Ειδήσεις . News HDTV
Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2016 | 16:44

Μελέτη του BBC δείχνει ότι η συμπίεση HEVC δίνει 59% μεγαλύτερα οφέλη από τo AVC

Το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης (Research and Development) του BBC δημοσίευσε τις λεπτομέρειες των διαδικασιών επαλήθευσης που αφορούν το πρότυπο συμπίεσης βίντεο H.265/HEVC. Τα αποτελέσματα δημοσιεύθηκαν στο IEEE Transactions on Circuits and Systems for Video Technology...

Το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης (Research and Development) του BBC δημοσίευσε τις λεπτομέρειες των διαδικασιών επαλήθευσης που αφορούν το πρότυπο συμπίεσης βίντεο H.265/HEVC. Τα αποτελέσματα δημοσιεύθηκαν στο IEEE Transactions on Circuits and Systems for Video Technology (TCSVT) Ιανουαρίου 2016. Η ομάδα έρευνας κωδικοποίησης βίντεο του BBC R&D επικεντρώθηκε στην αξιολόγηση του περιεχομένου UHD και στον καθορισμό των analytics.

Οι δοκιμές επιβεβαίωσαν τις σημαντικές βελτιώσεις στην αποτελεσματικότητα της συμπίεσης που επιτυγχάνεται από το HEVC, επαληθεύοντας προηγούμενα αποτελέσματα που είχαν αναφερθεί στο παρελθόν με τη χρήση αντικειμενικών μετρήσεων της ποιότητας (μέθοδοι PSNR).

Οι μηχανικοί βρήκαν ότι τα κέρδη της συμπίεσης HEVC σε σχέση με το AVC ήταν σημαντικά υψηλότερα εάν ληφθούν υπόψη οι υποκειμενικές μετρήσεις (Mean Opinion Scores – MOS) σε σχέση με τα κέρδη που εμφανίζουν οι μετρήσεις PSNR.

Η συνολική εξοικονόμηση του μέσου bit rate που επιτυγχάνεται από το HEVC σε σύγκριση με το AVC, για την ίδια υποκειμενική ποιότητα, βρέθηκε ότι είναι 59%, αντί του 44% που εμφάνιζαν οι αντικειμενικές μετρήσεις ποιότητας.

Παρατηρήθηκε επίσης ότι η εξοικονόμηση του bit rate στα μεγαλύτερα μεγέθη εικόνας ήταν υψηλότερη από την εξοικονόμηση στα μικρότερα μεγέθη εικόνας, πράγμα που είναι πολύ ενθαρρυντικό σημάδι για την μελλοντική ανάπτυξη των υπηρεσιών Ultra HD.

http://www.broadbandtvnews.com/2016/01/14/bbc-study-shows-hevc-has-59-gain-over-avc/

 

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

Πολυδιακόπτες WISI Flexswitch

Η αγορά σήμερα

16-01-2017

Πολυδιακόπτες WISI Flexswitch

Η WISI ανακοινώνει τη διάθεση της νέας σειράς πολυδιακοπτών FLEXSWITCH με στόχο τις οικονομικές SAT-IF διανομές. Η σειρά χαρακτηρίζεται από την ποικιλομορφίας της, την ευελιξία της και την χαμηλή της τιμή. Αποτελείται από 28 πολυδιακόπτες με παθητικό ή ενεργό μονοπάτι επιγείων για αυτόνομη χρήση με υποστήριξη Quad-LNB. Όλοι οι πολυδιακόπτες...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 101

Τεύχος 101

18-01-2017

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 101

Κυκλοφόρησε στα περίπτερα το νέο τεύχος Φεβρουαρίου του περιοδικού Ψηφιακή Τηλεόραση, πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό Security Report, που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας. Στο νέο τεύχος θα βρείτε πλούσια ύλη, με πρωτότυπα θέματα, αποκλειστικές ειδήσεις από την επικαιρότητα και φυσικά τεστ με τα καλύτερα προϊόντα του μήνα. Το νέο τεύχος στο μεγαλύτερο του μέρος κινείται στον αστερισμό του 4Κ. Η υπερ-υψηλή ευκρίνεια ή UHD είναι πλέον μια πραγματικότητα για την δορυφορική αγορά. Αυτό το μήνα συγκεντρώσαμε συνολικά 16 δέκτες UHD/4K, εκ των οποίων, οι 15 διατίθενται στην ελληνική αγορά. Δείτε τα πλεονεκτήματα και τις ιδιαιτερότητες του κάθε δέκτη και διαλέξτε αυτόν που ταιριάζει καλύτερα με την 4K τηλεόρασή σας. Σε επίπεδο ειδησεογραφίας, κάθε μήνα η Ματίνα Παπαχριστούδη, σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις από τα ρυθμιστικά ζητήματα της επίγειας ψηφιακής TV στη χώρα μας. Στο νέο τεύχος μπορείτε να διαβάσετε τις τελευταίες εξελίξεις, όσο αφορά την ανανέωση συμφωνιάς...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
  • Libra Press © Copyright 2014
  • All Rights Reserved