Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 958

20/11/2013

Fagor tedi 3000 HD Κύριο

Δέκτης από …σπίτι!

Γράφτηκε από: Παύλος Κερασίδης
Υπογράφοντας έναν mini επίγειο ψηφιακό δέκτη η Fagor, γνωστή για τις κεραίες και τους ενισχυτές της, επεκτείνει την γκάμα της και στην αναπαραγωγή επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης. Ο Fagor tedi 3000 HD είναι ένας δέκτης HD DVB-T MPEG4, που μπορεί να τοποθετηθεί εύκολα πίσω από την τηλεόραση...

Υπογράφοντας έναν mini επίγειο ψηφιακό δέκτη η Fagor, γνωστή για τις κεραίες και τους ενισχυτές της, επεκτείνει την γκάμα της και στην αναπαραγωγή επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης. Ο Fagor tedi 3000 HD είναι ένας δέκτης HD DVB-T MPEG4, που μπορεί να τοποθετηθεί εύκολα πίσω από την τηλεόραση χάρη στο πολύ μικρό του μέγεθος. Για τις τηλεοράσεις που δεν διαθέτουν είσοδο HDMI, ο δέκτης είναι ιδανικός, αφού συνδέεται απευθείας στην είσοδο SCART χωρίς έξτρα καλώδιο.

Ο μικρός tedi της Fagor είναι κατάλληλος για λήψη επίγειων ψηφιακών καναλιών MPEG2/MPEG4, αποδίδοντας υψηλή ανάλυση μέσω θύρας HDMI. Η σχεδίαση του δέκτη, επιτρέπει την τοποθέτησή του πίσω από την τηλεόραση. Για τη λήψη των εντολών τηλεχειρισμού χρησιμοποιείται επέκταση IR, με αποτέλεσμα να μπορεί να τοποθετηθεί σε σημείο μη ορατό από το χρήστη. Για τις τηλεοράσεις που δεν διαθέτουν θύρα HDMI, ο δέκτης είναι η απόλυτη λύση, αφού συνδέεται άμεσα σε είσοδο SCART, ενσωματώνοντας το αντίστοιχο, αναλογικό βύσμα. Παρά το μέγεθός του, ο tedi διαθέτει έξοδο ψηφιακού ήχου SPDIF, όπως και σύνδεση USB για λειτουργία PVR και Media Player.

Μενού και διαχείριση

Κατά την πρώτη του εκκίνηση ο δέκτης εμφανίζει αυτόματο οδηγό ρυθμίσεων για επιλογή γλώσσας και αυτόματη σάρωση προγραμμάτων. Το γραφικό μενού του δέκτη υποστηρίζει Ελληνικά. Μετά την καταχώρηση των καναλιών, ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να τα κατηγοριοποιήσει στις 4 προρρυθμισμένες λίστες αγαπημένων, μέσα από την κατάλληλη καρτέλα του μενού. Στη συνέχεια οι λίστες αγαπημένων ενεργοποιούνται πατώντας το αντίστοιχο πλήκτρο στο τηλεχειριστήριο.

PVR και Media Player

Η θύρα USB μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε για λειτουργία PVR, είτε για αναπαραγωγή αρχείων Multimedia. Για τις εφαρμογές αρκεί η εισαγωγή ενός εξωτερικού αποθηκευτικού μέσου με διαμόρφωση NTFS ή FAT32.

Η λειτουργία PVR είναι άμεση και η ανταπόκριση της εφαρμογής Timeshift ταχύτατη. Μια εγγραφή μπορεί να ξεκινήσει άμεσα από το τηλεχειριστήριο, ή μέσω προγραμματισμού από το EPG. Αντίστοιχα εύκολα, με το πάτημα του πλήκτρου pause ενεργοποιείται το Timeshift, παγώνοντας τη ροή του προγράμματος.

Ως Media Player ο tedi έχει αρκετές δυνατότητες. Κατά τη δοκιμή πειραματιστήκαμε με αρχεία mkv, avi, mp4 και ανταποκρίθηκε επιτυχώς, εκτός από την αναπαραγωγή ήχου DTS. Επίσης, ο δέκτης δεν κατάφερε να παίξει ελληνικούς εξωτερικούς υπότιτλους srt.

 

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ
Μέγιστη ανάλυση: 1080i
Θύρες: HDMI, SCART, SPDIF, USB 2.0 (για PVR, Timeshift)

INFO
  • AMF Electronics
  • Αρχιμήδους 33-35, 145 69 Άνοιξη Αττικής
  • τηλ: 210-6229298 | fax: 210-8130248
  • e-mail: info@amfelectronics | site: www.amfelectronics.gr

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.