Αρθρογραφία . Πρώτη δοκιμή
Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2014 | 00:00

Televes 1121 Κύριο

Ιδανική για αστικές περιοχές

Ελαφριά, αποδοτική, καλαίσθητη, οικονομική… Η κεραία της Televes διαθέτει το κατάλληλο μέγεθος για να καλύψει πληθώρα εφαρμογών, αφού ούτε μικρή, αλλά ούτε μεγάλη μπορούμε να την χαρακτηρίσουμε. Το σίγουρο είναι ότι διαθέτει την ταυτότητα της ποιοτική ισπανικής εταιρίας και τα χαρακτηριστικά της χρώματα.
Γράφτηκε από: Παύλος Κερασίδης

Η κεραία 1121 είναι σίγουρα «παιδί» της Televes, όχι μονάχα εξαιτίας του χαρακτηριστικού πορτοκαλί χρώματος που έχουν τα πλαστικά τμήματά της, αλλά κυρίως λόγω των ποιοτικών της υλικών. Μικρές λεπτομέρειες, όπως η στιβαρότητα της δαγκάνας, οι μελετημένες συνδέσεις, το καλό μέταλλο και η μόνωση του διπόλου, είναι στοιχεία που κάνουν μια κεραία να ξεχωρίζει. Αυτές τις λεπτομέρειες παρατηρήσαμε κατευθείαν όταν ανεβάσαμε την Televes στην ταράτσα για δοκιμή.

Χαρακτηριστικά και εφαρμογή

Η κεραία είναι τύπου Yagi, με 13 στοιχεία και δίπολο τύπου V. Έχει μήκος 1180mm με μονό κατευθυντήρα. Το μέγεθος αυτό κάνει την κεραία κατάλληλη για χρήση σε περιοχές με καλή λήψη, όπου δεν χρειάζονται μεγάλες κεραίες, αλλά και σε πιο απομακρυσμένες περιοχές, αφού αποδίδει υψηλή απολαβή 12dB στα κανάλια 21-69.

Η κεραία έρχεται πλήρως αποσυναρμολογημένη, καταλαμβάνοντας πολύ μικρό χώρο κατά τη μεταφορά. Εξαιτίας των ποιοτικών της συνδέσεων, η συναρμολόγηση γίνεται γρήγορα χωρίς την ανάγκη οδηγιών και εργαλείων. Στην κατασκευή της ξεχωρίζουμε τα ποιοτικά, πορτοκαλί πλαστικά που τερματίζουν τους ανακλαστήρες και καλύπτουν το δίπολο, την ποιότητα του μετάλλου του κατευθυντήρα και την στιβαρότητα της δαγκάνας. Για την προσαρμογή της, η δαγκάνα επιτρέπει τη ρύθμιση tilt. Μάλιστα, χάρη στην δαγκάνα της και το χαμηλό φορτίου ανέμου, σίγουρα θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε εφαρμογές με αντίξοες καιρικές συνθήκες. Για τη σύνδεση του ομοαξονικού καλωδίου διαθέτει βύσμα F και συνοδεύεται από θερμοσυστελλόμενο για προστασία του βύσματος και της σύνδεσης.

Στην ταράτσα βρήκαμε την απόδοση της κεραίας πολύ ικανοποιητική. Η κεραία αναφοράς με την οποία συγκρίναμε τη λήψης της είναι διπλάσια στο μέγεθος από την Televes και παρόλα αυτά, η 1121 απέδωσε πολύ κοντινές μετρήσεις, με ισχύ 2dB χαμηλότερα και MER μόλις 1dB πιο κάτω. Οι δοκιμές μετρήσεων πραγματοποιήθηκαν σε περιοχή με πολύ δύσκολη λήψη και η κεραία της Televes ανταποκρίθηκε πολύ καλά.

 

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ
Κανάλια: 21-69
Απολαβή: 12dB
Αναλογία F/B: 26
Μήκος: 1180mm
Φορτίο ανέμου: 800N/m2 - N 73, 1100N/m2 - N 100.3
INFO
  • EDISION HELLAS
  • τηλ: 23920-66150
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | site: www.edision.gr

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 114

Τεύχος 114

20-02-2018

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 114

Κυκλοφόρησε στα περίπτερα το νέο τεύχος Μαρτίου του περιοδικού Ψηφιακή Τηλεόραση, πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό Security Report, που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας. Όπως θα δείτε και μόνοι σας, ούτε το νέο τεύχος είναι ένα τεύχος «ψυγείο» με συναρμολόγηση θεμάτων σε περιοδικό, αλλά ένα τεύχος που ακολουθεί την αγορά, την επικαιρότητα και καταστρώνει την ύλη του, σύμφωνα με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του ρεπορτάζ, όπως αυτό διαμορφώνεται κάθε μήνα. Μετά από τους UHD δέκτες και τα UHD images, που παρουσιάσαμε στα προηγούμενα τεύχη, ήρθε η σειρά των UHD καναλιών. Όλα τα δορυφορικά UHD κανάλια, περνούν από τις σελίδες του περιοδικού, μαζί με κριτική για το περιεχόμενο τους και πλήρη στοιχεία λήψης τους. Η διεθνής έκθεση Cabsat 2018, που απευθύνεται στην τηλεοπτική αγορά της Ασίας και της Άπω Ανατολής είχε φέτος δύο ελληνικές εταιρίες. ΒΙΟΚΑΛ και Lemco έδωσαν ελληνικό χρώμα στην διεθνή αραβική έκθεση. Όσο αφορά τα τεστ, αυτό το μην ξεχωρίζει ο νέος οικον...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
  • Libra Press © Copyright 2014
  • All Rights Reserved