Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018 | 22:45

Mistral 4x115

Τετραπλός ενισχυτής κεντρικής κεραίας

Έχοντας καταγράψει άνω των σαράντα ετών πορεία στην αγορά προϊόντων λήψης τηλεοπτικού σήματος, η Mistral Antenna Systems αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ενισχυτών στην Ελλάδα, παράγοντας μοντέλα με ολοένα και πιο βελτιωμένα χαρακτηριστικά, προσαρμοσμένα στις σύγχρονες απαιτήσεις. Ο νέος 4x115 είναι ένας τετραπλός ενισχυτής κεντρικής κεραίας...
Γράφτηκε από: Χάρης Ματθαίου

Έχοντας καταγράψει άνω των σαράντα ετών πορεία στην αγορά προϊόντων λήψης τηλεοπτικού σήματος, η Mistral Antenna Systems αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ενισχυτών στην Ελλάδα, παράγοντας μοντέλα με ολοένα και πιο βελτιωμένα χαρακτηριστικά, προσαρμοσμένα στις σύγχρονες απαιτήσεις. Ο νέος 4x115 είναι ένας τετραπλός ενισχυτής κεντρικής κεραίας, ο οποίος αναβαθμίζει τον προηγούμενο 4x115, καθώς έχει επανασχεδιαστεί με αυστηρότερα πρότυπα μέτρησης.

Ο ενισχυτής 4x115 της Mistral διαθέτει 2 εισόδους UHF και μία είσοδο VHF ευρύτερου φάσματος σε σχέση με αυτή του προηγούμενου μοντέλου, καθώς καλύπτει τα FM, CH 2-4, 5-12, και S1 έως S33 (αντί του S20), παρέχοντας δυνατότητα σύνδεσης περισσότερων διαμορφωτών.

Χαρακτηριστικά

Ο ενισχυτής 4x115 έρχεται σε στιβαρή κατασκευή με πλαστική επένδυση, διαθέτοντας διαστάσεις 189x120x45 χιλιοστών. Το μπροστινό μέρος περιλαμβάνει ρυθμιστικά ποτενσιόμετρα δύο UHF και μιας VHF εισόδων. Πιο πάνω και δεξιότερα, βρίσκονται ένα ενδεικτικό LED λειτουργίας της τάσης και άλλο ένα για την ένδειξη ικανοποιητικής λειτουργίας του ενισχυτή,  όταν λαμβάνοντας αρκετό σήμα από την κεραία πλησιάζει στο όριο της πλήρους ισχύος, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι κάτω από τα όρια αυτά η ισχύς δεν επαρκεί για την κάλυψη της εγκατάστασης του κτιρίου. Στο κάτω μέρος του ενισχυτή είναι τοποθετημένες οι υποδοχές τύπου F των τριών εισόδων και των τεσσάρων εξόδων του, γεγονός που εμποδίζει την εισροή νερού στο εσωτερικό του, εφόσον βέβαια έχει τοποθετηθεί σωστά στον τοίχο. Επιπλέον, η τοποθέτηση στον τοίχο βοηθάει στην απομάκρυνση της θερμότητας μέσω της τεράστιας ψύκτρας που βρίσκεται στο πίσω μέρος του ενισχυτή, ενώ αντίθετα η τοποθέτησή του μέσα σε κουτί προκαλεί υπερθέρμανση και μειώνει τη διάρκεια ζωής του.

Ο ενισχυτής 4x115 εξοπλίζεται με παλμοτροφοδοτικό που διαθέτει προστασία κατά της υπέρτασης. Έχει ενσωματωμένο φίλτρο LTE 4G για την απόρριψη της μπάντας που έχει αποδοθεί στην κινητή τηλεφωνία, ενισχύοντας τα σήματα των καναλιών 21-60 από τα UHF, με ρυθμιζόμενη απολαβή 20-40dB. Επιπλέον, ενισχύει τα σήματα από τα FM και τα κανάλια 2-4, 5-12, και S1 έως S33 των VHF, με ρυθμιζόμενη απολαβή 10-25dB. Η ισχύς εξόδου σε dB/μV είναι συνώνυμη με την ονομασία του ενισχυτή, ο οποίος περιλαμβάνει τέσσερις ανεξάρτητους τελικούς ενισχυτές εξόδου των 115 dB/μV.

Ο ενισχυτής είναι πιστοποιημένος με το πρότυπο ΕΝ 50083-3 (2 tone test) για ενδοδιαμόρφωση IMD3 (3ης τάξης παράγωγο) και στάθμη -60 dB, ενώ αναφέρεται στην πρόσοψή του το κανάλι στο οποίο έγινε η μέτρηση (Ch37), έτσι ώστε ο πελάτης να γνωρίζει τι ακριβώς αγοράζει. Φυσικά, η μέτρηση αυτή πραγματοποιείται τερματίζοντας τις υπόλοιπες τρεις εξόδους με φορτία 75Ω.

 

Εφαρμογές

Διαθέτοντας τέσσερις ανεξάρτητες εξόδους, ο ενισχυτής 4x115 είναι ιδανικός για λειτουργία σε εγκαταστάσεις πολυκατοικιών, στις οποίες συναντούμε πολλές καταλήξεις καλωδίων. Η ανάγκη τοποθέτησης πολλαπλών διακλαδωτών σήματος μειώνει σημαντικά την απολαβή ενός ενισχυτή με μία έξοδο, γεγονός που προκαλεί σοβαρά προβλήματα λήψης σε εγκαταστάσεις που διαθέτουν μεγάλο αριθμό διαμερισμάτων, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις χαμηλής ποιότητας καλωδιώσεων. Οι διακλαδώσεις στο εσωτερικό του ενισχυτή 4x115 βρίσκονται πριν από τα τελικά transistors, με αποτέλεσμα την απόδοση πλήρους ισχύος στις τέσσερις εξόδους του, χωρίς την ύπαρξη απωλειών. Μάλιστα, χάρη στις τέσσερις ανεξάρτητες εξόδους επιτυγχάνεται καλύτερη κατανομή της θερμότητας σε όλη σχεδόν την ψύκτρα. H τοποθέτησή του 4x115 σε αντικατάσταση παλαιού ενισχυτή δοκιμάστηκε με πολύ καλά αποτελέσματα, καθώς απέδωσε επαρκές σήμα σε θέσεις που προηγουμένως εμφάνιζαν προβληματική λήψη, με αποτέλεσμα να μη λαμβάνουν ορισμένα προγράμματα.

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

Είσοδοι: 2xUHF, 1xVHF

Έξοδοι: 4x115dB/μV

Απολαβή: 20-40dB(UHF), 10-25dB(VHF)

INFO
  • Mistral Antenna Systems
  • Γκούρα 14, Γέρακας
  • τηλ: 210-6047939 | fax: 210-6047939
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | site: www.mistral.com.gr
digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.