Skip to main content
DIABASTE DWREAN DIG 187
TM 493
SECURITY REPORT 149
satpraxis 2022
ImageTech Photovision 2024
now 33 2022

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

18 Δεκεμβρίου 2013 05:56

Plugins για IPTV σε δέκτες enigma2

Γράφει: Γιάννης-Φίλιππος Δημητριάδης
d3ffed6719129d5c2fefca94d17a1b3d XL 77aa82a0

Featured | Χρόνο με το χρόνο οι δορυφορικοί δέκτες αποκτούν ολοένα και περισσότερες παράπλευρες δυνατότητες, ειδικά όσοι βασίζονται σε ανοιχτά λογισμικά Linux και μεταμορφώνονται σε «κέντρα οικιακής ψυχαγωγίας» εκτελώντας πέρα από την κλασσική δορυφορική λήψη και λειτουργίες media player, music player, IPTV – Web TV player, ακόμη και web browser. Ταυτόχρονα κυκλοφόρησαν…

Χρόνο με το χρόνο οι δορυφορικοί δέκτες αποκτούν ολοένα και περισσότερες παράπλευρες δυνατότητες, ειδικά όσοι βασίζονται σε ανοιχτά λογισμικά Linux και μεταμορφώνονται σε «κέντρα οικιακής ψυχαγωγίας» εκτελώντας πέρα από την κλασσική δορυφορική λήψη και λειτουργίες media player, music player, IPTV – Web TV player, ακόμη και web browser. Ταυτόχρονα κυκλοφόρησαν και τα πρώτα κουτιά (boxes), που είναι android players, με ή χωρίς δορυφορικό tuner, ενώ ήδη υπάρχουν στην αγορά και ειδικά IPTV boxes που υπόσχονται… λαγούς με πετραχήλια, όπως streaming κωδικοποιημένων καναλιών, κλπ.

Τα παραπάνω τα αναφέρουμε, για να δώσουμε μια συνολική εικόνα των ευρύτερων εξελίξεων στο χώρο που μας ενδιαφέρει, ενώ και στο τεύχος 55 του Απριλίου 2013 σάς παρουσιάσαμε αναλυτικά διάφορες υπηρεσίες Web TV και video streaming σε δορυφορικούς δέκτες με λογισμικό enigma2 (που είναι και οι πλέον διαδεδομένοι) εξηγώντας και το τεχνικό υπόβαθρο, πάνω στο οποίο βασίζονται αυτές οι νέες «υπηρεσίες». Σήμερα θα ασχοληθούμε πιο αναλυτικά με το κομμάτι των υπηρεσιών Web TV – IPTV, δηλαδή με τα κανονικά τηλεοπτικά κανάλια που μπορούμε να δούμε δωρεάν με έναν enigma2 δέκτη που συνδέεται στο διαδίκτυο.

Οι υπηρεσίες αυτές θα έπρεπε κανονικά να ονομάζονται Web TV, αλλά συνήθως επικρατεί ο όρος IPTV, που κανονικά υποδήλωνε υπηρεσίες ιδιοκτησιακού τύπου που παρέχονται σε ειδικά κουτιά από providers, όπως η υπηρεσία Connx tv του ΟΤΕ και οι οποίες έχουν πάντα καλύτερη ποιότητα εικόνας και ήχου, αλλά φυσικά απευθύνονται σε συνδρομητές και χρησιμοποιούν συγκεκριμένο εύρος ζώνης (bandwidth), ειδικό κουτί και ιδιοκτησιακά πρότυπα. Οι λοιπές τηλεοπτικές υπηρεσίες που παρέχονται ιντερνετικά δωρεάν προς όλους τους χρήστες του διαδικτύου ονομάζονται κανονικά Web TV, αλλά οι εφαρμογές που μας επιτρέπουν να τις δούμε σε δορυφορικούς δέκτες Linux ονομάστηκαν κι αυτές IPTV εφαρμογές και τα κανάλια στις λίστες IPTV channels και μάλλον δύσκολα θα επανέλθει πλέον ο σωστός όρος…..

Ήδη σε ό,τι αφορά την πρόσφατη και πολύ αξιόλογη εφαρμογή (plugin) με την ονομασία iptv list updater, τα iptv channels μπαίνουν στη λίστα των αγαπημένων και μαθαίνουμε ότι ετοιμάζονται και λογισμικά που θα εντάσσουν όλα τα κανάλια σε ενιαία λίστα, χωρίς να έχει σημασία αν η λήψη τους γίνεται δορυφορικά, ιντερνετικά ή επίγεια! Θα πρέπει επίσης να πούμε ότι με τη βελτίωση και των web browsers που διατίθενται για τους δέκτες Linux, μπορούμε στην πράξη να καλέσουμε στην οθόνη μας και κάποια Web TV μπαίνοντας απευθείας στην ιστοσελίδα του σταθμού, όπου μεταδίδεται το ζωντανό streaming πρόγραμμα, ενώ το μόνο εμπόδιο που μπορεί να μας φράξει το δρόμο (αν και στους υπολογιστές μπορεί να παρακαμφθεί) είναι ο γεωγραφικός φραγμός (geographic IP blocking) που χρησιμοποιούν πολλοί providers, για να εμποδίσουν την αναπαραγωγή του ιντερνετικού τους videostream έξω από τα γεωγραφικά όρια της χώρας, για την οποία κατέχουν τα πνευματικά δικαιώματα μετάδοσης. Το πρόβλημα αυτό «επιλύεται» με ορισμένα plugins, άλλα όχι με όλα. Για όσους πάντως θέλουν να δοκιμάσουν να παρακολουθήσουν ιντερνετικά κανάλια στην TV τους από τον web browser του δορυφορικού τους δέκτη, η πληρέστερη σελίδα που πρέπει να καλέσουν είναι η www.wwitv.com, ενώ για δημοφιλή κανάλια και επιλεγμένο περιεχόμενο είναι η σελίδα www.filmon.com/tv/live, η οποία μάλιστα βρίσκει τον τρόπο και παρακάμπτει και τους συνήθεις γεωγραφικούς περιορισμούς στα κανάλια που φιλοξενεί (εδώ θα βρείτε σίγουρα όλα τα αγγλικά ελεύθερα κανάλια, BBC-ITV, κλπ, καθώς και τα γαλλικά κρατικά).

Τέλος θα ήθελα να επισημάνω ότι τα plugins που θα περιγράψουμε και γενικότερα οι διαδικασίες Web TV streaming «ζορίζουν» τους δέκτες που δεν έχουν επαρκή μνήμη, ενώ μερικές φορές απαιτούν -για να δουλέψουν- και μικρο-τροποποιήσεις στο λογισμικό, που μπορεί να το καταστήσουν ασταθές και να το κάνουν να κρασάρει συχνά ή να κολλάει (ανάλογα και με το image που φοράει ο δέκτης και τη συμβατότητα του plugin με αυτό). Γι’ αυτό καλύτερα είναι να εγκαθιστάτε μόνο plugins που είναι δοκιμασμένα στον δέκτη και το λογισμικό σας και πάντα ένα-ένα, ώστε αν προκύψει πρόβλημα ξαφνικά, να ξέρετε και από ποιο plugin προήλθε, ώστε να το αποφύγετε.

Τις περισσότερες εφαρμογές που θα παρουσιάσουμε, τις δοκιμάσαμε στον δέκτη Vu Plus Solo2 αντί του Dreambox 8000, που ενώ υπερτερεί σε θέματα δορυφορικής λήψης, στα θέματα των IPTV plugins απαιτεί αρκετά επαναφλασαρίσματα του λογισμικού, ενώ σε εγκατάσταση τυχόν ασύμβατου plugin, ούτε καν ξεκινά…

Στο παρόν άρθρο θα θεωρήσουμε γνωστό τον τρόπο εγκατάστασης των plugins, αλλιώς ανατρέξτε στο άρθρο του τεύχους 55.

IPTV List Updater by Nobody 28

Το πρόσθετο αυτό εμφανίστηκε για πρώτη φορά φέτος τον Ιούνιο και αποτελεί μετεξέλιξη του Sportmax plugin. Οι δέκτες στους οποίους δοκιμάζεται κατά κύριο λόγο είναι οι Vu, χωρίς αυτό να αποκλείει τη δυνατότητά του να δουλέψει και σε άλλους δέκτες. Οι αρχικές εκδόσεις ήταν σχετικά προβληματικές, αλλά με την έκδοση 1.10 στα τέλη Ιουλίου όλα δουλεύουν άψογα στον Vu+ solo2/ Blackhole 2.07, ενώ μάλιστα οι μεταγενέστερες εκδόσεις 1.20 και 1.30…. δεν εγκαθίστανται στο Blackhole image, αλλά εγκαθίστανται κανονικά σε άλλα image (π.χ. open Vix) και συνιστώνται ως πληρέστερες! Εννοείται ότι πρόκειται για plugin αποκλειστικά για OE 2.0, ενώ στις τελευταίες εκδόσεις του παρέχεται μαζί με dependencies που λείπουν σε διάφορα λογισμικά (γι’ αυτό θα το δείτε με μορφή iptv list updater + ……. .ipk).

Σε κάθε περίπτωση πάντως, μετά την επιτυχή εγκατάσταση του plugin θα χρειαστεί να το βρείτε στη λίστα σας και να επιλέξετε να κάνετε update τις λίστες καναλιών που επιθυμείτε από τις πάρα πολλές επιλογές που διαθέτει. Οι λίστες των καναλιών που επιλέγετε μπαίνουν στα favourites του δέκτη σας, τα οποία καλείτε εύκολα με το μπλε πλήκτρο όταν βρεθείτε στη συνολική λίστα καναλιών.

Το συγκεκριμένο update των καναλιών που σας ενδιαφέρουν, είναι καλό να το πραγματοποιείτε συχνά, γιατί ως γνωστόν τα links των μεταδόσεων αυτών είναι συχνά… εφήμερα, κυρίως γιατί οι διαφημιστές των ιστοσελίδων των καναλιών θέλουν να επισκεπτόμαστε οπωσδήποτε την ιστοσελίδα τους και να βλέπουμε τα streaming videos από εκεί (μαζί φυσικά με τις διαφημίσεις….). Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις βέβαια πρόκειται για streaming… ιδιωτικής πρωτοβουλίας, δηλαδή απλά κάποιος αναμεταδίδει ιντερνετικά το συγκεκριμένο κανάλι και το διανέμει στον παγκόσμιο ιστό (με τις ευλογίες ή όχι των ιδιοκτητών του σταθμού…)

Ακόμη, επειδή τα links αυτά προέρχονται από μεταδόσεις που «διαβάζονται» σε υπολογιστές, θα πρέπει να σας ενημερώσουμε ότι δυστυχώς οι δορυφορικοί δέκτες δεν υποστηρίζουν όλα τα πρωτόκολλα μετάδοσης, οπότε αρκετά συχνά δεν θα βλέπετε κάποιο κανάλι που είναι ορατό στον υπολογιστή σας (στην περίπτωση αυτή ενδέχεται να πετύχετε… την παράκαμψη, αν πάτε να το δείτε μέσω του web browser του δέκτη σας), ενώ σε κάποιες περιπτώσεις θα ακούτε ήχο, αλλά δεν θα βλέπετε εικόνα λόγω έλλειψης flash decoder στο λογισμικό. Τα παραπάνω περί των πρωτοκόλλων ισχύουν γενικότερα για όλα τα plugin. Ειδικά μάλιστα όταν πρόκειται για links με κανάλια σε wmv, θα είναι μάλλον απίθανο να καταφέρετε να τα δείτε με τον δορυφορικό σας δέκτη, χωρίς αυτό να αποκλείεται για κάποιους νέους δέκτες, που θα έχουν ίσως ενσωματώσει τους drivers που λείπουν.

Στην έρευνά μας επικεντρωθήκαμε περισσότερο σε κανάλια που δεν μεταδίδονται δορυφορικά στην περιοχή μας ή σε κανάλια με καλή ποιότητα εικόνας. Από το συγκεκριμένο plugin ξεχωρίζουν κυρίως τα λατινοαμερικάνικα κανάλια, τα οποία πάντως μεταδίδονται με πολύ χαμηλό bandwidth, που συνεπάγεται και πολύ κακή ποιότητα εικόνας. Αν πάντως «φορτώσετε» όλες τις προτεινόμενες λίστες, θα έχετε μία τεράστια βάση καναλιών, έστω κι αν στην πράξη δεν ανοίγει για θέαση ούτε το 1/3 από αυτά!

TS Media by Mfaraj 57

Εδώ έχουμε ένα πληρέστατο «κέντρο ψυχαγωγίας», που εκτός από IPTV κανάλια παρέχει και internet radio, ταινίες, σειρές, shows, αθλητικά (και champions league) και πολλά άλλα, επί του παρόντος όμως μας ενδιαφέρουν μόνο τα κανάλια. Η… σταδιοδρομία του ξεκίνησε φέτος το Μάρτιο με την έκδοση 1.0, ενώ εξελίσσεται συνεχώς και ήδη έχει φτάσει στην version 4.5. Διατίθενται δύο εκδοχές του plugin για OE 1.6 και OE 2.0 (στις 1.6 εκδοχές δουλεύει και σε dreamboxes και άλλους δέκτες με παλαιότερα λογισμικά και μικρότερη μνήμη).

Οι σημαντικές υποεπιλογές του plugin είναι η κεντρική της πάνω τριάδας (IPTV) και η κάτω από αυτήν (NET TV), που μας οδηγούν σε πληθώρα από λίστες IPTV καναλιών (μεταξύ των οποίων greek tv και world tv). Η λίστα world tv παρέχει πλήρη αλφαβητική κατηγοριοποίηση ανά χώρα (για πλοήγηση από χώρα σε χώρα χρησιμοποιείτε τα πλήκτρα channel up-down, ενώ μέσα στη λίστα κάθε χώρας τα πλήκτρα ±). Η συχνότητα των ενημερώσεων ποικίλει. Αξίζει πάντως την προσοχή σας και θα χρειαστείτε πάρα πολύ χρόνο, για να ανακαλύψετε όλες τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Στην υποεπιλογή NET TV και μονάχα εδώ πλέον, θα βρείτε τα Filmon Shows, δηλαδή όλα τα δημοφιλή κανάλια που παρέχει η υπηρεσία (αγγλικά, επίγεια, γαλλικά κρατικά, κάποια αμερικανικά, όπως το NBC Nightly News, το αυστραλιανό ABC News,- κλπ). Τέλος, στις διάφορες λίστες της κατηγορίας IPTV, θα βρείτε πλήθος κωδικοποιημένων καναλιών (κυρίως ισπανικής προέλευσης), ακόμη και γνωστά κανάλια ενηλίκων….

Greek Stream TV by Athoik

Σας έχουμε ήδη παρουσιάσει το πλέον αξιόλογο ελληνικό plugin που δημιούργησε ο Athoik και υποστηρίζεται από την πολύ δραστήρια κοινότητα του SatDreamGr. To plugin βασίζεται στον ελεύθερο κώδικα του Stream TV Plugin και μας παρέχει κυρίως μεγάλο αριθμό περιφερειακών και τοπικών ελληνικών καναλιών, ενώ γίνεται αρκετά συχνά update των links που έχουν αλλάξει (γι’ αυτό να κάνετε καθημερινό update channels, πατώντας οκ στη σχετική επιλογή που εμφανίζεται, αφού ρολάρετε προς τα κάτω τις επιλογές που εμφανίζονται στην οθόνη σας καλώντας το plugin). Στην αρχή υπήρχε χωριστή εκδοχή για ΟΕ 1.6 και 2.0, στη συνέχεια όμως ενοποιήθηκαν και η τελευταία έκδοση του πρόσθετου είναι η 3.2, ενώ και εδώ μπορεί να γίνει εγκατάσταση και σε παλαιότερους δέκτες, αν και συχνά εμφανίζεται το μήνυμα «install dependencies», που θα βρείτε επίσης στο μικρό παράθυρο που ανοίγει. Πολλές φορές ούτε αυτό αρκεί και χρειάζεται κάποια χειροκίνητη εγκατάσταση κάποιου επιπλέον στοιχείου λογισμικού (που πάντως αναφέρεται ποιο είναι και γιατί δεν μπόρεσε να πετύχει η εγκατάσταση). Συνολικά από τη λίστα των καναλιών δουλεύουν συνήθως περίπου τα μισά (ποτέ όσα είναι σε wmv), αλλά υπάρχουν και ορισμένα που δουλεύουν πάντα, ενώ άλλα… όποτε τους καπνίσει! Ορισμένα από τα κανάλια μάλιστα, πριν ξεκινήσει το livestream σάς επιτρέπουν να επιλέξετε και την ποιότητα της εικόνας!

TurkVod Online

Η τελευταία βερσιόν του πρόσθετου είναι η 4.5 και κυκλοφορεί σε δύο διαφορετικές εκδοχές για ΟΕ 1.6 και 2.0. Οι γείτονές μας είναι πολύ δραστήριοι στο συγκεκριμένο κλάδο και με αυτό το plugin επιδιώκουν να έχουν ένα πλήρες media center, που δεν προσφέρει μόνο τουρκικό περιεχόμενο, αλλά και πληθώρα διεθνών καναλιών και διάφορες λίστες επιλογών. Αν και μπορεί να σας δυσκολέψει λίγο η τουρκική γλώσσα σε κάποια υπομενού, αυτά που κυρίως σας ενδιαφέρουν βρίσκονται στις υποεπιλογές 1 (IPTV) και 13 (International Portals), όπως αριθμούνται στην έκδοση 4.5, και βέβαια θα διαπιστώσετε ότι αρκετές από τις λίστες είναι ίδιες με αυτές που βρήκατε στο TS Media, αφού ο στόχος αυτών των πρόσθετων είναι να συγκεντρώνουν και τη «δουλειά» των άλλων. Συνολικά πάντως νομίζω πως με τα 4 plugins που αναφέραμε, ήδη καλύπτεται το 99% των καναλιών IPTV που διατίθενται για δορυφορικούς δέκτες και τα όσα θα αναφέρουμε παρακάτω δεν θα έχουν κάτι αξιόλογο να προσθέσουν επιπλέον, αν και ποτέ δεν ξέρεις πώς θα εξελιχτούν τα πράγματα στην πορεία….

Stream TV Player

Πρόκειται για το παλαιότερο πρόσθετο αυτής της κατηγορίας, το οποίο σήμερα δεν ανανεώνεται πλέον. Παρόλα αυτά μερικοί το χρησιμοποιούν ακόμη και μερικά image το έχουν προεγκατεστημένο κυρίως για την εύκολη δυνατότητα προσθήκης δικών μας links στη λίστα του (κάτι που γίνεται και στο Greekstream tv, που βασίζεται σ’ αυτό). Τα «δικά μας» links δεν είναι απαραίτητο να είναι κανάλια. Θα μπορούσε να είναι και μία ιδιωτική κάμερα παρακολούθησης, που θέλουμε να ελέγχουμε από το σαλόνι μας….

TS Online TV

Άλλο ένα «παλιό» plugin (όταν λέμε παλιό στο συγκεκριμένο χώρο εννοούμε… από τις αρχές του 2013!) που δημιούργησε ο Mfaraj 57 του Tunisiasat και το οποίο έχει σήμερα εγκαταλειφθεί στην πράξη από το δημιουργό του, καθώς αυτός πλέον εξελίσσει το TS Media που προαναφέραμε και το οποίο υπερκαλύπτει το TS Online. Να πούμε ότι ενώ έφτασε μέχρι τη version 1.8, οι πλέον σταθερές εκδόσεις υπήρξαν αυτές μεταξύ 1.3 και 1.5 (ανάλογα με το δέκτη) και αν θέλετε να το δοκιμάσετε, επιλέξτε κάποια από αυτές. Να ξέρετε πάντως ότι δεν ενημερώνεται συχνά.

Web Media

Ένα γερμανικής προέλευσης plugin, που όμως δεν διαθέτει καθόλου live TV, αλλά εφαρμογές όπως youtube, dailymotion, κλπ.

Mediaportal

Πρόκειται για επίσης γερμανικό πρόσθετο με πλήθος υποεφαρμογών γερμανικής προέλευσης (και απόλυτο must στα βιντεάκια XXX), το οποίο αναφέρουμε εδώ, γιατί θεωρητικά παρέχει και κανάλια IPTV με τις υποεφαρμογές Filmon και Teledunet, οι οποίες όμως το τελευταία διάστημα έπαψαν να λειτουργούν, ενδεχομένως όμως να επιστρέψουν.

Muz TV

Και αυτό το πρόσθετο δεν μεταδίδει ζωντανή τηλεόραση, ασχολείται όμως αποκλειστικά με μουσικά βίντεο.

Άλλα plugins

Εκτός από τα παραπάνω έχουμε δοκιμάσει και ένα πολωνικό (με πολωνικά κανάλια) και το ιταλικό Mediastream, τα οποία όμως προς το παρόν δημιουργούν προβλήματα στους δέκτες και δεν είναι σταθερά. Στο άμεσο μέλλον όμως σίγουρα τα πρόσθετα αυτής της κατηγορίας θα πολλαπλασιαστούν πολύ και σε ό,τι μας αφορά τα παρακολουθούμε στενά και θα σας ενημερώνουμε, ενώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι υπάρχει και πληθώρα πρόσθετων που είναι αφιερωμένα στο ιντερνετικό ραδιόφωνο, με πρώτο και καλύτερο για εμάς βέβαια το Greek Net Radio Plugin.

Συμπερασματικά

Ένα χρόνο νωρίτερα δεν θα είχαμε σχεδόν τίποτε να γράψουμε για το συγκεκριμένο θέμα. Οι εξελίξεις όμως στον κλάδο μας τρέχουν με ξέφρενες ταχύτητες. Φυσικά μην τρέφετε αυταπάτες ότι οι ιντερνετικές μεταδόσεις που θα δείτε στην τηλεόρασή σας θα έχουν την ποιότητα εικόνας των δορυφορικών μεταδόσεων. Οι περισσότερες σήμερα βαθμολογούνται από μέτριες και κάτω, ενώ συχνές είναι και οι διακοπές ή τα παγώματα εικόνας, ειδικά όταν η ποιότητα της εικόνας βελτιώνεται. Αν πάντως τα δορυφορικά σας κανάλια δεν επαρκούν, τα IPTV streaming plugins αποτελούν… μια κάποια λύση, που θα διευρύνει τους ορίζοντές σας!

{gallery}9664{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

  • Fracarro D-Matrix 4S EVO

    Fracarro D-Matrix 4S EVO

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του D-Matrix 4S EVO της ιταλικής Fracarro. Το νέο αυτό Headend διαθέτει 4 ανεξάρτητες δορυφορικές εισόδους DVB-S2 και 4x modulators DVB-T / DVB-C κατ’ ...
  • Promax Ranger: Ολοκληρώθηκε η ομάδα εκπαιδευτικών video

    Promax Ranger: Ολοκληρώθηκε η ομάδα εκπαιδευτικών video

    Είναι πλέον διαθέσιμη η τέταρτη και τελευταία ομάδα εκπαιδευτικών video με ελληνική περιγραφή για τα πεδιόμετρα Promax Ranger. Τα συγκεκριμένα video έχουν προστεθεί στην Playlist Πεδιόμετρα RANGER...
  • Meliconi AT 49 USB

    Meliconi AT 49 USB

    Η εσωτερική κεραία Meliconi AT 49 USB με ενσωματωμένο ενισχυτή 49dB, είναι κατάλληλη για τη λήψη ψηφιακών σημάτων επίγειας τηλεόρασης (DVB-T), ψηφιακών σημάτων επίγειας τηλεόρασης υψηλής ευκρίνεια...
  • Engel AN7123 / AN7126 / AN7143

    Engel AN7123 / AN7126 / AN7143

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή νέας σειράς LNB φλάντζας της Engel. Περιλαμβάνει τα single LNB AN7123, twin LNB AN7126 και quattro LNB AN7143, τα οποία διαθέτουν 1x, 2x και 4x εξόδους...
  • Ikusi FlasHD HDTF-C48V & HDTF-C48G

    Ikusi FlasHD HDTF-C48V & HDTF-C48G

    Οι πιο ισχυρές επίγειες κεραίες της Ikusi είναι τα μοντέλα FlasHD και συγκεκριμένα τα HDTF-C48V & HDTF-C48G σε πράσινο και γκρι χρώμα. Με αξιόλογα χαρακτηριστικά και ισχυρή απόρριψη υψηλότερων...
  • Icy Box IB-LAN301-C3

    Icy Box IB-LAN301-C3

    Απολαύστε το διαδίκτυο χωρίς περιορισμούς: Με ρυθμό μεταφοράς δεδομένων έως και 2,5Gbit, ο αντάπτορας δικτύου IB-LAN301-C3 της Icy Box σάς προσφέρει εξαιρετικά γρήγορη σύνδεση. Αυτό έχει ως αποτέλ...
  • AVM FRITZ!Box 5530 Fiber

    AVM FRITZ!Box 5530 Fiber

    Το FRITZ!Box 5530 Fiber είναι ένα υπερσύγχρονο modem / router από τη γερμανική AVM, το οποίο έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για δίκτυα οπτικής ίνας. Είναι το απόλυτο modem / router για συνδέσεις Fib...
  • Σεμινάρια AstraSat: Συστήματα οπτικών ινών και νέα επαγγελματικά συστήματα Headend Fracarro

    Σεμινάρια AstraSat: Συστήματα οπτικών ινών και νέα επαγγελματικά συστήματα Headend Fracarro

    Η εταιρεία AstraSat σε συνεργασία με την ιταλική Fracarro Radioindustrie πραγματοποίησε με επιτυχία στη Θεσσαλονίκη το σεμινάριο με θέματα «Συστήματα Οπτικών Ινών για την κατανομή τηλεοπτικού σήμα...
  • TP-Link ER706W-4G

    TP-Link ER706W-4G

    Η TP-Link παρουσιάζει το νέο ασύρματο router ER706W-4G, το οποίο παρέχει συνδεσιμότητα στο διαδίκτυο μέσω των κεραιών της κινητής τηλεφωνίας, με δυνατότητα υποστήριξης 4G+ Cat6. Η συσκευή διαθέτει...
  • Kakusiga KK-12101

    Kakusiga KK-12101

    Η εταιρεία KAL Electronics ανακοινώνει την παραλαβή ενός νέου φορητού ηχοσυστήματος που συνδυάζει κομψή εμφάνιση και μοντέρνο σχεδιασμό. Πρόκειται για το Kakusiga KK-12101, το οποίο είναι ένα ηχεί...
  • Ekselans AP 1200 W2

    Ekselans AP 1200 W2

    Το AP 1200 W2 της Ekselans είναι ένα ιδιαίτερα αξιόλογο και συμπαγές Access Point για χρήση σε εσωτερικό χώρο, με πλειάδα δυνατοτήτων διαχείρισης για κάθε είδους εφαρμογή ασύρματης πρόσβασης. Το σ...
  • Nedis TVSM6050BK

    Nedis TVSM6050BK

    Η επιδαπέδια βάση τηλεόρασης TVSM6050BK της Nedis διαθέτει κομψή και μοντέρνα εμφάνιση, συνδυάζοντας παράλληλα τη σωστή τοποθέτηση της τηλεόρασής σας στον χώρο σας. Είναι κατάλληλη για τηλεοράσεις...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Ψηφιακή Τηλεόραση, Απρίλιος 2024

    Ψηφιακή Τηλεόραση, Απρίλιος 2024

    Κυκλοφορεί το νέο τεύχος Απριλίου 2024 του περιοδικού "Ψηφιακή Τηλεόραση" μαζί με το "Security Report" Το νέο τεύχος Απριλίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περι...
  • Μεγάλη επιτυχία για την Athens Electronix 2024!

    Μεγάλη επιτυχία για την Athens Electronix 2024!

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • TP-Link EAP683 LR, EAP211-Bridge kit & EAP625-Outdoor HD

    TP-Link EAP683 LR, EAP211-Bridge kit & EAP625-Outdoor HD

    Η TP-Link διευρύνει την οικογένεια των συσκευών Omada, παρουσιάζοντας 3 νέα wireless Access Points. Πρόκειται για τα EAP683 LR, EAP211-Bridge KIT και EAP625-Outdoor HD, τα οποία προσφέρουν αξεπέρα...