28/08/2019

GOLDEN MEDIA MANIA 820

Επίγειος ψηφιακός DVB-T2 δέκτης με φορητή κεραία εσωτερικού χώρου

Γράφτηκε από: Χάρης Ματθαίου
Βαδίζοντας με αργά αλλά σταθερά βήματα προς τη 2η Ψηφιακή Μετάβαση της ελεύθερης τηλεόρασης, η αγορά ενός νέου δέκτη θα πρέπει να συνοδεύεται με την υποστήριξη του επερχόμενου προτύπου επίγειας εκπομπής. Ο Golden Media Mania 820 είναι ένας νέος επίγειος ψηφιακός δέκτης συμβατός με το σύγχρονο πρότυπο DVB-T2 που εφαρμόζεται ήδη σε άλλες χώρες της Ευρώπης...

Βαδίζοντας με αργά αλλά σταθερά βήματα προς τη 2η Ψηφιακή Μετάβαση της ελεύθερης τηλεόρασης, η αγορά ενός νέου δέκτη θα πρέπει να συνοδεύεται με την υποστήριξη του επερχόμενου προτύπου επίγειας εκπομπής. Ο Golden Media Mania 820 είναι ένας νέος επίγειος ψηφιακός δέκτης συμβατός με το σύγχρονο πρότυπο DVB-T2 που εφαρμόζεται ήδη σε άλλες χώρες της Ευρώπης, αλλά και με το DVB-T που χρησιμοποιούν επί του παρόντος τα κανάλια της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης στη χώρα μας. Υποστηρίζει Full HD ανάλυση και είναι πανεύκολος στη χρήση του, ενώ διαθέτει χαρακτηριστικά που αυξάνουν τη λειτουργικότητά του.

Με τον Golden Media Mania 820 οι χρήστες μπορούν να λαμβάνουν όλα τα επίγεια ψηφιακά κανάλια, ενώ συνδέοντας ένα USB stick ή σκληρό δίσκο μπορούν να εκτελούν εγγραφές στα αγαπημένα τους προγράμματα και να παρακολουθούν αποθηκευμένα video με ανάλυση HD και συμπίεση H.265/HEVC. Ο δέκτης διαθέτει δυνατότητα ενσύρματης και Wi-Fi σύνδεσης στο internet για αναπαραγωγή video από το YouTube, ενώ υποστηρίζει λειτουργία Multiview για ταυτόχρονη εμφάνιση πολλαπλών παραθύρων εικόνας ζωντανών προγραμμάτων.

Χαρακτηριστικά

Ο Golden Media Mania 820 έρχεται σε μαύρο μεταλλικό σασί, με διαστάσεις 168x92x38 χιλιοστών. Η πρόσοψή του διαθέτει οθόνη τεσσάρων ψηφίων, θύρα USB 2.0 και επτά πλήκτρα τοπικού χειρισμού για άνοιγμα-κλείσιμο του δέκτη, εναλλαγή καναλιών, αυξομείωση ήχου, είσοδο στο μενού και επιλογή OK. Η πίσω πλευρά εξοπλίζεται με υποδοχή εξωτερικής τροφοδοσίας 12V/1A, θύρες SCART, HD OUT (HDMI 1.4), Ethernet και COAXIAL για έξοδο ψηφιακού ήχου, καθώς και με υποδοχές RF IN, RF OUT για είσοδο και έξοδο επίγειου σήματος. Το κουτί συσκευασίας του δέκτη περιλαμβάνει τηλεχειριστήριο με 2 μπαταρίες μεγέθους AAA, mini κεραία με ενσωματωμένο καλώδιο RF, τροφοδοτικό και πολύγλωσσο (με ελληνικά) εγχειρίδιο χρήστη.

Ο Golden Media Mania 820 διαθέτει επεξεργαστή με chipset Ali 3626 και υποστηρίζει αποκωδικοποίηση H.265/HEVC. Έχει ενσωματωμένο υψηλής ευαισθησίας DVB-T2 tuner και διαθέτει λειτουργία χειροκίνητης και αυτόματης αναζήτησης που εκτελείται ταχύτατα, καθώς η σάρωση ολόκληρης της επίγειας μπάντας για λήψη των καναλιών της ολοκληρώνεται σε λιγότερο από 2 λεπτά. Εξοπλίζεται και με υποδοχή RF OUT που μπορεί να τροφοδοτήσει απευθείας με επίγειο σήμα μια τηλεόραση με ενσωματωμένο δέκτη DVB-T, επιτρέποντας στο χρήστη να εκτελεί μια εγγραφή μέσα από το μενού του δέκτη και ταυτόχρονα να παρακολουθεί τα υπόλοιπα κανάλια μέσω του δέκτη της τηλεόρασης. Δίνει έως Full HD ανάλυση (1080p), μπορεί όμως να χρησιμοποιηθεί ακόμα κι αν ο χρήστης διαθέτει παλαιάς τεχνολογίας τηλεόραση. Διαθέτει εύκολο και πολύγλωσσο μενού (και με ελληνικά), ενώ υποστηρίζει την εμφάνιση πολλαπλού ηλεκτρονικού οδηγού προγράμματος (Multi EPG) 7 ημερών. Χάρη στην θύρα Ethernet μπορεί να συνδέεται στο internet και να αναπαράγει video από το YouTube, κάτι που επιτυγχάνεται και ασύρματα με τη χρήση ενός Wi-Fi USB dongle (Chip Ralink RT5370). Η θύρα USB μπορεί εναλλακτικά να χρησιμοποιηθεί για λειτουργία media player, καθώς με τη σύνδεση ενός stick ο Golden Media Mania 820 αποκτά δυνατότητες time-shift, εγγραφών και αναπαραγωγής multimedia αρχείων. Υποστηρίζεται η αναπαραγωγή εικόνων JPEG, BMP και PNG, ήχου MP3 και AAC, video .avi, .mpg, .dat, .vob, .div, .mov, .mkv, .mjpeg, .ts, .TRP, MPEG-1, MPEG-2, MPEG-3, H.264 και H.265/HEVC έως Full HD ανάλυσης, ενώ υποστηρίζονται και οι εξωτερικοί υπότιτλοι. Οι εγγραφές εκτελούνται πανεύκολα είτε μέσω τηλεχειριστηρίου, είτε μέσω του EPG, ενώ κατά τη διάρκειά τους ο χρήστης μπορεί εύκολα να παρακολουθεί τα υπόλοιπα κανάλια του ίδιου αναμεταδότη, καθώς πατώντας το πλήκτρο OK εμφανίζονται μόνο τα διαθέσιμα.

Μενού

Με την αρχική ενεργοποίηση του Golden Media Mania 820 εμφανίζεται κάρτα για τις ρυθμίσεις χώρας, γλώσσας και ανάλυσης εικόνας, ενώ στη συνέχεια εκτελείται αυτόματα αναζήτηση υπηρεσιών. Ο δέκτης διαθέτει εύχρηστο μενού, η κάρτα του οποίου περιλαμβάνει κάθετη στήλη με εικονίδια στο αριστερό μέρος της, εμφανίζοντας το αντίστοιχο περιεχόμενο αυτών στην κεντρική περιοχή της. Το εικονίδιο ‘’Media Player’’ εμφανίζει επιλογές για τις ρυθμίσεις PVR και την αναζήτηση περιεχομένου Video, Μουσικής και Εικόνας από USB stick ή σκληρό δίσκο. Η ‘’Επεξεργασία καναλιού’’ περιλαμβάνει τις λίστες τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών καναλιών με επιλογές για την προσθήκη τους σε έως 8 λίστες αγαπημένων, τη σειρά εμφάνισης, τη μετακίνησή τους, ή τη διαγραφή τους. Από την ‘’Εγκατάσταση’’ εκτελούνται η σάρωση (χειροκίνητη ή αυτόματη) και η ενεργοποίηση LCN. Η ‘’Ρύθμιση συστήματος’’ διαθέτει διάφορες επιλογές ρυθμίσεων γλώσσας, εικόνας, τοπικής ώρας, γονικού κλειδώματος, προγραμματισμού εγγραφών, αλλαγής ονομασίας στις λίστες αγαπημένων (8 διαθέσιμες) και Multiview. Η ρύθμιση Multiview περιλαμβάνει επιλογές 4+1 ή 3x3 και δοκιμάζοντας τη λειτουργία της μας δόθηκε η δυνατότητα να προβάλλουμε στην τηλεόραση ταυτόχρονα την εικόνα πολλαπλών καναλιών σε 9 παράθυρα ίσου μεγέθους ή σε 4 παράθυρα με τη ζωντανή ροή του ενός σε μεγαλύτερη περιοχή της οθόνης. Το εικονίδιο ‘’Εργαλεία’’ περιλαμβάνει την επαναφορά σε εργοστασιακές ρυθμίσεις, τα παιχνίδια Othello και Sudoku, την αναβάθμιση του λογισμικού και το δίκτυο. Από το δίκτυο επιλέγουμε σύνδεση Ethernet ή Wi-Fi με τις σχετικές ρυθμίσεις, ενώ εδώ υπάρχει και η εφαρμογή του YouTube. Η αναζήτηση τίτλων από την υπηρεσία είναι ημιτελής, επιλέξαμε όμως αρκετά από τα διαθέσιμα video που είναι χωρισμένα σε κατηγορίες, η αναπαραγωγή των οποίων εκτελέστηκε χωρίς κανένα πρόβλημα. Συνδέσαμε σκληρό δίσκο και επιλέξαμε μέσα από αυτόν την αναπαραγωγή πλήθους video H.265/HEVC με HD ανάλυση, τα οποία εκτελέστηκαν στο σύνολό τους άψογα. Εκτελέσαμε επίσης την εγγραφή σε ζωντανό πρόγραμμα, κάνοντας ταυτόχρονα zapping χωρίς κανένα πρόβλημα στα υπόλοιπα κανάλια του αναμεταδότη.

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

Chipset: Ali 3626

Λήψη: DVB-T/T2 H.265/HEVC

Αποκωδικοποίηση: H.265/HEVC

Ανάλυση: Full HD (1080p)

Λίστες αγαπημένων: 8

Media player: video .avi, .mpg, .dat, .vob, .div, .mov, .mkv, .mjpeg, .ts, .TRP, MPEG-1, MPEG-2, MPEG-3, H.264, H.265/HEVC (έως Full HD)

Extra: YouTube

Συνδέσεις: 1xRF IN, 1xRF OUT, 1xUSB 2.0, 1xSCART, 1xHDMI, 1xCOAXIAL

Διαστάσεις: 168x92x38 χιλ.

Η γνώμη μας: Ο Golden Media Mania 820 είναι ένας εύκολος στη χρήση επίγειος ψηφιακός δέκτης, με πολύ καλή ποιότητα εικόνας. Η δυνατότητα σύνδεσής του στο internet για αναπαραγωγή video από το YouTube αυξάνει τη λειτουργικότητά του, ενώ με το ενσωματωμένο DVB-T2 tuner του και την υποστήριξη H.265/HEVC είναι συμβατός με το παρόν, αλλά και με το μέλλον. Με προσιτό το κόστος του, αποτελεί μια πολύ καλή πρόταση αγοράς επίγειου ψηφιακού δέκτη.

INFO
  • Ψηφιακή Τεχνολογία
  • Λεωφ. Κύμης 114, 151 22 Μαρούσι
  • τηλ: 210-8835300 | fax: 210-8259297
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | site: www.digital-t.gr

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.