Ειδήσεις . News HDTV
Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2016 | 17:39

Το BBC ετοιμάζεται για τις εκπομπές Ultra HD / HDR

Το BBC μαζεύει κατάλληλο υλικό προετοιμαζόμενο για την έναρξη ενός καναλιού Ultra HD / 4K. Η εταιρεία, σε συνάρτηση με τη σχέση της με το εμπορικό τμήμα BBC Worldide, παράγει πρόγράμματα 4Κ αρκετά χρόνια. Το περιεχόμενο αυτό έρχεται συνήθως από το τμήμα Natural History Unit του BBC στο Μπρίστολ, και αποτελείται κυρίως...
Γράφτηκε από: Σ.Χ.

Το BBC μαζεύει κατάλληλο υλικό προετοιμαζόμενο για την έναρξη ενός καναλιού Ultra HD / 4K. Η εταιρεία, σε συνάρτηση με τη σχέση της με το εμπορικό τμήμα BBC Worldide, παράγει πρόγράμματα 4Κ αρκετά χρόνια. Το περιεχόμενο αυτό έρχεται συνήθως από το τμήμα Natural History Unit του BBC στο Μπρίστολ, και αποτελείται κυρίως από συναρπαστικό factual πρόγραμμα, γυρισμένο - τουλάχιστον - σε ανάλυση 4Κ και HDR.

Οι πληροφορίες λένε ότι το Ultra HD κανάλι θα ξεκινήσει περίπου σε ένα χρόνο από σήμερα, ξεκινώντας με τη κάλυψη του τουρνουά τένις Wimbledon του 2017. Το BBC - συνήθως με τη βοήθεια της Sony - πραγματοποιεί δοκιμές 4Κ στο All England Club από το 2013. Πέρυσι πραγματοποιήθηκαν δοκιμές στο κεντρικό γήπεδο του Wimbledon, και μεταδόσεις κλειστού κυκλώματος 8Κ, τις οποίες διαχειριζόταν η ιαπωνική δημόσια τηλεόραση NHK.

H NHK συνεργάζεται ήδη με το BBC για την από κοινού ανάπτυξη της τεχνολογίας HLG (Hybrid Log-Gamma) που είναι προς τα πίσω συμβατή με τις σημερινές κανονικές τηλεοράσεις απλής δυναμικής κλίμακς (Standard Dynamic Range).

Το BBC έχει πραγματοποίησει δοκιμές των διαδικασιών του workflow 4Κ από το 2014, καθώς και διάφορες τεχνολογίες συμπίεσης δεδομένων, προετοιμαζόμενο για την έναρξη των εκπομπών. Σε κάποιο στάδιο πιστευόταν ότι οι εκπομπές 4Κ θα ανακοινώνταν για το 2016, αλλά αυτό δεν υλοποιήθηκε.    

Την προηγούμενη εβδομάδα το GfK ανακοινωσε στατιστικές που δείχνουν ότι έως το τέλος του 2017 γύρω στα 5 εκατομμύρια βρετανικά νοικοκυριά θα είναι εξοπλισμένα με τηλεοράσεις 4Κ.

Οι τηλεθεατές έχουν ήδη τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν προγράμματα 4Κ/UHD, από υπηρεσίες όπως η Netflix και η Amazon Prime, καθώς και από συσκευές αναπαραγωγής δίσκων UHD Blu-ray.

http://advanced-television.com/2016/06/27/bbc-readies-for-uhdhdr-transmissions/

 

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

Πολυδιακόπτες WISI Flexswitch

Η αγορά σήμερα

16-01-2017

Πολυδιακόπτες WISI Flexswitch

Η WISI ανακοινώνει τη διάθεση της νέας σειράς πολυδιακοπτών FLEXSWITCH με στόχο τις οικονομικές SAT-IF διανομές. Η σειρά χαρακτηρίζεται από την ποικιλομορφίας της, την ευελιξία της και την χαμηλή της τιμή. Αποτελείται από 28 πολυδιακόπτες με παθητικό ή ενεργό μονοπάτι επιγείων για αυτόνομη χρήση με υποστήριξη Quad-LNB. Όλοι οι πολυδιακόπτες...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 101

Τεύχος 101

18-01-2017

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 101

Κυκλοφόρησε στα περίπτερα το νέο τεύχος Φεβρουαρίου του περιοδικού Ψηφιακή Τηλεόραση, πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό Security Report, που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας. Στο νέο τεύχος θα βρείτε πλούσια ύλη, με πρωτότυπα θέματα, αποκλειστικές ειδήσεις από την επικαιρότητα και φυσικά τεστ με τα καλύτερα προϊόντα του μήνα. Το νέο τεύχος στο μεγαλύτερο του μέρος κινείται στον αστερισμό του 4Κ. Η υπερ-υψηλή ευκρίνεια ή UHD είναι πλέον μια πραγματικότητα για την δορυφορική αγορά. Αυτό το μήνα συγκεντρώσαμε συνολικά 16 δέκτες UHD/4K, εκ των οποίων, οι 15 διατίθενται στην ελληνική αγορά. Δείτε τα πλεονεκτήματα και τις ιδιαιτερότητες του κάθε δέκτη και διαλέξτε αυτόν που ταιριάζει καλύτερα με την 4K τηλεόρασή σας. Σε επίπεδο ειδησεογραφίας, κάθε μήνα η Ματίνα Παπαχριστούδη, σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις από τα ρυθμιστικά ζητήματα της επίγειας ψηφιακής TV στη χώρα μας. Στο νέο τεύχος μπορείτε να διαβάσετε τις τελευταίες εξελίξεις, όσο αφορά την ανανέωση συμφωνιάς...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
  • Libra Press © Copyright 2014
  • All Rights Reserved