Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 958

20/01/2011

Ερωτικά κανάλια και πακέτα 2011 Κύριο

Ο νέος χρόνος φέρνει την υψηλή ευκρίνεια

Γράφτηκε από: Γιάννης-Φίλιππος Δημητριάδης
Στο τέλος του 2010 και στις αρχές του νέου έτους 2011 είχαμε πολλές ανακατατάξεις τόσο στα ίδια τα ερωτικά κανάλια, με συγχωνεύσεις, μετονομασίες, κλείσιμο ορισμένων και εμφάνιση άλλων, όσο και στα ερωτικά πακέτα που τα απαρτίζουν. Αυτό όμως που κάνει την διαφορά στο χώρο της ερωτικής δορυφορικής TV είναι η εμφάνιση νέων ερωτικών καναλιών υψηλής ευκρίνειας (HD).
Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα συνδρομητικά πακέτα ποικίλου ή θεματικού περιεχομένου, τα ερωτικά πακέτα έχουν να παρατάξουν κάποια πολύ σοβαρά πλεονεκτήματα, στα αποτελέσματα των οποίων οφείλεται και η μεγάλη διείσδυσή τους στην αγορά.
1. Καταρχήν, όλα τα ερωτικά πακέτα διαθέτουν «πανευρωπαϊκά» δικαιώματα περιεχομένου, με αποτέλεσμα η διακίνησή τους να γίνεται απολύτως νόμιμα σε όλες τις χώρες.
2. Τα πακέτα διατίθενται μέσω σκέτων συνδρομητικών καρτών, στα πιο συνηθισμένα συστήματα πρόσβασης (Viacces, Irdeto, Seca, Conax) και οι κάρτες συνήθως παίζουν εύκολα όχι μόνο σε CI CAM, αλλά και σε card readers δεκτών με emulators, κάτι που εξασφαλίζει την εύκολη και απροβλημάτιστη παρακολούθησή τους.
3. Οι κάρτες κρατούν… διακριτική στάση, αφού είναι λευκές και δεν δείχνουν τίποτε στην επιφάνειά τους, ώστε να μην εκτίθενται οι κάτοχοί τους!
4. Τα κανάλια είναι 24ωρης εκπομπής, αλλά επαναλαμβάνουν τη μετάδοση με τη μέθοδο της 6ωρης ή 8ωρης κυκλικής μετάδοσης των ίδιων εκπομπών. Βέβαια, ένας συνδρομητής ερωτικού πακέτου θα βρει πάντα κάτι… καυτό να δει, κάνοντας ταυτόχρονα ζάπινγκ και στα υπόλοιπα κανάλια του ερωτικού πακέτου! Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζεται το αναμφισβήτητα χαμηλό κόστος διάθεσης ενός ερωτικού πακέτου.

Τα ερωτικά πακέτα
Τα ερωτικά πακέτα, όπως διατίθενται στην αγορά, απαρτίζονται κατά βάση από κάποιες ομάδες ή μέρος ομάδων καναλιών. Πρόκειται ουσιαστικά για συμμαχίες από διαφορετικούς και πολλές φορές ανταγωνιστικούς ομίλους καναλιών, που έχουν ως στόχο τον εμπλουτισμό του τελικού προϊόντος που δεν είναι άλλο από το ίδιο το ερωτικό πακέτο. Ακριβώς για αυτό παρακάτω θα παρουσιάσουμε τα κανάλια σαν ομάδες, ενώ στον πίνακα που θα ακολουθήσει στο τέλος θα βρείτε το πώς αυτά τα κανάλια διαμορφώνονται σε πακέτα, μαζί με τις τιμές διάθεσής τους και τις συγκεκριμένες κρυπτογραφήσεις που διατίθενται στην χώρα μας. Επίσης, σχεδόν όλα τα ερωτικά κανάλια που αναφέρουμε είναι κανάλια ερωτικού χαρντ περιεχομένου, ενώ υπάρχουν και λίγα ερωτικά σοφτ κανάλια… που έτσι και αλλιώς δεν εμφανίζουν πλέον μεγάλη ζήτηση!

Penthouse HD
Πρόκειται για ερωτικό πακέτο με τρία κανάλια, εκ των οποίων το Penthouse HD δείχνει μόνο soft erotic περιεχόμενο, ενώ τα 1 και 2 δείχνουν hard περιεχόμενο. Πρόκειται για τα τρία ερωτικά κανάλια με την ποιοτικότερη εικόνα από όλα, καθώς είναι υψηλής ευκρίνειας. Για τον λόγο αυτό δεν απευθύνονται σε όλους, αλλά σε όσους διαθέτουν δορυφορικό δέκτη υψηλής ευκρίνειας με τουλάχιστον μία θύρα CI ή ενσωματωμένο Viaccess ή ενσωματωμένο συμβατό UCAS, αφού η συνδρομητική κάρτα του πακέτου διατίθεται πλέον και σκέτη σε σύστημα πρόσβασης Viaccess και έτσι παίζει σε όλους τους δέκτες. Ακόμη και όσοι το είχαν με Drecrypt CAM μπορούν αν θέλουν να αλλάξουν την κάρτα σε Viaccess πλέον. Η μετάδοση πάντως παραμένει στον Eurobird 9A – 9E, από όπου όμως μπορεί να ληφθεί εύκολα με ένα διακόπτη DiSEqC και ένα παράκεντρο LNB στο κάτοπτρο που βλέπει στον Hot Bird. Η ιστοσελίδα του πακέτου είναι η www.penthousehdtv.com στην οποία θα βρείτε και πλήρες πρόγραμμα των καναλιών για αρκετές ημέρες, χωρίς όμως να προσδιορίζεται κάποιο θεματικό περιεχόμενο στα κανάλια hard τα οποία εξ όσων διαπιστώσαμε καλύπτουν ουσιαστικά την κατηγορία straight, καθώς η έμφαση δίνεται πρώτιστα στην ύπαρξη ωραίων γυναικών και ανδρών, σύμφωνα με τα αυστηρά κριτήρια του Penthouse. Κάθε κανάλι μεταδίδει 12 ταινίες το 24ωρο (με επαναλήψεις, αλλά όχι σε κυκλική ροή). Η ανάλυση της εικόνας είναι 1080i (1920X1080 interlacing) και το bitrate σκαρφαλώνει σε πολύ υψηλά επίπεδα, αφού τα κανάλια χρησιμοποιούν τον αποδοτικότερο αλγόριθμο MPEG-4 και απολαμβάνουν μόνα τους ολόκληρο τον αναμεταδότη! Το Bitrate των καναλιών κυμαίνεται μεταξύ των 12500-13000 Kbits/s και σαν ποιότητα εικόνας τους δίνουμε βαθμολογία 9.5/10.

SCT  - Satisfaction (+Teleitalia)      
Ο όμιλος συνολικά διαθέτει 8 κανάλια, από τα οποία όμως μόνο τα 6 εκπέμπουν σε 24ωρη βάση. Τον τελευταίο μήνα προστέθηκε και ένατο κανάλι με την ονομασία SCT HD αν και το bitrate του είναι πολύ χαμηλό και η μετάδοσή του σε κάδρο 4:3. Τα κανάλια του πακέτου είναι:
Diablo X TV1: Μεταδίδει πρόσφατες λεσβιακές και black ταινίες. Έχει αρκετές πρεμιέρες στο πρόγραμμα.
Diablo X TV2: Στο κανάλι αυτό η έμφαση δίνεται στις όμορφες γυναίκες, αλλά οι παραγωγές δεν είναι πάντα φρέσκες κάτι που βεβαίως δεν έχει ιδιαίτερη σημασία στο hardcore…
Teleitalia ή SCT 3: Το παλαιότερο ερωτικό κανάλι! Η έναρξή του χάνεται στα βάθη της αναλογικής εποχής! Σήμερα δεν είναι 24ωρο, αλλά ξεκινά στις 12:00 το βράδυ μέχρι τις 8:00 το πρωί και δείχνει κλασικές ιταλικές παραγωγές του ομίλου Satisfaction (οι άντρες πρωταγωνιστές είναι πολύ συχνά οι ίδιοι). Το λογότυπο γράφει πλέον Teleitalia, όπως και στο επόμενο κανάλι.
Teleitalia ή SCT 4: Στο κανάλι αυτό θα βρείτε τις νέες ταινίες της αγοράς, καλύπτονται βέβαια όλα τα είδη και δεν υπάρχει κάποια εξειδίκευση. Και εδώ οι μεταδόσεις είναι περίπου από 12:00 το βράδυ μέχρι 8:00 το πρωί. Την ημέρα και τα δύο κανάλια μεταδίδουν το πρόγραμμα των ιδιωτικών Teleitalia.
SCT 5 ή Boy&Boy: Όπως λέει και ο τίτλος, εδώ έχουμε πρόγραμμα με Gay ή Transexuals.
SCT 6 ή Satisfaction Prive: Εδώ έχουμε υποτίθεται prive καταστάσεις με μικρές μάσκες να κρύβουν τα πρόσωπα.
SCT 7 ή Marc Dorcel: Διαφέρει από το καθαρόαιμο κανάλι Dorcel TV του γνωστού Γάλλου παραγωγού, καθώς πολύ απλά μεταδίδει παλαιότερες ταινίες παραγωγής Marc Dorcel.
SCT HQ: Το κανάλι αυτό έχει υψηλής ποιότητας βίντεο και όντως δείχνει καθαρότερα από τα άλλα, ενώ το περιεχόμενο περιλαμβάνει όλα τα είδη. Είναι πλέον το μόνο που διατηρεί το κλασικό λογότυπο SCT.
SCT HD: Το πλέον πρόσφατο κανάλι του ομίλου σε (υποτιθέμενο) High Definition που βέβαια προς το παρόν δεν είναι, αφού το bitrate είναι γύρω στα 1000-1200 Kbps, έστω και αν η μετάδοσή του σε MPEG-4 βελτιώνει τα πράγματα! Η εικόνα είναι πάντως σχετικά προσεγμένη, ενώ το πρόγραμμα είναι γενικό και καλύπτει όλο το φάσμα των ερωτικών ειδών. Μεταδίδεται σε κάδρο 4:3, αλλά για να μην έχετε παραμόρφωση πρέπει να την «απλώσετε» σε κάλυψη πλήρους οθόνης αν έχετε τηλεόραση 16:9.
Το bitrate των περισσότερων καναλιών φτάνει μέχρι το 1.600 (1200-1600) και η ανάλυση τα 544Χ576 pixels. Βαθμολογία εικόνας 6/10 για τα SD και 7/10 για τα HQ-HD.

Red Light
Μεγάλες ανακατατάξεις στο συγκεκριμένο όμιλο, ο οποίος… ενώ είχε μείνει με ένα μόνο ενεργό κανάλι από 4 που είχε παλιά, αναστήθηκε και πάλι από τις στάχτες του ξεκινώντας και HD-3D κανάλι, ενώ εμφανίστηκε και δεύτερο κανάλι HD! Τα κανάλια του είναι:
Red Light HD-3D: Πρόκειται ουσιαστικά για τον άμεσο ανταγωνιστή των Penthouse HD. Tο κανάλι μπορεί να χαρακτηριστεί straight με ωραίες γυναίκες και άντρες και παρότι το bitrate κυμαίνεται γύρω στα 2500 Kbits/s η εικόνα είναι πολύ καλή, αφού γίνεται και οικονομία στο bandwidth με την μετάδοση σε… ψεύτικο 21:9! Η εικόνα δηλαδή σε τηλεοράσεις 16:9 εμφανίζει μαύρες μπάρες πάνω και κάτω, όπως οι ταινίες σινεμασκόπ (οπότε δεν συστήνεται για κατόχους τηλεοράσεων 4/3).
Red Light Premium: Το… μητρικό κανάλι, το μόνο που είχε από μείνει από τα παλιά Red Light και που γενικότερα έχει σκληρό περιεχόμενο!
Red Light Mix: Το κανάλι πήρε την θέση του French Lover TV και είναι μάλλον το πιο… διαστροφικό του πακέτου, αφού δείχνει τα πάντα πλην των straight καταστάσεων!
Red Light Platinum: Το κανάλι εμφανίστηκε στην θέση του XTSY και έχει καλύτερη εικόνα από τα υπόλοιπα SD κανάλια του πακέτου, ενώ το περιεχόμενό του δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη.
Red Light Velvet: Νεοσύστατο κανάλι, που αντικατέστησε το X-Dream TV και για αυτό δεν έχει διαφανεί ή ανακοινωθεί ακόμη κάποια… εξειδίκευση!
Λίγο πριν κλείσουμε το άρθρο, εμφανίστηκε και το Hustler HD-3D στο πακέτο, για το οποίο είχαμε ήδη πληροφορίες για την επικείμενη άφιξή του στην Ευρώπη. Το κανάλι είναι αμερικανικών συμφερόντων και θα ενταχθεί σίγουρα και σαν επιλογή σε διάφορες συνδρομητικές πλατφόρμες από τον Hot Bird. Προσεχώς θα υπάρξουν και μεταδόσεις σε 3D, αφού στις αρχές Ιανουαρίου το κανάλι δεν μετέδιδε ακόμη πρόγραμμα, παρά μόνο διαφημιστικά του πακέτου Red Light.
Ανάλυση 480Χ576 για τα SD με bitrate 1100-1500, 1920x1080 για το RL-HD και βαθμολογία εικόνας 6.5/10 για τα SD και 8.5/10 για το HD.

Red Hot Sex – In X World
Και έσονται τα δύο εις σάρκαν μία! Η διαχρονική πλέον κρίση επιβάλλει και συγχωνεύσεις ερωτικών καναλιών, έτσι τα 4 κανάλια του πακέτου Red Hot Sex ενώθηκαν με τα 4 του In X World (Free-XTV, XTSY, X-Dream TV, French Lover TV) και πλέον απέκτησαν διπλή ονομασία! Η μετάδοση συνεχίζεται πλέον μόνο από την συχνότητα των Red Hot, δηλαδή την 10.815H, σε αποκλειστική κωδικοποίηση Viaccess 4.0. Τα κανάλια Red Hot Sex διέθεταν εξειδίκευση, με τη συγχώνευση όμως δεν έχουν ξεκαθαρίσει τα πράγματα και προφανώς έγινε συγχώνευση και του καταλόγου ταινιών. Ιστοσελίδα διαθέτουν μόνο τα κανάλια του InXWorld πλέον (www.inxworld.com) όπου ενημερώνουν για την αλλαγή συχνότητας, δεν λένε όμως τι πρέπει να κάνουν όσοι συνδρομητές διέθεταν Irdeto κάρτα (αφού πλέον η κρυπτογράφηση του συγχωνευμένου πακέτου είναι μόνο σε Viaccess!). Τα κανάλια είναι πλέον τα: Red Hot- FreeX TV, Red Hot- XTSY,Red Hot- X Dream TV και Red Hot- French Lover TV, για τα οποία δεν έχουμε ακόμη αναλυτικότερες πληροφορίες. Το σίγουρο είναι πάντως ότι και τα 4 μαζί καλύπτουν όλα τα γούστα και δεν θα αφήσουν κανένα παραπονεμένο! Η ανάλυση τους είναι χαμηλή (352x576), αλλά αυτό στην πράξη αποτελεί προτέρημα στις χαμηλού bitrate μεταδόσεις, αφού δίνει καλύτερο τελικό αποτέλεσμα στο μάτι από ότι υψηλότερη ανάλυση με το ίδιο bitrate (το οποίο κυμαίνεται μεταξύ 1.100-1.700 και με μέσο ρυθμό 1.300 kbps). Βαθμολογία εικόνας 6/10.

Dorcel TV             
O Γάλλος Marc Dorcel είναι ένας από τους παλαιότερους παραγωγούς πορνογραφικών ταινιών και μάλιστα με ποιοτικό περιεχόμενο σε ό,τι αφορά την εικόνα και την εμφάνιση των πρωταγωνιστριών! Ο κος Dorcel είναι και παραγωγικότατος, αφού από το 1979 μέχρι σήμερα διαθέτει κατάλογο 12.500 ταινιών! Το κανάλι του Dorcel TV κρυπτογραφείται πλέον σε Viaccess, Irdeto, Seca, ώστε να διατίθεται με όσο το δυνατόν περισσότερα πακέτα. Στην αποκλειστικά γαλλόφωνη ιστοσελίδα του καναλιού (www.dorcel.com) θα βρούμε το πρόγραμμά του και μετάδοση του καναλιού σε μορφή Web TV! Μεταδίδει 12 ταινίες ημερησίως, με επαναλήψεις βέβαια, αλλά χωρίς συγκεκριμένη ροή σ’ αυτές. To bitrate του είναι κατά μέσον όρο κοντά στα 2.500 Kbits/s και η ανάλυση 544Χ576 διαθέτοντας έτσι την ποιοτικότερη εικόνα της αγοράς, γεγονός που διακρίνεται και με το μάτι! Στη γαλλική IPTV έχει ξεκινήσει σε μορφή Pay per View και το κανάλι Dorcel HD-3D! Βαθμολογία εικόνας 8/10.

Daring TV
Το κανάλι μέχρι πριν 6 μήνες ονομαζόταν XXX Xtreme, έχει έδρα την Ολλανδία και έμπαινε συνήθως σαν οψιόν σε μεγάλα συνδρομητικά πακέτα. Μεταδίδεται με κρυπτογράφηση σε πολλά συστήματα (Irdeto, Viaccess, Conax, Nagravision) και πλέον μπαίνει και σε καθαρά ερωτικές κάρτες ως συνεργαζόμενο. Έχει πολύ καλή ποιότητα εικόνας με υψηλό bitrate για SD ερωτικό κανάλι (γύρω στα 1600-2200 Kbits/s) και δείχνει κυρίως ευρωπαικές ταινίες και ανεξάρτητες παραγωγές. Η προβολή είναι 24ωρη σε 4 εξάωρους κύκλους και καλύπτονται όλα τα ερωτικά γούστα. Βαθμολογία εικόνας 7.5/10. Στους δέκτες απομνημονεύεται και δεύτερο κανάλι (Daring TV 2) που όμως έχει το ίδιο πρόγραμμα με το πρώτο (είναι όμως πιθανό να διαφοροποιηθεί).

Αυτόνομα ερωτικά κανάλια
Εκτός από τα ερωτικά πακέτα πάντως, θα πρέπει να πούμε ότι υπάρχουν και ερωτικά κανάλια που εντάσσονται σε συνδρομητικά πακέτα, όπως τα Private Spice και Dorcel TV και το σοφτ ερωτικό Playboy TV που παρέχονται με εξτρά πληρωμή στην πλατφόρμα της Nova, ενώ σε πακέτα της Δυτικής Ευρώπης διατίθενται και ερωτικά προγράμματα με την μέθοδο του Pay Per View (πληρωμής ανά ταινία).

Private Spice
Το κανάλι προήλθε από την συνένωση των καναλιών Private και Spice Platinum και κυρίως προστίθεται σαν εξτρά επιλογή σε συνδρομητικές πλατφόρμες (υπάρχει και στην Nova), παρέχεται όμως και αυτόνομη κάρτα στην μετάδοσή του από τον Hot Bird, που είναι… ακριβή για ένα κανάλι, πλην όμως μαζί με το Dorcel και το Daring θα έχετε την ποιοτικότερη εικόνα. Στην ιστοσελίδα του καναλιού www.privatespice.com θα βρείτε το πρόγραμμά του. Πρόκειται για ένα αξιόλογο κανάλι με καλή εικόνα (την καλύτερη των SD ερωτικών) που καλύπτει όλες τις ερωτικές θεματικές κατηγορίες. Το bitrate κυμαίνεται συνήθως μεταξύ 2.000-3.200 Kbps (average 2.700-2.750!) και η ανάλυση είναι η ασυνήθιστη 600Χ480 που δείχνει και την αμερικανική καταγωγή του καναλιού, αφού είναι η μέγιστη του συστήματος NTSC!

Hustler TV
Πρόκειται για διεθνές πορνογραφικό κανάλι, με έδρα την Ολλανδία αλλά μεγάλη ανάπτυξη στις ΗΠΑ. Στην Ευρώπη δεν διατίθεται σαν αυτόνομο κανάλι, αλλά εντάσσεται σε ορισμένες ψηφιακές πλατφόρμες, ενώ διαθέτει και softcore εκδοχή που ονομάζεται Blue Hustler. Η πιο εύκολη και φτηνή πρόσβαση στο κανάλι είναι από την αλβανική πλατφόρμα Tring στις 16 ανατολικά. Σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο, είναι «γενικού ενδιαφέροντος» χαρντ ερωτικό κανάλι με ταινίες κυρίως αμερικανικής παραγωγής. Για το Hustler HD-3D αναφέραμε πιο πάνω, στο πακέτο Red Light.

Αντί επιλόγου
Τα ερωτικά κανάλια είναι εδώ, ενωμένα και δυνατά και έστω κι αν αλλάζουν συνεχώς συμμαχίες…δεν βουλιάζουν! Η ζήτηση για τις (διακριτικές) υπηρεσίες τους παραμένει σημαντική και το κόστος είναι μάλλον χαμηλό, όπως θα δείτε από τις συγκεκριμένες κάρτες που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά. Στην ποιότητα της εικόνας εμφανίζεται αισθητή βελτίωση και οι κάρτες παίζουν εύκολα παντού, αν όμως έχετε παιδιά στο σπίτι φροντίστε να ενεργοποιήσετε το γονικό κλείδωμα των καναλιών (υπηρεσία που παρέχεται από όλους τους δέκτες της αγοράς).

info
Tronix, τηλ.: 23510-32461
Ψηφιακή Τεχνολογία, τηλ.: 210-8835300
Κατηγορία Αφιέρωμα, Τεύχος 29

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.