Αρθρογραφία . Πρώτη δοκιμή
Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2013 | 02:53

SpiderBox HD6000 Κύριο

Απλώνοντας τον ιστό του στο internet…

Ο νέος δορυφορικός δέκτης Spiderbox HD6000 κάνει λήψη δορυφορικών προγραμμάτων DVB-S/S2 και είναι εξοπλισμένος με 1 θύρα smartcard. Μέσω θύρας USB ο δέκτης μετατρέπεται σε PVR και παράλληλα, από την ίδια θύρα, μπορεί να μετατραπεί σε ικανότατο multimedia player. Ακολουθώντας την παράδοση των δεκτών της οικογένειας Spiderbox, διαθέτει “ενδιαφέρουσες” δικτυακές...
Γράφτηκε από: Παύλος Κερασίδης

Ο νέος δορυφορικός δέκτης Spiderbox HD6000 κάνει λήψη δορυφορικών προγραμμάτων DVB-S/S2 και είναι εξοπλισμένος με 1 θύρα smartcard. Μέσω θύρας USB ο δέκτης μετατρέπεται σε PVR και παράλληλα, από την ίδια θύρα, μπορεί να μετατραπεί σε ικανότατο multimedia player. Ακολουθώντας την παράδοση των δεκτών της οικογένειας Spiderbox, διαθέτει “ενδιαφέρουσες” δικτυακές δυνατότητες, τις οποίες απολαμβάνει μέσω θύρας RJ-45 ή ασύρματα, μέσω ενσωματωμένου Wi-Fi.

Ακολουθώντας την πετυχημένη πορεία των προκατόχων του, ο νέος SpiderBox έρχεται για λήψεις HD δορυφορικών προγραμμάτων, λειτουργία PVR και αναπαραγωγή αρχείων multimedia. Φυσικά, από έναν δέκτη που περιλαμβάνει στο όνομά του τη λέξη Spider, δε θα μπορούσαν να λείπουν οι «περιπέτειες» στον παγκόσμιο ιστό του internet!

Ο μικρών διαστάσεων δέκτης προορίζεται για δορυφορικές λήψεις DVB-S/S2 καναλιών και αποδίδει ανάλυση έως 1080p μέσω θύρας HDMI. Για τις διαδικτυακές του αναζητήσεις περιλαμβάνει θύρα RJ-45, αλλά ενσωματώνει ταυτόχρονα Wi-Fi adapter για ασύρματη σύνδεση με Router. Για παρακολούθηση κρυπτογραφημένων υπηρεσιών διαθέτει υποδοχή smartcard. Πέρα από την έξοδο υψηλής ευκρίνειας, είναι εξοπλισμένος με αναλογική σύνδεση SCART και ψηφιακή οπτική έξοδο ήχου SPDIF. Τέλος, στην πρόσοψή του φιλοξενεί θύρα USB για λειτουργία PVR και Multimedia Player.

Μενού και διαχείριση

Το OSD μενού του δέκτη είναι αρκετά συμπαθητικό, αλλά δεν περιλαμβάνει ελληνική γλώσσα. Η λίστα καναλιών είναι αρκετά λιτή, χωρίς δυνατότητες κατηγοριοποίησης των προγραμμάτων, με αποτέλεσμα να είναι απαραίτητη η χρήση των 8 λιστών αγαπημένων. Η αντιστοίχηση των προγραμμάτων στις διαθέσιμες λίστες αγαπημένων είναι πολύ εύκολη διαδικασία μέσα από το μενού TV Channel Editor. Στο συντονισμό της κεραίας, ο δέκτης δεν είχε πρόβλημα συνεργασίας με διακόπτη DiSEqC 1.0, αλλά δεν λειτούργησε με διακόπτη DiSEqC 1.1.

PVR και Multimedia

Μέσω της θύρας USB o δέκτης μπορεί να πραγματοποιήσει εγγραφές και να κάνει Timeshift. Μια εγγραφή μπορεί να ξεκινήσει άμεσα, ενώ μέσα από το μενού Adv Timer μπορούν να προγραμματιστούν έως 8 εγγραφές με χρονοδιάγραμμα. Ως Multimedia Player ο δέκτης είναι συμβατός με πληθώρα αρχείων όπως mkv, avi, mp4, mpeg, κ.ά. Κατά τη δοκιμή μας απέτυχε μονάχα στην αναπαραγωγή ήχου DTS. Κατά την αναπαραγωγή αρχείου βίντεο μπορεί να παίξει εξωτερικούς ελληνικούς υπότιτλους, διαθέτοντας επιλογή διαφορετικών κωδικοποιήσεων.

Ανάμεσα στις λειτουργίες Multimedia μπορεί να συμπεριληφθεί και η υπηρεσία προβολής YouTube, που περιλαμβάνεται στο μενού Others.

Patched Firmware

Όπως αναφέραμε αρχικά, ο SpiderBox μπορεί να συνδεθεί στο διαδίκτυο μέσω θύρας Ethernet και Wi-Fi. Αυτές τις δυνατότητες δεν τις προσφέρει μονάχα για την υπηρεσία YouTube. Στο διαδίκτυο ο χρήστης μπορεί να βρει πολύ εύκολα αρχείο που του δίνει τη δυνατότητα να απλώσει τους «ιστούς» του σε υπηρεσίες Cardsharing. Το αρχείο με κατάληξη .ssu φορτώνεται στο δέκτη μέσω USB, από την επιλογή αναβάθμισης του firmware.

Το αρχείο «αναβάθμισης» προσθέτει στο μενού Others την επιλογή Network, που περιλαμβάνει δυνατότητα χρήσης CCCam και Newcamd emulator και άλλα. Σε περίπτωση που οι επιλογές είναι κρυφές, μπορούν να εμφανιστούν με την πληκτρολόγηση του αριθμού 1111 στο μενού Others.

Τεύχος 59, Αύγουστος 2013

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ
Tuner: DVB-S/S2
Αποκρυπτογράφηση: 1 θύρα smartcard
Μέγιστη ανάλυση: 1080p
Οπτικοακουστικές θύρες: HDMI, SCART, SPDIF
Θύρες δεδομένων: USB, RJ-45, Wi-Fi ενσωματωμένο
Μνήμες: 8.000 κανάλια, 8 Λίστες αγαπημένων
INFO
  • Top Digital Network
  • Πανεπιστημίου 56, Αθήνα – Ομόνοια / Δεληγιάννη 22, Αθήνα – Μεταξουργείο
  • τηλ: 210-3301034 / 210-5240997 | fax: 210-3301038
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 101

Τεύχος 101

18-01-2017

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 101

Κυκλοφόρησε στα περίπτερα το νέο τεύχος Φεβρουαρίου του περιοδικού Ψηφιακή Τηλεόραση, πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό Security Report, που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας. Στο νέο τεύχος θα βρείτε πλούσια ύλη, με πρωτότυπα θέματα, αποκλειστικές ειδήσεις από την επικαιρότητα και φυσικά τεστ με τα καλύτερα προϊόντα του μήνα. Το νέο τεύχος στο μεγαλύτερο του μέρος κινείται στον αστερισμό του 4Κ. Η υπερ-υψηλή ευκρίνεια ή UHD είναι πλέον μια πραγματικότητα για την δορυφορική αγορά. Αυτό το μήνα συγκεντρώσαμε συνολικά 16 δέκτες UHD/4K, εκ των οποίων, οι 15 διατίθενται στην ελληνική αγορά. Δείτε τα πλεονεκτήματα και τις ιδιαιτερότητες του κάθε δέκτη και διαλέξτε αυτόν που ταιριάζει καλύτερα με την 4K τηλεόρασή σας. Σε επίπεδο ειδησεογραφίας, κάθε μήνα η Ματίνα Παπαχριστούδη, σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις από τα ρυθμιστικά ζητήματα της επίγειας ψηφιακής TV στη χώρα μας. Στο νέο τεύχος μπορείτε να διαβάσετε τις τελευταίες εξελίξεις, όσο αφορά την ανανέωση συμφωνιάς...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
  • Libra Press © Copyright 2014
  • All Rights Reserved