Skip to main content
DIABASTE DWREAN DIG 186
tech 2024 03 15 at 08 25 11 TM 470
SECURITY REPORT 148
satpraxis 2022
ImageTech Photovision 2024
now 33 2022

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

15 Μαρτίου 2024 07:58
24 Σεπτεμβρίου 2019 21:56

AMIKO VIPER 4K

Ο πρώτος Enigma2 Combo δέκτης της Amiko που υποστηρίζει 4K, DVB-S2X και multi-stream

Γράφει: Χάρης Ματθαίου
885f3db7391056942f2c9e6116a14d63 XL 64d65334

Η Amiko διευρύνει την οικογένεια των δεκτών της, παρουσιάζοντας ένα νέο μοντέλο που διαθέτει πανίσχυρα χαρακτηριστικά και υψηλή αξιοπιστία στη λειτουργία του. Πρόκειται για τον Viper 4K, ο οποίος αποτελεί τον πρώτο καθαρόαιμο Enigma2 combo δέκτη της Amiko που έρχεται με υποστήριξη 4K UHD H.265/HEVC και δύο νέας γενιάς tuners…

Η Amiko διευρύνει την οικογένεια των δεκτών της, παρουσιάζοντας ένα νέο μοντέλο που διαθέτει πανίσχυρα χαρακτηριστικά και υψηλή αξιοπιστία στη λειτουργία του. Πρόκειται για τον Viper 4K, ο οποίος αποτελεί τον πρώτο καθαρόαιμο Enigma2 combo δέκτη της Amiko που έρχεται με υποστήριξη 4K UHD H.265/HEVC και δύο νέας γενιάς tuners, συμβατά με όλα τα σύγχρονα πρότυπα του DVB. Ένα DVB-S2X με δυνατότητα λήψης multi-stream δορυφορικών εκπομπών και ένα υβριδικό DVB-C/T2 tuner για λήψη καλωδιακών/επίγειων προγραμμάτων. Υποστηρίζει USB Wi-Fi για ασύρματη σύνδεση στο τοπικό δίκτυο, ενώ η συμβατότητά του με Kodi και HbbTV είναι πραγματικά υποδειγματική!

Ο Amiko Viper 4K είναι ένας Enigma2 combo δέκτης που μπορεί και υποστηρίζει άριστα όλες τις λειτουργίες του, ανεξαρτήτως του image που χρησιμοποιεί ο χρήστης. Χάρη στα δύο νέας γενιάς tuners του, μπορεί να λαμβάνει τα δορυφορικά κανάλια που μεταδίδονται με το εκτεταμένο πρότυπο DVB-S2X, αλλά και αυτά που εκπέμπουν μέσω πολλαπλής ροής (multi-stream), ενώ λαμβάνει και τα κανάλια της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης, έχοντας ταυτόχρονα συμβατότητα με το επερχόμενο πρότυπο επίγειας ψηφιακής εκπομπής. Υποστηρίζει UHD ανάλυση (2160p) HLG/HDR 10bit και αποκωδικοποίηση H.265/HEVC που του επιτρέπουν να αναπαράγει και UHD δορυφορικά κανάλια. Υποστηρίζει ρυθμιζόμενη λειτουργία PiP (Picture in Picture) που ενεργοποιεί την ταυτόχρονη προβολή δύο διαφορετικών καναλιών στην τηλεόραση, ενός HD και ενός UHD ανάλυσης. Μπορεί να λειτουργεί και σαν PVR, ώστε να εκτελεί ζωντανές και προγραμματισμένες εγγραφές προγραμμάτων. Χάρη στην άριστη υποστήριξη του Kodi, ο Viper 4K λειτουργεί επίσης εξαιρετικά σαν media player και μπορεί να αναπαράγει όλες τους τύπους αρχείων video και ήχου από εξωτερικά αποθηκευτικά μέσα, αλλά και να εκτελεί IPTV streaming.

Χαρακτηριστικά

Ο Amiko Viper 4K έρχεται σε ένα όμορφα σχεδιασμένο μαύρο μεταλλικό σασί, με διαστάσεις 220x125x40 χιλιοστών. Στο κέντρο της πρόσοψής του είναι τοποθετημένη τετραψήφια οθόνη επτά τμημάτων και αριστερά της ενδεικτικό LED λειτουργίας. Η πίσω πλευρά του δέκτη διαθέτει πλούσιο εξοπλισμό συνδέσεων που περιλαμβάνει: υποδοχή εξωτερικής τροφοδοσίας 12V, μικροσκοπικό πλήκτρο RECOVERY, διακόπτη ON/OFF, υποδοχή SD CARD (microSD), θύρες USB 2.0, Gigabit LAN, HD-OUT (HDMI 2.0a), mini AV, S/PDIF (οπτική) για έξοδο ψηφιακού ήχου, USB 3.0, mini RS-232 για service και CA για πρόσβαση έξυπνης κάρτας, καθώς και υποδοχές DVB-C/T2, DVB-S2 για αντίστοιχες συνδέσεις καλωδιακού/επίγειου και δορυφορικού σήματος. Το κουτί της συσκευασίας του δέκτη περιλαμβάνει τηλεχειριστήριο με δύο μπαταρίες μεγέθους AAA, καλώδιο HDMI, τροφοδοτικό 12V-2A και φυλλάδιο γρήγορης εκκίνησης.

Στο εσωτερικό του ο Amiko Viper 4K διαθέτει Hisilicon chipset Hi3798MV200 της Huawei, το οποίο εξοπλίζεται με 64-bit επεξεργαστή αρχιτεκτονικής ARMv7. Ο επεξεργαστής αυτός διαθέτει τέσσερις πυρήνες που συγχρονίζουν στα 1.6GHz (4×1.6GHz) και αποδίδει 15.000 DMIPS, ενώ “παντρεύεται” με επεξεργαστή γραφικών Mali-450 MP που υποστηρίζει το OpenGL ES 2.0 για την υλοποίηση της αναπαραγωγής τρισδιάστατων γραφικών. Είναι εξαιρετικά αποδοτικός και αποκωδικοποιεί με πολύ μεγάλη άνεση 4K UHD δορυφορικά κανάλια. Αποδίδει εξαιρετικά την αναπαραγωγή περιεχομένου HDR 10bit και HLG που παρέχουν βελτιωμένες χρωματικές αποχρώσεις και αυξάνουν την ποιότητα της εικόνας, ενώ μπορεί να αναπαράγει αρχεία video H.264 και H.265/HEVC με ανάλυση 2160p. Υποστηρίζει επίσης αποκωδικοποίηση ήχου AAC+, AAC-HE, Dolby Digital, Dolby Digital+ και DTS. Διαθέτει μνήμη RAM με ονομαστική τιμή 1GB DDR4, από την οποία το σύνολο της πραγματικής διαθέσιμης φτάνει περίπου τα 950MB, αφήνοντας ελεύθερα περίπου τα 600MB. Έχει επίσης εσωτερική μνήμη FLASH 8GB eMMC που εξασφαλίζει γρήγορη εναλλαγή καναλιών, από την οποία το σύνολο της πραγματικής διαθέσιμης τιμής της φτάνει τα 6.4GB, ενώ για εγκαταστάσεις πρόσθετων μένουν ελεύθερα τα 5.8GB.

Υλικό

Ο Amiko Viper 4K έχει ενσωματωμένα στην μητρική πλακέτα του δύο tuners που υποστηρίζουν όλα τα σύγχρονα πρότυπα λήψης. Συγκεκριμένα, διαθέτει ένα τύπου NIM RDA5815m δορυφορικό tuner που έχει ενσωματωμένο ψηφιακό αποδιαμορφωτή Silabs Si2166-D60 για τα DVB-S2X, αλλά και τα DVB-S2 σήματα που μεταφέρουν προγράμματα πολλαπλής ροής, οι οποίες χρησιμοποιούνται ευρύτατα από τις επίγειες ψηφιακές πλατφόρμες -κυρίως- της Ιταλίας και της Γαλλίας για τις δορυφορικές multi-stream μεταδόσεις τους που τροφοδοτούν τα κέντρα επίγειας εκπομπής. Υποστηρίζει τα πρωτόκολλα DiSEqC 1.0, 1.1, 1.2 και USALS, ενώ έχει μεγάλη ευαισθησία και εκτελεί σε ταχύτατους χρόνους τις εναλλαγές καναλιών. Υποστηρίζει άριστα τη λειτουργία Blind Scan που εκτελείται ταχύτατα, καθώς αναφέρουμε ενδεικτικά ότι η πλήρης (αναμεταδοτών και καναλιών) τυφλή ανίχνευση ολόκληρου του δορυφόρου Astra 23.5E πραγματοποιείται μέσα σε 6 περίπου λεπτά. Ο δέκτης διαθέτει επίσης και ένα υβριδικό DVB-C/T2 tuner μάρκας Altobeam, το οποίο έχει ενσωματωμένο chip ATBM7821 με αποδιαμορφωτές για λήψη καλωδιακής/επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης. Διαθέτει κι αυτό υψηλή ευαισθησία και εκτελεί την ανίχνευση ολόκληρης της επίγειας μπάντας μέσα σε 7-8 λεπτά.

Ως καθαρόαιμος Enigma2 δέκτης ο Amiko Viper 4K διαθέτει δυνατότητα αποκρυπτογράφησης υπηρεσιών, καθώς εξοπλίζεται με θύρα CA για πρόσβαση έξυπνης κάρτας, ενώ λόγω της αρχιτεκτονικής ARMv7 του επεξεργαστή υποστηρίζεται ο emulator OSCAM, κάτι που δοκιμάσαμε με απόλυτη επιτυχία. Για την πρόσβαση στο internet διαθέτει Gigabit LAN interface που του εξασφαλίζει γρήγορους χρόνους σύνδεσης, ενώ υποστηρίζει και USB Wi-Fi ώστε με τη χρήση ενός μικρού μεγέθους adaptor (chip Ralink RT5370) να μπορεί να συνδέεται και ασύρματα, κάτι που εφαρμόσαμε επίσης με επιτυχία καθόλη τη διάρκεια των δοκιμών μας. Ο δέκτης μπορεί μέσω της οπτικής εξόδου S/PDIF να συνδεθεί σε ενισχυτή Home Cinema που αναδεικνύει τη δυνατότητα υποστήριξης ψηφιακού ήχου, ενώ χάρη στην αναλογική mini AV θύρα του γίνεται εφικτή η σύνδεσή του ακόμα και σε παλαιότερης τεχνολογίας τηλεοράσεις.

Λογισμικό – Αναβάθμιση

Ο Amiko Viper 4K έρχεται με προ-εγκατεστημένο λογισμικό OpenATV 6.2, το οποίο περιλαμβάνει τους drivers, τον Kernel (πυρήνα) Linux 4.4.35 για τη συνεργασία τους με το σύστημα, το Enigma2 με όλα τα αρχεία που υποστηρίζουν τη λειτουργία του δέκτη και διάφορα ενσωματωμένα πρόσθετα, χωρίς να συνοδεύεται από emulators. Εμείς όμως προτείνουμε την αναβάθμισή του με κάποιο πιο πρόσφατο, το οποίο μπορεί εύκολα να βρει ο χρήστης και να το κατεβάσει από το διαδίκτυο. Επί του παρόντος, τα images που υποστηρίζουν τον Amiko Viper 4K είναι τα OpenHDF 6.4, OpenVix 5.3, OpenATV 6.3 και PurE2 6.3, τα οποία φυσικά και δοκιμάσαμε στο σύνολό τους. Εδώ ακριβώς εντοπίζεται και το μεγάλο πλεονέκτημα αυτού του δέκτη, καθώς είναι από τις λίγες φορές που υποστηρίζονται σωστά όλες οι λειτουργίες του, ανεξαρτήτως του image που χρησιμοποιεί ο χρήστης. Παρόλα αυτά, κατά την άποψή μας το OpenHDF 6.4 είναι ξεκάθαρα το καλύτερο και κερδίζει με ευκολία την προτίμησή μας. Η αναβάθμιση του λογισμικού πραγματοποιείται φλασάροντας το δέκτη με νέο image, διαδικασία που είναι πανεύκολη και εκτελείται με τη χρήση ενός φορμαρισμένου σε FAT-32 USB stick. Αρχικά, χρησιμοποιούμε τον υπολογιστή και κάνουμε extract το αρχείο .zip του image, ώστε να εμφανιστεί ο φάκελός του (π.χ. openvix-5.3.001.release-viper4k_mmc). Ανοίγουμε το φάκελο και αντιγράφουμε από εκεί απευθείας στο root του stick το φάκελο amiko και τα αρχεία apploader.bin, bootargs.bin, fastboot.bin, usb_update.bin. Στη συνέχεια, με το διακόπτη σε θέση OFF τοποθετούμε το stick σε μια USB θύρα του δέκτη. Χρησιμοποιώντας ένα αιχμηρό αντικείμενο κρατάμε πατημένο το μικροσκοπικό πλήκτρο RECOVERY και θέτουμε το διακόπτη σε θέση ON. Μόλις εμφανιστεί στην οθόνη του δέκτη η λέξη updt απελευθερώνουμε το πλήκτρο RECOVERY και περιμένουμε να εμφανιστεί στην τηλεόραση το μενού της αναβάθμισης. Έπειτα χρησιμοποιούμε το τηλεχειριστήριο για να κατευθυνθούμε στην επιλογή Recovery from USB και επιλέγουμε OK για να ξεκινήσει η αναβάθμιση του λογισμικού. Η διαδικασία ολοκληρώνεται σε δύο περίπου λεπτά, οπότε και ο δέκτης εκτελεί αυτόματα επανεκκίνηση, ώστε να εμφανιστεί στη συνέχεια ο γνώριμος οδηγός αρχικών ρυθμίσεων των Enigma2 δεκτών.

Ανάλυση 4K UHD

Το πρώτο βήμα του οδηγού αρχικών ρυθμίσεων του δέκτη εμφανίζει το μενού ανάλυσης της εικόνας. Όμως, η επιλογή 2160p ανάλυσης που αναδεικνύει την υποστήριξη UHD εικόνας που διαθέτουν οι σύγχρονες 4K τηλεοράσεις απουσιάζει προς το παρόν από τα περισσότερα images, καθώς είναι διαθέσιμη μόνο στο OpenVix 5.3. Αυτό αποτελεί και το μοναδικό στην κυριολεξία χαρακτηριστικό που δεν υποστηρίζεται από το σύνολο των images, κάτι που όμως είναι εφικτό να διορθωθεί με επόμενη αναβάθμισή τους.

HbbTV – HDMI CEC – PiP

Με την εγκατάσταση του hbbtv-webkit που βρίσκεται διαθέσιμο για λήψη από το αποθετήριο των πρόσθετων, ενεργοποιείται σε όλα τα images η υποστήριξη του HbbTV. Έτσι, με πάτημα του κόκκινου πλήκτρου του τηλεχειριστηρίου, ο δέκτης προβάλει στην τηλεόραση υβριδικές υπηρεσίες που εκπέμπουν παράλληλα με το γραμμικό πρόγραμμα τηλεοπτικών καναλιών. Η λειτουργία του HbbTV εκτελείται άριστα και το ενδιαφέρον είναι ότι η πλατφόρμα της ΕΡΤ Hybrid υποστηρίζεται χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα σε όλα ανεξαιρέτως τα images, κάτι που δεν ισχύει πάντα ακόμα και σε ακριβότερους Enigma2 δέκτες της αγοράς. Η ρύθμιση HDMI CEC βρίσκεται επίσης διαθέσιμη στο μενού όλων των images και με την ενεργοποίησή της επιτρέπει την αμφίδρομη επικοινωνία του δέκτη με τηλεοράσεις που υποστηρίζουν το πρωτόκολλο αυτό. Επιπλέον, ο Amiko Viper 4K υποστηρίζει ρυθμιζόμενη λειτουργία PiP που ενεργοποιεί την ταυτόχρονη εμφάνιση δύο καναλιών στην τηλεόραση. Έτσι, ο χρήστης μπορεί να παρακολουθεί ταυτόχρονα ένα επίγειο ψηφιακό HD και ένα δορυφορικό κανάλι, ακόμα και UHD ανάλυσης, κάτι που δεν υποστηρίζεται πάντα από τους 4K δέκτες της αγοράς.

IPTV – YouTube – Kodi

Τα images του Amiko Viper 4K ενσωματώνουν την έκδοση 1.17.0 του GStreamer που είναι πολύ πρόσφατη κι έτσι ο δέκτης είναι απόλυτα συμβατός για IPTV streaming, κάτι που δοκιμάσαμε με άριστα αποτελέσματα. Χρησιμοποιώντας USB Wi-Fi σύνδεση, ο δέκτης ανταποκρίθηκε εξαιρετικά, ακόμα και σε προγράμματα με πολύ υψηλή ανάλυση εικόνας. Δοκιμάσαμε και τη λειτουργία του YouTube, το οποίο κατεβάσαμε πρώτα από το αποθετήριο των πρόσθετων. Η αναζήτηση και αναπαραγωγή των 4K UHD video εκτελέστηκαν απολύτως ομαλά σε όλα τα images, ενώ για να έχουμε απόδοση UHD ανάλυσης θα πρέπει μέσα από το μενού ρυθμίσεων του πρόσθετου να ορίσουμε επιλογή 3840x2160p. Από το αποθετήριο των πρόσθετων κατεβάσαμε και τον Kodi, ενώ συνδέσαμε USB 3.0 σκληρό δίσκο με πλούσιο περιεχόμενο αρχείων video. Ο εκπληκτικός αυτός media center έρχεται στην έκδοση 17.6 krypton και λειτουργεί τέλεια, καθώς χρησιμοποιεί για την αναπαραγωγή τον δικό του media player και όχι αυτόν του δέκτη. Η αναπαραγωγή των video με ανάλυση UHD και κωδικοποίηση H.265/HEVC πραγματοποιήθηκε με μεγάλη άνεση, ενώ ο DTS ήχος των ταινιών εκτελέστηκε απροβλημάτιστα. Φυσικά, κάνοντας τις απαραίτητες ρυθμίσεις γλώσσας αναγνωρίστηκαν και οι ελληνικοί εξωτερικοί υπότιτλοι. Τέλος, δοκιμάστηκε σε όλα τα images με επιτυχία η εγγραφή ζωντανού και προγραμματισμένου προγράμματος.

{gallery}28003{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

  • Kathrein UFOpro & UFOprolite

    Kathrein UFOpro & UFOprolite

    Τα υψηλής ποιότητας προϊόντα που διαθέτει η ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ είναι σχεδιασμένα για εφαρμογές διανομής τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σημάτων σε ξενοδοχεία, στάδια, νοσοκομεία, κρουαζιερόπλοια, ενοικιαζόμεν...
  • Emme Esse 87435

    Emme Esse 87435

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του Emme Esse 87435. Πρόκειται για ένα ψηφιακό modulator που λαμβάνει ένα HDMI σήμα από δορυφορικό / επίγειο δέκτη, DVD player, κάμερα ασφαλείας ή οποι...
  • Ekselans CPE 1200-OLP

    Ekselans CPE 1200-OLP

    Η Ekselans διαθέτει – μεταξύ άλλων – πλήρη γκάμα Access Points για κάθε είδους οικιακή ή επαγγελματική εφαρμογή. Ένα από τα αξιόλογα Access Points της Ekselans είναι το CPE 1200-OLP, το οποίο υποσ...
  • Nedis SFIND100BK

    Nedis SFIND100BK

    Συνδέστε τον μετρητή με ένα LNB και έναν δορυφορικό δέκτη και βρείτε την κατάλληλη θέση / γωνία για το κάτοπτρό σας, εύκολα και γρήγορα. Διαθέτει οθόνη αναλογικής ένδειξης με οπίσθιο φωτισμό. Επιπ...
  • Kathrein MS & MP series

    Kathrein MS & MP series

    Η εταιρεία ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ ανακοινώνει νέα παραλαβή των σειρών ερμαρίων - ντουλαπιών MS και MP της γερμανικής Kathrein. Η σειρά MS περιλαμβάνει υψηλής ποιότητας ερμάρια - ντουλάπια τοποθέτησης και σ...
  • Engel MV7400

    Engel MV7400

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του HDMI switch Engel MV7400. Πρόκειται για έναν διαχωριστή HDMI σημάτων από 4 εισόδους σε 1 έξοδο, με μέγιστη ανάλυση Full HD 1080p. Είναι συμβατό με ...
  • Ikusi Flow Smart Headend

    Ikusi Flow Smart Headend

    Το Ikusi Flow Smart Headend της ισπανικής Ikusi, λειτουργεί ήδη σε εκατοντάδες ξενοδοχειακές μονάδες στην Ελλάδα και δεκάδες χιλιάδες στο εξωτερικό, καθώς αποτελεί ένα υπόδειγμα τεχνολογίας διανομ...
  • Kathrein LCD 115 A+ & LCD 130 A+

    Kathrein LCD 115 A+ & LCD 130 A+

    Η εταιρεία ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ ανακοινώνει νέα παραλαβή των ομοαξονικών καλωδίων LCD 115 A+ και LCD 130 A+ της γερμανικής Kathrein. Πρόκειται για καλώδια πολύ υψηλής ποιότητας που είναι δοκιμασμένα και πιστ...
  • V-Tech Z2024 H265

    V-Tech Z2024 H265

    Νέος επίγειος ψηφιακός δέκτης από την AstraSat! Πρόκειται για τον V-Tech Z2024 H265, ο οποίος είναι ένας δέκτης MPEG4 με έξοδο HDMI και ανάλυση Full HD (1080p). Χάρη στο νέας γενιάς tuner του (μάρ...
  • Nedis TVSM5120GY

    Nedis TVSM5120GY

    Η επιτραπέζια full motion βάση της Nedis είναι κατάλληλη για τηλεοράσεις από 37” έως 75”, με VESA 200x200, 300x200, 300x300, 400x200, 400x300, 400x400, 600x400 και μέγιστο βάρος 40kg. Διαθέτει μια...
  • Anga PS series

    Anga PS series

    Η εταιρεία Stam Electronics ανακοινώνει νέα παραλαβή σειράς ποιοτικών κεραιών Anga. Πρόκειται για τη σειρά PS, η οποία περιλαμβάνει εξωτερικές και εσωτερικές κεραίες που είναι κατάλληλες για επίγε...
  • Promax RANGER: Διαθέσιμη η τρίτη ομάδα εκπαιδευτικών video για τη δημοφιλή σειρά πεδιομέτρων

    Promax RANGER: Διαθέσιμη η τρίτη ομάδα εκπαιδευτικών video για τη δημοφιλή σειρά πεδιομέτρων

    Είναι πλέον διαθέσιμη η τρίτη ομάδα εκπαιδευτικών video με ελληνική περιγραφή για τα πεδιόμετρα Promax RANGER. Τα συγκεκριμένα video έχουν προστεθεί στην Playlist Πεδιόμετρα RANGER - Εκπαιδευτικά ...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Ψηφιακή Τηλεόραση, Μάρτιος 2024

    Ψηφιακή Τηλεόραση, Μάρτιος 2024

    Κυκλοφορεί το νέο τεύχος Μαρτίου 2024 του περιοδικού "Ψηφιακή Τηλεόραση" μαζί με το "Security Report" Το νέο τεύχος Μαρτίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδ...
  • Κανάλια με υβριδική τηλεόραση στην Ελλάδα

    Κανάλια με υβριδική τηλεόραση στην Ελλάδα

    Η κατανάλωση των προγραμμάτων που μεταδίδουν οι ελεύθεροι τηλεοπτικοί σταθμοί έχει γίνει σήμερα πιο εύκολη και πιο άμεση για τον τηλεθεατή, σε σχέση με το – όχι και τόσο μακρινό – παρελθόν. Ο παρα...
  • Τηλεοπτικό περιεχόμενο για όλους!

    Τηλεοπτικό περιεχόμενο για όλους!

    Με την πάροδο του χρόνου αυξάνονται όλο και περισσότερο οι χρήστες της συνδρομητικής τηλεόρασης. Αυτό συμβαίνει γιατί η πρόσβαση καθίσταται εφικτή από οποιαδήποτε συσκευή, σε οποιαδήποτε χρονική σ...
  • Sat & Zap, Μάρτιος 2024

    Sat & Zap, Μάρτιος 2024

    Αρκετά νέα κανάλια στη δημοφιλή θέση στις 13 ανατολικά και 2 τουρκοκυπριακά στις 42 και 46 ανατολικά. Μικρό το ενδιαφέρον σε ελεύθερα κανάλια. 92 News UK Astra 2G – 28.2 East 11.523H ...