Αρθρογραφία . Πρώτη δοκιμή
Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2011 | 02:00

AMIKO SSD-550

Μικρούλης και λιτός

Εγκατάσταση – Ανίχνευση καναλιών

Το σύστημα κατόπτρων της ταράτσας σας υποστηρίζεται από τα πρωτόκολλα επικοινωνίας DiSEqC 1.0, 1.1, 1.2 και το λογισμικό USALS, ενώ προσφέρεται επίσης και η λειτουργία Auto DiSEqC. Η λειτουργία του DiSEqC 1.2 υπήρξε άψογη, όπως και η αποθήκευση των θέσεων των δορυφόρων. Το USALS υπήρξε αρκετά εύστοχο, ενώ στο DiSEqC 1.1 παρατηρήθηκαν κάποιες δυσκολίες. Η ανίχνευση καναλιών γίνεται με αυτόματο τρόπο από το μενού Installation/Antenna Setup, όπου με το κόκκινο πλήκτρο έχουμε ανίχνευση δορυφόρου, με το πράσινο πολλαπλών δορυφόρων και με κίτρινο και μετά κόκκινο ανίχνευση διαπομπού. Σε κάθε περίπτωση προσφέρονται τα φίλτρα όλα – ελεύθερα και όλα – τηλεοπτικά – ραδιοφωνικά, καθώς και η λειτουργία ΝΙΤ. Ο δέκτης μπορεί να πραγματοποιήσει προσθήκη, διαγραφή και ολική διαγραφή διαπομπών. Η λειτουργία Auto Scan, που πρόκειται για τυφλή ανίχνευση, υπάρχει σε όλους τους τρόπους ανίχνευσης, αλλά λειτουργεί σαν το τυπικό κατέβασμα καναλιών.

 

Μενού – Διαχείριση – Ταξινόμηση καναλιών

Ο δέκτης υποστηρίζει την ελληνική γλώσσα στα μενού του, στον EPG και στο teletext OSD, έρχεται δηλαδή πλήρης από πλευράς υποστήριξης ελληνικών. Οι δυνατότητες διαχείρισης καναλιών περιλαμβάνουν υπερπήδηση, διαγραφή, μετονομασία, κλείδωμα και μετακίνηση καναλιού. Από το μενού διαχείρισης παρέχεται και η δυνατότητα χειροκίνητης εισαγωγής των PID ενός καναλιού. Ομαδικά μπορούμε να διαγράψουμε όλα τα κανάλια από το μενού Tools/Default Setting και ανά δορυφόρο ή ανά διαπομπό διαγράφοντας έναν ή όλους τους διαπομπούς ενός δορυφόρου από το μενού Installation/TP Edit. Η ταξινόμηση γίνεται αλφαβητικά και αντιστρόφως, ανά δορυφόρο, με πρώτα τα ελεύθερα και μετά τα κρυπτογραφημένα ή με πρώτα τα κλειδωμένα κανάλια. Προηγμένη αλφαβητική αναζήτηση έχουμε τύπου string που ενεργοποιείται με το πλήκτρο Find και είναι πολύ εύχρηστη. Η λειτουργία Find και η επιλογή δορυφόρου προσφέρονται και στο μενού διαχείρισης καναλιών, πράγμα που κάνει αρκετά εύκολη τη δημιουργία θεματικών λιστών.

 

Εργονομία – Λειτουργικότητα

Το τηλεχειριστήριο του δέκτη είναι τυπικού μεγέθους, πιάνεται άνετα με ένα χέρι και η εργονομία των πλήκτρων είναι σωστή και επιτρέπει τη χρήση των βασικών λειτουργιών μόνο με τον αντίχειρα. Με το πλήκτρο Exit βγαίνει κανείς από τα μενού σε όποιο επίπεδο και αν βρίσκεται, ενώ με το Menu επανέρχεται στο προηγούμενο επίπεδο. Η επιλογή ταξινόμησης διατηρείται και μετά από έξοδο από τη λίστα καναλιών και μετά από κλείσιμο (standby) του δέκτη. Ο δέκτης μπορεί να αποθηκεύσει στην εσωτερική μνήμη flash που διαθέτει ένα τηλεοπτικό καρέ, το οποίο εμφανίζεται με επιλογή από τα μενού ή στο boot ή όταν ακούτε ραδιόφωνο.

Ποιότητα εικόνας

Η εικόνα του δέκτη είναι πολύ καλή έως άριστη στα SD κανάλια υψηλού bitrate, ενώ βλέπονται και τα κανάλια χαμηλού bitrate. O scaler της συσκευής δεν φάνηκε να ασχολείται με τις υποχρεώσεις του.

 

Highlights

  1. Το μενού του Amiko ομιλεί ελληνικά.
  2. Η λειτουργία Find επιτρέπει την εύκολη ανεύρεση των καναλιών.
  3. Το περιβάλλον διαχείρισης των καναλιών.

ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΝ ΔΕΝ ΣΕ ΧΩΡΑΝΕ ΜΗΝ ΤΙΣ ΒΑΛΕΙΣ

  1. Η λίστα καναλιών και οι λειτουργίες ταξινόμησης.
  2. Το μωσαϊκό 9 εικόνων.

Με μια ματιά

Τμήμα αποκρυπτογράφησης: 1xUCAS

Θέσεις μνήμης: 4.000 τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά κανάλια, 8+8 λίστες αγαπημένων.

Ταχύτητα ανίχνευσης Hot Bird: 20,7 διαπομποί/min (108 διαπομποί σε 5min 13sec)

Αριθμός ανιχνευθέντων καναλιών Hot Bird: 1.256 TV – 400 Radio (NIT: Ναι)

Ταχύτητα πλοήγησης: 31 κανάλια/sec (1.000 κανάλια σε 32sec)

Συνδέσεις ΑV: 1xSCART (1xRGB out), 1xRCA video out (CVS), 2xRCA audio out (Stereo), 1xIF in, 1xIF out.

Άλλα: Θύρα RS-232, έξοδος 0/12V, DiSEqC 1.0, 1.1 και 1.2, USALS, Auto DiSEqC, PiG, ελληνικά μενού, ελληνικό teletext OSD και VBI, zoom, πάγωμα εικόνας, μωσαϊκό 9x, χρονοπρογραμματισμός 8 συμβάντων, γονικός έλεγχος, 3 παιχνίδια.

Η γνώμη μας: Πολύ μικρού μεγέθους λειτουργικός δέκτης με βασικές εισαγωγικές δυνατότητες.

 

info

AstraSat, Κ. Καραμανλή 35, Ιωνία Θεσσαλονίκης, τηλ.: 2310-784232, fax: 2310-782251, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., site: www.astrasat.gr.

Έκθεση εικόνων

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 114

Τεύχος 114

20-02-2018

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 114

Κυκλοφόρησε στα περίπτερα το νέο τεύχος Μαρτίου του περιοδικού Ψηφιακή Τηλεόραση, πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό Security Report, που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας. Όπως θα δείτε και μόνοι σας, ούτε το νέο τεύχος είναι ένα τεύχος «ψυγείο» με συναρμολόγηση θεμάτων σε περιοδικό, αλλά ένα τεύχος που ακολουθεί την αγορά, την επικαιρότητα και καταστρώνει την ύλη του, σύμφωνα με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του ρεπορτάζ, όπως αυτό διαμορφώνεται κάθε μήνα. Μετά από τους UHD δέκτες και τα UHD images, που παρουσιάσαμε στα προηγούμενα τεύχη, ήρθε η σειρά των UHD καναλιών. Όλα τα δορυφορικά UHD κανάλια, περνούν από τις σελίδες του περιοδικού, μαζί με κριτική για το περιεχόμενο τους και πλήρη στοιχεία λήψης τους. Η διεθνής έκθεση Cabsat 2018, που απευθύνεται στην τηλεοπτική αγορά της Ασίας και της Άπω Ανατολής είχε φέτος δύο ελληνικές εταιρίες. ΒΙΟΚΑΛ και Lemco έδωσαν ελληνικό χρώμα στην διεθνή αραβική έκθεση. Όσο αφορά τα τεστ, αυτό το μην ξεχωρίζει ο νέος οικον...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
  • Libra Press © Copyright 2014
  • All Rights Reserved