22/07/2021

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 155

Το νέο τεύχος Αυγούστου 2021 του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, αλλά και το νέο τεύχος του περιοδικού «NOW», που απευθύνεται σε τεχνικούς δικτύων.

Το νέο τεύχος Αυγούστου 2021 του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, αλλά και το νέο τεύχος του περιοδικού «NOW», που απευθύνεται σε τεχνικούς δικτύων.

Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, με θέματα τεχνολογίας, καθώς και με δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα.

Σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια που απασχολούσε λίγους φανατικούς της ψηφιακής τεχνολογίας, το IPTV streaming έχει γίνει στις μέρες μας εξαιρετικά δημοφιλές. Όλα τα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας, περιφερειακά από όλη την Ελλάδα, καθώς και κανάλια από διάφορες χώρες του πλανήτη, μπορεί κανείς να τα παρακολουθεί απευθείας στην τηλεόρασή του, ακόμα και αν αυτή είναι παλαιάς τεχνολογίας. Αρκεί μόνο η χρήση ενός Android TV Box που μπορεί να διαχειρίζεται έτοιμες λίστες αναπαραγωγής, μέσα στις οποίες θα περιέχονται ενεργά URL των τηλεοπτικών σταθμών.

Μία ξενοδοχειακή τηλεόραση που δεν προορίζεται για απλή θέαση τηλεοπτικών καναλιών, δοκιμάσαμε για αυτό το μήνα στο εργαστήριο της ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ. Πρόκειται για την 43UT782H0ZA της LG Electronics που είναι μια τηλεόραση 43 ιντσών με ανάλυση 4K Ultra HD, η οποία έχει σχεδιαστεί ειδικά για να ικανοποιεί τις ανάγκες των πελατών στα δωμάτια των ξενοδοχείων υψηλού επιπέδου. Βασισμένη στο προηγμένο σύστημα διαχείρισης Pro:Centric, χρησιμοποιεί τις σύγχρονες τεχνολογίες των τηλεπικοινωνιών για να επεκτείνει τη λίστα και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών της ξενοδοχειακής επιχείρησης, χωρίς καμία ανάγκη προσθήκης εξωτερικών αποκωδικοποιητών.

Ένα καινοτόμο Media Streamer που υπερέχει ξεκάθαρα έναντι των περισσοτέρων Android TV Box, έκανε την εμφάνισή του πρόσφατα στην ελληνική αγορά. Πρόκειται για το Homatics Dongle Q που όπως υποδηλώνει το όνομά του έρχεται σε μορφή Dongle, έτοιμο να συνδεθεί απευθείας στην HDMI θύρα της τηλεόρασης. Υποστηρίζει ανάλυση 4K Ultra HD και βασίζεται σε λογισμικό Android TV 10.0 Q, ενώ χάρη στα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του μετατρέπει μια συνηθισμένη τηλεόραση σε πραγματική Smart TV. Διαθέτει επίσημη πιστοποίηση Google και έρχεται με 4K YouTube, 4K Netflix, 4K Prime Video, αλλά και με πανέμορφο τηλεχειριστήριο που υποστηρίζει φωνητικές εντολές.

Ο αναλυτής PROMAX RANGER mini, έχει σχεδιαστεί για την εγκατάσταση κεραιών TV / SAT, καθώς και συστημάτων διανομής. Είναι συμβατός με τα πρότυπα DVB-T / T2, ISDB-T και DVB-S/S2, περιλαμβάνει μετρήσεις αναλογικών και ραδιοφώνου FM, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τη διάγνωση δικτύων CATV, παρέχοντας μετρήσεις DOCSIS. Επιπρόσθετε περιλαμβάνει έναν προαιρετικό αναλυτή οπτικών ινών, ο οποίος διαθέτει μετατροπέα οπτικών σε RF, ιδανικό για δίκτυα HFC (Hybrid Fiber Cable).

Μία ολοκαίνουρια ψηφιακή κεραία τηλεόρασης που μόλις κυκλοφόρησε στην ελληνική αγορά, δοκιμάσαμε για να σας την παρουσιάσουμε σε πρώτη αποκλειστικότητα αυτό το μήνα. Πρόκειται για την DiGiView DV-05UV, η οποία είναι μια εξωτερικού χώρου κεραία με πολύ μικρές διαστάσεις και καινοτόμο σχεδιασμό, κατάλληλη για περιοχές σχετικά εύκολης λήψης. Έχει ενσωματωμένο φίλτρο LTE που απορρίπτει τα 4G σήματα της κινητής τηλεφωνίας και έχει κατασκευαστεί για να κάνει λήψη των καναλιών 21-60 από τα UHF και 5-12 από τα VHF.

3 νέοι ενισχυτές της ANTTRON κυκλοφόρησαν πρόσφατα στην ελληνική αγορά, οι οποίοι έχουν ενσωματωμένο φίλτρο LTE 5G και έχουν κατασκευαστεί ειδικά για να καλύψουν τις ανάγκες που έχουν προκύψει από το 2ο Ψηφιακό Μέρισμα. Πρόκειται για τους AM440 και A119 που ανήκουν στην κατηγορία των ενισχυτών κεντρικής και τον A295 που είναι ένας ενισχυτής ιστού και λειτουργεί ως προ-ενισχυτής του σήματος. Διαθέτουν ρυθμιζόμενες εισόδους και καλύπτουν μικρές ή μεγαλύτερες ανάγκες επίγειας εγκατάστασης
Κατηγορία Τεύχος 155

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.