25/11/2021

ROCKETBOOK CORE

Έξυπνο ψηφιακό και οικολογικό σημειωματάριο

Γράφτηκε από: Χάρης Ματθαίου
Ένα σύγχρονο ψηφιακό εργαλείο δοκιμάσαμε για να σας παρουσιάσουμε αυτό το μήνα, το οποίο απευθύνεται σε εκείνους που επιθυμούν να αξιοποιούν τα θετικά των δύο κόσμων : του αναλογικού και του ψηφιακού και να διατηρούν όλες τις πληροφορίες τους οργανωμένες και προσβάσιμες από οπουδήποτε.

Ένα σύγχρονο ψηφιακό εργαλείο δοκιμάσαμε για να σας παρουσιάσουμε αυτό το μήνα, το οποίο απευθύνεται σε εκείνους που επιθυμούν να αξιοποιούν τα θετικά των δύο κόσμων : του αναλογικού και του ψηφιακού και να διατηρούν όλες τις πληροφορίες τους οργανωμένες και προσβάσιμες από οπουδήποτε. Πρόκειται για το Rocketbook Core, ένα έξυπνο σημειωματάριο που μετατρέπει το στυλό και το χαρτί σε μια ψηφιακή και απεριόριστα επαναχρησιμοποιούμενη εμπειρία. Χρησιμοποιεί σελίδες κατασκευασμένες από ειδικό υλικό που σας επιτρέπουν να γράφετε πάνω σε αυτές με στυλό, αλλά στη συνέχεια να τις σβήνετε για να τις χρησιμοποιήσετε ξανά. Με τον τρόπο αυτό δεν θα χρειάζεται να κόβονται δένδρα για την κατασκευή τετραδίων.

Το σημειωματάριο Rocketbook Core χρησιμοποιεί έξυπνη ψηφιακή τεχνολογία που βασίζεται σε εφαρμογή, η οποία σας επιτρέπει να σαρώνετε μια σελίδα του και να την ανεβάζετε αυτόματα σε μια προκαθορισμένη υπηρεσία cloud, πριν να την καθαρίσετε για να τη χρησιμοποιήσετε ξανά. Είναι μια εξαιρετικά προσιτή επιλογή που δεν απαιτεί τη χρήση κανενός ακριβού έξυπνου στυλό, καθώς συνοδεύεται από στυλό Pilot FriXion, το οποίο μπορείς να βρεις σε διάφορα χρώματα σε οποιοδήποτε βιβλιοπωλείο και νωπό πανί.

Έξυπνο σημειωματάριο γραφής και σχεδίασης

Το Rocketbook Core χρησιμοποιεί ειδικές σελίδες που είναι κατασκευασμένες από συνθετικό πολυεστέρα. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να γράφετε με το παρεχόμενο ειδικό στυλό Pilot FriXion εάν θέλετε να τα σβήνετε όταν τελειώσετε. Το Pilot FriXion είναι όπως ακριβώς ένα κανονικό στυλό, τόσο στο μέγεθος όσο και στην αίσθησή του, ενώ λειτουργεί και με ομαλή παροχή μελανιού. Στη συνέχεια, με βρεγμένο λίγο το πανί μπορείτε να σβήνετε τη σελίδα για να ξεκινήσετε και πάλι.

Το έξυπνο αυτό σημειωματάριο διατίθεται είτε σε μοτίβο με κουκκίδες είτε με γραμμές, ανάλογα με τη δική σας προτίμηση. Υπάρχουν επίσης διάφορες εκδόσεις για το χρώμα του στυλό, ώστε να μπορείτε να δημιουργείτε μια χρωματική σελίδα, κάτι που πολλά smartpen δεν σας επιτρέπουν να το κάνετε. Τόσο το πανάκι όσο και το στυλό μοιάζουν με τα αντίστοιχα οποιουδήποτε κανονικού σετ, καθιστώντας το Rocketbook Core εξαιρετικά διακριτικό στη χρήση. Το μελάνι στεγνώνει γρήγορα, ώστε να μην υπάρχουν μουτζούρες και να μπορείτε εύκολα να σκουπίσετε ολόκληρη τη σελίδα ή μέρος της, χρησιμοποιώντας το πανάκι που θα πρέπει πρώτα να έχει βραχεί λίγο με νερό. Επιπλέον, διαθέτει 36 συνολικά σελίδες, ώστε αν είστε έξω να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια άλλη και να την καθαρίσετε αργότερα στο σπίτι ή το γραφείο όπου θα είναι αυτό εφικτό. Ο καθαρισμός αυτός χαρίζει επίσης μεγάλη διάρκεια ζωής σε σχέση με άλλες παραδοσιακές εναλλακτικές λύσεις χαρτιού και έξυπνου στυλό, καθώς μπορείτε να διορθώνετε τα λάθη χωρίς περιορισμούς και να προχωράτε παρακάτω.

Rocketbook app

Το Rocketbook app που είναι διαθέσιμο σε iOS και Android συσκευές, σας επιτρέπει να σαρώνετε γρήγορα σελίδες και να τις αποθηκεύετε στο cloud. Κάθε σελίδα του βιβλίου έχει έναν κωδικό QR και ένα εικονίδιο σχήματος στο κάτω μέρος που μπορείτε να μαρκάρετε . Αφού ρυθμίσετε ποιο σχήμα θα στέλνει τη σελίδα σε ποια εφαρμογή, η σάρωση και η οργάνωση γίνονται εξαιρετικά απλές υποθέσεις. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μήλο για να συνδέσετε έναν φάκελο στο Apple cloud, ενώ το αστέρι να το στέλνει στο Google Drive. Υπάρχουν πολλές επιλογές που κάνουν πανεύκολη τη διαδικασία σάρωσης, η οποία διαρκεί μόνο λίγα δευτερόλεπτα. Λειτουργεί τόσο καλά και τόσο εύκολα, ώστε ο χρήστης να υιοθετεί αυτόν τον τρόπο εργασίας για τις σημειώσεις του. Όλα αποθηκεύονται σε αντίγραφα ασφαλείας και μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτά από πολλές συσκευές, καθώς είναι αποθηκευμένα στο cloud. Η εφαρμογή διαθέτει λειτουργία OCR για αναγνώριση χειρόγραφων σημειώσεων. Αυτό σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε το χειρόγραφο κείμενο ως όνομα αρχείου και να μπορείτε ακόμη να λαμβάνετε ένα αντίγραφό του μέσω email.

Αξίζει η αγορά του Rocketbook Core;

Το Rocketbook Core είναι ένας έξυπνος τρόπος για να μπορείτε να έχετε όλα τα πλεονεκτήματα ενός smartpen, διατηρώντας παράλληλα το προϊόν προσιτό, βιώσιμο και πολύ εύκολο στη χρήση. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να γράφετε φυσικά, να αποθηκεύετε τις σημειώσεις σας ψηφιακά σε όποια εφαρμογή cloud εσείς επιθυμείτε και να αλληλεπιδράτε έξυπνα μαζί τους χρησιμοποιώντας έξυπνες λειτουργίες αναγνώρισης γραφής. Δε μετατρέπει άμεσα το χειρόγραφο σε κείμενο και απαιτεί σάρωση με χρήση του Rocketbook app για να το εξάγει σε μορφή PDF, ενώ η δυνατότητα σβησίματος των σελίδων του εξασφαλίζουν διάρκεια ζωής για όσο χρονικό διάστημα χρειάζεστε, κάτι που το καθιστά μια πολύ συναρπαστική επιλογή. Eίναι μια άριστη επιλογή αν θέλετε να συνεισφέρετε στην μείωση του οικολογικού σας αποτυπώματος.  Οι τιμές διάθεσης των RocketBook ξεκινούν από τα 24,95 Ευρώ.

INFO
  • AMY
  • Τροίας 58 & Πριάμου, 152 35 Βριλήσσια
  • τηλ: 210-6133000 | fax: 210-6133301
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | site: www.amy.gr

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.