Skip to main content
DIABASTE DWREAN DIG 186
tech 2024 03 15 at 08 25 11 TM 470
SECURITY REPORT 148
satpraxis 2022
ImageTech Photovision 2024
now 33 2022

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

15 Μαρτίου 2024 07:58
19 Μαρτίου 2019 14:53

FORMULER Z7+ 5G & Zx 5G

4K IPTV συσκευές με ενσωματωμένο OTT middleware και Wi-Fi διπλής μπάντας

Γράφει: Χάρης Ματθαίου
e7180f273e223b7897cdfb0384a58c83 XL 46426e6a

Έχοντας στόχο να διευρύνει τις δυνατότητες των εξειδικευμένων συσκευών αναπαραγωγής περιεχομένου διαδικτυακής ροής που διαθέτει στο στόλο της, η κορεάτικη Formuler αναβαθμίζει τα επιτυχημένα μοντέλα Z7+ και Zx. Διατηρώντας τα ίδια χαρακτηριστικά, οι νέες εκδόσεις Z7+ 5G και Zx 5G διαθέτουν εξοπλισμό που εμπλουτίζεται με ενσωματωμένο…

Έχοντας στόχο να διευρύνει τις δυνατότητες των εξειδικευμένων συσκευών αναπαραγωγής περιεχομένου διαδικτυακής ροής που διαθέτει στο στόλο της, η κορεάτικη Formuler αναβαθμίζει τα επιτυχημένα μοντέλα Z7+ και Zx. Διατηρώντας τα ίδια χαρακτηριστικά, οι νέες εκδόσεις Z7+ 5G και Zx 5G διαθέτουν εξοπλισμό που εμπλουτίζεται με ενσωματωμένο Wi-Fi διπλής μπάντας, παρέχοντας στο χρήστη τεράστια ευελιξία για την τοποθέτησή τους. Βασικό τους εργαλείο η πρωτοποριακή πλατφόρμα MYTVOnline της Formuler, χάρη στην οποία έχουν τη δυνατότητα οι χρήστες να παρακολουθούν ζωντανή IPTV τηλεόραση μέσα από ένα σύγχρονο και πανέμορφο περιβάλλον. Με τετραπύρηνο 64bit επεξεργαστή, υποστήριξη 4K UHD και προ-εγκατεστημένο Google Play Store, είναι δύο γνήσια και πανίσχυρα Android Boxes που προσφέρουν ποικιλία ψηφιακού περιεχομένου.

Τα Formuler Z7+ 5G και Zx 5G είναι συσκευές με ενσωματωμένο middleware που βασίζονται σε Android και χρησιμοποιούνται σαν DVB δέκτες χωρίς όμως την ανάγκη σύνδεσης κεραίας, επιτρέποντας στους χρήστες να κάνουν zapping σε IPTV τηλεοπτικά κανάλια μέσα από ένα πρωτοποριακά σχεδιασμένο περιβάλλον. Είναι ειδικά φτιαγμένες για σύνδεση σε IPTV servers και έχουν δυνατότητα να κάνουν live streaming σε τηλεοπτικά κανάλια μέσω έτοιμης .m3u λίστας που εισάγει ο χρήστης. Λειτουργούν και σαν media players για αναπαραγωγή UHD video με συμπίεση H.265/HEVC και εξωτερικούς ελληνικούς υπότιτλους, ενώ μπορούν να εκτελούν και εγγραφές τηλεοπτικών προγραμμάτων. Επιπλέον, επιτρέπουν την πλοήγηση στο internet μέσω browser και υποστηρίζουν άριστα δημοφιλέστατες IPTV εφαρμογές, προσφέροντας έναν εναλλακτικό και ποιοτικό τρόπο τηλεθέασης.

Χαρακτηριστικά

Τα Formuler Z7+ 5G και Zx 5G διαθέτουν τον ίδιο ultra compact σχεδιασμό και έρχονται σε μικροσκοπικό τετράγωνο σασί, με διαστάσεις μόλις 105x105x18 χιλιοστών. Η πρόσοψη του καθενός διαθέτει ενδεικτικό LED λειτουργίας που παίρνει πράσινο χρώμα σε κατάσταση ON και κόκκινο σε stand-by mode, ενώ στη δεξιά και αριστερή πλευρά είναι τοποθετημένες από μία USB 3.0 και USB 2.0 θύρες αντίστοιχα. Η πίσω πλευρά τους εξοπλίζεται με υποδοχή εξωτερικής τροφοδοσίας 12V/1A, υποδοχή IR Rec., οπτική θύρα S/PDIF για ψηφιακή έξοδο του ήχου, θύρα HDMI 2.0a, θύρα LAN και υποδοχή κάρτας Micro SD. Στο κουτί κάθε συσκευασίας περιλαμβάνονται τηλεχειριστήριο με δύο μπαταρίες μεγέθους AAA, τροφοδοτικό, καλώδιο HDMI, καλώδιο επέκτασης με αισθητήρα υπέρυθρων και φυλλάδιο με οδηγίες γρήγορης εγκατάστασης στα αγγλικά.

Τα Formuler Z7+ 5G και Zx 5G λειτουργούν με 64bit επεξεργαστή Cortex A53 αρχιτεκτονικής ARMv7, ο οποίος διαθέτει τέσσερις πυρήνες που συγχρονίζουν στα 1.6GHz (4×1.6GHz). Ο επεξεργαστής αυτός βασίζεται σε chipset Hisilicon 3798MV200 και αποδίδει 15000 DMIPS. Η μονάδα επεξεργασίας των γραφικών βασίζεται σε επεξεργαστή πολλαπλών πυρήνων Mali-450 MP που υποστηρίζει το OpenGL ES 2.0 για την υλοποίηση της αναπαραγωγής τρισδιάστατων γραφικών. Υποστηρίζεται η αποκωδικοποίηση video 4K UHD@60fps H.265/HEVC 10-bit Main 10 profile@level 5.1 High-Tier, VP9,AVS, H.264(AVC, MVC), MPEG1/2/4, VC-1 και audio MPEG-1 Layer 1,2, AAC-LC, HE AAC V1/V2. Η ονομαστική τιμή της μνήμης RAM για το Z7+ 5G είναι 2GB DDR4, με το πραγματικό συνολικό μέγεθος αυτής να φτάνει τα 1.9GB, εκ των οποίων τα 500MB χρησιμοποιούνται από το σύστημα για να μείνουν ελεύθερα τα 1.4GB. Για το Zx 5G η ονομαστική τιμή της RAM είναι 1GB, το πραγματικό μέγεθος αυτής φτάνει τα 885MB, εκ των οποίων χρησιμοποιούνται τα 600MB από το σύστημα και μένουν ελεύθερα τα 285MB. Οι συσκευές έχουν επίσης εσωτερική μνήμη FLASH 8GB eMMC που αποτελεί τον αποθηκευτικό χώρο τους, ο οποίος μπορεί να επεκταθεί μέσω Micro SD κάρτας. Το πραγματικό μέγεθος της FLASH μνήμης είναι 5.02GB, από τα οποία μένουν ελεύθερα για εγκαταστάσεις εφαρμογών περίπου 4.55GB. Μέσω της HDMI 2.0 θύρας τους, δίνουν έως 2160p/60Hz (UHD) ανάλυση με υποστήριξη HDR10/HLG, ενώ χάρη στο παρεχόμενο καλώδιο επέκτασης με αισθητήρα υπέρυθρων γίνεται εφικτός ο τηλεχειρισμός τους ακόμα και αν τοποθετηθούν σε κρυφό σημείο.

Τα Formuler Z7+ 5G και Zx 5G βασίζονται σε Android 7.0 Nougat και έχουν σαν κύριο χαρακτηριστικό τους την πλατφόρμα MYTVOnline, ώστε λειτουργώντας σα δέκτες IPTV καναλιών να παρέχουν μέσα από ένα απλοποιημένο, σύγχρονο και πανέμορφο interface δυνατότητα εύκολης διαχείρισής τους. Μέσω αυτής της πρωτοποριακής πλατφόρμας ο χρήστης έχει στη διάθεσή του 5 Portals για να συνδέεται σε IPTV servers ή να κάνει streaming σε IPTV τηλεοπτικά κανάλια που περιέχονται σε αποθηκευμένες .m3u λίστες του. Για τη σύνδεση στο internet οι συσκευές διαθέτουν Ethernet interface και Wi-Fi διπλής μπάντας 2.4G/5.0G, κάτι που απλοποιεί την τοποθέτησή τους σε τηλεόραση οποιουδήποτε δωματίου, ενώ έχουν και ενσωματωμένο Bluetooth. Λειτουργούν επίσης άριστα σα media players, καθώς διαθέτουν υποστήριξη Kodi και MX Player για αναπαραγωγή 4K UHD video, ενώ μπορούν να εκτελούν και εγγραφές προγραμμάτων. Έχουν προ-εγκατεστημένο το YouTube, αλλά υποστηρίζουν και δημοφιλείς IPTV εφαρμογές που μπορεί να εγκαταστήσει ο χρήστης από τα ενσωματωμένα στο μενού τους καταστήματα Google Play Store και MARKET. Επιπλέον, διαθέτουν browser για την πλοήγηση στο internet, δίνοντας στο χρήστη τη δυνατότητα να απολαμβάνει το σερφάρισμα με την άνεση που προσφέρει η μεγάλη τηλεόραση.

Μενού

Με την αρχική ενεργοποίηση των Formuler Z7+ 5G και Zx 5G εμφανίζεται ο οδηγός των βασικών ρυθμίσεων, με επιλογές για τη γλώσσα, τις ρυθμίσεις Wi-Fi (το οποίο και χρησιμοποιήσαμε) ή της ενσύρματης σύνδεσης, το μέγεθος της επιφάνειας της οθόνης, την περιοχή, τη χώρα και τον τύπο εμφάνισης ώρας και ημερομηνίας. Μετά την αυτόματη ανίχνευση νεότερου λογισμικού και την επιλογή εγκατάστασής του, κάθε συσκευή εκτελεί επανεκκίνηση και εμφανίζεται η κάρτα του κεντρικού μενού. Στην κάρτα αυτή βρίσκονται 4 μεγάλα εικονίδια MYTVONLINE, MARKET, YouTube και MX Player, ενώ υπάρχει δυνατότητα προσθήκης επιπλέον εφαρμογών με τη χρήση των συμβόλων +. Πάνω από τα μεγάλα εικονίδια και αριστερά βρίσκεται ένα μικρότερο που μας μεταφέρει στην κάρτα με τις εγκατεστημένες εφαρμογές της συσκευής. Εδώ βρίσκονται προ-εγκατεστημένα τα εικονίδια Google Play Store, Miracast για μεταφορά εικόνας του smartphone στην τηλεόραση, MediaCenter για αναπαραγωγή αρχείων μέσω SD κάρτας, YouTube, File Browser για αναζήτηση αρχείων, Market και MyTvOnline. Δεξιά και πάνω από τα μεγάλα εικονίδια του κεντρικού μενού βρίσκεται το μικρό εικονίδιο των ρυθμίσεων που οδηγεί σε κάρτα με εικονίδια για πληροφορίες (System, Android) και διάφορες ρυθμίσεις της συσκευής (γλώσσα, Wi-Fi, Bluetooth, Update κ.ά.).

Εφαρμογές

Αφού πρώτα συνδέσαμε σκληρό δίσκο με αποθηκευμένες .m3u λίστες IPTV καναλιών, ανοίξαμε το MYTVOnline και εισαγάγαμε καθεμιά από αυτές μέσα από τη ρύθμιση κάθε Portal. Έτσι, μέσα από τη σύνδεση .m3u λίστας κάθε συσκευή λειτούργησε σα δέκτης IPTV καναλιών, εμφανίζοντας τη λίστα τους με τα εικονίδιά τους, ενώ εκτελέσαμε και εγγραφή ζωντανού προγράμματος. Κατεβάσαμε από το Market τον Kodi (που αναβαθμίστηκε αυτόματα στην έκδοση 18.0 Leia) και επιλέξαμε αποθηκευμένα video UHD ανάλυσης, η αναπαραγωγή των οποίων εκτελέστηκε με άνεση, ενώ και οι εξωτερικοί ελληνικοί υπότιτλοι αναγνωρίστηκαν χωρίς κανένα πρόβλημα. Οι δοκιμές αυτές έγιναν με άριστα αποτελέσματα και με τον MX Player. Η αναπαραγωγή 4K UHD video εκτελέστηκε επίσης άριστα και μέσα από το YouTube, με δυνατότητα μάλιστα επιλογής 4K ανάλυσης μέσα από κάθε τίτλο. Κατεβάσαμε από το Market και το Netflix, συνδεθήκαμε στο λογαριασμό μας και εκτελέσαμε την αναπαραγωγή πλήθους ταινιών με HD ανάλυση, η οποία εκτελέστηκε χωρίς κανένα πρόβλημα, κάτι που καθιστά τα Z7+ 5G και Zx 5G κατάλληλες λύσεις για όσους διαθέτουν συνδρομή στη δημοφιλή υπηρεσία. Κατεβάσαμε στη συνέχεια από το Google Play Store την εφαρμογή NBA app και συνδεθήκαμε στην ενεργή συνδρομή που διαθέτουμε στο NBA League Pass. Η λειτουργία της εφαρμογής ήταν άριστη, ενώ η θέαση ζωντανής μετάδοσης από το NBA ήταν απολαυστική, με τέτοια υψηλή ποιότητα εικόνας που ο συνδρομητής δε βρίσκει στη δορυφορική τηλεόραση. Κατεβάσαμε από το Google Play Store την εφαρμογή StbEmu και αφού κάναμε τις κατάλληλες ρυθμίσεις συνδεθήκαμε με άριστα αποτελέσματα σε IPTV Stalker Portal. Κατεβάσαμε επίσης από το Market τον Google Chrome και δοκιμάσαμε τη λειτουργία του, η οποία ήταν απολύτως ομαλή. Η ταχύτητα εμφάνισης των σελίδων ήταν ικανοποιητική, ενώ με τη χρήση Bluetooth πληκτρολογίου/mouse απολαύσαμε ξεκούραστο σερφάρισμα.

{gallery}26042{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

  • Kathrein UFOpro & UFOprolite

    Kathrein UFOpro & UFOprolite

    Τα υψηλής ποιότητας προϊόντα που διαθέτει η ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ είναι σχεδιασμένα για εφαρμογές διανομής τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σημάτων σε ξενοδοχεία, στάδια, νοσοκομεία, κρουαζιερόπλοια, ενοικιαζόμεν...
  • Emme Esse 87435

    Emme Esse 87435

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του Emme Esse 87435. Πρόκειται για ένα ψηφιακό modulator που λαμβάνει ένα HDMI σήμα από δορυφορικό / επίγειο δέκτη, DVD player, κάμερα ασφαλείας ή οποι...
  • Ekselans CPE 1200-OLP

    Ekselans CPE 1200-OLP

    Η Ekselans διαθέτει – μεταξύ άλλων – πλήρη γκάμα Access Points για κάθε είδους οικιακή ή επαγγελματική εφαρμογή. Ένα από τα αξιόλογα Access Points της Ekselans είναι το CPE 1200-OLP, το οποίο υποσ...
  • Nedis SFIND100BK

    Nedis SFIND100BK

    Συνδέστε τον μετρητή με ένα LNB και έναν δορυφορικό δέκτη και βρείτε την κατάλληλη θέση / γωνία για το κάτοπτρό σας, εύκολα και γρήγορα. Διαθέτει οθόνη αναλογικής ένδειξης με οπίσθιο φωτισμό. Επιπ...
  • Kathrein MS & MP series

    Kathrein MS & MP series

    Η εταιρεία ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ ανακοινώνει νέα παραλαβή των σειρών ερμαρίων - ντουλαπιών MS και MP της γερμανικής Kathrein. Η σειρά MS περιλαμβάνει υψηλής ποιότητας ερμάρια - ντουλάπια τοποθέτησης και σ...
  • Engel MV7400

    Engel MV7400

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του HDMI switch Engel MV7400. Πρόκειται για έναν διαχωριστή HDMI σημάτων από 4 εισόδους σε 1 έξοδο, με μέγιστη ανάλυση Full HD 1080p. Είναι συμβατό με ...
  • Ikusi Flow Smart Headend

    Ikusi Flow Smart Headend

    Το Ikusi Flow Smart Headend της ισπανικής Ikusi, λειτουργεί ήδη σε εκατοντάδες ξενοδοχειακές μονάδες στην Ελλάδα και δεκάδες χιλιάδες στο εξωτερικό, καθώς αποτελεί ένα υπόδειγμα τεχνολογίας διανομ...
  • Kathrein LCD 115 A+ & LCD 130 A+

    Kathrein LCD 115 A+ & LCD 130 A+

    Η εταιρεία ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ ανακοινώνει νέα παραλαβή των ομοαξονικών καλωδίων LCD 115 A+ και LCD 130 A+ της γερμανικής Kathrein. Πρόκειται για καλώδια πολύ υψηλής ποιότητας που είναι δοκιμασμένα και πιστ...
  • V-Tech Z2024 H265

    V-Tech Z2024 H265

    Νέος επίγειος ψηφιακός δέκτης από την AstraSat! Πρόκειται για τον V-Tech Z2024 H265, ο οποίος είναι ένας δέκτης MPEG4 με έξοδο HDMI και ανάλυση Full HD (1080p). Χάρη στο νέας γενιάς tuner του (μάρ...
  • Nedis TVSM5120GY

    Nedis TVSM5120GY

    Η επιτραπέζια full motion βάση της Nedis είναι κατάλληλη για τηλεοράσεις από 37” έως 75”, με VESA 200x200, 300x200, 300x300, 400x200, 400x300, 400x400, 600x400 και μέγιστο βάρος 40kg. Διαθέτει μια...
  • Anga PS series

    Anga PS series

    Η εταιρεία Stam Electronics ανακοινώνει νέα παραλαβή σειράς ποιοτικών κεραιών Anga. Πρόκειται για τη σειρά PS, η οποία περιλαμβάνει εξωτερικές και εσωτερικές κεραίες που είναι κατάλληλες για επίγε...
  • Promax RANGER: Διαθέσιμη η τρίτη ομάδα εκπαιδευτικών video για τη δημοφιλή σειρά πεδιομέτρων

    Promax RANGER: Διαθέσιμη η τρίτη ομάδα εκπαιδευτικών video για τη δημοφιλή σειρά πεδιομέτρων

    Είναι πλέον διαθέσιμη η τρίτη ομάδα εκπαιδευτικών video με ελληνική περιγραφή για τα πεδιόμετρα Promax RANGER. Τα συγκεκριμένα video έχουν προστεθεί στην Playlist Πεδιόμετρα RANGER - Εκπαιδευτικά ...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Ψηφιακή Τηλεόραση, Μάρτιος 2024

    Ψηφιακή Τηλεόραση, Μάρτιος 2024

    Κυκλοφορεί το νέο τεύχος Μαρτίου 2024 του περιοδικού "Ψηφιακή Τηλεόραση" μαζί με το "Security Report" Το νέο τεύχος Μαρτίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδ...
  • Κανάλια με υβριδική τηλεόραση στην Ελλάδα

    Κανάλια με υβριδική τηλεόραση στην Ελλάδα

    Η κατανάλωση των προγραμμάτων που μεταδίδουν οι ελεύθεροι τηλεοπτικοί σταθμοί έχει γίνει σήμερα πιο εύκολη και πιο άμεση για τον τηλεθεατή, σε σχέση με το – όχι και τόσο μακρινό – παρελθόν. Ο παρα...
  • Τηλεοπτικό περιεχόμενο για όλους!

    Τηλεοπτικό περιεχόμενο για όλους!

    Με την πάροδο του χρόνου αυξάνονται όλο και περισσότερο οι χρήστες της συνδρομητικής τηλεόρασης. Αυτό συμβαίνει γιατί η πρόσβαση καθίσταται εφικτή από οποιαδήποτε συσκευή, σε οποιαδήποτε χρονική σ...
  • Sat & Zap, Μάρτιος 2024

    Sat & Zap, Μάρτιος 2024

    Αρκετά νέα κανάλια στη δημοφιλή θέση στις 13 ανατολικά και 2 τουρκοκυπριακά στις 42 και 46 ανατολικά. Μικρό το ενδιαφέρον σε ελεύθερα κανάλια. 92 News UK Astra 2G – 28.2 East 11.523H ...