Skip to main content
DIABASTE DWREAN DIG 186
tech 2024 03 29 at 08 03 41 TM 478
SECURITY REPORT 149
satpraxis 2022
ImageTech Photovision 2024
now 33 2022

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

29 Μαρτίου 2012 08:14

24 αθλητικά πακέτα και υποπακέτα

Γράφει: Γιάννης Φίλιππος Δημητριάδης
c2185c8f578938e471f916752f5815ca XL 67d7e32c

Featured | Οι αθλητικές μεταδόσεις -είτε αφορούν ποδόσφαιρο είτε άλλα σπορ- αποτελούν ένα από τα δημοφιλέστερα τηλεοπτικά προγράμματα και ειδικά στην δορυφορική TV, όπου τα κανάλια και άρα οι επιλογές είναι πολύ περισσότερες. Αν είστε και εσείς κολλημένος… με την μπάλα ή με οποιοδήποτε άλλο σπορ, σας δίνουμε την ευκαιρία να επιλέξετε μεταξύ 24 διαφορετικών υποπακέτων, ανάλογα με τις αθλητικές σας… προτιμήσεις!

Αν και υπάρχουν και ελεύθερες δορυφορικές αθλητικές μεταδόσεις (κυρίως σε κανάλια γενικού ενδιαφέροντος), τα περισσότερα και πλέον αξιόλογα αθλητικά προγράμματα μεταδίδονται κωδικοποιημένα σε ειδικά αθλητικά κανάλια των διάφορων ευρωπαϊκών ψηφιακών πακέτων. Η έμφαση στις περισσότερες χώρες δίδεται στο ποδόσφαιρο, υπάρχει όμως και το μπάσκετ, ο μηχανοκίνητος αθλητισμός, ο στίβος, τα extreme sports, τα χειμερινά σπορ και άλλα, που προσελκύουν σημαντικές ακροαματικότητες ανάλογα με την χώρα και έχουν το «μερίδιό» τους στα αθλητικά κανάλια των ευρωπαϊκών ψηφιακών πακέτων. Εκτός των συνδρομητικών πακέτων, υπάρχουν και αρκετά ελεύθερα αθλητικά κανάλια, μερίδα των οποίων σας αναφέραμε στο αφιέρωμα του προηγούμενου τεύχους για το «πού θα δείτε τους ποδοσφαιρικούς αγώνες». Τα περισσότερα ελεύθερα αθλητικά κανάλια είναι όμως αραβικά και δεν εκπέμπουν από τις δημοφιλέστερες τροχιακές θέσεις (Hot Bird 13E και Astra 19,2E), έτσι θα ασχοληθούμε με αυτά σε κάποιο επόμενο τεύχος.

Σε ό,τι αφορά τα πακέτα και υποπακέτα, η προσφορά είναι πολύ σημαντική, καθώς κάθε ευρωπαϊκό μπουκέτο που θέλει να έχει υψηλές πωλήσεις στην χώρα όπου δραστηριοποιείται είναι υποχρεωμένο να παρουσιάσει ένα ελκυστικό αθλητικό υποπακέτο, ώστε να πείσει τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό συνδρομητών να εγγραφεί συνδρομητής. Αν μάλιστα σκεφτείτε ότι για να δείτε πρόσφατες ταινίες υπάρχουν πολλές άλλες εναλλακτικές δυνατότητες (βιντεοκλάμπ, ίντερνετ, προσφορές εφημερίδων), κάτι που δεν συμβαίνει με τα αθλητικά συμβάντα, καταλαβαίνετε την σημασία που έχει το αθλητικό προϊόν για τα ψηφιακά πακέτα και ειδικά οι μεταδόσεις που εμπίπτουν στην κατηγορία Premium (σημαντικοί ποδοσφαιρικοί αγώνες, Formula 1, αγώνες μπάσκετ, άλλα αθλήματα που ενδιαφέρουν συγκεκριμένες χώρες, κλπ.).

Στα πλαίσια της έρευνάς μας καταγράψαμε συνολικά… 24 ευρωπαϊκά και μεσανατολικά πακέτα/υποπακέτα, που προσφέρουν αθλητικό περιεχόμενο, αφήνοντας μάλιστα απ’ έξω και μερικά ακόμη που είτε είναι δύσκολης λήψης στην χώρα μας είτε δεν έχουμε δει ποτέ στην πράξη είτε δεν έχουν επαρκές αθλητικό περιεχόμενο.

Τα πακέτα αυτά προσπαθήσαμε να τα βαθμολογήσουμε, αφήνοντας φυσικά «εκτός συναγωνισμού» το ελληνικό πακέτο της Nova, το οποίο -όπως είναι λογικό- συγκεντρώνει έτσι κι αλλιώς τις προτιμήσεις των ελλήνων φιλάθλων, όχι μόνο λόγω ελληνικής γλώσσας σχολιασμού, αλλά και επειδή επικεντρώνεται στα ελληνικού ενδιαφέροντος αθλήματα, ενώ είναι και πολύ εύκολο να το βρει κάποιος στην χώρα μας και φυσικά… απόλυτα νόμιμο να συνάψει συνδρομή! Όμως μερίδα τηλεθεατών έχει πιο ευρωπαϊκές… ανησυχίες, ενώ επιπλέον μερικά πακέτα προσφέρουν και αθλητικό πρόγραμμα σε υψηλή ευκρίνεια (HD) και μάλιστα και από χώρες που δεν θα το περιμένατε, όπως θα διαπιστώσετε στην συνέχεια! Από προσωπική εμπειρία μπορώ να σας βεβαιώσω πως αν δείτε αθλητικά και ιδιαίτερα ποδοσφαιρικό αγώνα σε πραγματική υψηλή ευκρίνεια (HD native) στην οθόνη μεγάλης τηλεόρασης HD ή προβολέα HD… δεν θα θέλετε να γυρίσετε πίσω και θα το ευχαριστιέστε …ακόμη κι όταν χάνει η ομάδα σας ή όταν κερδίζει κάποιο… μισητό σας σωματείο!

Πακέτα – Υποπακέτα

Θα ακολουθήσει η παρουσίαση και η (εν μέρει υποκειμενική) βαθμολόγηση των πακέτων. Αφήνοντας όπως είπαμε εκτός συναγωνισμού τη Nova, τα υπόλοιπα πακέτα θα τα βαθμολογήσουμε ως προς το ενδιαφέρον (πολλά και σημαντικά αθλητικά κανάλια), το κόστος (όσο χαμηλότερο… τόσο καλύτερος βαθμός), την πληρότητα της προσφοράς (αφού θα πληρώσετε, καλό είναι να υπάρχουν και άλλα θεματικά κανάλια στο πακέτο, ώστε να μην γκρινιάζει και η συμβία σας…), την ποιότητα της εικόνας και τέλος το value for money (λόγος τιμής προς απόδοση).

Τιμές δυστυχώς δεν μπορούμε να σας δώσουμε, παρότι τα περισσότερα από τα υποπακέτα μπορείτε να τα βρείτε και στην Ελλάδα μέσω εμπόρων που τα εισάγουν, θα πρέπει όμως να γνωρίζετε ότι την απόλυτα φτηνότερη τιμή θα την έχετε πάντα με την σύναψη συνδρομής στην χώρα διάθεσης του πακέτου, χρησιμοποιώντας γι αυτό κάποιο γνωστό ή φίλο σας που διαμένει εκεί. Εφόσον όμως αυτό δεν είναι εφικτό θα πρέπει να αποδεχτείτε αναγκαστικά κάποια πρόσθετη χρέωση του Έλληνα εμπόρου, στην οποία συχνά περιλαμβάνεται και η πληρωμή ατόμου στην χώρα διάθεσης, ώστε να «δανείσει» το όνομα και την διεύθυνσή του, για να μπορέσει να γίνει η συνδρομή. Το τελικό κόστος εξαρτάται και από το υποπακέτο που θα επιλέξετε, τα premium αθλητικά όμως συνήθως περιλαμβάνονται στα ακριβά υποπακέτα.

Ελπίζουμε αυτά τα «τεχνητά σύνορα» στο εσωτερικό της Ε.Ε. να καταργηθούν τα επόμενα χρόνια, ώστε να είναι απόλυτα νόμιμη η σύναψη συνδρομής σε όλα τα πακέτα χωρών της Ε.Ε. με την χρήση του πραγματικού μας ονόματος και διεύθυνσης. Ήδη έχουν δρομολογηθεί διαδικασίες για κάτι τέτοιο, αλλά δεν γνωρίζουμε αν τελικά τελεσφορήσουν. Σίγουρα, όμως, η σημερινή κατάσταση αντίκειται στην ελεύθερη διακίνηση προϊόντων και υπηρεσιών που ισχύει γενικότερα στην Ε.Ε. και είναι δημιούργημα των στούντιο του Χόλλιγουντ για να εισπράττουν περισσότερα…

Να σημειώσουμε ότι τα πακέτα που αναφέρουμε τα έχουμε τεστάρει σχεδόν όλα στο παρελθόν, αλλά για την σημερινή αξιολόγηση εικόνας βασιστήκαμε και στο bitrate της εκπομπής τους που το πήραμε από το ειδικό plugin bitrate viewer του Dreambox 800. Η βαθμολογία αφορά μόνο τα SD κανάλια… καθώς τα HD παίρνουν όλα στην εικόνα 10, ειδικά όταν μεταδίδουν native HD υλικό (αν και έχουν σημαντικές διαφορές στο bitrate και ορατές διαφορές ποιότητας, αλλά αυτό θα το δούμε άλλη φορά).

Nova Sports+Value

Το ελληνικό πακέτο έχει ρίξει από την αρχή το βάρος του στα αθλητικά, καθώς γνωρίζει πως στην χώρα μας το ενδιαφέρον είναι ακόμη μεγαλύτερο από άλλες ευρωπαϊκές χώρες ενώ… καλώς η κακώς οι αποφάσεις για τέτοια θέματα (σύναψη συνδρομών δηλαδή) λαμβάνονται κυρίως από τους άνδρες! Το τίμημα βέβαια είναι …αρκετά υψηλό, καθώς το αθλητικό υποπακέτο της Nova, “Sports + Value” ζητά συνδρομή 50.5 ευρώ τον μήνα, σίγουρα όμως είναι πλούσιο σε αθλητική προσφορά αφού διαθέτει τα: Novasports 1 – 7 (το 5 είναι μόνο για Highlights), Eurosport, Eurosport 2 και Motors TV. Τα κανάλια Novasports (εκτός των 1-2) δεν διαθέτουν 24ωρο πρόγραμμα, αλλά ενεργοποιούνται ανάλογα με την επικαιρότητα, κυρίως βραδινές ώρες, ενώ το Νοvasports 6 είναι το κανάλι του Στοιχήματος. Τα δύο κανάλια Eurosport έχουν 24ωρο πρόγραμμα που καλύπτει πολύ ευρεία γκάμα αθλητικών γεγονότων, ενώ το Motors TV ασχολείται με μηχανοκίνητο αθλητισμό. Στα κανάλια αυτά, το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος είναι μεταγλωττισμένο στα ελληνικά, υπάρχει όμως και ο ορίτζιναλ ήχος για όσους τον προτιμούν. Στην πράξη οι πιο περιζήτητες μεταδόσεις αφορούν τους αγώνες ποδοσφαίρου της ελληνικής σουπερλίγκας που μεταδίδονται συνήθως στα Novasports 1-2 (η Nova διαθέτει τα δικαιώματα ορισμένων ομάδων), καθώς και τα ματς του Champions League ή ξένων πρωταθλημάτων, όπως το αγγλικό, το ιταλικό, κλπ. Στο πακέτο Value+ περιλαμβάνονται πάντως και όλα τα κανάλια ντοκιμαντέρ της Nova (6 τον αριθμό), τα παιδικά, τα μουσικά, τα διάφορα άλλα θεματικά και…. τα μεγάλα ελληνικά που μεταδίδονται επιγείως ελεύθερα καθιστώντας την προσφορά –παρότι ακριβή- αρκετά αξιόλογη, ενώ με 8 επιπλέον ευρώ τον μήνα μπορείτε να έχετε το full πακέτο που περιλαμβάνει και τα κανάλια ταινιών. Αν και το ελληνικό πακέτο είναι εκτός συναγωνισμού, θα πρέπει να πούμε ότι η εικόνα του βρίσκεται κάπου στον μέσο όρο των πακέτων και παρά το «στρίμωγμα» πολλών καναλιών στους πομπούς, οι περισσότερες αθλητικές μεταδόσεις χρησιμοποιούν αυξημένο bitrate και είναι σχετικά αξιοπρεπείς.

Al Jazeera Sport

Πρόκειται στην ουσία για 3 αραβικά αθλητικά κανάλια που συνιστούν πακέτο. Ασχολούνται σχεδόν αποκλειστικά με ποδόσφαιρο, καλύπτοντας τα πρωταθλήματα Ιταλίας-Ισπανίας, το κύπελλο Αγγλίας, τα κύπελλα Ισπανία, Γαλλίας και το κύπελλο UEFA. Εκπέμπουν από τους δορυφόρους Hot Bird – 13E, με κωδικοποίηση Viaccess 3.0. Στην διάρκεια του Euro2008 εξέπεμπε και το κανάλι Al Jazeera Sport HD.

Περιεχόμενο: 7/10

Κόστος: 10/10

Πληρότητα: 0/10

Ποιότητα εικόνας: 5/10

Λόγος απόδοσης – τιμής: 7/10 

Διατίθεται: Σε κάρτα Viaccess.

 

Arabesque-ART Sport

Το πακέτο Arabesque απευθύνεται κυρίως στους αραβόφωνους της Ευρώπης, εκπέμποντας όλα τα κανάλια του από τη συχνότητα 12.015Η, από τους Hot Bird 13E. Η κωδικοποίηση γίνεται με κάρτες Viaccess 2.5 και διαθέτει 5 αθλητικά κανάλια τα ART Sports 1 έως και 4 και το ART Prime Sports. Η έμφαση δίνεται στο ποδόσφαιρο, μεταδίδονται όμως και άλλα σπορ. Στα μειονεκτήματα ο αραβικός σχολιασμός, αλλά και η αραβική γραφή των ονομάτων των ομάδων (…άντε να βγάλεις άκρη), αν όμως παραβλέψετε τα προαναφερθέντα, τότε έχετε ένα πλούσιο πακέτο που αναμεταδίδει αγώνες από τα σημαντικότερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και κύπελλα, Champions League, UEFA Cup και αρκετούς αγώνες αραβικών πρωταθλημάτων.

Περιεχόμενο: 8/10

Κόστος: 8/10

Πληρότητα: 4/10

Ποιότητα εικόνας: 5/10

Λόγος απόδοσης – τιμής: 7/10

Διατίθεται: Σε κάρτα Viaccess.

 

Bulsatcom

Το βουλγαρικό πακέτο μεταδίδεται από τον ελληνικό δορυφόρο Hellas Sat 2 – 39E χρησιμοποιώντας Bulcrypt/Griffin/Irdeto2. Ενώ είναι πολύ ενδιαφέρον σε επίπεδο διεθνών καναλιών-καναλιών ντοκιμαντέρ, δεν είναι πολύ δυνατό σε επίπεδο αθλητικών – ποδοσφαιρικών, διαθέτοντας τα κλασσικά Eurosport – Eurosport 2 (που μεταδίδουν πολλά αθλήματα και όχι πάρα πολύ ποδόσφαιρο), ενώ τα ποδοσφαιρικά MUTV – Chelsea TV μπορούν να θεωρηθούν ως πολύ εξειδικευμένα κανάλια, που απευθύνονται πρώτιστα στους φανατικούς των 2 ιστορικών ομάδων. Βουλγαρικό πρωτάθλημα θα βρείτε στα βουλγαρικά κανάλια, αλλά αυτό δεν ενδιαφέρει ιδιαίτερα. Πρόσφατα ξεκίνησε στο πακέτο και η εκπομπή του Eurosport HD, αλλά δεν γνωρίζουμε το κόστος του και το εάν έχει και αγγλικό σχολιασμό.

Περιεχόμενο: 5/10

Κόστος: 8/10

Πληρότητα: 7/10

Ποιότητα εικόνας: 6/10

Λόγος απόδοσης – τιμής: 6/10

Διατίθεται: Σε κάρτα Irdeto 2 ή σε κάρτα Bulcrypt/Griffin μαζί με τον ιδιοκτησιακό δέκτη.

 

CanalSat/Canal+

Η ενιαία γαλλική πλατφόρμα μέχρι τα τέλη του χρόνου θα εκπέμπει αποκλειστικά από τους Astra 19,2E σε σύστημα Seca 3 – Viaccess 2.6 και άνω (το δεύτερο σύστημα αφορά μόνο τους πρώην συνδρομητές του TPS, που δεν επιθυμούν αλλαγή του δέκτη τους). Τελευταία μάλιστα έχουν γίνει αυστηρότεροι οι όροι σύναψης συνδρομών και ίσως να δυσκολευτείτε να το βρείτε. Το αθλητικό υποπακέτο περιλαμβάνει τα κανάλια Canal+ Sport, Sport+, Eurosport, Eurosport 2, ESPN Classic, Extreme Sports Ch., NASN Europe, ενώ υπάρχουν και δύο ενημερωτικά αθλητικά κανάλια (Infosport και L Equipe TV). Όμως, η πλειοψηφία των αγώνων της γαλλικής λίγκας μεταδίδεται υπό μορφή Pay Per View πακέτου από τα κανάλια A la Carte (πρώην Kiosque). Τα ποδοσφαιρικά PPV διατίθενται σαν πρόσθετο υποπακέτο και ονομάζονται Foot+, ενώ υπάρχουν και οπαδικά κανάλια, όπως τα OLTV (Lyon), OMTV (Marseille) και Onzeo (Lens-St Etienne). Πάντως για όσους θέλουν να παίρνουν μία γεύση γαλλικής λίγκας, το κανάλι φάρος του πακέτου Canal+ ανακοίνωσε πως θα δείχνει ελεύθερα τα highlights των αγώνων κάθε Κυριακή απόγευμα. Στα γαλλικά κανάλια δημοφιλή αθλήματα είναι ακόμη η πυγμαχία, η ποδηλασία και η ξιφασκία, ενώ μεταδίδονται αρκετά συχνά και μπάσκετ – χάντμπολ. Σε HD υπάρχουν αθλητικές μεταδόσεις στο Canal+ France HD, σύντομα αναμένεται το Eurosport HD και ευκαιριακά μπορεί να δείτε αθλητικά σε HD στα TF1 HD, FR2 HD και M6 HD.

Περιεχόμενο: 8/10

Κόστος: 6/10

Πληρότητα: 9/10

Ποιότητα εικόνας: 8/10

Λόγος απόδοσης – τιμής: 6/10

Διατίθεται: Υποχρεωτικά με τον δέκτη για τα HD κανάλια, ενώ δύσκολα θα βρείτε σκέτη κάρτα για τα SD κανάλια.

 

Cyfra+

Το παλαιότερο πολωνικό πακέτο ανήκει στον όμιλο του CanalSat και χρησιμοποιεί και αυτό το σύστημα Seca 3 για μετάδοση από τους Hot Bird 13E. Το πακέτο είναι αρκετά δυνατό σε ποδόσφαιρο και μάλιστα διαθέτει και 2 αθλητικά κανάλια υψηλής ευκρίνειας, το Canal+ Sport HD και το Eurosport HD. Στα SD κανάλια διαθέτει τα Canal+ Sport Polska, Canal+ Sport2 Polska, Eurosport, Eurosport2, ESPN Classic, Orange Sport Polska, TVN Turbo και Extreme Sports Ch. Κυρίαρχο σπορ είναι το ποδόσφαιρο, αλλά υπάρχουν και πολλά άλλα. Το μειονέκτημά του είναι η πλήρης μεταγλώττιση όλων των μεταδόσεων στα πολωνικά.

Περιεχόμενο: 8/10

Κόστος: 8/10

Πληρότητα: 8/10

Ποιότητα εικόνας: 7/10

Λόγος απόδοσης – τιμής: 8/10

Διατίθεται: Με σκέτη κάρτα, αλλά μάλλον θα χρειαστείτε και το ειδικό Cyfra+ CAM.

 

Cyfrowy Polsat

Το Polsat είναι το… δημοφιλέστερο πολωνικό πακέτο στη χώρα μας, λόγω της λαθροθέασής του, αφού χρησιμοποιεί το σύστημα πρόσβασης Νagravision 2, το οποίο όμως και θα εγκαταλείψει σύντομα για το ασφαλέστερο Νagravision 3. Τα δύο βασικά αθλητικά κανάλια του πακέτου είναι τα Polsat Sport και Polsat Sport Extra, που αναμεταδίδουν (μαγνητοσκοπημένα) ακόμη και σημαντικούς αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος! Εκτός των παραπάνω το πακέτο διαθέτει… περίπου ό,τι και ο ανταγωνισμός, δηλαδή τα Eurosport, Eurosport 2, ESPN Classic, Extreme Sports Ch., καθώς και το δικό του αθλητικό κανάλι υψηλής ευκρίνειας Polsat Sport HD. Και σ’ αυτό το πακέτο η πολωνική μεταγλώττιση των αθλητικών είναι πλήρης!

Περιεχόμενο: 8/10

Κόστος: 8/10

Πληρότητα: 7/10

Ποιότητα εικόνας: 7/10

Λόγος απόδοσης – τιμής: 7/10

Διατίθεται: Υποχρεωτικά μαζί με τον ιδιοκτησιακό δέκτη (η κάρτα είναι παντρεμένη με τον δέκτη).

 

D-Smart

Το μικρό τουρκικό πακέτο εκπέμπει από τους τουρκικούς δορυφόρους Turksat 42E, σε σύστημα NDS – Videoguard με… εφάπαξ χρέωση με την αγορά του δέκτη και της κάρτας! Σε επίπεδο αθλητικών διαθέτει τα αθλητικά D-Spor και Football Spor, που ασχολούνται κυρίως με ποδόσφαιρο και τα Eurosport και NASN UK. Βαθμολογήσαμε το πακέτο με υψηλό δείκτη απόδοσης – τιμής, κάτι που οφείλεται στην εφάπαξ συνδρομή του, που επιτυγχάνεται με την αγορά δέκτη – κάρτας (δεν υπάρχει μηνιαία συνδρομή). Μόνο κάποιες υπηρεσίες Pay Per View χρεώνονται, μέσω της αγοράς ειδικών ξυστών καρτών.

Περιεχόμενο: 6/10

Κόστος: 9/10

Πληρότητα: 5/10

Ποιότητα εικόνας: 5/10

Λόγος απόδοσης – τιμής: 9/10

Διατίθεται: Υποχρεωτική αγορά κάρτας – δέκτη.

 

Digital+

Το ισπανικό πακέτο υπήρξε ένα από τα πλέον περιζήτητα ευρωπαϊκά πακέτα… την εποχή του Νagravision 2. Η μετάδοσή του γίνεται είτε από τους Astra 19,2E σε Nagravision 3 – Seca 3 είτε από τους Hispasat 30W, σε Nagravision 3. Διαθέτει πληθώρα αθλητικών καναλιών, με ιδιαίτερη έμφαση στο ποδόσφαιρο και επιπλέον μεταδίδει στα κανάλια Taquilla (Pay Per View) όλα τα ματς της ισπανικής Primera Division. Εκτός αυτών διαθέτει τα Canal Deporte1, 2, 3 και Sportmania, με μεγάλο ποσοστό ποδοσφαιρικών μεταδόσεων και το αποκλειστικά ποδοσφαιρικό Canal+ Futbol. Υπάρχουν ακόμη και τα κανάλια των συλλόγων Ρεάλ – Μπαρτσελόνα. Στα γενικά αθλητικά κανάλια θα βρείτε τα Canal+ Deportes, Tele Deporte, Golf +, Eurosport και Eurosport 2. Υπάρχουν και ειδικά κανάλια Champions League με όλες τις μεταδόσεις! Στο πακέτο εκπέμπει και το Canal+ HD, στο πρόγραμμα του οποίου περιλαμβάνονται πολλές αθλητικές μεταδόσεις και διακρίνεται για την πολύ καλή ποιότητα εικόνας του, χάρη στο μοναδικά υψηλό bitrate του.

Περιεχόμενο: 9/10

Κόστος: 6/10

Πληρότητα: 9/10

Ποιότητα εικόνας: 7/10

Λόγος απόδοσης – τιμής: 8/10

Διατίθεται: Σκέτη κάρτα ίσως βρείτε μόνο για το σύστημα Seca 3 και όχι για τα κανάλια HD. H συνηθέστερη επιλογή είναι πακέτο με τον δέκτη (παντρεμένοι κάρτα – δέκτης). Η κάρτα Νagravision 3 δύσκολα θα παίξει σε άλλο δέκτη.

 

Digitalb

Το αλβανικό πακέτο μάς εξέπληξε ευχάριστα φέτος με την έναρξη καναλιών υψηλής ευκρίνειας (από τα οποία το ένα είναι κυρίως αθλητικό), αλλά και δυσάρεστα… με το υποχρεωτικό πάντρεμα δέκτη – κάρτας στα HD κανάλια! Οι Αλβανοί αφήνουν στις μεταδόσεις και τον ορίτζιναλ σχολιασμό (συχνά αγγλικό ή ιταλικό) και η τιμή πώλησής τους είναι πολύ προσιτή, για να μη πούμε ότι αναμένονται σύντομα και άλλα κανάλια υψηλής ευκρίνειας! Εκτός από αυτά πάντως, το υπόλοιπο πακέτο είναι έτσι κι αλλιώς πλούσιο σε αθλητικά και ειδικά ποδόσφαιρο, αφού διαθέτει τα κανάλια Supersport 1, 2, 3, 4, 5 (τα δύο τελευταία μεταδίδουν συνήθως τα κανάλια των ομάδων Milan, Chelsea και Manchester Utd). Το αλβανικό πακέτο μεταδίδεται από τον Eutelsat W2 – 16E, σε σύστημα Conax. Πέρυσι υπήρξαν φήμες για μεταδόσεις αγώνων της ελληνικής σούπερ λίγκας, που τελικά δεν έγιναν, θα βρείτε όμως όλα τα αξιόλογα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και αγώνες από Champions League και Κύπελο UEFA.

Περιεχόμενο: 9/10

Κόστος: 9/10

Πληρότητα: 7/10

Ποιότητα εικόνας: 5/10

Λόγος απόδοσης – τιμής: 8/10

Διατίθεται: Τα SD κανάλια διατίθενται και με σκέτη κάρτα Conax και τα HD. Με ιδιοκτησιακό δέκτη.

 

Digi TV

Το πακέτο αυτό είναι κυρίως ρουμανικό και ουγγρικό, αλλά διαθέτει και υποπακέτα για πολλές άλλες ανατολικοευρωπαϊκές χώρες (Σλοβακία, Σλοβενία, Τσεχία, Κροατία, Σερβία). Η μετάδοσή του γίνεται από τον Intelsat 10-02 – 1W, σε Nagravision 2 (βρίσκεται σε φάση αλλαγής σε Νagravision 3). Αρκετά είναι τα αθλητικά κανάλια του πακέτου και σ’ αυτά κυριαρχεί φυσικά το ποδόσφαιρο: Sport.Ro, Sport Klub (Romania-Hungary-Croatia), CT4 Sport Cze, Sport 1 Hungary, Sport 2 Hungary, Sport 1 Ro, Sport 1, Telesport Romania, Eurosport και Eurosport 2. Τα παραπάνω είναι διαθέσιμα στον συνδρομητή, ανάλογα με την χώρα σύναψης συνδρομής.

Περιεχόμενο: 8/10

Κόστος: 7/10

Πληρότητα: 8/10

Ποιότητα εικόνας: 6/10

Λόγος απόδοσης – τιμής: 7/10

Διατίθεται: Στα μείον του πακέτου η της κάρτας υποχρεωτικά με τον δέκτη (παντρεμένη).

 

Digiturk – Lig TV

Το αθλητικό υποπακέτο του μεγάλου τουρκικού πακέτου, θα το βρείτε στο δορυφόρο Eutelsat  W3A – 7Ε και πλέον οι κάρτες που χρησιμοποιούνται είναι συστήματος Irdeto 2 (παλαιότερα χρησιμοποιούνταν το Cryptoworks που υπάρχει ακόμη για τις παλιές κάρτες). Κυριότερο κανάλι του πακέτου είναι το ποδοσφαιρικό Lig TV, θα βρείτε όμως ακόμη το FB TV (Fenherbahce TV), το NTV Spor, τα 2 Eurosport, το Fox Sports Turkey και το περιζήτητο αμερικάνικο NBA TV που μόνο εδώ εκπέμπεται πλέον. Σε υψηλή ευκρίνεια θα βρείτε το Eurosport HD και το Spor Max. Πλεονέκτημα του υποπακέτου η καλή του τιμή και μειονέκτημα η τουρκική γλώσσα.

Περιεχόμενο: 7/10

Κόστος: 9/10

Πληρότητα: 6/10

Ποιότητα εικόνας: 7/10

Λόγος απόδοσης – τιμής: 8/10

Διατίθεται: Το πακέτο συνήθως υποχρεώνει και στην αγορά δέκτη, αλλά το κόστος είναι μικρό και η κάρτα παίζει και αλλού.

 

Firstnet Premium

Εδώ έχουμε ένα καθαρά αθλητικό υποπακέτο του μεγάλου αραβικού πακέτου ADD, που μεταδίδεται από τους δορυφόρους Nilesat – 7W, με κρυπτογράφηση Irdeto 2 (προσοχή, στην Βόρεια Ελλάδα η λήψη δεν είναι πανεύκολη και μπορεί να απαιτήσει και κάτοπτρα 1,5-1,8m για μερικές συχνότητες). Πρόκειται ίσως για το πλουσιότερο αθλητικό υποπακέτο με… 9 κανάλια ART Sports (τα 4 έχουν μόνιμο πρόγραμμα) και τα: ART Prime Sports, Fox Sports, Ten Sports, Neo Cricket, Eurosport, Eurosport News, ESPN Middle East, ESPN Classic ME και NASN Europe. Περιττό να σας πούμε ότι ως πακέτο που απευθύνεται σε Άραβες, το ποδόσφαιρο παίρνει την μερίδα του λέοντος στις μεταδόσεις και το μόνο που καταγράφεται στα μείον είναι η αραβική γλώσσα και ιδιαίτερα η αραβική γραφή των ονομάτων των ομάδων…

Περιεχόμενο: 9/10

Κόστος: 7/10

Πληρότητα: 6/10

Ποιότητα εικόνας: 6/10

Λόγος απόδοσης – τιμής: 8/10

Διατίθεται: Με σκέτη κάρτα Irdeto.

 

Focus Sat

Ενδιαφέρον ρουμάνικο πακετάκι που μεταδίδεται από τον Intelsat 10-02 – 1W με κρυπτογράφηση Conax. Σε επίπεδο αθλητικών διαθέτει τα Sport1 Romania, Sport Klub Romania, Telesport και Extreme Sports Ch. με μεγάλο ποσοστό χρόνου να αφιερώνεται σε ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις από όλη την Ευρώπη.

Περιεχόμενο: 7/10

Κόστος: 8/10

Πληρότητα: 6/10

Ποιότητα εικόνας: 6/10

Λόγος απόδοσης – τιμής: 7/10

Διατίθεται: Με σκέτη κάρτα Conax.

 

ITV Partner

Το δεύτερο βουλγαρικό ψηφιακό πακέτο εκπέμπει από τις Eutelsat W2 – 16E με κρυπτογράφηση Cryptoworks. Σε επίπεδο αθλητικών, το μόνο καθαρά αθλητικό του κανάλι είναι το Eurosport, αλλά οι σημαντικότερες ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις μεταδίδονται από τα κανάλια Diema, Diema 2 και Diema+. Γενικότερα πάντως το πακέτο είναι σαφώς δυνατότερο σε επίπεδο ταινιών και ερωτικών, παρά στα αθλητικά.

Περιεχόμενο: 5/10

Κόστος: 9/10

Πληρότητα: 6/10

Ποιότητα εικόνας: 7/10

Λόγος απόδοσης – τιμής: 6/10

Διατίθεται: Με σκέτη κάρτα Cryptoworks.

 

Max TV

Το μικρότερο από τα 4 ρουμανικά/ουγρικά πακέτα, έχει επιλέξει για την αναμετάδοσή του την πανευρωπαϊκή δέσμη του Sirius 4 – 4,8Ε και χρησιμοποιεί διπλή κρυπτογράφηση Conax – Viaccess. Eurosport 1 – 2, Telesport και Sport.Ro είναι τα αθλητικά του κανάλια (όπως βλέπετε τα ίδια κανάλια συμμετέχουν σε όλες τις ρουμάνικες πλατφόρμες).

Περιεχόμενο: 7/10

Κόστος: 9/10

Πληρότητα: 7/10

Ποιότητα εικόνας: 6/10

Λόγος απόδοσης – τιμής: 6/10

Διατίθεται: Με σκέτη κάρτα.

 

Meo TV

Το νεότερο πορτογαλικό πακέτο εκπέμπει από το Hispasat 30W, με κρυπτογράφηση Seca 2, αλλά με αλγόριθμο MPEG-4 (τακτική που ακολουθούν πλέον όλα τα νέα πακέτα για λόγους οικονομίας πομπών). Σε επίπεδο αθλητικών καναλιών διαθέτει τα Eurosport, Eurosport News, Sport TV1 – TV2 – TV3, NASN Europe, ESPN Classic, Motors TV και Benfica TV, ενώ και σε υψηλή ευκρίνεια υπάρχει το Eurosport HD.

Περιεχόμενο: 8/10

Κόστος: 9/10

Πληρότητα: 8/10

Ποιότητα εικόνας: 6/10

Λόγος απόδοσης – τιμής: 8/10

Διατίθεται: Η κάρτα δίδεται υποχρεωτικά με τον MPEG-4/HD δέκτη, που όμως έχει μικρό κόστος.

 

Premiere

Το γερμανικό πακέτο Premiere άρχισε να απασχολεί τους Έλληνες από τα τέλη του περυσινού καλοκαιριού, οπότε και η λήψη του έγινε εύκολη και στην χώρα μας από τους Astra 19,2E …ενώ ταυτόχρονα η χρήση της (μη!) κωδικοποίησης Nagravision 2, το κάνει «ορατό» σχετικά εύκολα, κάτι που πάντως αναμένεται να αλλάξει μέχρι τα τέλη του χρόνου. Οι νέες συνδρομές δίνονται σε σύστημα NDS – Videoguard, ενώ για στις υπάρχουσες κάρτες θα γίνει αλλαγή σε Nagravision 3. Σε επίπεδο αθλητικών θα βρείτε τα Premiere Sport 1 και Premiere Sport 2 (που είναι σταθερά κανάλια), αλλά και το Premiere Sport Portal, το οποίο στους δέκτες που υποστηρίζουν την λειτουργία multifeed, οδηγεί στα Pay Per View αθλητικά κανάλια. Eurosport υπάρχει στα γερμανικά και μεταδίδεται ακόμη ελεύθερο, ενώ ελεύθερο μεταδίδεται και το αθλητικό DSF. Άλλα αθλητικά του πακέτου είναι το Sportdigital TV, το Eurosport 2 Deutsch, το NASN Europe και το κανάλι Premiere Fusball Bundeschliga που ενεργοποιείται με πολλά κανάλια όταν υπάρχουν αγώνες. Στο κανάλι Premiere HD μεταδίδονται ορισμένοι αγώνες του Champions League και λίγα ακόμη αθλητικά.

Περιεχόμενο: 8/10

Κόστος: 8/10

Πληρότητα: 8/10

Ποιότητα εικόνας: 8/10

Λόγος απόδοσης – τιμής: 8/10

Διατίθεται: Η κάρτα στο σύστημα NDS – Videoguard, διατίθεται με ιδιοκτησιακό δέκτη.

 

Showtime

Το πλέον δυτικού τύπου αραβικό πακέτο, εκπέμπει από τους αιγυπτιακούς δορυφόρους Nilesat 7W, με κρυπτογράφηση Irdeto 2. Τα αθλητικά με… βασιλιά το ποδόσφαιρο μεταδίδονται από τα 3 κανάλια Showsports και το πρόγραμμά τους περιλαμβάνει αγώνες από τα καλύτερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, καθώς και από Champions League και UEFA. Γενικότερα πάντως το πακέτο προτείνεται περισσότερο για τα κανάλια ταινιών και τα οικογενειακά κανάλια.

Περιεχόμενο: 6/10

Κόστος: 6/10

Πληρότητα: 8/10

Ποιότητα εικόνας: 7/10

Λόγος απόδοσης – τιμής: 6/10

Διατίθεται: Με σκέτη κάρτα Irdeto.

 

Sky Digital

Το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό πακέτο σε αριθμό συνδρομητών και καναλιών είναι βέβαια το αγγλικό, που εκπέμπεται από το σύμπλεγμα δορυφόρων στις Astra 28,2E & Eurobird 1 – 28,5E. Η κρυπτογράφηση γίνεται σε NDS – Videoguard και η αγορά του ιδιοκτησιακού δέκτη είναι υποχρεωτική (ασχέτως αν μετά τον βάλετε στο ράφι και παίξετε την κάρτα σε CAM ή emulator…). Εκτός της πληρότητας, η ζήτηση για το πακέτο οφείλεται και στην αγγλική γλώσσα μετάδοσης που είναι ευρέως κατανοητή στην χώρα μας, ενώ οι πλέον …ψαγμένοι πηγαίνουν κατευθείαν στα υποπακέτα υψηλής ευκρίνειας που διαθέτουν τα περισσότερα κανάλια από κάθε άλλο ευρωπαϊκό πακέτο, αν και ο τρόπος διάθεσής τους (όχι όλα μαζί, αλλά πάνω στα εκάστοτε υποπακέτα τους) …εκτινάσσει στα ύψη το κοντέρ χρέωσης! Σε ό,τι αφορά τα αθλητικά, υπάρχουν τα κανονικά αθλητικά κανάλια, αλλά και τα κανάλια Pay Per View με το σύνολο των αγώνων της Premiership που πωλούνται και σαν «σεζόν», καθώς και με άλλες μεταδόσεις (Sky Sports Active). Τα βασικά αθλητικά κανάλια είναι τα Sky Sports 1-2-3, τα Sky Sports Extra, Sky Sports News τα 2 Eurosport UK, το ESPN Classic Sports, το Setanta Sports, το NASN UK, το Extreme Sports και το Racing (ιπποδρομίες), ενώ σε υψηλή ευκρίνεια υπάρχουν 3 Sky Sports HD που όμως δεν μεταδίδουν συνεχώς πρόγραμμα. Οι περισσότεροι αγώνες της Premier League μεταδίδονται πάντως σε κανάλια PPV. Με πρόσθετη χρέωση υπάρχουν τα συλλογικά MU TV, Chelsea TV, Liverpool TV, Rangers TV και Celtic TV, ενώ υπάρχουν επίσης και ιρλανδέζικες εκδοχές αθλητικών καναλιών. Ως κορυφαία πάντως θεωρούμε τα Sky Sport HD 1-2-3 που βέβαια δεν μεταδίδουν μόνο ποδόσφαιρο (αλλά και κάτι χαζά αθλήματα όπως το κρίκετ…). Θα πρέπει πάντως πριν από την σύναψη συνδρομής να ελέγξετε και την λήψη των καναλιών στην περιοχή σας, που ποικίλλει ανάλογα με την δέσμη μετάδοσης.

Περιεχόμενο: 9/10

Κόστος: 6/10

Πληρότητα: 10/10

Ποιότητα εικόνας: 9/10

Λόγος απόδοσης – τιμής: 7/10

Διατίθεται: Υποχρεωτικά μαζί με ιδιοκτησιακό δέκτη.

 

Sky Italia

Το Ιταλικό Sky χρησιμοποιεί επίσης το σύστημα NDS – Videoguard και αναμεταδίδεται από τους Hot Bird 13E με πολύ εύκολη λήψη. Οι Ιταλοί διαθέτουν πληθώρα αθλητικών καναλιών που δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στο calcio και η λογική λειτουργίας τους είναι αντίστοιχη με του αγγλικού πακέτου (αθλητικά κανάλια αλλά και Pay Per View μεταδόσεις με τους αγώνες του Καμπιονάτο να μπορούν να αγοραστούν και ως πακέτο Sky Calcio). Θα βρείτε 3 Sky Sports, Sky Sport Extra, Sky Super Calcio, Sky Sport 16/9, ESPN Classic Sports, Eurosport 1, Eurosport 2, Eurosport News, Sportitalia, NASN Europe ενώ τα Nuvolari, Moto TV ασχολούνται και με μηχανοκίνητο αθλητισμό. Σε οπαδικό επίπεδο θα βρείτε τα κανάλια των συλλόγων Μίλαν, Ιντερ, Γιουβέντους (με πρόσθετη χρέωση) και σε επίπεδο High Definition τα δύο Sky Sports HD (που απαιτούν βέβαια τον ειδικό ιδιοκτησιακό δέκτη). Το ποδόσφαιρο είναι και για τους Ιταλούς το σημαντικότερο σπορ, ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι το πρωτάθλημά τους είναι ίσως το σημαντικότερο της Ευρώπης, μαζί με το αγγλικό και το ισπανικό.

Περιεχόμενο: 9/10

Κόστος: 6/10

Πληρότητα: 9/10

Ποιότητα εικόνας: 8/10

Λόγος απόδοσης – τιμής: 7/10

Διατίθεται: Υποχρεωτικά μαζί με ιδιοκτησιακό δέκτη.

 

SRG Suisse

Το ελβετικό πακέτο που εκπέμπει σε σύστημα Viaccess 2.6 από τους δορυφόρους Hot Bird δεν είναι εμπορικό πακέτο, αλλά κωδικοποιείται για να μην έχει πρόβλημα με τους κατόχους των πνευματικών δικαιωμάτων και διαθέτει με μικρή χρέωση την κάρτα του σε όλους τους Ελβετούς πολίτες. Δεν διαθέτει ειδικό αθλητικό κανάλι, αλλά το περιλαμβάνουμε στην λίστα λόγω του καναλιού υψηλής ευκρίνειας Suisse HD που εκπέμπει σε 720p και μεταδίδει ορισμένους αγώνες του Champions League, ενώ μετέδωσε σε υψηλή ευκρίνεια τα περισσότερα μάτς του Euro 2008.

Περιεχόμενο: 5/10

Κόστος: 9/10

Πληρότητα: 4/10

Ποιότητα εικόνας: 10/10

Λόγος απόδοσης – τιμής: 7/10

Διατίθεται: Με σκέτη κάρτα Viaccess.

 

TV Cabo

Το πορτογαλικό πακέτο μεταδίδεται από τους ισπανικούς δορυφόρους Hispasat 30 και όσο χρησιμοποιούσε το διάτρητο Νagravision 2, υπήρξε αγαπημένο θέαμα των ελλήνων λαθροθεατών! Σήμερα εκπέμπει από την ίδια θέση, χρησιμοποιώντας το ασφαλέστερο Nagravision 3. Οι Πορτογάλοι φημίζονται βέβαια για την αγάπη τους στο ποδόσφαιρο και στα αθλητικά τους κανάλια μεταδίδουν πάρα πολύ. Τα κανάλια αυτά είναι τα SportTV1, SportTV2, Sport TV3, Eurosport, Eurosport News, ESPN Classic Europe, Extreme Sports και το συλλογικό κανάλι Porto TV. Σε υψηλή ευκρίνεια εκπέμπει το Sport TV HD.

Περιεχόμενο: 7/10

Κόστος: 9/10

Πληρότητα: 7/10

Ποιότητα εικόνας: 6/10

Λόγος απόδοσης – τιμής: 8/10

Διατίθεται: Υποχρεωτικά ο δέκτης του πακέτου με “παντρεμένη” κάρτα Νagravision 3.

 

UPC Direkt

Το ουγγροτσεχικό πακέτο εκπέμπει από τους δορυφόρους Astra 19,2E με κρυπτογράφηση Cryptoworks και Nagravision 3. Διαθέτει αρκετά αθλητικά κανάλια, αλλά η συνδρομή θα έχει είτε τα τσέχικα είτε τα ούγγρικα. Τα κανάλια είναι: Sport1 Hungary, Sport2 Hungary, Sport Klub Hungary, Galaxie Sport, Sport1 Cze, CT4 Sport Cze, Eurosport, Eurosport2, NASN Europe και  Extreme Sports Ch.

Περιεχόμενο: 8/10

Κόστος: 8/10

Πληρότητα: 7/10

Ποιότητα εικόνας: 6/10

Λόγος απόδοσης – τιμής: 8/10

Διατίθεται: Με σκέτη κάρτα Cryptoworks.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

  • Fracarro D-Matrix 4S EVO

    Fracarro D-Matrix 4S EVO

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του D-Matrix 4S EVO της ιταλικής Fracarro. Το νέο αυτό headend διαθέτει 4 ανεξάρτητες δορυφορικές εισόδους DVB-S2 και 4 modulators DVB-T / DVB-C κατ’ ε...
  • ICY BOX IB-HUB1439-LAN

    ICY BOX IB-HUB1439-LAN

    Το ICY BOX IB-HUB1439-LAN είναι μια πρακτική και εύχρηστη συσκευή, ιδανική για χρήση στο γραφείο, στο σπίτι, ακόμα κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού. Είναι κατασκευασμένο από υψηλής ποιότητας αλουμίν...
  • V-Tech Z23

    V-Tech Z23

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει νέα παραλαβή του mini modulator V-Tech Z23, ο οποίος ήταν σε έλλειψη. Πρόκειται για έναν μικρού μεγέθους ψηφιακό Full HD διαμορφωτή μονού καναλιού, ο οποίος ενσωματ...
  • Θερμαινόμενες μεμβράνες από τη ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ

    Θερμαινόμενες μεμβράνες από τη ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ

    Τα δορυφορικά κάτοπτρα της ΛΥΡΑ, έκτος από τα υψηλής ποιότητας τεχνικά χαρακτηριστικά που διαθέτουν (αντοχή σε ισχυρές ανεμοπιέσεις – μέχρι 190km/h) και τα κορυφαίας κατασκευής υλικά τους, έρχοντα...
  • Ekselans SWG 24 L2

    Ekselans SWG 24 L2

    Μεταξύ των πολυάριθμων προϊόντων της Ekselans, το SWG 24 L2 είναι ένα ιδιαίτερα αξιόλογο managed switch με 24x θύρες Gigabit Ethernet και 4x θύρες SFP (Small Form-factor Pluggable). Ένα managed sw...
  • D-Link DWA-182

    D-Link DWA-182

    Το DWA-182 Wireless AC1300 MU-MIMO Wi-Fi USB Adapter παρέχει υψηλότερες ασύρματες ταχύτητες από ποτέ, προσφέροντας ισχυρή τεχνολογία Wireless AC στον σταθερό ή τον φορητό υπολογιστή σας. Με ενσωμα...
  • Kathrein UFOpro & UFOprolite

    Kathrein UFOpro & UFOprolite

    Τα υψηλής ποιότητας προϊόντα που διαθέτει η ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ είναι σχεδιασμένα για εφαρμογές διανομής τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σημάτων σε ξενοδοχεία, στάδια, νοσοκομεία, κρουαζιερόπλοια, ενοικιαζόμεν...
  • Emme Esse 87435

    Emme Esse 87435

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του Emme Esse 87435. Πρόκειται για ένα ψηφιακό modulator που λαμβάνει ένα HDMI σήμα από δορυφορικό / επίγειο δέκτη, DVD player, κάμερα ασφαλείας ή οποι...
  • Ekselans CPE 1200-OLP

    Ekselans CPE 1200-OLP

    Η Ekselans διαθέτει – μεταξύ άλλων – πλήρη γκάμα Access Points για κάθε είδους οικιακή ή επαγγελματική εφαρμογή. Ένα από τα αξιόλογα Access Points της Ekselans είναι το CPE 1200-OLP, το οποίο υποσ...
  • Nedis SFIND100BK

    Nedis SFIND100BK

    Συνδέστε τον μετρητή με ένα LNB και έναν δορυφορικό δέκτη και βρείτε την κατάλληλη θέση / γωνία για το κάτοπτρό σας, εύκολα και γρήγορα. Διαθέτει οθόνη αναλογικής ένδειξης με οπίσθιο φωτισμό. Επιπ...
  • Kathrein MS & MP series

    Kathrein MS & MP series

    Η εταιρεία ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ ανακοινώνει νέα παραλαβή των σειρών ερμαρίων - ντουλαπιών MS και MP της γερμανικής Kathrein. Η σειρά MS περιλαμβάνει υψηλής ποιότητας ερμάρια - ντουλάπια τοποθέτησης και σ...
  • Engel MV7400

    Engel MV7400

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του HDMI switch Engel MV7400. Πρόκειται για έναν διαχωριστή HDMI σημάτων από 4 εισόδους σε 1 έξοδο, με μέγιστη ανάλυση Full HD 1080p. Είναι συμβατό με ...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Ψηφιακή Τηλεόραση, Απρίλιος 2024

    Ψηφιακή Τηλεόραση, Απρίλιος 2024

    Κυκλοφορεί το νέο τεύχος Απριλίου 2024 του περιοδικού "Ψηφιακή Τηλεόραση" μαζί με το "Security Report" Το νέο τεύχος Απριλίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περι...
  • Μεγάλη επιτυχία για την Athens Electronix 2024!

    Μεγάλη επιτυχία για την Athens Electronix 2024!

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • TP-Link EAP683 LR, EAP211-Bridge kit & EAP625-Outdoor HD

    TP-Link EAP683 LR, EAP211-Bridge kit & EAP625-Outdoor HD

    Η TP-Link διευρύνει την οικογένεια των συσκευών Omada, παρουσιάζοντας 3 νέα wireless Access Points. Πρόκειται για τα EAP683 LR, EAP211-Bridge KIT και EAP625-Outdoor HD, τα οποία προσφέρουν αξεπέρα...