21/12/2021

DIGITALBOX HDTS-1200 Combo

Ιδανικός για ψηφιακή λήψη ΕΡΤ και DIGEA

Γράφτηκε από: Χάρης Ματθαίου
Ένας νέος ψηφιακός δέκτης που είναι πολύ οικονομικός και ξεχωρίζει για την απλότητα της χρήσης του μας απασχόλησε για αυτό το μήνα. Πρόκειται για τον DIGITALBOX HDTS-1200 Combo, ο οποίος είναι ένας Full HD δέκτης με 2 ενσωματωμένα tuners, ένα DVB-S2 και ένα DVB-T2.

Ένας νέος ψηφιακός δέκτης που είναι πολύ οικονομικός και ξεχωρίζει για την απλότητα της χρήσης του μας απασχόλησε για αυτό το μήνα. Πρόκειται για τον DIGITALBOX HDTS-1200 Combo, ο οποίος είναι ένας Full HD δέκτης με 2 ενσωματωμένα tuners, ένα DVB-S2 και ένα DVB-T2. Έρχεται με προ-εγκατεστημένα κλειδιά κρυπτογράφησης και είναι ιδανικός για λήψη των δορυφορικών καναλιών της ΕΡΤ από τον Hellas Sat στις 39E και της DIGEA από τον Eutelsat στις 3Ε, ενώ είναι κατάλληλος να χρησιμοποιηθεί ακόμα και από ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας.

Ο DIGITALBOX HDTS-1200 Combo προσφέρει μια εξαιρετικά οικονομική λύση για θέαση δορυφορικής και επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης. Χάρη στα ενσωματωμένα μάλιστα κλειδιά αποκρυπτογράφησης BISS που διαθέτει, εξασφαλίζει και τους 2 τρόπους λήψης της ψηφιακής μετάδοσης των καναλιών της ΕΡΤ και της DIGEA για όλους τους χρήστες, ακόμα και για εκείνους που διαμένουν σε λευκές περιοχές της χώρας όπου δεν υπάρχει κάλυψη από το επίγειο σήμα. Επιπλέον, με τη σύνδεση ενός απλού USB stick λειτουργεί ως PVR, παρέχοντας έτσι δυνατότητες εκτέλεσης time–shift, εγγραφής προγραμμάτων και αναπαραγωγής αποθηκευμένων ταινιών.

Χαρακτηριστικά

Ο DIGITALBOX HDTS-1200 Combo έρχεται σε μαύρο μεταλλικό σασί, με διαστάσεις 110x67x38 χιλιοστών. Η πρόσοψή του διαθέτει οθόνη LED 4 ψηφίων, ενώ δεξιά της είναι τοποθετημένη μία θύρα USB και αριστερά της 2 διπλά πλήκτρα για την αυξομείωση του ήχου και την εναλλαγή των καναλιών, καθώς και πλήκτρα OK, Menu και Power. Η πίσω πλευρά έχει ενσωματωμένο καλώδιο τροφοδοσίας ρεύματος και εξοπλίζεται με διακόπτη ON/OFF, θύρες USB, CVBS (τριπλό RCA), S/PDIF (ομοαξονική) και HD OUT (HDMI), καθώς και υποδοχές LNB IN, ANT IN για τη σύνδεση δορυφορικού και επίγειου σήματος αντίστοιχα. Στο κουτί της συσκευασίας βρίσκουμε το τηλεχειριστήριο του δέκτη, 2 μπαταρίες μεγέθους AAA, καλώδιο HDMI και φυλλάδιο με οδηγίες χρήσης στα ελληνικά.

Ο DIGITALBOX HDTS-1200 Combo διαθέτει μέγιστη ανάλυση εικόνας 1080p (Full HD) και υποστηρίζει αποκωδικοποίηση video MPEG2 SD, MPEG2 HD, H.264/AVC SD, H.264/AVC HD. Διαθέτει όμως και τριπλή RCA αναλογική έξοδο που επιτρέπει τη σύνδεσή του ακόμα και σε παλαιάς τεχνολογίας τηλεοράσεις. Εξοπλίζεται με ένα DVB-S2 tuner για δορυφορική και ένα DVB-T2 tuner για επίγεια ψηφιακή λήψη. Υποστηρίζει τα πρότυπα DiSEqC 1.0, DiSEqC 1.1, DiSEqC 1.2 και USALS, ενώ μπορεί να εκτελεί αυτόματη, χειροκίνητη και τυφλή αναζήτηση υπηρεσιών. Έχει τη δυνατότητα να αποθηκεύει 6.000 τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά κανάλια, ενώ διαθέτει 8 λίστες αγαπημένων για την ταξινόμησή τους. Διαθέτει λογισμικό με ενσωματωμένα κλειδιά BISS και έρχεται έτοιμος για την αποκρυπτογράφηση όλων των δορυφορικών καναλιών της ΕΡΤ που εκπέμπουν από τον Hellas Sat 39E και εκείνων της DIGEA που μεταδίδονται από τον Eutelsat 3E. Υποστηρίζει λειτουργίες 7ήμερου ηλεκτρονικού οδηγού πολλαπλών προγραμμάτων (EPG), Teletext και γονικού κλειδώματος (εργοστ. Κωδ. 0000). Υποστηρίζει λειτουργία PVR που ενεργοποιείται με τη σύνδεση ενός απλού USB stick, ώστε να εκτελεί εγγραφές προγραμμάτων, time-shift και αναπαραγωγή αποθηκευμένων ταινιών μορφής MPG, MPEG, TS, VOB, MP4, AVI, MKV με εξωτερικούς υπότιτλους μορφής srt. Διαθέτει επίσης δυνατότητα υποστήριξης για σύνδεση στο Internet μέσω Wi-Fi USB adapter (chipset Ralink RT5370), η οποία όμως λειτουργεί στην πράξη με μεγάλη αστάθεια που κάνει την ενημέρωση του λογισμικού απαραίτητη για την αποκατάστασή της, καθώς με την υπάρχουσα έκδοση η χρήση της ενσωματωμένης εφαρμογής του YouTube γίνεται ανέφικτη.

Μενού

Ο DIGITALBOX HDTS-1200 Combo διαθέτει πολύγλωσσο μενού που περιλαμβάνει και τα ελληνικά, το οποίο είναι δομημένο με τέτοιο τρόπο ώστε να κάνει τη χρήση του πανεύκολη ακόμα και για αρχάριους χρήστες. Η κεντρική του κάρτα διαθέτει 5 πεδία για επιμέρους ρυθμίσεις, τα οποία είναι τοποθετημένα σε οριζόντια διάταξη. Από την “Εγκατάσταση” πραγματοποιούμε όλες τις ρυθμίσεις για τη δορυφορική και την επίγεια λήψη, ενώ εκτελούμε και την αναζήτηση υπηρεσιών. Από το “Κανάλι” μπορούμε να διαχειριζόμαστε (κλείδωμα, διαγραφή, μετακίνηση, μετονομασία) τα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά κανάλια του δέκτη, καθώς επίσης και να δημιουργούμε λίστες αγαπημένων (8 διαθέσιμες). Από το Multimediaμπορούμε να αναζητήσουμε και να επιλέξουμε την αναπαραγωγή μιας αποθηκευμένης ταινίας μας που περιέχεται σε συνδεδεμένη μονάδα USB, να ορίσουμε γλώσσα και κωδικοποίηση υπότιτλων, αλλά και να ανοίξουμε την εφαρμογή του YouTube που όμως -όπως αναφέρθηκε νωρίτερα- δε μπορεί να λειτουργήσει. Οι “Ρυθμίσεις” περιλαμβάνουν ένα υπομενού από το οποίο μπορούμε να ορίσουμε τις προτιμήσεις μας για διάφορες παραμέτρους της συσκευής, όπως την ημερομηνία και ώρα, την εικόνα, τους χρονοδιακόπτες, το γονικό έλεγχο και τη ρύθμιση του δικτύου, ενώ διατίθεται και επιλογή για την αναβάθμιση του λογισμικού. Τέλος, από την “Προτίμηση” μπορούμε να ορίσουμε γλώσσα και διαφάνεια του μενού, γλώσσα υπότιτλων προγράμματος και διάφορες ρυθμίσεις για το PVR.

Λειτουργία

Κατά τη θέαση ενός προγράμματος, εφόσον πατήσουμε το OK εμφανίζεται ο κατάλογος των καναλιών, ενώ με τη χρήση των χρωματικών πλήκτρων του τηλεχειριστηρίου μπορούμε να μεταφερόμαστε στο δορυφόρο που επιθυμούμε, να μεταβαίνουμε στις λίστες αγαπημένων, να αλλάζουμε τη σειρά ταξινόμησης των καναλιών μέσα στη λίστα και να εισάγουμε χειροκίνητα το BISS κλειδί που επιθυμούμε. Πατώντας το πλήκτρο INFO εμφανίζεται στο κάτω μέρος οθόνης κάρτα που περιλαμβάνει τους τίτλους τρέχοντος και επόμενου προγράμματος μαζί με μπάρες και τιμές για την ένταση και την ποιότητα του σήματος. Για την προβολή της κάθε περίληψης ανοίγουμε το EPG, μεταφερόμαστε στο πρόγραμμα που επιθυμούμε και πατάμε το INFO. Η λειτουργία PVR ενεργοποιείται με τη σύνδεση ενός USB stick, κάτι που φυσικά και δοκιμάσαμε. Εκτελέσαμε με επιτυχία ζωντανή εγγραφή προγράμματος πατώντας απλά το πλήκτρο εγγραφών του τηλεχειριστηρίου, καθώς και προγραμματισμένη με επιλογή γεγονότος μέσα από το 7ήμερο EPG. Τέλος, δοκιμάστηκε με επιτυχία η αναπαραγωγή αποθηκευμένων ταινιών μας με εξωτερικούς ελληνικούς υπότιτλους.

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

Tuners : DVB-S2, DVB-T2
Αποθήκευση: 6.000 κανάλια
Αγαπημένα: 8
Ανάλυση: Full HD (1080p)
Video: MPEG2 SD, MPEG2 HD, H.264/AVC SD, H.264/AVC HD
Αποκρυπτογράφηση: BISS
Multimedia: MPG, MPEG, TS, VOB, MP4, AVI, MKV / υπότ. SRT
Συνδέσεις: 2x USB 2.0, 1x HDMI, 3x RCA, 1x S/PDIF, 1x LNB IN, 1x ANT IN
Ασύρματη συνδεσιμότητα: Wi-Fi USB (chipset Ralink RT5370)
Διαστάσεις: 110x67x38 χιλ.

Η γνώμη μας: Πρόκειται για έναν δέκτη που εξασφαλίζει τη θέαση των καναλιών της ΕΡΤ και της DIGEA, καθώς υποστηρίζει και τους 2 τρόπους λήψης της ψηφιακής μετάδοσής τους. Χωρίς την ανάγκη τεχνικών γνώσεων για τη χειροκίνητη εισαγωγή κλειδιών BISS, είναι ιδανικός για χρήση ακόμα και από ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας που διαμένουν σε “λευκές” περιοχές της χώρας, καθώς έρχεται έτοιμος για την αποκρυπτογράφηση των δορυφορικών καναλιών της δημόσιας και της ιδιωτικής τηλεόρασης που μεταδίδονται πανελλαδικά μέσω επίγειου σήματος. Με πολύ καλή ποιότητα εικόνας, πανεύκολο μενού και εκπληκτικά χαμηλό κόστος, ο DIGITALBOX HDTS-1200 Combo αποτελεί μια εξαιρετική πρόταση αγοράς ψηφιακού δέκτη.

INFO
  • Ψηφιακή Τεχνολογία
  • Λεωφ. Κύμης 114, 151 22 Μαρούσι
  • τηλ: 210-8835300 | fax: 210-8259297
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | site: www.digital-t.gr

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.