Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 958

23/10/2010

Televes V-HD

V… for Televes!

Γράφτηκε από: Παύλος Κερασίδης
Πιστή στην εντυπωσιακή εμφάνιση, η Televes παρουσιάζει τη νέα μικρή διπλή κεραία της V-HD. Ντυμένη πάντα στα πορτοκαλί, η κεραία προορίζεται κυρίως για τα αστικά κέντρα, δίνοντας πολλές δυνατότητες προσαρμογής.
Η νέα κεραία της Televes ακούει στο όνομα V-HD και ακολουθεί πιστά τα βήματα των μοντέλων που έκαναν την εταιρεία από τις πιο "πολυφορεμένες" στην ταράτσα. Με τα πλαστικά τμήματα της κεραίας βαμμένα στο χαρακτηριστικό πορτοκαλί της ισπανικής εταιρείας, η εμφάνιση της V-HD είναι σίγουρα υψηλής αισθητικής, διαθέτοντας λεπτομέρεια στη σχεδίαση.

Η κεραία είναι περισσότερο προσανατολισμένη προς τις ταράτσες των αστικών κέντρων, με το μεσαίο προς μικρό της μέγεθος να μπορεί να καλύψει πληθώρα περιπτώσεων. Η κεραία είναι διπλή και αποδίδει 15dB. Ωστόσο, αυτό που την κάνει αρκετά εύχρηστη στη ρύθμιση, είναι η προέκταση πίσω από τους ανακλαστήρες, όπου πιάνει ο σφικτήρας, δίνοντας δυνατότητα ρύθμισης μεγάλης γωνίας tilt. Παρακάτω συνοψίζουμε μερικά από τα χαρακτηριστικά της κεραίας:

  • Κατασκευασμένη από αλουμίνιο.

  • Θωρακισμένο κουτί σύνδεσης.

  • Δίπολο προστατευμένο με πλαστικό ABS.

  • Ανοιχτό-κλειστό δίπολο για ρύθμιση απόκρισης συχνότητας.

  • Μέγεθος κατάλληλο για πληθώρα εγκαταστάσεων.

 

Η V-HD στην πράξη

Η κεραία έρχεται σε πολύ μικρό έγχρωμο καλαίσθητο κουτί για εύκολη μεταφορά. Η πολύ προσεγμένη της σχεδίαση δεν προβληματίζει κατά την συναρμολόγηση των στοιχείων, με το θεωρητικό σχέδιο που εσωκλείει να συμβαδίζει απόλυτα με την πράξη.

Πρόκειται για μια κεραία που σίγουρα θα κρατήσει μέσα στο χρόνο και δεν πρόκειται να αλλοιωθεί, αφού είναι κυρίως κατασκευασμένη από αλουμίνιο και πλαστικό, διαθέτοντας ταυτόχρονα τον σφιχτήρα και το τμήμα που συγκρατεί τους ανακλαστήρες, κατασκευασμένα από συμπαγές χάλυβα. Η προέκταση πίσω από τους ανακλαστήρες, όπου πιάνει ο σφιχτήρας, επιτρέπει μεγάλη ρύθμιση της γωνίας tilt της κεραίας.

Το φάσμα που λάβαμε από την έξοδο "F" της V-HD ήταν πολύ ικανοποιητικό, παρουσιάζοντας αρκετά ομοιόμορφη απολαβή σε όλο το συχνοτικό εύρος των UHF. Μάλιστα, παρά το μέγεθός της, κατάφερε να "κατεβάσει" τα ψηφιακά κανάλια της Digea, σε μια περιοχή με ιδιαίτερο πρόβλημα στη λήψη τους.

 

Highligts

1. Η κεραία διαθέτει πολύ ισχυρά μέταλλα στα καίρια σημεία του σφιχτήρα και του συνδέσμου που συγκρατεί τους ανακλαστήρες.

2. Η απολαβή της κεραίας απέδωσε ένα ομοιογενές φάσμα και κατέβασε τα ψηφιακά κανάλια, σε περιοχή με ιδιαίτερο πρόβλημα στη λήψη τους.

 

info

Neco Group, 16o χλμ. Θεσσαλονίκης-Λαγκαδά, Περιβολάκι - Λαγκαδά (παραπλεύρως Εγνατίας Οδού), τηλ.: 23940-20601, 210-8547702, fax: 23940-20609, site: www.necogroup.gr, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.