18/05/2021

Mistral Special Mini Antenna Black

Mini κεραία TV-FM με 3 στοιχεία και περιστρεφόμενη βάση

Γράφτηκε από: Χάρης Ματθαίου
Μια νέα κεραία της Mistral κυκλοφόρησε πρόσφατα στην ελληνική αγορά, την οποία και δοκιμάσαμε για να την παρουσιάσουμε αυτό το μήνα. Πρόκειται για την Special Mini Antenna Black, η οποία είναι μια οικονομική εξωτερική κεραία TV-FM σε μαύρο χρώμα, κατάλληλη για περιοχές με σχετικά εύκολη λήψη. Χάρη στο μινιμαλιστικό σχεδιασμό της προκαλεί ελάχιστη αισθητική...

Μια νέα κεραία της Mistral κυκλοφόρησε πρόσφατα στην ελληνική αγορά, την οποία και δοκιμάσαμε για να την παρουσιάσουμε αυτό το μήνα. Πρόκειται για την Special Mini Antenna Black, η οποία είναι μια οικονομική εξωτερική κεραία TV-FM σε μαύρο χρώμα, κατάλληλη για περιοχές με σχετικά εύκολη λήψη. Χάρη στο μινιμαλιστικό σχεδιασμό της προκαλεί ελάχιστη αισθητική παρέμβαση, ενώ έχει ενσωματωμένο φίλτρο LTE για την απόρριψη των 4G σημάτων της κινητής τηλεφωνίας και είναι κατασκευασμένη για τη λήψη των καναλιών 21-60 της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης από τα UHF.

Συνεχίζοντας την μεγάλη της παράδοση να κατασκευάζει κεραίες με ενσωματωμένες τεχνολογίες που είναι προσαρμοσμένες στις σύγχρονες ανάγκες της εκάστοτε εποχής, η Mistral δημιούργησε μια ακόμα πολύ μικρού μεγέθους κεραία με απλούστατη τοποθέτηση, η οποία μάλιστα διαθέτει μεγαλύτερη ενίσχυση σε σχέση με το αδελφάκι της Super Mini Antenna. Με τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες που τη συνοδεύουν, η Special Mini Antenna Black καλύπτει με απλό και ταχύτατο τρόπο την ανάγκη για λήψη επίγειου ψηφιακού σήματος.

Χαρακτηριστικά

Η Special Mini Antenna Black έχει μήκος 30 εκατοστών, πλάτος 25 εκατοστών, ύψος 7 εκατοστών και βάρος 260 γραμμαρίων, ενώ διατίθεται και σε έκδοση λευκού χρώματος. Έρχεται έτοιμη συναρμολογημένη μέσα σε χαρτοκιβώτιο, το οποίο περιλαμβάνει μεταλλική δαγκάνα στήριξης με μεταλλικές πεταλούδες για το σφίξιμό της και βύσμα τύπου F με ελαστικό προστατευτικό κάλυμμα.

Η Special Mini Antenna Black είναι μια εξωτερική κεραία τεχνολογίας Yagi, που χάρη στο πολύ μικρό της μέγεθος είναι εξαιρετικά διακριτική και παρεμβαίνει ελάχιστα στην αισθητική του εξωτερικού περιβάλλοντος. Το βασικό της πλεονέκτημα είναι η περιστρεφόμενη βάση για καλύτερη λήψη σήματος. Είναι έξυπνη σχεδιασμένη, καθώς διαθέτει προέκταση 15 εκατοστών που μέσω της ενσωματωμένης πεταλούδας σύσφιξης έχει τη δυνατότητα να περιστρέφεται σχεδόν κατά 180 μοίρες, ώστε να στοχεύει με ακρίβεια στο κέντρο εκπομπής χωρίς τον κίνδυνο να προσκρούει σε μεταλλικά αντικείμενα, όπως είναι ο ιστός και τα κάγκελα του μπαλκονιού ή της ταράτσας, τα οποία μπορούν να μειώσουν την απόδοση της. Επιπλέον, η βάση της διαθέτει οπές ώστε να μπορεί να στερεωθεί ακόμα και σε τοίχο. Είναι σχεδιασμένη με αναδιπλούμενο δίπολο αέρος από σκληρό πλαστικό που είναι πλήρως στεγανοποιημένο και εξασφαλίζει ισχυρή προστασία απέναντι στη βροχή, ενώ αποτελείται από 3 στοιχεία. Έχει ενσωματωμένο φίλτρο LTE για προστασία από παρεμβολές 4G σημάτων της κινητής τηλεφωνίας και έχει σχεδιαστεί για λήψη των καναλιών 21-60 από τα UHF. Διαθέτει αναλογία εμπρός – πίσω σήματος +6dB και απολαβή σήματος 6dBi.

Εγκατάσταση – Μετρήσεις

Δεδομένου ότι η Special Mini Antenna Black έρχεται προ-συναρμολογημένη, η εγκατάστασή της ήταν κυριολεκτικά υπόθεση λίγων δευτερολέπτων. Αφού πρώτα σφίξαμε την προέκτασή της μέσω της ενσωματωμένης πεταλούδας, τοποθετήσαμε την κεραία σε ιστό και στοχεύσαμε απευθείας στον Υμηττό. Χρησιμοποιώντας πεδιόμετρο ρυθμίσαμε ταχύτατα την ακρίβεια της κατεύθυνσής της προς το κέντρο εκπομπής, ώστε να πετύχουμε τη βέλτιστη λήψη του σήματος. Μετρήσαμε ισχυρό σήμα με πεντακάθαρο φάσμα τόσο στους αναμεταδότες των καναλιών της ΕΡΤ, όσο και σε αυτούς των καναλιών της DIGEA.

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

Τύπος κεραίας: Yagi

Στοιχεία: 3

Φίλτρο LTE: 4G

Κανάλια: 21-60 UHF

Αναλογία εμπρός – πίσω: +6dB

Απολαβή: 6dBi

Μήκος: 30 εκ.

Πλάτος: 25 εκ.

Ύψος: 7 εκ.

Βάρος: 260 γραμμ.

Η γνώμη μας: Όπως το αδερφάκι της Super Mini Antenna, έτσι και η Special Mini Antenna δε μπορεί να υποκαταστήσει σε περιοχές δύσκολης λήψης κανονικές κεραίες βάσης που διαθέτουν ανακλαστήρα και πολλά στοιχεία. Έχει όμως τα δικά της πλεονεκτήματα, καθώς είναι εξαιρετικά διακριτική και απλούστατη στην τοποθέτηση ακόμα και για αυτούς που δεν κατέχουν καθόλου τεχνικές γνώσεις. Άλλωστε, προορίζεται για χρήση σε περιοχές με σχετικά εύκολη λήψη και λόγω του ότι είναι εξαιρετικά οικονομική αποτελεί μια άριστη πρόταση αγοράς για τους κατοίκους αυτών.

INFO

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.