25/11/2021

GOLDEN INTERSTAR BETA X WL

H.265/HEVC Full HD IPTV Box με ενσωματωμένο Wi-Fi

Γράφτηκε από: Χάρης Ματθαίου
Ένα νέο STB που απευθύνεται στους φίλους της IPTV κυκλοφόρησε πρόσφατα στην ελληνική αγορά. Πρόκειται για το Golden Interstar Beta X WL, ένα Full HD IPTV Box που παρέχει όλους τους τρόπους πρόσβασης σε τηλεοπτικό περιεχόμενο μέσω του Internet.

Ένα νέο STB που απευθύνεται στους φίλους της IPTV κυκλοφόρησε πρόσφατα στην ελληνική αγορά. Πρόκειται για το Golden Interstar Beta X WL, ένα Full HD IPTV Box που παρέχει όλους τους τρόπους πρόσβασης σε τηλεοπτικό περιεχόμενο μέσω του Internet. Είναι ένας αξιόπιστος Multimedia δέκτης που διαθέτει λογισμικό Linux OS, ενσωματωμένο Wi-Fi και υποστήριξη H.265/HEVC, ο οποίος έρχεται κατάλληλα προετοιμασμένος για να λειτουργεί σε IPTV portals.

Με το Golden Interstar Beta X WL η γερμανική Golden Media παρουσιάζει μία νέα συσκευή πολυμέσων για IPTV streaming και πρόσβαση σε OTT περιεχόμενο live και On Demand. Υποστηρίζει Xtream Codes και Stalker portals, ενώ επιτρέπει στο χρήστη να χρησιμοποιήσει έτοιμες λίστες αναπαραγωγής μορφής m3u, φορτώνοντάς τες είτε με τη χρήση ενός USB stick, είτε μέσω web interface. Έχει επίσης ενσωματωμένες εφαρμογές για παρακολούθηση video από το YouTube και ακρόαση αμέτρητων διαδικτυακών ραδιοφωνικών σταθμών. Επιπλέον, το ενσωματωμένο Wi-Fi διευκολύνει την τοποθέτησή του σε οποιαδήποτε τηλεόραση του σπιτιού.

Χαρακτηριστικά

Το Golden Interstar Beta X WL έρχεται σε μικρού μεγέθους μαύρο πλαστικό σασί, με διαστάσεις 110x110x20 χιλιοστών. Εσωτερικά της πρόσοψής του είναι τοποθετημένο ενδεικτικό LED λειτουργίας, ενώ ο εξοπλισμός συνδέσεων έχει κατανεμηθεί περιμετρικά, όπου έχουμε: στην αριστερή πλευρά θύρες RS-232 για σύνδεση σε υπολογιστή (service), USB 2.0, μικροσκοπική οπή RECOVERY και στην πίσω πλευρά υποδοχή εξωτερικής τροφοδοσίας DC 5V, θύρες ETHERNET, AV, οπτική S/PDIF για έξοδο ψηφιακού ήχου και HD OUT. Στο κουτί της συσκευασίας περιλαμβάνονται και το τηλεχειριστήριο του STB, 2 μπαταρίες μεγέθους AAA, τροφοδοτικό DC 5V/2A, καλώδιο HDMI και 2 φυλλάδια χρήστη σε αγγλικά και γερμανικά.

Στο εσωτερικό του Golden Interstar Beta X WL βρίσκεται chipset GX3201H 32 bit, το οποίο έχει ενσωματωμένο επεξεργαστή CK610M στα 600MHz. Διαθέτει 2GB μνήμης RAM DDR3 (καθαρή 256MB) και 1GB μνήμης Flash SPI NAND (καθαρή 128MB). Υποστηρίζει αποκωδικοποίηση video MPEG2/4, H.264, H265, AVS, AVS plus, JPEG/MJPEG HD και ήχου MPEG1, MPEG2 Layer 1&2, Dolby Digital AC3, AAC/HE-AAC, MP3. Μέσω της HDMI 1.4 θύρας του δίνει Full HD (1080p) ανάλυση, αλλά διαθέτει και αναλογική AV (3.5mm) για σύνδεση σε παλαιάς τεχνολογίας τηλεοράσεις. Για τη σύνδεση στο Internet εξοπλίζεται με θύρα RJ45 Ethernet 10/100Mbps, έχει όμως και ενσωματωμένο Wi-Fi που λύνει το πρόβλημα της απόστασης από το οικιακό modem-router. Είναι καλά προετοιμασμένο για να λειτουργεί σε IPTV portals και υποστηρίζει Stalker, Xtream Codes και m3u playlist. Παρέχει δυνατότητα πρόσβασης μέσω web interface για εύκολη εισαγωγή στοιχείων και τηλεχειρισμό του STB από φορητή συσκευή. Υποστηρίζει λειτουργίες VPN και DLNA, ενώ έχει ενσωματωμένη εφαρμογή για αναζήτηση και αναπαραγωγή video από το YouTube. Εξοπλίζεται με USB 2.0 θύρα και με τη σύνδεση αποθηκευτικής μονάδας λειτουργεί ως συσκευή αναπαραγωγής αρχείων πολυμέσων μορφής MP3, WMA, JEPG, BMP, AVI, MKV κ.ά.

Μενού

Εκκινώντας για πρώτη φορά το Golden Interstar Beta X WL εμφανίζεται ο αυτόματος οδηγός ρυθμίσεων και αφού ορίσουμε γλώσσα και ώρα οδηγούμαστε στην κάρτα του κεντρικού μενού. Εδώ βρίσκονται τα εικονίδια “IPTV”, “VOD”, “TV SERIES”, “Stalker TV”, “Xtream IPTV”, “ραδιόφωνο μέσω Internet”, “YouTube”, “Ρυθμίσεις IPTV”, “Ρυθμίσεις Wi-Fi”, “APPLICATIONS” και “Ρυθμίσεις”. Από το Stalker TV μπορούμε να εισάγουμε έως 4 URL για ισάριθμα Portals, ενώ από τα “IPTV”, “VOD”, “TV SERIES” αποκτούμε πρόσβαση στα τηλεοπτικά κανάλια, το Video club και τις σειρές που περιλαμβάνουν αυτά αντίστοιχα. Από το “Xtream IPTV” μπορούμε να εισάγουμε τα στοιχεία έως 4 λογαριασμών Xtream, ενώ από τις “Ρυθμίσεις IPTV” μπορούμε να εισάγουμε το URL μιας πηγής που περιέχει m3u playlist για αυτόματη αναπαραγωγή της, καθώς και να ορίσουμε τον προεπιλεγμένο λογαριασμό Xtream και το Stalker portal εκκίνησης. Το “ραδιόφωνο μέσω Internet” δίνει πρόσβαση σε αμέτρητους ραδιοφωνικούς σταθμούς που είναι ταξινομημένοι ανά είδος και ανά χώρα για εύκολη αναζήτηση, ενώ από το “YouTube” μπορούμε να αναζητήσουμε και να παρακολουθήσουμε video από τη βιβλιοθήκη της δημοφιλούς υπηρεσίας. Από τις “Ρυθμίσεις Wi-Fi” ρυθμίζουμε την ασύρματη σύνδεση της συσκευής στο τοπικό μας δίκτυο, ενώ οι “Ρυθμίσεις” οδηγούν σε ένα οργανωμένο υπομενού με πολλαπλές επιλογές για τη διαμόρφωσή της. Αυτό περιλαμβάνει δυνατότητα αναβάθμισης λογισμικού, ρυθμίσεις οθόνης (γλώσσα, διαφάνεια κ.λπ.), ρυθμίσεις εξόδου ήχου και βίντεο (ανάλυση, γλώσσα υποτίτλων κ.λπ.), έλεγχο κατάστασης του δικτύου, ρυθμίσεις VPN, ρυθμίσεις ημερομηνίας και ώρας, ρυθμίσεις γονικού ελέγχου (εργ. κωδ. 0000), αποθήκευση και εισαγωγή ρυθμίσεων, επαναφορά σε εργοστασιακές ρυθμίσεις και λήψη πληροφοριών συστήματος. Από το “APPLICATIONS” μεταφερόμαστε στην κάρτα που περιλαμβάνει τα εικονίδια όλων των εφαρμογών της συσκευής. Τα εικονίδια αυτά (8) είναι τα “IPTV στη μνήμη”, “Autoget .m3u playlist”, “Stalker TV”, “Xtream IPTV”, “YouTube”, “ραδιόφωνο μέσω Internet”, “Καιρός” και “Media”. Μέσω του “IPTV στη μνήμη” μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα USB stick και να εισάγουμε έτοιμη λίστα αναπαραγωγής μορφής m3u. Επιλέγοντας το “Autoget .m3u playlist” αποκτάμε αυτόματη πρόσβαση σε m3u playlist που έχουμε προηγουμένως ορίσει. Από τα “Stalker TV”, “Xtream IPTV”, “YouTube” και “ραδιόφωνο μέσω Internet” αποκτάμε πρόσβαση στις συγκεκριμένες λειτουργίες. Μέσω του εικονιδίου “Καιρός” μπορούμε να ορίσουμε την περιοχή που επιθυμούμε για να λαμβάνουμε πληροφορίες για τον καιρό και την πρόγνωση των επόμενων 3 ημερών. Τέλος, μέσω του “Media” εκτελούμε αναζήτηση αρχείων από συνδεδεμένη μονάδα αποθήκευσης για αναπαραγωγή τους στην οθόνη της τηλεόρασης.

Web interface

Ανοίξαμε browser στο tablet και στο πεδίο διευθύνσεών του πληκτρολογήσαμε την IP της συσκευής, την οποία βρίσκουμε από την κάρτα που εμφανίζει την κατάσταση του δικτύου. Συνδεθήκαμε έτσι στην αρχική σελίδα του web interface, η οποία περιλαμβάνει 4 ξεχωριστά πεδία, IPTV Setting, STB Update, STB Power και Remote control. Από το STB Update μπορούμε να αναβαθμίσουμε το λογισμικό, από το STB Power να εκτελέσουμε σβήσιμο και reboot, ενώ μέσω του Remote control η φορητή μας συσκευή μετατρέπεται σε τηλεχειριστήριο για πλήρη έλεγχο του STB. Από το IPTV Setting εισερχόμαστε σε μια νέα κάρτα ρυθμίσεων IPTV, η οποία μας επιτρέπει να πληκτρολογήσουμε όλα τα απαραίτητα στοιχεία που απαιτούνται για την πρόσβαση στα IPTV portals, ώστε να τα αποστείλουμε εύκολα στο STB. Αυτό επιτυγχάνεται μέσα από τις επιμέρους κάρτες που αναδύονται εφόσον επιλέξουμε αντίστοιχα τα πεδία “Autoget .m3u playlist”, “Portal Stalker” (x4) και “Xtream server” (x4).

Δοκιμή εφαρμογών

Να αναφέρουμε αρχικά ότι για τη σύνδεση της συσκευής στο Internet χρησιμοποιήσαμε το Wi-Fi, το οποίο λειτούργησε χωρίς κανένα πρόβλημα σε όλη τη διάρκεια των δοκιμών μας. Ανοίξαμε την εφαρμογή “Καιρός” και αφού πρώτα ορίσαμε για τοποθεσία την πόλη της Αθήνας, λάβαμε στην τηλεόραση πληροφορίες για την τρέχουσα θερμοκρασία της και την πρόγνωση του καιρού των 3 επόμενων ημερών. Συνδέσαμε USB 3.0 σκληρό δίσκο που περιέχει έτοιμη λίστα αναπαραγωγής μορφής m3u και μέσω της εφαρμογής “IPTV στη μνήμη” τη φορτώσαμε στη συσκευή. Εκτελέσαμε με απόλυτη επιτυχία live streaming σε ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια της λίστας, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι όταν φορτώνουμε μια λίστα αυτή διατηρείται μόνιμα αποθηκευμένη στη μνήμη και τρέχει κάθε φορά που ανοίγουμε την εφαρμογή, χωρίς να απαιτείται ξανά η σύνδεση της αποθηκευτικής μονάδας. Ανοίξαμε την εφαρμογή “YouTube” και αναζητήσαμε video από τη βιβλιοθήκη της δημοφιλούς υπηρεσίας. Τα αποτελέσματα της αναζήτησης περιλαμβάνουν τίτλους περιεχομένου έως HD ανάλυσης, ενώ η αναπαραγωγή τους εκτελείται απολύτως ομαλά. Χρησιμοποιήσαμε το web interface για να εισάγουμε και να αποστείλουμε εύκολα στη συσκευή όλες τις απαραίτητες ρυθμίσεις IPTV. Μέσα από την κάρτα του μενού APPLICATIONS ανοίξαμε την εφαρμογή “Autoget .m3u playlist” και εκτελέσαμε με επιτυχία streaming στα τηλεοπτικά κανάλια της λίστας που προέρχεται από την πηγή του URL που είχαμε προηγουμένως εισάγει. Ανοίξαμε επίσης την εφαρμογή “Xtream IPTV” και παρακολουθήσαμε online τηλεοπτικά κανάλια, ταινίες και σειρές μέσω του λογαριασμού Xtream code που ορίσαμε προηγουμένως. Επιπλέον, με τη χρήση της εφαρμογής “ραδιόφωνο μέσω Internet” κάναμε streaming σε πλήθος ραδιοφωνικών σταθμών με κρυστάλλινο ήχο. Τέλος, μέσω της εφαρμογής “Media” επιλέξαμε την αναπαραγωγή αποθηκευμένων video H.265/HEVC που περιέχονται στο σκληρό μας δίσκο, η οποία εκτελέστηκε με απόλυτη επιτυχία.

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

SoC: GX3201H 32 bit
CPU: CK610M, 600MHz
RAM: 2GB DDR3
FLASH: 1GB SPI NAND
Λογισμικό: Linux OS
Ανάλυση: Full HD (1080p@60Hz)
Video: MPEG2/4, H.264, H265, AVS, AVS plus, JPEG/MJPEG HD
Audio: MPEG1, MPEG2 Layer 1&2, Dolby Digital AC3, AAC/HE-AAC, MP3
Συνδέσεις: 1x USB 2.0, 1x RS-232, 1x ETHERNET, 1x HDMI 1.4, 1x AV, 1x S/PDIF
Ασύρματη συνδεσιμότητα: Wi-Fi 2.4GHz
Διαστάσεις: 110x110x20 χιλ.

Η γνώμη μας: Το Golden Interstar Beta X WL είναι ένα τίμιο IPTV Box που εκτελεί άριστα όλα όσα υπόσχεται ότι κάνει. Με υποστήριξη Stalker, Xtream Codes, m3u playlist και YouTube,  παρέχει στο χρήστη όλους τους τρόπους για streaming σε live και On Demand περιεχόμενο. Με ανάλυση εικόνας Full HD, αποκωδικοποίηση video Η.265/HEVC και αξιοσημείωτη σταθερότητα λειτουργίας που αποτελεί το δυνατό του σημείο, το Golden Interstar Beta X WL είναι μια ενδιαφέρουσα πρόταση αγοράς που απευθύνεται σε όσους αναζητούν ένα απλό, αξιόπιστο και με λογικό κόστος IPTV Box.   

INFO
  • Ψηφιακή Τεχνολογία
  • Λεωφ. Κύμης 114, 151 22 Μαρούσι
  • τηλ: 210-8835300 | fax: 210-8259297
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | site: www.digital-t.gr

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.