22/07/2019

Infomir MAG425A

Το πρώτο 4K STB της Infomir για Android TV

Γράφτηκε από: Χάρης Ματθαίου
Έπειτα από μια σπουδαία πορεία στην παραγωγή εξειδικευμένων IPTV συσκευών που την οδήγησε στην κορυφή της προτίμησης των πελατών, η ουκρανική Infomir παρουσιάζει ένα νέο μοντέλο που ξεχωρίζει χωρίς να ακολουθεί την επιτυχημένη συνταγή των προηγούμενων. Πρόκειται για το MAG425A, που είναι ένα 4K STB για Android TV...

Έπειτα από μια σπουδαία πορεία στην παραγωγή εξειδικευμένων IPTV συσκευών που την οδήγησε στην κορυφή της προτίμησης των πελατών, η ουκρανική Infomir παρουσιάζει ένα νέο μοντέλο που ξεχωρίζει χωρίς να ακολουθεί την επιτυχημένη συνταγή των προηγούμενων. Πρόκειται για το MAG425A, που είναι ένα 4K STB για Android TV με προ-εγκατεστημένες Google υπηρεσίες. Με ενσωματωμένο Chromecast και Wi-Fi διπλής μπάντας 2,4/5GHz, αλλά και Bluetooth τηλεχειριστήριο με πραγματικά εξαιρετική υποστήριξη φωνητικού ελέγχου, το MAG425A αποτελεί την τέλεια λύση για αναπαραγωγή IPTV/OTT περιεχομένου.

Ακολουθώντας για αρκετά χρόνια μια απολύτως επιτυχημένη συνταγή, η Infomir καλύπτει τις ανάγκες των χρηστών για κατανάλωση on-line IPTV περιεχομένου, παράγοντας όλο και πιο βελτιωμένα μοντέλα που βασίζονται στην ίδια φιλοσοφία λειτουργίας. Αυτή τη φορά όμως, το φρέσκο MAG425A ακολουθεί έναν εντελώς νέο δρόμο, καθώς είναι ένα 4K Android TV Box συμβατό με την πλατφόρμα Ministra TV της Infomir, το οποίο έρχεται με προ-εγκατεστημένες υπηρεσίες της Google που χωρίς καμία πρόσθετη ρύθμιση κάνει την πρόσβαση σε IPTV/OTT περιεχόμενο εύκολη και άμεση. Με το MAG425A ο χρήστης μπορεί να απολαμβάνει ταινίες, μουσική και παιχνίδια του Google Play, να αναπαράγει 4K video από το YouTube, να αναπαράγει οποιασδήποτε μορφής multimedia αρχεία και να αποκτάει πρόσβαση σε IPTV υπηρεσίες μέσω του media center Kodi, να εκτελεί live streaming μέσω .m3u λίστας και να συνδέεται σε IPTV servers. Επιπλέον, με την ασύρματη σύνδεση Wi-Fi απλοποιείται η τοποθέτηση της συσκευής σε τηλεόραση οποιουδήποτε δωματίου, ενώ με τη δυνατότητα φωνητικής αναζήτησης η εύρεση περιεχομένου γίνεται πανεύκολη.

Χαρακτηριστικά

Το MAG425A έρχεται σε μαύρο πλαστικό σασί που βασίζεται στον Micro Fusion σχεδιασμό της Infomir, με το τετράγωνο σχήμα στρογγυλοποιημένων γωνιών και τον χαρακτηριστικό κόκκινο κύκλο στην επιφάνεια της πάνω πλευράς, διαθέτοντας διαστάσεις 115x115x28 χιλιοστών και βάρος 180 γραμμαρίων. Στο πάνω μέρος της δεξιάς γωνίας της πρόσοψης είναι τοποθετημένο ενδεικτικό LED λειτουργίας και στην πάνω πλευρά διακόπτης ON/Stand-by. Η αριστερή πλευρά περιλαμβάνει μια USB 2.0 και μια USB 3.0 θύρα, ενώ το πίσω μέρος της συσκευής εξοπλίζεται με υποδοχή εξωτερικής τροφοδοσίας DC 12V/1A, θύρα LAN, θύρα HDMI 2.0a και υποδοχή microSD. Η συσκευή έρχεται σε κουτί συσκευασίας που περιλαμβάνει Bluetooth 4.1 τηλεχειριστήριο με υποστήριξη φωνητικού ελέγχου, δύο μπαταρίες μεγέθους AAA, τροφοδοτικό 12V/1A, καλώδιο HDMI και φυλλάδιο με οδηγίες χρήσης στα αγγλικά.

Το MAG425A έχει ενσωματωμένο HiSilicon chipset Hi3798MV200, το οποίο είναι εξοπλισμένο με επεξεργαστή αρχιτεκτονικής ARMv7. Ο επεξεργαστής αυτός είναι μοντέλο Cortex-A53 και αποτελείται από τέσσερις πυρήνες που λειτουργούν στα 1200MHz (4x1200MHz), αποδίδοντας 15.000 DMIPS. Διαθέτει μονάδα επεξεργασίας γραφικών με GPU Mali-450 MP που υποστηρίζει το OpenGL ES 2.0, υλοποιώντας έτσι την απόδοση τρισδιάστατων γραφικών. Έχει δυνατότητα να αναπαράγει 4K περιεχόμενο με υποστήριξη HDR και κωδικοποίηση H.265/HEVC, δίνει όμως έως Full HD ανάλυση, καθώς η μέγιστη τιμή στο μενού ρυθμίσεων της εικόνας είναι η 1080p. Υποστηρίζει αποκωδικοποίηση video H.265/HEVC Main/Main 10 Profile, 4K x 2K@60fps 10-bit, H.264/AVC BP/MP/HP@Level 5.1, H.264/AVC MVC, 4K x 2K@30fps, 4K x 2K@60fps 10-bit VP9, 1080p@60fps VP6/8, 1080p@60fps MPEG-1, 1080p@60fps MPEG-2 SP@ML και MP@HL, MPEG-4 SP@Levels 0-3, ASP@Levels 0-5 και GMC. Υποστηρίζει επίσης αποκωδικοποίηση ήχου MPEG-1 I/II, MPEG-2 II, III (mp3), HE-AAC v1, HE-AAC v2, Dolby Digital Plus AAC-LC και DTS. Το MAG425A έχει ενσωματωμένη μνήμη RAM 2GB, με το πραγματικό συνολικό μέγεθος αυτής να φτάνει τα 1856MB, εκ των οποίων περίπου 700MB χρησιμοποιούνται από το σύστημα και απομένουν ελεύθερα περίπου 1156MB. Έχει επίσης ονομαστική τιμή μνήμης FLASH 8GB eMMC που αποτελεί τον εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο της συσκευής, από τα οποία καθαρά διαθέσιμα στο χρήστη για εγκαταστάσεις είναι τα 4.4GB.   

Το MAG425A βασίζεται σε λειτουργικό σύστημα Android TV 8.0 και υποστηρίζει το middleware της πλατφόρμας Ministra TV. Για τη σύνδεση στο internet εξοπλίζεται με θύρα LAN 100Mbps, ενώ έχει και ενσωματωμένη μονάδα 802.11ac 2x2 Wi-Fi διπλής ζώνης που λειτουργεί σε δίκτυα 2,4GHz και 5GHz, παρέχοντας αξιόπιστη μετάδοση δεδομένων σε ταχύτητες έως και 867Mbps. Συνοδεύεται από Bluetooth 4.1 τηλεχειριστήριο με πραγματικά εξαιρετική υποστήριξη φωνητικού ελέγχου, που σε συνδυασμό με τον Google Assistant απλοποιεί την εύρεση περιεχομένου. Αναγνωρίζει άριστα φωνητικές εντολές σε ελληνικά και αγγλικά που του επιτρέπουν να εντοπίζει εύκολα διαθέσιμους τίτλους από το YouTube, ταινίες, μουσική, παιχνίδια και εφαρμογές από το Google Play Store, ή ακόμα και να δίνει ηχητικές και οπτικές πληροφορίες για τον καιρό! Υποστηρίζει το live streaming μέσω .m3u λίστας, ή μέσω σύνδεσης σε IPTV servers, ενώ είναι και ένας άριστος media player που μέσω του Kodi μπορεί να αναπαράγει όλες τις μορφές αρχείων video και ήχου, υποστηρίζοντας φυσικά και τους εξωτερικούς (και ελληνικούς) υπότιτλους. Επιπλέον, χάρη στο ενσωματωμένο Chromecast μπορεί χωρίς καμία ρύθμιση να δέχεται τη μετάδοση περιεχομένου από iOS/Android smartphone ή tablet και να το αναπαράγει στην τηλεόραση.

Μενού

Μετά την αρχική ενεργοποίηση του MAG425A εμφανίζεται ο οδηγός αρχικών ρυθμίσεων, με την πρώτη από αυτές να αφορά την αντιστοίχιση του Bluetooth τηλεχειριστηρίου με το MAG425A, κάτι που επιτυγχάνεται με ταυτόχρονο πάτημα τεσσάρων δευτερολέπτων των πλήκτρων “Home” και “OK”. Στη συνέχεια επιλέγουμε μέγεθος οθόνης, ορίζουμε γλώσσα, ρυθμίζουμε το Wi-Fi, εισάγουμε τα στοιχεία του Google λογαριασμού μας, επιλέγουμε ένα όνομα για τη συσκευή και προχωράμε στην εγκατάσταση των προτεινόμενων εφαρμογών της Google, ώστε να εμφανιστεί η οθόνη του κεντρικού μενού. Στο αριστερό μέρος της οθόνης αυτής υπάρχει μια στήλη με τρία εικονίδια “Εφαρμογές”, “Ταινίες Play” και “YouTube”, όπου δίπλα τους εμφανίζεται σχετικό περιεχόμενο. Στο πάνω δεξί μέρος υπάρχει το χαρακτηριστικό γρανάζι των ρυθμίσεων, το οποίο οδηγεί στο μενού για όλες τις ρυθμίσεις και πληροφορίες της συσκευής. Πατώντας πάνω στα εικονίδια “Ταινίες Play” και “YouTube” μεταφερόμαστε στις αντίστοιχες λειτουργίες, όπου με τη φωνητική αναζήτηση μπορούμε εύκολα να βρούμε τους τίτλους που επιθυμούμε. Από το εικονίδιο “Εφαρμογές” ανοίγει η καρτέλα με όλες τις εγκατεστημένες εφαρμογές της συσκευής. Εδώ ξεχωρίζουν το Ministra Player που δίνει πρόσβαση σε Portals συμβατά με την πλατφόρμα Ministra TV, το Facebook Watch που δίνει δυνατότητα αναπαραγωγής video από το λογαριασμό Facebook του χρήστη, το NBA app που απαιτεί σύνδεση σε ενεργή συνδρομή του NBA League Pass, το StbEMU που εξομοιώνει τις Android συσκευές για συμβατότητα με το Stalker και το IPTV Smarters Pro που δίνει στο χρήστη τη δυνατότητα να συνδέεται σε Xtream Codes IPTV Portals. Στον κατάλογο βρίσκονται επίσης τα IPTV, LAZY IPTV και Perfect Player που χρησιμοποιούνται για live IPTV streaming μέσω χειροκίνητης εισαγωγής .m3u λίστας, ο κορυφαίος media center Kodi, το Google Play Store, τα Google Play Movies, Music και Games, ο MX Player, καθώς και τα MAGic Audio, MAGic Files για αναζήτηση αρχείων και MAGic Player για αναπαραγωγή video.

Δοκιμή εφαρμογών

Το YouTube λειτουργεί με απόλυτη σταθερότητα, ενώ υποστηρίζεται η επιλογή 4K (2160p) ποιότητας εικόνας μέσα από την αναπαραγωγή video. Η αναζήτηση τίτλων με τη βοήθεια των φωνητικών εντολών από το τηλεχειριστήριο είναι άψογη, ενώ τα UHD video εκτελούνται χωρίς κανένα πρόβλημα. Ανοίξαμε το NBA app και αφού εισαγάγαμε τα στοιχεία της ενεργής συνδρομής μας για να συνδεθούμε στο NBA League Pass, δοκιμάσαμε το live streaming στο πρόγραμμα του NBA TV και την αναπαραγωγή On Demand περιεχομένου που περιλάμβανε τους αγώνες των NBA Finals. Η εφαρμογή λειτουργεί με απόλυτη σταθερότητα, ενώ η ποιότητα της εικόνας είναι σχετικά καλή, χωρίς όμως να φτάνει στο υψηλότατο επίπεδο που έχουμε συνηθίσει σε άλλα IPTV Box, όπου η εγκατάστασή της πραγματοποιήθηκε μέσω του Google Play Store. Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι το MAG425A είναι το πρώτο STB της αγοράς που έρχεται με προ-εγκατεστημένη τη δημοφιλέστατη αυτή εφαρμογή, σε μια έκδοση ειδικά σχεδιασμένη για λογισμικό Android TV. Συνδέσαμε USB stick που περιείχε έτοιμες .m3u λίστες, τις οποίες εισαγάγαμε στη συσκευή με τη χρήση των εφαρμογών IPTV, LAZY IPTV και Perfect Player. Το streaming σε IPTV τηλεοπτικά προγράμματα εκτελέστηκε χωρίς κανένα πρόβλημα σε όλες τις περιπτώσεις, οπότε εξαρτάται από το χρήστη ποια από τις τρεις εφαρμογές θα προτιμήσει να χρησιμοποιεί. Ανοίξαμε στη συνέχεια την εφαρμογή IPTV Smarters Pro και επιλέξαμε την προσθήκη χρήστη, εισάγοντας τα απαραίτητα στοιχεία λογαριασμού Xtream Codes. Μέσα από το ενσωματωμένο middleware η πλοήγηση στο τηλεοπτικό περιεχόμενο του IPTV Portal ήταν πανεύκολη και ευχάριστη, ενώ η θέαση τηλεοπτικών καναλιών με πληροφορίες EPG ήταν απολαυστική. Οι δοκιμές μας συνεχίστηκαν με τη σύνδεση USB σκληρού δίσκου που περιείχε πλούσιο περιεχόμενο video και το άνοιγμα του Kodi, ο οποίος έρχεται στην έκδοση 18.3-Leia. Η αναπαραγωγή 4K UHD video εκτελέστηκε με άνεση, ενώ τόσο ο DTS ήχος των ταινιών, όσο και οι εξωτερικοί ελληνικοί υπότιτλοι λειτούργησαν χωρίς κανένα πρόβλημα. Θα πρέπει μάλιστα να σημειωθεί εδώ, ότι για την υποστήριξη του DTS ήχου ο Kodi αποτελεί την μοναδική επιλογή, καθώς τόσο στον MX Player, όσο και στον MAGic Player το συγκεκριμένο format ήχου δεν υποστηρίζεται. Με τη χρήση του Kodi δοκιμάστηκε επίσης με επιτυχία το IPTV streaming μέσω .m3u λίστας από USB stick, ενώ στη συνέχεια ανοίξαμε το Google Play Store. Χρησιμοποιήσαμε το τηλεχειριστήριο και δώσαμε φωνητική εντολή “Internet browser”, ενώ από τα αποτελέσματα της αναζήτησης επιλέξαμε την εγκατάσταση του WEB Browser. Έτσι, το MAG425A απέκτησε και δυνατότητα πλοήγησης στο διαδίκτυο. Η λειτουργία του συγκεκριμένου browser είναι σταθερότατη και θα πρέπει μάλιστα να τονιστεί ότι η ταχύτητά του εκπλήσσει ευχάριστα! Τέλος, χάρη στο ενσωματωμένο Chromecast και χωρίς καμία απολύτως ρύθμιση, μεταδώσαμε στην τηλεόραση video μέσω iPad με απλό πάτημα του χαρακτηριστικού εικονιδίου μετάδοσης από την οθόνη της φορητής συσκευής, η αναπαραγωγή του οποίου εκτελέστηκε απροβλημάτιστα και με άριστη ποιότητα εικόνας.

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

CPU: Τετραπύρηνος ARMv7 Cortex-A53 (chipset Hi3798MV200), 1200MHz (4x1200MHz), 15.000 DMIPS

GPU: Mali-450 MP

Μνήμη: RAM 2GB / FLASH 8GB eMMC

Λογισμικό: Android TV OS 8.0

Video: H.265/HEVC Main/Main 10 Profile, 4K x 2K@60fps 10-bit, H.264/AVC BP/MP/HP@Level 5.1, H.264/AVC MVC, 4K x 2K@30fps, 4K x 2K@60fps 10-bit VP9, 1080p@60fps VP6/8, 1080p@60fps MPEG-1, 1080p@60fps MPEG-2 SP@ML και MP@HL, MPEG-4 SP@Levels 0-3, ASP@Levels 0-5, GMC

Audio: MPEG-1 I/II, MPEG-2 II, III (mp3), HE-AAC v1, HE-AAC v2, Dolby Digital Plus AAC-LC, DTS

Ανάλυση: Full HD (1080p)

Συνδεσιμότητα: Ethernet 100Mbps, Wi-Fi ac 2x2, Bluetooth 4.1

Extra: Υποστήριξη φωνητικών εντολών

Συνδέσεις: 1x USB 2.0, 1x USB 3.0, 1x microSD, 1x HDMI 2.0a

Διαστάσεις: 115x115x28 χιλ.

Η γνώμη μας: Το MAG425A είναι η πρώτη συσκευή της Infomir με λογισμικό Android TV, που διαθέτοντας επίσημη πιστοποίηση της Google και πλήθος προ-εγκατεστημένων εφαρμογών της, αποτελεί ένα πλήρες κέντρο ψηφιακής ψυχαγωγίας. Η υποστήριξη Ministra TV και Xtream Code σε συνδυασμό με τη δυνατότητα streaming μέσω .m3u λίστας, καλύπτει όλες τις ανάγκες για κατανάλωση ζωντανού τηλεοπτικού περιεχομένου χωρίς την ανάγκη σύνδεσης κεραίας. Και φυσικά, χάρη στον ενσωματωμένο Kodi είναι και ένα άριστο media player που μπορεί να αναπαράγει όλους τους τύπους multimedia αρχείων. Επιπλέον, η υποστήριξη φωνητικών εντολών κάνει την εύρεση τίτλων από το YouTube και το Google Play πανεύκολη, καθιστώντας τη συσκευή ιδανική ακόμα και για τους αρχάριους. Έχοντας κρατήσει το κόστος για την απόκτησή του σε λογικά επίπεδα, το MAG425A αποτελεί μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πρόταση αγοράς.

INFO
  • Tronix
  • τηλ: 23170-03685
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | site: www.tronix.gr

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.