Skip to main content
DIABASTE DWREAN DIG 187
TM 493
SECURITY REPORT 149
satpraxis 2022
ImageTech Photovision 2024
now 33 2022

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

21 Ιανουαρίου 2015 01:26

Plugins για IPTV και streaming videos σε δέκτες Enigma2

Γράφει: Γιάννης Φίλιππος Δημητριάδης
7897f1d897aba1c6ebcbbb784ed4c2ac XL 4d241ab8

Featured | Στον κόσμο των ιντερνετικών μεταδόσεων βίντεο οι εξελίξεις τρέχουν με πολύ γρήγορους ρυθμούς, σε βαθμό που αρκετά από τα ειδικά πρόσθετα (plugins) που είχαμε αναφέρει σε ανάλογο άρθρο μας πριν από μόλις 13 μήνες να έχουν ήδη αντικατασταθεί από άλλα! Αυτό βέβαια είναι λογικό στην περίπτωσή μας, αφού τα plugins αυτά…

Στον κόσμο των ιντερνετικών μεταδόσεων βίντεο οι εξελίξεις τρέχουν με πολύ γρήγορους ρυθμούς, σε βαθμό που αρκετά από τα ειδικά πρόσθετα (plugins) που είχαμε αναφέρει σε ανάλογο άρθρο μας πριν από μόλις 13 μήνες να έχουν ήδη αντικατασταθεί από άλλα! Αυτό βέβαια είναι λογικό στην περίπτωσή μας, αφού τα plugins αυτά αποτελούν όλα ερασιτεχνικές υλοποιήσεις που δεν αποφέρουν κάποιο κέρδος στους δημιουργούς τους και έτσι μετά την πάροδο του αρχικού ενθουσιασμού αυτοί κουράζονται και σταματούν να ενημερώνουν τις εφαρμογές τους και η στασιμότητα στον κόσμο του ίντερνετ ισοδυναμεί πρακτικά με κλείσιμο! Επίσης, και οι περισσότεροι τηλεοπτικοί πάροχοι ανά τον κόσμο δεν βλέπουν με καλό μάτι την αναμετάδοση ακόμη και των ελεύθερων καναλιών τους από διάφορες πλατφόρμες, καθώς έτσι θεωρούν ότι χάνουν διαφημιστικά έσοδα από τις ιστοσελίδες τους, με αποτέλεσμα να αλλάζουν πολύ συχνά τα links των ιντερνετικών μεταδόσεων ή να βάζουν κάθε είδους εμπόδια στα πρότυπα της αναμετάδοσης.

Πριν προχωρήσουμε όμως στην παρουσίαση των βασικότερων plugins σε δέκτες με enigma2 για την ιντερνετική λήψη τηλεοπτικών καναλιών ή άλλων υπηρεσιών βίντεο θα πρέπει να κάνουμε μια επανάληψη των όρων που σχετίζονται με την λήψη βίντεο σε πραγματικό χρόνο μέσω ίντερνετ, διαδικασία που έχει ονομαστεί με τον γενικότερο όρο streaming, που σημαίνει στα ελληνικά «συνεχής ροή».

Το streaming υπηρεσιών βίντεο ή καναλιών στο ίντερνετ είναι διαδικασία γνωστή εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά στις απαρχές του διαδικτύου οι πολύ χαμηλές ταχύτητες δεν επέτρεπαν μεταδόσεις παρά μόνο με άθλια ποιότητα εικόνας και παρακολούθηση μόνο σε πολύ μικρό «παράθυρο» στον υπολογιστή με την χρήση κάποιου ειδικού player (όπως windows media player, real player ή quicktime video). Στην πορεία οι συνεχώς αυξανόμενες ταχύτητες επέτρεψαν και ποιοτικότερες μεταδόσεις βίντεο σε πραγματικό χρόνο και με διαφορετικά πρωτόκολλα μετάδοσης και σήμερα υπάρχουν και ειδικές IPTV πλατφόρμες (όπως π.χ. η Zattoo) που παρέχουν και δωρεάν και συνδρομητικές υπηρεσίες αλλά μόνο σε ορισμένες χώρες (με geographic IP blocking) καθώς και ακόμη πιο προχωρημένες πλατφόρμες IPTV video, όπως οι αμερικανικές Netflix και Hulu που σταδιακά επεκτείνονται και σε άλλες χώρες, ενώ και με την εκρηκτική διείσδυση των tablets-smartphones εμφανίστηκε πληθώρα IPTV εφαρμογών (για android-iOs ή Windows phone), με τις οποίες έχουμε ασχοληθεί σε άλλα άρθρα. Ακόμη και οι σημερινές τηλεοράσεις (Smart TVs) μπαίνουν στο ίντερνετ και μπορούν με ειδικές εφαρμογές να δείξουν βίντεο σε πραγματικό χρόνο, είτε από το youtube, είτε από πολλές άλλες πηγές. Διαφορετική κατηγορία αποτελούν και οι πλατφόρμες ιντερνετικής τηλεόρασης που απαιτούν ειδικό εξοπλισμό και είναι συνδρομητικές, όπως η ConnX TV του ΟΤΕ.

Μέσα σ’ αυτή την …κοσμογονία και την συνεχή προσπάθεια σύγκλισης μεταξύ του κόσμου των υπολογιστών και αυτού των consumer electronics είχαμε την τελευταία διετία εκρηκτική αύξηση των υπηρεσιών streaming video και σε δορυφορικούς δέκτες που μπαίνουν στο ίντερνετ και ανάμεσα σ’ αυτούς η μεγαλύτερη εξέλιξη σημειώθηκε στους δέκτες με λογισμικό linux enigma2, που είναι και αυτοί που θα μας απασχολήσουν σήμερα. Θα πρέπει πάντως να πούμε πως όσοι θελήσουν να ασχοληθούν με το συγκεκριμένο… σπορ της λήψης ιντερνετικών καναλιών στον Linux δορυφορικό τους δέκτη θα πρέπει να έχουν υπομονή και να είναι προετοιμασμένοι και για μερικές… ήττες, όπου δηλαδή μπορεί είτε ο δέκτης που διαθέτουν να είναι λίγο παρωχημένος και να μην διαθέτει επαρκή μνήμη για την λειτουργία των plugin ή ακόμη κι αν είναι σουπερ σύγχρονος και με ισχυρή μνήμη να μην διαθέτει καλή υποστήριξη σε επίπεδο drivers ή και να έχετε βάλει κάποια … αντιφατικά plugins που κάνουν conflict μεταξύ τους. Σε ειδικούς servers βρίσκουμε συχνά ειδικά dependencies, τα οποία κατεβάζουμε και φορτώνουμε για να παρακάμψουμε τα προβλήματα συμβατότητας, συμβαίνει όμως κάποιες φορές να καταφέρουμε να δουλέψει ένα δύστροπο plugin και την ίδια στιγμή να αρχίσει να μας κρασάρει ένα άλλο που δούλευε άψογα πριν! Όλα αυτά είναι αναμενόμενα από την στιγμή που ο άναρχος κόσμος των υπολογιστών εισέβαλλε στον οργανωμένο κόσμο του λογισμικού δορυφορικών δεκτών και ειδικά από όταν δημιουργήθηκαν τα ανοιχτά λογισμικά όπως το linux enigma2. Σε μία ακραία περίπτωση ο δέκτης μου είχε …μουλαρώσει τόσο πολύ που στο τέλος χρειάστηκε να τον ξαναφλασάρω από την αρχή, ενώ όχι σπάνια πέφτω σε plugins που δεν θέλουν με τίποτε να εγκατασταθούν στον δέκτη (συχνά, αλλά όχι πάντα ενημερώνουν και τι φταίει γι αυτό), αλλά μπορεί στον ίδιο δέκτη σε δεύτερο λογισμικό που χρησιμοποιώ με multiboot, να εγκαθίστανται και να δουλεύουν χωρίς πρόβλημα!

Τα plugins που θα αναφέρω παρακάτω είναι όλα δοκιμασμένα στον δέκτη Vu+ Solo2, καθώς η παλαιότερη ναυαρχίδα Dreambox 8000 δεν τα πάει και πολύ καλά με αυτά, λόγω ανερπαρκούς μνήμης και επεξεργαστή…

Η εγκατάσταση των παρακάτω plugins μπορεί να γίνει και χειροκίνητα μεταφέροντας το αρχείο εγκατάστασης με κατάληξη .ipk στον φάκελο temp του δέκτη και μετά μέσα από τα μενού χειροκίνητης εγκατάστασης του image, αλλά ο πιο απλός τρόπος είναι να τα εγκαταστήσετε ιντερνετικά μέσα από ειδικούς servers (panels) με «καλούδια» που έχετε εγκαταστήσει προηγουμένως χειροκίνητα (όπως ο ελληνικός New Menu ή ο πιο πλήρης TS Panel). Στο TS Panel στην υποεπιλογή addons μπορείτε να πάτε στον server Linuxsat support addons όπου θα βρείτε συγκεντρωμένα τα πρόσθετα για streaming στην κατηγορία IPTV & Streaming Plugins, ενώ στον server του Imajteam Addons θα τα βρείτε στην υποεπιλογή Plugins IPTV.

Greek Stream TV by Athoik and SatDreamGR

Το πρώτο και πιο αξιόλογο ελληνικό plugin για streaming ελληνικών καναλιών στους δέκτες και από εκεί στην τηλεόραση σας το έχουμε παρουσιάσει και αναλυτικά και στο προηγούμενο άρθρο για την IPTV. Μπορείτε να το εγκαταστήσετε είτε χειροκίνητα, είτε ιντερνετικά από το New Menu panel ή το TS Panel. Στις περισσότερες περιπτώσεις… δεν δουλεύει άμεσα με την εγκατάσταση, αλλά χρειάζεται μέσα από τα μενού του να τρέξετε τα dependencies και σε πιο ζόρικες περιπτώσεις να ψάξετε να βρείτε και να εγκαταστήσετε κάτι που λείπει και έχετε μήνυμα για το τι συγκεκριμένα λείπει στον δέκτη, συνήθως πάντως δεν υπάρχει πρόβλημα στους νεότερους και πιο σύγχρονους δέκτες. Μετά την εγκατάσταση θα χρειαστεί να τρέξετε και το αρχείο update channels για να έχετε την πλέον πρόσφατη λίστα των links για τα κανάλια, τα οποία δυστυχώς αλλάζουν συχνά και όπως είδαμε σε σχέση με την προηγούμενη φορά πολύ λιγότερα κανάλια από την λίστα είχαν πλέον ενεργά links και δούλευαν (είτε γιατί δεν έχει γίνει πρόσφατη ενημέρωση, είτε γιατί κάποια κανάλια πέρασαν σε «δυσκολότερο» σύστημα μετάδοσης στο διαδίκτυο, που δεν υποστηρίζεται από τους drivers των δορυφορικών δεκτών).

Η τελευταία έκδοση του πρόσθετου παραμένει η 3.2, ενώ η υποεπιλογή «ελληνικές ταινίες» δεν δουλεύει πλέον και τα κανάλια με πρότυπο μετάδοσης .wmv δύσκολα ανοίγουν σε δορυφορικούς δέκτες, ενώ αντίθετα όσα γράφουν .rtmp συνήθως παίζουν. Δεν αποκλείω πάντως για τις γιορτές να γίνει κάποια ενημέρωση των links και να αυξηθούν τα κανάλια που λαμβάνονται.

TS Media by Mfaraj 57

Εδώ έχουμε μάλλον το πληρέστερο plugin για IPTV και streaming που φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα ολοκληρωμένο κέντρο ψυχαγωγίας. Επιπλέον, για να μη φορτώνεται κάποιος χρήστης με υποεφαρμογές που δεν χρειάζεται διαθέτει και δικό του TS Addons panel από όπου φορτώνετε αυτά που θέλετε ή τα απενεργοποιείτε αν δεν τα χρειάζεστε. Τελευταία σταθερή βερσιόν είναι η 7.99, ενώ υπήρξε και η βερσιόν 8.00 που δεν δούλευε και την απεγκατέστησα. Οι βασικές υποεπιλογές είναι: International, IPTV, Radio&Music, Movies&Series, NET TV, Netmedia, Youtube, Sport, Tools με πλήθος υποεπιλογών η κάθε μία! Σε ότι αφορά την λήψη τηλεοπτικών καναλιών οι καλύτερες υποεπιλογές βρίσκονται στο NET TV και είναι η πασίγνωστη Filmon και η Castalba με ισπανόφωνο περιεχόμενο. Στην υποεπιλογή International βρίσκετε λίστες καναλιών ανά χώρα προέλευσης και μεταξύ αυτών και την Ελλάδα. Τέλος στην επιλογή IPTV θα βρείτε την υποεπιλογή IPTV World αλλά την HasBahCa που υπάρχει και σε χωριστό plugin (με ονομασία IPTV Player όταν εγκαθίσταται). Γενικότερα πρόκειται ίσως για το σημαντικότερο plugin, είναι όμως λίγο βαρύ και θα δυσκολευτείτε σε παλαιότερους δέκτες.

XBMC Addons

Με το plugin αυτό ανοίγει ένα νέο παράθυρο σε υπηρεσίες streaming κάθε είδους, αλλά η διαχείρισή του δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα για τους απλούς χρήστες. Πρόκειται για ένα πραγματικό mediacenter που εξελίσσεται πρώτα στους υπολογιστές (linux/windows), σε συσκευές με android και τον τελευταίο χρόνο και στους δέκτες με enigma2 και όταν φτάσει στην τελική του μορφή (αν συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο) θα υπερκαλύψει όλες τις άλλες εφαρμογές. Η τελευταία βερσιόν για enigma2 είναι η 8 και η προσαρμογή του συναντά συχνά κάποια προβλήματα. Έτσι, από την τελευταία φορά που είχα να το χρησιμοποιήσω αρχικά δεν δούλευε και με προέτρεπε να εγκαταστήσω το kodi direct plugin το οποίο και βρήκα σε κάποιο από τα γνωστά panels και μετά στην ουσία ξεκίνησα από την αρχή φορτώνοντας τα υποπρόσθετα που με ενδιέφεραν από μία πολύ μεγάλη λίστα διαθέσιμων. Οι επιλογές είναι πάρα πολλές από….adult streaming videos, ταινίες ή ελληνική τηλεόραση και πολλά άλλα, που σίγουρα θα χρειαστούμε κάποιο νέο ειδικό αφιέρωμα μόνο για το XBMC και το ανταγωνιστικό του TS Media, οι φανατικοί πάντως μπορούν να ασχοληθούν με την πλατφόρμα αυτήν και στον υπολογιστή τους.

Turkvod 5.5 Blu or Red

Η Τουρκική απάντηση στο TS Panel είναι ένα πολύ πλούσιο πρόσθετο, με δεκάδες υποεπιλογές και όχι μόνο τουρκικού ενδιαφέροντος. Η πιο ενδιαφέρουσα επιλογή για κανάλια είναι βέβαια η IPTV στην οποία θα βρείτε όλες τις λίστες που κυκλοφορούν και σε άλλα πάνελ και με αρκετά συχνή ενημέρωση, ενώ ψάχνοντας θα βρείτε και αγγλόφωνες ταινίες και άλλα πολλά. Αν κάπου δεν μπορείτε να βγείτε από κάποιο μενού με το πλήκτρο exit, δοκιμάστε το κόκκινο μπουτόν ενώ αν το exit δεν δουλεύει για το σταμάτημα κάποιου βίντεο δοκιμάστε και το stop, δηλαδή το μαύρο τετράγωνο στα ειδικά πλήκτρα (αυτά ισχύουν και για άλλα plugin).

Mediastream

Η Ιταλική απάντηση στα πάνελ, ένα πολύ πλήρες και αξιόλογο plugin που εκτιμώ ιδιαίτερα ως γνώστης και της γλώσσας, υπάρχει όμως και αρκετό αγγλόφωνο περιεχόμενο (ταινίες) αλλά και αθλητικά. Οι υποεπιλογές του είναι: Italia films, Casa Cinema, Terrafilms, Pirate Streaming, Streaming City, Robyn Films, Cineblog 01, Film X Tutti, Film Stream, IPTV Free Lux TV, IPTV Blogspot, RAI on Demand, Sportube on Demand, M7 replay, La 7 replay. Στην πράξη μας απαλλάσσει από την εγκατάσταση και μερικών πιο εξειδικευμένων πρόσθετων που θα αναφέρω παρακάτω.

IPTV Player (HasBahCa IPTV)

Ένα πρόσθετο με πολύ εξελιγμένα γραφικά, που και αυτό φιλοδοξεί να γίνει media player και στο οποίο βρίσκετε και αρκετές υποεφαρμογές που δεν υπάρχουν αλλού.

Perfect TV

Άλλη μία τουρκική δημιουργία στην οποία ξεχωρίζουμε τις υποεπιλογές Live TV-Internet TV.

Murat TV

Και τρίτο τουρκικό plugin με την ιδιαιτερότητα (τουλάχιστο σε Blackhole Image) να μην εγκαθίσταται με εικονίδιο στην λίστα των υπόλοιπων plugin, αλλά να το βρίσκουμε στις υποεπιλογές του Menu (μαζί και με κάποια άλλα plugin που όμως εγκαθίστανται και στα plugins). Εδώ έχουμε αποκλειστικά IPTV Streaming καναλιών, με πάρα πολλές υποεπιλογές.

Casa Cinema (Terrafilms)

Ιταλικό πρόσθετο για ταινίες, που όμως το βρίσκετε και σαν υποεπιλογή στο Mediastream.

Mediaportal

Ένα …απαραίτητο plugin γερμανικής προέλευσης για όσους αρέσκονται στα… μεταμεσονύκτια εκπαιδευτικά προγράμματα, που σε μορφή streaming τα βρίσκετε βέβαια όλες τις ώρες της ημέρας! Είναι διαθέσιμο ακόμη και στους servers του Blackhole image (και άλλων) αλλά για να δείτε ΧXX περιεχόμενο θα πρέπει μετά την εγκατάσταση πηγαίνοντας στο plugin να πατήσετε το πλήκτρο Menu και να πάτε στο κάτω μέρος των υποεπιλογών και να ορίσετε να φαίνονται και αυτά. Επίσης το default pin είναι 0000 (γονικό κλείδωμα).

On Demand Player

Πρόκειται για ένα γνωστό και παλιό plugin που με επιτρέπει να δούμε ζωντανά τα ελεύθερα μεγάλα αγγλικά και ιρλανδέζικα κανάλια, αλλά και επιλεγμένα βίντεο. Αν και παλαιότερα μου δούλευε κανονικά, το τελευταίο εξάμηνο μου κρασάρει, ίσως όμως άλλοι να είναι πιο τυχεροί.

Sportube

Ένα ιταλικό plugin αφιερωμένο στα αθλητικά streaming με ιταλοκεντρικό ενδιαφέρον βεβαίως. Το βρίσκετε και μέσα στο Mediastream που αναφέραμε ήδη.

Arabic Entertainment

Αραβικό πρόσθετο που δείχνει αξιόλογο αλλά το ενδιαφέρον μας εντοπίζεται κυρίως στις αθλητικές υποεπιλογές του, όπου είδαμε links για ιντερνετική θέαση πολλών καναλιών… που δεν θα έπρεπε να βλέπουμε αφού ανήκουν σε συνδρομητικές πλατφόρμες!

Rai on Demand

Το plugin δεν ήθελε να εγκατασταθεί στον δέκτη μας, υπάρχει όμως και αυτό μέσα στο Mediastream αποτελώντας το αντίστοιχο του On Demand για τα ιταλικά κανάλια, αλλά με μικρότερο ενδιαφέρον και ενώ βέβαια η άμεση λήψη των ιταλικών καναλιών είναι πανεύκολη και ελεύθερη από τους Hot Birds.

RuYa IPTV

Πρόκειται για ένα plugin ….συνδρομητικής IPTV τουρκικής προέλευσης, που δεν δοκιμάσαμε και διαγράψαμε από τον δέκτη.

Stream TV Player

Το πρώτο ουσιαστικά plugin του είδους που είναι ενσωματωμένο στο Blackhole image, άλλα που δεν ενημερώνεται εδώ και καιρό. Παραμένει μάλλον για να προσθέτετε εσείς δικά σας links για λήψη IPTV streaming, μια διαδικασία που χαρακτηρίζεται εύκολη. Το GreekStream TV βασίζεται πάνω σ αυτό.

IPTV list Updater

Ήταν ένα αξιόλογο αλλά… δύστροπο στην εγκατάσταση plugin (όλο και κάτι έλειπε στο image που ήθελε μετά χειροκίνητη εγκατάσταση) που δεν μου δουλεύει πλέον. Το χαρακτηριστικό του είναι ότι κατέτασσε τα IPTV κανάλια στα αγαπημένα (favourites) σε λίστες ανά χώρα, πιστεύω όμως πως έτσι κι αλλιώς έχει ήδη υπερκαλυφτεί από πολλά άλλα.

Αντί επιλόγου

Σίγουρα υπάρχουν μερικά ακόμη IPTV & streaming plugins που δεν αναφέραμε, πιστεύουμε όμως πως ο μέσος έλληνας χρήστης υπερκαλύπτεται με το GreekStream TV και τα μεγάλα πάνελ (TS Media, XBMC Adons, Mediastream), με κερασάκι στην τούρτα για τα βραδινά θεάματα το Mediaportal, ενώ οι πιο ψαγμένοι ας κατευθυνθούν προς τα τουρκικά. Βέβαια, η ποιότητα εικόνας ενός καναλιού σε IPTV μετάδοση δεν μπορεί να συγκριθεί με την ποιότητα μιας δορυφορικής μετάδοσης, αλλά και σ’ αυτό τον τομέα διαπιστώνουμε χρόνο με το χρόνο βελτίωση, με αποτελεσματικότερους αλγόριθμους συμπίεσης και πιο αποδεκτά βίντεο, ακόμη και σε συνδέσεις που δεν είναι πολύ γρήγορες, χωρίς να λείπουν φυσικά τα παγώματα, ειδικά όταν πολλοί χρήστες επιλέγουν να δουν ταυτόχρονα σε streaming το ίδιο περιεχόμενο.

Οι νέοι δορυφορικοί δέκτες Linux enigma2 μπορεί να μην ψήνουν καφέ, δεν αρκούνται όμως πλέον μόνο στην δορυφορική λήψη, αλλά έχουν μπει με τα μούτρα στον νέο θαυμαστό κόσμο της IPTV.

{gallery}13729{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

  • Fracarro D-Matrix 4S EVO

    Fracarro D-Matrix 4S EVO

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του D-Matrix 4S EVO της ιταλικής Fracarro. Το νέο αυτό Headend διαθέτει 4 ανεξάρτητες δορυφορικές εισόδους DVB-S2 και 4x modulators DVB-T / DVB-C κατ’ ...
  • Promax Ranger: Ολοκληρώθηκε η ομάδα εκπαιδευτικών video

    Promax Ranger: Ολοκληρώθηκε η ομάδα εκπαιδευτικών video

    Είναι πλέον διαθέσιμη η τέταρτη και τελευταία ομάδα εκπαιδευτικών video με ελληνική περιγραφή για τα πεδιόμετρα Promax Ranger. Τα συγκεκριμένα video έχουν προστεθεί στην Playlist Πεδιόμετρα RANGER...
  • Meliconi AT 49 USB

    Meliconi AT 49 USB

    Η εσωτερική κεραία Meliconi AT 49 USB με ενσωματωμένο ενισχυτή 49dB, είναι κατάλληλη για τη λήψη ψηφιακών σημάτων επίγειας τηλεόρασης (DVB-T), ψηφιακών σημάτων επίγειας τηλεόρασης υψηλής ευκρίνεια...
  • Engel AN7123 / AN7126 / AN7143

    Engel AN7123 / AN7126 / AN7143

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή νέας σειράς LNB φλάντζας της Engel. Περιλαμβάνει τα single LNB AN7123, twin LNB AN7126 και quattro LNB AN7143, τα οποία διαθέτουν 1x, 2x και 4x εξόδους...
  • Ikusi FlasHD HDTF-C48V & HDTF-C48G

    Ikusi FlasHD HDTF-C48V & HDTF-C48G

    Οι πιο ισχυρές επίγειες κεραίες της Ikusi είναι τα μοντέλα FlasHD και συγκεκριμένα τα HDTF-C48V & HDTF-C48G σε πράσινο και γκρι χρώμα. Με αξιόλογα χαρακτηριστικά και ισχυρή απόρριψη υψηλότερων...
  • Icy Box IB-LAN301-C3

    Icy Box IB-LAN301-C3

    Απολαύστε το διαδίκτυο χωρίς περιορισμούς: Με ρυθμό μεταφοράς δεδομένων έως και 2,5Gbit, ο αντάπτορας δικτύου IB-LAN301-C3 της Icy Box σάς προσφέρει εξαιρετικά γρήγορη σύνδεση. Αυτό έχει ως αποτέλ...
  • AVM FRITZ!Box 5530 Fiber

    AVM FRITZ!Box 5530 Fiber

    Το FRITZ!Box 5530 Fiber είναι ένα υπερσύγχρονο modem / router από τη γερμανική AVM, το οποίο έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για δίκτυα οπτικής ίνας. Είναι το απόλυτο modem / router για συνδέσεις Fib...
  • Σεμινάρια AstraSat: Συστήματα οπτικών ινών και νέα επαγγελματικά συστήματα Headend Fracarro

    Σεμινάρια AstraSat: Συστήματα οπτικών ινών και νέα επαγγελματικά συστήματα Headend Fracarro

    Η εταιρεία AstraSat σε συνεργασία με την ιταλική Fracarro Radioindustrie πραγματοποίησε με επιτυχία στη Θεσσαλονίκη το σεμινάριο με θέματα «Συστήματα Οπτικών Ινών για την κατανομή τηλεοπτικού σήμα...
  • TP-Link ER706W-4G

    TP-Link ER706W-4G

    Η TP-Link παρουσιάζει το νέο ασύρματο router ER706W-4G, το οποίο παρέχει συνδεσιμότητα στο διαδίκτυο μέσω των κεραιών της κινητής τηλεφωνίας, με δυνατότητα υποστήριξης 4G+ Cat6. Η συσκευή διαθέτει...
  • Kakusiga KK-12101

    Kakusiga KK-12101

    Η εταιρεία KAL Electronics ανακοινώνει την παραλαβή ενός νέου φορητού ηχοσυστήματος που συνδυάζει κομψή εμφάνιση και μοντέρνο σχεδιασμό. Πρόκειται για το Kakusiga KK-12101, το οποίο είναι ένα ηχεί...
  • Ekselans AP 1200 W2

    Ekselans AP 1200 W2

    Το AP 1200 W2 της Ekselans είναι ένα ιδιαίτερα αξιόλογο και συμπαγές Access Point για χρήση σε εσωτερικό χώρο, με πλειάδα δυνατοτήτων διαχείρισης για κάθε είδους εφαρμογή ασύρματης πρόσβασης. Το σ...
  • Nedis TVSM6050BK

    Nedis TVSM6050BK

    Η επιδαπέδια βάση τηλεόρασης TVSM6050BK της Nedis διαθέτει κομψή και μοντέρνα εμφάνιση, συνδυάζοντας παράλληλα τη σωστή τοποθέτηση της τηλεόρασής σας στον χώρο σας. Είναι κατάλληλη για τηλεοράσεις...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Ψηφιακή Τηλεόραση, Απρίλιος 2024

    Ψηφιακή Τηλεόραση, Απρίλιος 2024

    Κυκλοφορεί το νέο τεύχος Απριλίου 2024 του περιοδικού "Ψηφιακή Τηλεόραση" μαζί με το "Security Report" Το νέο τεύχος Απριλίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περι...
  • Μεγάλη επιτυχία για την Athens Electronix 2024!

    Μεγάλη επιτυχία για την Athens Electronix 2024!

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • TP-Link EAP683 LR, EAP211-Bridge kit & EAP625-Outdoor HD

    TP-Link EAP683 LR, EAP211-Bridge kit & EAP625-Outdoor HD

    Η TP-Link διευρύνει την οικογένεια των συσκευών Omada, παρουσιάζοντας 3 νέα wireless Access Points. Πρόκειται για τα EAP683 LR, EAP211-Bridge KIT και EAP625-Outdoor HD, τα οποία προσφέρουν αξεπέρα...