Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018 | 22:47

Infomir MAG349w3

MAGικό κουτί με υποστήριξη HEVC, Wi-Fi και Bluetooth!

Συνεχίζοντας την απόλυτα επιτυχημένη συνταγή της να παράγει εξειδικευμένα STB για IPTV/OTT λειτουργίες, η ουκρανική Infomir παρουσιάζει το νέο MAG349w3. Πρόκειται για ένα πολύ μικρό σε μέγεθος IPTV Box, το οποίο βασίζει τη λειτουργία του σε Linux OS 3.3 και υποστηρίζει HEVC με αναλύσεις έως 1080p, ενώ όπως όλα πλέον τα MAG χρησιμοποιεί κι αυτό επεξεργαστή με...
Γράφτηκε από: Χάρης Ματθαίου

Συνεχίζοντας την απόλυτα επιτυχημένη συνταγή της να παράγει εξειδικευμένα STB για IPTV/OTT λειτουργίες, η ουκρανική Infomir παρουσιάζει το νέο MAG349w3. Πρόκειται για ένα πολύ μικρό σε μέγεθος IPTV Box, το οποίο βασίζει τη λειτουργία του σε Linux OS 3.3 και υποστηρίζει HEVC με αναλύσεις έως 1080p, ενώ όπως όλα πλέον τα MAG χρησιμοποιεί κι αυτό επεξεργαστή με Broadcom Chipset.

Το Infomir MAG349w3 είναι ένα πανίσχυρο IPTV Box, εξοπλισμένο με τεχνολογία συμπίεσης βίντεο H.265/HEVC που του δίνει τη δυνατότητα να αναπαράγει και να αποθηκεύει αρχεία video υψηλής ποιότητας, ενώ μπορεί και να σερφάρει με μεγάλη άνεση στο internet. Είναι ένα απόλυτα εξειδικευμένο STB για λειτουργία με portals IPTV υπηρεσιών, καθώς χάρη στην ενσωματωμένη πλατφόρμα Ministra TV υποστηρίζει το πρωτόκολλο Middleware, ενώ εκτελεί άριστα streaming σε IPTV κανάλια από λίστες που περιέχονται σε αρχεία μορφής m3u. Έτσι, προσφέρει έναν εναλλακτικό τρόπο στο χρήστη να παρακολουθεί τηλεόραση, χωρίς να απαιτείται η σύνδεση καλωδίου επίγειας ή δορυφορικής κεραίας. Επιπλέον, χάρη στα ενσωματωμένα Wi-Fi Dual Band (2.4GHz/5GHz) και Bluetooth interfaces που διαθέτει, τα καλώδια γίνονται παρελθόν, καθώς μπορεί να συνδεθεί σε τηλεόραση, πληκτρολόγιο-mouse και modem-router από οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού, χωρίς να χαλάει η αισθητική του χώρου.

Χαρακτηριστικά

Το Infomir MAG349w3 έρχεται σε μικροσκοπικό μαύρο κουτί, με διαστάσεις 132x87x26 χιλιοστών και βάρος μόλις 137 γραμμαρίων. Στο αριστερό μέρος της πρόσοψης διακρίνουμε μια USB 2.0 θύρα και στο δεξιό ενδεικτικό LED λειτουργίας. Η πίσω πλευρά της συσκευής εξοπλίζεται με υποδοχή εξωτερικής τροφοδοσίας 12V/1A, θύρα LAN, θύρα USB 2.0, οπτική θύρα S/PDIF για ψηφιακή έξοδο ήχου, HDMI 1.4Α, θύρα Micro SD και μικροσκοπικό πλήκτρο Fn για επαναφορά του STB. Το κουτί της συσκευασίας του MAG349w3 περιλαμβάνει και τηλεχειριστήριο με δύο μπαταρίες μεγέθους ΑΑΑ, καλώδιο HDMI, τροφοδοτικό 12V/1A και φυλλάδιο με οδηγίες χρήσης στα αγγλικά.

Το MAG349w3 διαθέτει 32-bit επεξεργαστή ARM A15 με Broadcom chipset BCM7250 στα 1.2GHz, ο οποίος αποδίδει 6000 DMIPS και υποστηρίζει έως FuLL HD αναλύσεις (1080p), ενώ έχει ενσωματωμένη μνήμη RAM 1GB και FLASH 8GB. Διαθέτει ενσύρματες και ασύρματες δυνατότητες σύνδεσης, καθώς εξοπλίζεται με Gigabit Ethernet, Wi-Fi Dual Band (2.4GHz/5Hz) και Bluetooth 4.0 interfaces. Χάρη στις δύο USB 2.0 θύρες του μπορεί να δεχτεί αποθηκευτικά μέσα και να αναπαράγει μεγάλη γκάμα αρχείων, αλλά και να εκτελεί εγγραφές προγραμμάτων. Διαθέτει αποκωδικοποιητές video που υποστηρίζουν MPEG1/2 Main Profile @ High Level, H.264 High Profile @ level 4.1, H.265/HEVC, VP9, MPEG4 part2 (ASP), WMV-9, VC1 video, XviD, 3D και HD video. Αναπαράγει αρχεία video μορφής MKV, MPEG-TS, MPEG-PS, M2TS, VOB, AVI, MOV, MP4, ASF, QT και WMV. Διαθέτει αποκωδικοποιητές ήχου που υποστηρίζουν MPEG-1 layer I/II, MPEG-2 layer II, MPEG-2 layer III (mp3), και Dolby Digital plus, ενώ μπορεί να αναπαράγει αρχεία ήχου μορφής MP3, MPA, M4A, WMA, OGG και WAV. Υποστηρίζει επίσης υπότιτλους -συμπεριλαμβανομένων των ελληνικών- DVB, Teletext, καθώς και εξωτερικούς PGS, SRT, SSA/ASS, SUB από MKV αρχεία, ενώ αναπαράγει και αρχεία εικόνων JPEG, PNG, BMP, GIF και RAW. Εκτελεί άριστα το streaming μέσω τοπικού δικτύου ή internet, καθώς υποστηρίζει τα πρωτόκολλα RTSP, RTP, UDP, IGMP και HTTP.

Το MAG349w3 βασίζει τη λειτουργία του σε κλειστό λογισμικό Linux OS έκδοσης 3.3. Έχει προ-εγκατεστημένο Media Portal που βασίζεται στη λειτουργία του IPTV και υποστηρίζει τα πρότυπα HTTP 1.1, HTML 4.01, XHTML 1.0/1.1, DOM 1/2/3, CSS 1/2/3, XML 1.0, XSLT 1.0, XPath 1.0, SOAP 1.1, JavaScript, ECMA-262 revision 5, Media JavaScript API και C layer SDK. Ενσωματώνει τη multiscreen πλατφόρμα Ministra TV που υποστηρίζει το πρωτόκολλο Middleware, γεγονός που του δίνει τη δυνατότητα να είναι άριστα συμβατό για λειτουργία σε portals IPTV υπηρεσιών, ενώ αναπαράγει κανάλια από λίστες αναπαραγωγής αρχείων μορφής m3u.  

Μενού – Λειτουργία

Εφόσον τεθεί σε λειτουργία το MAG349w3, εμφανίζεται στην οθόνη της τηλεόρασης το κύριο μενού του ενσωματωμένου portal, το οποίο έχει τη γνώριμη μορφή που συναντούμε και στα υπόλοιπα μοντέλα MAG, περιλαμβάνoντας μια σειρά από εικονίδια που συνοδεύονται από την κατάσταση της σύνδεσης, την ώρα, την ημερομηνία και τις πληροφορίες του καιρού. Επιλέγοντας το εικονίδιο “Settings” εμφανίζεται το μενού με τις ρυθμίσεις της συσκευής, το οποίο περιλαμβάνει επιλογές αναπαραγωγής, εμφάνισης (υπότιτλων κ.ά.), ενημέρωσης λογισμικού, TimeShift, ελέγχου πρόσβασης, Teletext και “System settings”. Μέσω της επιλογής “System settings” ορίζονται οι ρυθμίσεις δικτύου (Ethernet, Wi-Fi, Bluetooth), Servers, video, audio, γλώσσας, χρονικής ζώνης και άλλων λειτουργιών της συσκευής. Από το μενού απουσιάζει η ελληνική γλώσσα, καθώς οι διαθέσιμες επιλογές περιλαμβάνουν αγγλικά, γερμανικά, ρωσικά, ουκρανικά και τούρκικα. Από τις ρυθμίσεις Servers και την επιλογή Portals, ορίζονται από το χρήστη τα URL των Portals της επιλογής του, ώστε να αποκτήσει πρόσβαση στις εξειδικευμένες IPTV υπηρεσίες τους. Με την επιλογή του εικονιδίου “Menu Guide” από το κύριο μενού του ενσωματωμένου portal, εμφανίζεται λίστα φακέλων που περιλαμβάνουν οδηγίες σχετικά με τις λειτουργίες της συσκευής. Από το εικονίδιο “Weather” ορίζουμε την περιοχή για την οποία θα εμφανίζεται η τρέχουσα θερμοκρασία και η πρόγνωση καιρού των επόμενων τριών ημερών. Μέσω του εικονιδίου “Download manager” δίνεται η δυνατότητα διαχείρισης των κατεβασμένων αρχείων, ενώ από τον “Internet Browser” εκτελείται η περιήγηση στο internet. Για την διευκόλυνση της χρήσης του browser προτείνεται η χρήση ασύρματου πληκτρολογίου και mouse μέσω USB σύνδεση, ή ακόμα καλύτερα Bluetooth πληκτρολογίου-touchpad, η επιλογή του οποίου έκανε το σερφάρισμά μας άνετο, και ταυτόχρονα άφησε ελεύθερες τις δύο USB θύρες της συσκευής. Σε κάθε περίπτωση, η πρόσβαση στις ιστοσελίδες του διαδικτύου εκτελείται απολύτως απροβλημάτιστα και ταχύτατα, αποτελώντας ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα της συσκευής. Μέσω του εικονιδίου ‘’MAGic Cast’’ ενεργοποιείται η δυνατότητα ασύρματης μετάδοσης video από laptop ή συσκευή Android, προς την οθόνη της τηλεόρασης. Επιλέγοντας το εικονίδιο “Home Media” εμφανίζεται η λίστα φακέλων των δικτυακών (SMB, NFS, UPNP-DLNA) και τοπικών μέσων, καθώς και των αγαπημένων IPTV καναλιών και εγγραφών του χρήστη. Τέλος, με την επιλογή του εικονιδίου “IPTV channels” εμφανίζεται η λίστα των IPTV καναλιών που έχει δημιουργήσει ο χρήστης, δίνοντάς του τη δυνατότητα να κάνει zapping και να χρησιμοποιεί το MAG349w3 σαν έναν επίγειο ή δορυφορικό δέκτη. Μπορεί επίσης να προσθέσει κανάλι ή λίστα IPTV πληκτρολογώντας το σχετικό URL, ενώ έχει δυνατότητα αποθήκευσης της λίστας σε USB stick.   

Σύνδεση σε IPTV Portals

Ο χρήστης έχει δυνατότητα προσθήκης δύο επιπλέον Portals, εισάγοντας τα σχετικά URL στο μενού ρυθμίσεων συστήματος του MAG349w3. Επιλέγοντας με τη σειρά “Settings” – “System settings” – “Servers” – “Portals”, εμφανίζεται η κάρτα που περιέχει τα πεδία εισαγωγής URL και ονόματος κάθε Portal. Με την ενεργοποίηση του “Multiportal mode” εμφανίζεται η επιλογή ορισμού Portal εκκίνησης, εκείνου δηλαδή που θα φορτώνεται αυτόματα στην οθόνη κάθε φορά με την εκκίνηση του STB. Για τη δοκιμή του MAG349w3 πληκτρολογήσαμε το URL ενός ελεύθερου Portal, επιλέγοντας στη συνέχεια την εκκίνησή του. Αφού συνδεθήκαμε στο Portal χωρίς τη χρήση κωδικών, εμφανίστηκε ένα όμορφα δομημένο μενού που περιλαμβάνει πληθώρα εικονιδίων για την επιλογή πρόσβασης σε ποικιλία IPTV υπηρεσιών. Τα ισχυρά χαρακτηριστικά του MAG349w3 επέτρεψαν το άριστο streaming τόσο σε SD, όσο και σε HD ανάλυσης προγράμματα του Portal, ακόμα και με τη χρήση Wi-Fi σύνδεσης.

Media player & streaming IPTV καναλιών μέσω του ενσωματωμένου portal

Το MAG349w3 μπορεί να διαβάζει λίστες μορφής m3u που περιέχουν IPTV κανάλια, ώστε να εκτελεί streaming σε αυτά μέσω του ενσωματωμένου portal. Συνδέσαμε USB stick με αρχείο μορφής m3u που περιέχει λίστες από URL ελληνικών και ξένων καναλιών και επιλέξαμε το εικονίδιο ‘’Home Media’’. Πατώντας πάνω στο εικονίδιο του stick εκτελέσαμε το αρχείο m3u και άμεσα εμφανίστηκε μια κάρτα με τρεις διαθέσιμες επιλογές: F1 για εμφάνιση της λίστας, F2 για έναρξη αναπαραγωγής όλων των καναλιών και F3 για πρόσθεση όλων στη λίστα IPTV καναλιών. Επιλεκτική αντιγραφή στη λίστα IPTV καναλιών μπορεί να γίνει και με τη χρήση του πράσινου πλήκτρου F2 από το τηλεχειριστήριο για κάθε κανάλι επιλογής του χρήστη, πατώντας στο ‘’Copy’’ μέσα από το διαθέσιμο μενού. Στη συνέχεια, πατώντας στο εικονίδιο “IPTV channels” και επιλέγοντας “Paste” δημιουργείται η λίστα των καναλιών, επιτρέποντας έτσι ανά πάσα στιγμή την εύκολη εύρεση και αναπαραγωγή τους.

Συνδέσαμε USB 3.0 σκληρό δίσκο και μέσω της λίστας “IPTV channels” και τη χρήση του κόκκινου πλήκτρου F1 εκτελέσαμε εγγραφές προγραμμάτων, οι οποίες αποθηκεύονται σε σχετικό φάκελο του ‘’Home Media’’, ενώ η διαγραφή τους πραγματοποιείται μέσω του εικονιδίου ‘’Record manager’’. Στη συνέχεια, δοκιμάσαμε την αναπαραγωγή video μέσα από πλήθος αρχείων που περιείχε ο σκληρός δίσκος. Κατά την εκτέλεση κάθε τίτλου, επιλέγοντας iso8859-7 μέσα από το εμφανιζόμενο μενού αναγνωρίζονται οι ελληνικοί υπότιτλοι, ενώ ο DTS ήχος δεν αναπαράγεται καθώς δεν υποστηρίζεται από το MAG349w3. Τέλος, η αναπαραγωγή H.265/HEVC περιεχομένου HD ανάλυσης εκτελέστηκε με μεγάλη άνεση.

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

CPU: 32-bit ARM A15 (Broadcom chipset BCM7250) στα 1.2GHz, απόδοση 6000 DMIPS

Μνήμη: RAM 1GB / FLASH 8GB

Λογισμικό: Linux OS 3.3

Ανάλυση: Έως 1080p

Αποκωδικοποίηση video: MPEG1/2 [email protected], H.264 [email protected] 4.1, H.265/HEVC, VP9, MPEG4 part2 (ASP), WMV-9, VC1, XviD, 3D, HD

Αποκωδικοποίηση ήχου: MPEG-1 layer I/II, MPEG-2 layer II, MPEG-2 layer III (mp3), Dolby Digital plus

Multimedia: video: MKV, MPEG-TS, MPEG-PS, M2TS, VOB, AVI, MOV, MP4, ASF, QT, WMV, audio: MP3, MPA, M4A, WMA, OGG, WAV, images: JPEG, PNG, BMP, GIF, RAW

Εξωτερικοί υπότιτλοι: PGS, SRT, SSA/ASS, SUB

Συνδέσεις: 2xUSB 2.0, 1xHDMI 1.4, 1xMicro SD, 1xLAN, S/PDIF

Ασύρματη συνδεσιμότητα: Wi-Fi Dual Band (2.4GHz/5Hz), Bluetooth 4.0

Διαστάσεις: 132x87x26 χιλιοστά

Η γνώμη μας: Πρόκειται για άλλο ένα μοντέλο της Infomir με άριστη συμβατότητα λειτουργίας σε Stalker Portals, χάρη στην ενσωματωμένη πλατφόρμα Ministra TV. Μεγάλα πλεονεκτήματα του MAG349w3 αποτελούν η υποστήριξη HEVC για αναπαραγωγή video υψηλότερης ποιότητας με χρήση μικρότερου bandwidth, αλλά και οι ασύρματες δυνατότητες συνδεσιμότητας που του προσδίδουν τα Wi-Fi Dual Band και Bluetooth interfaces, καθιστώντας εντελώς περιττή τη χρήση επιπλέον καλωδίων. Τα ισχυρά χαρακτηριστικά του επιτρέπουν το άριστο streaming σε IPTV προγράμματα και την άψογη περιήγηση στο διαδίκτυο, δίνοντας έναν αξιόπιστο εναλλακτικό τρόπο χρήσης της τηλεόρασης, γεγονός που κάνει τη αγορά του ενδιαφέρουσα.

INFO
  • Tronix
  • τηλ: 23170-03685
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | site: www.tronix.gr
digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.