Skip to main content
DIABASTE DWREAN DIG 187
TM 493
SECURITY REPORT 149
satpraxis 2022
ImageTech Photovision 2024
now 33 2022

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

30 Μαΐου 2011 14:51

2 ομοαξονικές γραμμές – 2 δορυφόροι – 16 χρήστες

Τι κρύβεται από πίσω; Η τεχνολογία Unicable

Γράφει: Παύλος Κερασίδης
90d6095880b99c809f231ad373df92a2 XL 5a13010e

Featured | Η τεχνολογία Unicable ήρθε και άλλαξε τα δεδομένα με τα οποία σκεφτόμαστε τη δορυφορική διανομή. Παλαιότερα, από έναν πολυδιακόπτη έπρεπε να οδηγείται ένα καλώδιο προς κάθε ανεξάρτητο δέκτη της διανομής και συνεπώς έπρεπε να έχουμε τόσες ομοαξονικές καθόδους, όσοι ήταν οι δέκτες της εγκατάστασης. Πλέον, με την τεχνολογία Unicable, κάτι που παλαιότερα θεωρούνταν αδιανόητο, είναι εφικτό. Δύο κάτοπτρα οδηγούνται στις εισόδους ενός Unicable πολυδιακόπτη και δύο καλώδια ξεκινούν από τις δύο εξόδους του πολυδιακόπτη, για να τροφοδοτήσουν 16 δορυφορικούς δέκτες πλήρως ανεξάρτητους μεταξύ τους…

Οι πολυδιακόπτες έχουν επικρατήσει στο χώρο των δορυφορικών εγκαταστάσεων, επιτρέποντας την ταυτόχρονη θέαση ενός δορυφόρου από ανεξάρτητους χρήστες. Ένα σημαντικό πρόβλημα όμως των πολυδιακοπτών, είναι οι πολλές κάθοδοι καλωδίων, αφού πρέπει ο δέκτης κάθε χρήστη να οδηγείται απευθείας σε μία από τις εξόδους του πολυδιακόπτη. Μια εναλλακτική πρόταση ήρθε με την τεχνολογία Unicable, όπου ένα «έξυπνο» LNB μπορούσε να τροφοδοτήσει μέσω ενός καλωδίου τέσσερις ανεξάρτητους χρήστες. Ήρθε όμως η στιγμή όπου ο πολυδιακόπτης παντρεύτηκε την τεχνολογία Unicable και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό, επιτρέποντας 16 χρήστες να είναι πλήρως ανεξάρτητοι μεταξύ τους, μέσω δύο ομοαξονικών καθόδων, ο οποίος παρεμπιπτόντως δέχεται δύο δορυφόρους στην είσοδό του, αλλά και επίγειο σήμα. Για τη δοκιμή μας θα χρησιμοποιήσουμε το σύστημα Unicable της Delta Electronics.
 
Τεχνολογία Unicable
Την τεχνολογία Unicable την πρωτοσυναντήσαμε ενσωματωμένη μέσα σε ένα LNB και στους δορυφορικούς δέκτες που συνόδευε. Σκοπός της τεχνολογίας είναι να αντικαταστήσει τις πολλαπλές καθόδους από τις αντίστοιχες εξόδους ενός πολυδιακόπτη, με ένα μόνο καλώδιο, διατηρώντας ωστόσο την ανεξαρτησία στους τελικούς χρήστες. Την ίδια τεχνολογία συναντάμε τώρα στον πολυδιακόπτη της Delta Electronics. Ένα Quattro LNB λαμβάνει και οδηγεί στον πολυδιακόπτη τις τέσσερις δορυφορικές μπάντες Vertical/High, Vertical/Low, Horizontal/High και Horizontal/Low, υποβιβάζοντας τα σήματα που λαμβάνει σε κάθε μπάντα με τους Τοπικούς Ταλαντωτές στην Υψηλή και Χαμηλή μπάντα. Έπειτα, τα σήματα πολυπλέκονται σε ένα πίνακα στα διάφορα SCR (Sat Channel Router) chips. Τα SCR chips λαμβάνουν από το δέκτη το επιθυμητό πρόγραμμα, που επεξεργάζεται από τον ελεγκτή Unicable MCU (Micro Controller Unit), σύμφωνα με τo πρωτόκολλο DiSEqC. Τα SCR chips πραγματοποιούν άλλη μία υποβίβαση σε μία συχνότητα ενός IF καναλιού, που φιλτράρεται και ενισχύεται σε ένα μονό καλώδιο. Ο Unicable πολυδιακόπτης είναι στην πραγματικότητα ένας πολυκάναλος διακομιστής, που μετασχηματίζει την IF έξοδο που λαμβάνει από κάθε δέκτη. Πιο συγκεκριμένα, ο πολυδιακόπτης σε κάθε μία από τις δύο εξόδους του, βγάζει 8 συχνότητες IF με τις οποίες επικοινωνεί με τους δέκτες. Κάθε μία από αυτές τις συχνότητες αντιστοιχεί σε ένα δέκτη και μόνο, ώστε να επιτευχθεί η ανεξαρτησία μεταξύ τους. Στον πίνακα μπορείτε να δείτε τις 8 IF συχνότητες και το κανάλι – διεύθυνση που αντιστοιχεί σε κάθε SCR.

Δέκτης

Συχνότητα (σε MHz)

SCR – Διεύθυνση (Κανάλι)

1

2

3

4

5

6

7

8

1284

1400

1516

1632

1748

1864

1980

2096

1

2

3

4

5

6

7

8


Εγκατάσταση και Συνδεσμολογία

Στα σχήματα 1 και 2 βλέπουμε τις δύο πιθανές συνδεσμολογίες του συστήματος της Delta Electronics. Και στις δύο περιπτώσεις, ο πολυδιακόπτης λαμβάνει τις εξόδους δύο Quatro LNB από ισάριθμα κάτοπτρα. Να επισημάνουμε ότι τα Quattro LNB είναι κοινά, αφού όπως αναφέραμε, το σύστημα Unicable ενσωματώνεται στον πολυδιακόπτη. Όσον αφορά τις εισόδους του, ο πολυδιακόπτης μπορεί να δεχτεί και επίγεια λήψη. Στο σχήμα 1 βλέπουμε την εγκατάσταση του συστήματος με χρήση πριζών διέλευσης. Οι δύο έξοδοι του πολυδιακόπτη οδηγούνται σε δύο στήλες από οχτώ πρίζες διέλευσης η καθεμιά (εκτός από την τελευταία που είναι τερματική) και τροφοδοτούν συνολικά 16 δορυφορικούς δέκτες SDR 510 U της Delta Electronics. Στο σχήμα 2 έχουμε μια μικρή παραλλαγή της εγκατάστασης, όπου χρησιμοποιείται ένα δορυφορικό splitter αντί για τις πρίζες διέλευσης. Θεωρώντας ως δεδομένο ότι οι πρίζες της στήλης στο σχήμα 1 είναι κλιμακούμενης αποδέσμευσης ώστε να λαμβάνουμε ίδια απολαβή και στους οχτώ δέκτες της στήλης, το αποτέλεσμα είναι ίδιο και στις δύο περιπτώσεις των εγκαταστάσεων και η επιλογή της συνδεσμολογίας εξαρτάται καθαρά από τη φύση της εγκατάστασης.
 
Ρύθμιση του συστήματος
Όπως θα έχετε καταλάβει, ο πολυδιακόπτης SUM 928 δουλεύει παρέα με τους δέκτες SDR 510 U, διαμορφώνοντας την πρόταση της Delta Electronics. Αφού έχουμε κάνει την απαραίτητη συνδεσμολογία, προχωράμε με το σετάρισμα των δεκτών. Η διαδικασία είναι πάρα πολύ απλή και ουσιαστικά αποτελείται από ελάχιστα βήματα. Ξεκινάμε επιλέγοντας γλώσσα (εικόνα 1). Μετά, οδηγούμαστε στο μενού της εικόνας 2, όπου πέρα από τις δύο προφανείς επιλογές, μπορούμε να επιλέξουμε να φορτώσει ο δέκτης μια προρυθμισμένη λίστα καναλιών. Εμείς επιλέγουμε την πρώτη επιλογή και περνάμε στην καρτέλα της εικόνας 3. Αριστερά επιλέγουμε το δορυφόρο που κάνουμε λήψη και δεξιά στο LNB Type επιλέγουμε Unicable και πατάμε ΟΚ. Στην καρτέλα Unicable Setting (εικόνα 4) αντιστοιχίζουμε μία από τις οχτώ διαθέσιμες συχνότητες του πολυδιακόπτη και το αντίστοιχο κανάλι, όπως φαίνεται στον πίνακα 1. Προσοχή, κάθε δέκτης έχει διαφορετική συχνότητα και κανάλι. Εάν χρησιμοποιούμε DiSEqC, μπορούμε να το ρυθμίσουμε όπως φαίνεται στην εικόνα 5. Ουσιαστικά, οι ρυθμίσεις του συστήματος Unicable έχουν πλέον πραγματοποιηθεί και από το σημείο αυτό υπολείπονται οι συνηθισμένες ρυθμίσεις των δεκτών (αναζήτηση καναλιών, δημιουργία αγαπημένων κ.τ.λ.). Στη δοκιμή που πραγματοποιήσαμε για να γνωρίσουμε το σύστημα, είχαμε στη διάθεσή μας τέσσερις δέκτες και τους συνδέσαμε μεταξύ τους είτε με δορυφορικό splitter είτε με πρίζες διέλευσης. Το σύστημα δούλεψε άρτια και στις δύο περιπτώσεις, μόνο που παρατηρήσαμε ότι πρέπει να είναι δηλωμένα τα κανάλια 1 και 8 για να αποδώσει σωστά τις IF συχνότητες ο πολυδιακόπτης.
 
Πλεονεκτήματα του συστήματος
Τα οφέλη του συστήματος είναι πολύ σημαντικά και ουσιαστικά. Καταρχήν, η απαλλαγή των πολλαπλών καθόδων ομοαξονικών καλωδίων διευκολύνει πολύ μια εγκατάσταση. Γνωρίζοντας ειδικά, τα εκάστοτε προβλήματα συνεννόησης με τους ηλεκτρολόγους, εκτιμάμε περισσότερο την απλοϊκότητα του δικτύου του συστήματος. Επίσης σημαντική είναι η εύκολη προσαρμογή του συστήματος σε υπάρχοντα καλωδιακά δίκτυα, όπου λειτουργούν με στήλες και πρίζες διέλευσης και θα ήταν αδύνατο να εγκατασταθεί πολυδιακόπτης. Τέλος, η πανεύκολη επέκταση του συστήματος δεν θα μας προβληματίσει στην περίπτωση που χρειαστεί να προστεθεί ένας επιπλέον χρήστης, ο οποίος απλά θα «κλέψει» σήμα από μια πρίζα διέλευσης, από τη loop through ενός δέκτη είτε μέσω ενός splitter σε μία γραμμή. Υπάρχει περίπτωση να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ενισχυτή γραμμής για κάθε έξοδο του πολυδιακόπτη, στην περίπτωση που το σήμα που θα φτάσει στους δέκτες δεν είναι αρκετό.
 
Ο πολυδιακόπτης
Εντυπωσιακός στο εσωτερικό του, όσο εντυπωσιακός και στη λειτουργία του, είναι ο πολυδιακόπτης της Delta Electronics. Διαθέτει ρυθμιστικά απολαβής στις δύο εξόδους IF, όπως και στην έξοδο της επίγειας τηλεόρασης (0-20dΒ). Με τις υψηλές του στάθμες εξόδου και τις πολλαπλές εισόδους του, που δέχονται μέχρι και δύο δορυφόρους, αλλά και επίγειο σήμα, μπορεί να καλύψει μεγάλο αριθμό εγκαταστάσεων (στάθμη εξόδου 113dbμV για τα επίγεια και 114dbμV στα δορυφορικά). Στο εσωτερικό του, διαθέτει jumper για την ενεργοποίηση ή την απενεργοποίηση του τόνου των 22KHz, όπως και jumper για να ενισχύει ή να λειτουργεί παθητικά στην επίγεια κεραία. Με την τεχνολογία Unicable που ενσωματώνει, παρέχει οχτώ IF συχνότητες σε κάθε μία από τις δύο εξόδους του, καταφέρνοντας να εξυπηρετήσει συνολικά 16 ανεξάρτητους τελικούς χρήστες, μέσα από μόνο δύο στήλες καλωδίων. Φυσικά, ο πολυδιακόπτης, εκτός από τους δέκτες της Delta Electronics, μπορεί να συνεργαστεί με οποιοδήποτε δέκτη, υποστηρίζει τα ίδια πρωτόκολλα επικοινωνίας.
 
Οι δορυφορικοί δέκτες
Οι δέκτες που συνοδεύουν τον πολυδιακόπτη, όπως προαναφέραμε, είναι πολύ απλοί στη ρύθμισή τους όσον αφορά το Unicable σύστημα. Από εκεί και πέρα, λειτουργούν σαν κοινοί δορυφορικοί δέκτες με απλά και πρακτικά μενού. Εύκολη αναζήτηση προγραμμάτων (εικόνα 7), αρκετές (12) λίστες αγαπημένων (εικόνα 8), δυνατότητα αναβάθμισης της βάσης δεδομένων από άλλο δέκτη μέσω RS-232 (εικόνα 9) και EPG (εικόνα 10), είναι μερικές από τις δυνατότητές τους. Υποστηρίζει DiSEqC 1/0/1.1/1.2/USALS, ενώ στον τομέα της αποκρυπτογράφησης, ο δέκτης είναι εξοπλισμένος με 2 Common Interface.

Οι πολυδιακόπτες έχουν επικρατήσει στο χώρο των δορυφορικών εγκαταστάσεων, επιτρέποντας την ταυτόχρονη θέαση ενός δορυφόρου από ανεξάρτητους χρήστες. Ένα σημαντικό πρόβλημα όμως των πολυδιακοπτών, είναι οι πολλές κάθοδοι καλωδίων, αφού πρέπει ο δέκτης κάθε χρήστη να οδηγείται απευθείας σε μία από τις εξόδους του πολυδιακόπτη. Μια εναλλακτική πρόταση ήρθε με την τεχνολογία Unicable, όπου ένα «έξυπνο» LNB μπορούσε να τροφοδοτήσει μέσω ενός καλωδίου τέσσερις ανεξάρτητους χρήστες. Ήρθε όμως η στιγμή όπου ο πολυδιακόπτης παντρεύτηκε την τεχνολογία Unicable και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό, επιτρέποντας 16 χρήστες να είναι πλήρως ανεξάρτητοι μεταξύ τους, μέσω δύο ομοαξονικών καθόδων, ο οποίος παρεμπιπτόντως δέχεται δύο δορυφόρους στην είσοδό του, αλλά και επίγειο σήμα. Για τη δοκιμή μας θα χρησιμοποιήσουμε το σύστημα Unicable της Delta Electronics.

Τεχνολογία Unicable

Την τεχνολογία Unicable την πρωτοσυναντήσαμε ενσωματωμένη μέσα σε ένα LNB και στους δορυφορικούς δέκτες που συνόδευε. Σκοπός της τεχνολογίας είναι να αντικαταστήσει τις πολλαπλές καθόδους από τις αντίστοιχες εξόδους ενός πολυδιακόπτη, με ένα μόνο καλώδιο, διατηρώντας ωστόσο την ανεξαρτησία στους τελικούς χρήστες. Την ίδια τεχνολογία συναντάμε τώρα στον πολυδιακόπτη της Delta Electronics. Ένα Quattro LNB λαμβάνει και οδηγεί στον πολυδιακόπτη τις τέσσερις δορυφορικές μπάντες Vertical/High, Vertical/Low, Horizontal/High και Horizontal/Low, υποβιβάζοντας τα σήματα που λαμβάνει σε κάθε μπάντα με τους Τοπικούς Ταλαντωτές στην Υψηλή και Χαμηλή μπάντα. Έπειτα, τα σήματα πολυπλέκονται σε ένα πίνακα στα διάφορα SCR (Sat Channel Router) chips. Τα SCR chips λαμβάνουν από το δέκτη το επιθυμητό πρόγραμμα, που επεξεργάζεται από τον ελεγκτή Unicable MCU (Micro Controller Unit), σύμφωνα με τo πρωτόκολλο DiSEqC. Τα SCR chips πραγματοποιούν άλλη μία υποβίβαση σε μία συχνότητα ενός IF καναλιού, που φιλτράρεται και ενισχύεται σε ένα μονό καλώδιο. Ο Unicable πολυδιακόπτης είναι στην πραγματικότητα ένας πολυκάναλος διακομιστής, που μετασχηματίζει την IF έξοδο που λαμβάνει από κάθε δέκτη. Πιο συγκεκριμένα, ο πολυδιακόπτης σε κάθε μία από τις δύο εξόδους του, βγάζει 8 συχνότητες IF με τις οποίες επικοινωνεί με τους δέκτες. Κάθε μία από αυτές τις συχνότητες αντιστοιχεί σε ένα δέκτη και μόνο, ώστε να επιτευχθεί η ανεξαρτησία μεταξύ τους. Στον πίνακα 1 μπορείτε να δείτε τις 8 IF συχνότητες και το κανάλι – διεύθυνση που αντιστοιχεί σε κάθε SCR.

Εγκατάσταση και Συνδεσμολογία

Στα σχήματα 1 και 2 βλέπουμε τις δύο πιθανές συνδεσμολογίες του συστήματος της Delta Electronics. Και στις δύο περιπτώσεις, ο πολυδιακόπτης λαμβάνει τις εξόδους δύο Quatro LNB από ισάριθμα κάτοπτρα. Να επισημάνουμε ότι τα Quattro LNB είναι κοινά, αφού όπως αναφέραμε, το σύστημα Unicable ενσωματώνεται στον πολυδιακόπτη. Όσον αφορά τις εισόδους του, ο πολυδιακόπτης μπορεί να δεχτεί και επίγεια λήψη. Στο σχήμα 1 βλέπουμε την εγκατάσταση του συστήματος με χρήση πριζών διέλευσης. Οι δύο έξοδοι του πολυδιακόπτη οδηγούνται σε δύο στήλες από οχτώ πρίζες διέλευσης η καθεμιά (εκτός από την τελευταία που είναι τερματική) και τροφοδοτούν συνολικά 16 δορυφορικούς δέκτες SDR 510 U της Delta Electronics. Στο σχήμα 2 έχουμε μια μικρή παραλλαγή της εγκατάστασης, όπου χρησιμοποιείται ένα δορυφορικό splitter αντί για τις πρίζες διέλευσης. Θεωρώντας ως δεδομένο ότι οι πρίζες της στήλης στο σχήμα 1 είναι κλιμακούμενης αποδέσμευσης ώστε να λαμβάνουμε ίδια απολαβή και στους οχτώ δέκτες της στήλης, το αποτέλεσμα είναι ίδιο και στις δύο περιπτώσεις των εγκαταστάσεων και η επιλογή της συνδεσμολογίας εξαρτάται καθαρά από τη φύση της εγκατάστασης.

Ρύθμιση του συστήματος

Όπως θα έχετε καταλάβει, ο πολυδιακόπτης SUM 928 δουλεύει παρέα με τους δέκτες SDR 510 U, διαμορφώνοντας την πρόταση της Delta Electronics. Αφού έχουμε κάνει την απαραίτητη συνδεσμολογία, προχωράμε με το σετάρισμα των δεκτών. Η διαδικασία είναι πάρα πολύ απλή και ουσιαστικά αποτελείται από ελάχιστα βήματα. Ξεκινάμε επιλέγοντας γλώσσα (εικόνα 1). Μετά, οδηγούμαστε στο μενού της εικόνας 2, όπου πέρα από τις δύο προφανείς επιλογές, μπορούμε να επιλέξουμε να φορτώσει ο δέκτης μια προρυθμισμένη λίστα καναλιών. Εμείς επιλέγουμε την πρώτη επιλογή και περνάμε στην καρτέλα της εικόνας 3. Αριστερά επιλέγουμε το δορυφόρο που κάνουμε λήψη και δεξιά στο LNB Type επιλέγουμε Unicable και πατάμε ΟΚ. Στην καρτέλα Unicable Setting (εικόνα 4) αντιστοιχίζουμε μία από τις οχτώ διαθέσιμες συχνότητες του πολυδιακόπτη και το αντίστοιχο κανάλι, όπως φαίνεται στον πίνακα 1. Προσοχή, κάθε δέκτης έχει διαφορετική συχνότητα και κανάλι. Εάν χρησιμοποιούμε DiSEqC, μπορούμε να το ρυθμίσουμε όπως φαίνεται στην εικόνα 5. Ουσιαστικά, οι ρυθμίσεις του συστήματος Unicable έχουν πλέον πραγματοποιηθεί και από το σημείο αυτό υπολείπονται οι συνηθισμένες ρυθμίσεις των δεκτών (αναζήτηση καναλιών, δημιουργία αγαπημένων κ.τ.λ.). Στη δοκιμή που πραγματοποιήσαμε για να γνωρίσουμε το σύστημα, είχαμε στη διάθεσή μας τέσσερις δέκτες και τους συνδέσαμε μεταξύ τους είτε με δορυφορικό splitter είτε με πρίζες διέλευσης. Το σύστημα δούλεψε άρτια και στις δύο περιπτώσεις, μόνο που παρατηρήσαμε ότι πρέπει να είναι δηλωμένα τα κανάλια 1 και 8 για να αποδώσει σωστά τις IF συχνότητες ο πολυδιακόπτης.

Πλεονεκτήματα του συστήματος

Τα οφέλη του συστήματος είναι πολύ σημαντικά και ουσιαστικά. Καταρχήν, η απαλλαγή των πολλαπλών καθόδων ομοαξονικών καλωδίων διευκολύνει πολύ μια εγκατάσταση. Γνωρίζοντας ειδικά, τα εκάστοτε προβλήματα συνεννόησης με τους ηλεκτρολόγους, εκτιμάμε περισσότερο την απλοϊκότητα του δικτύου του συστήματος. Επίσης σημαντική είναι η εύκολη προσαρμογή του συστήματος σε υπάρχοντα καλωδιακά δίκτυα, όπου λειτουργούν με στήλες και πρίζες διέλευσης και θα ήταν αδύνατο να εγκατασταθεί πολυδιακόπτης. Τέλος, η πανεύκολη επέκταση του συστήματος δεν θα μας προβληματίσει στην περίπτωση που χρειαστεί να προστεθεί ένας επιπλέον χρήστης, ο οποίος απλά θα «κλέψει» σήμα από μια πρίζα διέλευσης, από τη loop through ενός δέκτη είτε μέσω ενός splitter σε μία γραμμή. Υπάρχει περίπτωση να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ενισχυτή γραμμής για κάθε έξοδο του πολυδιακόπτη, στην περίπτωση που το σήμα που θα φτάσει στους δέκτες δεν είναι αρκετό.

 

Ο πολυδιακόπτης

Εντυπωσιακός στο εσωτερικό του, όσο εντυπωσιακός και στη λειτουργία του, είναι ο πολυδιακόπτης της Delta Electronics. Διαθέτει ρυθμιστικά απολαβής στις δύο εξόδους IF, όπως και στην έξοδο της επίγειας τηλεόρασης (0-20dΒ). Με τις υψηλές του στάθμες εξόδου και τις πολλαπλές εισόδους του, που δέχονται μέχρι και δύο δορυφόρους, αλλά και επίγειο σήμα, μπορεί να καλύψει μεγάλο αριθμό εγκαταστάσεων (στάθμη εξόδου 113dbμV για τα επίγεια και 114dbμV στα δορυφορικά). Στο εσωτερικό του, διαθέτει jumper για την ενεργοποίηση ή την απενεργοποίηση του τόνου των 22KHz, όπως και jumper για να ενισχύει ή να λειτουργεί παθητικά στην επίγεια κεραία. Με την τεχνολογία Unicable που ενσωματώνει, παρέχει οχτώ IF συχνότητες σε κάθε μία από τις δύο εξόδους του, καταφέρνοντας να εξυπηρετήσει συνολικά 16 ανεξάρτητους τελικούς χρήστες, μέσα από μόνο δύο στήλες καλωδίων. Φυσικά, ο πολυδιακόπτης, εκτός από τους δέκτες της Delta Electronics, μπορεί να συνεργαστεί με οποιοδήποτε δέκτη, υποστηρίζει τα ίδια πρωτόκολλα επικοινωνίας.

Οι δορυφορικοί δέκτες

Οι δέκτες που συνοδεύουν τον πολυδιακόπτη, όπως προαναφέραμε, είναι πολύ απλοί στη ρύθμισή τους όσον αφορά το Unicable σύστημα. Από εκεί και πέρα, λειτουργούν σαν κοινοί δορυφορικοί δέκτες με απλά και πρακτικά μενού. Εύκολη αναζήτηση προγραμμάτων (εικόνα 7), αρκετές (12) λίστες αγαπημένων (εικόνα 8), δυνατότητα αναβάθμισης της βάσης δεδομένων από άλλο δέκτη μέσω RS-232 (εικόνα 9) και EPG (εικόνα 10), είναι μερικές από τις δυνατότητές τους. Υποστηρίζει DiSEqC 1/0/1.1/1.2/USALS, ενώ στον τομέα της αποκρυπτογράφησης, ο δέκτης είναι εξοπλισμένος με 2 Common Interface.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

  • Fracarro D-Matrix 4S EVO

    Fracarro D-Matrix 4S EVO

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του D-Matrix 4S EVO της ιταλικής Fracarro. Το νέο αυτό Headend διαθέτει 4 ανεξάρτητες δορυφορικές εισόδους DVB-S2 και 4x modulators DVB-T / DVB-C κατ’ ...
  • Promax Ranger: Ολοκληρώθηκε η ομάδα εκπαιδευτικών video

    Promax Ranger: Ολοκληρώθηκε η ομάδα εκπαιδευτικών video

    Είναι πλέον διαθέσιμη η τέταρτη και τελευταία ομάδα εκπαιδευτικών video με ελληνική περιγραφή για τα πεδιόμετρα Promax Ranger. Τα συγκεκριμένα video έχουν προστεθεί στην Playlist Πεδιόμετρα RANGER...
  • Meliconi AT 49 USB

    Meliconi AT 49 USB

    Η εσωτερική κεραία Meliconi AT 49 USB με ενσωματωμένο ενισχυτή 49dB, είναι κατάλληλη για τη λήψη ψηφιακών σημάτων επίγειας τηλεόρασης (DVB-T), ψηφιακών σημάτων επίγειας τηλεόρασης υψηλής ευκρίνεια...
  • Engel AN7123 / AN7126 / AN7143

    Engel AN7123 / AN7126 / AN7143

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή νέας σειράς LNB φλάντζας της Engel. Περιλαμβάνει τα single LNB AN7123, twin LNB AN7126 και quattro LNB AN7143, τα οποία διαθέτουν 1x, 2x και 4x εξόδους...
  • Ikusi FlasHD HDTF-C48V & HDTF-C48G

    Ikusi FlasHD HDTF-C48V & HDTF-C48G

    Οι πιο ισχυρές επίγειες κεραίες της Ikusi είναι τα μοντέλα FlasHD και συγκεκριμένα τα HDTF-C48V & HDTF-C48G σε πράσινο και γκρι χρώμα. Με αξιόλογα χαρακτηριστικά και ισχυρή απόρριψη υψηλότερων...
  • Icy Box IB-LAN301-C3

    Icy Box IB-LAN301-C3

    Απολαύστε το διαδίκτυο χωρίς περιορισμούς: Με ρυθμό μεταφοράς δεδομένων έως και 2,5Gbit, ο αντάπτορας δικτύου IB-LAN301-C3 της Icy Box σάς προσφέρει εξαιρετικά γρήγορη σύνδεση. Αυτό έχει ως αποτέλ...
  • AVM FRITZ!Box 5530 Fiber

    AVM FRITZ!Box 5530 Fiber

    Το FRITZ!Box 5530 Fiber είναι ένα υπερσύγχρονο modem / router από τη γερμανική AVM, το οποίο έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για δίκτυα οπτικής ίνας. Είναι το απόλυτο modem / router για συνδέσεις Fib...
  • Σεμινάρια AstraSat: Συστήματα οπτικών ινών και νέα επαγγελματικά συστήματα Headend Fracarro

    Σεμινάρια AstraSat: Συστήματα οπτικών ινών και νέα επαγγελματικά συστήματα Headend Fracarro

    Η εταιρεία AstraSat σε συνεργασία με την ιταλική Fracarro Radioindustrie πραγματοποίησε με επιτυχία στη Θεσσαλονίκη το σεμινάριο με θέματα «Συστήματα Οπτικών Ινών για την κατανομή τηλεοπτικού σήμα...
  • TP-Link ER706W-4G

    TP-Link ER706W-4G

    Η TP-Link παρουσιάζει το νέο ασύρματο router ER706W-4G, το οποίο παρέχει συνδεσιμότητα στο διαδίκτυο μέσω των κεραιών της κινητής τηλεφωνίας, με δυνατότητα υποστήριξης 4G+ Cat6. Η συσκευή διαθέτει...
  • Kakusiga KK-12101

    Kakusiga KK-12101

    Η εταιρεία KAL Electronics ανακοινώνει την παραλαβή ενός νέου φορητού ηχοσυστήματος που συνδυάζει κομψή εμφάνιση και μοντέρνο σχεδιασμό. Πρόκειται για το Kakusiga KK-12101, το οποίο είναι ένα ηχεί...
  • Ekselans AP 1200 W2

    Ekselans AP 1200 W2

    Το AP 1200 W2 της Ekselans είναι ένα ιδιαίτερα αξιόλογο και συμπαγές Access Point για χρήση σε εσωτερικό χώρο, με πλειάδα δυνατοτήτων διαχείρισης για κάθε είδους εφαρμογή ασύρματης πρόσβασης. Το σ...
  • Nedis TVSM6050BK

    Nedis TVSM6050BK

    Η επιδαπέδια βάση τηλεόρασης TVSM6050BK της Nedis διαθέτει κομψή και μοντέρνα εμφάνιση, συνδυάζοντας παράλληλα τη σωστή τοποθέτηση της τηλεόρασής σας στον χώρο σας. Είναι κατάλληλη για τηλεοράσεις...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Ψηφιακή Τηλεόραση, Απρίλιος 2024

    Ψηφιακή Τηλεόραση, Απρίλιος 2024

    Κυκλοφορεί το νέο τεύχος Απριλίου 2024 του περιοδικού "Ψηφιακή Τηλεόραση" μαζί με το "Security Report" Το νέο τεύχος Απριλίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περι...
  • Μεγάλη επιτυχία για την Athens Electronix 2024!

    Μεγάλη επιτυχία για την Athens Electronix 2024!

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • TP-Link EAP683 LR, EAP211-Bridge kit & EAP625-Outdoor HD

    TP-Link EAP683 LR, EAP211-Bridge kit & EAP625-Outdoor HD

    Η TP-Link διευρύνει την οικογένεια των συσκευών Omada, παρουσιάζοντας 3 νέα wireless Access Points. Πρόκειται για τα EAP683 LR, EAP211-Bridge KIT και EAP625-Outdoor HD, τα οποία προσφέρουν αξεπέρα...