Skip to main content
DIABASTE DWREAN DIG 186
tech 2024 03 15 at 08 25 11 TM 470
SECURITY REPORT 148
satpraxis 2022
ImageTech Photovision 2024
now 33 2022

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

15 Μαρτίου 2024 07:58
19 Ιουνίου 2019 13:23

Dreambox One UltraHD

Ο ταχύτερος στον κόσμο 4K δέκτης, με dual-boot λειτουργία Enigma2 & Android

Γράφει: Χάρης Ματθαίου
68671edb7f441d740627a6b2fbbda945 XL 4c5552bf

Ενάμιση περίπου χρόνο μετά την κυκλοφορία του DM920 ultra HD, η Dream Property (πρώην Dream Multimedia) επανέρχεται στο προσκήνιο, φέρνοντας στην αγορά έναν εντελώς διαφορετικό δέκτη. Πρόκειται για τον Dreambox ONE Ultra HD, ο οποίος έρχεται με διπλό δορυφορικό DVB-S2X tuner και υπερυψηλής απόδοσης επεξεργαστή 6 πυρήνων που τον καθιστά ως τον παγκοσμίως…

Ενάμιση περίπου χρόνο μετά την κυκλοφορία του DM920 ultra HD, η Dream Property (πρώην Dream Multimedia) επανέρχεται στο προσκήνιο, φέρνοντας στην αγορά έναν εντελώς διαφορετικό δέκτη. Πρόκειται για τον Dreambox ONE Ultra HD, ο οποίος έρχεται με διπλό δορυφορικό DVB-S2X tuner και υπερυψηλής απόδοσης επεξεργαστή 6 πυρήνων που τον καθιστά ως τον παγκοσμίως ταχύτερο δέκτη στην αγορά. Βασίζεται σε εντελώς διαφορετική φιλοσοφία σχεδιασμού σε σχέση με όλα τα προηγούμενα μοντέλα, ενώ είναι ο πρώτος Dreambox δέκτης που μπορεί να υποστηρίξει διπλή λειτουργία Enigma2 και Android. Με ασύρματες δυνατότητες συνδεσιμότητας Wi-Fi διπλής μπάντας και Bluetooth 5.0, αλλά και με υποστήριξη HbbTV, Kodi, Netflix και Aptoide TV, ο Dreambox ONE Ultra HD θέτει νέα δεδομένα στην κατηγορία των 4K Enigma2 δεκτών.

Αν και δεν έχει ενσωματωμένη υποδοχή για σύνδεση σκληρού δίσκου, ο Dreambox ONE Ultra HD είναι ένας δορυφορικός δέκτης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως PVR, καθώς οι δύο USB θύρες του επαρκούν για λειτουργίες εγγραφών και αναπαραγωγής αποθηκευμένων αρχείων οποιασδήποτε μορφής. Διαθέτει μάλιστα διπλό δορυφορικό DVB-S2X tuner που υποστηρίζει και τη λήψη καναλιών από multi-stream αναμεταδότες, ώστε να μπορεί ο χρήστης να παρακολουθεί προγράμματα από οποιονδήποτε δορυφόρο επιθυμεί κατά τη διάρκεια των εγγραφών του. Βασισμένος σε Chip Amlogic S922X, υποστηρίζει άριστα την αναπαραγωγή 4K UHD περιεχομένου με συμπίεση H.265/HEVC, αλλά και τη δυνατότητα να εκτελεί διπλή λειτουργία Enigma2 και Android, ενώ στοχεύει ξεκάθαρα στην ικανοποίηση ενός ευρύτερου πεδίου χρηστών.

Χαρακτηριστικά

Ο Dreambox ONE Ultra HD έρχεται σε μαύρου χρώματος σασί που είναι κατασκευασμένο με υλικό από πλαστικό και αλουμίνιο. Ακολουθώντας τελείως διαφορετική φιλοσοφία σχεδιασμού από όλα τα προηγούμενα μοντέλα Dreambox, διαθέτει compact μέγεθος, με διαστάσεις 173x35x96 χιλιοστών και βάρος 306 γραμμαρίων. Η πρόσοψή του διαθέτει δύο κρυφές υποδοχές, μια για ανάγνωση έξυπνης κάρτας και μία για SD κάρτα. Στην πάνω πλευρά και προς το μπροστινό μέρος είναι τοποθετημένος ένα διακόπτης On/Stand-by με ενδεικτικό LED λειτουργίας, ενώ ολόκληρη η επιφάνειά της καλύπτεται από αυλακώσεις με οπές εξαερισμού. Το πίσω μέρος του δέκτη εξοπλίζεται με διακόπτη ON/OFF, υποδοχή εξωτερικής τροφοδοσίας DC 12V, μία USB 3.0 και μία USB 2.0 θύρα, θύρα HDMI 2.0, θύρα mini USB service, οπτική θύρα S/SPDIF για ψηφιακή έξοδο ήχου, θύρα Gigabit Ethernet και υποδοχές LNB1, LNB2 για σύνδεση δορυφορικού σήματος. Το κουτί της συσκευασίας περιλαμβάνει Infrared/Bluetooth τηλεχειριστήριο του δέκτη που μπορεί να υποστηρίξει φωνητικές εντολές μέσω Amazon Alexa, δύο μπαταρίες μεγέθους AA, καλώδιο HDMI, τροφοδοτικό 12V, πλαστικό στήριγμα βάσης και φυλλάδιο με σύντομες οδηγίες.

Ο Dreambox ONE Ultra HD είναι ο πρώτος Dreambox δέκτης που έρχεται με ενσωματωμένο SoC (System of Chip) Amlogic S922X, το οποίο εξοπλίζεται με επεξεργαστή αρχιτεκτονικής ARMv7. Ο επεξεργαστής αυτός αποτελείται από 6 πυρήνες (4xA73 και 2xA53) και αποδίδει 53.000 DMIPS (!), γεγονός που καθιστά τον Dreambox ONE Ultra HD ως τον παγκοσμίως ταχύτερο δορυφορικό δέκτη της αγοράς. Η μονάδα επεξεργασίας των γραφικών βασίζεται σε GPU Mali-52 και υποστηρίζει το OpenGL ES 3.2, υλοποιώντας έτσι την απόδοση τρισδιάστατων γραφικών. Τα χαρακτηριστικά αυτά επιτρέπουν στο δέκτη να αποκωδικοποιεί με άνεση 4Κ UHD video συμπίεσης H.265/HEVC, αποδίδοντας εξαιρετικά την αναπαραγωγή περιεχομένου HDR και HLG που παρέχουν βελτιωμένες χρωματικές αποχρώσεις και αυξάνουν την ποιότητα της εικόνας. Υποστηρίζει αποκωδικοποίηση video VP9 Profile-2 έως 4Kx2K@60fps, H.265/HEVC MP-10@L5.1 έως 4Kx2K@60fps, AVS2-P2 Profile έως 4Kx2K@60fps, H.264/AVC HP@L5.1 έως 4Kx2K@30fps, H.264/MVC έως 1080P@60fps, MPEG-4 ASP@L5 έως 1080P@60fps (ISO-14496), WMV/VC-1 SP/MP/AP έως 1080P@60fps, AVS-P16(AVS+) /AVS-P2 JiZhun Profile έως 1080P@60fps, MPEG-2 MP/HL έως 1080P@60fps (ISO-13818), MPEG-1 MP/HL έως 1080P@60fps (ISO-11172) και Real Video 8/9/10 έως 1080P@60fps. Υποστηρίζει επίσης αποκωδικοποίηση ήχου AAC+, AAC-HE, Dolby Digital, Dolby Digital+ και DTS. Ο Dreambox ONE Ultra HD έχει ενσωματωμένη μνήμη RAM 2GB DDR4, από την οποία απομένουν ελεύθερα περίπου 1.1GB. Έχει επίσης ονομαστική μνήμη FLASH 16GB, εκ των οποίων περίπου 12GB χρησιμοποιεί το λειτουργικό, ενώ από τα καθαρά διαθέσιμα των 3,967GB μένουν ελεύθερα περίπου 3.5GB για εγκαταστάσεις πρόσθετων.

Εκτός της διαφορετικής σχεδιαστικής φιλοσοφίας, οι διαφορές του Dreambox ONE Ultra HD σε σχέση με τον προκάτοχό του DM920 ultra HD είναι αρκετές, καθώς: Απουσιάζουν η έγχρωμη LCD 3.0” οθόνη με τον χαρακτηριστικό φωτιζόμενο On/Off αισθητήρα αφής της πρόσοψης, το αποσπώμενο υποστήριγμα σκληρού δίσκου 2,5’’,  οι δύο θύρες Common Interface και η είσοδος HDMI IN 2.0. Από την άλλη πλευρά, ο νέος δέκτης διαθέτει επεξεργαστή 6 πυρήνων έναντι 2, αποδίδει 53.000 DMIPS έναντι 12.000 DMIPS, έχει ονομαστική μνήμη FLASH 16GB έναντι των 8GB, εξοπλίζεται με μία επιπλέον USB 2.0 θύρα, έχει ενσωματωμένο Wi-Fi και Bluetooth, ενώ το κυριότερο είναι ότι μπορεί να υποστηρίξει dual-boot λειτουργία Enigma2 και Android, δίνοντας στο χρήστη τη δυνατότητα να τον χρησιμοποιεί είτε σαν δορυφορικό δέκτη, είτε σαν Android Box.

Υλικό

Ο Dreambox ONE Ultra HD που δοκιμάσαμε έχει ενσωματωμένο στη μητρική πλακέτα του διπλό DVB-S2X SiLabs tuner, ενώ θα κυκλοφορήσει και έκδοση με SiLabs combo tuner. Το διπλό tuner του δέκτη μας είναι μοντέλο Si2166D και έχει κατασκευαστεί από την αμερικάνικη εταιρία Silicon Labs. Έχει ενσωματωμένους ψηφιακούς αποδιαμορφωτές για DVB-S2X σήματα και πολλαπλών ροών προγράμματα που χρησιμοποιούν για τις δορυφορικές multi-stream μεταδόσεις τους οι επίγειες ψηφιακές πλατφόρμες της Ιταλίας και της Γαλλίας. Υποστηρίζει τα πρωτόκολλα DiSEqC 1.0, 1.1, 1.2, USALS και Unicable, ενώ έχει μεγάλη ευαισθησία και εκτελεί σε ταχύτατους χρόνους τις εναλλαγές καναλιών. Υποστηρίζει τη λειτουργία Blind Scan που εκτελείται πραγματικά άψογα και ταχύτατα, καθώς αναφέρουμε ενδεικτικά ότι η τυφλή σάρωση ολόκληρου του δορυφόρου Astra 19.2E πραγματοποιείται μέσα σε 5 λεπτά.

Για τη θέαση κωδικοποιημένων προγραμμάτων ο δέκτης διαθέτει θύρα ανάγνωσης έξυπνης κάρτας, ενώ λόγω της αρχιτεκτονικής ARMv7 του επεξεργαστή υποστηρίζεται ο emulator OSCAM, κάτι που δοκιμάσαμε με επιτυχία. Ο Dreambox ONE Ultra HD διαθέτει και θύρα ανάγνωσης SD κάρτας που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για επέκταση του αποθηκευτικού χώρου του, κυρίως όμως εξυπηρετεί άλλο σκοπό, καθώς μέσω αυτής ο δέκτης μπορεί να αποκτήσει λειτουργία IPTV Box με λογισμικό Android. Απαραίτητη προϋπόθεση για την αξιοποίηση των δυνατότητων του STB είναι η δυνατότητα πρόσβασης στο internet, κάτι που μπορεί να επιτυγχάνεται όχι μόνο μέσω της Gigabit Ethernet θύρας του, αλλά και μέσω του ενσωματωμένου Wi-Fi διπλής μπάντας 2.4GHz/5GHz τεχνολογίας MIMO, το οποίο και χρησιμοποιήσαμε με απόλυτη επιτυχία κατά τη διάρκεια των δοκιμών μας. Επιπλέον, ο δέκτης έχει και ενσωματωμένο Bluetooth 5.0 interface που είναι απαραίτητο για την λειτουργία του ως Android Box, ενώ διαθέτει και οπτική έξοδο S/PDIF για τη σύνδεση σε ενισχυτές Home Cinema.

Λογισμικό

Ο Dreambox ONE Ultra HD έρχεται με προ-εγκατεστημένο λογισμικό Dreambox OS 4.4, το οποίο περιλαμβάνει τους drivers, τον Kernel (πυρήνα) Linux για τη συνεργασία τους με το σύστημα, το Enigma2 με όλα τα απαραίτητα αρχεία για τη λειτουργία του δέκτη και διάφορα πρόσθετα, χωρίς να συνοδεύεται από κάποιον emulator. Επειδή ο δέκτης κυκλοφόρησε αυτές τις μέρες στην ευρωπαϊκή αγορά, δύο είναι τα images που προς το παρόν τον υποστηρίζουν, το Dream-Elite 7.0 και το newnigma2. Τα δοκιμάσαμε και τα δύο, όμως προτείνουμε τη χρήση του Dream-Elite 7.0, καθώς ενεργοποιεί τη δυνατότητα εγκατάστασης του Android Pie 9.0 σε SD κάρτα, διαδικασία που θα περιγράψουμε παρακάτω. Το φλασάρισμα του δέκτη με νέο Enigma2 image πραγματοποιείται πανεύκολα μέσω web interface, εφόσον φυσικά ο δέκτης είναι ήδη συνδεδεμένος στο τοπικό δίκτυο. Η διαδικασία ξεκινάει με το διακόπτη τροφοδοσίας σε θέση OFF. Κρατώντας την άκρη του διακόπτη της πάνω πλευράς πατημένη για να βλέπουμε τις ενδείξεις του LED, θέτουμε το διακόπτη τροφοδοσίας σε θέση ON. Το LED αναβοσβήνει και μόλις αποκτήσει σταθερό πορτοκαλί χρώμα απελευθερώνουμε το διακόπτη, περιμένοντας το δέκτη να εισέλθει σε Rescue Mode για να εμφανιστεί στην τηλεόραση η IP του. Στη συνέχεια ανοίγουμε browser σε υπολογιστή και πληκτρολογούμε την IP του δέκτη, ώστε να μεταφερθούμε στη σελίδα φόρτωσης του νέου image. Συμπεριλαμβανομένης της επανεκκίνησης που απαιτείται, η διαδικασία ολοκληρώνεται σε περίπου 5 λεπτά οπότε και εμφανίζεται ο γνώριμος οδηγός αρχικών ρυθμίσεων.

Εγκατάσταση Android Pie 9.0

Σε λειτουργία με image Dream-Elite 7.0 και το δέκτη συνδεδεμένο στο internet, τοποθετούμε μία SD κάρτα (ή micro SD με adaptor) στην αντίστοιχη υποδοχή, η οποία να σημειωθεί ότι δεν εισέρχεται ολόκληρη και ένα μεγάλο μέρος της προεξέχει. Στη συνέχεια πατάμε το μπλε πλήκτρο από το τηλεχειριστήριο για να εμφανιστεί το Dream-Elite Panel και μεταφερόμαστε προς τα κάτω για να πατήσουμε OK στην τελευταία επιλογή OS Installer. Έπειτα πατάμε OK στην έκδοση Android Pie, πατάμε το πράσινο πλήκτρο για να ξεκινήσει η εγκατάσταση και τέλος επιβεβαιώνουμε την εγκατάσταση του Android Pie 9.0 στην SD κάρτα, ώστε αυτή να ξεκινήσει. Η διαδικασία είναι χρονοβόρα και απαιτεί υπομονή. Η εμφάνιση του μηνύματος επανεκκίνησης σηματοδοτεί το τέλος της εγκατάστασης, ενώ ο συνολικός χρόνος (συμπεριλαμβανομένου και αυτού της επανεκκίνησης) μέχρι την εμφάνιση του κεντρικού μενού του Android έφτασε στις διάφορες δοκιμές μας τα 15 με 20 περίπου λεπτά. Το κεντρικό μενού περιλαμβάνει τρεις πεδία Apps, Video, Music με εικονίδια. Στο Apps βρίσκουμε το δημοφιλές κατάστημα του Aptoide TV, τον περιηγητή αρχείων, τον WebView Browser Tester για το σερφάρισμα στο internet, το Ρολόι, τον Installer για χειροκίνητη εγκατάσταση εφαρμογών, την IPTV εφαρμογή Plex και το Stalker. Στο πεδίο Video βρίσκουμε το Media Center που χρησιμοποιείται ως Streaming Server με υποστήριξη στα πρωτόκολλα DLNA και UPnP, το Movie Player για αναπαραγωγή ταινιών, το δημοφιλές Netflix, ενώ στο Music με το εικονίδιο της Μουσικής αναπαράγουμε σχετικά αρχεία. Κάτω από αυτά τα πεδία υπάρχει η περιοχή Settings, με εικονίδια για την εικόνα, το δίκτυο και διάφορες άλλες ρυθμίσεις της συσκευής. 

Internet – HbbTV – HDMI CEC

Ο Dreambox ONE Ultra HD παρέχει στο δέκτη τη δυνατότητα να σερφάρει στο internet μέσω browser, είτε σε λειτουργία Enigma2, είτε σε Android. Η λειτουργία είναι ομαλή, ενώ χρησιμοποιήσαμε Bluetooth πληκτρολόγιο – mouse που έκανε την πλοήγησή μας άνετη, κάτι που όπως πάντα προτείνουμε στο χρήστη για να διευκολυνθεί. Μια άλλη εξαιρετική διαδικτυακή λειτουργία σε Enigma2 είναι το Internet-Radio, με ελληνικούς και ξένους σταθμούς που θα ικανοποιήσουν τους φίλους του ραδιοφώνου. Ο δέκτης υποστηρίζει άριστα τη λειτουργία HbbTV, μέσω της οποίας προβάλλει στην τηλεόραση υβριδικές υπηρεσίες που εκπέμπουν παράλληλα με το πρόγραμμα τηλεοπτικών καναλιών. Στο μενού περιλαμβάνονται ρυθμίσεις για την ενεργοποίηση της λειτουργίας HDMI CEC, επιτρέποντας έτσι την αμφίδρομη επικοινωνία με τηλεοράσεις που υποστηρίζουν το πρωτόκολλο αυτό.

Εφαρμογές

Το YouTube λειτουργεί σχετικά ομαλά σε λειτουργία Enigma2, αν και η χρήση πληκτρολογίου για την αναζήτηση τίτλων είναι απαραίτητη. Σε λειτουργία Android, παρά την εγκατάστασή της μέσα από το Aptoide TV, η εφαρμογή ήταν αδύνατο να εκτελεστεί. Αντίθετα, η γνωστή IPTV εφαρμογή Mobdro εγκαταστάθηκε και εκτελέστηκε χωρίς πρόβλημα, επιτρέποντας το streaming σε πλήθος δημοφιλών τηλεοπτικών καναλιών. Εγκαταστάθηκε επίσης ο browser Firebox, ο οποίος λειτουργεί εξαιρετικά και προτείνεται για την πλοήγηση στο internet. Δοκιμάστηκε με άριστα αποτελέσματα το Netflix που είναι προ-εγκατεστημένο στο μενού του Android, καθώς η λειτουργία του ήταν σταθερότατη και η ποιότητα της εικόνας εξαιρετική, κάνοντας μάλιστα χρήση Wi-Fi σύνδεσης. Από το Aptoide TV εγκαταστήσαμε και δοκιμάσαμε τον κορυφαίο Media Center Kodi, ο οποίος διατίθεται στην έκδοση 18.1 Leia. Η λειτουργία του σε IPTV streaming ήταν απροβλημάτιστη, ενώ δοκιμάσαμε την αναπαραγωγή αποθηκευμένων αρχείων από σκληρό δίσκο. Η αναπαραγωγή UHD video εκτελέστηκε με μεγάλη άνεση, ενώ τόσο ο DTS ήχος, όσο και οι εξωτερικοί ελληνικοί υπότιτλοι εκτελέστηκαν χωρίς κανένα πρόβλημα. Να υπογραμμίσουμε εδώ, ότι η αναπαραγωγή UHD περιεχομένου εκτελέστηκε άριστα και σε λειτουργία με Enigma2. Τέλος, δοκιμάστηκε με επιτυχία η εγγραφή σε ζωντανό πρόγραμμα.

{gallery}27020{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

  • Kathrein UFOpro & UFOprolite

    Kathrein UFOpro & UFOprolite

    Τα υψηλής ποιότητας προϊόντα που διαθέτει η ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ είναι σχεδιασμένα για εφαρμογές διανομής τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σημάτων σε ξενοδοχεία, στάδια, νοσοκομεία, κρουαζιερόπλοια, ενοικιαζόμεν...
  • Emme Esse 87435

    Emme Esse 87435

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του Emme Esse 87435. Πρόκειται για ένα ψηφιακό modulator που λαμβάνει ένα HDMI σήμα από δορυφορικό / επίγειο δέκτη, DVD player, κάμερα ασφαλείας ή οποι...
  • Ekselans CPE 1200-OLP

    Ekselans CPE 1200-OLP

    Η Ekselans διαθέτει – μεταξύ άλλων – πλήρη γκάμα Access Points για κάθε είδους οικιακή ή επαγγελματική εφαρμογή. Ένα από τα αξιόλογα Access Points της Ekselans είναι το CPE 1200-OLP, το οποίο υποσ...
  • Nedis SFIND100BK

    Nedis SFIND100BK

    Συνδέστε τον μετρητή με ένα LNB και έναν δορυφορικό δέκτη και βρείτε την κατάλληλη θέση / γωνία για το κάτοπτρό σας, εύκολα και γρήγορα. Διαθέτει οθόνη αναλογικής ένδειξης με οπίσθιο φωτισμό. Επιπ...
  • Kathrein MS & MP series

    Kathrein MS & MP series

    Η εταιρεία ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ ανακοινώνει νέα παραλαβή των σειρών ερμαρίων - ντουλαπιών MS και MP της γερμανικής Kathrein. Η σειρά MS περιλαμβάνει υψηλής ποιότητας ερμάρια - ντουλάπια τοποθέτησης και σ...
  • Engel MV7400

    Engel MV7400

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του HDMI switch Engel MV7400. Πρόκειται για έναν διαχωριστή HDMI σημάτων από 4 εισόδους σε 1 έξοδο, με μέγιστη ανάλυση Full HD 1080p. Είναι συμβατό με ...
  • Ikusi Flow Smart Headend

    Ikusi Flow Smart Headend

    Το Ikusi Flow Smart Headend της ισπανικής Ikusi, λειτουργεί ήδη σε εκατοντάδες ξενοδοχειακές μονάδες στην Ελλάδα και δεκάδες χιλιάδες στο εξωτερικό, καθώς αποτελεί ένα υπόδειγμα τεχνολογίας διανομ...
  • Kathrein LCD 115 A+ & LCD 130 A+

    Kathrein LCD 115 A+ & LCD 130 A+

    Η εταιρεία ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ ανακοινώνει νέα παραλαβή των ομοαξονικών καλωδίων LCD 115 A+ και LCD 130 A+ της γερμανικής Kathrein. Πρόκειται για καλώδια πολύ υψηλής ποιότητας που είναι δοκιμασμένα και πιστ...
  • V-Tech Z2024 H265

    V-Tech Z2024 H265

    Νέος επίγειος ψηφιακός δέκτης από την AstraSat! Πρόκειται για τον V-Tech Z2024 H265, ο οποίος είναι ένας δέκτης MPEG4 με έξοδο HDMI και ανάλυση Full HD (1080p). Χάρη στο νέας γενιάς tuner του (μάρ...
  • Nedis TVSM5120GY

    Nedis TVSM5120GY

    Η επιτραπέζια full motion βάση της Nedis είναι κατάλληλη για τηλεοράσεις από 37” έως 75”, με VESA 200x200, 300x200, 300x300, 400x200, 400x300, 400x400, 600x400 και μέγιστο βάρος 40kg. Διαθέτει μια...
  • Anga PS series

    Anga PS series

    Η εταιρεία Stam Electronics ανακοινώνει νέα παραλαβή σειράς ποιοτικών κεραιών Anga. Πρόκειται για τη σειρά PS, η οποία περιλαμβάνει εξωτερικές και εσωτερικές κεραίες που είναι κατάλληλες για επίγε...
  • Promax RANGER: Διαθέσιμη η τρίτη ομάδα εκπαιδευτικών video για τη δημοφιλή σειρά πεδιομέτρων

    Promax RANGER: Διαθέσιμη η τρίτη ομάδα εκπαιδευτικών video για τη δημοφιλή σειρά πεδιομέτρων

    Είναι πλέον διαθέσιμη η τρίτη ομάδα εκπαιδευτικών video με ελληνική περιγραφή για τα πεδιόμετρα Promax RANGER. Τα συγκεκριμένα video έχουν προστεθεί στην Playlist Πεδιόμετρα RANGER - Εκπαιδευτικά ...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Ψηφιακή Τηλεόραση, Μάρτιος 2024

    Ψηφιακή Τηλεόραση, Μάρτιος 2024

    Κυκλοφορεί το νέο τεύχος Μαρτίου 2024 του περιοδικού "Ψηφιακή Τηλεόραση" μαζί με το "Security Report" Το νέο τεύχος Μαρτίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδ...
  • Κανάλια με υβριδική τηλεόραση στην Ελλάδα

    Κανάλια με υβριδική τηλεόραση στην Ελλάδα

    Η κατανάλωση των προγραμμάτων που μεταδίδουν οι ελεύθεροι τηλεοπτικοί σταθμοί έχει γίνει σήμερα πιο εύκολη και πιο άμεση για τον τηλεθεατή, σε σχέση με το – όχι και τόσο μακρινό – παρελθόν. Ο παρα...
  • Τηλεοπτικό περιεχόμενο για όλους!

    Τηλεοπτικό περιεχόμενο για όλους!

    Με την πάροδο του χρόνου αυξάνονται όλο και περισσότερο οι χρήστες της συνδρομητικής τηλεόρασης. Αυτό συμβαίνει γιατί η πρόσβαση καθίσταται εφικτή από οποιαδήποτε συσκευή, σε οποιαδήποτε χρονική σ...
  • Sat & Zap, Μάρτιος 2024

    Sat & Zap, Μάρτιος 2024

    Αρκετά νέα κανάλια στη δημοφιλή θέση στις 13 ανατολικά και 2 τουρκοκυπριακά στις 42 και 46 ανατολικά. Μικρό το ενδιαφέρον σε ελεύθερα κανάλια. 92 News UK Astra 2G – 28.2 East 11.523H ...