Ειδήσεις . Watch on SAT TV
Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2016 | 17:47

Στην Κρήτη ταξιδεύει το «Ελλάδα από το Α έως το Ω»

Στην Κρήτη είναι αφιερωμένα τα επόμενα δύο επεισόδια της εκπομπής «Ελλάδα από το Α ως το Ω», ξεκινώντας την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου στις 21.00 με το πρώτο μέρος του αφιερώματος, με τίτλο «Η Κρήτη των Μύθων και της Αρχαιολογίας». Με τις αρχαιολόγους Αλεξάνδρα Καρέτσου και Κατερίνα Κόπακα ταξιδεύουμε στη μινωική Κρήτη των Ιερών Κορυφής, της Κνωσσού...

Στην Κρήτη είναι αφιερωμένα τα επόμενα δύο επεισόδια της εκπομπής «Ελλάδα από το Α ως το Ω», ξεκινώντας την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου στις 21.00 με το πρώτο μέρος του αφιερώματος, με τίτλο «Η Κρήτη των Μύθων και της Αρχαιολογίας».

Με τις αρχαιολόγους Αλεξάνδρα Καρέτσου και Κατερίνα Κόπακα ταξιδεύουμε στη μινωική Κρήτη των Ιερών Κορυφής, της Κνωσσού και των άλλων σημαντικών ανακτορικών κέντρων, ενώ ο λαογράφος Γιώργος Σταματάκης μάς μιλά για τα «Αστερούσια, το ιερό όρος της Κρήτης» και για τον ασκητισμό. Η ξεναγός Μαρία Σφακάκη μάς καθοδηγεί στη Μονή Αρκαδίου αλλά και στη Μονή της Αγ. Αικατερίνης στο Ηράκλειο, όπου φυλάσσονται μεταξύ άλλων έργα του Μιχαήλ Δαμασκηνού και ο καθηγητής ιστορίας της τέχνης Παναγιώτης Ιωάννου, μας μεταφέρει στην Κρήτη των μεγάλων ζωγράφων και στο έργο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου.

Την ίδια ημέρα στις 22.00, το ντοκιμαντέρ Επτά μουσεία, ένα Ταξίδι μας μεταφέρει στην Δημητσάνα, στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης και εστιάζει στις βασικές προβιομηχανικές τεχνικές που αξιοποιούν το νερό για την παραγωγή προϊόντων, ενώ το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου στις 21.00 το ντοκιμαντέρ Κρήτη: Η Ιστορία του Λαβύρινθου μας ταξιδεύει στην Κρήτη για να ανακαλύψουμε την ιστορία ενός από τους μεγαλύτερους μύθους της ανθρωπότητας.

Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου στις 21.00 στο πλαίσιο του αφιερώματος Σταθμοί της νεοελληνικής Ιστορίας: 1821-1941 προβάλλεται το ντοκιμαντέρ 1922: Ο μεγάλος ξεριζωμός, όπου με τη βοήθεια αυθεντικού κινηματογραφικού υλικού της εποχής, φωτογραφιών, πινάκων, κειμένων και μαρτυριών, ξεδιπλώνονται τα συνταρακτικά γεγονότα του Μεγάλου Ξεριζωμού.

Την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου στις 22.00 το ντοκιμαντέρ Αρχαία Ελλάδα: Θέαμα και ιστορία: Ρωμαίοι ερευνά τη συνεισφορά των Ρωμαίων στη συντήρηση και προώθηση του ελληνικού θεάτρου, καθώς η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία αποτελεί τον συνδετικό κρίκο μεταξύ σύγχρονου θεάτρου και αρχαίου ελληνικού δράματος και την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου στις 22.30 προβάλλεται το ντοκιμαντέρ Οι Εβραίοι της Θεσσαλονίκης, ένα αφιέρωμα στους Σεφραδίτες Εβραίους της Θεσσαλονίκης, τη μεγαλύτερη εθνική μειονότητα της πόλης ως τον Β’ Παγκόσμιο. Επιζήσαντες του Ολοκαυτώματος καταθέτουν τις μαρτυρίες τους.

 

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

Πολυδιακόπτες WISI Flexswitch

Η αγορά σήμερα

16-01-2017

Πολυδιακόπτες WISI Flexswitch

Η WISI ανακοινώνει τη διάθεση της νέας σειράς πολυδιακοπτών FLEXSWITCH με στόχο τις οικονομικές SAT-IF διανομές. Η σειρά χαρακτηρίζεται από την ποικιλομορφίας της, την ευελιξία της και την χαμηλή της τιμή. Αποτελείται από 28 πολυδιακόπτες με παθητικό ή ενεργό μονοπάτι επιγείων για αυτόνομη χρήση με υποστήριξη Quad-LNB. Όλοι οι πολυδιακόπτες...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 101

Τεύχος 101

18-01-2017

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 101

Κυκλοφόρησε στα περίπτερα το νέο τεύχος Φεβρουαρίου του περιοδικού Ψηφιακή Τηλεόραση, πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό Security Report, που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας. Στο νέο τεύχος θα βρείτε πλούσια ύλη, με πρωτότυπα θέματα, αποκλειστικές ειδήσεις από την επικαιρότητα και φυσικά τεστ με τα καλύτερα προϊόντα του μήνα. Το νέο τεύχος στο μεγαλύτερο του μέρος κινείται στον αστερισμό του 4Κ. Η υπερ-υψηλή ευκρίνεια ή UHD είναι πλέον μια πραγματικότητα για την δορυφορική αγορά. Αυτό το μήνα συγκεντρώσαμε συνολικά 16 δέκτες UHD/4K, εκ των οποίων, οι 15 διατίθενται στην ελληνική αγορά. Δείτε τα πλεονεκτήματα και τις ιδιαιτερότητες του κάθε δέκτη και διαλέξτε αυτόν που ταιριάζει καλύτερα με την 4K τηλεόρασή σας. Σε επίπεδο ειδησεογραφίας, κάθε μήνα η Ματίνα Παπαχριστούδη, σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις από τα ρυθμιστικά ζητήματα της επίγειας ψηφιακής TV στη χώρα μας. Στο νέο τεύχος μπορείτε να διαβάσετε τις τελευταίες εξελίξεις, όσο αφορά την ανανέωση συμφωνιάς...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
  • Libra Press © Copyright 2014
  • All Rights Reserved