25/11/2021

REDLINE MATE box

4K TV Box με Android 9.0 και τηλεχειριστήριο TV learning

Γράφτηκε από: Χάρης Ματθαίου
Η εταιρεία REDLINE λανσάρει ένα καινούριο TV Box στην αγορά, το οποίο και δοκιμάσαμε για αυτό το μήνα στο εργαστήριο της ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ. Πρόκειται για το MATE box που είναι ένα 4K TV Box με Android 9.0 Pie, ή αλλιώς Android P, το οποίο επιτρέπει στο χρήστη να χρησιμοποιεί και να απολαμβάνει...

Η εταιρεία REDLINE λανσάρει ένα καινούριο TV Box στην αγορά, το οποίο και δοκιμάσαμε για αυτό το μήνα στο εργαστήριο της ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ. Πρόκειται για το MATE box που είναι ένα 4K TV Box με Android 9.0 Pie, ή αλλιώς Android P, το οποίο επιτρέπει στο χρήστη να χρησιμοποιεί και να απολαμβάνει τις πιο πρόσφατες εφαρμογές για streaming. Δε διαθέτει επίσημη πιστοποίηση Google, έρχεται όμως με 4K YouTube, Netflix (SD), Google Chrome και προ-εγκατεστημένες IPTV εφαρμογές, ενώ κάνει διαθέσιμες και ακόμα περισσότερες μέσα από τα καταστήματα Google Play Store και Redstore. Έχει ενσωματωμένο Wi-Fi διπλής μπάντας 2.4GHz/5GHz και συνοδεύεται από τηλεχειριστήριο TV learning που ελέγχει και τις βασικές λειτουργίες της τηλεόρασης.

Η τουρκική REDLINE είναι μια εταιρεία που εξειδικεύεται στην παραγωγή συσκευών τηλεοπτικού περιεχομένου και με το MATE box προσφέρει στους χρήστες πολλαπλούς τρόπους πρόσβασης, αρκεί μόνο να υπάρχει σύνδεση Internet. Η θέαση Video από το YouTube, η πλοήγηση στις σελίδες του Internet, η υποστήριξη Xtream Codes και φυσικά η πρόσβαση σε 4K Ultra HD περιεχόμενο, αποτελούν δυνατότητες που οπωσδήποτε διευρύνουν την ψυχαγωγία από την τηλεόραση του σαλονιού. Επιπλέον, το μικρό μέγεθος της συσκευής σε συνδυασμό με το ενσωματωμένο Wi-Fi διευκολύνουν την μεταφορά και τοποθέτησή της σε οποιαδήποτε τηλεόραση ανά πάσα στιγμή χωρίς δεύτερη σκέψη, ενώ το τηλεχειριστήριο TV learning προσφέρει στο χρήστη την άνεση να μπορεί να ελέγχει και την τηλεόραση χωρίς να χρειάζεται να έχει στα χέρια του και το δικό της Remote Control.

Χαρακτηριστικά

Το REDLINE MATE box έρχεται σε μαύρο πλαστικό σασί τετράγωνου σχήματος, με διαστάσεις 109x109x25 χιλιοστών. Η πρόσοψή του διαθέτει μικροσκοπική οθόνη LCD 4 ψηφίων, ενώ περιμετρικά είναι τοποθετημένος ο εξοπλισμένος συνδέσεων. Συγκεκριμένα, στην αριστερή πλευρά βρίσκουμε θύρες USB 2.0, USB 3.0, TF (micro SD) και IR, ενώ η πίσω εξοπλίζεται με υποδοχή εξωτερικής τροφοδοσίας DC 5V/2A, θύρες LAN, HD OUT, AV, οπτική S/PDIF και υποδοχή σύνδεσης κεραίας Wi-Fi. Το κουτί της συσκευασίας του TV Box περιλαμβάνει τηλεχειριστήριο TV learning, 2 μπαταρίες μεγέθους AAA, καλώδιο HDMI, κεραία Wi-Fi, τροφοδοτικό DC 5V/2A και φυλλάδιο με οδηγίες χρήσης στα αγγλικά.

Στο εσωτερικό του REDLINE MATE box βρίσκεται SoC Amlogic S905X3, το οποίο είναι εξοπλισμένο με κεντρικό επεξεργαστή (CPU) 4 πυρήνων τεχνολογίας ARM και επεξεργαστή γραφικών (GPU) Mali-G31 που υποστηρίζει το OpenGL ES 3.2 για την απόδοση τρισδιάστατων γραφικών. Διαθέτει μνήμη RAM 2GB DDR4 από την οποία η ελεύθερη είναι περίπου 370MB και FLASH 16GB eMMC 5.0 με καθαρά διαθέσιμη περίπου 10GB που αποτελούν τον εσωτερικό χώρο αποθήκευσης, ο οποίος μπορεί να επεκταθεί με τη χρήση κάρτας micro SD (έως 32GB). Υποστηρίζει αποκωδικοποίηση video 4K Ultra HD 10bit 60fps, HD MPEG1/2/4, H.264, H.265, HD AVC/VC-1, RM/RMVB, Xvid/DivX3/4/5/6 και RealVideo8/9/10, ενώ σε ότι αφορά τον ήχο υποστηρίζει Dolby και DTS. Εξοπλίζεται με θύρα HDMI 2.0 που δίνει μέγιστη ανάλυση 3840x2160p και υποστηρίζει HDR10, HLG και Dolby Vision, ενώ διαθέτει και αναλογική έξοδο AV (3.5mm) για να μπορεί να συνδεθεί ακόμα και σε παλαιάς τεχνολογίας τηλεοράσεις. Για τη σύνδεση στο Internet χρησιμοποιεί θύρα Gigabit Ethernet RJ-45 (1000Mbps), διαθέτει όμως και ασύρματες δυνατότητες χάρη στις ενσωματωμένες μονάδες Wi-Fi διπλής μπάντας 2.4GHz/5GHz και Bluetooth. Υποστηρίζει Xtream Codes και 4K YouTube, δε διαθέτει όμως πιστοποίηση Google και η υποστήριξη DRM βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο Google Widevine L3 που περιορίζει την ποιότητα της εικόνας του Netflix σε ανάλυση SD. Εξοπλίζεται με 2 θύρες USB και υποστηρίζει ασύρματη σύνδεση με πληκτρολόγιο-mouse είτε μέσω Wi-Fi mini USB Dongle, είτε μέσω Bluetooth. Υποστηρίζει επίσης αναπαραγωγή αποθηκευμένων αρχείων video AVI, TS, VOB, MKV, MOV, Iso, WMV, ASF, FLV, DAT, MPG και MPEG, ήχου MP3, WMA, AAC, WAV, OGG, AC3, FLAC και APE, εικόνας JPEG, BMP, GIF, PNG και TIFF, ενώ υποστηρίζει και εξωτερικούς υπότιτλους (και ελληνικούς) SRT, SMI, SUB, SSA, και IDX.

Προγραμματισμός τηλεχειριστηρίου

Το REDLINE MATE box συνοδεύεται από τηλεχειριστήριο TV learning που προγραμματίζεται για να μπορεί να ελέγχει και τις βασικές λειτουργίες της τηλεόρασης. Διαθέτει στο πάνω μέρος 8 πλήκτρα που βρίσκονται τοποθετημένα σε ξεχωριστή διαγραμμισμένη περιοχή για να εντοπίζονται εύκολα. Τα πλήκτρα αυτά είναι μόνιμα σε κατάσταση active και δεν απαιτείται κάθε φορά το πάτημα κάποιου πλήκτρου για την ενεργοποίησή τους, ενώ ο προγραμματισμός τους παραμένει σε ισχύ ακόμα και όταν αντικατασταθούν οι μπαταρίες. Πρόκειται για τα πλήκτρα POWER, V+, V-, PG+, PG-, OK, σίγασης ήχου και επιλογής πηγής, τα οποία μέσω μιας απλής διαδικασίας αντιγράφουν τα αντίστοιχα οποιουδήποτε γνήσιου τηλεχειριστηρίου για να μπορούν να εκτελούν τις συγκεκριμένες λειτουργίες. Αυτό γίνεται ως εξής: Πατάμε ταυτόχρονα και στιγμιαία τα πλήκτρα TV SET (POWER και σίγασης ήχου), οπότε ενεργοποιείται και μένει σταθερά αναμμένο το ενδεικτικό LED POWER της διαγραμμισμένης περιοχής, κάτι που σημαίνει ότι το τηλεχειριστήριο έχει εισέλθει σε κατάσταση εκμάθησης. Συνεχίζουμε τοποθετώντας το τηλεχειριστήριο learning απέναντι από το γνήσιο, σε απόσταση 3 - 5 εκατοστών μεταξύ τους. Έπειτα πατάμε ένα από τα πλήκτρα που θέλουμε να προγραμματίσουμε και το LED αρχίζει να αναβοσβήνει, πράγμα που αποτελεί ένδειξη ότι το πλήκτρο αυτό είναι έτοιμο να δεχτεί προγραμματισμό. Στη συνέχεια πατάμε το αντίστοιχο πλήκτρο του γνήσιου τηλεχειριστηρίου, οπότε το LED αναβοσβήνει 3 φορές και μετά παραμένει σταθερά αναμμένο, επιβεβαιώνοντας έτσι την επιτυχία του προγραμματισμού. Επαναλαμβάνουμε τα παραπάνω βήματα για καθένα από τα υπόλοιπα πλήκτρα και ολοκληρώνουμε τη διαδικασία προγραμματισμού με το πάτημα του κεντρικού πλήκτρου OK.

Μενού

Τροφοδοτώντας με ρεύμα για πρώτη φορά το REDLINE MATE box εμφανίζεται ο αυτόματος οδηγός αρχικών ρυθμίσεων με διαδοχικές καρτέλες, όπου ορίζουμε γλώσσα, μέγεθος οθόνης, δίκτυο (Ethernet, Wi-Fi) και ώρα, ώστε να εισέλθουμε στο κεντρικό μενού. Σημειώνεται ότι στην καρτέλα γλώσσας απουσιάζουν τα ελληνικά, όμως είναι διαθέσιμα και μπορούν να επιλεγούν στη συνέχεια μέσα από το μενού ρυθμίσεων. Στην κάρτα του κεντρικού μενού συναντάμε οριζόντιες σειρές εικονιδίων για γρήγορη πρόσβαση σε εφαρμογές και ρυθμίσεις, ενώ στο κάτω μέρος είναι το τοποθετημένα τα εικονίδια “Ρυθμίσεις” για είσοδο σε ένα ευρύτατο υπομενού όπου ορίζουμε όλες τις παραμέτρους της συσκευής, “Ρυθμίσεις δικτύου” για τη ρύθμιση του Wi-Fi και “Ρυθμίσεις Bluetooth” για τη ζεύξη συσκευών. Η σειρά “Προτεινόμενες εφαρμογές” περιλαμβάνει προ-εγκατεστημένες IPTV εφαρμογές που προτείνονται στο χρήστη, στις οποίες συναντάμε τα Cineflix, MYTV, redSTORE, iptv, world tv και XTREAM TV. Στις “Δημοφιλείς εφαρμογές” βρίσκουμε τα εικονίδια των YouTube, Spotify, Netflix, Chrome και Play Store. Στη σειρά “Χρήσιμες εφαρμογές εργαλείων” υπάρχουν τα AppInstaller για χειροκίνητη εγκατάσταση εφαρμογών, Fast για έλεγχο ταχύτητας του Internet, File Browser για αναζήτηση αρχείων, Movie Player για αναπαραγωγή video και Clear Memory για εκκαθάριση μνήμης. Στη σειρά “Άλλες εφαρμογές” βρίσκουμε άλλες προ-εγκατεστημένες δημοφιλείς εφαρμογές όπως το YouTube Kids, το μουσικό deezer, το Google, το AirScreen και το Team Viewer, καθώς και εικονίδια παιχνιδιών, ενώ εδώ προστίθενται και οι εφαρμογές που εγκαθιστά ο χρήστης. Τέλος, η σειρά “Γρήγορες ρυθμίσεις” περιλαμβάνει τα εικονίδια “Επεξεργασία λίστας” για δημιουργία σειράς αγαπημένων εφαρμογών, “Διαγραφή εφαρμογής”, “Hotkeys” για προσαρμογή ειδικών πλήκτρων, “Γλώσσα”, “Ημερομηνία”, “Εκσυγχρονίζω” (Upgrade), “Πληροφορίες συστήματος” και “Απεικόνιση” (Display).

Δοκιμή εφαρμογών

Για τη σύνδεση στο Internet χρησιμοποιήσαμε σε όλη τη διάρκεια των δοκιμών μας το Wi-Fi, το οποίο δε μας προβλημάτισε σε κανένα σημείο. Δοκιμάστηκε με άριστα αποτελέσματα η εφαρμογή του YouTube, τόσο σε ότι αφορά την αναζήτηση τίτλων, όσο και την αναπαραγωγή video με επιλογή ποιότητας εικόνας 2160p. Ανοίξαμε τον Google Chrome και δοκιμάσαμε το σερφάρισμα στο Internet. Η εφαρμογή λειτουργεί εξαιρετικά, με γρήγορο άνοιγμα των ιστοσελίδων και ομαλή πλοήγηση μέσα σε αυτές που έγινε ακόμα πιο άνετη με το Bluetooth πληκτρολόγιο-mouse που χρησιμοποιήσαμε. Ανοίξαμε την εφαρμογή του Netflix και χρησιμοποιήσαμε τη συνδρομή που διαθέτουμε για να συνδεθούμε στη δημοφιλή υπηρεσία. Η ροή του περιεχομένου εκτελείται ομαλά, όμως λόγω της υποστήριξης Google Widevine L3 η ποιότητα της εικόνας περιορίζεται σε ανάλυση SD. Από τις προτεινόμενες εφαρμογές η χρήση των MYTV, iptv και world tv απαιτεί κωδικό, όμως δοκιμάσαμε με επιτυχία το Cineflix που περιλαμβάνει πλούσια δωρεάν βιβλιοθήκη ταινιών και σειρών με εξαιρετική ποιότητα εικόνας, οι οποίες είναι ταξινομημένες σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση, ενώ το ενδιαφέρον εδώ εντοπίζεται στην ύπαρξη περιεχομένου και με ελληνικούς υπότιτλους. Ανοίξαμε επίσης την εφαρμογή XTREAM TV και εισαγάγαμε τα στοιχεία λογαριασμού Xtream Code, εκτελώντας με επιτυχία live streaming σε πλήθος τηλεοπτικών καναλιών από διάφορες χώρες. Από το κατάστημα του Redstore κατεβάσαμε την εφαρμογή GSE SMART IPTV και χρησιμοποιήσαμε έτοιμη λίστα αναπαραγωγής μορφής .m3u μέσα από USB 3.0 σκληρό δίσκο που είχαμε από πριν συνδέσει στη συσκευή, κάνοντας με επιτυχία streaming σε ελληνικά κανάλια. Από το ίδιο κατάστημα κατεβάσαμε επίσης τον Kodi που είναι διαθέσιμος στην έκδοση 19.0 Matrix και δοκιμάσαμε την αναπαραγωγή αποθηκευμένων video με ανάλυση 4K Ultra HD, η οποία εκτελέστηκε με άνεση. Τέλος, συνδεθήκαμε στο Google Play Store και κατεβάσαμε την εφαρμογή NBA app. Χρησιμοποιήσαμε το NBA League Pass της συνδρομής που διαθέτουμε και παρακολουθήσαμε αγώνα του NBA από την περσινή σεζόν με εικόνα ομαλής ροής και ανάλυσης 720p.  

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ
SoC: Amlogic S905X3
CPU: Quad Core ARM
GPU: Mali-G31 / OpenGL ES 3.2
RAM: 2GB DDR4
FLASH: 16GB eMMC 5.0
Λογισμικό: Android 9.0 Pie
Ανάλυση: 3840x2160p (HDR10, HLG, Dolby Vision)
Video decoder: 4K Ultra HD 10bit 60fps, HD MPEG1/2/4, H.264, H.265, HD AVC/VC-1, RM/RMVB, Xvid/DivX 3/4/5/6, RealVideo 8/9/10
Audio decoder: Dolby, DTS
Multimedia: video AVI, TS, VOB, MKV, MOV, Iso, WMV, ASF, FLV, DAT, MPG, MPEG / audio MP3, WMA, AAC, WAV, OGG, AC3, FLAC, APE / images JPEG, BMP, GIF, PNG, TIFF
Συνδέσεις: 1x USB 2.0, 1x USB 3.0, 1x TF, 1x IR, 1x HDMI 2.0, 1x AV, 1x S/PDIF, 1x LAN
Ασύρματη συνδεσιμότητα: Wi-Fi 2.4GHz/5GHz, Bluetooth
Διαστάσεις: 109x109x25 χιλ.

Η γνώμη μας: Πρόκειται για ένα 4K Android TV Box που καλύπτει αρκετές από τις βασικές ανάγκες του χρήστη. Διαθέτει μεγάλη ποικιλία IPTV εφαρμογών που σίγουρα προσφέρουν πολλαπλές επιλογές για streaming, όμως δεν καταφέρνει να ξεφύγει από το μέσο όρο των συσκευών αυτής της κατηγορίας. Η απουσία επίσημης πιστοποίησης Google περιορίζει τις δυνατότητές του, καθώς η αδυναμία υποστήριξης 4Κ Netflix, ERTFLIX και COSMOTE TV είναι σημαντική έλλειψη που αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για την απόκτησή του από εκείνους που επιζητούν ένα TV Box συμβατό με τις δημοφιλέστερες τηλεοπτικές υπηρεσίες. Παρόλα αυτά, το REDLINE MATE box είναι μια λύση που με προσιτό κόστος αγοράς φέρνει το Ultra HD περιεχόμενο στην τηλεόραση του σαλονιού.   

INFO
  • Astra Sat
  • Κ. Καραμανλή 35, Ιωνία Θεσσαλονίκης
  • τηλ: 2310-784232 | fax: 2310-782251
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | site: www.astrasat.gr

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.