Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018 | 22:48

OCTAGON SX8 HD ONE

Μικρός, λιτός και οικονομικός!

Δίνοντας έμφαση στο χαμηλό κόστος και το μικρό μέγεθος, η γερμανική Octagon φέρνει στην κυκλοφορία τον SX8 HD One. Πρόκειται για έναν εξαιρετικά χαμηλού κόστους, Full High Definition δορυφορικό δέκτη, o οποίος έχει δυνατότητα multistream λήψης και εντυπωσιάζει με τις απίστευτα μικρές του διαστάσεις. Έχει επίσης δυνατότητα να αναπαράγει περιεχόμενο από εξωτερικά...
Γράφτηκε από: Χάρης Ματθαίου

Δίνοντας έμφαση στο χαμηλό κόστος και το μικρό μέγεθος, η γερμανική Octagon φέρνει στην κυκλοφορία τον SX8 HD One. Πρόκειται για έναν εξαιρετικά χαμηλού κόστους, Full High Definition δορυφορικό δέκτη, o οποίος έχει δυνατότητα multistream λήψης και εντυπωσιάζει με τις απίστευτα μικρές του διαστάσεις. Έχει επίσης δυνατότητα να αναπαράγει περιεχόμενο από εξωτερικά αποθηκευτικά μέσα, ενώ μπορεί να υποστηρίξει και Wi-Fi σύνδεση για να εκτελεί διαδικτυακές λειτουργίες.

Ο Octagon SX8 HD One δεν περιορίζεται μόνο στις βασικές λειτουργίες ενός οικονομικού δέκτη που είναι η λήψη των ελεύθερων δορυφορικών καναλιών, η εκτέλεση εγγραφών και η αναπαραγωγή αποθηκευμένων ταινιών, καθώς προσφέρει μια πιο ποικιλόμορφη εμπειρία ψυχαγωγίας. Έχοντας δυνατότητα να υποστηρίζει Wi-Fi, μπορεί να συνδέεται στο internet και να αναπαράγει video από το YouTube, να κάνει streaming σε IPTV προγράμματα και να εμφανίζει πληροφορίες για τον καιρό.

Χαρακτηριστικά

Ο Octagon SX8 HD One έρχεται σε ένα μικροσκοπικό μαύρο κουτί, διαστάσεων μόλις 113x70x20 χιλιοστών. Είναι σχεδιασμένος χωρίς ενσωματωμένη οθόνη και είναι ιδανικός για τοποθέτηση στην πλάτη της τηλεόρασης. Στη δεξιά πλευρά του είναι τοποθετημένες δύο USB 2.0 θύρες, θύρα IR για σύνδεση εξωτερικής οθόνης και υποδοχή εξωτερικής τροφοδοσίας 12V/1A. Η αριστερή του εξοπλίζεται με θύρες RS232, A/V, HD OUT και υποδοχή LNB IN για σύνδεση δορυφορικού σήματος, ενώ στη βάση του είναι τοποθετημένη θύρα ανάγνωσης έξυπνης κάρτας. Το κουτί της συσκευασίας συνοδεύεται από το τηλεχειριστήριο του δέκτη, δύο μπαταρίες μεγέθους AAA, καλώδιο HDMI, καλώδιο επέκτασης εξωτερικής οθόνης 4 ψηφίων με αισθητήρα υπέρυθρων, μια μικροσκοπική πλαστική βάση τοποθέτησης, τροφοδοτικό 12V και φυλλάδιο με οδηγίες χρήσης σε αγγλικά και γερμανικά.

Ο Octagon SX8 HD One διαθέτει μνήμη SDRAM 64MB και Flash 8MB. Ο εξοπλισμός του επιτρέπει τη σύνδεσή του ακόμα και σε παλαιού τύπου τηλεοράσεις. Yποστηρίζοντας Wi-Fi μέσω σύνδεσης USB dongle, μπορεί να συνδέεται στο internet και να εκτελεί διαδικτυακές λειτουργίες, αναπαράγοντας video από τις εφαρμογές των YouTube και Megogo, εμφανίζοντας πληροφορίες 5 ημερών για τον καιρό και κάνοντας streaming σε προεγκατεστημένα IPTV κανάλια ή μέσω εισαγόμενης από το χρήστη λίστας .m3u. Με τη σύνδεση USB σκληρού δίσκου ή stick ο δέκτης αποκτάει δυνατότητες εκτέλεσης time-shift και εγγραφής προγραμμάτων, καθώς και αναπαραγωγής ταινιών με εξωτερικούς υπότιτλους, χωρίς όμως υποστήριξη των ελληνικών. Ο Octagon SX8 HD One έρχεται προρυθμισμένος για λήψη καναλιών από τους δορυφόρους Astra 19.2E και Turksat 42E. Υπάρχει πλήρης υποστήριξη στα πρωτόκολλα DiSEqC 1.0, 1.1, 1.2 και USALS, ενώ υποστηρίζεται και η σύνδεση σε Unicable LNB, γεγονός που επιτρέπει τη λειτουργία του σε οποιαδήποτε δορυφορική εγκατάσταση. Ο δέκτης υποστηρίζει επίσης λήψη multistream και λειτουργία Blind Scan, επιτρέποντας στο χρήστη την ανίχνευση νέων υπηρεσιών χωρίς τη χειροκίνητη εισαγωγή νέων παραμέτρων.

Μενού-Λειτουργία

Ο Octagon SX8 HD One διαθέτει μενού που αποτελείται από πέντε ξεχωριστές καρτέλες, το οποίο είναι πολύγλωσσο, με τα ελληνικά όμως να απουσιάζουν. Η καρτέλα System Settings” περιλαμβάνει όλες τις ρυθμίσεις που αφορούν την χρονική ζώνη, τη δημιουργία χρονοδιακοπτών, τη γλώσσα, την εικόνα και τον ήχο, το γονικό κλείδωμα, την εμφάνιση, το δίκτυο και την κάρτα πρόσβασης. Περιλαμβάνει επίσης την εμφάνιση πληροφοριών του συστήματος, την επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων και την αναβάθμιση του λογισμικού την οποία και εκτελέσαμε. Από την ιστοσελίδα της Octagon κατεβάσαμε το πιο πρόσφατο λογισμικό του δέκτη και αντιγράψαμε το αρχείο .bin σε φορμαρισμένο FAT-32 USB stick. Επιλέγοντας Software Upgrade και τύπο αναβάθμισης USB, αναζητήσαμε από το File Path το αρχείο της αναβάθμισης και πατήσαμε OK στην έναρξη, περιμένοντας περίπου ένα λεπτό μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Η καρτέλα ‘’Εγκατάσταση’’ περιλαμβάνει τις ρυθμίσεις της κεραίας σύμφωνα με τη δορυφορική εγκατάστασή μας, τις ρυθμίσεις μοτέρ και τις λίστες δορυφόρων και transponders, με δυνατότητα προσθήκης περισσότερων από το χρήστη. Η καρτέλα Utility” περιλαμβάνει εφαρμογές για πρόσβαση σε διαδικτυακό περιεχόμενο. Η εφαρμογή Cinema/IPTV διαθέτει λίστα προεγκατεστημένων IPTV καναλιών, τα οποία χωρίζονται σε κατηγορίες που κάνουν τη διαχείρισή τους εύχρηστη. Στη λίστα βρήκαμε αρκετά ενδιαφέροντα κανάλια, ενώ μέσα σε αυτά βρίσκονται αρκετά ελληνικά και κυπριακά. Δοκιμάσαμε επίσης την εισαγωγή μέσω USB stick δικών μας .m3u λιστών με ελληνικά και διεθνή IPTV κανάλια, ενεργοποιώντας τη δυνατότητα αυτή από το μπλε πλήκτρο του τηλεχειριστηρίου. Η αναπαραγωγή τους εκτελέστηκε με επιτυχία, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι η εισαγωγή της εκάστοτε .m3u λίστας διαγράφει αυτόματα όλες τις προηγούμενες. Η εφαρμογή Weather εμφανίζει πληροφορίες του τρέχοντος καιρού που συνοδεύονται από χαρακτηριστικά εικονίδια, καθώς επίσης και πρόγνωση των επόμενων τεσσάρων ημερών. Για να έχει ο χρήστης τη δυνατότητα να προσθέσει τις ελληνικές περιοχές που επιθυμεί, θα πρέπει να χρησιμοποιήσει την αγγλική γλώσσα, ενώ επιλέγοντας στη συνέχεια την ελληνική γλώσσα θα εμφανίζονται οι πληροφορίες στα ελληνικά. Η εφαρμογή YouTube δίνει πρόσβαση σε video από τη βιβλιοθήκη της δημοφιλούς υπηρεσίας, ενώ τόσο η αναζήτηση, όσο και η αναπαραγωγή τίτλων δοκιμάστηκαν με απόλυτη επιτυχία. Η εφαρμογή Megogo περιέχει κατηγορίες ταινιών, cartoon, τηλεοπτικών σειρών και shows, επιτρέποντας την ελεύθερη πρόσβαση μόνο στο παλαιότερο χρονολογικά περιεχόμενο, καθώς για το νεότερο απαιτείται πληρωμή. Η καρτέλα Media Center περιλαμβάνει επιλογές προβολής φακέλων, video, μουσικής και εικόνων από USB αποθηκευτικά μέσα. Τέλος, η καρτέλα Channel Editδίνει επιλογές μετακίνησης, κλειδώματος και δημιουργίας προσωπικών μπουκέτων τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών καναλιών, καθώς επίσης και δυνατότητα διαγραφής τους.

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

Μνήμη: SDRAM 64MB, Flash 8MB

Tuner: DVB-S/S2 Multistream

Ανάλυση: 1920*1080p/i

Πρόσοψη: Εξωτερική οθόνη 4 ψηφίων με IR

Αποκρυπτογράφηση: 1xSmartcard reader

Συνδέσεις: 2XUSB 2.0, 1xA/V, 1xHD OUT, 1xLNB IN, 1xIR, RS232

Wi-Fi: Υποστήριξη μέσω USB Dongle

IPTV: .m3u, YouTube, Megogo, Weather

Διαστάσεις: 113x70x20 χιλ.

Η γνώμη μας: Αναμφισβήτητα, αυτό που χαρακτηρίζει τον Octagon SX8 HD One είναι το απίστευτα μικρό μέγεθός του. Απευθύνεται σε εκείνους που επιθυμούν να εισέλθουν στον κόσμο της δορυφορικής λήψης, αλλά και σε χρήστες που επιζητούν κάτι περισσότερο από τις βασικές λειτουργίες ενός δέκτη. Υποστηρίζοντας multistream λήψη και Wi-Fi μέσω USB Dongle που του επιτρέπει να συνδέεται στο internet, συνδυάζει τη θέαση δορυφορικών και IPTV προγραμμάτων μέσα από την ίδια συσκευή, κρατώντας εξαιρετικά χαμηλά το κόστος αγοράς του.

INFO
  • Tronix
  • τηλ: 23170-03685
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | site: www.tronix.gr
digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.