23/10/2019

REDLINE T20 PLUS HEVC & T10 HD CABLE

New kids in town

Γράφτηκε από: Χάρης Ματθαίου
Η τουρκική Redline είναι μια εταιρία με παράδοση στην παραγωγή δορυφορικών κυρίως δεκτών, όμως πρόσφατα κυκλοφόρησε δύο νέα μοντέλα αποκλειστικά για επίγεια λήψη. Πρόκειται για τους T20 Plus HEVC και T10 HD Cable, οι οποίοι εξοπλίζονται με DVB-T2 tuner και αποτελούν τους πρώτους επίγειους ψηφιακούς MPEG-4 δέκτες της.

Η τουρκική Redline είναι μια εταιρία με παράδοση στην παραγωγή δορυφορικών κυρίως δεκτών, όμως πρόσφατα κυκλοφόρησε δύο νέα μοντέλα αποκλειστικά για επίγεια λήψη. Πρόκειται για τους T20 Plus HEVC και T10 HD Cable, οι οποίοι εξοπλίζονται με DVB-T2 tuner και αποτελούν τους πρώτους επίγειους ψηφιακούς MPEG-4 δέκτες της. Με ελληνικό μενού, εύκολη χρήση, αλλά και διαφορετικά πλεονεκτήματα ο καθένας τους, αποτελούν δύο οικονομικές λύσεις για λήψη των επίγειων καναλιών στη χώρα μας.

Οι Redline T20 Plus HEVC και T10 HD Cable είναι δύο Full High Definition δέκτες που επιτρέπουν στους χρήστες να παρακολουθούν επίγεια ψηφιακή τηλεόραση. Με τη σύνδεση USB σκληρού δίσκου ή flash drive μετατρέπονται σε PVR που ενεργοποιεί τη δυνατότητα να εκτελούν ζωντανές και προγραμματισμένες εγγραφές προγραμμάτων. Εκτός όμως από τις βασικές μπορούν να εκτελούν και άλλες λειτουργίες, καθώς ο T20 Plus HEVC έχει δυνατότητα να αναπαράγει αποθηκευμένα video με κωδικοποίηση H.265/HEVC έως 1080p ανάλυσης και ταινίες με εξωτερικούς ελληνικούς υπότιτλους, ενώ ο T10 HD Cable υποστηρίζει USB Wi-Fi που ενεργοποιεί τη σύνδεση στο Internet για τις λειτουργίες YouTube και IPTV. 

Χαρακτηριστικά

Ο Redline T20 Plus HEVC έρχεται σε μαύρο πλαστικό σασί, με διαστάσεις 160x100x30 χιλιοστών. Η πρόσοψή του διαθέτει οθόνη LED, ενώ η πίσω πλευρά του εξοπλίζεται με υποδοχή σύνδεσης ANT IN, θύρες IR/LED Display για σύνδεση καλωδίου επέκτασης IR, ομοαξονική S/PDIF για έξοδο ψηφιακού ήχου, HD OUT, mini AV και δύο USB 2.0, καθώς και υποδοχή εξωτερικής τροφοδοσίας 12V/1A. Από την άλλη πλευρά, ο Redline T10 HD Cable έρχεται σε μικρότερου μεγέθους μαύρο πλαστικό σασί, με διαστάσεις 118x73x33 χιλιοστών. Στο κέντρο της πρόσοψης είναι τοποθετημένη LCD οθόνη και δεξιά της μια USB 2.0 θύρα, ενώ στην πίσω πλευρά συναντάμε υποδοχές συνδέσεων εξωτερικής τροφοδοσίας DC-5A, SCART, HD OUT και RF IN. Το κουτί της συσκευασίας κάθε δέκτη περιλαμβάνει το τροφοδοτικό του, τηλεχειριστήριο με δύο μπαταρίες μεγέθους AAA, καλώδιο HDMI και φυλλάδιο με οδηγίες χρήσης.

Οι Redline T20 Plus HEVC και T10 HD Cable διαθέτουν στο εσωτερικό τους chipset GX3235S με ενσωματωμένη μνήμη RAM 512MB DDR2 και FLASH 4MB. Εξοπλίζονται με DVB-T2/C tuner RT850 που μπορεί να λαμβάνει επίγειο ή καλωδιακό σήμα, ενώ ο T20 Plus υποστηρίζει και αποκωδικοποίηση HEVC που τον καθιστά συμβατό με το επερχόμενο πρότυπο επίγειας εκπομπής. Έχουν δυνατότητα εκτέλεσης αυτόματης και χειροκίνητης αναζήτησης καναλιών, ενώ σαρώνουν ολόκληρη την επίγεια μπάντα μέσα σε ενάμιση περίπου λεπτό. Υποστηρίζουν αποκωδικοποίηση video MPEG-2 και MPEG-4/H.264 SP@L3 / ASP@L5 / MP@ML / MP@HL / MP@L4.1 / HP@L4.1, ενώ ο T20 Plus υποστηρίζει και H.265/HEVC@L4.1. Υποστηρίζουν επίσης λειτουργία εμφάνισης επταήμερου ηλεκτρονικού οδηγού προγράμματος (EPG) και διαθέτουν 8 λίστες αγαπημένων για την ταξινόμηση των καναλιών. Με τη σύνδεση USB σκληρού δίσκου ή flash drive ενεργοποιούνται λειτουργίες PVR για εκτέλεση εγγραφών / time-shift και media player για αναπαραγωγή MKV, AVI, MPEG, TS, VOB, MP3 και JPEG αρχείων. Εναλλακτικά, η μοναδική διαθέσιμη θύρα του T10 HD μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη σύνδεση ενός Wi-Fi USB adapter (Chipset Ralink RT 5370, ή 7601) που θα του επιτρέψει να αποκτήσει πρόσβαση στο Internet, ώστε να ενεργοποιηθούν οι λειτουργίες YouTube και IPTV.

Μενού

Οι δέκτες Redline T20 Plus HEVC και T10 HD Cable διαθέτουν πολύγλωσσο μενού που υποστηρίζεται και από την ελληνική γλώσσα, όμως για την ενεργοποίησή της στον T20 Plus απαιτείται πρώτα η αναβάθμιση του λογισμικού του μέσα από την σχετική επιλογή Upgrade που βρίσκεται στην κάρτα ρυθμίσεων. Η δομή του μενού είναι παρόμοια σχεδιασμένη στους δύο δέκτες, περιλαμβάνοντας ξεχωριστές κάρτες ρυθμίσεων σε οριζόντια παράταξη, ενώ εμφανίζεται σε μαύρο χρωματισμό στον T20 Plus και σε μπλε στον T10 HD. Υπάρχουν έξι κάρτες με διαφορετικούς όμως τίτλους και λίστα επιλογών, οι οποίες αφορούν την εγκατάσταση, την επεξεργασία των καναλιών, την εικόνα, τις προτιμήσεις γλώσσας, συστήματος, ώρας, καθώς και διάφορες άλλες ρυθμίσεις, ενώ στον T10 HD υπάρχει και μια επιπλέον για την επιλογή εκτέλεσης των λειτουργιών YouTube και IPTV. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν επιλογές προτιμήσεις της γλώσσας για μενού, EPG, ήχο και υπότιτλους, ενώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι στον T20 Plus η επιλογή των ελληνικών υπότιτλων προκαλεί κόλλημα και αυτόματη επανεκκίνηση του δέκτη, κάτι που αποτελεί bug του λογισμικού. Μέσα από το μενού αναζήτησης καναλιών μπορούμε να επιλέξουμε τύπο (αυτόματη ή χειροκίνητη), χώρα και τάση κεραίας. Υπάρχει δυνατότητα διαχείρισης των καναλιών που υποστηρίζει μετονομασία, ταξινόμηση, παράλειψη, κλείδωμα, μετακίνηση, διαγραφή και ταξινόμησή τους σε 8 λίστες αγαπημένων. Υπάρχουν επιλογές για τις ρυθμίσεις της εικόνας, μέσα από τις οποίες μπορούμε να ορίσουμε τη διαφάνεια των καρτών, την ανάλυση, την αντίθεση, τη φωτεινότητα και τον κορεσμό (saturation) της εικόνας. Υπάρχουν επίσης επιλογές για ρύθμιση PVR, ορισμό κωδικού (προ-επιλογή 0000), ενεργοποίηση γονικού ελέγχου, ορισμό χρόνου αυτόματης μετάβασης σε κατάστασης αναμονής, αναβάθμισης λογισμικού και επαναφοράς εργοστασιακών δεδομένων. Ο T10 HD διαθέτει και επιλογή ρύθμισης δικτύου, καθώς και ξεχωριστή κάρτα Net Center για την εκτέλεση των διαδικτυακών λειτουργιών YouTube και IPTV.

Λειτουργία

Οι Redline T20 Plus HEVC και T10 HD Cable επιτρέπουν την εύκολη πλοήγηση στα τηλεοπτικά προγράμματα, ώστε η χρήση τους να είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες. Με το πάτημα του πλήκτρου OK από το τηλεχειριστήριο εμφανίζεται η λίστα των καναλιών, ενώ υπάρχει δυνατότητα χειροκίνητης αναζήτησης με τη χρήση του εμφανιζόμενου εικονικού πληκτρολογίου. Πατώντας το πλήκτρο INFO εμφανίζεται στον T20 Plus κάρτα με τον τίτλο του τρέχοντος προγράμματος και τις μπάρες έντασης και ποιότητας του σήματος, ενώ με δεύτερο πάτημα εμφανίζεται η περίληψή του. Στον T10 HD από την άλλη πλευρά, με το πρώτο πάτημα του INFO εμφανίζεται κάρτα με τις πληροφορίες του τρέχοντος και επόμενου προγράμματος, μαζί με τις μπάρες σήματος. Με δεύτερο πάτημα εμφανίζεται κάρτα με αναλυτικές πληροφορίες του σήματος και με τρίτο πάτημα του INFO οι περιλήψεις των αντίστοιχων προγραμμάτων. Από το πλήκτρο EPG εμφανίζεται ο επταήμερος ηλεκτρονικός οδηγός μονού προγράμματος, ενώ στον T20 Plus υποστηρίζεται και το πολλαπλό EPG.

Για τις ανάγκες των δοκιμών μας, συνδέσαμε στον T20 Plus USB 3.0 σκληρό δίσκο που περιέχει αποθηκευμένο τηλεοπτικό περιεχόμενο. Επιλέξαμε από εκεί πλήθος video με κωδικοποίηση H.265/HEVC και ανάλυση HD, η αναπαραγωγή των οποίων εκτελέστηκε άψογα. Διατηρώντας την προ-επιλεγμένη γλώσσα των αγγλικών -και όχι τα ελληνικά όπως αναφέραμε παραπάνω- στο μενού των υπότιτλων, αναγνωρίστηκαν και οι εξωτερικοί ελληνικοί υπότιτλοι κατά την αναπαραγωγή των αποθηκευμένων ταινιών μας. Θα πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι οι εξωτερικοί υπότιτλοι δεν υποστηρίζονται από τον T10 HD, καθώς ο δέκτης δε διαθέτει δυνατότητα αποκωδικοποίησής τους. Δοκιμάσαμε επίσης με επιτυχία και στους δύο δέκτες εγγραφή σε ζωντανό πρόγραμμα με απλό πάτημα του πλήκτρου REC από το τηλεχειριστήριο, αλλά και προγραμματιζόμενη με επιλογή γεγονότος μέσα από το EPG. Στη συνέχεια, τοποθετήσαμε Wi-Fi USB adapter (Chipset Ralink RT 5370) στη USB θύρα του T10 HD και ρυθμίσαμε τη σύνδεσή του στο τοπικό μας δίκτυο, ώστε να δοκιμάσουμε τη λειτουργία του YouTube. Η αναζήτηση τίτλων πραγματοποιήθηκε χωρίς κανένα πρόβλημα, ενώ η αναπαραγωγή των video εκτελέστηκε σε γενικές ομαλά. Τέλος, δοκιμάσαμε με επιτυχία το online streaming σε ελληνικά και ξένα τηλεοπτικά κανάλια, επιλέγοντας μέσα από το μενού τη λειτουργία IPTV. Επειδή ο δέκτης έχει μόνο μία USB θύρα διαθέσιμη, για να το πετύχουμε αυτό ακολουθήσαμε την εξής διαδικασία: Συνδέσαμε πρώτα USB stick που περιέχει m3u αρχείο με λίστα καναλιών και ανοίξαμε το IPTV. Επιλέξαμε Local, πατήσαμε το μπλε πλήκτρο του τηλεχειριστηρίου για εισαγωγή και τα κανάλια αντιγράφηκαν στη λίστα IPTV του δέκτη. Έπειτα αφαιρέσαμε το stick και επανατοποθετήσαμε το Wi-Fi USB adapter, ώστε να ξανασυνδεθούμε στο τοπικό μας δίκτυο για να είμαστε έτοιμοι να εκτελέσουμε streaming στα IPTV κανάλια που αντιγράψαμε προηγουμένως.

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

Chipset : GX3235S

Μνήμη: RAM 512MB DDR2, FLASH 4MB

Tuner: DVB-T2 RT850

Ανάλυση: Full HD (1080p)

Αποκωδικοποίηση: MPEG-4, H.265/HEVC (T20 Plus)

Συνδέσεις: 2x USB 2.0, 1x IR, 1x AV, 1x HDMI, 1x S/PDIF (T20 Plus) / 1x USB 2.0, 1x SCART, 1x HDMI (T10 HD)

Λίστες αγαπημένων: 8

Multimedia: MKV, AVI, MPEG, TS, VOB, MP3, JPEG & SUB, SRT (T20 Plus)

Wi-Fi: Μέσω USB adapter (T10 HD Cable)

Extra: YouTube, IPTV (T10 HD Cable)

Η γνώμη μας: Πρόκειται για δύο δέκτες που καθένας τους διαθέτει τα δικά του πλεονεκτήματα έναντι του άλλου, ώστε να κερδίσει την προτίμηση του υποψήφιου αγοραστή. Ο T20 Plus είναι συμβατός με το επερχόμενο πρότυπο επίγειας εκπομπής και είναι ένας αξιόλογος media player που μπορεί να αναπαράγει ταινίες με εξωτερικούς ελληνικούς υπότιτλους και κωδικοποίηση HEVC. Ο T10 HD από την πλευρά του, διαθέτει διαδικτυακές δυνατότητες, υποστηρίζοντας λειτουργίες YouTube και IPTV. Συνδυάζοντας όμορφο μενού, εύκολο χειρισμό και χαμηλό κόστος, οι Redline T20 Plus HEVC και T10 HD Cable αποτελούν δυο εξαιρετικές προτάσεις αγοράς επίγειου ψηφιακού δέκτη.

INFO
  • Astra Sat
  • Κ. Καραμανλή 35, Ιωνία Θεσσαλονίκης
  • τηλ: 2310-784232 | fax: 2310-782251
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | site: www.astrasat.gr

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.