Skip to main content
DIABASTE DWREAN DIG 187
TM 493
SECURITY REPORT 149
satpraxis 2022
ImageTech Photovision 2024
now 33 2022

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

26 Αυγούστου 2013 11:23

Τα κανάλια γυναικείου ενδιαφέροντος

Γράφει: Νίκος Δρικάκης

Featured | Οι άπειρες επιλογές καναλιών και θεαμάτων, όπως αθλητικά, ταινίες δράσης κλπ. μας κάνουν πολλές φορές να πιστέψουμε ότι η δορυφορική TV είναι ένα καθαρά ανδρικό σπορ. Όμως, με μια πιο προσεκτική ματιά και λίγο μεγαλύτερη όρεξη για ψάξιμο, θα ανακαλύψετε κανάλια με εκπομπές που θα μπορούσαμε να τις χαρακτηρίσουμε έντονου γυναικείου ενδιαφέροντος.Ο «θαυμαστός κόσμος » της δορυφορικής τηλεόρασης παρόλη την ικανοποίηση που μπορεί να προσφέρει στους άντρες, θα λέγαμε ότι στις γυναίκες δημιουργεί μια αμηχανία, που συχνά εξελίσσεται σε αδιαφορία, άρνηση ή και εκνευρισμό… Έτσι, οι περισσότερες γυναίκες αντιμετωπίζουν με αδιαφορία τις «δυνατότητες» του δορυφορικού πακέτου και σχεδόν αρνητικά τις ατελείωτες ώρες του… άσκοπου zapping! Όμως, αν τους δοθεί η δυνατότητα να παρακολουθήσουν μια σειρά από κανάλια , που περιλαμβάνουν θέματα που αφορούν τη μαγειρική, τη διακόσμηση, την κηπουρική, τις κατασκευές, τα παιδιά, τη μόδα, το lifestyle κ.ά., τότε ίσως αναθεωρήσουν…

Κανάλια μαγειρικής

Canal Cocina: Κανάλι που ασχολείται αποκλειστικά με τη μαγειρική. Γνωστοί Ισπανοί σεφ προτείνουν πρωτότυπες συνταγές. Πολλές φορές συνδυάζει τουριστική ξενάγηση και συνταγές με τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα. Εμείς παρακολουθήσαμε μια συνταγή με αγκινάρες και αυγά ορτυκιού… Εκπέμπεται από το ισπανικό πακέτο Digital+, στον Astra 19,2E.

Cuisine TV: Εκπομπές με συνταγές διαιτητικές ή μη και ιδέες και προτάσεις για υγιεινή μαγειρική για το Σαββατοκύριακο χωρίς να περνάει κανείς αμέτρητες ώρες στην κουζίνα. Αφιερώματα με πρωτότυπες συμβουλές για την ανανέωση και την καλύτερη λειτουργία εστιατορίων. Από το γαλλικό πακέτο CanalSat στον Astra 19,2E.

Kuchnia TV: Πολωνικό κανάλι με παραδοσιακές και μη συνταγές. Είδαμε μέχρι και εκπομπή με παραδοσιακούς ελληνικούς μεζέδες! Από το πολωνικό πακέτο Cyfra+ στον δορυφόρο Hot Bird 13E.

Paprika TV: Κανάλι αφιερωμένο στην κουζίνα, με πρωτότυπες συνταγές και μαγειρικά τρικ που θα σας εντυπωσιάσουν, αλλά και με εκπομπές αφιερωμένες στα κρασιά. Από το ρουμανικό πακέτο Digi TV στον Intelsat 10-02 – 1W.

Alice: Ιταλικό κανάλι αποκλειστικά για μαγειρική, αλλά και με εκπομπές ζαχαροπλαστικής. Από το ιταλικό πακέτο Sky Italia στον Hot Bird 13E.

Raisat Gambero: Σεφ στο στούντιο που προτείνουν πρωτότυπα πιάτα, αλλά και ταξιδιωτικές εκπομπές με μαγειρική τύπου «Μπουκιά και συχώριο». Από το Sky Italia στον Hot Bird 13E.

UKTV Food: Εξειδικευμένο κανάλι και αυτό αποκλειστικά αφιερωμένο στη γαστριμαργία. Από το βρετανικό πακέτο Sky Digital στον δορυφόρο Astra 28,2E.

Διακόσμηση – Κηπουρική

Decasa: Ισπανικό κανάλι με προτάσεις για κηπουρική και περιποίηση των αγαπημένων σας φυτών, ιδέες για ενδιαφέρουσες κατασκευές και φυσικά ιδέες και προτάσεις για τη διαμόρφωση και τη διακόσμηση των εσωτερικών χώρων. Στο ισπανικό πακέτο Digital+ από τον δορυφόρο Astra 19,2E.

Discovery Real Time: Κανάλι με εκπομπές που προτείνουν ενδιαφέρουσες κατασκευές για το σπίτι. Παρακολουθήσαμε την εκπομπή «Paint your life» με ιδέες και συμβουλές για το βάψιμο του σπιτιού, αλλά και πρωτότυπες χειροποίητες λύσεις για το χώρο σας. Από το ιταλικό πακέτο Sky Italia στον Hot Bird 13E.

Home: Κανάλι με θεματολογία αφιερωμένη αποκλειστικά στον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο του σπιτιού. Στο αγγλικό πακέτο Sky Digital (Astra 28,2E).

Leonardo: Ιταλικό κανάλι με κύριο θέμα του τη διακόσμηση εσωτερικών χώρων με πρωτότυπες ιδέες, προτάσεις και συμβουλές από ειδικούς ντεκορατέρ (Sky Italia – Hot Bird 13E).

XXHome: Γερμανικό κανάλι με θέμα την αισθητική του σπιτιού και του κήπου. Ενίοτε προβάλλει και συνταγές μαγειρικής. Εκπέμπει ελεύθερα από τον Astra 19,2E.

Deko: H θεματολογία του εστιάζεται στο σπίτι και ό,τι αφορά την αισθητική του, την καθαριότητα, την διακόσμηση. Στο τσέχικο πακέτο UPC Direct, από τον Astra 19,2E.

Reality – Lifestyle

Diva TV: Αγγλόφωνο κανάλι με θεματολογία, ταινίες και σειρές που αφορούν τις γυναίκες. Παρακολουθήσαμε τη γνωστή αμερικάνικη εκπομπή «Oprah Winfrey Show» και άλλη με γυναίκες, οι οποίες μετά από μια σειρά επεμβάσεων γίνονται αγνώριστες. Στο αγγλικό πακέτο Sky Digital (Astra 28,2E).

E! Entertainment: Κανάλι lifestyle και κουτσομπολιού. Ασχολείται με τη ζωή, τις συνήθειες και τα μυστικά των διασήμων star του Hollywood. Με ελληνικό υποτιτλισμό από το πακέτο της Nova (Hot Bird 13E).

e2: Κανάλι ποικίλης ύλης, με ιδιαίτερη προτίμηση στα reality shows. Παρακολουθήσαμε το «Martha Stewart show» με συμβουλές και πρακτικές λύσεις για το σπίτι, αλλά και το πολύ ευχάριστο «Ellen show». Στο τουρκικό πακέτο Digiturk από τον Eutelsat W3A – 7E.

Living /Living2: Έμφαση στα reality, talk show, απατημένοι σύζυγοι, μέντιουμ, κουτσομπολιά. Διαθέσιμη και ετεροχρονισμένη έκδοση για να μη χάσετε τίποτα. Στο βρετανικό πακέτο Sky Digital (Astra 28,2E).

TVN Style: Λίγο απ’ όλα θα λέγαμε για το κανάλι αυτό. Έτυχε να δούμε και εκπομπές για το σπίτι, αλλά και συμβουλές για ντύσιμο και μακιγιάζ. Με πολωνικό ήχο, από το πολωνικό πακέτο ΙΤΙ (Hot Bird 13E).

Style Network: Και εδώ συναντάμε γνωστές εκπομπές όπως το «Dr 90210» με τις πλαστικές επεμβάσεις αισθητικής, εκπομπές styling, αλλά και άλλες σχετικές με διακόσμηση σπιτιού. Από το τουρκικό πακέτο D-Smart στον δορυφόρο Turksat 42E.

Ταινίες – Σειρές

Filles TV: Γαλλόφωνο κανάλι με σειρές και ταινίες που ανταποκρίνονται περισσότερο στα γυναικεία γούστα! «Melrose place», εκπομπές αδυνατίσματος. Από το γαλλικό πακέτο CanalSat (Astra 19,2E).

Cosmopolitan: Δημοφιλείς σειρές όπως «Ugly Betty» και ταινίες αισθηματικού χαρακτήρα (ο Ζαν Κλωντ Βαντάμ εδώ είναι επικηρυγμένος!!!). Δε λείπουν και εκπομπές αφιερωμένες στους διάσημους αστέρες του Hollywood (Digital+, Astra 19,2E).

Fox Life: Κανάλι από το πακέτο της Νova, που προβάλλει πολλές σειρές (Grey’s Anatomy, Ugly Betty, Will and Grace, κ.λπ.) αλλά και εκπομπές ποικίλου ενδιαφέροντος (Hot Bird 13E).

Cult: Αισθηματικές ταινίες και δράματα είναι το φόρτε του καναλιού αυτού, που εκπέμπει από το ιταλικό πακέτο Sky Italia (Hot Bird 13E).

Romance TV: Γερμανικό κανάλι με αισθηματικές σειρές και ταινίες. Από το γερμανικό πακέτο Sky Deutschland (Astra 19,2E).

America Plus: Celebrity news και δημοφιλείς σειρές, από το αγγλόφωνο αραβικό πακέτο Orbit, στο δορυφόρο Badr 26E.

Παιδί

Home and Health: Κανάλι με βασικό προσανατολισμό τις μέλλουσες μαμάδες, τη φροντίδα του μωρού, ιδέες για τη διακόσμηση του παιδικού δωματίου, αλλά και οικογενειακά θέματα που ενδιαφέρουν και ενημερώνουν. Από το αγγαλικό πακέτο Sky Digital (Astra 28,2E).

Baby first: Κανάλι για μωρά μέχρι 3-4 χρόνων με διάφορες συμβουλές για το μεγάλωμα τους, προτάσεις για δημιουργική απασχόληση και φυσικά κινούμενα σχέδια που καθηλώνουν τα μωράκια για… μερικές στιγμές ηρεμίας (CanalSat, Astra 19,2E).

Baby TV: Cartoons και παιδικά προγράμματα για παιδάκια μέχρι 4-5 ετών (Digiturk, Eutelsat W3A – 7E).

Bebe TV: Παρόμοιο περιεχόμενο με το Baby TV (UPC Direct, Astra 19,2E).

Διάφορα

Discovery Travel and Living: Κανάλι γενικού ενδιαφέροντος με ποικίλη θεματολογία και ενδιαφέρουσες εκπομπές για ταξίδια, διακόσμηση, κ.λπ. Παρακολουθήσαμε και εκπομπή αφιερωμένη στην επιλογή του κατάλληλου νυφικού «Say yes to the dress». Από το σερβικό πακέτο Total ΤV στον δορυφόρο Eutelsat W2 – 16E.

Wedding TV: Κανάλι που, όπως μαρτυρά και το όνομά του, είναι αφιερωμένο στο γάμο και τις ετοιμασίες του (Digiturk, Eutelsat W3A – 7E).

Discovery Real Time: Κανάλι με ποικίλα θέματα όπως διατροφή, ζωγραφική, ταξίδια, προτάσεις για ντύσιμο-μόδα, σπίτι, κ.λπ. Παρακολουθήσαμε εκπομπή, στην οποία εξειδικευμένος διατροφολόγος αναλαμβάνει να αδυνατίσει παχύσαρκες γυναίκες (Sky Digital, Astra 28,2E).

Hogarutil: Ισπανικό κανάλι με ποικιλία θεμάτων. Από εκπομπές μαγειρικής με δροσερές φρουτένιες συνταγές, έως εκπομπές με προτάσεις διακόσμησης και κατασκευών (Digital+, Astra 19,2E).

Hollywood Channel: Εκπομπές μαγειρικής, εκπομπές με yoga και Pilates, αλλά και άλλες με συμβουλές για την περίοδο της εγκυμοσύνης «yummy mummy» (Orbit, Badr 26E).

M6: Γαλλόφωνο κανάλι με σειρές, ταινίες και εκπομπές, που ασχολούνται με τη ζωή και τις εκκεντρικότητες των διασήμων (CanalSat, Astra 19,2E).

EVE TV: Κανάλι με μόδα, διακόσμηση, συμβουλές ομορφιάς, παιδί, μέχρι νυφικά. Όταν το είδαμε δεν είχε ξεκινήσει το κανονικό του πρόγραμμα. Εκπέμπει ελεύθερο από τον δορυφόρο Atlantic Bird 4 – 7W.

Show plus: Ποικίλη θεματολογία με ταινίες, ασκήσεις γυμναστικής, μαγειρική αλλά και αμερικάνικα shows, όπως το «Tyra Banks show» (Digiturk, Eutelsat W3A – 7E).

Home TV: Κανάλι με θέματα για το σπίτι, αλλά και εκπομπές με μαγειρική (Digiturk, Eutelsat W3A – 7E).

Μόδα

Ενημέρωση για τις τελευταίες τάσεις τις μόδας από τις μεγάλες πασαρέλες και τους διάσημους σχεδιαστές, θα βρείτε στα κανάλια Fashion TV (ελεύθερο, Hot Bird 13E), Fashion One (ελεύθερο, Turksat 42E), TV Moda (ελεύθερο, Hot Bird13E), Fashion TV (άλλη έκδοση από το πακέτο D-Smart στις 42E).

Εν κατακλείδι…
Tα παραπάνω αποτελούν μια πιο διερευνητική ματιά στο δορυφορικό τοπίο, μέσα από μια άλλη οπτική, που πιστεύουμε ότι θα ενδιέφερε περισσότερο τις γυναίκες. Σαφώς, δεν μπορούμε με απόλυτο τρόπο να υποστηρίξουμε ότι τα παραπάνω κανάλια αφορούν ή ενδιαφέρουν αποκλειστικά και μόνο τις γυναίκες, ούτε φυσικά ότι είναι τα μοναδικά που υπάρχουν. Όμως είναι μια πρώτη προσέγγιση από εμάς και μια προσπάθεια να φανερώσουμε στις γυναίκες τους λόγους για τους οποίους η δορυφορική τηλεόραση αποτελεί τόσο μεγάλη απόλαυση για τους άντρες…

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

  • Fracarro D-Matrix 4S EVO

    Fracarro D-Matrix 4S EVO

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του D-Matrix 4S EVO της ιταλικής Fracarro. Το νέο αυτό Headend διαθέτει 4 ανεξάρτητες δορυφορικές εισόδους DVB-S2 και 4x modulators DVB-T / DVB-C κατ’ ...
  • Promax Ranger: Ολοκληρώθηκε η ομάδα εκπαιδευτικών video

    Promax Ranger: Ολοκληρώθηκε η ομάδα εκπαιδευτικών video

    Είναι πλέον διαθέσιμη η τέταρτη και τελευταία ομάδα εκπαιδευτικών video με ελληνική περιγραφή για τα πεδιόμετρα Promax Ranger. Τα συγκεκριμένα video έχουν προστεθεί στην Playlist Πεδιόμετρα RANGER...
  • Meliconi AT 49 USB

    Meliconi AT 49 USB

    Η εσωτερική κεραία Meliconi AT 49 USB με ενσωματωμένο ενισχυτή 49dB, είναι κατάλληλη για τη λήψη ψηφιακών σημάτων επίγειας τηλεόρασης (DVB-T), ψηφιακών σημάτων επίγειας τηλεόρασης υψηλής ευκρίνεια...
  • Engel AN7123 / AN7126 / AN7143

    Engel AN7123 / AN7126 / AN7143

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή νέας σειράς LNB φλάντζας της Engel. Περιλαμβάνει τα single LNB AN7123, twin LNB AN7126 και quattro LNB AN7143, τα οποία διαθέτουν 1x, 2x και 4x εξόδους...
  • Ikusi FlasHD HDTF-C48V & HDTF-C48G

    Ikusi FlasHD HDTF-C48V & HDTF-C48G

    Οι πιο ισχυρές επίγειες κεραίες της Ikusi είναι τα μοντέλα FlasHD και συγκεκριμένα τα HDTF-C48V & HDTF-C48G σε πράσινο και γκρι χρώμα. Με αξιόλογα χαρακτηριστικά και ισχυρή απόρριψη υψηλότερων...
  • Icy Box IB-LAN301-C3

    Icy Box IB-LAN301-C3

    Απολαύστε το διαδίκτυο χωρίς περιορισμούς: Με ρυθμό μεταφοράς δεδομένων έως και 2,5Gbit, ο αντάπτορας δικτύου IB-LAN301-C3 της Icy Box σάς προσφέρει εξαιρετικά γρήγορη σύνδεση. Αυτό έχει ως αποτέλ...
  • AVM FRITZ!Box 5530 Fiber

    AVM FRITZ!Box 5530 Fiber

    Το FRITZ!Box 5530 Fiber είναι ένα υπερσύγχρονο modem / router από τη γερμανική AVM, το οποίο έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για δίκτυα οπτικής ίνας. Είναι το απόλυτο modem / router για συνδέσεις Fib...
  • Σεμινάρια AstraSat: Συστήματα οπτικών ινών και νέα επαγγελματικά συστήματα Headend Fracarro

    Σεμινάρια AstraSat: Συστήματα οπτικών ινών και νέα επαγγελματικά συστήματα Headend Fracarro

    Η εταιρεία AstraSat σε συνεργασία με την ιταλική Fracarro Radioindustrie πραγματοποίησε με επιτυχία στη Θεσσαλονίκη το σεμινάριο με θέματα «Συστήματα Οπτικών Ινών για την κατανομή τηλεοπτικού σήμα...
  • TP-Link ER706W-4G

    TP-Link ER706W-4G

    Η TP-Link παρουσιάζει το νέο ασύρματο router ER706W-4G, το οποίο παρέχει συνδεσιμότητα στο διαδίκτυο μέσω των κεραιών της κινητής τηλεφωνίας, με δυνατότητα υποστήριξης 4G+ Cat6. Η συσκευή διαθέτει...
  • Kakusiga KK-12101

    Kakusiga KK-12101

    Η εταιρεία KAL Electronics ανακοινώνει την παραλαβή ενός νέου φορητού ηχοσυστήματος που συνδυάζει κομψή εμφάνιση και μοντέρνο σχεδιασμό. Πρόκειται για το Kakusiga KK-12101, το οποίο είναι ένα ηχεί...
  • Ekselans AP 1200 W2

    Ekselans AP 1200 W2

    Το AP 1200 W2 της Ekselans είναι ένα ιδιαίτερα αξιόλογο και συμπαγές Access Point για χρήση σε εσωτερικό χώρο, με πλειάδα δυνατοτήτων διαχείρισης για κάθε είδους εφαρμογή ασύρματης πρόσβασης. Το σ...
  • Nedis TVSM6050BK

    Nedis TVSM6050BK

    Η επιδαπέδια βάση τηλεόρασης TVSM6050BK της Nedis διαθέτει κομψή και μοντέρνα εμφάνιση, συνδυάζοντας παράλληλα τη σωστή τοποθέτηση της τηλεόρασής σας στον χώρο σας. Είναι κατάλληλη για τηλεοράσεις...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Ψηφιακή Τηλεόραση, Απρίλιος 2024

    Ψηφιακή Τηλεόραση, Απρίλιος 2024

    Κυκλοφορεί το νέο τεύχος Απριλίου 2024 του περιοδικού "Ψηφιακή Τηλεόραση" μαζί με το "Security Report" Το νέο τεύχος Απριλίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περι...
  • Μεγάλη επιτυχία για την Athens Electronix 2024!

    Μεγάλη επιτυχία για την Athens Electronix 2024!

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • TP-Link EAP683 LR, EAP211-Bridge kit & EAP625-Outdoor HD

    TP-Link EAP683 LR, EAP211-Bridge kit & EAP625-Outdoor HD

    Η TP-Link διευρύνει την οικογένεια των συσκευών Omada, παρουσιάζοντας 3 νέα wireless Access Points. Πρόκειται για τα EAP683 LR, EAP211-Bridge KIT και EAP625-Outdoor HD, τα οποία προσφέρουν αξεπέρα...