Skip to main content
DIABASTE DWREAN DIG 186
tech 2024 03 28 at 08 26 58 TM 477
SECURITY REPORT 148
satpraxis 2022
ImageTech Photovision 2024
now 33 2022

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

28 Μαρτίου 2024 10:15
20 Ιανουαρίου 2011 03:00

Δορυφορικές κάρτες TechniSat

5 ποιοτικές λύσεις για λήψη στο PC

Γράφει: Σωτήρης Χατζηστρατής

Featured | Μία από τις σημαντικότερες και γνωστότερες εταιρείες παραγωγής ηλεκτρονικών συσκευών για λήψη ψηφιακών εκπομπών, δορυφορικής, επίγειας και καλωδιακής τηλεόρασης, όπως και τηλεοράσεων LCD είναι η γερμανική TechniSat, η οποία ενεργοποιείται στην αγορά από το 1987. Στην γκάμα των προϊόντων της σημαντικό κομμάτι έχουν οι κάρτες λήψης ψηφιακών εκπομπών για υπολογιστές. Η εταιρεία παράγει τρεις βασικές σειρές, τις κάρτες AirStar για λήψη επίγειων ψηφιακών DBV-T, τις CableStar για λήψη καλωδιακών εκπομπών και τις SkyStar για λήψη δορυφορικών εκπομπών DVB-S/S2. Στο παρόν άρθρο θα παρουσιάσουμε τις πέντε δορυφορικές SkyStar που βρίσκονται αυτή την στιγμή στην ενεργή παραγωγή της εταιρείας. Στην παρουσίαση χρησιμοποιήθηκαν τα Windows 7 64bit ως κύριο λειτουργικό σύστημα, έγιναν όμως και μερικές δοκιμές σε Windows XP Pro. Ως εναλλακτικό λογισμικό χρησιμοποιήθηκαν τα DVBViewer Pro v4.5, AltDVB 2.2, ProgDVB Standard v6.48.04, SmartDVB v0.1.5.0 και DVBDream v1.5e.

SkyStar 2 PCI

H SkyStar 2 PCI εδώ και μία σχεδόν δεκαετία και μέχρι την έλευση των εκπομπών DVB-S2 πριν από τρία χρόνια περίπου, είχε καταφέρει να γίνει μία από τις διασημότερες και σημαντικότερες δορυφορικές κάρτες, χάρη κυρίως στην χαμηλή τιμή της, στην ικανοποιητική απόδοση, και την υποστήριξη που είχε από εναλλακτικά προγράμματα. Στην παρουσίαση είχαμε στα χέρια μας την τελευταία της έκδοση Rev. 2.8Β, η οποία διαφέρει ελάχιστα οπτικά (κυρίως με το διάτρητο καπάκι του tuner) από τις προηγούμενες εκδόσεις Rev 2.6. Χρησιμοποιεί και αυτή το ίδιο τσιπ προσαρμογής στον δίαυλο PCI, το FlexCop της B2C2 Inc. Η κάρτα είναι εσωτερικής τοποθέτησης σε δίαυλο PCI, και από εξωτερικές συνδέσεις διαθέτει ένα βύσμα εισόδου RF. Η κάρτα υποστηρίζει την λήψη εκπομπών DVB-S, τη λήψη δεδομένων δορυφορικού Internet, και διακόπτες Diseqc 1.0. Επίσημα δεν υποστηρίζονται τα μοτέρ με εντολές Diseqc 1.2/USALS, αλλά ανεπίσημα μερικά προγράμματα μπορούν να δώσουν κίνηση αν χρησιμοποιηθούν οδηγοί WDM. Στο CD εγκατάστασης θα βρούμε οδηγούς BDA (οι στάνταρ οδηγοί για Windows Vista και 7), όπως και WDM. Υπάρχει ακόμα το DVBViewer TE2 για την θέαση των καναλιών, βοηθητικά προγράμματα για λήψη δεδομένων internet, το πρόγραμμα επεξεργασίας εγγραφών βίντεο EVE 2 και αποκωδικοποιητές ήχου και βίντεο (MPEG-2) της Mainconcept. Στη συσκευασία θα βρούμε επίσης τηλεκοντρόλ, δέκτη υπερύθρων με καλώδιο επέκτασης USB, μπαταρίες, το εγχειρίδιο οδηγιών και η εγγύηση.

Η εγκατάσταση των οδηγών και του λογισμικού, έκδοσης 4.6 (το πιο πρόσφατο, από το site της TechniSat) δεν παρουσιάζει κανένα πρόβλημα (προτείνεται η πλήρης εγκατάσταση, όχι μόνο των οδηγών, αφού η σωστή λειτουργία μερικών προγραμμάτων εξαρτάται από αρχεία που υπάρχουν στο πλήρες πακέτο). Η κάρτα συνεργάζεται πολύ καλά με το DVBViewer TE2.

Λειτουργία με εναλλακτικά προγράμματα

AltDVB: Με τον οδηγό BDA έχουμε καλή σάρωση καναλιών, αλλά δεν λειτουργεί το μοτέρ. Υπάρχουν συχνά κρασαρίσματα. Με τον οδηγό WDM έχουμε γενικά προβληματική λειτουργία και πολλά κρασαρίσματα. Η κίνηση με μοτέρ υποστηρίζεται και δουλεύει κανονικά.

DVBViewer Pro: Με τον BDA υπάρχει άριστη συνεργασία, πολλή καλή σάρωση των καναλιών, γρήγορες και χωρίς προβλήματα αλλαγές καναλιών. Το μοτέρ δεν υποστηρίζεται από το πρόγραμμα. Με WDM υπάρχει ακριβώς η ίδια πολύ καλή συνεργασία και συμπεριφορά.

ProgDVB: Με τον BDA υπάρχει πολύ καλή συνεργασία, ανίχνευση και αλλαγές καναλιών χωρίς προβλήματα. Δεν λειτουργεί η κίνηση με μοτέρ. Με τον WDM παρατηρείται η ίδια συμπεριφορά. Το μοτέρ δουλεύει, αλλά όχι απόλυτα ομαλά.

SmartDVB: Με τον BDA υπάρχει πολύ καλή συνεργασία, απροβλημάτιστη σάρωση και αλλαγές καναλιών. Το μοτέρ δεν υποστηρίζεται. Με τον WDM driver η ίδια συμπεριφορά, όμως το μοτέρ δουλεύει χωρίς πρόβλημα.

DVBDream: Με τον BDA υπάρχουν προβλήματα σάρωσης σε συχνότητες πάνω από τους 11700MHz. Δεν δουλεύει με μοτέρ και γενικά έχει αρκετά ασταθή λειτουργία. Με τον WDM η λειτουργία είναι πολύ πιο σταθερή και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Πλήρης σάρωση των συχνοτήτων, ενώ το μοτέρ δουλεύει κανονικά.

SkyStar USB 2

Η δεύτερη δορυφορική κάρτα της TechniSat είναι η SkyStar USB 2, η οποία συνδέεται εξωτερικά σε laptop ή desktop υπολογιστή μέσω θύρας USB 2.0. Για την λειτουργία της κάρτας είναι απαραίτητο το τροφοδοτικό των 12V που παρέχεται στην συσκευασία. Στο μπροστινό μέρος του κουτιού και πίσω από ένα ημιδιαφανές σκούρο μπλε στρογγυλό πλαστικό τζάμι, βρίσκεται το πράσινο LED ένδειξης τροφοδοσίας και ο ενσωματωμένος στην πλακέτα δέκτης υπερύθρων. Στην πίσω πλευρά, από αριστερά προς τα δεξιά, βρίσκονται το βύσμα εισόδου RF, η θύρα USB και το βύσμα τροφοδοσίας ρεύματος.

Η κάρτα υποστηρίζει την λήψη εκπομπών DVB-S και πρωτόκολλο διακοπτών DiSEqC 1.0. Όπως στην SkyStar 2 επίσημα δεν υποστηρίζεται μοτέρ, όμως ανεπίσημα μερικά προγράμματα μπορούν να δώσουν κίνηση με την χρήση οδηγών WDM. Στο CD εγκατάστασης θα βρούμε οδηγούς BDA και WDM. Ως πρόγραμμα λήψης υπάρχει το DVBViewer TE2, το πρόγραμμα EVE 2 για την επεξεργασία των εγγραφών, όπως και αποκωδικοποιητές ήχου και βίντεο (MPEG-2) της Mainconcept. Με το πακέτο παρέχονται επίσης τηλεκοντρόλ, τροφοδοτικό 12V, μπαταρίες, το εγχειρίδιο οδηγιών και η εγγύηση.

Η εγκατάσταση των οδηγών και του λογισμικού έκδοσης 4.6 δεν παρουσιάζει κανένα πρόβλημα. Πολύ καλή συνεργασία υπάρχει και με το DVBViewer TE2.

Λειτουργία με εναλλακτικά προγράμματα

DVBViewer Pro: Με BDA driver σχετικά καλή συνεργασία. Ανίχνευση χωρίς προβλήματα, κανονικές αλλαγές καναλιών. Παρατηρούνται όμως μικροδιακοπές σε βίντεο και ήχο σε κάποιες συχνότητες, κυρίως του Hotbird. Με WDM driver υπάρχει καλύτερη συνεργασία, αφού δεν παρατηρούνται αυτές οι μικροδιακοπές. Δεν υποστηρίζεται από το πρόγραμμα η κίνηση με μοτέρ με κανέναν από τους δύο driver.

AltDVB: Με τον BDA παρατηρούνται οι ίδιες μικροδιακοπές στις ίδιες συχνότητες. Δεν υπάρχει πρόβλημα στην ανίχνευση και στις αλλαγές των καναλιών. Το μοτέρ δεν υποστηρίζεται. Με WDM driver η κάρτα δεν αναγνωρίζεται καθόλου.

DVBDream: Ο οδηγός BDA δεν αναγνωρίζεται από το πρόγραμμα. Με τον WDM αντιθέτως υπάρχει καλή συνεργασία, χωρίς προβλήματα σάρωση των συχνοτήτων, κανένα πρόβλημα στις αλλαγές καναλιών. Επίσης λειτουργεί και το μοτέρ.

SmartDVB: Με τον BDA υπάρχει καλή συνεργασία. Απροβλημάτιστη σάρωση, αλλαγές καναλιών αλλά το μοτέρ δεν υποστηρίζονται. Όπως και στα άλλα προγράμματα με τους BDA παρατηρούνται μικροδιακοπές στη ροή βίντεο σε ορισμένες συχνότητες. Με WDM driver η συνεργασία είναι πολύ καλύτερη, αφού και το μοτέρ δουλεύει και δεν έχουμε μικροδιακοπές.

ProgDVB: Με τον BDA οδηγό έχουμε πολύ καλή λειτουργία, πλήρη σάρωση και χωρίς προβλήματα στις αλλαγές των καναλιών. Δεν υποστηρίζεται το μοτέρ. Παρατηρούνται οι ίδιες μικροδιακοπές. Με WDM driver η λειτουργία είναι ομαλότερη και δεν παρατηρούνται οι μικροδιακοπές. Δεν υποστηρίζονται μοτέρ.

SkyStar S2

Μία ιδιαίτερη περίπτωση κάρτας είναι η νέα SkyStar S2. Πρόκειται για μία κάρτα που ουσιαστικά είναι παρόμοια σε χαρακτηριστικά με την SkyStar 2 (χρησιμοποιεί το ίδιο τσιπ της B2C2), αλλά «φοράει» ένα νέο tuner που υποστηρίζει τη λήψη εκπομπών DVB-S2. Παρόλο που η κύρια αποστολή της είναι η λήψη δεδομένων δορυφορικού Internet, μπορεί να δουλέψει χωρίς πρόβλημα και για λήψη τηλεοπτικών εκπομπών. Η κάρτα είναι εσωτερικής τοποθέτησης σε δίαυλο PCI και έχει μία είσοδο σήματος RF.

Η κάρτα υποστηρίζει την λήψη εκπομπών DVB-S και DVB-S2, λήψη δεδομένων δορυφορικού internet και DiSEqC 1.0. Δεν υπάρχει επίσημη υποστήριξη μοτέρ, αλλά και εδώ ανεπίσημα μερικά προγράμματα μπορούν να δώσουν κίνηση. Στο CD εγκατάστασης θα βρούμε οδηγούς WDM (δεν υπάρχουν οδηγοί BDA). Θα βρούμε επίσης το DVBViewer TE2, το EVE 2 και τους αποκωδικοποιητές (MPEG-2 και MPEG-4 H.264) της Mainconcept. Με το πακέτο παρέχονται τηλεκοντρόλ, μπαταρίες, δέκτης υπερύθρων με καλώδιο επέκτασης USB και μικρό λαμάκι τοποθέτησης για κουτιά χαμηλού προφίλ. Και στην περίπτωση της SkyStar S2 η εγκατάσταση των οδηγών, του λογισμικού και η λειτουργία με το DVBViewer TE2 δεν παρουσιάζει προβλήματα.

Λειτουργία με εναλλακτικά προγράμματα

DVBViewer Pro: Πολύ καλή συνεργασία, πλήρης ανίχνευση και γρήγορες αλλαγές των καναλιών. Δεν υποστηρίζεται κίνηση με μοτέρ.

AltDVB: Αν και η κάρτα αναγνωρίζεται σωστά με την βοήθεια ενός τροποποιημένου αρχείου device, δεν λειτουργεί καλά στην ανίχνευση. Επίσης ενώ «κλειδώνει» το σήμα σε κάποια κανάλια, δεν δίνει ήχο και εικόνα. Λειτουργεί όμως το μοτέρ.

ProgDVB: Πολύ καλή συνεργασία και με το ProgDVB, ανίχνευση χωρίς προβλήματα. Δεν λειτουργεί η κίνηση με μοτέρ.

SmartDVB: Προβληματική λειτουργία. Χάνονται πολλές συχνότητες στην ανίχνευση και δεν «κλειδώνει» σωστά το tuner στις αλλαγές καναλιών. Δεν αναγνωρίζονται και δεν ανιχνεύονται οι DVB-S2. Παραδόξως το μοτέρ δουλεύει χωρίς πρόβλημα. Στα Windows XP λειτουργεί λίγο καλύτερα αφού ανιχνεύονται οι DVB-S2.

DVBDream: Αναγνωρίζεται χωρίς πρόβλημα με επιλογή του B2C2 SDK device. Δεν υπάρχει όμως σωστή συνεργασία με την κάρτα και στις αλλαγές καναλιών δεν «κλειδώνει» πάντα. Το μοτέρ δουλεύει χωρίς πρόβλημα.

SkyStar USB 2 HD CI

H SkyStar USB 2 HD CI είναι μια κάρτα δορυφορικής λήψης με ενσωματωμένο CI για λήψη συνδρομητικών υπηρεσιών, η οποία συνδέεται σε θύρα USB και είναι κατάλληλη για όσους έχουν laptop ή δεν θέλουν να ανοίξουν τον desktop υπολογιστή τους για να τοποθετήσουν μία εσωτερική κάρτα PCI. Η κάρτα τροφοδοτείται με ρεύμα από το δικό της εξωτερικό τροφοδοτικό των 12V. Το κουτί της είναι αρκετά μικρό και στην μπροστινή του όψη κυριαρχεί η υποδοχή του ενσωματωμένου CΙ. Δεξιά από το CI υπάρχει ο αισθητήρας του δέκτη υπερύθρων για το τηλεκοντρόλ και αριστερά θα βρούμε δύο LED, ένα πράσινο που ανάβει όταν η κάρτα έχει τροφοδοσία και ένα μπλε που καταδεικνύει το «κλείδωμα» του tuner σε κάποιο κανάλι. Στην πίσω όψη υπάρχει το βύσμα εισόδου RF, το βύσμα τροφοδοσίας και η θύρα USB. Στη συσκευασία υπάρχουν δύο ξεχωριστά κουτιά τα οποία περιέχουν την κάρτα, το CD εγκατάστασης των οδηγών και του συνοδευτικού λογισμικού, το τηλεκοντρόλ , δύο μπαταρίες ΑΑ, το εγχειρίδιο χρήσης, την εγγύηση και ένα υποστήριγμα (stand) για την περίπτωση που θέλουμε να τοποθετήσουμε όρθια την κάρτα. Η κάρτα υποστηρίζει την λήψη εκπομπών DVB-S και DVB-S2, κίνηση μοτέρ με εντολές DiSEqC 1.2/USALS και παρακολούθηση συνδρομητικών υπηρεσιών με την βοήθεια του ενσωματωμένου CI. Στο CD εκτός από τον driver και το απαραίτητο DVBViewer TE2, θα βρούμε επίσης το EVE 2. Παρέχονται επίσης αποκωδικοποιητές ήχου και βίντεο της Mainconcept. Η εγκατάσταση του οδηγού της κάρτας και του λογισμικού έκδοσης 1.3, η οποία είναι και η πιο πρόσφατη που μπορούμε να κατεβάσουμε από το site της Technisat, πραγματοποιήθηκε χωρίς απρόοπτα συμβάντα. Η SkyStar USB 2 HD CI συνεργάζεται πολύ καλά και με το DVBViewer ΤΕ2.

Λειτουργία με εναλλακτικά προγράμματα

DVBViewer Pro: Η κάρτα έχει άψογη συνεργασία με το πρόγραμμα. Δεν παρατηρήθηκαν προβλήματα στην σάρωση και στις αλλαγές καναλιών. Υποστηρίζεται η κίνηση μοτέρ DiSEqC 1.2 χωρίς δυσκολίες ή επιπλοκές.

AltDVB: Η κάρτα είχε την καλύτερη συνεργασία από όλες τις άλλες κάρτες με το συγκεκριμένο πρόγραμμα (και με την βοήθεια της πρόσφατης έκδοση του Dev_BDA2Driver device). Πολύ καλή ανίχνευση, αλλαγές καναλιών και κίνηση μοτέρ. Ελάχιστα προβλήματα παρατηρήθηκαν, πλην από τα συνηθισμένα σποραδικά κρασαρίσματα του AltDVB.

DVBDream: Δεν υπάρχει σωστή υποστήριξη της κάρτας. Το μοτέρ δεν δουλεύει και η σάρωση δεν λειτουργεί σωστά, αφού χάνονται πολλές συχνότητες μετά τους 11.700MHz. Στις αλλαγές καναλιών συχνότατα δεν κλειδώνει, ειδικά πάνω από τους 11.700MHz που υπάρχει μεγάλο πρόβλημα.

SmartDVB: Δεν υπάρχει υποστήριξη της κάρτας από το πρόγραμμα. Αναγνωρίζεται μεν κανονικά αλλά δεν γίνεται ανίχνευση, δεν κινείται το μοτέρ και στα κανάλια που υπάρχουν ήδη στην βάση δεδομένων δεν δίνει ήχο και εικόνα.

ProgDVB: Πολύ καλή συνεργασία με την κάρτα, χωρίς πρόβλημα η ανίχνευση των καναλιών και γρήγορες και χωρίς δισταγμούς οι αλλαγές των καναλιών. Δουλεύει κανονικά και το μοτέρ (προτείνεται η χρήση USALS).

SkyStar HD2

H SkyStar HD2 είναι μία δορυφορική κάρτα που έχει σχεδιαστεί για εσωτερική τοποθέτηση στον υπολογιστή σε μία ελεύθερη υποδοχή PCI. Η κάρτα είναι χαμηλού προφίλ και είναι εξοπλισμένη με βύσμα για την σύνδεση του προαιρετικού CI, όπως και με κοινό βύσμα τύπου Molex για λήψη ρεύματος από το τροφοδοτικό, κυρίως απαραίτητο αν θέλουμε να δώσουμε κίνηση σε μοτέρ. Εκτός από το βύσμα εισόδου RF, υπάρχει και ένα βύσμα τύπου mini jack για την σύνδεση του δέκτη υπερύθρων [σημείωση: υπάρχει και η πρώτη έκδοση της SkyStar HD2 η οποία δεν είναι εξοπλισμένη με αυτό το βύσμα και ο δέκτης υπερύθρων σε αυτή την περίπτωση συνδέεται σε θύρα USB]. Στο πακέτο εκτός από την ίδια την κάρτα θα βρούμε το CD εγκατάστασης των οδηγών και του συνοδευτικού λογισμικού, το τηλεκοντρόλ , δύο μπαταρίες ΑΑ, και τον δέκτη υπερύθρων για το τηλεκοντρόλ. Επίσης περιέχεται το εγχειρίδιο χρήσης και η εγγύηση. Η κάρτα υποστηρίζει την λήψη εκπομπών DVB-S και DVB-S2, κίνηση μοτέρ με εντολές DiSEqC 1.2/USALS και παρακολούθηση συνδρομητικών υπηρεσιών με την βοήθεια του προαιρετικού CI. Στο CD εκτός από τον driver και το απαραίτητο λογισμικό για την θέαση των καναλιών, περιέχεται και το πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο EVE 2. Το CD περιέχει και τους προαναφερθέντες αποκωδικοποιητές ήχου και βίντεο της Mainconcept. Δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα στην εγκατάσταση του οδηγού της κάρτας και του λογισμικού έκδοσης 1.3, η οποία είναι και η πιο πρόσφατη που μπορούμε να βρούμε στο site της Technisat. Η κάρτα, όπως και οι προηγούμενες, συνεργάζεται πολύ καλά με το DVBViewer TE2.

Λειτουργία με εναλλακτικά προγράμματα

DVBViewer Pro: Άψογη συμπεριφορά με το πρόγραμμα. Χωρίς πρόβλημα σάρωση, αλλαγές καναλιών, και κανένα πρόβλημα με την κίνηση μοτέρ.

AltDVB: Σχετικά ικανοποιητική λειτουργία με την κάρτα και με την πιο πρόσφατη έκδοση του Dev_BDA2Driver device. Γίνεται κανονική σάρωση, αλλά κάποιες φορές τα κανάλια ανιχνεύονται ως data (έτσι πρέπει να επαναληφθεί η σάρωση στις συχνότητες αυτές). Το μοτέρ δουλεύει χωρίς πρόβλημα, αλλά το πρόγραμμα παρουσιάζει τα συνηθισμένα σποραδικά κρασαρίσματα.

SmartDVB: Υπάρχει παρά πολύ καλή απόδοση και συνεργασία με την SkyStar HD2. Κανένα πρόβλημα στην σάρωση [σημείωση: οι συχνότητες DVB-S2 πρέπει να ρυθμιστούν σε διαμόρφωση VSB8 για να τις υποστηρίξει η κάρτα] και στις αλλαγές των καναλιών και άψογη κίνηση του μοτέρ μέσω DiSEqC 1.2.

DVBDream: Άψογη συμπεριφορά με το πρόγραμμα, πλήρης σάρωση των συχνοτήτων, χωρίς προβλήματα και γρήγορη η ταχύτητα αλλαγής των καναλιών. Το μοτέρ δουλεύει κανονικά.

ProgDVB: Πολύ καλή συνεργασία και με το ProgDVB, ανίχνευση και αλλαγές καναλιών χωρίς προβλήματα. Το μοτέρ δουλεύει, αλλά όχι απόλυτα ομαλά (προτείνεται η χρήση των εντολών USALS).

Επίλογος

Αν χρειαζόταν να ξεχωρίσουμε κάποιες κάρτες για τις δυνατότητες τους, την ομαλή λειτουργία τους και συνεργασία τους με τα διάφορα προγράμματα, θα διαλέγαμε πρώτη τη SkyStar USB 2 HD CI, και κατόπιν τη SkyStar HD2. Η SkyStar S2 ενώ είναι μία αρκετά καλή κάρτα, δεν έχει τόσο καλή υποστήριξη από τα εναλλακτικά προγράμματα, ενώ οι SkyStar 2 και SkyStar USB 2 αν και αρκετά καλές και φθηνές επιλογές, έχουν το μειονέκτημα της μη υποστήριξης των εκπομπών σε DVB-S2, οι οποίες όλο και περισσότερο γεμίζουν τους δορυφόρους. Πάντως, όποια κάρτα και να επιλέξουμε πρέπει να δώσουμε μεγάλη προσοχή στην αντίστοιχη επιλογή ενός προγράμματος, με το οποίο θα δουλεύει πολύ καλά. Είναι το «Α» και το «Ω», αφού μία σωστή επιλογή θα αναδείξει τις δυνατότητες ακόμα και μιας μέτριας ποιοτικά κάρτας, ενώ μία λάθος επιλογή θα «χαντακώσει» και την καλύτερη κάρτα.

ΥΓ. Για τη λειτουργία των καρτών με το AltDVB είναι απαραίτητα τα devices που μπορούμε να κατεβάσουμε από το site www.multiupload.com/K29WUN75UF.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

  • Fracarro D-Matrix 4S EVO

    Fracarro D-Matrix 4S EVO

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του D-Matrix 4S EVO της ιταλικής Fracarro. Το νέο αυτό headend διαθέτει 4 ανεξάρτητες δορυφορικές εισόδους DVB-S2 και 4 modulators DVB-T / DVB-C κατ’ ε...
  • ICY BOX IB-HUB1439-LAN

    ICY BOX IB-HUB1439-LAN

    Το ICY BOX IB-HUB1439-LAN είναι μια πρακτική και εύχρηστη συσκευή, ιδανική για χρήση στο γραφείο, στο σπίτι, ακόμα κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού. Είναι κατασκευασμένο από υψηλής ποιότητας αλουμίν...
  • V-Tech Z23

    V-Tech Z23

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει νέα παραλαβή του mini modulator V-Tech Z23, ο οποίος ήταν σε έλλειψη. Πρόκειται για έναν μικρού μεγέθους ψηφιακό Full HD διαμορφωτή μονού καναλιού, ο οποίος ενσωματ...
  • Θερμαινόμενες μεμβράνες από τη ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ

    Θερμαινόμενες μεμβράνες από τη ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ

    Τα δορυφορικά κάτοπτρα της ΛΥΡΑ, έκτος από τα υψηλής ποιότητας τεχνικά χαρακτηριστικά που διαθέτουν (αντοχή σε ισχυρές ανεμοπιέσεις – μέχρι 190km/h) και τα κορυφαίας κατασκευής υλικά τους, έρχοντα...
  • Ekselans SWG 24 L2

    Ekselans SWG 24 L2

    Μεταξύ των πολυάριθμων προϊόντων της Ekselans, το SWG 24 L2 είναι ένα ιδιαίτερα αξιόλογο managed switch με 24x θύρες Gigabit Ethernet και 4x θύρες SFP (Small Form-factor Pluggable). Ένα managed sw...
  • D-Link DWA-182

    D-Link DWA-182

    Το DWA-182 Wireless AC1300 MU-MIMO Wi-Fi USB Adapter παρέχει υψηλότερες ασύρματες ταχύτητες από ποτέ, προσφέροντας ισχυρή τεχνολογία Wireless AC στον σταθερό ή τον φορητό υπολογιστή σας. Με ενσωμα...
  • Kathrein UFOpro & UFOprolite

    Kathrein UFOpro & UFOprolite

    Τα υψηλής ποιότητας προϊόντα που διαθέτει η ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ είναι σχεδιασμένα για εφαρμογές διανομής τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σημάτων σε ξενοδοχεία, στάδια, νοσοκομεία, κρουαζιερόπλοια, ενοικιαζόμεν...
  • Emme Esse 87435

    Emme Esse 87435

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του Emme Esse 87435. Πρόκειται για ένα ψηφιακό modulator που λαμβάνει ένα HDMI σήμα από δορυφορικό / επίγειο δέκτη, DVD player, κάμερα ασφαλείας ή οποι...
  • Ekselans CPE 1200-OLP

    Ekselans CPE 1200-OLP

    Η Ekselans διαθέτει – μεταξύ άλλων – πλήρη γκάμα Access Points για κάθε είδους οικιακή ή επαγγελματική εφαρμογή. Ένα από τα αξιόλογα Access Points της Ekselans είναι το CPE 1200-OLP, το οποίο υποσ...
  • Nedis SFIND100BK

    Nedis SFIND100BK

    Συνδέστε τον μετρητή με ένα LNB και έναν δορυφορικό δέκτη και βρείτε την κατάλληλη θέση / γωνία για το κάτοπτρό σας, εύκολα και γρήγορα. Διαθέτει οθόνη αναλογικής ένδειξης με οπίσθιο φωτισμό. Επιπ...
  • Kathrein MS & MP series

    Kathrein MS & MP series

    Η εταιρεία ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ ανακοινώνει νέα παραλαβή των σειρών ερμαρίων - ντουλαπιών MS και MP της γερμανικής Kathrein. Η σειρά MS περιλαμβάνει υψηλής ποιότητας ερμάρια - ντουλάπια τοποθέτησης και σ...
  • Engel MV7400

    Engel MV7400

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του HDMI switch Engel MV7400. Πρόκειται για έναν διαχωριστή HDMI σημάτων από 4 εισόδους σε 1 έξοδο, με μέγιστη ανάλυση Full HD 1080p. Είναι συμβατό με ...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Ψηφιακή Τηλεόραση, Μάρτιος 2024

    Ψηφιακή Τηλεόραση, Μάρτιος 2024

    Κυκλοφορεί το νέο τεύχος Μαρτίου 2024 του περιοδικού "Ψηφιακή Τηλεόραση" μαζί με το "Security Report" Το νέο τεύχος Μαρτίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδ...
  • Κανάλια με υβριδική τηλεόραση στην Ελλάδα

    Κανάλια με υβριδική τηλεόραση στην Ελλάδα

    Η κατανάλωση των προγραμμάτων που μεταδίδουν οι ελεύθεροι τηλεοπτικοί σταθμοί έχει γίνει σήμερα πιο εύκολη και πιο άμεση για τον τηλεθεατή, σε σχέση με το – όχι και τόσο μακρινό – παρελθόν. Ο παρα...
  • Τηλεοπτικό περιεχόμενο για όλους!

    Τηλεοπτικό περιεχόμενο για όλους!

    Με την πάροδο του χρόνου αυξάνονται όλο και περισσότερο οι χρήστες της συνδρομητικής τηλεόρασης. Αυτό συμβαίνει γιατί η πρόσβαση καθίσταται εφικτή από οποιαδήποτε συσκευή, σε οποιαδήποτε χρονική σ...
  • Sat & Zap, Μάρτιος 2024

    Sat & Zap, Μάρτιος 2024

    Αρκετά νέα κανάλια στη δημοφιλή θέση στις 13 ανατολικά και 2 τουρκοκυπριακά στις 42 και 46 ανατολικά. Μικρό το ενδιαφέρον σε ελεύθερα κανάλια. 92 News UK Astra 2G – 28.2 East 11.523H ...