Αρθρογραφία . Πρώτη δοκιμή
Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2014 | 00:00

Televes 1121 Κύριο

Ιδανική για αστικές περιοχές

Ελαφριά, αποδοτική, καλαίσθητη, οικονομική… Η κεραία της Televes διαθέτει το κατάλληλο μέγεθος για να καλύψει πληθώρα εφαρμογών, αφού ούτε μικρή, αλλά ούτε μεγάλη μπορούμε να την χαρακτηρίσουμε. Το σίγουρο είναι ότι διαθέτει την ταυτότητα της ποιοτική ισπανικής εταιρίας και τα χαρακτηριστικά της χρώματα.
Γράφτηκε από: Παύλος Κερασίδης

Η κεραία 1121 είναι σίγουρα «παιδί» της Televes, όχι μονάχα εξαιτίας του χαρακτηριστικού πορτοκαλί χρώματος που έχουν τα πλαστικά τμήματά της, αλλά κυρίως λόγω των ποιοτικών της υλικών. Μικρές λεπτομέρειες, όπως η στιβαρότητα της δαγκάνας, οι μελετημένες συνδέσεις, το καλό μέταλλο και η μόνωση του διπόλου, είναι στοιχεία που κάνουν μια κεραία να ξεχωρίζει. Αυτές τις λεπτομέρειες παρατηρήσαμε κατευθείαν όταν ανεβάσαμε την Televes στην ταράτσα για δοκιμή.

Χαρακτηριστικά και εφαρμογή

Η κεραία είναι τύπου Yagi, με 13 στοιχεία και δίπολο τύπου V. Έχει μήκος 1180mm με μονό κατευθυντήρα. Το μέγεθος αυτό κάνει την κεραία κατάλληλη για χρήση σε περιοχές με καλή λήψη, όπου δεν χρειάζονται μεγάλες κεραίες, αλλά και σε πιο απομακρυσμένες περιοχές, αφού αποδίδει υψηλή απολαβή 12dB στα κανάλια 21-69.

Η κεραία έρχεται πλήρως αποσυναρμολογημένη, καταλαμβάνοντας πολύ μικρό χώρο κατά τη μεταφορά. Εξαιτίας των ποιοτικών της συνδέσεων, η συναρμολόγηση γίνεται γρήγορα χωρίς την ανάγκη οδηγιών και εργαλείων. Στην κατασκευή της ξεχωρίζουμε τα ποιοτικά, πορτοκαλί πλαστικά που τερματίζουν τους ανακλαστήρες και καλύπτουν το δίπολο, την ποιότητα του μετάλλου του κατευθυντήρα και την στιβαρότητα της δαγκάνας. Για την προσαρμογή της, η δαγκάνα επιτρέπει τη ρύθμιση tilt. Μάλιστα, χάρη στην δαγκάνα της και το χαμηλό φορτίου ανέμου, σίγουρα θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε εφαρμογές με αντίξοες καιρικές συνθήκες. Για τη σύνδεση του ομοαξονικού καλωδίου διαθέτει βύσμα F και συνοδεύεται από θερμοσυστελλόμενο για προστασία του βύσματος και της σύνδεσης.

Στην ταράτσα βρήκαμε την απόδοση της κεραίας πολύ ικανοποιητική. Η κεραία αναφοράς με την οποία συγκρίναμε τη λήψης της είναι διπλάσια στο μέγεθος από την Televes και παρόλα αυτά, η 1121 απέδωσε πολύ κοντινές μετρήσεις, με ισχύ 2dB χαμηλότερα και MER μόλις 1dB πιο κάτω. Οι δοκιμές μετρήσεων πραγματοποιήθηκαν σε περιοχή με πολύ δύσκολη λήψη και η κεραία της Televes ανταποκρίθηκε πολύ καλά.

 

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ
Κανάλια: 21-69
Απολαβή: 12dB
Αναλογία F/B: 26
Μήκος: 1180mm
Φορτίο ανέμου: 800N/m2 - N 73, 1100N/m2 - N 100.3
INFO
  • EDISION HELLAS
  • τηλ: 23920-66150
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | site: www.edision.gr

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 111

Τεύχος 111

22-11-2017

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 111

Κυκλοφόρησε στα περίπτερα το νέο τεύχος Δεκεμβρίου του περιοδικού Ψηφιακή Τηλεόραση, πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό Security Report, που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας. Στο νέο τεύχος θα βρείτε πλούσια ύλη, με πρωτότυπα θέματα, αποκλειστικές ειδήσεις από την επικαιρότητα και φυσικά τεστ με τα καλύτερα προϊόντα του μήνα. Το περιεχόμενο UHD/4K αυξάνεται συνεχώς και μαζί του αυξάνονται και οι ανάγκες για αντίστοιχο εξοπλισμό λήψης. Έτσι, σαρώσαμε την ελληνική αγορά, ώστε να δούμε τι διατίθενται σε αυτή και συνολικά βρήκαμε 13 UHD/4K δέκτες τους οποίους και σας παρουσιάζουμε. Οι περισσότεροι από τους δέκτες βγαίνουν πλέον σε αρκετά οικονομική τιμή, ενώ ως γνωστό από δυνατότητες είναι ότι καλύτερο, αφού άλλωστε τα μοντέλα 4Κ αποτελούν τις ναυαρχίδες των εταιριών. Έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που γράψαμε τελευταία φορά για τις βασικές αρχές της δορυφορικής εκπομπής και λήψης. Έτσι, αποφασίσαμε να φτιάξουμε ένα άρθρο – οδηγό που να περιλαμβάνει όλα όσα χρ...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
  • Libra Press © Copyright 2014
  • All Rights Reserved