Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2018 | 13:12

FAGOR AURA LTE 800

Πρωτοποριακή κεραία UHF mini διαστάσεων

Η αρχή του φθινοπώρου αποτελεί για τους περισσότερους ιδανική εποχή συντήρησης ή και ολικής αλλαγής του κεραιοσυστήματος μια εγκατάστασης. Έτσι λοιπόν, αυτόν το μήνα δοκιμάσαμε στην Ψηφιακή Τηλεόραση και σας παρουσιάζουμε τη νέα κεραία Fagor Aura LTE 800. Πρόκειται για μια κεραία επίγειας λήψης UHF σημάτων, η οποία χαρακτηρίζεται από το μικρό της μέγεθος και...
Γράφτηκε από: Χάρης Ματθαίου

Η αρχή του φθινοπώρου αποτελεί για τους περισσότερους ιδανική εποχή συντήρησης ή και ολικής αλλαγής του κεραιοσυστήματος μια εγκατάστασης. Έτσι λοιπόν, αυτόν το μήνα δοκιμάσαμε στην Ψηφιακή Τηλεόραση και σας παρουσιάζουμε τη νέα κεραία Fagor Aura LTE 800. Πρόκειται για μια κεραία επίγειας λήψης UHF σημάτων, η οποία χαρακτηρίζεται από το μικρό της μέγεθος και την πανεύκολη συναρμολόγησή της.

Η Fagor Aura είναι μια χαμηλού κόστους κεραία με ενσωματωμένο φίλτρο LTE και υψηλό λόγο απολαβής/μήκους. Είναι κατάλληλη να χρησιμοποιηθεί για λήψη ψηφιακού και αναλογικού τηλεοπτικού σήματος σε ατομικές ή κοινόχρηστες εγκαταστάσεις και εγγυάται απρόσκοπτη λειτουργία και απόλυτη ασφάλεια.

Χαρακτηριστικά

Η κεραία Fagor Aura LTE 800 έρχεται με προ-μονταρισμένα στοιχεία μέσα σε ένα εξαιρετικά βολικό κουτί συσκευασίας, το οποίο διαθέτει διαστάσεις 530x180x80 χιλιοστών και βάρος 1,1 κιλού που κάνουν τη μεταφορά του πανεύκολη. Είναι κατασκευασμένη από αλουμίνιο και διαθέτει μεγάλη ανθεκτικότητα στο νερό και την υπεριώδη ακτινοβολία, ενώ το μήκος της μόλις που φτάνει τα 43 εκατοστά. Διαθέτει compact σχεδιασμό και έχει τόσο μικρό μέγεθος, που πραγματικά προκαλεί την ελάχιστη δυνατή αισθητική παρέμβαση στο χώρο κι έτσι η εύρεση κατάλληλου σημείου για την τοποθέτησή της δεν προβληματίζει. Έχει απόλυτη συμβατότητα με το ψηφιακό μέρισμα, καθώς είναι εφοδιασμένη με φίλτρο LTE ενσωματωμένο στο κλειστού τύπου και πλήρως αδιάβροχο δίπολο, για την απόρριψη των 4G συχνοτήτων 791-862MHz που έχουν αποδοθεί στην κινητή τηλεφωνία. Λειτουργεί στο εύρος συχνοτήτων 470-790MHz, κάνοντας λήψη των καναλιών 21-60 από την μπάντα των UHF. Παρέχει απολαβή σήματος 12dB, κάτι που την καθιστά ιδανική για περιοχές με εύκολες συνθήκες λήψης. Διαθέτει υψηλή απώλεια επιστροφής 15dB, αναλογία ακτινοβολίας εμπρός/πίσω 15dB και γωνία οριζόντιου ανοίγματος 45 μοιρών.

Τοποθέτηση – λειτουργία

Η κεραία Fagor Aura αποτελείται από τρία τεμάχια, η συναρμολόγηση των οποίων είναι πανεύκολη και αποτελεί απλή υπόθεση μερικών δευτερολέπτων. Πραγματοποιείται χωρίς να απαιτείται η χρήση κανενός εργαλείου, καθώς τα προ-μονταρισμένα στοιχεία της, το συμπαγές δίπολο και οι ανακλαστήρες εισάγονται και “κουμπώνουν” με ασφάλεια ταχύτατα και εύκολα,  ενώ το δέσιμο στον ιστό επιτυγχάνεται με τη βοήθεια της μεγάλης ενσωματωμένης πεταλούδας. Η τοποθέτησή της σε ιστό δοκιμάστηκε με άριστα αποτελέσματα λήψης με κάθετη, αλλά και με οριζόντια πόλωση. Εγκαταστάθηκε σε περιοχή με εύκολη λήψη και χρησιμοποιήθηκε για απευθείας διανομή σήματος σε 4 τηλεοράσεις με ενσωματωμένους επίγειους ψηφιακούς δέκτες χωρίς χρήση ενισχυτή, αποδίδοντας εξαιρετικό σήμα σε όλες τις περιπτώσεις. Με τη χρήση του πεδιομέτρου μετρήσαμε πανίσχυρο σήμα και πολύ καθαρό φάσμα σε όλα τα κανάλια της επίγειας μπάντας των UHF.  

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

Εύρος λειτουργίας: 470-790MHz / κανάλια 21-60

Φίλτρο LTE: Ναι

Απολαβή: 12dB

Απώλεια επιστροφής: 15dB

Αναλογία εμπρός-πίσω: 15dB

Οριζόντιο άνοιγμα: 45°

Μήκος: 43 εκ.

Η γνώμη μας: Πρόκειται για μια εξαιρετικά μικρών διαστάσεων UHF κεραία, ιδανική για περιοχές εύκολης λήψης. Το μέγεθός της είναι τέτοιο που αποθαρρύνει πιθανές αντιδράσεις από γείτονες, καθώς η αισθητική της παρέμβαση είναι ελάχιστη. Ο compact σχεδιασμός της, η ανθεκτικότητά της και το χαμηλό της κόστος, καθιστούν την Fagor Aura άριστη πρόταση αγοράς.

INFO
  • AMF Electronics
  • Αρχιμήδους 33-35, 145 69 Άνοιξη
  • τηλ: 210-6229298
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | site: www.amfelectronics.gr, www.amfeshop.com
digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.