει να υποστηρίζεται η υπηρεσία από την γραμμή σας, κάτι που μπορείτε να ελέγξετε στην ιστοσελίδα της εταιρείας).

Παιδικά: Disney Channel, Disney Junior, Duck TV, όλα μεταγλωττισμένα στα ελληνικά

Ντοκιμαντέρ: National Geographic Channel, Nat Geo Wild, Discovery Channel, History Channel, Discovery ID, Discovery World, Discovery Science, Animal Planet, RT Documentaries.

Αθλητικά: Extreme Channel, Outdoor Channel HD, Nautical Channel, Ginx

Lifestyle: TLC, Food Network

Ειδησεογραφικά: BBC World News, Sky News, Bloomberg, Euronews, CNBC, France 24, TV5 Monde, κ.ά.

Μόδας: Fashion TV, Fashion One, World Fashion

Μουσικά: cMusic

Ψυχαγωγίας: FOX Channel

Επιπλέον, το hol video club προσφέρει το πλουσιότερο περιεχόμενο διαθέσιμο on Demand με το πάτημα ενός κουμπιού.

Ανάμεσά τους μπορείτε να επιλέξετε:

1. Όλες τι νέες κυκλοφορίες διαθέσιμες την ίδια μέρα με το DVD και τις μεγαλύτερες επιτυχίες του παγκόσμιου κινηματογράφου, διαθέσιμες σε Standard και High Definition με διάρκεια 48 ολόκληρες ώρες.

2. Διαθέσιμες on demand μοναδικές 3D ταινίες.

3. Δωρεάν ολόκληρες τηλεοπτικές σειρές.

4. Δωρεάν περισσότερες από 3.500 ταινίες που ανανεώνονται διαρκώς.

5. Δωρεάν παιδικές ταινίες και σειρές από τα Disney Channel, Disney Junior, KidsCo και DuckTV μεταγλωττισμένες στα ελληνικά.

Τιμοκατάλογος

Ο εξοπλισμός δίδεται δωρεάν. Το κοστολόγιο της υπηρεσίας (κανάλια + βιντεοκλάμπ) είναι αρκετά απλό, στοιχίζει 8 ευρώ τον μήνα επιπλέον του οποιουδήποτε πακέτου τηλεφωνίας-intenet έχετε στην hol (όπως ήδη είπαμε τα πακέτα IPTV είναι υποχρεωτικά triple play).

Όμως η παραπάνω τιμή δεν περιλαμβάνει τα κανάλια Discovery World, Discovery Science, Animal Planet, και Discovery ID που κοστίζουν 1€ ανά κανάλι/μήνα, ενώ το συνδυαστικό πακέτο που περιλαμβάνει τα και τα 4 κανάλια κοστίζει 3€/μήνα.

Υπάρχουν επίσης πρόσθετες χρεώσεις στις πιο πρόσφατες ταινίες του HOL Video Club.

On Telecoms

Η On Telecoms δραστηριοποιείται μόνο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ το 2009 απορρόφησε την Vivodi και ήταν η πρώτη εταιρεία που διέθεσε υπηρεσίες IPTV στην Ελλάδα. Ο εξοπλισμός δίνεται και εδώ δωρεάν και τα κανάλια που δίνονται πλησιάζουν τα 30, αλλά είναι κυρίως ξένα κανάλια (που τα περισσότερα μεταδίδονται ελεύθερα σε δορυφορική μετάδοση), ενώ υπάρχει και ένα τέλος ενεργοποίησης που όμως στις συχνές προσφορές εξαφανίζεται. Ελληνικά δεν παρέχονται, αλλά ο δέκτης έχει και επίγειο ψηφιακό tuner και μπορεί να προβάλλει τα κανάλια της επίγειας ψηφιακής όπου εκπέμπουν.

Κανάλια On Telecoms

Ψυχαγωγικά-μουσικά: World Fashion, Fine Living, Zone Reality, Poker Ch, Mad, iConcerts

Παιδικά: Baby TV, Jim&Jam

Αθλητικά: Eurosport, Eurosport2, Extreme Sports.

Ειδησεογραφικά: Euronews, Al Jazeera, Bloomberg, CNBC, France 24, DW, RT

Ντοκιμαντέρ: National Geographic Wild, RT Dok

Διεθνή: RTR Planeta, RAI Uno, ZDF, TV5, Record TV, KBS World

Διαδραστικό: BET TV

Ενηλίκων: Blue Hustler (soft).

Επίσης για ενήλικες με επιπλέον χρέωση Dorcel TV (hard).

Παρέχεται επίσης υπηρεσία ταινιών Video on Demand με χρέωση ανά ταινία.

Τιμοκατάλογος

Το βασικό triple play ξεκινάει από 36 ευρώ τον μήνα, αλλά υπάρχουν δεκάδες πρόσθετες παροχές που μπορούν να ανεβάσουν το κόστος και δεν προσδιορίζεται τι ποσό αναλογεί στις τηλεοπτικές υπηρεσίες.

ConnX –TV

Η υπηρεσία IPTV του ΟΤΕ ξεκίνησε δειλά το 2009 και ήταν αρχικά διαθέσιμη σε λίγα μέρη της επικράτειας. Διαθέτει τα ίδια ακριβώς κανάλια με την δορυφορική υπηρεσία, με την διαφορά ότι δεν παρέχει τα κανάλια υψηλής ευκρίνειας (HD), αφού το εύρος ζώνης στις περισσότερες περιπτώσεις δεν επαρκεί, αντ’ αυτών όμως διαθέτει την ειδική υπηρεσία OTE TV Club που παρέχει περίπου 2.000 τίτλους ταινιών, σειρών, ντοκιμαντέρ, κλπ (όχι βέβαια τους πολύ πρόσφατους) που ανανεώνονται συχνά και που μπορεί να δει ο συνδρομητής ανά πάσα στιγμή. Επιπλέον για όσους επιλέγουν τον αποκωδικοποιητή με τον σκληρό δίσκο (3 ευρώ τον μήνα επιπλέον συνδρομής) παρέχεται και η υπηρεσία OTE Replay TV, με την οποία μπορείτε να δείτε προγράμματα που χάσατε από τα μεγάλα ελληνικά κανάλια ή τα αθλητικά και αρκετές μέρες μετά την κανονική τους προβολή.

Τιμοκατάλογος

Είναι πανομοιότυπος με την δορυφορική υπηρεσία για συνδρομητές ΟΤΕ (έτσι κι αλλιώς στο ConnX-TV θα είστε υποχρεωτικά συνδρομητής ΟΤΕ), ενώ η υπηρεσία OTE TV Club χρεώνεται 5 ευρώ τον μήνα. Και εδώ είναι διαθέσιμες υπηρεσίες Cinema On Demand με ίδιες χρεώσεις με την δορυφορική υπηρεσία.

Cyta TV

Πρόκειται για την πλέον πρόσφατη προσθήκη στα πακέτα IPTV που ξεκίνησε δειλά στα τέλη της περυσινής χρονιάς. Συνδυάζεται φυσικά σε πακέτο triple play με τηλεφωνία και internet Cyta.

Κανάλια Cyta TV (πακέτα τηλεόρασης)

Βασικό Πακέτο:

· Ντοκιμαντέρ: National Geographic, National Geographic Wild, History Channel

· Παιδικά: Baby TV, Disney Channel

· Γενικού Ενδιαφέροντος: World Fashion, Food Network, Trace Sports

· Ειδησεογραφικά: Euronews, Bloomberg, RT, France24, Sky News

· Αθλητικά: Cytavision Sports

· Μουσικά: Trace Urban

· Ενηλίκων: Blue Hustler (soft)

Πρόσθετο πακέτο ψυχαγωγίας: FOX, FOX Life, Disney XD, Disney Junior

Πρόσθετο Πακέτο Ενηλίκων: Dorcel, Hustler, Daring (hard κανάλια)

Ψηφιακά Κανάλια Digea: Τα ψηφιακά κανάλια είναι διαθέσιμα μέσω ψηφιακού δέκτη μόνο στις περιοχές όπου υπάρχει κάλυψη από την μετάδοση της Digea.

Τιμοκατάλογος

Οι τιμές για το βασικό πακέτο τηλεόρασης μαζί με πακέτα τηλεφωνίας και internet ξεκινούν για την τριπλή υπηρεσία από 19 ευρώ τον μήνα και φτάνουν τα 38 ευρώ (με 50άρα VDSL) ή τα 41 ευρώ (με 24άρα και απεριόριστη ομιλία, κλπ). Το πρόσθετο πακέτο ψυχαγωγίας στοιχίζει 3 ευρώ τον μήνα και το πακέτο ενηλίκων 9 ευρώ τον μήνα.

Nova Επίγεια

Πρόκειται για τη μοναδική συνδρομητική υπηρεσία της επίγειας ψηφιακής που βέβαια δεν καλύπτει όλη την Ελλάδα.

Ο εξοπλισμός απαρτίζεται από ένα δορυφορικό δέκτη Novabox HD 831 στον οποίο προστίθεται ένα USB Dongle για την επίγεια ψηφιακή, με το οποίο λαμβάνονται όλα τα διαθέσιμα κανάλια της επίγειας ψηφιακής και τα κανάλια της Nova Επίγεια τα οποία είναι ουσιαστικά δύο:

· Novacinema 1 (όλο το 24ωρο)

· Disney XD – Novasports 1 (μοιράζονται τις ώρες με το παιδικό να εκπέμπει κυρίως πρωί μέχρι νωρίς το απόγευμα).

Τιμοκατάλογος

Οι τιμές για μη συνδρομητές Forthnet είναι: Nova επίγεια Sports & Cinema με 34,90, Nova επίγεια Sports με 24,90 και Nova επίγεια Cinema με 14,90.

Επίσης ο δέκτης στοιχίζει 49 ευρώ και το USB Dongle 10 ευρώ.

Για συνδρομητές Forthnet οι τιμές πέφτουν 5 ευρώ σε κάθε επιλογή ενώ και ο δέκτης δεν χρεώνεται (πληρώνετε μόνο τα 10 ευρώ του usb dongle).

Με 99 ευρώ αγοράζετε τον εξοπλισμό λήψης Nova επίγεια In a Box και έχετε 3 μήνες συνδρομή στο πακέτο Nova επίγεια Sports & Cinema.

Αντί επιλόγου

Οι συνδρομητές συνδρομητικής τηλεόρασης της Nova έχουν σήμερα ξεπεράσει τις 450 χιλιάδες, ενώ οι συνδρομητές στα δύο πακέτα του ΟΤΕ (Sat & IPTV) ξεπερνούν τους 230 χιλιάδες. Η φιλοδοξία του άρθρου μας ήταν να έχετε μια συνολική εικόνα της συνδρομητικής αγοράς, ενώ το καλοκαίρι του 2013 γράψαμε αναλυτικά για τα πακέτα triple play. Σε όσους ενδιαφέρονται πάντως για κάποιο πακέτο συστήνουμε να ψάξουν και για πιθανές νέες προσφορές, καθώς τα πακέτα… αναζητούν αφορμές για να μειώσουν τις τιμές, ενώ συχνά κάνουν και «ειδικές προσφορές» σε ήδη συνδρομητές που απειλούν να φύγουν και να περάσουν στον ανταγωνισμό!

{gallery}9169{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

  • Fracarro D-Matrix 4S EVO

    Fracarro D-Matrix 4S EVO

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του D-Matrix 4S EVO της ιταλικής Fracarro. Το νέο αυτό headend διαθέτει 4 ανεξάρτητες δορυφορικές εισόδους DVB-S2 και 4 modulators DVB-T / DVB-C κατ’ ε...
  • ICY BOX IB-HUB1439-LAN

    ICY BOX IB-HUB1439-LAN

    Το ICY BOX IB-HUB1439-LAN είναι μια πρακτική και εύχρηστη συσκευή, ιδανική για χρήση στο γραφείο, στο σπίτι, ακόμα κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού. Είναι κατασκευασμένο από υψηλής ποιότητας αλουμίν...
  • V-Tech Z23

    V-Tech Z23

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει νέα παραλαβή του mini modulator V-Tech Z23, ο οποίος ήταν σε έλλειψη. Πρόκειται για έναν μικρού μεγέθους ψηφιακό Full HD διαμορφωτή μονού καναλιού, ο οποίος ενσωματ...
  • Θερμαινόμενες μεμβράνες από τη ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ

    Θερμαινόμενες μεμβράνες από τη ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ

    Τα δορυφορικά κάτοπτρα της ΛΥΡΑ, έκτος από τα υψηλής ποιότητας τεχνικά χαρακτηριστικά που διαθέτουν (αντοχή σε ισχυρές ανεμοπιέσεις – μέχρι 190km/h) και τα κορυφαίας κατασκευής υλικά τους, έρχοντα...
  • Ekselans SWG 24 L2

    Ekselans SWG 24 L2

    Μεταξύ των πολυάριθμων προϊόντων της Ekselans, το SWG 24 L2 είναι ένα ιδιαίτερα αξιόλογο managed switch με 24x θύρες Gigabit Ethernet και 4x θύρες SFP (Small Form-factor Pluggable). Ένα managed sw...
  • D-Link DWA-182

    D-Link DWA-182

    Το DWA-182 Wireless AC1300 MU-MIMO Wi-Fi USB Adapter παρέχει υψηλότερες ασύρματες ταχύτητες από ποτέ, προσφέροντας ισχυρή τεχνολογία Wireless AC στον σταθερό ή τον φορητό υπολογιστή σας. Με ενσωμα...
  • Kathrein UFOpro & UFOprolite

    Kathrein UFOpro & UFOprolite

    Τα υψηλής ποιότητας προϊόντα που διαθέτει η ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ είναι σχεδιασμένα για εφαρμογές διανομής τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σημάτων σε ξενοδοχεία, στάδια, νοσοκομεία, κρουαζιερόπλοια, ενοικιαζόμεν...
  • Emme Esse 87435

    Emme Esse 87435

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του Emme Esse 87435. Πρόκειται για ένα ψηφιακό modulator που λαμβάνει ένα HDMI σήμα από δορυφορικό / επίγειο δέκτη, DVD player, κάμερα ασφαλείας ή οποι...
  • Ekselans CPE 1200-OLP

    Ekselans CPE 1200-OLP

    Η Ekselans διαθέτει – μεταξύ άλλων – πλήρη γκάμα Access Points για κάθε είδους οικιακή ή επαγγελματική εφαρμογή. Ένα από τα αξιόλογα Access Points της Ekselans είναι το CPE 1200-OLP, το οποίο υποσ...
  • Nedis SFIND100BK

    Nedis SFIND100BK

    Συνδέστε τον μετρητή με ένα LNB και έναν δορυφορικό δέκτη και βρείτε την κατάλληλη θέση / γωνία για το κάτοπτρό σας, εύκολα και γρήγορα. Διαθέτει οθόνη αναλογικής ένδειξης με οπίσθιο φωτισμό. Επιπ...
  • Kathrein MS & MP series

    Kathrein MS & MP series

    Η εταιρεία ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ ανακοινώνει νέα παραλαβή των σειρών ερμαρίων - ντουλαπιών MS και MP της γερμανικής Kathrein. Η σειρά MS περιλαμβάνει υψηλής ποιότητας ερμάρια - ντουλάπια τοποθέτησης και σ...
  • Engel MV7400

    Engel MV7400

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του HDMI switch Engel MV7400. Πρόκειται για έναν διαχωριστή HDMI σημάτων από 4 εισόδους σε 1 έξοδο, με μέγιστη ανάλυση Full HD 1080p. Είναι συμβατό με ...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Ψηφιακή Τηλεόραση, Μάρτιος 2024

    Ψηφιακή Τηλεόραση, Μάρτιος 2024

    Κυκλοφορεί το νέο τεύχος Μαρτίου 2024 του περιοδικού "Ψηφιακή Τηλεόραση" μαζί με το "Security Report" Το νέο τεύχος Μαρτίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδ...
  • Κανάλια με υβριδική τηλεόραση στην Ελλάδα

    Κανάλια με υβριδική τηλεόραση στην Ελλάδα

    Η κατανάλωση των προγραμμάτων που μεταδίδουν οι ελεύθεροι τηλεοπτικοί σταθμοί έχει γίνει σήμερα πιο εύκολη και πιο άμεση για τον τηλεθεατή, σε σχέση με το – όχι και τόσο μακρινό – παρελθόν. Ο παρα...
  • Τηλεοπτικό περιεχόμενο για όλους!

    Τηλεοπτικό περιεχόμενο για όλους!

    Με την πάροδο του χρόνου αυξάνονται όλο και περισσότερο οι χρήστες της συνδρομητικής τηλεόρασης. Αυτό συμβαίνει γιατί η πρόσβαση καθίσταται εφικτή από οποιαδήποτε συσκευή, σε οποιαδήποτε χρονική σ...
  • Sat & Zap, Μάρτιος 2024

    Sat & Zap, Μάρτιος 2024

    Αρκετά νέα κανάλια στη δημοφιλή θέση στις 13 ανατολικά και 2 τουρκοκυπριακά στις 42 και 46 ανατολικά. Μικρό το ενδιαφέρον σε ελεύθερα κανάλια. 92 News UK Astra 2G – 28.2 East 11.523H ...