19/03/2019

FORMULER Z7+ 5G & Zx 5G

4K IPTV συσκευές με ενσωματωμένο OTT middleware και Wi-Fi διπλής μπάντας

Γράφτηκε από: Χάρης Ματθαίου
Έχοντας στόχο να διευρύνει τις δυνατότητες των εξειδικευμένων συσκευών αναπαραγωγής περιεχομένου διαδικτυακής ροής που διαθέτει στο στόλο της, η κορεάτικη Formuler αναβαθμίζει τα επιτυχημένα μοντέλα Z7+ και Zx. Διατηρώντας τα ίδια χαρακτηριστικά, οι νέες εκδόσεις Z7+ 5G και Zx 5G διαθέτουν εξοπλισμό που εμπλουτίζεται με ενσωματωμένο...

Έχοντας στόχο να διευρύνει τις δυνατότητες των εξειδικευμένων συσκευών αναπαραγωγής περιεχομένου διαδικτυακής ροής που διαθέτει στο στόλο της, η κορεάτικη Formuler αναβαθμίζει τα επιτυχημένα μοντέλα Z7+ και Zx. Διατηρώντας τα ίδια χαρακτηριστικά, οι νέες εκδόσεις Z7+ 5G και Zx 5G διαθέτουν εξοπλισμό που εμπλουτίζεται με ενσωματωμένο Wi-Fi διπλής μπάντας, παρέχοντας στο χρήστη τεράστια ευελιξία για την τοποθέτησή τους. Βασικό τους εργαλείο η πρωτοποριακή πλατφόρμα MYTVOnline της Formuler, χάρη στην οποία έχουν τη δυνατότητα οι χρήστες να παρακολουθούν ζωντανή IPTV τηλεόραση μέσα από ένα σύγχρονο και πανέμορφο περιβάλλον. Με τετραπύρηνο 64bit επεξεργαστή, υποστήριξη 4K UHD και προ-εγκατεστημένο Google Play Store, είναι δύο γνήσια και πανίσχυρα Android Boxes που προσφέρουν ποικιλία ψηφιακού περιεχομένου.

Τα Formuler Z7+ 5G και Zx 5G είναι συσκευές με ενσωματωμένο middleware που βασίζονται σε Android και χρησιμοποιούνται σαν DVB δέκτες χωρίς όμως την ανάγκη σύνδεσης κεραίας, επιτρέποντας στους χρήστες να κάνουν zapping σε IPTV τηλεοπτικά κανάλια μέσα από ένα πρωτοποριακά σχεδιασμένο περιβάλλον. Είναι ειδικά φτιαγμένες για σύνδεση σε IPTV servers και έχουν δυνατότητα να κάνουν live streaming σε τηλεοπτικά κανάλια μέσω έτοιμης .m3u λίστας που εισάγει ο χρήστης. Λειτουργούν και σαν media players για αναπαραγωγή UHD video με συμπίεση H.265/HEVC και εξωτερικούς ελληνικούς υπότιτλους, ενώ μπορούν να εκτελούν και εγγραφές τηλεοπτικών προγραμμάτων. Επιπλέον, επιτρέπουν την πλοήγηση στο internet μέσω browser και υποστηρίζουν άριστα δημοφιλέστατες IPTV εφαρμογές, προσφέροντας έναν εναλλακτικό και ποιοτικό τρόπο τηλεθέασης.

Χαρακτηριστικά

Τα Formuler Z7+ 5G και Zx 5G διαθέτουν τον ίδιο ultra compact σχεδιασμό και έρχονται σε μικροσκοπικό τετράγωνο σασί, με διαστάσεις μόλις 105x105x18 χιλιοστών. Η πρόσοψη του καθενός διαθέτει ενδεικτικό LED λειτουργίας που παίρνει πράσινο χρώμα σε κατάσταση ON και κόκκινο σε stand-by mode, ενώ στη δεξιά και αριστερή πλευρά είναι τοποθετημένες από μία USB 3.0 και USB 2.0 θύρες αντίστοιχα. Η πίσω πλευρά τους εξοπλίζεται με υποδοχή εξωτερικής τροφοδοσίας 12V/1A, υποδοχή IR Rec., οπτική θύρα S/PDIF για ψηφιακή έξοδο του ήχου, θύρα HDMI 2.0a, θύρα LAN και υποδοχή κάρτας Micro SD. Στο κουτί κάθε συσκευασίας περιλαμβάνονται τηλεχειριστήριο με δύο μπαταρίες μεγέθους AAA, τροφοδοτικό, καλώδιο HDMI, καλώδιο επέκτασης με αισθητήρα υπέρυθρων και φυλλάδιο με οδηγίες γρήγορης εγκατάστασης στα αγγλικά.

Τα Formuler Z7+ 5G και Zx 5G λειτουργούν με 64bit επεξεργαστή Cortex A53 αρχιτεκτονικής ARMv7, ο οποίος διαθέτει τέσσερις πυρήνες που συγχρονίζουν στα 1.6GHz (4x1.6GHz). Ο επεξεργαστής αυτός βασίζεται σε chipset Hisilicon 3798MV200 και αποδίδει 15000 DMIPS. Η μονάδα επεξεργασίας των γραφικών βασίζεται σε επεξεργαστή πολλαπλών πυρήνων Mali-450 MP που υποστηρίζει το OpenGL ES 2.0 για την υλοποίηση της αναπαραγωγής τρισδιάστατων γραφικών. Υποστηρίζεται η αποκωδικοποίηση video 4K [email protected] H.265/HEVC 10-bit Main 10 [email protected] 5.1 High-Tier, VP9,AVS, H.264(AVC, MVC), MPEG1/2/4, VC-1 και audio MPEG-1 Layer 1,2, AAC-LC, HE AAC V1/V2. Η ονομαστική τιμή της μνήμης RAM για το Z7+ 5G είναι 2GB DDR4, με το πραγματικό συνολικό μέγεθος αυτής να φτάνει τα 1.9GB, εκ των οποίων τα 500MB χρησιμοποιούνται από το σύστημα για να μείνουν ελεύθερα τα 1.4GB. Για το Zx 5G η ονομαστική τιμή της RAM είναι 1GB, το πραγματικό μέγεθος αυτής φτάνει τα 885MB, εκ των οποίων χρησιμοποιούνται τα 600MB από το σύστημα και μένουν ελεύθερα τα 285MB. Οι συσκευές έχουν επίσης εσωτερική μνήμη FLASH 8GB eMMC που αποτελεί τον αποθηκευτικό χώρο τους, ο οποίος μπορεί να επεκταθεί μέσω Micro SD κάρτας. Το πραγματικό μέγεθος της FLASH μνήμης είναι 5.02GB, από τα οποία μένουν ελεύθερα για εγκαταστάσεις εφαρμογών περίπου 4.55GB. Μέσω της HDMI 2.0 θύρας τους, δίνουν έως 2160p/60Hz (UHD) ανάλυση με υποστήριξη HDR10/HLG, ενώ χάρη στο παρεχόμενο καλώδιο επέκτασης με αισθητήρα υπέρυθρων γίνεται εφικτός ο τηλεχειρισμός τους ακόμα και αν τοποθετηθούν σε κρυφό σημείο.

Τα Formuler Z7+ 5G και Zx 5G βασίζονται σε Android 7.0 Nougat και έχουν σαν κύριο χαρακτηριστικό τους την πλατφόρμα MYTVOnline, ώστε λειτουργώντας σα δέκτες IPTV καναλιών να παρέχουν μέσα από ένα απλοποιημένο, σύγχρονο και πανέμορφο interface δυνατότητα εύκολης διαχείρισής τους. Μέσω αυτής της πρωτοποριακής πλατφόρμας ο χρήστης έχει στη διάθεσή του 5 Portals για να συνδέεται σε IPTV servers ή να κάνει streaming σε IPTV τηλεοπτικά κανάλια που περιέχονται σε αποθηκευμένες .m3u λίστες του. Για τη σύνδεση στο internet οι συσκευές διαθέτουν Ethernet interface και Wi-Fi διπλής μπάντας 2.4G/5.0G, κάτι που απλοποιεί την τοποθέτησή τους σε τηλεόραση οποιουδήποτε δωματίου, ενώ έχουν και ενσωματωμένο Bluetooth. Λειτουργούν επίσης άριστα σα media players, καθώς διαθέτουν υποστήριξη Kodi και MX Player για αναπαραγωγή 4K UHD video, ενώ μπορούν να εκτελούν και εγγραφές προγραμμάτων. Έχουν προ-εγκατεστημένο το YouTube, αλλά υποστηρίζουν και δημοφιλείς IPTV εφαρμογές που μπορεί να εγκαταστήσει ο χρήστης από τα ενσωματωμένα στο μενού τους καταστήματα Google Play Store και MARKET. Επιπλέον, διαθέτουν browser για την πλοήγηση στο internet, δίνοντας στο χρήστη τη δυνατότητα να απολαμβάνει το σερφάρισμα με την άνεση που προσφέρει η μεγάλη τηλεόραση.

Μενού

Με την αρχική ενεργοποίηση των Formuler Z7+ 5G και Zx 5G εμφανίζεται ο οδηγός των βασικών ρυθμίσεων, με επιλογές για τη γλώσσα, τις ρυθμίσεις Wi-Fi (το οποίο και χρησιμοποιήσαμε) ή της ενσύρματης σύνδεσης, το μέγεθος της επιφάνειας της οθόνης, την περιοχή, τη χώρα και τον τύπο εμφάνισης ώρας και ημερομηνίας. Μετά την αυτόματη ανίχνευση νεότερου λογισμικού και την επιλογή εγκατάστασής του, κάθε συσκευή εκτελεί επανεκκίνηση και εμφανίζεται η κάρτα του κεντρικού μενού. Στην κάρτα αυτή βρίσκονται 4 μεγάλα εικονίδια MYTVONLINE, MARKET, YouTube και MX Player, ενώ υπάρχει δυνατότητα προσθήκης επιπλέον εφαρμογών με τη χρήση των συμβόλων +. Πάνω από τα μεγάλα εικονίδια και αριστερά βρίσκεται ένα μικρότερο που μας μεταφέρει στην κάρτα με τις εγκατεστημένες εφαρμογές της συσκευής. Εδώ βρίσκονται προ-εγκατεστημένα τα εικονίδια Google Play Store, Miracast για μεταφορά εικόνας του smartphone στην τηλεόραση, MediaCenter για αναπαραγωγή αρχείων μέσω SD κάρτας, YouTube, File Browser για αναζήτηση αρχείων, Market και MyTvOnline. Δεξιά και πάνω από τα μεγάλα εικονίδια του κεντρικού μενού βρίσκεται το μικρό εικονίδιο των ρυθμίσεων που οδηγεί σε κάρτα με εικονίδια για πληροφορίες (System, Android) και διάφορες ρυθμίσεις της συσκευής (γλώσσα, Wi-Fi, Bluetooth, Update κ.ά.).

Εφαρμογές

Αφού πρώτα συνδέσαμε σκληρό δίσκο με αποθηκευμένες .m3u λίστες IPTV καναλιών, ανοίξαμε το MYTVOnline και εισαγάγαμε καθεμιά από αυτές μέσα από τη ρύθμιση κάθε Portal. Έτσι, μέσα από τη σύνδεση .m3u λίστας κάθε συσκευή λειτούργησε σα δέκτης IPTV καναλιών, εμφανίζοντας τη λίστα τους με τα εικονίδιά τους, ενώ εκτελέσαμε και εγγραφή ζωντανού προγράμματος. Κατεβάσαμε από το Market τον Kodi (που αναβαθμίστηκε αυτόματα στην έκδοση 18.0 Leia) και επιλέξαμε αποθηκευμένα video UHD ανάλυσης, η αναπαραγωγή των οποίων εκτελέστηκε με άνεση, ενώ και οι εξωτερικοί ελληνικοί υπότιτλοι αναγνωρίστηκαν χωρίς κανένα πρόβλημα. Οι δοκιμές αυτές έγιναν με άριστα αποτελέσματα και με τον MX Player. Η αναπαραγωγή 4K UHD video εκτελέστηκε επίσης άριστα και μέσα από το YouTube, με δυνατότητα μάλιστα επιλογής 4K ανάλυσης μέσα από κάθε τίτλο. Κατεβάσαμε από το Market και το Netflix, συνδεθήκαμε στο λογαριασμό μας και εκτελέσαμε την αναπαραγωγή πλήθους ταινιών με HD ανάλυση, η οποία εκτελέστηκε χωρίς κανένα πρόβλημα, κάτι που καθιστά τα Z7+ 5G και Zx 5G κατάλληλες λύσεις για όσους διαθέτουν συνδρομή στη δημοφιλή υπηρεσία. Κατεβάσαμε στη συνέχεια από το Google Play Store την εφαρμογή NBA app και συνδεθήκαμε στην ενεργή συνδρομή που διαθέτουμε στο NBA League Pass. Η λειτουργία της εφαρμογής ήταν άριστη, ενώ η θέαση ζωντανής μετάδοσης από το NBA ήταν απολαυστική, με τέτοια υψηλή ποιότητα εικόνας που ο συνδρομητής δε βρίσκει στη δορυφορική τηλεόραση. Κατεβάσαμε από το Google Play Store την εφαρμογή StbEmu και αφού κάναμε τις κατάλληλες ρυθμίσεις συνδεθήκαμε με άριστα αποτελέσματα σε IPTV Stalker Portal. Κατεβάσαμε επίσης από το Market τον Google Chrome και δοκιμάσαμε τη λειτουργία του, η οποία ήταν απολύτως ομαλή. Η ταχύτητα εμφάνισης των σελίδων ήταν ικανοποιητική, ενώ με τη χρήση Bluetooth πληκτρολογίου/mouse απολαύσαμε ξεκούραστο σερφάρισμα.

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

CPU: Quad-Core 64bit Cortex A53 (chipset Hisilicon 3798MV200), 1.6GHz (4x1.6GHz), 15000 DMIPS

GPU: Multi-Core Mali-450 MP

Μνήμη: RAM 2GB DDR4 (Z7+ 5G), 1GB DDR4 (Zx 5G) / Flash 8GB eMMC

Λογισμικό: Android 7.0 Nougat

Ανάλυση: 4K UHD (2160p)

Αποκωδικοποίηση Video: 4K [email protected] H.265/HEVC 10-bit Main 10 [email protected] 5.1 High-Tier, VP9,AVS, H.264(AVC, MVC), MPEG1/2/4, VC-1

Αποκωδικοποίηση Audio: MPEG-1 Layer 1,2, AAC-LC, HE AAC V1/V2

Συνδέσεις: 1xUSB 3.0, 1xUSB 2.0, 1xMicro SD, 1xHDMI 2.0, IR Rec., 1xS/PDIF, 1xLAN

Ασύρματη συνδεσιμότητα: Wi-Fi 2.4G/5.0G, Bluetooth

Η γνώμη μας: Πρόκειται για εξειδικευμένες IPTV συσκευές, με πανίσχυρα χαρακτηριστικά και αξιόπιστη λειτουργία. Χάρη στην προηγμένη πλατφόρμα MYTVOnline της Formuler, τα Z7+ 5G και Zx 5G λειτουργούν σα δέκτες IPTV τηλεοπτικών καναλιών, με σύγχρονο και πανέμορφο interface που παρέχει δυνατότητα εύκολης διαχείρισής τους. Το Wi-Fi διπλής μπάντας, αλλά και το ενσωματωμένο Bluetooth, χαρίζουν στο χρήστη μοναδική ευελιξία. Η δυνατότητά τους να αναπαράγουν με άνεση 4K UHD περιεχόμενο και η άριστη υποστήριξη δημοφιλών IPTV συνδρομητικών υπηρεσιών όπως τα Netflix, NBA League Pass, καθιστούν την αγορά τους ελκυστική.

INFO
  • Tronix
  • τηλ: 23170-03685
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | site: www.tronix.gr

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.