Skip to main content
DIABASTE DWREAN DIG 187
TM 493
SECURITY REPORT 149
satpraxis 2022
ImageTech Photovision 2024
now 33 2022

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20 Οκτωβρίου 2010 03:00

Amiko STHD-8800

Με επίκεντρο την πληρότητα

Γράφει: Σπύρος Σαγιάς
d8b51c865d4592b0c67a08a55db302e0 XL 59bbea59

Με δυνατότητα λήψης επίγειων (ΕΡΤ και Digea) και δορυφορικών καναλιών, ακόμη και αν αυτά είναι υψηλής ευκρίνειας (HD), λειτουργίες PVR, καθώς και πλήρεις δυνατότητες δικτύωσης, ο πρωτοεμφανιζόμενος στην ελληνική αγορά Amiko δείχνει από την αρχή ότι ήρθε… για να μείνει!Ο Amiko είναι ένας δέκτης combo που έρχεται με καλοφινιρισμένη κατάμαυρη εμφάνιση. Η γαλαζοπράσινη οθόνη του στο κέντρο της πρόσοψης δείχνει ώρα και όνομα συντονισμένου καναλιού σε κατάσταση On, καθώς και μερικές μικροπληροφορίες, ενώ σε κατάσταση Standby ανάβει ένα κόκκινο LED, διατηρείται η ώρα και αναγράφεται η λέξη Standby. Με ρύθμιση από τα μενού μπορούμε να σβήσουμε τελείως την οθόνη στο Standby και να μείνει μόνο το κόκκινο LED. Ολόκληρη η πρόσοψη ανοίγει και βλέπουμε αριστερά της οθόνης 7 στρογγυλά πλήκτρα (Power, Menu, OK, αυξομείωσης έντασης και αλλαγής καναλιών) και δεξιά δύο αναγνώστες καρτών και δύο θύρες CI.

Στην πίσω πλευρά διακρίνουμε, από αριστερά προς τα δεξιά, το ζεύγος εισόδου-εξόδου για το επίγειο σήμα RF, την τριπλή έξοδο συνιστωσών, την κίτρινη έξοδο CVS, μια αναλογική στερεοφωνική έξοδο ήχου, το ζεύγος εισόδου-εξόδου για το σήμα IF, μια θύρα USB, την έξοδο HDMI με δυνατότητα Dolby Digital, δύο Scart, μια θύρα Ethernet, μια έξοδο 12V, μια οπτική ψηφιακή έξοδο ήχου με δυνατότητα Dolby Digital, τη σειριακή θύρα και έναν διακόπτη On – Off.

 

Εγκατάσταση – Ανίχνευση καναλιών

Το σύστημα κατόπτρων της ταράτσας σας υποστηρίζεται από τα πρωτόκολλα επικοινωνίας DiSEqC 1.0, 1.1, 1.2 και το λογισμικό USALS, ενώ προσφέρεται επίσης και η λειτουργία Auto DiSEqC. Η κίνηση του μοτέρ με εντολές DiSEqC 1.2 και η αποθήκευση των θέσεων των δορυφόρων υπήρξε άψογη, οι εντολές όμως DiSEqC 1.1 και το USALS παρουσίασαν κάποια προβλήματα. Η ανίχνευση καναλιών μπορεί να γίνει με αυτόματο τρόπο από το μενού Auto Installation, όπου ανιχνεύεται πρώτα ποιον δορυφόρο βλέπει κάθε θύρα DiSEqC 1.0 και ακολουθεί το κατέβασμα, και από το μενού Satellite Installation. Εδώ μπορούμε να κάνουμε ανίχνευση ανά δορυφόρο ή διαπομπό με δυνατότητα χρήσης της λειτουργίας ΝΙΤ και εφαρμογής των φίλτρων όλα – ελεύθερα και όλα – τηλεοπτικά – ραδιοφωνικά. Από το μενού TP Scan o δέκτης μπορεί να πραγματοποιήσει προσθήκη και διαγραφή διαπομπού, καθώς και ολική διαγραφή διαπομπών ενός δορυφόρου. Ο επίγειος δέκτης προσφέρει αυτόματη και χειροκίνητη ανίχνευση, ενώ επιτρέπει και αριθμητική εισαγωγή της συχνότητας.

 

HD

Ο δέκτης διαθέτει δυνατότητα εμφάνισης λίστας HD καναλιών, που είναι μια από τις λειτουργίες ταξινόμησης. Το σήμα HD, ρυθμίζεται από τo υπομενού A/V Control ή με το πλήκτρο P/N σε 1.080i/50Hz, 1.080i/60Hz, 720p/50Hz, 720p/60Hz, 576p, 480p, Auto και by Native TV ανεξάρτητα του σήματος εισόδου. Τα δύο τελευταία δεν έδειξαν να λειτουργούν όπως έπρεπε.

 

Μενού – διαχείριση – ταξινόμηση καναλιών

Τα μενού του δέκτη υποστηρίζουν την ελληνική γλώσσα. Ο ηλεκτρονικός οδηγός προγράμματος υποστηρίζει ελληνικά μόνο στα επίγεια κανάλια. Η απόχρωση των μενού είναι μπλε με καταδείκτη μαύρο φόντο σε λευκά γράμματα. Η λίστα καναλιών μπορεί να εμφανιστεί σε μία, δύο ή τρεις στήλες με επιλογή από τα μενού και πιστεύουμε ότι θα μονιμοποιήσετε την τρίστηλη εμφάνιση. Οι δυνατότητες διαχείρισης καναλιών περιλαμβάνουν μετακίνηση, κλείδωμα, διαγραφή μετονομασία και υπερπήδηση καναλιού. Ομαδικά μπορούμε να διαγράψουμε τα κανάλια με διάφορους τρόπους, ανάλογα με την επιλεγμένη ταξινόμηση. Πραγματοποιείται και ολική διαγραφή από το υπομενού Default Setting. Η ταξινόμηση γίνεται αλφαβητικά και αντιστρόφως ή εμφανίζεται είδος προηγμένης αλφαβητικής αναζήτησης, ανά δορυφόρο, ανά διαπομπό, ανά πάροχο και ανά σύστημα κρυπτογράφησης, ενώ μπορούμε να εμφανίσουμε μόνο τα επίγεια κανάλια, καθώς και πρώτα τα ελεύθερα και μετά τα κρυπτογραφημένα και αντιστρόφως. Προηγμένη αλφαβητική αναζήτηση υπάρχει και τύπου string που ενεργοποιείται με το πλήκτρο Find.

 

USBPVR

Στη θύρα USB του δέκτη μπορεί να συνδεθεί USB stick ή σκληρός δίσκος για την αναπαραγωγή αρχείων mp3, bmp και jpg, για τις εγγραφές όμως θα επιστρατεύσετε μόνο μεγάλη χωρητικότητα.

Μπορούμε να παρακολουθούμε ένα πρόγραμμα, ενώ γράφουμε ένα άλλο υπό την προϋπόθεση ότι και τα δύο βρίσκονται στον ίδιο διαπομπό (είναι δυνατόν το ένα να είναι επίγειο και το άλλο δορυφορικό). Για να σταματήσουμε την εγγραφή πρέπει να επιστρέψουμε στο εγγραφόμενο κανάλι. Μια κάρτα ελέγχου της ταχύτητας της σύνδεσης USB ενημερώνει για τις δυνατότητες εγγραφής, που εξαρτώνται και από τον αριθμό των εγγεγραμμένων αρχείων. Προς διευκόλυνσή μας τα κανάλια που δεν μπορούμε να συμπεριλάβουμε στην ταυτόχρονη εγγραφή – θέαση φαίνονται στη λίστα καναλιών απενεργοποιημένα.

Όσον αφορά τη διαχείριση μπορούμε να φορμάρουμε τον σκληρό δίσκο κατά FAT32, να ενημερωθούμε για τον διαθέσιμο χώρο του δίσκου και για τα στοιχεία κάθε εγγραφής, να μετονομάσουμε, διαγράψουμε και κλειδώσουμε τις εγγραφές μας.

Κατά την αναπαραγωγή μιας εγγραφής μπορούμε να κινηθούμε προς τα μπρος ή προς τα πίσω με 2x, 4x, 8x, 16x και 24x πλέον της κανονικής ταχύτητας. Η αργή κίνηση προσφέρεται σε 1/2x, 1/4x και 1/8x της κανονικής μπρος – πίσω, ενώ υποστηρίζεται και η λειτουργία time shift, την οποία ενεργοποιούμε από τα μενού.

 

Εργονομία – Λειτουργικότητα

Το τηλεχειριστήριο του δέκτη χαρακτηρίζεται κανονικό σε μέγεθος, πιάνεται άνετα με ένα χέρι και η εργονομία των πλήκτρων επιτρέπει την καθημερινή χρήση μόνο με τον αντίχειρα. Η επιλογή Scan type κατά τη δορυφορική ανίχνευση περιλαμβάνει τις δυνατότητες manual και auto που δεν δείχνουν να διαφοροποιούνται ως προς τη λειτουργία τους. Σήμα στο Scart έχουμε μόνο στη ρύθμιση RGB, οπότε όταν έχετε μόνο τέτοια σύνδεση πρέπει να προσέξετε μη χάσετε την εικόνα. Με το πλήκτρο Exit βγαίνει κανείς από τα μενού σε όποιο επίπεδο και αν βρίσκεται, ενώ με το Menu επανέρχεται στο προηγούμενο επίπεδο. Η εισαγωγή ενός καναλιού σε λίστα αγαπημένων γίνεται πολύ απλά με το κίτρινο πλήκτρο (property) που εμφανίζεται κάτω από τη λίστα καναλιών. Η επιλογή ταξινόμησης διατηρείται και μετά από έξοδο από τη λίστα καναλιών, ακόμα μάλιστα και μετά από κλείσιμο (standby) του δέκτη. Ο δέκτης κλείνει και τον σκληρό δίσκο σε κατάσταση Standby.

 

Ποιότητα εικόνας

Η εικόνα των HD καναλιών υψηλής ευκρίνειας (το λέμε έτσι, γιατί ο δέκτης βαφτίζει HD τα κανάλια που εκπέμπουν σε MPEG-4, όπως αυτά της Digea, που δεν είναι HD) είναι πολύ καλή, αλλά όχι άριστη. Το ίδιο ισχύει με τα «καλά» κανάλια SD. Ο scaler δεν φάνηκε να έχει ιδιαίτερη διάθεση να βοηθήσει.

 

Highlights

  1. Το βασικό μενού του Amiko.

  2. Η λειτουργία Find για εύκολη ανεύρεση των καναλιών.

  3. Η τρίστηλη λίστα καναλιών με τις δυνατότητες ταξινόμησης.

  4. Το περιβάλλον διαχείρισης των καναλιών.

  5. Η κάρτα ανίχνευσης επίγειων καναλιών.

  6. Οι ρυθμίσεις internet.

  7. Οι δυνατότητες διαχείρισης των εγγραφών.

  8. Η κάρτα ελέγχου ταχύτητας USB.

  9. Η αναλυτική καρτέλα πληροφοριών του καναλιού.

 

Με μια ματιά

Συσκευή αποθήκευσης: Εξωτερική USB

Τμήμα αποκρυπτογράφησης: 2xUCAS, 2CI

Θέσεις μνήμης: 8.000 τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά κανάλια, 32+32 λίστες αγαπημένων.

Ταχύτητα ανίχνευσης Hotbird: 13,9 διαπομποί/min (107 διαπομποί σε 7min 41sec)

Αριθμός ανιχνευθέντων καναλιών Hotbird: 1.429 TV – 396 Radio (NIT: Ναι)

Επίγεια λήψη: HD MPEG-2/4, κανάλια 5-13, 21-69

Ταχύτητα πλοήγησης: 30 κανάλια/sec (1.000 κανάλια σε 33sec)

Συνδέσεις ΑV: 1xHDMI, 3xRCA component out, 2xSCART (1xRGB out), 1xRCA video out (CVS), 2xRCA audio out (Stereo), 1xToslink digital audio out, 1xIF in, 1xIF out, 1xRF in, 1xRF out

Άλλα: Θύρα Ethernet, θύρα USB, θύρα RS-232, έξοδος 12V, DiSEqC 1.0, 1.1 και 1.2, USALS, Auto DiSEqC, PiG, UHF modulator, ελληνικά μενού, ελληνικός EPG (επίγειος), ελληνικό teletext OSD και VBI, zoom, πάγωμα εικόνας, χρονοπρογραμματισμός 8 συμβάντων, sleep timer, γονικός έλεγχος, mp3 player, jpg viewer, time shift, 3 παιχνίδια.

Τιμή: -€

Η γνώμη μας: Έχει απ’ όλα και θα σας ικανοποιήσει.

 

info

AstraSat, Κ. Καραμανλή 35, Ιωνία Θεσσαλονίκης, τηλ.: 2310-784232, fax: 2310-782251, e-mail: astrasat@the.forthnet.gr, site: www.astrasat.gr.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

  • Fracarro D-Matrix 4S EVO

    Fracarro D-Matrix 4S EVO

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του D-Matrix 4S EVO της ιταλικής Fracarro. Το νέο αυτό Headend διαθέτει 4 ανεξάρτητες δορυφορικές εισόδους DVB-S2 και 4x modulators DVB-T / DVB-C κατ’ ...
  • Promax Ranger: Ολοκληρώθηκε η ομάδα εκπαιδευτικών video

    Promax Ranger: Ολοκληρώθηκε η ομάδα εκπαιδευτικών video

    Είναι πλέον διαθέσιμη η τέταρτη και τελευταία ομάδα εκπαιδευτικών video με ελληνική περιγραφή για τα πεδιόμετρα Promax Ranger. Τα συγκεκριμένα video έχουν προστεθεί στην Playlist Πεδιόμετρα RANGER...
  • Meliconi AT 49 USB

    Meliconi AT 49 USB

    Η εσωτερική κεραία Meliconi AT 49 USB με ενσωματωμένο ενισχυτή 49dB, είναι κατάλληλη για τη λήψη ψηφιακών σημάτων επίγειας τηλεόρασης (DVB-T), ψηφιακών σημάτων επίγειας τηλεόρασης υψηλής ευκρίνεια...
  • Engel AN7123 / AN7126 / AN7143

    Engel AN7123 / AN7126 / AN7143

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή νέας σειράς LNB φλάντζας της Engel. Περιλαμβάνει τα single LNB AN7123, twin LNB AN7126 και quattro LNB AN7143, τα οποία διαθέτουν 1x, 2x και 4x εξόδους...
  • Ikusi FlasHD HDTF-C48V & HDTF-C48G

    Ikusi FlasHD HDTF-C48V & HDTF-C48G

    Οι πιο ισχυρές επίγειες κεραίες της Ikusi είναι τα μοντέλα FlasHD και συγκεκριμένα τα HDTF-C48V & HDTF-C48G σε πράσινο και γκρι χρώμα. Με αξιόλογα χαρακτηριστικά και ισχυρή απόρριψη υψηλότερων...
  • Icy Box IB-LAN301-C3

    Icy Box IB-LAN301-C3

    Απολαύστε το διαδίκτυο χωρίς περιορισμούς: Με ρυθμό μεταφοράς δεδομένων έως και 2,5Gbit, ο αντάπτορας δικτύου IB-LAN301-C3 της Icy Box σάς προσφέρει εξαιρετικά γρήγορη σύνδεση. Αυτό έχει ως αποτέλ...
  • AVM FRITZ!Box 5530 Fiber

    AVM FRITZ!Box 5530 Fiber

    Το FRITZ!Box 5530 Fiber είναι ένα υπερσύγχρονο modem / router από τη γερμανική AVM, το οποίο έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για δίκτυα οπτικής ίνας. Είναι το απόλυτο modem / router για συνδέσεις Fib...
  • Σεμινάρια AstraSat: Συστήματα οπτικών ινών και νέα επαγγελματικά συστήματα Headend Fracarro

    Σεμινάρια AstraSat: Συστήματα οπτικών ινών και νέα επαγγελματικά συστήματα Headend Fracarro

    Η εταιρεία AstraSat σε συνεργασία με την ιταλική Fracarro Radioindustrie πραγματοποίησε με επιτυχία στη Θεσσαλονίκη το σεμινάριο με θέματα «Συστήματα Οπτικών Ινών για την κατανομή τηλεοπτικού σήμα...
  • TP-Link ER706W-4G

    TP-Link ER706W-4G

    Η TP-Link παρουσιάζει το νέο ασύρματο router ER706W-4G, το οποίο παρέχει συνδεσιμότητα στο διαδίκτυο μέσω των κεραιών της κινητής τηλεφωνίας, με δυνατότητα υποστήριξης 4G+ Cat6. Η συσκευή διαθέτει...
  • Kakusiga KK-12101

    Kakusiga KK-12101

    Η εταιρεία KAL Electronics ανακοινώνει την παραλαβή ενός νέου φορητού ηχοσυστήματος που συνδυάζει κομψή εμφάνιση και μοντέρνο σχεδιασμό. Πρόκειται για το Kakusiga KK-12101, το οποίο είναι ένα ηχεί...
  • Ekselans AP 1200 W2

    Ekselans AP 1200 W2

    Το AP 1200 W2 της Ekselans είναι ένα ιδιαίτερα αξιόλογο και συμπαγές Access Point για χρήση σε εσωτερικό χώρο, με πλειάδα δυνατοτήτων διαχείρισης για κάθε είδους εφαρμογή ασύρματης πρόσβασης. Το σ...
  • Nedis TVSM6050BK

    Nedis TVSM6050BK

    Η επιδαπέδια βάση τηλεόρασης TVSM6050BK της Nedis διαθέτει κομψή και μοντέρνα εμφάνιση, συνδυάζοντας παράλληλα τη σωστή τοποθέτηση της τηλεόρασής σας στον χώρο σας. Είναι κατάλληλη για τηλεοράσεις...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Ψηφιακή Τηλεόραση, Απρίλιος 2024

    Ψηφιακή Τηλεόραση, Απρίλιος 2024

    Κυκλοφορεί το νέο τεύχος Απριλίου 2024 του περιοδικού "Ψηφιακή Τηλεόραση" μαζί με το "Security Report" Το νέο τεύχος Απριλίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περι...
  • Μεγάλη επιτυχία για την Athens Electronix 2024!

    Μεγάλη επιτυχία για την Athens Electronix 2024!

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • TP-Link EAP683 LR, EAP211-Bridge kit & EAP625-Outdoor HD

    TP-Link EAP683 LR, EAP211-Bridge kit & EAP625-Outdoor HD

    Η TP-Link διευρύνει την οικογένεια των συσκευών Omada, παρουσιάζοντας 3 νέα wireless Access Points. Πρόκειται για τα EAP683 LR, EAP211-Bridge KIT και EAP625-Outdoor HD, τα οποία προσφέρουν αξεπέρα...