Skip to main content
24 Φεβρουαρίου 2021 03:12

FORMULER Z8 Pro

4K Android Media Streamer με ενσωματωμένη πλατφόρμα MYTVOnline2

Γράφει: Χάρης Ματθαίου
e8750a45ae0aab8be471d58d8794b932 XL 99614fb1

Έχοντας στόχο να διατηρήσει την ηγετική θέση που κατέχει στην αγορά της βιομηχανίας IPTV-OTT, η κορεάτικη εταιρεία Formuler παρουσιάζει ένα νέο μοντέλο. Πρόκειται για το Z8 Pro, το οποίο είναι ένα 4K Android Media Streamer με ενσωματωμένο Google Play Store, Wi-Fi διπλής μπάντας 2.4GHz/5.8GHz και τηλεχειριστήριο TV learning. Βασισμένο στην…

Έχοντας στόχο να διατηρήσει την ηγετική θέση που κατέχει στην αγορά της βιομηχανίας IPTV-OTT, η κορεάτικη εταιρεία Formuler παρουσιάζει ένα νέο μοντέλο. Πρόκειται για το Z8 Pro, το οποίο είναι ένα 4K Android Media Streamer με ενσωματωμένο Google Play Store, Wi-Fi διπλής μπάντας 2.4GHz/5.8GHz και τηλεχειριστήριο TV learning. Βασισμένο στην αποκλειστική πλατφόρμα MYTVOnline2 της Formuler που είναι συμβατή με Stalker Middleware, Xtream Codes και M3U Playlist, είναι σχεδιασμένο ειδικά για να προσφέρει ζωντανή IPTV τηλεόραση. Με λειτουργικό σύστημα Android TV 7.0 και υποστήριξη 4K Ultra HD με HDR10/HLG, αποτελεί ένα ολοκληρωμένο TV Box που προσφέρει στο χρήστη ένα ευρύτατο φάσμα επιλογών για την τηλεοπτική του ψυχαγωγία.

Η κορεάτικη Formuler είναι μια εταιρεία που ειδικεύεται στην ανάπτυξη, το σχεδιασμό, την παραγωγή και την υποστήριξη εξοπλισμού ψηφιακής μετάδοσης. Το νέο της μοντέλο Z8 Pro είναι ένα Set Top Box που υποστηρίζει τη σύνδεση σε IPTV portals και λειτουργεί ως ένας streamer τηλεοπτικών καναλιών, δίνοντας στο χρήστη τη δυνατότητα να πλοηγείται σε αυτά και να τα παρακολουθεί μέσα από το εκπληκτικό περιβάλλον χρήσης της αποκλειστικής πλατφόρμας MYTVOnline2. Είναι όμως ταυτόχρονα και ένα καθαρόαιμο 4K Android TV Box με ενσωματωμένο το δημοφιλές Google Play Store και το κατάστημα αγορών Market, κάνοντας διαθέσιμες στο χρήστη δημοφιλείς IPTV και αμέτρητες άλλες εφαρμογές. Λειτουργεί επίσης άριστα και ως media player, καθώς μπορεί να αναπαράγει σχεδόν όλες τις μορφές αρχείων video, ήχου και εικόνας.

Χαρακτηριστικά

Το Formuler Z8 Pro έρχεται σε μαύρο πλαστικό σασί τετράγωνου σχήματος που στην πάνω του πλευρά έχει μια χαρακτηριστική πινελιά χρυσαφί χρώματος, έχοντας διαστάσεις 105x105x22 χιλιοστών. Στην πρόσοψή του είναι τοποθετημένο ενδεικτικό LED που εναλλάσσει το φωτισμό του μεταξύ κόκκινου και άσπρου χρώματος ανάλογα με την κατάσταση λειτουργίας (Stand-by / On), ενώ περιμετρικά στις πλευρές του είναι κατανεμημένος ο εξοπλισμός συνδέσεων. Συγκεκριμένα, μία USB 2.0 στην αριστερή και μία USB 3.0 θύρα στη δεξιά, καθώς και υποδοχή εξωτερικής τροφοδοσίας DC 12V/1A, υποδοχή IR Rec. για σύνδεση καλωδίου με δέκτη υπέρυθρων, οπτική SPDIF για ψηφιακή έξοδο ήχου, θύρα HDMI 2.0a, θύρα GIGABIT LAN και υποδοχή σύνδεσης κεραίας Wi-Fi στην πίσω πλευρά. Στο κουτί της συσκευασίας του STB βρίσκουμε τηλεχειριστήριο TV learning, 2 μπαταρίες μεγέθους AAA, καλώδιο HDMI, καλώδιο σύνδεσης με εξωτερικό δέκτη IR, τροφοδοτικό 12V, κεραία Wi-Fi 12 εκατοστών και πολύγλωσσο φυλλάδιο οδηγού γρήγορης εκκίνησης.

Στο εσωτερικό του Formuler Z8 Pro βρίσκεται SoC Hisilicon που έχει ενσωματωμένο τετραπύρηνο επεξεργαστή 64-bit Cortex-A53, ο οποίος είναι τεχνολογίας ARMv7. Πάνω στο chipset βρίσκονται επίσης υψηλής απόδοσης πολυπύρηνος επεξεργαστής γραφικών Mali-450 MP που υποστηρίζει το OpenGL ES 2.0, μνήμη RAM 2GB DDR4 και μνήμη FLASH 16GB eMMC. Υποστηρίζει αποκωδικοποίηση video 4K@60fps 10-bit Main 10 Profile@Level 5.1 High-tier, H.265/HEVC, VP9, AVS, H.264/AVC/MVC, Real, MPEG1/2/3/4 και VC-1. Υποστηρίζει επίσης αποκωδικοποίηση ήχου Dolby Digital και DTS. Μέσω της HDMI θύρας του αποδίδει στην τηλεόραση εικόνα με Ultra HD (3840×2160) ανάλυση και εξαιρετική ευκρίνεια σε μορφή HDR10 και HLG. Διαθέτει πιστοποίηση DRM Widevine Level 1 και Level 3 που του χαρίζει συμβατότητα με υπηρεσίες ροής περιεχομένου υψηλής ανάλυσης. Εξοπλίζεται με ταχύτατη θύρα Gigabit Ethernet, ενώ έχει και ενσωματωμένο Wi-Fi διπλής μπάντας 2.4GHz/5.8GHz με κεραία τεχνολογίας 2×2 MIMO. Με τη σύνδεση του παρεχόμενου καλωδίου με αισθητήρα IR, μπορεί να δέχεται εντολές από το τηλεχειριστήριο ακόμα κι αν τοποθετηθεί μέσα σε ντουλάπι. Μέσω του MYTVOnline2 που αποτελεί αποκλειστική πλατφόρμα της Formuler και έχει βελτιστοποιηθεί για το λειτουργικό σύστημα Android TV 7.0 της συσκευής, παρέχει ένα πανέμορφο, σύγχρονο και επαγγελματικό περιβάλλον περιήγησης και προβολής τηλεοπτικών καναλιών. Υπάρχει πλήρης συμβατότητα με Stalker Middleware, Xtream Codes και M3U Playlist, δίνοντας στο χρήστη τη δυνατότητα να συνδέεται σε IPTV portals και να εκτελεί ατελείωτο online streaming. Έχει προ-εγκατεστημένο στο μενού του το YouTube, όχι όμως και το Netflix, καθώς η συσκευή δεν διαθέτει πιστοποίηση της δημοφιλούς streaming υπηρεσίας. Παρόλα αυτά, η εφαρμογή της μπορεί να εγκατασταθεί μέσω του καταστήματος αγορών Market, ενώ η λειτουργία της κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με αυτήν των περισσοτέρων συσκευών της κατηγορίας. Έχει επίσης προ-εγκατεστημένο το Google Play Store που κάνει διαθέσιμες αμέτρητες εφαρμογές του Android. Επιπλέον, εξοπλίζεται με 2 USB θύρες και μπορεί να δέχεται εξωτερικές μονάδες αποθήκευσης για αναπαραγωγή πολυμέσων. Υποστηρίζει μορφές αρχείων video TS, MKV, FLV, MOV, AVI, RM, MP4, ήχου MPEG-1 Layer 1,2 , AAC-LC, HE AAC V1/V2 και εικόνας JPG, BMP, GIF, PNG.

Προγραμματισμός τηλεχειριστηρίου

Το Formuler Z8 Pro συνοδεύεται από τηλεχειριστήριο TV learning, το οποίο προγραμματίζεται ώστε να ελέγχει και τις βασικές λειτουργίες της τηλεόρασης. Διαθέτει 4 πλήκτρα OK, Source, Vol-, Vol+ που έχουν λευκό χρώμα και είναι τοποθετημένα σε ξεχωριστή περιοχή TV Control για να εντοπίζονται εύκολα, καθώς και αυτόνομο πλήκτρο TV στο πάνω αριστερό μέρος, τα οποία μπορούν να αντιγράψουν και να μάθουν τις λειτουργίες των αντίστοιχων πλήκτρων οποιουδήποτε γνήσιου τηλεχειριστηρίου. Όλα αυτά τα πλήκτρα είναι μόνιμα ενεργοποιημένα και διατηρούν τον προγραμματισμό τους ακόμα και μετά την αντικατάσταση των μπαταριών. Για να ξεκινήσει η διαδικασία κρατάμε πατημένο το πλήκτρο TV για 5 δευτερόλεπτα οπότε και το ενδεικτικό LED αναβοσβήνει, ενώ απελευθερώνουμε το πλήκτρο όταν το LED παραμείνει σταθερά αναμμένο, κάτι που σημαίνει ότι το τηλεχειριστήριο έχει εισέλθει σε κατάσταση εκμάθησης. Τοποθετούμε στη συνέχεια το τηλεχειριστήριο learning απέναντι από το γνήσιο, σε απόσταση μικρότερη των 3 εκατοστών μεταξύ τους. Πατάμε ένα από τα 5 αυτά πλήκτρα και το ενδεικτικό LED αναβοσβήνει αργά, δείχνοντας έτσι ότι είναι έτοιμο να δεχτεί προγραμματισμό. Έπειτα πατάμε το αντίστοιχο πλήκτρο του γνήσιου τηλεχειριστηρίου που θέλουμε να αντιγράψουμε, το ενδεικτικό LED αναβοσβήνει 3 φορές και μετά παραμένει σταθερά αναμμένο, κάτι που επιβεβαιώνει την επιτυχία του προγραμματισμού. Αφού επαναλάβουμε τα παραπάνω βήματα για καθένα από τα υπόλοιπα πλήκτρα που θέλουμε να αντιγράψουμε, πατάμε ένα οποιοδήποτε άλλο πλήκτρο του τηλεχειριστηρίου για να εξέλθουμε από την κατάσταση εκμάθησης.

Μενού

Το κεντρικό μενού του Formuler Z8 Pro διαθέτει την τυπική μορφή του Android TV 7.0, με οριζόντιες σειρές από εικονίδια εφαρμογών και ρυθμίσεων. Η σειρά Apps περιλαμβάνει τα mytvOnline 2, Miracast, MEDIA CENTER, Google Play Store, File Manager, Market, FORMULER Remote, TV Keyboard και YouTube. Επιλέγοντας το mytvOnline 2 εμφανίζεται το μενού ρυθμίσεων της πλατφόρμας, όπου μέσα από τα διαθέσιμα πεδία μπορούμε να ορίσουμε την προσθήκη όσων Portals και m3u Playlists επιθυμούμε, εισάγοντας τα απαραίτητα στοιχεία τους. Μπορούμε να επιλέγουμε πού θα συνδεόμαστε κάθε φορά μέσα από την επιλογή Connections. Μέσω του Miracast μπορούμε να προβάλλουμε την οθόνη ενός Android smartphone στην τηλεόραση, με την προϋπόθεση ότι αυτό θα υποστηρίζει λειτουργία ασύρματης μετάδοσης οθόνης. Η λίστα των υποστηριζόμενων μοντέλων μάρκας Samsung Galaxy, Google Nexus και Asus προβάλλονται στην οθόνη της τηλεόρασης μέσω του οδηγού της εφαρμογής. Μέσω του MEDIA CENTER μπορούμε να συνδεθούμε σε μονάδες του τοπικού μας δικτύου και να κάνουμε streaming στα αρχεία που επιθυμούμε. Από το Google Play Store συνδεόμαστε στο δημοφιλές κατάστημα εφαρμογών του Android, μέσω του File Manager μπορούμε να αναζητήσουμε αρχεία από τοπικά και δικτυακά μέσα αποθήκευσης, ενώ μέσα από το Market μπορούμε να βρούμε χρήσιμες IPTV και άλλες ακόμα εφαρμογές. Από το FORMULER Remote μπορούμε να ορίσουμε λειτουργίες για τα χρωματιστά και ειδικά πλήκτρα (Hotkeys) του τηλεχειριστηρίου, από το TV Keyboard να ορίσουμε τον τύπο του πληκτρολογίου και μέσω του YouTube να παρακολουθήσουμε video από τη βιβλιοθήκη της δημοφιλούς υπηρεσίας.

Κάτω από τη σειρά Apps έχουμε τη σειρά Quick Settings με τα εικονίδια Hotkeys για τη ρύθμιση των κόκκινων πλήκτρων του τηλεχειριστηρίου, Software update για online αναβάθμιση, Power mode για ρύθμιση του πλήκτρου Power σε off ή standby, System info για εμφάνιση πληροφοριών της συσκευής και Network Storage για προσάρτηση δικτυακού δίσκου.

Κάτω από τη σειρά Quick Settings είναι τοποθετημένα τα εικονίδια Settings για μετάβαση στο μενού ρυθμίσεων της συσκευής, Network Settings για ρύθμιση του δικτύου, Bluetooth για προσθήκη ασύρματων αξεσουάρ, Launcher Settings για διάφορες ρυθμίσεις της αρχικής κάρτας και Power για επιλογή μετάβασης σε Standby, Power off ή Restart.

Δοκιμή εφαρμογών

Για τη σύνδεση του Formuler Z8 Pro στο Internet χρησιμοποιήσαμε σε όλη τη διάρκεια των δοκιμών μας το Wi-Fi που λειτούργησε άψογα. Η εφαρμογή του YouTube λειτουργεί εξαιρετικά, καθώς η αναζήτηση τίτλων και η αναπαραγωγή video Ultra HD ανάλυσης εκτελούνται απροβλημάτιστα. Ανοίξαμε την εφαρμογή mytvOnline 2 και εισαγάγαμε τα στοιχεία λογαριασμού Xtream Code και m3u playlist. Μέσα από το πανέμορφο interface της πλατφόρμας περιηγηθήκαμε τόσο στα τηλεοπτικά κανάλια του portal, όσο και σε αυτά της λίστας αναπαραγωγής, κάνοντας απολαυστικό live streaming. Από το κατάστημα αγορών Market κατεβάσαμε τον Chrome, μέσω του οποίου σερφάραμε στις σελίδες του διαδικτύου. Η εφαρμογή λειτουργεί άψογα, ενώ η χρήση Bluetooth πληκτρολογίου/mouse που δοκιμάσαμε έκανε την πλοήγησή μας άνετη. Από το ίδιο κατάστημα κατεβάσαμε επίσης το Netflix και τον Kodi. Το Netflix λειτουργεί χωρίς να προβληματίζει γενικά, με τη ροή του video να είναι απολύτως ομαλή και την ποιότητα της εικόνας να βρίσκεται σε σχετικά καλό επίπεδο. Τέλος, συνδέσαμε USB 3.0 σκληρό δίσκο που περιέχει πλήθος πολυμεσικών αρχείων. Η αναπαραγωγή όλων των video Ultra HD ανάλυσης που δοκιμάσαμε εκτελέστηκε με μεγάλη άνεση τόσο μέσω του Kodi, όσο και μέσω του ενσωματωμένου player, ενώ μέσω του Kodi λειτούργησε με επιτυχία και ο DTS ήχος των αποθηκευμένων ταινιών μας.

{gallery}34734{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

  • Kathrein UFOpro & UFOprolite

    Kathrein UFOpro & UFOprolite

    Τα υψηλής ποιότητας προϊόντα που διαθέτει η ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ είναι σχεδιασμένα για εφαρμογές διανομής τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σημάτων σε ξενοδοχεία, στάδια, νοσοκομεία, κρουαζιερόπλοια, ενοικιαζόμεν...
  • Emme Esse 87435

    Emme Esse 87435

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του Emme Esse 87435. Πρόκειται για ένα ψηφιακό modulator που λαμβάνει ένα HDMI σήμα από δορυφορικό / επίγειο δέκτη, DVD player, κάμερα ασφαλείας ή οποι...
  • Ekselans CPE 1200-OLP

    Ekselans CPE 1200-OLP

    Η Ekselans διαθέτει – μεταξύ άλλων – πλήρη γκάμα Access Points για κάθε είδους οικιακή ή επαγγελματική εφαρμογή. Ένα από τα αξιόλογα Access Points της Ekselans είναι το CPE 1200-OLP, το οποίο υποσ...
  • Nedis SFIND100BK

    Nedis SFIND100BK

    Συνδέστε τον μετρητή με ένα LNB και έναν δορυφορικό δέκτη και βρείτε την κατάλληλη θέση / γωνία για το κάτοπτρό σας, εύκολα και γρήγορα. Διαθέτει οθόνη αναλογικής ένδειξης με οπίσθιο φωτισμό. Επιπ...
  • Kathrein MS & MP series

    Kathrein MS & MP series

    Η εταιρεία ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ ανακοινώνει νέα παραλαβή των σειρών ερμαρίων - ντουλαπιών MS και MP της γερμανικής Kathrein. Η σειρά MS περιλαμβάνει υψηλής ποιότητας ερμάρια - ντουλάπια τοποθέτησης και σ...
  • Engel MV7400

    Engel MV7400

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του HDMI switch Engel MV7400. Πρόκειται για έναν διαχωριστή HDMI σημάτων από 4 εισόδους σε 1 έξοδο, με μέγιστη ανάλυση Full HD 1080p. Είναι συμβατό με ...
  • Ikusi Flow Smart Headend

    Ikusi Flow Smart Headend

    Το Ikusi Flow Smart Headend της ισπανικής Ikusi, λειτουργεί ήδη σε εκατοντάδες ξενοδοχειακές μονάδες στην Ελλάδα και δεκάδες χιλιάδες στο εξωτερικό, καθώς αποτελεί ένα υπόδειγμα τεχνολογίας διανομ...
  • Kathrein LCD 115 A+ & LCD 130 A+

    Kathrein LCD 115 A+ & LCD 130 A+

    Η εταιρεία ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ ανακοινώνει νέα παραλαβή των ομοαξονικών καλωδίων LCD 115 A+ και LCD 130 A+ της γερμανικής Kathrein. Πρόκειται για καλώδια πολύ υψηλής ποιότητας που είναι δοκιμασμένα και πιστ...
  • V-Tech Z2024 H265

    V-Tech Z2024 H265

    Νέος επίγειος ψηφιακός δέκτης από την AstraSat! Πρόκειται για τον V-Tech Z2024 H265, ο οποίος είναι ένας δέκτης MPEG4 με έξοδο HDMI και ανάλυση Full HD (1080p). Χάρη στο νέας γενιάς tuner του (μάρ...
  • Nedis TVSM5120GY

    Nedis TVSM5120GY

    Η επιτραπέζια full motion βάση της Nedis είναι κατάλληλη για τηλεοράσεις από 37” έως 75”, με VESA 200x200, 300x200, 300x300, 400x200, 400x300, 400x400, 600x400 και μέγιστο βάρος 40kg. Διαθέτει μια...
  • Anga PS series

    Anga PS series

    Η εταιρεία Stam Electronics ανακοινώνει νέα παραλαβή σειράς ποιοτικών κεραιών Anga. Πρόκειται για τη σειρά PS, η οποία περιλαμβάνει εξωτερικές και εσωτερικές κεραίες που είναι κατάλληλες για επίγε...
  • Promax RANGER: Διαθέσιμη η τρίτη ομάδα εκπαιδευτικών video για τη δημοφιλή σειρά πεδιομέτρων

    Promax RANGER: Διαθέσιμη η τρίτη ομάδα εκπαιδευτικών video για τη δημοφιλή σειρά πεδιομέτρων

    Είναι πλέον διαθέσιμη η τρίτη ομάδα εκπαιδευτικών video με ελληνική περιγραφή για τα πεδιόμετρα Promax RANGER. Τα συγκεκριμένα video έχουν προστεθεί στην Playlist Πεδιόμετρα RANGER - Εκπαιδευτικά ...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Ψηφιακή Τηλεόραση, Μάρτιος 2024

    Ψηφιακή Τηλεόραση, Μάρτιος 2024

    Κυκλοφορεί το νέο τεύχος Μαρτίου 2024 του περιοδικού "Ψηφιακή Τηλεόραση" μαζί με το "Security Report" Το νέο τεύχος Μαρτίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδ...
  • Κανάλια με υβριδική τηλεόραση στην Ελλάδα

    Κανάλια με υβριδική τηλεόραση στην Ελλάδα

    Η κατανάλωση των προγραμμάτων που μεταδίδουν οι ελεύθεροι τηλεοπτικοί σταθμοί έχει γίνει σήμερα πιο εύκολη και πιο άμεση για τον τηλεθεατή, σε σχέση με το – όχι και τόσο μακρινό – παρελθόν. Ο παρα...
  • Τηλεοπτικό περιεχόμενο για όλους!

    Τηλεοπτικό περιεχόμενο για όλους!

    Με την πάροδο του χρόνου αυξάνονται όλο και περισσότερο οι χρήστες της συνδρομητικής τηλεόρασης. Αυτό συμβαίνει γιατί η πρόσβαση καθίσταται εφικτή από οποιαδήποτε συσκευή, σε οποιαδήποτε χρονική σ...
  • Sat & Zap, Μάρτιος 2024

    Sat & Zap, Μάρτιος 2024

    Αρκετά νέα κανάλια στη δημοφιλή θέση στις 13 ανατολικά και 2 τουρκοκυπριακά στις 42 και 46 ανατολικά. Μικρό το ενδιαφέρον σε ελεύθερα κανάλια. 92 News UK Astra 2G – 28.2 East 11.523H ...