Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 958

20/01/2011

AMIKO SSD-550

Μικρούλης και λιτός

Γράφτηκε από: Σπύρος Σαγιάς
Πρόκειται για έναν δέκτη πολύ μικρών διαστάσεων, που φιλοδοξεί να σας εισαγάγει στον κόσμο της δορυφορικής απόλαυσης με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. H πρόσοψή του φιλοξενεί μια πορτοκαλί οθόνη στο κέντρο, που δείχνει την ώρα σε κατάσταση Standby, ενώ σε κατάσταση On τον αριθμό καναλιού και ένα πράσινο LED. Η πρόσοψη είναι ολόκληρη ένα πορτάκι, που οδηγεί αριστερά σε 7 πλήκτρα χειρισμού του δέκτη (Power, Menu, OK, αλλαγής καναλιών και αυξομείωσης έντασης) και δεξιά στη σχισμή του αναγνώστη καρτών για το ενσωματωμένο UCAS. Στην πίσω πλευρά διακρίνουμε, από αριστερά προς τα δεξιά, το ζεύγος εισόδου-εξόδου για το σήμα IF, ένα Scart, την κίτρινη έξοδο CVS, μια έξοδο 0/12V, μια αναλογική στερεοφωνική έξοδο ήχου και την αγέραστη σειριακή θύρα.

Εγκατάσταση – Ανίχνευση καναλιών

Το σύστημα κατόπτρων της ταράτσας σας υποστηρίζεται από τα πρωτόκολλα επικοινωνίας DiSEqC 1.0, 1.1, 1.2 και το λογισμικό USALS, ενώ προσφέρεται επίσης και η λειτουργία Auto DiSEqC. Η λειτουργία του DiSEqC 1.2 υπήρξε άψογη, όπως και η αποθήκευση των θέσεων των δορυφόρων. Το USALS υπήρξε αρκετά εύστοχο, ενώ στο DiSEqC 1.1 παρατηρήθηκαν κάποιες δυσκολίες. Η ανίχνευση καναλιών γίνεται με αυτόματο τρόπο από το μενού Installation/Antenna Setup, όπου με το κόκκινο πλήκτρο έχουμε ανίχνευση δορυφόρου, με το πράσινο πολλαπλών δορυφόρων και με κίτρινο και μετά κόκκινο ανίχνευση διαπομπού. Σε κάθε περίπτωση προσφέρονται τα φίλτρα όλα – ελεύθερα και όλα – τηλεοπτικά – ραδιοφωνικά, καθώς και η λειτουργία ΝΙΤ. Ο δέκτης μπορεί να πραγματοποιήσει προσθήκη, διαγραφή και ολική διαγραφή διαπομπών. Η λειτουργία Auto Scan, που πρόκειται για τυφλή ανίχνευση, υπάρχει σε όλους τους τρόπους ανίχνευσης, αλλά λειτουργεί σαν το τυπικό κατέβασμα καναλιών.

 

Μενού – Διαχείριση – Ταξινόμηση καναλιών

Ο δέκτης υποστηρίζει την ελληνική γλώσσα στα μενού του, στον EPG και στο teletext OSD, έρχεται δηλαδή πλήρης από πλευράς υποστήριξης ελληνικών. Οι δυνατότητες διαχείρισης καναλιών περιλαμβάνουν υπερπήδηση, διαγραφή, μετονομασία, κλείδωμα και μετακίνηση καναλιού. Από το μενού διαχείρισης παρέχεται και η δυνατότητα χειροκίνητης εισαγωγής των PID ενός καναλιού. Ομαδικά μπορούμε να διαγράψουμε όλα τα κανάλια από το μενού Tools/Default Setting και ανά δορυφόρο ή ανά διαπομπό διαγράφοντας έναν ή όλους τους διαπομπούς ενός δορυφόρου από το μενού Installation/TP Edit. Η ταξινόμηση γίνεται αλφαβητικά και αντιστρόφως, ανά δορυφόρο, με πρώτα τα ελεύθερα και μετά τα κρυπτογραφημένα ή με πρώτα τα κλειδωμένα κανάλια. Προηγμένη αλφαβητική αναζήτηση έχουμε τύπου string που ενεργοποιείται με το πλήκτρο Find και είναι πολύ εύχρηστη. Η λειτουργία Find και η επιλογή δορυφόρου προσφέρονται και στο μενού διαχείρισης καναλιών, πράγμα που κάνει αρκετά εύκολη τη δημιουργία θεματικών λιστών.

 

Εργονομία – Λειτουργικότητα

Το τηλεχειριστήριο του δέκτη είναι τυπικού μεγέθους, πιάνεται άνετα με ένα χέρι και η εργονομία των πλήκτρων είναι σωστή και επιτρέπει τη χρήση των βασικών λειτουργιών μόνο με τον αντίχειρα. Με το πλήκτρο Exit βγαίνει κανείς από τα μενού σε όποιο επίπεδο και αν βρίσκεται, ενώ με το Menu επανέρχεται στο προηγούμενο επίπεδο. Η επιλογή ταξινόμησης διατηρείται και μετά από έξοδο από τη λίστα καναλιών και μετά από κλείσιμο (standby) του δέκτη. Ο δέκτης μπορεί να αποθηκεύσει στην εσωτερική μνήμη flash που διαθέτει ένα τηλεοπτικό καρέ, το οποίο εμφανίζεται με επιλογή από τα μενού ή στο boot ή όταν ακούτε ραδιόφωνο.

Ποιότητα εικόνας

Η εικόνα του δέκτη είναι πολύ καλή έως άριστη στα SD κανάλια υψηλού bitrate, ενώ βλέπονται και τα κανάλια χαμηλού bitrate. O scaler της συσκευής δεν φάνηκε να ασχολείται με τις υποχρεώσεις του.

 

Highlights

  1. Το μενού του Amiko ομιλεί ελληνικά.
  2. Η λειτουργία Find επιτρέπει την εύκολη ανεύρεση των καναλιών.
  3. Το περιβάλλον διαχείρισης των καναλιών.

ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΝ ΔΕΝ ΣΕ ΧΩΡΑΝΕ ΜΗΝ ΤΙΣ ΒΑΛΕΙΣ

  1. Η λίστα καναλιών και οι λειτουργίες ταξινόμησης.
  2. Το μωσαϊκό 9 εικόνων.

Με μια ματιά

Τμήμα αποκρυπτογράφησης: 1xUCAS

Θέσεις μνήμης: 4.000 τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά κανάλια, 8+8 λίστες αγαπημένων.

Ταχύτητα ανίχνευσης Hot Bird: 20,7 διαπομποί/min (108 διαπομποί σε 5min 13sec)

Αριθμός ανιχνευθέντων καναλιών Hot Bird: 1.256 TV – 400 Radio (NIT: Ναι)

Ταχύτητα πλοήγησης: 31 κανάλια/sec (1.000 κανάλια σε 32sec)

Συνδέσεις ΑV: 1xSCART (1xRGB out), 1xRCA video out (CVS), 2xRCA audio out (Stereo), 1xIF in, 1xIF out.

Άλλα: Θύρα RS-232, έξοδος 0/12V, DiSEqC 1.0, 1.1 και 1.2, USALS, Auto DiSEqC, PiG, ελληνικά μενού, ελληνικό teletext OSD και VBI, zoom, πάγωμα εικόνας, μωσαϊκό 9x, χρονοπρογραμματισμός 8 συμβάντων, γονικός έλεγχος, 3 παιχνίδια.

Η γνώμη μας: Πολύ μικρού μεγέθους λειτουργικός δέκτης με βασικές εισαγωγικές δυνατότητες.

 

info

AstraSat, Κ. Καραμανλή 35, Ιωνία Θεσσαλονίκης, τηλ.: 2310-784232, fax: 2310-782251, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., site: www.astrasat.gr.

Έκθεση εικόνων

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.