Skip to main content
18 Ιανουαρίου 2017 19:02

VU+ Ultimo 4K

Η Ultra HD ναυαρχίδα της VU+

Γράφει: Παναγιώτης Μαλακούδης
4bb96efbf2b9769f774cfd099c15b4d1 XL e5dff553

Αφού είδαμε τα 4K μοντέλα της VU+ στη χαμηλή (Uno 4K) και μεσαία (Solo 4K) κατηγορία, έφτασε επιτέλους η ώρα και για την κορυφαία κατηγορία. Ο VU+ Ultimo 4K είναι ένας Ultra HD PVR δέκτης με δυνατότητα για διπλά FBC (Full Band Capture) tuner είτε DVB-S2 είτε DVB-C, αλλά και δυνατότητα σύνδεσης συμβατικού DVB-S2 και DVB-T/T2/C tuner, υποστήριξη δίσκων 3,5 και 2,5 ιντσών, τον κορυφαίο και ταχύτατο …

Αφού είδαμε τα 4K μοντέλα της VU+ στη χαμηλή (Uno 4K) και μεσαία (Solo 4K) κατηγορία, έφτασε επιτέλους η ώρα και για την κορυφαία κατηγορία. Ο VU+ Ultimo 4K είναι ένας Ultra HD PVR δέκτης με δυνατότητα για διπλά FBC (Full Band Capture) tuner είτε DVB-S2 είτε DVB-C, αλλά και δυνατότητα σύνδεσης συμβατικού DVB-S2 και DVB-T/T2/C tuner, υποστήριξη δίσκων 3,5 και 2,5 ιντσών, τον κορυφαίο και ταχύτατο τετραπύρηνο επεξεργαστή BCM7444s της Broadcom στα 1500MHz, HDMI 2.0 (HDR συμβατό), αναλύσεις 2160p50 και 2160p60, Gigabit Ethernet, 802.11ac WiFi και USB 3.0.

Η ανυπομονησία για τον κορυφαίο 4K PVR δέκτη έλαβε τέλος. Ο VU+ Ultimo 4K έρχεται να ανέβει στο θρόνο του, ενσωματώνοντας χαρακτηριστικά που δεν έχει κανείς άλλος δέκτης. Χρησιμοποιεί τον κορυφαίο επεξεργαστή της Broadcom, τον BCM7444s. Ο επεξεργαστής αυτός υποστηρίζει αναλύσεις 4K (2160p50 και 2160p60), αλλά και τον αλγόριθμο HEVC/H.265 που προορίζεται τόσο για εκπομπές 4K, όσο και για εκπομπές HD που να προσφέρουν καλύτερη ποιότητα σε λιγότερο εύρος ζώνης. Ο VU+ Ultimo 4K έρχεται με υποστήριξη τριών συνολικά αρθρωμάτων tuner, τα δύο από τα οποία μπορεί να είναι δορυφορικά FBC DVB-S2, ένα μπορεί να είναι FBC DVB-C και ένα μπορεί να είναι DVB-C/T/T2. Ο δέκτης έχει συμβατότητα με HbbTV εφαρμογές, ενώ έχει δύο HD αποκωδικοποιητές video και έτσι υποστηρίζει PiP και PaP δύο HD καναλιών, ενώ είναι ο πρώτος δέκτης που υποστηρίζει διπλό transcoding. Εντυπωσιάζει στην πρόσοψη η 4” έγχρωμη οθόνη, αλλά και η HDMI είσοδος.

To υλικό

Ο VU+ Ultimo 4K ενσωματώνει τον επεξεργαστή BCM7444s στα 1500 MHz, είναι τετραπύρηνος και αποδίδει πάνω από 20000 DMIPS. Είναι ο πιο γρήγορος δέκτης enigma2. Ο frame buffer υποστηρίζει OpenGL ES 3.0 και έτσι δε λείπουν τα τρισδιάστατα εφέ που έχουμε δει και σε άλλους δέκτες της εταιρείας, αλλά και η συμβατότητα με το πολύ γνωστό πρόγραμμα Kodi (πρώην XBMC). Το τμήμα αποκωδικοποίησης του BCM7444s μπορεί να αναπαράγει φορμά HD DivX 3.11/4.11/5.x/6.x/Home Theater, αν και δεν υποστηρίζει σωστά κωδικοποίηση GMC ή QPEL. Σε H.264 υποστηρίζει High Profile Level 4.1, ενώ φυσικά υποστηρίζεται το HEVC/H.265 αλλά και το VP9. Το τμήμα απόπλεξης (deinterlacer) του VU+ Ultimo 4K υποστηρίζει vector deinterlacing, που ανεβάζει την ποιότητα αναπαραγωγής σήματος τυπικής ευκρίνειας (SD interlaced), ενώ ο scaler μπορεί να κάνει upscale περιεχόμενο από οποιαδήποτε χαμηλότερη ανάλυση στην υψηλότερη που μπορεί να χρησιμοποιούμε. Η ποιότητα του scaling SD περιεχομένου σε HD και Ultra HD είναι πολύ καλή. Σε ότι αφορά τον ήχο, ο VU+ Ultimo 4K υποστηρίζει την αποκωδικοποίηση φορμά ήχου AAC+, AAC-HE, Dolby Digital Plus και DTS. Το DTS downmix (μετατροπή δηλαδή του πολυκάναλου DTS ήχου σε στερεοφωνικού PCM για την αναπαραγωγή του στην τηλεόραση) υποστηρίζεται από τον ίδιο τον επεξεργαστή BCM7444s και δε χρειάζεται κάποιο επιπλέον πρόσθετο για να ενεργοποιηθεί. O VU+ Ultimo 4K έρχεται με 3GB RAM από την οποία 1,7GB δεσμεύεται από τους οδηγούς, αφήνοντας περίπου 1,3 GB για το λειτουργικό. Ο δέκτης έχει 4GB eMMC flash (στην ουσία είναι σα να έχει ένα μικρό SSD δίσκο) από την οποία είναι διαθέσιμη στο λειτουργικό 3662ΜΒ, ενώ αφήνει ελεύθερα 3 GB για την εγκατάσταση πρόσθετων και προσωπικών αρχείων.

Ο VU+ Ultimo 4K έρχεται σε κλασικό μεγάλο κουτί, όπως και ο προκάτοχός του VU+ Ultimo, διαστάσεων 380 x 75 x 290 χιλιοστά, χρώματος μαύρου. Το τροφοδοτικό του δέκτη είναι εξωτερικό, 12V/5Α. Το τηλεχειριστήριο του δέκτη είναι αυτό που έχουμε ξαναδεί στα τελευταία μοντέλα της VU+ (Solo 4K, Uno 4K), χρώματος μαύρου και με πολύ καλή αίσθηση στην αφή. Η πρόσοψη του δέκτη καλύπτεται από γυαλιστερό μαύρο πλαστικό, δημιουργώντας μια πολύ ωραία αίσθηση, ενώ στο κέντρο του δέκτη έχουμε την TFT οθόνη 4 ιντσών που εντυπωσιάζει. Αριστερά της οθόνης υπάρχει ένα LED λειτουργίας που ταυτόχρονα είναι και διακόπτης αφής Standby. Στο δεξί μέρος της πρόσοψης βρίσκουμε ένα πορτάκι με ανάγλυφα γραμμένο πάνω του τη λέξη Ultimo 4K. Ανοίγοντάς το, βρίσκουμε 2 θύρες UCAS, αλλά και δύο θέσεις για CI. Δε λείπει και μία USB 2.0 θύρα για εύκολη σύνδεση USB stick με πολυμεσικό περιεχόμενο. Όπως σε όλους τους 4Κ δέκτες της VU+ που ακολουθούν την τεχνολογία ARMv7, τα UCAS του δέκτη μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο από το OSCAM. Η αδυναμία εκτέλεσης γνωστών emulators (CCCam, mgcamd κτλ) αποτελεί ένα μειονέκτημα, αλλά το OSCAM υποστηρίζει τα περισσότερα γνωστά πρωτόκολλα σαν emulator και δε θα έχετε πρόβλημα. Σε κάποια ανεπίσημα images υπάρχει υποστήριξη για CI+.

Πηγαίνοντας στο πίσω μέρος του δέκτη, θα βρούμε ένα κεντρικό διακόπτη On/Off και την είσοδο παροχής ρεύματος του εξωτερικού τροφοδοτικού. Για τη σύνδεσή του με τα οπτικοακουστικά μέσα του συστήματός σας, o VU+ Ultimo 4Κ είναι εξοπλισμένος με ψηφιακή θύρα HDMI 2.0, ενώ απουσιάζουν πλήρως οι αναλογικές έξοδοι εικόνας. Για τον ήχο (εκτός του HDMI) υπάρχει μία οπτική ψηφιακή SPDIF έξοδος, αλλά και μία αναλογική είσοδος RCA. Ο δέκτης διαθέτει δύο θύρες USB 3.0 στο πίσω μέρος, ενώ δε λείπει η κάρτα δικτύου Εthernet, η οποία είναι Gigabit και έτσι μπορεί να μεταφέρει κανείς τις εγγραφές του πάρα πολύ γρήγορα. Εμείς μετρήσαμε ταχύτητα διαμεταγωγής 540Mbit περίπου, αφού μεταφέραμε αρχείο 7,9 GB μέσα σε περίπου 122 δευτερόλεπτα. Εκτός της σύνδεσης ethernet, o VU+ Ultimo 4K συμπεριλαμβάνει εσωτερικά και ένα Wi-Fi 802.11ac 1300Mbps adapter της Broadcom. Η απόδοση του δέκτη σε συνδυασμό με το 802.11n router μας (Apple Airport Extreme) ήταν τυπική για σύνδεση 802.11n στα 2,4 GHz και πολύ καλή στην μπάντα των 5 GHz. Τέλος, βρίσκουμε μία σειραϊκή θύρα RS-232 σε μορφή RJ11 και όχι την κλασική DB9, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για IR extender.

Στο πίσω μέρος του δέκτη βρίσκουμε και μία είσοδο HDMI. Σε αυτήν μπορείτε να συνδέσετε κάποιον άλλον δέκτη και να δείτε την εικόνα του μέσω του VU+ Ultimo 4K. Λειτουργεί δηλαδή σαν HDMI passthrough, ενώ υποστηρίζονται και συσκευές με HDCP προστασία (όπως οι δέκτες της Nova και της CosmOTE TV). Δεν είναι σαφές αν στο μέλλον θα μπορείτε να κάνετε εγγραφές ή αναμετάδοση (streaming) μέσω της θύρας HDMI in.

O VU+ Ultimo 4K έχει κορυφαίες δυνατότητες εγγραφών, αφού μπορεί να εγγράψει συνολικά μέχρι 15 ταυτόχρονα προγράμματα – 7 κωδικοποιημένα και 8 ελεύθερα. Μπορείτε να συνδέσετε δίσκο SATA 2,5 ή 3,5 ιντσών στο εσωτερικό του δέκτη, ή εξωτερικό USB 3.0 δίσκο. Δε λείπει φυσικά η δυνατότητα χρονομετατόπισης (timeshift), ενώ για όσους θέλουν να έχουν μόνιμα ενεργοποιημένη αυτή τη δυνατότητα θα πρέπει να ενεργοποιήσουν την αντίστοιχη λειτουργία στο ανεπίσημο λογισμικό.

Ο VU+ Ultimo 4Κ έρχεται με εκτεταμένες δυνατότητες για σύνδεση tuner. Υπάρχουν 3 θέσεις για αρθρώματα. Στις δύο πρώτες θέσεις μπορείτε να συνδέσετε είτε δύο διπλά DVB-S2 FBC tuner, είτε ένα αντίστοιχο DVB-C και ένα DVB-S2. Στην τρίτη θέση μπορείτε να συνδέσετε τα παλιότερα αρθρώματα της VU+, είτε δηλαδή ένα διπλό DVB-S2 (όχι FBC) είτε το DVB-C/T/T2 combo tuner. Το δικό μας δείγμα ήρθε με ένα διπλό DVB-S2 FBC δορυφορικό tuner. Τα FBC tuners τα είδαμε στους VU+ Solo 4K και Uno 4K και στην πραγματικότητα δεν είναι δύο, αλλά οκτώ! Το FBC tuner κάνει ψηφιακή δειγματοληψία του εισερχόμενου φάσματος και μπορεί να κάνει demodulation μέχρι 8 διαφορετικούς transponders ταυτόχρονα. Υπάρχουν 2 tuner ρίζας (root) που μπορούν να πάρουν σήμα από δύο διαφορετικά καλώδια και 6 επιπλέον virtual tuners που μπορούν να είναι συνδεδεμένα σε οποιοδήποτε από τα 2 tuner ρίζας. Αν έχουμε συμβατικό δορυφορικό εξοπλισμό, τα συνδεδεμένα tuner  θα πρέπει να ανήκουν στο ίδιο τεταρτημόριο φάσματος, ενώ με χρήση Unicable/Unicable2 (JESS) εξοπλισμού μπορούμε να έχουμε 8 πλήρως ανεξάρτητα tuner. Η ευαισθησία των tuner είναι κορυφαία, ενώ δοκιμάστηκε σε πολύ χαμηλά και πολύ ψηλά symbol rates με καλά αποτελέσματα. Σε όλες τις συχνότητες το tuner έδειξε ταχύτατο χρόνο λοκαρίσματος με συνέπεια τη γρήγορη εναλλαγή καναλιών. Η συμβατότητά του με τις εντολές DiSEqC 1.1, αλλά και με το συνδυασμό DiSEqC 1.0 + 1.1 ήταν άψογη, ενώ η δυνατότητα blindscan αν και υποστηρίζεται στα τεχνικά χαρακτηριστικά, προς το παρόν δε λειτουργεί.

Η ποιότητα απεικόνισης του VU+ Ultimo 4K είναι κορυφαία σε HD περιεχόμενο, ενώ και σε SD ο scaler έχει πολύ καλή ευκρίνεια – αν και θα μπορούσε να είναι και λίγο καλύτερη. Ειδικά όταν γίνεται upscale στα 4Κ, η εικόνα δεν είναι πεντακάθαρη – κάτι αντίστοιχο που είχε και ο VU+ Solo 4K όταν πρωτοβγήκε. Πιστεύουμε πως θα διορθωθεί σε επόμενες εκδόσεις οδηγών. Ο VU+ Ultimo 4K κάνει upscale SD περιεχόμενο σε HD, αλλά και HD σε Ultra HD, όταν έχετε συνδέσει μία 4K τηλεόραση.

Λογισμικό

Ο VU+ Ultimo 4Κ έρχεται με το επίσημο λογισμικό που περιλαμβάνει τους οδηγούς, τον Linux πυρήνα και το enigma2 με όλα τα υποστηρικτικά αρχεία του (python κτλ). Το επίσημo λογισμικό δεν έχει πολλά από τα ενδιαφέροντα πρόσθετα, αλλά και εξομοιωτές CAM για τη χρήση των UCAS. Η δύναμη κάθε enigma2 δέκτη είναι τα ανεπίσημα λογισμικά. Ο VU+ Ultimo 4Κ είναι πολύ φρέσκος και μόλις τις τελευταίες μέρες της δοκιμής κυκλοφόρησαν δύο ανεπίσημα λογισμικά, το VTI και το πολύ γνωστό σε όλους BlackHole, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλα στο μέλλον. Εμείς χρησιμοποιήσαμε το BlackHole, έκδοση 3.0.3a. Η αναβάθμιση του λογισμικού γίνεται πολύ εύκολα, με τη χρήση ενός USB stick φορμαρισμένο σε FAT32, το οποίο εισάγουμε στην μπροστινή θύρα USB, ενώ ο δέκτης είναι κλειστός. Τα αρχεία του λογισμικού τα τοποθετούμε στο φάκελο vuplus/ultimo4k μέσα στο USB stick και αφού ανοίξουμε το δέκτη, θα πρέπει να πατήσουμε το πλήκτρο Standby για να  ξεκινήσει η αναβάθμιση. Η διαδικασία δεν κρατά περισσότερο από 2-3 λεπτά. Ο VU+ Ultimo 4K έχει υποστήριξη για Linux kernel 3.14.28 και έτσι είναι συμβατός με μία μεγάλη γκάμα από συσκευές USB Wi-Fi, USB DVB-T κτλ.

Combo με USB DVB-T, SAT>IP

Ο VU+ Ultimo 4K υποστηρίζει το vtuner interface και έτσι μπορεί να μετατραπεί σε combo επίγειων – δορυφορικών και με τη χρήση εξωτερικού USB DVB-T stick, ενώ στα τεχνικά του χαρακτηριστικά υποστηρίζει και SAT>IP εξοπλισμό. Εμείς δοκιμάσαμε το Crypto Redi PC100 με Siano chipset. Ο VU+ Ultimo 4K το αναγνώρισε κανονικά χωρίς να χρειαστεί η εγκατάσταση κάποιου πρόσθετου στο Blackhole και έγινε λήψη όλων των επίγειων καναλιών που εκπέμπουν στην περιοχή της δοκιμής. Φυσικά είναι προτιμότερο να εγκαταστήσετε το εσωτερικό DVB-T/T2 tuner της VU+, που είναι πολύ πιο αξιόπιστο από τη χρήση USB. Στο Blackhole θα βρούμε εγκατεστημένο και το SAT>IP client plugin, αλλά ο δέκτης προς το παρόν, αν και βρίσκει τον SAT>IP server, δε μπορεί να τον χρησιμοποιήσει. Οι οδηγοί του VU+ Ultimo 4K υποστηρίζουν τέσσερα vtuner interfaces, οπότε μπορούμε να συνδέσουμε συνολικά μέχρι 4 εξωτερικά tuners.

PiP/PaP

Όπως αναφέραμε, ο επεξεργαστής του VU+ Ultimo 4Κ υποστηρίζει δύο HD αποκωδικοποιητές video και έτσι ενεργοποιείται η υποστήριξη PiP (Picture in Picture) του enigma2. Picture and Picture (PaP), δηλαδή απεικόνιση δύο προγραμμάτων χωρίζοντας την οθόνη στη μέση, δεν υποστηρίζει επίσημα το enigma2 της VU+, αλλά ούτε και το ανεπίσημο λογισμικό Blackhole που δοκιμάσαμε. Αν προσπαθήσουμε να δούμε PiP κανάλι 4Κ, αυτό παίζει με σπασίματα και όχι με ομαλή ροή, ενώ και η τοποθέτηση του παραθύρου PiP όταν έχουμε ανάλυση 2160p στο δέκτη μας, είναι προβληματική.

Περιήγηση στο διαδίκτυο – HbbTVChromium OS

Ο VU+ Ultimo 4Κ υποστηρίζει και τις web εφαρμογές ειδικά διαμορφωμένες για την τηλεόραση, πιο γνωστές ως HbbTV, κάνοντας χρήση μίας νέας βιβλιοθήκης για HbbTV, πολύ πιο γρήγορης από τις παλαιότερες. Για την περιήγησή σας στο διαδίκτυο, το ανεπίσημο λογισμικό Blackhole περιλαμβάνει το Chromium OS, το οποίο λειτουργεί πολύ γρήγορα και λειτουργικά, αλλά θα χρειαστείτε κάποιο πληκτρολόγιο USB για να το δουλέψετε πιο εύκολα. O VU+ Ultimo 4K υποστηρίζει και Bluetooth 4.0 οπότε θα μπορέσετε εναλλακτικά να συνδέσετε bluetooth πληκτρολόγια.

3D OSD displayHDMI CEC – Transcoding

Ο VU+ Ultimo 4K υποστηρίζει τη δυνατότητα απεικόνισης των μενού του δέκτη (OSD) κατά τη λειτουργία του σε 3D mode. Το πρόσθετο OSD 3D setup επιτρέπει τη ρύθμιση του OSD είτε σε ρυθμό side-by-side είτε στο μη χρησιμοποιούμενο ως τώρα σε δορυφορικές μεταδόσεις top-bottom. Υπάρχει και μία επιλογή auto που όμως δε φάνηκε να κάνει κάτι στην TV της δοκιμής μας. Ο δέκτης υποστηρίζει και το πρωτόκολλο HDMI CEC για την αμφίδρομη επικοινωνία με τηλεοράσεις που το υποστηρίζουν. Έτσι, όταν ενεργοποιούμε το OSD 3D mode, ο δέκτης μπορεί να επικοινωνεί με την 3D τηλεόρασή μας, ώστε να αλλάζει τη λειτουργία της αυτόματα.

Ο VU+ Ultimo 4K υποστηρίζει transcoding, δηλαδή τη μετατροπή της ροής των καναλιών σε χαμηλότερο ρυθμό μετάδοσης, ώστε να μπορούν να μεταφερθούν στο internet και να μπορούμε να βλέπουμε τα αγαπημένα μας κανάλια απομακρυσμένα. Είναι ο πρώτος δέκτης που υποστηρίζει transcoding δύο διαφορετικών υπηρεσιών ταυτόχρονα. Προς το παρόν υποστηρίζεται transcoding μόνο για SD και HD κανάλια, όχι για Ultra HD. Η ποιότητα του transcoding κρίνεται ικανοποιητική ενώ ο χρήστης έχει αρκετές επιλογές ανάλυσης και bitrate.

Media player / Kodi

Το τμήμα αναπαραγωγής πολυμεσικών αρχείων του VU+ Ultimo 4K είναι πολύ καλό. Ο δέκτης μπορεί να αναπαράγει αρχεία MKV με H.264/AVC περιεχόμενο, ακόμα και 1080p60, χωρίς να ζορίζεται καθόλου. Δοκιμάσαμε MKV με video αυτούσιο από Bluray στα 40Mbit χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Φυσικά μπόρεσε και αναπαρήγαγε 4K αρχεία σε HEVC που βρήκαμε στο internet, αλλά και αρχεία HEVC χαμηλότερων αναλύσεων, όμως δεν μπορεί να αναπαράγει 4K αρχεία σε H.264. Ο VU+ Ultimo 4K μπορεί να αναπαράγει AVI αρχεία με περιεχόμενο DVIX/XVID όμως δεν υποστηρίζει GMC και QPEL, όπως άλλωστε τα περισσότερα SoC (System on Chip). Μπορεί να απαπαράγει MP3 και ήχο από AAC, AC3, MPG, ΑΑC+, AAC-HE, Dolby Digital Plus (DD+). Μπορεί να αναπαράγει DVD, αν συνδεθεί εξωτερικό DVD-ROM σε USB, ενώ χάρη στην ταχύτατη Gigabit Εthernet είναι εύκολο να αναπαράγει αρχεία κατευθείαν από τους σκληρούς δίσκους Η/Υ στο δίκτυο. Υποστηρίζει τη δυνατότητα για DTS passthrough μέσω του SPDIF, αλλά και DTS downmix. Εγκαθιστώντας το πρόσθετο autoresolution στο Blackhole, ο δέκτης υποστηρίζει 1080p@24Hz, που απαιτείται για την ομαλή αναπαραγωγή των HD αρχείων MKV. Υποστηρίζει ελληνικούς υπότιτλους, τόσο σε UTF-8 όσο και σε ISO-8859-7.

Ο VU+ Ultimo 4K είναι συμβατός με υπηρεσίες IPTV, αλλά τόσο το επίσημο λογισμικό όσο και το ανεπίσημο Blackhole έχουν σχετικά παλιά έκδοση gstreamer (1.4.6) και δεν υποστηρίζουν σωστά όλα τα πρωτόκολλα IPTV.

Προς το παρόν δεν υποστηρίζει HD audio φορμά. Ο VU+ Ultimo 4K υποστηρίζει το πολύ γνωστό λογισμικό Kodi, όπως και οι παλιότεροι δέκτες της VU+. Η έκδοση που συμπεριλαμβάνεται στον VU+ Ultimo 4K από το Blackhole  είναι η 16.1rc2 και είναι αρκετά λειτουργική, όμως η αναπαραγωγή των πολυμεσικών αρχείων γίνεται από το gstreamer και το enigma2 και όχι από το Kodi, αφαιρώντας έτσι ένα μέρος της λειτουργικότητάς του.

{gallery}18875{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

  • AVM FRITZ!Box 5530 Fiber

    AVM FRITZ!Box 5530 Fiber

    Το FRITZ!Box 5530 Fiber είναι ένα υπερσύγχρονο modem / router από τη γερμανική AVM, το οποίο έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για δίκτυα οπτικής ίνας. Είναι το απόλυτο modem / router για συνδέσεις Fib...
  • Σεμινάρια AstraSat: Συστήματα οπτικών ινών και νέα επαγγελματικά συστήματα Headend Fracarro

    Σεμινάρια AstraSat: Συστήματα οπτικών ινών και νέα επαγγελματικά συστήματα Headend Fracarro

    Η εταιρεία AstraSat σε συνεργασία με την ιταλική Fracarro Radioindustrie πραγματοποίησε με επιτυχία στη Θεσσαλονίκη το σεμινάριο με θέματα «Συστήματα Οπτικών Ινών για την κατανομή τηλεοπτικού σήμα...
  • TP-Link ER706W-4G

    TP-Link ER706W-4G

    Η TP-Link παρουσιάζει το νέο ασύρματο router ER706W-4G, το οποίο παρέχει συνδεσιμότητα στο διαδίκτυο μέσω των κεραιών της κινητής τηλεφωνίας, με δυνατότητα υποστήριξης 4G+ Cat6. Η συσκευή διαθέτει...
  • Kakusiga KK-12101

    Kakusiga KK-12101

    Η εταιρεία KAL Electronics ανακοινώνει την παραλαβή ενός νέου φορητού ηχοσυστήματος που συνδυάζει κομψή εμφάνιση και μοντέρνο σχεδιασμό. Πρόκειται για το Kakusiga KK-12101, το οποίο είναι ένα ηχεί...
  • Ekselans AP 1200 W2

    Ekselans AP 1200 W2

    Το AP 1200 W2 της Ekselans είναι ένα ιδιαίτερα αξιόλογο και συμπαγές Access Point για χρήση σε εσωτερικό χώρο, με πλειάδα δυνατοτήτων διαχείρισης για κάθε είδους εφαρμογή ασύρματης πρόσβασης. Το σ...
  • Nedis TVSM6050BK

    Nedis TVSM6050BK

    Η επιδαπέδια βάση τηλεόρασης TVSM6050BK της Nedis διαθέτει κομψή και μοντέρνα εμφάνιση, συνδυάζοντας παράλληλα τη σωστή τοποθέτηση της τηλεόρασής σας στον χώρο σας. Είναι κατάλληλη για τηλεοράσεις...
  • Τα νέα της Mistral – Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση: Ενισχυτές κεραίας

    Τα νέα της Mistral – Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση: Ενισχυτές κεραίας

    Συνεχίζοντας την περιγραφή των προϊόντων της Mistral, θα γίνει περιγραφή των ενισχυτών κεραίας. Οι ενισχυτές κεραίας χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: 1) Οι ενισχυτές με ακροδέκτες χωρίς θωράκιση, ...
  • Ελεύθερη επιλογή router

    Ελεύθερη επιλογή router

    Σύμφωνα με τον νόμο του Ελληνικού Κράτους που δημοσιεύτηκε στο Φ.Ε.Κ. 7271 31/12/2022, παρέχεται στους καταναλωτές, από την 1η Οκτωβρίου 2023, η δυνατότητα να χρησιμοποιούν τερματικό εξοπλισμό (ro...
  • Φωτοβολταϊκό πάνελ & ηλεκτρική γεννήτρια Patona

    Φωτοβολταϊκό πάνελ & ηλεκτρική γεννήτρια Patona

    Η εταιρεία AstraSat προσφέρει νέες λύσεις που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες για παροχή ρεύματος, χωρίς την ανάγκη ύπαρξης δικτύου από πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας. Συγκεκριμένα, διατίθενται τα εξ...
  • TP-Link ER706W

    TP-Link ER706W

    Το TP-Link ER706W είναι ένα νέο ασύρματο router διπλής ζώνης εταιρικής ποιότητας. Είναι ιδανικό για απομακρυσμένη διαχείριση που απαιτεί υψηλή απόδοση, χάρη στον επαναστατικό συνδυασμό των τελευτα...
  • Bridge Cable KL017

    Bridge Cable KL017

    Η εταιρεία KAL Electronics ανακοινώνει την παραλαβή του νέου καλωδίου Bridge Cable KL017. Πρόκειται για καλώδιο LAN κατηγορίας CAT6, το οποίο είναι τύπου S/FTP. Διαθέτει τη μέγιστη δυνατή θωράκιση...
  • Engel AN7123 / AN7126 / AN7143

    Engel AN7123 / AN7126 / AN7143

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή νέας σειράς LNB φλάντζας της Engel. Περιλαμβάνει τα Single LNB AN7123, Twin LNB AN7126 και Quattro LNB AN7143, τα οποία διαθέτουν 1x, 2x και 4x εξόδους...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Ψηφιακή Τηλεόραση, Απρίλιος 2024

    Ψηφιακή Τηλεόραση, Απρίλιος 2024

    Κυκλοφορεί το νέο τεύχος Απριλίου 2024 του περιοδικού "Ψηφιακή Τηλεόραση" μαζί με το "Security Report" Το νέο τεύχος Απριλίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περι...
  • Μεγάλη επιτυχία για την Athens Electronix 2024!

    Μεγάλη επιτυχία για την Athens Electronix 2024!

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • TP-Link EAP683 LR, EAP211-Bridge kit & EAP625-Outdoor HD

    TP-Link EAP683 LR, EAP211-Bridge kit & EAP625-Outdoor HD

    Η TP-Link διευρύνει την οικογένεια των συσκευών Omada, παρουσιάζοντας 3 νέα wireless Access Points. Πρόκειται για τα EAP683 LR, EAP211-Bridge KIT και EAP625-Outdoor HD, τα οποία προσφέρουν αξεπέρα...