26/10/2020

DiGiVIEW BHT1230

DVB-T2 H.265/HEVC δέκτης MPEG-4 με τηλεχειριστήριο TV learning

Γράφτηκε από: Χάρης Ματθαίου
Ένας εξαιρετικά οικονομικός επίγειος ψηφιακός δέκτης MPEG-4 κυκλοφόρησε πρόσφατα στην ελληνική αγορά, ο οποίος καλύπτει όλες τις βασικές ανάγκες του χρήστη. Πρόκειται για τον DiGiVIEW ΒΗΤ1230, έναν Full High Definition δέκτη που εξοπλίζεται με DVB-T2 tuner και υποστηρίζει το νέο πρότυπο συμπίεσης H.265/HEVC...

Ένας εξαιρετικά οικονομικός επίγειος ψηφιακός δέκτης MPEG-4 κυκλοφόρησε πρόσφατα στην ελληνική αγορά, ο οποίος καλύπτει όλες τις βασικές ανάγκες του χρήστη. Πρόκειται για τον DiGiVIEW ΒΗΤ1230, έναν Full High Definition δέκτη που εξοπλίζεται με DVB-T2 tuner και υποστηρίζει το νέο πρότυπο συμπίεσης H.265/HEVC. Συνοδεύεται από τηλεχειριστήριο TV learning που δέχεται προγραμματισμό, ώστε να ελέγχει και τις βασικές λειτουργίες της τηλεόρασης.

Για τους περισσότερους χρήστες που προβαίνουν στην αγορά ενός επίγειου ψηφιακού δέκτη, το βασικότερο κριτήριο που καθορίζει την επιλογή τους είναι η τιμή. Ο DiGiVIEW ΒΗΤ1230 διαθέτει εξαιρετικά χαμηλό κόστος αγοράς, το οποίο περιλαμβάνει μάλιστα και τηλεχειριστήριο για κοινό έλεγχο δέκτη και τηλεόρασης. Επιπλέον, χάρη στο εύκολο και ελληνικό μενού του είναι κατάλληλος για χρήση από ανθρώπους κάθε ηλικίας. Είναι ένας δέκτης που λαμβάνει όλα τα κανάλια της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης, ενώ με την υποστήριξη H.265/HEVC είναι συμβατός και με το μελλοντικό πρότυπο επίγειας εκπομπής. Λειτουργεί επίσης ως PVR, επιτρέποντας στο χρήστη να εκτελεί εγγραφές προγραμμάτων και αναπαραγωγή αποθηκευμένων ταινιών.

Χαρακτηριστικά

Ο DiGiVIEW ΒΗΤ1230 έρχεται σε ένα μικροσκοπικό μαύρο πλαστικό σασί, το οποίο έχει διατάσεις 120x95x35 χιλιοστών. Η πρόσοψή του διαθέτει ψηφιακή οθόνη 4 ψηφίων με ένδειξη καναλιού και ώρας, ενώ αριστερά της είναι τοποθετημένα 3 πλήκτρα POWER και CH±. Στη δεξιά πλευρά της συσκευής βρίσκουμε μια USB 2.0 θύρα για ενεργοποίηση λειτουργίας PVR και αναβάθμιση λογισμικού, ενώ η πίσω πλευρά εξοπλίζεται με υποδοχή RF IN για σύνδεση επίγειου σήματος, θύρα HDMI, θύρα SCART και ενσωματωμένο καλώδιο για σύνδεση σε πρίζα ρεύματος. Το κουτί της συσκευασίας περιλαμβάνει και το τηλεχειριστήριο του δέκτη, 2 μπαταρίες μεγέθους AAA και φυλλάδιο με οδηγίες χρήσης στα ελληνικά.

Ο DiGiVIEW ΒΗΤ1230 βασίζει τη λειτουργία του σε επεξεργαστή M3822P+MXL661. Εξοπλίζεται με νέας γενιάς DVB-T2 tuner και υποστηρίζει αποκωδικοποίηση video MPEG-4 AVC και H.265 High Profile@Level3, χαρακτηριστικά που τον καθιστούν απόλυτα συμβατό με το τρέχων και το μελλοντικό πρότυπο εκπομπής της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης στη χώρα μας. Μέσω της HDMI θύρας του δίνει Full HD (1080p) ανάλυση, ενώ διαθέτει και υποδοχή SCART για σύνδεση σε παλαιότερης τεχνολογίας τηλεοράσεις. Διαθέτει πολύγλωσσο μενού που περιλαμβάνει και τα ελληνικά, ενώ υποστηρίζει λειτουργίες γονικού κλειδώματος, TELETEXT και εμφάνισης 7ήμερου ηλεκτρονικού οδηγού (EPG) πολλαπλών προγραμμάτων. Έχει δυνατότητα να εκτελεί χειροκίνητη και αυτόματη αναζήτηση καναλιών, σαρώνοντας ολόκληρη την επίγεια ψηφιακή μπάντα μέσα σε ενάμιση περίπου λεπτό, ενώ διαθέτει 8 λίστες αγαπημένων για τη δημιουργία προσωπικών μπουκέτων. Επιπλέον, με τη σύνδεση USB μονάδας μετατρέπεται σε PVR που ενεργοποιεί λειτουργίες time-shift, εγγραφών και αναπαραγωγής αρχείων μορφής MKV, VOB, AVI, BMP, JPEG, MP3, ενώ δέχεται και αναβάθμιση λογισμικού.

Προγραμματισμός τηλεχειριστηρίου

Ο DiGiVIEW ΒΗΤ1230 συνοδεύεται από έξυπνο τηλεχειριστήριο που προγραμματίζεται ώστε να ελέγχει και τις βασικές λειτουργίες της τηλεόρασης. Διαθέτει 4 πλήκτρα (VOL±, POWER, TV/AV) που αντιγράφουν τα αντίστοιχα οποιουδήποτε γνήσιου τηλεχειριστηρίου, τα οποία (μαζί με το SET) είναι τοποθετημένα σε ξεχωριστή περιοχή στο πάνω μέρος για να εντοπίζονται εύκολα. Τα πλήκτρα αυτά  είναι μόνιμα σε κατάσταση active κι έτσι δεν απαιτείται κάθε φορά το πάτημα κάποιου πλήκτρου για την ενεργοποίησή τους, ενώ ο προγραμματισμός τους παραμένει σε ισχύ ακόμα και μετά την αλλαγή μπαταριών. Για να ξεκινήσει η διαδικασία της αντιγραφής πατάμε το πλήκτρο SET για 3 δευτερόλεπτα, μέχρι το ενδεικτικό LED να αποκτήσει έντονο φωτισμό, πράγμα που σημαίνει ότι το τηλεχειριστήριο έχει εισέλθει σε κατάσταση learning. Τοποθετούμε στη συνέχεια το τηλεχειριστήριο learning απέναντι από το γνήσιο, σε απόσταση 5 εκατοστών μεταξύ τους. Πατάμε ένα από τα πλήκτρα που θέλουμε να προγραμματίσουμε και το ενδεικτικό LED αναβοσβήνει αργά, πράγμα που δείχνει ότι το πλήκτρο είναι έτοιμο να δεχτεί προγραμματισμό. Έπειτα πατάμε το πλήκτρο του γνήσιου τηλεχειριστηρίου που θέλουμε να αντιγράψουμε, το ενδεικτικό LED αναβοσβήνει γρήγορα και μετά παραμένει σε θέση ON, γεγονός που επιβεβαιώνει την επιτυχία του προγραμματισμού. Επαναλαμβάνουμε τα παραπάνω βήματα για καθένα από τα υπόλοιπα πλήκτρα που θέλουμε να αντιγράψουμε και ολοκληρώνουμε τη διαδικασία προγραμματισμού εφόσον πατήσουμε το πλήκτρο SET.

Μενού

Η κεντρική κάρτα του μενού περιλαμβάνει στο αριστερό της μέρος κάθετη στήλη με 5 εικονίδια που εμφανίζουν στην υπόλοιπη οθόνη το αντίστοιχο περιεχόμενό τους. To Media Player” ενεργοποιείται με τη σύνδεση USB μονάδας και διαθέτει επιλογές PVR (εγγραφές), Βίντεο, Μουσική και Εικόνα, για αναζήτηση και αναπαραγωγή των αντίστοιχων αρχείων. Η “Επεξεργασία καναλιού” παρέχει επιλογές για κλείδωμα, παράβλεψη, μετακίνηση, ταξινόμηση και διαγραφή τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών καναλιών, καθώς και για δημιουργία λίστας αγαπημένων. Από την “Εγκατάσταση” πραγματοποιείται η αυτόματη σάρωση και η σάρωση ανά κανάλι ή συχνότητα, ενώ υπάρχει δυνατότητα ενεργοποίησης/απενεργοποίησης LCN. Η “Ρύθμιση συστήματος” διαθέτει επιλογές για τον ορισμό της γλώσσας, την ανάλυση της εικόνας, τη ρύθμιση της οθόνης (φωτεινότητα, αντίθεση κ.λπ.), της τοπικής ώρας, του χρονοδιακόπτη και του OSD (χρόνος, διαφάνεια), την ενεργοποίηση γονικού κλειδώματος (προ-επιλεγμένος κωδ. 0000), τη μετονομασία των αγαπημένων μπουκέτων, τη διαμόρφωση του αποθηκευτικού μέσου, τη ρύθμιση PVR και την ενεργοποίηση/απενεργοποίηση τροφοδοσίας της κεραίας. Τέλος, τα “Εργαλεία” παρέχουν επιλογές εμφάνισης πληροφοριών για το λογισμικό, επαναφοράς σε εργοστασιακές ρυθμίσεις, αναβάθμισης λογισμικού μέσω USB και ασφαλούς αφαίρεσης συσκευής USB.

Λειτουργία

Πατώντας το πλήκτρο OK από το τηλεχειριστήριο εμφανίζεται η λίστα των καναλιών πάνω στην εικόνα του ζωντανού προγράμματος. Με το πλήκτρο INFO εμφανίζονται οι τίτλοι του τρέχοντος και επόμενου προγράμματος με τη μπάρα προόδου του τρέχοντος προγράμματος, ενώ πατώντας το ίδιο πλήκτρο δεύτερη φορά εμφανίζεται η περίληψή του. Με τη σύνδεση USB μονάδας ενεργοποιείται η λειτουργία PVR, την οποία και δοκιμάσαμε. Η αναπαραγωγή των αποθηκευμένων video HD ανάλυσης με συμπίεση H.265/HEVC και των ταινιών με ελληνικούς υπότιτλους εκτελέστηκε χωρίς κανένα πρόβλημα. Δοκιμάστηκε επίσης με επιτυχία η ζωντανή εγγραφή προγράμματος χρησιμοποιώντας απλά το πλήκτρο REC του τηλεχειριστηρίου, καθώς και η προγραμματισμένη με επιλογή γεγονότος μέσα από το 7ήμερο EPG.

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

Tuner: DVB-T2

Αποκωδικοποίηση: H.265/HEVC HP@L3, MPEG-4 AVC

Ανάλυση: Full HD (1080p)

Συνδέσεις: 1x USB 2.0, 1x HDMI, 1x SCART, 1x RF IN

Λίστες αγαπημένων: 8

Media player: MKV, VOB, AVI, BMP, JPEG, MP3

Η γνώμη μας: Πρόκειται για ένα δέκτη που συνδυάζοντας εύκολη χρήση και έξυπνο τηλεχειριστήριο, είναι ιδανικός κυρίως  για ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας που επιθυμούν να έχουν στα χέρια τους ένα μόνο τηλεκοντρόλ, ώστε να ελέγχουν και την τηλεόραση μέσα από αυτό. Διαθέτοντας πολύ καλή ποιότητα εικόνας και δυνατότητα λειτουργίας PVR για εκτέλεση εγγραφών και αναπαραγωγή αποθηκευμένων ταινιών, καλύπτει όλες τις βασικές ανάγκες του χρήστη. Με υποστήριξη DVB-T2 H.265/HEVC που τον καθιστά απόλυτα συμβατό με το μελλοντικό πρότυπο εκπομπής και εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο τιμής, ο DiGiVIEW ΒΗΤ1230 αποτελεί μια θαυμάσια πρόταση αγοράς επίγειου ψηφιακού δέκτη.

INFO
  • KAL ELECTRONICS
  • Λεωφ. Κηφισού 91 & Ανδρούτσου 19, Αγ. Ιωάννης Ρέντης
  • τηλ: 210-4839100
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | site: www.kal-electronics.gr

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.