Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018 | 13:30

REDLINE M440 HD

Οικονομικός δορυφορικός δέκτης που εκπλήσσει με τις δυνατότητές του!

Η δυνατότητα χρήσης κλειδιών κρυπτογράφησης και emulators, αποτελεί για τους περισσότερους καθοριστικό παράγοντα επιλογής ενός δορυφορικού δέκτη. Ο νέος Redline M440 HD όχι μόνο διαθέτει αυτά τα χαρακτηριστικά, αλλά και εκπλήσσει με τις δυνατότητες και το χαμηλό του κόστος. Είναι ένας Full HD δορυφορικός δέκτης που μπορεί να αναβαθμιστεί...
Γράφτηκε από: Χάρης Ματθαίου

Η δυνατότητα χρήσης κλειδιών κρυπτογράφησης και emulators, αποτελεί για τους περισσότερους καθοριστικό παράγοντα επιλογής ενός δορυφορικού δέκτη. Ο νέος Redline M440 HD όχι μόνο διαθέτει αυτά τα χαρακτηριστικά, αλλά και εκπλήσσει με τις δυνατότητες και το χαμηλό του κόστος. Είναι ένας Full HD δορυφορικός δέκτης που μπορεί να αναβαθμιστεί με κατάλληλο λογισμικό, ώστε να υποστηρίζει ασύρματη σύνδεση στο internet και να εκτελεί υψηλής ποιότητας IPTV λειτουργίες.

Με τον Redline M440 HD οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα δαπανώντας ελάχιστα χρήματα να παρακολουθούν δορυφορική τηλεόραση, να εκτελούν εγγραφές στα προγράμματα που επιθυμούν και να επιλέγουν την αναπαραγωγή των αποθηκευμένων σε σκληρό δίσκο multimedia αρχείων τους. Με τη χρήση κατάλληλου λογισμικού μάλιστα ο δέκτης προσφέρει πολλά περισσότερα, καθώς ενεργοποιείται η υποστήριξη Wi-Fi που του επιτρέπει να συνδέεται στο internet. Έτσι, μπορεί να αναπαράγει video από το YouTube, αλλά και να λειτουργεί σαν IPTV Box με εντυπωσιακές δυνατότητες για streaming σε τηλεοπτικά κανάλια. Επιπλέον, αποκτάει υποστήριξη emulators και κλειδιών κρυπτογράφησης που του δίνουν τη δυνατότητα να προβάλλει και κρυπτογραφημένα προγράμματα.

Χαρακτηριστικά

Ο Redline M440 HD έρχεται σε μαύρο μεταλλικό σκάφος, με διαστάσεις 219x39x149 χιλιοστών. Η πρόσοψή του διαθέτει οθόνη LED τεσσάρων ψηφίων που σε κανονική λειτουργία απεικονίζει τον αριθμό του τρέχοντος καναλιού και σε κατάσταση αναμονής την τοπική ώρα. Αριστερά της πρόσοψης βρίσκεται το πλήκτρο POWER, δεξιά της ένα στρογγυλό πλήκτρο τεσσάρων κατευθύνσεων και πλήκτρα MENU, OK, ενώ το δεξί τμήμα της καταλαμβάνει ένα πορτάκι που απελευθερώνει μια USB 2.0 θύρα. Στην πίσω πλευρά του δέκτη συναντάμε το διακόπτη ON/OFF, ενσωματωμένο καλώδιο τροφοδοσίας, μία επιπλέον USB 2.0 θύρα, θύρα SCART, θύρα HDMI και υποδοχή LNB IN για τη σύνδεση δορυφορικού σήματος. Το κουτί της συσκευασίας του δέκτη περιλαμβάνει τηλεχειριστήριο με δύο μπαταρίες μεγέθους AAA, καλώδιο HDMI και φυλλάδιο με οδηγίες χρήσης στα αγγλικά.

Ο Redline M440 HD υποστηρίζει αποκωδικοποίηση video MPEG-4/AVC, MPEG-2 Main Profile @ Main Level και MPEG-2 Main Profile @ High Level. Δίνει Full HD (1080p) ανάλυση μέσω της HDMI θύρας του, μπορεί όμως να συνδεθεί και σε παλαιότερης τεχνολογίας τηλεοράσεις. Εξοπλίζεται με DVB-S2 tuner και έχει δυνατότητα τυφλής αναζήτησης υπηρεσιών, με την πλήρη σάρωση ενός δορυφόρου να είναι ταχύτατη και να ολοκληρώνεται σε περίπου επτά λεπτά. Υποστηρίζει τα πρωτόκολλα DiSEqC 1.0, 1.1, 1.2 και USALS, ενώ είναι συμβατός και για σύνδεση με Unicable LNB, επιτρέποντας έτσι τη χρήση του σε οποιαδήποτε δορυφορική εγκατάσταση. Έχει δυνατότητα να αποθηκεύσει στη μνήμη του έως 5.000 κανάλια και διαθέτει οχτώ λίστες αγαπημένων για την ταξινόμησή τους. Υποστηρίζει την εμφάνιση επταήμερου ηλεκτρονικού οδηγού μονού προγράμματος (EPG). Με τη σύνδεση USB σκληρού δίσκου ή stick αποκτάει δυνατότητα λειτουργίας media player για εκτέλεση time-shift και ζωντανών ή προγραμματισμένων εγγραφών προγραμμάτων, καθώς και για αναπαραγωγή αποθηκευμένων multimedia αρχείων. Υποστηρίζει τις μορφές video mkv, mp4, avi, mpg, dat, vob, ts, mov, m2ts, flv, wmv, ήχου mp3, wav, ogg, aac, flac και εικόνας jpg, bmp, gif. Ο δέκτης διαθέτει και δεύτερη θύρα USB 2.0, η οποία προορίζεται να χρησιμοποιηθεί για τη σύνδεση Wi-Fi USB dongle, ώστε με το κατάλληλο λογισμικό να ενεργοποιηθεί η λειτουργία Wi-Fi που απογειώνει τις δυνατότητές του. Έτσι, μπορεί να αναπαράγει video από το YouTube και να υποστηρίζει υψηλής ποιότητας IPTV λειτουργίες, χάρη στη άριστη υποστήριξη Xtream Code και τη δυνατότητα για streaming σε αμέτρητα τηλεοπτικά κανάλια από όλο τον κόσμο μέσω της εκπληκτικής εφαρμογής Rich TV. Επιπλέον, ενεργοποιείται η υποστήριξη emulators και κλειδιών κρυπτογράφησης, ώστε ο δέκτης να μπορεί να αναπαράγει και κρυπτογραφημένα προγράμματα. Η δυνατότητα αυτή είναι πολύ σημαντική για τους χρήστες, καθώς τους επιτρέπει να παρακολουθούν ελεύθερα τα κρυπτογραφημένα σε BISS κανάλια των ΕΡΤ και DIGEA που εκπέμπουν το σήμα τους από τον Eutelsat 3B, στις 3 μοίρες ανατολικά.

Μενού - Λειτουργία

Η πρώτη ενέργεια που πρέπει να κάνει ο χρήστης όταν ανοίξει για πρώτη φορά το δέκτη, είναι η εκτέλεση αναβάθμισης του λογισμικού του. Κατάλληλο λογισμικό που απογειώνει τις δυνατότητές του βρίσκεται διαθέσιμο στις πληροφορίες του δέκτη, μέσα από το ηλεκτρονικό κατάστημα της Tronix. Εφόσον πρώτα ο χρήστης κατεβάσει στον υπολογιστή το αρχείο .zip της αναβάθμισης, θα πρέπει να το αποσυμπιέσει και να αντιγράψει το αποσυμπιεσμένο αρχείο σε φορμαρισμένο FAT32 USB stick. Στη συνέχεια το stick πρέπει να τοποθετηθεί σε μια USB θύρα του δέκτη, ώστε επιλέγοντας με τη σειρά MENU – Tools - “USB Upgrade” να εμφανιστεί η κάρτα της αναβάθμισης. Από εκεί επιλέγουμε Upgrade Mode το Maincode, βρίσκουμε το αρχείο της αναβάθμισης και πατάμε Start. Η διαδικασία ολοκληρώνεται σε ένα περίπου λεπτό και ο δέκτης εκτελεί επανεκκίνηση.

Στον αναβαθμισμένο πλέον δέκτη επιλέγουμε MENU και εμφανίζεται η κάρτα που περιέχει έξι υποκατηγορίες. Πάμε στο “System” και πατάμε στο Language, ώστε να επιλέξουμε την ελληνική γλώσσα για την εμφάνιση του μενού. Η κατηγορία “Σύστημα” περιλαμβάνει και τις ρυθμίσεις AV, OSD, τοπικής ώρας, χρονοδιακόπτη (για εγγραφές) και γονικού κλειδώματος. Η κατηγορία “Εγκατάσταση” περιλαμβάνει τις επιλογές ρύθμισης της δορυφορικής μας εγκατάστασης, τη λίστα δορυφόρων και transponders (με δυνατότητα χειροκίνητης προσθήκης από το χρήστη), καθώς και την επαναφορά σε εργοστασιακές ρυθμίσεις. Η κατηγορία “Λίστα καναλιών” περιλαμβάνει τις λίστες τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών καναλιών για την ταξινόμησή τους σε κατηγορίες, τη διαγραφή όλων των καναλιών και τη λίστα των αγαπημένων που μπορεί καθεμιά να μετονομαστεί όπως επιθυμεί ο χρήστης. Η κατηγορία “Network” περιλαμβάνει τις επιλογές W-Fi και Online Movie App που περιέχει την εφαρμογή YouTube. Το λογισμικό της αναβάθμισης ενεργοποιεί την υποστήριξη των USB Dongle με chip Ralink RT5370 (το οποίο και συνδέσαμε για τις ανάγκες των δοκιμών μας) και πρέπει μέσα από το Wi-Fi να ρυθμίσουμε την ασύρματη σύνδεση με το τοπικό μας δίκτυο. Η κατηγορία “Εργαλεία” περιλαμβάνει επιλογές αναβαθμίσεων και αντιγραφής δεδομένων σε USB stick, ενώ η κατηγορία “Media Center” περιλαμβάνει επιλογές αναζήτησης αρχείων, διαχείρισης εγγραφών και διαμόρφωσης PVR.

Πηγαίνοντας στην κατηγορία “Σύστημα”, πληκτρολογούμε από το τηλεχειριστήριο τον αριθμό 6969 και εμφανίζεται η επιλογή “Σούπερ ρύθμιση” (“Super Setting” για αυτούς που χρησιμοποιούν αγγλικό μενού), η οποία αποκαλύπτει ένα κρυφό μενού που ενεργοποιεί έξτρα δυνατότητες του δέκτη. Μέσα από αυτό το μενού μπορούμε να ενεργοποιήσουμε την Rich TV, το EMU και το IKS. Το EMU περιλαμβάνει κατάλογο επιλογών κλειδιών κρυπτογράφησης, μέσα στον οποίο βρίσκονται φυσικά και τα BISS. Ενδιαφέρον εδώ για το χρήστη αποτελεί η δυνατότητα επεξεργασίας τους ή και χειροκίνητης προσθήκης τους, κάτι που του επιτρέπει να λαμβάνει σαν ελεύθερα τα δορυφορικά BISS κανάλια των ΕΡΤ και DIGEA. Το IKS εμφανίζει την κάρτα XCam για την επιλογή τύπου και ρύθμισης emulator. Πίσω στην κατηγορία “Network” και αφού έχουμε ήδη επιλέξει μέσα από τη “Σούπερ ρύθμιση” την ενεργοποίησή της, εκτελούμε τη εφαρμογή Rich TV. Πρόκειται για μια κορυφαία IPTV εφαρμογή που λειτουργεί άψογα και περιλαμβάνει τεράστια ποικιλία τηλεοπτικών καναλιών από όλον τον κόσμο, ενώ όμοιά της βρίσκουμε πολύ δύσκολα ακόμα και σε εξειδικευμένες IPTV συσκευές. Τα κανάλια είναι ταξινομημένα σε κατηγορίες ανά χώρα, θέμα και γλώσσα, ενώ η ποιότητα της εικόνας στα περισσότερα είναι πραγματικά εξαιρετική. Η εκτέλεση της εφαρμογής Rich TV πραγματοποιείται και άμεσα από το πλήκτρο IPTV του τηλεχειριστηρίου. Στην κατηγορία “Network” βρίσκουμε και το XTREAM CODE που δέχεται την εισαγωγή στοιχείων για πρόσβαση σε IPTV προγράμματα, το οποίο δοκιμάσαμε με άριστα επίσης αποτελέσματα. Και αυτή η εφαρμογή μπορεί να εκτελείται άμεσα από το τηλεχειριστήριο, πατώντας απλά το πλήκτρο XTREAM. Σε ότι αφορά τη λειτουργία media player, δοκιμάσαμε με επιτυχία την αναπαραγωγή αποθηκευμένων σε σκληρό δίσκο ταινιών μας, οι ελληνικοί υπότιτλοι όμως δεν αναγνωρίστηκαν σε καμία από αυτές. Τέλος, με το πάτημα του χαρακτηριστικού πλήκτρου REC από το τηλεχειριστήριο εκτελέσαμε με επιτυχία ζωντανές εγγραφές σε προγράμματα των ελληνικών δορυφορικών καναλιών, καθώς και προγραμματισμένες μέσα από το EPG.

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

Tuner: DVB-S2

Ανάλυση: 1920*1080p

Πρόσοψη: Οθόνη LED 4 ψηφίων

Αποκρυπτογράφηση: Emulators, κλειδιά κρυπτογράφησης

Αποκωδικοποίηση video: MPEG-4/AVC, MPEG-2 [email protected], MPEG-2 [email protected]>

Multimedia: video mkv, mp4, avi, mpg, dat, vob, ts, mov, m2ts, flv, wmv, mp3, wav, ogg, aac, flac, jpg, bmp, gif

Συνδέσεις: 2XUSB 2.0, 1xSCART, 1xHDMI, 1xLNB IN

IPTV: YouTube, Rich TV, Xtream Code

Διαστάσεις: 219x39x149 χιλ.

Η γνώμη μας: Ο Redline M440 HD είναι ένα οικονομικό πολυεργαλείο που εκπλήσσει ευχάριστα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με οποιονδήποτε τρόπο επιθυμεί ο χρήστης. Η υποστήριξη emulators και κλειδιών κρυπτογράφησης για δορυφορικά κανάλια σε συνδυασμό με το πλουσιότατο IPTV περιεχόμενο, είναι δυνατότητες που διαθέτουν πολύ ακριβότεροι δέκτες και θα αποζημιώσουν αυτούς που θα εμπιστευτούν την επιλογή του. Δεδομένου μάλιστα του εξαιρετικά χαμηλού κόστους του, πρόκειται σίγουρα για άριστη πρόταση αγοράς, την οποία και συστήνουμε ανεπιφύλακτα!

INFO
  • Tronix
  • τηλ: 23170-03685
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | site: www.tronix.gr
digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.