Skip to main content
DIABASTE DWREAN DIG 186
TM 492
SECURITY REPORT 149
satpraxis 2022
ImageTech Photovision 2024
now 33 2022

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

29 Σεπτεμβρίου 2020 00:10

Τα αποκλειστικά κανάλια των εμπορικότερων ευρωπαϊκών συλλόγων

Ποια είναι, τι προσφέρουν και σε τι διαφέρουν από τα αντίστοιχα των ελληνικών;

Γράφει: Χάρης Ματθαίου
0be5cf2a7c534ba4755e7fb601e4dd4b XL 6f681586

Μετά από μια ομολογουμένως πρωτόγνωρη ποδοσφαιρική σεζόν που ολοκληρώθηκε επίσημα τον περασμένο μήνα, τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ξεκινάνε και πάλι! Σέντρα παντού, με τους φανατικούς οπαδούς των ομάδων να διψούν να μάθουν όλα τα τελευταία νέα τους, αλλά να μένουν μακριά από τα γήπεδα και να μη μπορούν να εμψυχώσουν τους…

Μετά από μια ομολογουμένως πρωτόγνωρη ποδοσφαιρική σεζόν που ολοκληρώθηκε επίσημα τον περασμένο μήνα, τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ξεκινάνε και πάλι! Σέντρα παντού, με τους φανατικούς οπαδούς των ομάδων να διψούν να μάθουν όλα τα τελευταία νέα τους, αλλά να μένουν μακριά από τα γήπεδα και να μη μπορούν να εμψυχώσουν τους αγαπημένους τους παίκτες και τις ομάδες να επιζητούν τη νίκη για να τους δώσουν χαρά! Με αυτή λοιπόν την ευκαιρία, μαζέψαμε για να σας παρουσιάσουμε τα κανάλια εκείνα που ανήκουν στις εμπορικότερες ομάδες της Ευρώπης, τα οποία προσφέρουν στους οπαδούς τους πλούσιο υλικό αποκλειστικά από τα τμήματα των συλλόγων τους. 

Αθλητικές ομάδες σε όλο τον κόσμο διαθέτουν δικά τους συνδρομητικά τηλεοπτικά κανάλια, τα οποία έχουν δημιουργήσει με σκοπό να κρατάνε συνεχώς ζωντανό το ενδιαφέρον των οπαδών τους, αλλά και να προωθούν την επωνυμία τους για να προσελκύσουν νέους θαυμαστές. Η ικανότητα – κυρίως – των ποδοσφαιρικών ομάδων να παράγουν προγράμματα που μεταδίδουν τα δικά τους τηλεοπτικά ή/και διαδικτυακά κανάλια, απαιτεί σημαντικά χρηματικά ποσά και συνήθως περιορίζεται στα μεγάλα ευρωπαϊκά club που καταγράφουν τεράστια οικονομικά κέρδη, όπως η Liverpool, η Manchester United ή η Barcelona, όμως υπάρχουν και λιγότερο εμπορικές ομάδες σε αναπτυγμένες ποδοσφαιρικά χώρες που έχουν ακολουθήσει αυτή την επιλογή. Στην Ελλάδα, η δημιουργία τέτοιων καναλιών ξεκίνησε από διαφορετική βάση, για λόγους στους οποίους θα αναφερθούμε παρακάτω. Πάμε λοιπόν να δούμε ποια είναι τα αποκλειστικά κανάλια των εμπορικότερων συλλόγων της Ευρώπης, χωρίζοντάς τα ανά χώρα.

Αγγλία

Δε θα μπορούσαμε φυσικά να μην ξεκινήσουμε από τη χώρα όπου γεννήθηκε το άθλημα και φιλοξενείται το πλουσιότερο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα, όχι μόνο της Ευρώπης, αλλά και ολόκληρου του πλανήτη. Η Liverpool και η Manchester United, που είναι οι δύο μεγαλύτεροι σύλλογοι και παραδοσιακά αποτελούν τους αιώνιους αντιπάλους του αγγλικού ποδοσφαίρου, είναι σήμερα οι μοναδικές ομάδες που διαθέτουν επίσημο κανάλι. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο παρελθόν λειτουργούσαν επίσης το Arsenal TV που βγήκε στον αέρα στις 14 Ιανουαρίου του 2008 και έκλεισε στις 9 Αυγούστου του 2009, αλλά και το δημοφιλές CHELSEA TV που ήταν ενεργό για πάρα πολλά χρόνια, καθώς λανσαρίστηκε επίσημα στις 13 Αυγούστου του 2001 και έριξε αυλαία στις 30 Ιουνίου του 2019.

Το LFCTV (Liverpool F.C. TV) είναι το αποκλειστικό επίσημο κανάλι της Liverpool, το οποίο ξεκίνησε να λειτουργεί στις 20 Σεπτεμβρίου 2007 ως μέρος του πακέτου Setanta Sports, ενώ αυτή τη στιγμή εκπέμπει ως αυτόνομο κανάλι σε HD από το SKY UK (Channel 429) και τη Virgin Media Ireland (Channel 544). Το κανάλι μεταδίδεται επίσης και μέσα από τον επίσημο ιστότοπο του συλλόγου ως μέρος της συνδρομής e-Season Ticket, όπου προσφέρεται ως premium πακέτο. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 14 Οκτωβρίου 2009 το κανάλι έγραψε ιστορία, καθώς έγινε το πρώτο κανάλι ενός club που μεταδίδει ζωντανό ματς προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου, καλύπτοντας τον αγώνα του UEFA Group 5, Βοσνίας & Ερζεγοβίνης – Ισπανίας 2-5. Αναλυτικά, το πλουσιότατο πρόγραμμα του καναλιού περιλαμβάνει:

  • Αποκλειστικές συνεντεύξεις με το προπονητικό team και τους παίκτες.
  • Πλήρεις επαναλήψεις 90 λεπτών για κάθε αγώνα της Liverpool στην Premier League, το Champions League και το EFL Carabao Cup (League Cup), συμπεριλαμβανομένης της κάλυψης μετά τον αγώνα (post-game) και της ανάλυσης στο studio.
  • Κάλυψη πριν από τον αγώνα (pre-game) όλων των εντός έδρας παιχνιδιών της Liverpool στο Anfield.
  • Pre-game ανάλυση και συζήτηση στο “Big Match Build Up”, κάθε Παρασκευή στις 18.00 GMT.
  • Ζωντανό πρόγραμμα ειδήσεων “You On LFCTV”, κάθε Δευτέρα στις 18.00 GMT (επαναλαμβάνεται στις 22.30GMT).
  • Κλασικοί αγώνες, συμπεριλαμβανομένων των κορυφαίων 100 αγώνων της Premier League.
  • Μετάδοση πολλών φιλικών και όλων των ματς των αναπληρωματικών (reserve games).
  • Διαδραστικές συζητήσεις στο στούντιο και τηλεοπτικό show “This is Anfield” με πρώην παίκτες της Liverpool, οπαδούς, διασημότητες και ειδικούς του ποδοσφαίρου.
  • Εκπομπές με αφιερώματα σε γκολ της Liverpool από διάφορους παίκτες, από μια συγκεκριμένη εποχή, σεζόν, θέση, εναντίον συγκεκριμένων ομάδων κ.λπ.
  • Ντοκιμαντέρ για την ιστορία του συλλόγου.
  • Εκπομπή “Inside Melwood” με ειδήσεις από μέσα και γύρω από το χώρο προπόνησης.
  • Εκπομπή “60 λεπτά με” που περιλαμβάνει συνεντεύξεις με τωρινούς και παλιούς παίκτες.
  • Με αντίστροφη μέτρηση από το 100 ως το 1, τα πιο συναρπαστικά παιχνίδια της Liverpool στην Premier League.
  • Ζωντανή εκπομπή στο studio “Thursday Night Live”, με συνεντεύξεις καλεσμένων και προεπισκοπήσεις του Σαββατιάτικου / Κυριακάτικου αγώνα.
  • LFC Now: Καθημερινό ενημερωτικό δελτίο με όλες τις τελευταίες ειδήσεις του συλλόγου, συνεντεύξεις και στιγμιότυπα αγώνων.

Το MUTV (Manchester United Television) αποτελεί ένα premium αθλητικό τηλεοπτικό κανάλι που είναι το επίσημο του λαοφιλούς αγγλικού ποδοσφαιρικού συλλόγου της Manchester United. Δημιουργήθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου 1998 ως τριμερής κοινοπραξία της Manchester United, της ITV plc και της BSkyB, ενώ ήταν το πρώτο κανάλι που λάνσαρε ποδοσφαιρική ομάδα στην Αγγλία. Στις 16 Νοεμβρίου 2007, η ITV πούλησε το μερίδιο του 33,3% που κατείχε στη Manchester United, ενώ στις 22 Ιανουαρίου 2013 η BSkyB ακολούθησε το παράδειγμά της, με αποτέλεσμα το MUTV να γίνει 100% ιδιοκτησία της Manchester United. Σήμερα πλέον, το κανάλι μεταδίδεται σε HD από το SKY UK (Channel 418) και τη Virgin Media Ireland (Channel 428). Είναι επίσης διαθέσιμο μέσω του ιστότοπου της ομάδας MUTV.com, αλλά και μέσω αποκλειστικής εφαρμογής από τα καταστήματα App Store και Google Play Store για συσκευές iOS και Android, ενώ προσφέρεται και σε Apple TV, Amazon Fire, Xbox και Roku.

Το MUTV προσφέρει στους οπαδούς της Manchester United ένα εκτεταμένο τηλεοπτικό περιεχόμενο που περιλαμβάνει:

  • Αποκλειστικά ντοκιμαντέρ.
  • Ζωντανές τηλεοπτικές εκπομπές με ειδήσεις και άλλα θέματα που αφορούν την ομάδα.
  • Αποκλειστικές συνεντεύξεις με το προπονητικό team και τους παίκτες.
  • Εβδομαδιαία συνέντευξη τύπου του προπονητή της ομάδας.
  • Εκπομπές με ανάλυση αγώνων.
  • Ζωντανές και αποκλειστικές μεταδόσεις όλων των ματς των αναπληρωματικών (reserve games).
  • Ζωντανές και αποκλειστικές μεταδόσεις των αγώνων των Under-18 κάθε εβδομάδα.
  • Πλήρεις επαναλήψεις 90 λεπτών όλων των αγώνων της πρώτης ομάδας (μεταδίδονται γενικά τα μεσάνυχτα της ημέρας που παίζεται ο αγώνας).
  • Απαράμιλλη πρόσβαση στην καλοκαιρινή περιοδεία της pre – season, με όλα τα φιλικά ματς και το International Champions Cup.
  • “Κλασικούς” αγώνες της ομάδας.
  • Video on – demand.
  • Με στούντιο στο Old Trafford και το Aon Training Complex, το MUTV φέρνει τους φίλους της Manchester πιο κοντά στο club, διατηρώντας τους ενημερωμένους με όλες τις τελευταίες ειδήσεις και εκδηλώσεις.

Σκωτία

Οι δύο αιώνιοι αντίπαλοι Celtic και Rangers, που αποτελούν το παραδοσιακό Old Firm του σκωτσέζικου ποδοσφαίρου και η αντιπαλότητά τους έχει τόσο βαθιές ρίζες που έχει προκαλέσει πολιτική, κοινωνική και θρησκευτική διαίρεση στη Σκωτία και τη γειτονική Βόρεια Ιρλανδία, διαθέτουν δικά τους επίσημα κανάλια. Το Celtic TV και το Rangers TV μεταδίδονταν για αρκετά χρόνια δορυφορικά και καλωδιακά μέσω του ιρλανδικού Setanta Sports, συγκεκριμένα από τις 26 Ιουλίου του 2004 που λανσαρίστηκαν μέχρι τις 23 Ιουνίου του 2009, ενώ πλέον και τα δύο λειτουργούν διαδικτυακά.

Το Celtic TV είναι το επίσημο κανάλι της Celtic και εκτός από τη Σκωτία έχει ενεργούς συνδρομητές και από άλλες χώρες, όπως την Ταϊλάνδη, τη Νιγηρία, την Ιαπωνία, τη Σλοβενία και την Αυστραλία. Το περιεχόμενο που προσφέρει στους οπαδούς της ομάδας είναι πλούσιο και περιλαμβάνει:

  • Αποκλειστικά γυρίσματα με ότι συμβαίνει στο παρασκήνιο, από το προπονητικό κέντρο της Celtic στο Lennoxtown.
  • Μετάδοση της καθιερωμένης συνέντευξης τύπου πριν από κάθε παιχνίδι.
  • Ζωντανή μετάδοση κάθε αγώνα της ομάδας από την SPFL (Scottish Professional Football League), για συνδρομητές που ζουν εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιρλανδίας, με ζωντανό σχολιασμό για όσους βρίσκονται εντός.
  • Πλήρεις επαναλήψεις 90 λεπτών αμέσως μετά το τελευταίο σφύριγμα για όλους τους συνδρομητές του εξωτερικού, ενώ εκείνοι που διαθέτουν συνδρομή Premium λαμβάνουν τα παιχνίδια σε εκπληκτική ποιότητα Full HD. Οι συνδρομητές του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιρλανδίας λαμβάνουν την επανάληψη στις 22:00 ή τα μεσάνυχτα.
  • Σε κάθε ημέρα αγώνων, ζωντανή εκπομπή “Matchday Live” με τραγούδια της Celtic και πρώην παίκτες της ομάδας να επιστρέφουν στο Celtic Park ως καλεσμένοι για την ανάλυση του ματς. Ο Paul Cuddihy και ο θρύλος του συλλόγου Tom Boyd αναλαμβάνουν το σχολιασμό και την ενημέρωση για τον αγώνα, ενώ αμέσως μετά το τελικό σφύριγμα ξεκινάει το post – game με τις πρώτες αντιδράσεις από τον προπονητή και έναν παίκτη της ομάδας.
  • Άνευ προηγουμένου πρόσβαση για όλους τους συνδρομητές στο πλουσιότατο αρχείο κλασικών αγώνων από προηγούμενα έτη.
  • Κάλυψη των προπονήσεων και αποκλειστικές συνεντεύξεις με παίκτες και μέλη του προπονητικού team.
  • Ζωντανή 30λεπτη εκπομπή “The Locker Room” κάθε Πέμπτη, με παραγωγή που γίνεται μέσα από το στούντιο στο Celtic Park.

Το Rangers TV είναι το επίσημο κανάλι της Rangers και προσφέρει στους οπαδούς του club αποκλειστικά προγράμματα που περιλαμβάνουν:

  • Σε κάθε μέρα αγώνων υπάρχει κάλυψη με pre – game, ημίχρονο και post – game, με μια ποικιλία επισκεπτών στο studio, από παίκτες της πρώτης ομάδας έως θρύλους της Rangers.
  • Ζωντανή μετάδοση των αγώνων της ομάδας στην SPFL για τους συνδρομητές του εξωτερικού.
  • On Demand επαναλήψεις 90 λεπτών όλων των αγώνων, 3 ώρες μετά το τέλος τους για τους συνδρομητές του εξωτερικού και τα μεσάνυχτα για εκείνους του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιρλανδίας.
  • Καθημερινό (πλην της ημέρας με αγώνα) δελτίο ειδήσεων “Blues News”, με όλα τα νέα της Rangers και το προπονητικό κέντρο της στο Murray Park, με αποκλειστικές συνεντεύξεις του προπονητή και των μελών της ομάδας.
  • Κάθε Πέμπτη “The Ibrox Edition” με τον Lindsay Herron, ένα ειδικό μαγκαζίνο με φανταστικούς καλεσμένους και special θέματα από το παρασκήνιο.
  • Εκπληκτικό αρχείο παλαιότερων ετών με κλασσικά ματς, highlights και ιστορικές νίκες της Rangers.
  • Πλήρεις αγώνες από προηγούμενες ευρωπαϊκές διοργανώσεις, στιγμιότυπα και ντοκιμαντέρ με αναμετρήσεις που άφησαν εποχή.
  • Κλασσικοί αγώνες Old Firm, με στιγμιότυπα από ιστορικά ντέρμπι με την Celtic.
  • Δυνατότητα Pay Per View ζωντανής θέασης αγώνων της Rangers, για φιλάθλους που ζουν σε χώρες εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου.

Γερμανία

Στη Γερμανία σχεδόν όλες οι ομάδες διαθέτουν το δικό τους διαδικτυακό κανάλι, κανένα όμως από αυτά δεν παράγει δικά του προγράμματα και εκπομπές, ούτε και προσφέρει ζωντανές μεταδόσεις επίσημων αγώνων. Με τη χρέωση μιας συμβολικής συνδρομής, λειτουργούν ουσιαστικά ως ηλεκτρονικά ενημερωτικά έντυπα για τους οπαδούς τους. Τα πιο ενδιαφέροντα από αυτά είναι το FC Bayern.tv plus της Bayern και το BVBTV της Borussia Dortmund, τα οποία παρέχουν On Demand αποκλειστικά video, αγώνες, highlights και όλα τα γκολ των αντίστοιχων ομάδων, ειδήσεις και συνεντεύξεις τύπου. Επίσης, το FC Bayern.tv plus που είναι και το ακριβότερο όλων (4 ευρώ/μήνα, 36 ευρώ/έτος) συχνά κάνει και ζωντανές τηλεοπτικές μεταδόσεις φιλικών αγώνων ή προπονήσεων, ενώ οι συνδρομητές μπορούν να ακούνε ζωντανά σε ραδιοφωνική μετάδοση όλους τους αγώνες της ομάδας.  

Ολλανδία

Στην Ολλανδία έχουμε το Club TV, από το οποίο μεταδίδονται τα τηλεοπτικά προγράμματα κυρίως των τριών μεγάλων ομάδων Ajax, Feyenoord και PSV Eindhoven που αποτελούν την Big Three του ολλανδικού ποδοσφαίρου. Τα προγράμματα αυτά ονομάζονται Ajax TV, Feyenoord TV και PSV TV αντίστοιχα, προβάλλοντας καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή από ένα καινούργιο επεισόδιο που μεταδίδεται δορυφορικά από το Ολλανδικό κανάλι Fox Sports, το οποίο αποτελεί μέρος της πλατφόρμας Canal Digitaal που εκπέμπει από τον Astra 23.5E. Το Club TV συμπληρώνεται εδώ και λίγο καιρό από τα προγράμματα των FC Twente TV, SC Heerenveen TV, Vitesse TV και άλλων  ποδοσφαιρικών συλλόγων της Ολλανδίας, με συνεντεύξεις, ειδήσεις και αποκλειστικά πλάνα από τις προπονήσεις των ομάδων.  

Ειδικά το Ajax TV, μεταδίδεται αυτόνομα στην Ολλανδία μέσω του καλωδιακού παρόχου Ziggo που είναι αποκλειστικός χορηγός της μεγαλύτερης ομάδας της χώρας από το 2015, προσφέροντας στους συνδρομητές τα εξής:

  • Πλήρη κάλυψη από το παρασκήνιο με αποκλειστικά τηλεοπτικά πλάνα και συνεντεύξεις.
  • Πρόσβαση σε κλασσικούς, παλαιότερους και νέους αγώνες.
  • Ζωντανή μετάδοση φιλικών αγώνων.
  • Κάθε Παρασκευή φιλοξενείται το ειδικό μαγκαζίνο “Inside Ajax”, που παρουσιάζει από το studio του προπονητικού κέντρου De Toekomst η Marleen van Oortmarssen, με την απόλυτη ματιά σε όλα όσα αφορούν το club του Ajax.
  • Μοναδικά δώρα και διαγωνισμοί για τους συνδρομητές, όπως: Golden Seats, είσοδος παιδιού με την ομάδα στο γήπεδο ως μασκότ, δωρεάν ταξίδι με εισιτήριο για τον τελικό του Europa League, μια νύχτα στο Johan Cruijff Arena, εισιτήριο VIP για ένα χρόνο.

Ισπανία

Οι δύο σύλλογοι – κολοσσοί του ισπανικού και ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου Barcelona και Real, με την τεράστια εμπορική αξία και τη γιγαντιαία οπαδική βάση που επεκτείνεται σε ολόκληρο τον πλανήτη (συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας), διαθέτουν δικά τους αποκλειστικά κανάλια.

Το Barca TV εκπέμπει δορυφορικά μέσω της ισπανικής πλατφόρμας Movistar+ από τον Astra 19.2E, καθώς και καλωδιακά από τη Vodafone και την Orange TV, ενώ μεταδίδεται και μέσω επίγειου ψηφιακού καναλιού στην Καταλονία. Το πρόγραμμά του περιλαμβάνει παλιούς αγώνες της Barcelona, προπονήσεις, συνεντεύξεις και επαναλήψεις των πρόσφατων ματς. Επιπλέον, η ομάδα λάνσαρε πρόσφατα τη νέα  της streaming υπηρεσία Barca TV+, η οποία με μια ετήσια συνδρομή των 25 ευρώ για τους οπαδούς της ομάδας (Culers) προσφέρει:

  • Πρωτότυπες σειρές και ντοκιμαντέρ για την ιστορία της ομάδας, με αποκλειστικό υλικό.
  • Πλήρεις επαναλήψεις και highlights των αγώνων.
  • Πλήρη πρόσβαση σε συνεντεύξεις τύπου και ζωντανές μεταδόσεις αγώνων των τμημάτων της Barca.
  • Αποκλειστικά αφιερώματα παικτών, με συνεντεύξεις, video από παρασκήνια, προπονήσεις και πολλά άλλα.
  • Αρχείο με περισσότερο από 30 ετών υλικό, για να θυμούνται οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νέοι τις μεγαλύτερες ομάδες και παίκτες στην ιστορία της Barca.
  • Έως 50% έκπτωση και ειδικές προσφορές εισιτηρίων για το Camp Nou.
  • Νέο περιεχόμενο κάθε εβδομάδα με πολλές εκπλήξεις!

Το Real Madrid TV εκπέμπει και αυτό δορυφορικά μέσω της ισπανικής πλατφόρμας Movistar+, ενώ λειτουργεί και διαδικτυακά, που σε αντίθεση με το Barca TV, προσφέρεται εντελώς δωρεάν. Το κανάλι είναι διαθέσιμο τόσο την ισπανική, όσο και στην αγγλική γλώσσα και μεταδίδει πλήρες πρόγραμμα σε 24ωρη βάση. Η έδρα του είναι στο προπονητικό κέντρο Ciudad Real Madrid που βρίσκεται στο Valdebebas της Μαδρίτης, κοντά στο αεροδρόμιο Barajas. Το πρόγραμμα που μεταδίδει περιλαμβάνει:

  • Αποκλειστικές συνεντεύξεις με τους παίκτες και το προπονητικό team.
  • Πλήρεις επαναλήψεις αγώνων, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων της La Liga Santander.
  • Ειδήσεις με όλα τα νέα και θεματικά προγράμματα που αφορούν τα τμήματα της ομάδας.
  • Αγώνες της ομάδας μπάσκετ της Real.
  • Ζωντανές μεταδόσεις όλων των ματς των αναπληρωματικών, καθώς εκείνων των ακαδημιών της ομάδας.
  • Κλασσικοί αγώνες από το αρχείο της πλούσιας ιστορίας της Real.
  • Μετάδοση όλων των φιλικών αγώνων της ομάδας πριν την έναρξη της σεζόν.

Πορτογαλία

Στην άλλη χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου, την Πορτογαλία, η Benfica και η Sporting έχουν αποκλειστικά κανάλια που μεταδίδονται δορυφορικά μέσω της πλατφόρμας MEO από τον Hispasat 30.0W. Σε ότι αφορά την Porto, αν και δεν έχει δικό της αποκλειστικό κανάλι, μέσω του Porto Canal που εκπέμπει από το ίδιο πακέτο, μεταδίδονται ζωντανά οι εντός έδρας αγώνες της Β΄ ομάδας ποδοσφαίρου (FC Porto B), καθώς και αυτοί των ομάδων μπάσκετ, handball και roller hokey. Το Sporting TV μεταδίδει ζωντανά αγώνες που γίνονται στο προπονητικό κέντρο Academia Sporting και το κλειστό γήπεδο Pavilhāo Joāo Rocha που βρίσκεται δίπλα από το Estádio José Alvalade. Αξίζει όμως να σταθούμε λίγο στο Benfica TVBTV), καθώς το πρόγραμμά του περιλαμβάνει:

  • 4 δελτία ειδήσεων που καλύπτουν την καθημερινή δραστηριότητα της Benfica.
  • Μετάδοση των εντός έδρας αγώνων της Benfica από τη Liga NOS (Primeira Liga).
  • Μεταδόσεις αγώνων της Benfica B και της Farense από τη Secunda Liga, καθώς και αγώνων της S.L. Benfica Juniors.
  • Μεταδόσεις αγώνων των ανδρικών και γυναικείων ομάδων μπάσκετ, βόλεϊ, futsal, handball και roller hokey.
  • Εκπομπή με τα κύρια αθλητικά γεγονότα της εβδομάδας.
  • Εκπομπή με συζήτηση για τους επερχόμενους αγώνες.
  • Εκπομπή για τα ερασιτεχνικά τμήματα του συλλόγου.
  • Ντοκιμαντέρ για την ιστορία της Benfica, με αξιοσημείωτα γεγονότα και παίκτες.
  • Συνεντεύξεις και συζητήσεις στο studio με καλεσμένους αθλητές.

Ιταλία

Στην Ιταλία τα αποκλειστικά κανάλια των 6 μεγαλύτερων ποδοσφαιρικών ομάδων της χώρας μεταδίδονται τηλεοπτικά μέσα από την πλατφόρμα του SKY ITALIA. Είναι Premium κανάλια και καθένα από αυτά μπορεί να προστεθεί με έξτρα μηνιαία χρέωση στο πακέτο του συνδρομητή. Πρόκειται για τα ROMA TV (θέση 213 και σε HD), MILAN TV (230), JUVENTUS TV (231), INTER TV (232), LAZIO STYLE CHANNEL (233) και TORINO CHANNEL (234), τα οποία μεταδίδουν 24ωρα αποκλειστικά προγράμματα των αντίστοιχων ομάδων που περιλαμβάνουν:

  • Αποκλειστικές συνεντεύξεις με τους παίκτες και το προπονητικό team.
  • Κάλυψη των προπονήσεων με όλα τα τελευταία νέα.
  • Πλήρεις επαναλήψεις όλων των αγώνων, συμπεριλαμβανομένων αυτών της Serie A, του Coppa Italia και του Champions League / Europa League.
  • Προβολή παλαιών ματς της ομάδας, χωρίς καμία παρέμβαση στην αυθεντική μετάδοσή τους.
  • Θεματικές εκπομπές, ποδοσφαιρικές ειδήσεις και σχόλια για όλους τους φιλικούς και επίσημους αγώνες της ομάδας.

Ελλάδα

Στη χώρα μας, η πρώτη ομάδα που λάνσαρε δικό της αποκλειστικό κανάλι ήταν ο ΠΑΟΚ. Αφορμή για τη δημιουργία του PAOK TV ήταν η επιθυμία της ΠΑΕ να διαχειρίζεται μόνη της τα τηλεοπτικά δικαιώματα των εντός έδρας αγώνων της ομάδας στο πρωτάθλημα, καθώς έκρινε ως οικονομικά ασύμφορη την πρόταση της Nova. Η πλατφόρμα του PAOK TV ξεκίνησε να λειτουργεί από την αρχή της σεζόν 2019-20 και σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΠΑΕ περισσότεροι από 200.000 φίλαθλοι έκαναν χρήση των υπηρεσιών της. Όπως έχει γίνει γνωστό, η ΠΑΕ προχώρησε σε βελτιώσεις του PAOK TV ώστε να ξεπεραστούν προβλήματα που εμφανίζονταν πέρσι σε αγώνες υψηλής ακροαματικότητας, λόγω της επιβάρυνσης που δεχόταν η πλατφόρμα. Αναλυτικά, το PAOK TV προσφέρει στους συνδρομητές του τα εξής:

  • Ζωντανή μετάδοση και σχολιασμός όλων των εντός έδρας αγώνων για το πρωτάθλημα της Super League 1, με το κύρος του Αλέξη Σπυρόπουλου.
  • Ανάλυση των αγώνων με pre – game και post – game.
  • Τα highlights όλων των αγώνων.
  • Αποκλειστικές συνεντεύξεις “One on One” με όλους τους παίκτες της ομάδας.
  • Πλούσιο ρεπορτάζ με οπτικό υλικό από τα παρασκήνια.
  • Μετάδοση αγώνων, ρεπορτάζ και αφιερώματα για τις ομάδες των ακαδημιών K17 και K19.
  • Παρουσίαση κάθε μεταγραφικού αποκτήματος.
  • Στιγμιότυπα από τις προπονήσεις της ομάδας.

Για τους ίδιους λόγους ο Παναθηναϊκός έγινε η δεύτερη ομάδα που αποφάσισε να προχωρήσει στη δημιουργία αποκλειστικού καναλιού της από φέτος, κάτι που δε θα είχε συμβεί αν η πράσινη ΠΑΕ δεν απέρριπτε ως ασύμφορη την πρόταση της Nova. Μάλιστα, η ΠΑΕ στην ανακοίνωσή της ανέφερε ότι δέχτηκε προσφορά που το ύψος της έφτανε σχεδόν στο μισό (!) της αντίστοιχης προς τον Ολυμπιακό (5,7 εκατ. ευρώ έναντι 11 εκατ. ευρώ) και ήταν χαμηλότερη (!) ακόμα και από αυτή προς την ΑΕΚ (6,5 εκατ. ευρώ). Επειδή τα νούμερα αυτά δεν διαψεύσθηκαν από τη Nova, λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος του Παναθηναϊκού και την αντίστοιχη λαοφιλία του, δημιουργούν ερωτηματικά και ομολογουμένως προκαλούν έκπληξη. Το Παναθηναϊκός TV προς το παρόν είναι σε δοκιμαστική λειτουργία και μεταδίδει τα εντός έδρας φιλικά ματς της ομάδας με χρέωση Pay Per View, ενώ σύμφωνα με την ΠΑΕ θα μεταδίδει αποκλειστικά όλους τους εντός έδρας αγώνες της για το πρωτάθλημα της Super League 1. Δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί ο τρόπος πρόσβασης στους αγώνες, εκτιμάται όμως ότι θα υπάρχει επιλογή μεταξύ ετήσιας συνδρομής ή χρέωσης ανά ματς.

{gallery}32731{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

  • Fracarro D-Matrix 4S EVO

    Fracarro D-Matrix 4S EVO

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του D-Matrix 4S EVO της ιταλικής Fracarro. Το νέο αυτό Headend διαθέτει 4 ανεξάρτητες δορυφορικές εισόδους DVB-S2 και 4x modulators DVB-T / DVB-C κατ’ ...
  • Promax Ranger: Ολοκληρώθηκε η ομάδα εκπαιδευτικών video

    Promax Ranger: Ολοκληρώθηκε η ομάδα εκπαιδευτικών video

    Είναι πλέον διαθέσιμη η τέταρτη και τελευταία ομάδα εκπαιδευτικών video με ελληνική περιγραφή για τα πεδιόμετρα Promax Ranger. Τα συγκεκριμένα video έχουν προστεθεί στην Playlist Πεδιόμετρα RANGER...
  • Meliconi AT 49 USB

    Meliconi AT 49 USB

    Η εσωτερική κεραία Meliconi AT 49 USB με ενσωματωμένο ενισχυτή 49dB, είναι κατάλληλη για τη λήψη ψηφιακών σημάτων επίγειας τηλεόρασης (DVB-T), ψηφιακών σημάτων επίγειας τηλεόρασης υψηλής ευκρίνεια...
  • Engel AN7123 / AN7126 / AN7143

    Engel AN7123 / AN7126 / AN7143

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή νέας σειράς LNB φλάντζας της Engel. Περιλαμβάνει τα single LNB AN7123, twin LNB AN7126 και quattro LNB AN7143, τα οποία διαθέτουν 1x, 2x και 4x εξόδους...
  • Ikusi FlasHD HDTF-C48V & HDTF-C48G

    Ikusi FlasHD HDTF-C48V & HDTF-C48G

    Οι πιο ισχυρές επίγειες κεραίες της Ikusi είναι τα μοντέλα FlasHD και συγκεκριμένα τα HDTF-C48V & HDTF-C48G σε πράσινο και γκρι χρώμα. Με αξιόλογα χαρακτηριστικά και ισχυρή απόρριψη υψηλότερων...
  • Icy Box IB-LAN301-C3

    Icy Box IB-LAN301-C3

    Απολαύστε το διαδίκτυο χωρίς περιορισμούς: Με ρυθμό μεταφοράς δεδομένων έως και 2,5Gbit, ο αντάπτορας δικτύου IB-LAN301-C3 της Icy Box σάς προσφέρει εξαιρετικά γρήγορη σύνδεση. Αυτό έχει ως αποτέλ...
  • AVM FRITZ!Box 5530 Fiber

    AVM FRITZ!Box 5530 Fiber

    Το FRITZ!Box 5530 Fiber είναι ένα υπερσύγχρονο modem / router από τη γερμανική AVM, το οποίο έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για δίκτυα οπτικής ίνας. Είναι το απόλυτο modem / router για συνδέσεις Fib...
  • Σεμινάρια AstraSat: Συστήματα οπτικών ινών και νέα επαγγελματικά συστήματα Headend Fracarro

    Σεμινάρια AstraSat: Συστήματα οπτικών ινών και νέα επαγγελματικά συστήματα Headend Fracarro

    Η εταιρεία AstraSat σε συνεργασία με την ιταλική Fracarro Radioindustrie πραγματοποίησε με επιτυχία στη Θεσσαλονίκη το σεμινάριο με θέματα «Συστήματα Οπτικών Ινών για την κατανομή τηλεοπτικού σήμα...
  • TP-Link ER706W-4G

    TP-Link ER706W-4G

    Η TP-Link παρουσιάζει το νέο ασύρματο router ER706W-4G, το οποίο παρέχει συνδεσιμότητα στο διαδίκτυο μέσω των κεραιών της κινητής τηλεφωνίας, με δυνατότητα υποστήριξης 4G+ Cat6. Η συσκευή διαθέτει...
  • Kakusiga KK-12101

    Kakusiga KK-12101

    Η εταιρεία KAL Electronics ανακοινώνει την παραλαβή ενός νέου φορητού ηχοσυστήματος που συνδυάζει κομψή εμφάνιση και μοντέρνο σχεδιασμό. Πρόκειται για το Kakusiga KK-12101, το οποίο είναι ένα ηχεί...
  • Ekselans AP 1200 W2

    Ekselans AP 1200 W2

    Το AP 1200 W2 της Ekselans είναι ένα ιδιαίτερα αξιόλογο και συμπαγές Access Point για χρήση σε εσωτερικό χώρο, με πλειάδα δυνατοτήτων διαχείρισης για κάθε είδους εφαρμογή ασύρματης πρόσβασης. Το σ...
  • Nedis TVSM6050BK

    Nedis TVSM6050BK

    Η επιδαπέδια βάση τηλεόρασης TVSM6050BK της Nedis διαθέτει κομψή και μοντέρνα εμφάνιση, συνδυάζοντας παράλληλα τη σωστή τοποθέτηση της τηλεόρασής σας στον χώρο σας. Είναι κατάλληλη για τηλεοράσεις...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Ψηφιακή Τηλεόραση, Απρίλιος 2024

    Ψηφιακή Τηλεόραση, Απρίλιος 2024

    Κυκλοφορεί το νέο τεύχος Απριλίου 2024 του περιοδικού "Ψηφιακή Τηλεόραση" μαζί με το "Security Report" Το νέο τεύχος Απριλίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περι...
  • Μεγάλη επιτυχία για την Athens Electronix 2024!

    Μεγάλη επιτυχία για την Athens Electronix 2024!

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • TP-Link EAP683 LR, EAP211-Bridge kit & EAP625-Outdoor HD

    TP-Link EAP683 LR, EAP211-Bridge kit & EAP625-Outdoor HD

    Η TP-Link διευρύνει την οικογένεια των συσκευών Omada, παρουσιάζοντας 3 νέα wireless Access Points. Πρόκειται για τα EAP683 LR, EAP211-Bridge KIT και EAP625-Outdoor HD, τα οποία προσφέρουν αξεπέρα...