Skip to main content
DIABASTE DWREAN DIG 186
tech 2024 03 28 at 08 26 58 TM 477
SECURITY REPORT 148
satpraxis 2022
ImageTech Photovision 2024
now 33 2022

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

28 Μαρτίου 2024 10:15
21 Δεκεμβρίου 2021 15:22

AMIKO A9 RED

OTT 4K Media Player με Android 9.0 Pie και τηλεχειριστήριο 2 σε 1

Γράφει: Χάρης Ματθαίου
403430db81ccbaa5a6bef106280d4da9 XL 279095d0

Η AMIKO διευρύνει τη σειρά συσκευών OTT που διαθέτει, παρουσιάζοντας ένα νέο μοντέλο. Πρόκειται για το A9 RED, το οποίο είναι ένα 4K streaming media player που βασίζεται σε λογισμικό Android 9.0 Pie, ή αλλιώς Android P.

Η AMIKO διευρύνει τη σειρά συσκευών OTT που διαθέτει, παρουσιάζοντας ένα νέο μοντέλο. Πρόκειται για το A9 RED, το οποίο είναι ένα 4K streaming media player που βασίζεται σε λογισμικό Android 9.0 Pie, ή αλλιώς Android P. Διαθέτει έναν γρήγορο 4πύρηνο επεξεργαστή 2.0 GHz τεχνολογίας ARM που σε συνδυασμό με 2GB μνήμης RAM, 8GB μνήμης FLASH (επεκτάσιμη με micro SD), ενσωματωμένο Wi-Fi 2.4GHz και υποστήριξη 4K@H265/HEVC, προσφέρει προβολή υπερυψηλής ευκρίνειας 2160p και ομαλή αναπαραγωγή video. Επιπλέον, έρχεται με τηλεχειριστήριο TV learning που προγραμματίζεται για να ελέγχει και τις βασικές λειτουργίες της τηλεόρασης.

Ο Amiko A9 RED είναι ένα Android OTT streaming media player που δίνει στο χρήστη τη δυνατότητα να κάνει streaming, να βλέπει 4K video από το YouTube, να σερφάρει στο Internet, να παίζει παιχνίδια, να ακούει μουσική και να παρακολουθεί το περιεχόμενο της συνδρομής του από το Netflix, καθώς και τις αποθηκευμένες ταινίες του μέσω USB ή κάρτας micro SD. Χάρη στο παρεχόμενο καλώδιο επέκτασης με δέκτη υπέρυθρων και το ενσωματωμένο Wi-Fi 2.4GHz μπορεί να ελέγχεται ακόμα και αν τοποθετηθεί σε κρυφό σημείο, ενώ το 2 σε 1 τηλεχειριστήριό του προσφέρει στο χρήστη την άνεση να μπορεί να ελέγχει και τις βασικές λειτουργίες της τηλεόρασης χωρίς να κρατάει στα χέρια του δεύτερο τηλεκοντρόλ.

Χαρακτηριστικά

Ο Amiko A9 RED έρχεται σε μαύρο πλαστικό σασί τετράγωνου σχήματος, με διαστάσεις 104x104x20 χιλιοστών. Η πρόσοψή του διαθέτει οθόνη LED 4 ψηφίων, ενώ περιμετρικά έχουμε: στην αριστερή πλευρά μικροσκοπική οπή RECOVERY και υποδοχή TF για κάρτα micro SD, στη δεξιά θύρες USB 2.0, USB 3.0 και στην πίσω υποδοχές εξωτερικής τροφοδοσίας, HD OUT, ETHERNET, IR IN και οπτική S/PDIF για έξοδο ψηφιακού ήχου. Μέσα στο κουτί της συσκευασίας του βρίσκονται τηλεχειριστήριο TV learning, καλώδιο HDMI, καλώδιο επέκτασης IR με δέκτη υπέρυθρων και φυλλάδιο οδηγού γρήγορης εκκίνησης στα αγγλικά.  

Στο εσωτερικό του Amiko A9 RED βρίσκεται SoC Amlogic S905X3, το οποίο είναι εξοπλισμένο με τετραπύρηνο (4×2.0GHz) κεντρικό επεξεργαστή (CPU) Cortex-A55 τεχνολογίας ARM 64bit, καθώς και με GPU Mali-G31 που υποστηρίζει το OpenGL ES 3.2 για την απόδοση τρισδιάστατων γραφικών. Διαθέτει μνήμη RAM 2GB DDR3 από την όποια περίπου 750MB χρησιμοποιούνται από το σύστημα και FLASH 8GB eMMC με καθαρά διαθέσιμα περίπου 3GB που αποτελούν τον εσωτερικό χώρο αποθήκευσης για την εγκατάσταση εφαρμογών, ο οποίος μπορεί να επεκταθεί με τη χρήση κάρτας micro SD. Υποστηρίζει αποκωδικοποίηση video 4K@60Hz 10-bit HEVC & AVS+, H.264 έως 4K, VP9 έως 4K, ενώ υποστηρίζει και HDR που περιλαμβάνει τα χαρακτηριστικά HDR10 και HLG. Σε ότι αφορά τον ήχο, υποστηρίζει MP3, WMA, AAC, WAV, OGG, AC3, DDP, TrueHD, DTS, DTS HD, FLAC και APE. Έχει ενσωματωμένο Wi-Fi 2.4GHz που διευκολύνει την τοποθέτησή του σε οποιαδήποτε τηλεόραση, ενώ μέσω της HDMI 2.1 θύρας του δίνει εικόνα με έως Ultra HD ανάλυση (3840x2160p 60Hz). Χάρη στο παρεχόμενο καλώδιο επέκτασης IR με δέκτη υπέρυθρων, μπορεί να ελέγχεται ακόμα και αν είναι κρυμμένος μέσα σε ντουλάπι. Διαθέτει τηλεχειριστήριο 2 σε 1 για κοινό έλεγχο συσκευής και τηλεόρασης. Βασίζεται σε λογισμικό Android 9.0 Pie χωρίς όμως να διαθέτει επίσημη πιστοποίηση Google, ενώ, παρά το γεγονός ότι στα επίσημα χαρακτηριστικά του αναφέρεται η υποστήριξη Widevine επιπέδου Level 1 για συμβατότητα με Netflix TV, η ανάλυση της εικόνας της δημοφιλούς streaming υπηρεσίας περιορίζεται στο επίπεδο της SD. Υποστηρίζει όμως 4K YouTube, ενώ έχει προ-εγκατεστημένο τον media center Kodi (v. 18.6 Leia) και μπορεί να αναπαράγει σχεδόν οποιαδήποτε μορφή αρχείων video και ήχου. Επιπλέον, τα ενσωματωμένα App Store, Aptoide TV και Play Store κάνουν διαθέσιμη μεγάλη ποικιλία εφαρμογών που διευρύνουν τις επιλογές του χρήστη για την οικιακή του ψυχαγωγία.

Προγραμματισμός τηλεχειριστηρίου

Ο Amiko A9 RED περιλαμβάνει τηλεχειριστήριο TV learning που προγραμματίζεται για να ελέγχει και τις βασικές λειτουργίες της τηλεόρασης. Διαθέτει μια ξεχωριστή περιοχή Control TV με 4 πλήκτρα POWER, TV IN, V-, V+ που μπορούν να αντιγράψουν και να εκτελούν τις λειτουργίες των αντίστοιχων πλήκτρων οποιουδήποτε γνήσιου τηλεχειριστηρίου. Τα πλήκτρα αυτά είναι μόνιμα σε κατάσταση active και δεν απαιτείται κάθε φορά το πάτημα κάποιου πλήκτρου για την ενεργοποίησή τους, ενώ ο προγραμματισμός τους παραμένει σε ισχύ ακόμα και όταν αντικατασταθούν οι μπαταρίες. H διαδικασία είναι απλή και γίνεται ως εξής: κρατάμε πατημένο το πλήκτρο POWER της περιοχής Control TV για 5 δευτερόλεπτα. Το ενδεικτικό LED αρχικά αναβοσβήνει με ταχύτητα και μετά μένει σταθερά αναμμένο, κάτι που υποδεικνύει ότι το τηλεχειριστήριο έχει εισέλθει σε κατάσταση εκμάθησης. Τοποθετούμε στη συνέχεια το τηλεχειριστήριο learning απέναντι από το γνήσιο, σε απόσταση μικρότερη των 3 εκατοστών μεταξύ τους. Πατάμε στιγμιαία ένα από τα 4 πλήκτρα της περιοχής Control TV και το ενδεικτικό LED αναβοσβήνει με αργό ρυθμό, υποδεικνύοντας έτσι ότι είναι έτοιμο να δεχτεί προγραμματισμό. Μετά πατάμε το αντίστοιχο πλήκτρο του γνήσιου τηλεχειριστηρίου και εφόσον ο προγραμματισμός είναι επιτυχής το ενδεικτικό LED θα αναβοσβήσει 3 φορές και μετά θα παραμείνει σταθερά αναμμένο. Επαναλαμβάνουμε τα παραπάνω βήματα για καθένα από τα υπόλοιπα πλήκτρα που θέλουμε να αντιγράψουμε και όταν ολοκληρώσουμε τη διαδικασία πατάμε ένα οποιοδήποτε άλλο πλήκτρο του τηλεχειριστηρίου για να εξέλθουμε από την κατάσταση εκμάθησης.

Μενού

Εκκινώντας για πρώτη φορά τον Amiko A9 RED εμφανίζεται ο αυτόματος οδηγός αρχικών ρυθμίσεων με διαδοχικές καρτέλες. Με τη σειρά, ορίζουμε γλώσσα μενού, ρυθμίζουμε το δίκτυο Wi-Fi και εφόσον ανιχνεύεται νέα έκδοση λογισμικού εκτελούμε αναβάθμιση, εγκαθιστούμε τις προτεινόμενες εφαρμογές, ρυθμίζουμε ημερομηνία και ώρα, ορίζουμε την ανάλυση (μέγιστη 2160P 60HZ) και στη συνέχεια εισερχόμαστε στο κεντρικό μενού. Η μορφή του είναι απλή και περιλαμβάνει 3 οριζόντιες σειρές εικονιδίων, δύο εφαρμογών και μία ρυθμίσεων. Στην πάνω βρίσκουμε τα mytv2, YouTube, PLEX, All Apps, στη μεσαία τα KODI, YouTube Kids, Team Viewer και το + που μας βοηθάει να προσθέσουμε τις εφαρμογές που επιθυμούμε, ενώ στην κάτω υπάρχουν τα εικονίδια Settings, LAN, WIFI, Update, Information. Πατώντας με το δείκτη στο All Apps ανοίγει κάρτα που περιλαμβάνει τα εικονίδια όλων των εγκατεστημένων εφαρμογών, τα οποία είναι τα εξής: Καιρός, Λίστα αρχείων, Ρυθμίσεις, Ταινίες, App Store, Aptoide TV, Backup, Internet, Kodi, Linkdroid Player, Miracast, Music, MX Player, Netflix, Photo, Play Store, Plex, Quick Support, Shortcut, Updater, YouTube και YT Kids. Μέσω του Settings εισερχόμαστε στις ρυθμίσεις που περιλαμβάνουν 3 ξεχωριστά υπομενού, Δίκτυο, Σύστημα και Συσκευή. Από το Δίκτυο ρυθμίζουμε Wi-Fi, LAN, DLNA, AirPlay, VPN και ανιχνεύουμε δικτυακά αποθηκευτικά μέσα. Από το Σύστημα ορίζουμε γλώσσα, ημερομηνία, ώρα, γονικό έλεγχο και άλλες ρυθμίσεις, προσθέτουμε λογαριασμό Google και εκτελούμε αναβάθμιση ή επανεκκίνηση. Και τέλος, από τη συσκευή ορίζουμε τις ρυθμίσεις A/V (ανάλυση κ.λπ.) και το μέγεθος της οθόνης.

Δοκιμή εφαρμογών

Αρχικά, να αναφέρουμε ότι για τις δοκιμές μας χρησιμοποιήσαμε τη σύνδεση Wi-Fi που λειτούργησε χωρίς κανένα πρόβλημα σε όλη τη διάρκειά τους. Δοκιμάσαμε την εφαρμογή Καιρός με αρνητικά αποτελέσματα, καθώς είναι αδύνατη η προσθήκη οποιασδήποτε πόλης. Δοκιμάσαμε την εφαρμογή του YouTube που λειτουργεί άψογα, τόσο ως προς την αναζήτηση τίτλων, όσο και ως προς την αναπαραγωγή video με επιλογή ποιότητας εικόνας 2160p, ενώ άψογα λειτουργεί επίσης και η εφαρμογή YouTube Kids. Ανοίξαμε την εφαρμογή του Netflix και χρησιμοποιήσαμε το λογαριασμό που διαθέτουμε για να εισέλθουμε στο ειδικά σχεδιασμένο για TV μενού της, το οποίο προσφέρει άνετη πλοήγηση στα posters και αναβαθμισμένη ποιότητα εικόνας. Δυστυχώς όμως η είσοδος στο περιεχόμενο των τίτλων και κατ’ επέκταση η εκτέλεση της αναπαραγωγής τους είναι αδύνατη. Εισάγοντας όμως τα στοιχεία του λογαριασμού μας στο πεδίο εισόδου που υπάρχει στο πάνω μέρος της κάρτας, αποκτάμε πρόσβαση στη γνώριμη έκδοση Netflix των συσκευών αυτής της κατηγορίας που δε διαθέτουν πιστοποίηση Google. Έτσι, ο χρήστης πλοηγείται στους τίτλους χωρίς εμφάνιση πληροφοριών για την ποιότητα της εικόνας τους, ενώ η αναπαραγωγή του περιεχομένου προσφέρει ανάλυση που κυμαίνεται στα επίπεδα της SD. Ανοίξαμε την εφαρμογή Internet που ενεργοποιεί τη λειτουργία browser και δοκιμάσαμε το σερφάρισμα στις σελίδες του web. Η εφαρμογή λειτουργεί χωρίς να προβληματίζει και εξασφαλίζει γρήγορο άνοιγμα των σελίδων, ενώ η ενεργοποίηση της λειτουργίας mouse από το τηλεχειριστήριο κάνει την πλοήγηση μέσα σε αυτές εύκολη. Συνδέσαμε USB 3.0 σκληρό δίσκο και ανοίξαμε την εφαρμογή του Kodi. Η αναπαραγωγή όλων των video που επιλέξαμε με ανάλυση 4K Ultra HD εκτελέστηκε άνετα, ενώ ο DTS ήχος και οι εξωτερικοί υπότιτλοι των αποθηκευμένων ταινιών μας λειτούργησαν χωρίς κανένα πρόβλημα. Προχωρήσαμε στη δοκιμή της εφαρμογής mytv2 που όμως δε στέφθηκε με επιτυχία, καθώς κανένα από τα URL που εισαγάγαμε δεν αναγνωρίστηκε, ενώ ήταν αδύνατος και ο εντοπισμός οποιασδήποτε m3u λίστας μέσω αναζήτησης στο σκληρό μας δίσκο. Η αναβάθμιση του λογισμικού για την επιδιόρθωση του προβλήματος ώστε να γίνει λειτουργική η εφαρμογή κρίνεται επιβεβλημένη. Σημειώνεται επίσης ότι και με τη χρήση πολλών άλλων ακόμα εφαρμογών που εγκαταστήσαμε από τα App Store και Aptoide TV η συσκευή δε μπόρεσε να αναγνωρίσει συμβατό αρχείο m3u. Αυτό πραγματοποιήθηκε τελικά με τη χρήση μιας άλλης εφαρμογής που εγκαταστήσαμε, της IPTV. Η εφαρμογή λειτούργησε σωστά και μέσω αυτής κάναμε επιτυχημένο live streaming σε πλήθος τηλεοπτικών καναλιών από έτοιμη λίστα αναπαραγωγής μορφής m3u. Μια άλλη εφαρμογή που κατεβάσαμε, από το Play Store αυτή τη φορά, ήταν το NBA app. Η λειτουργία του δοκιμάστηκε με απόλυτη επιτυχία, καθώς με το ανανεωμένο ετήσιο League Pass που χρησιμοποιήσαμε παρακολουθήσαμε αγώνα από το NBA με ανάλυση εικόνας 1080p. Από το Play Store κατεβάσαμε επίσης τις εφαρμογές ERT•FLIX και COSMOTE TV, χωρίς όμως να μπορέσουμε να αποκτήσουμε πρόσβαση στις λειτουργίες τους, καθώς η συσκευή δεν είναι συμβατή με τις πλατφόρμες τους.

{gallery}37996{/gallery}

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

Amlogic S905X3Quad Core ARM 64-bit Cortex-A55, 4×2.0GHzARM Mali-G31 / OpenGL ES 3.2 2GB DDR38GB eMMCAndroid 9.0 Pie4K Ultra HD (3840x2160p @ 60Hz)HDR 10+, HLG4K@60Hz 10-bit HEVC & AVS+, H.264 4K, VP9 4KMP3, WMA, AAC, WAV, OGG, AC3, DDP, TrueHD, DTS, DTS HD, FLAC, APE1x USB 3.0, 1x USB 2.0, 1x TF, 1x ETHERNET, 1x HDMI 2.1, 1x IR IN, 1x S/PDIF Wi-Fi 2.4GHz104x104x20 χιλ.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

  • Fracarro D-Matrix 4S EVO

    Fracarro D-Matrix 4S EVO

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του D-Matrix 4S EVO της ιταλικής Fracarro. Το νέο αυτό headend διαθέτει 4 ανεξάρτητες δορυφορικές εισόδους DVB-S2 και 4 modulators DVB-T / DVB-C κατ’ ε...
  • ICY BOX IB-HUB1439-LAN

    ICY BOX IB-HUB1439-LAN

    Το ICY BOX IB-HUB1439-LAN είναι μια πρακτική και εύχρηστη συσκευή, ιδανική για χρήση στο γραφείο, στο σπίτι, ακόμα κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού. Είναι κατασκευασμένο από υψηλής ποιότητας αλουμίν...
  • V-Tech Z23

    V-Tech Z23

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει νέα παραλαβή του mini modulator V-Tech Z23, ο οποίος ήταν σε έλλειψη. Πρόκειται για έναν μικρού μεγέθους ψηφιακό Full HD διαμορφωτή μονού καναλιού, ο οποίος ενσωματ...
  • Θερμαινόμενες μεμβράνες από τη ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ

    Θερμαινόμενες μεμβράνες από τη ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ

    Τα δορυφορικά κάτοπτρα της ΛΥΡΑ, έκτος από τα υψηλής ποιότητας τεχνικά χαρακτηριστικά που διαθέτουν (αντοχή σε ισχυρές ανεμοπιέσεις – μέχρι 190km/h) και τα κορυφαίας κατασκευής υλικά τους, έρχοντα...
  • Ekselans SWG 24 L2

    Ekselans SWG 24 L2

    Μεταξύ των πολυάριθμων προϊόντων της Ekselans, το SWG 24 L2 είναι ένα ιδιαίτερα αξιόλογο managed switch με 24x θύρες Gigabit Ethernet και 4x θύρες SFP (Small Form-factor Pluggable). Ένα managed sw...
  • D-Link DWA-182

    D-Link DWA-182

    Το DWA-182 Wireless AC1300 MU-MIMO Wi-Fi USB Adapter παρέχει υψηλότερες ασύρματες ταχύτητες από ποτέ, προσφέροντας ισχυρή τεχνολογία Wireless AC στον σταθερό ή τον φορητό υπολογιστή σας. Με ενσωμα...
  • Kathrein UFOpro & UFOprolite

    Kathrein UFOpro & UFOprolite

    Τα υψηλής ποιότητας προϊόντα που διαθέτει η ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ είναι σχεδιασμένα για εφαρμογές διανομής τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σημάτων σε ξενοδοχεία, στάδια, νοσοκομεία, κρουαζιερόπλοια, ενοικιαζόμεν...
  • Emme Esse 87435

    Emme Esse 87435

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του Emme Esse 87435. Πρόκειται για ένα ψηφιακό modulator που λαμβάνει ένα HDMI σήμα από δορυφορικό / επίγειο δέκτη, DVD player, κάμερα ασφαλείας ή οποι...
  • Ekselans CPE 1200-OLP

    Ekselans CPE 1200-OLP

    Η Ekselans διαθέτει – μεταξύ άλλων – πλήρη γκάμα Access Points για κάθε είδους οικιακή ή επαγγελματική εφαρμογή. Ένα από τα αξιόλογα Access Points της Ekselans είναι το CPE 1200-OLP, το οποίο υποσ...
  • Nedis SFIND100BK

    Nedis SFIND100BK

    Συνδέστε τον μετρητή με ένα LNB και έναν δορυφορικό δέκτη και βρείτε την κατάλληλη θέση / γωνία για το κάτοπτρό σας, εύκολα και γρήγορα. Διαθέτει οθόνη αναλογικής ένδειξης με οπίσθιο φωτισμό. Επιπ...
  • Kathrein MS & MP series

    Kathrein MS & MP series

    Η εταιρεία ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ ανακοινώνει νέα παραλαβή των σειρών ερμαρίων - ντουλαπιών MS και MP της γερμανικής Kathrein. Η σειρά MS περιλαμβάνει υψηλής ποιότητας ερμάρια - ντουλάπια τοποθέτησης και σ...
  • Engel MV7400

    Engel MV7400

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του HDMI switch Engel MV7400. Πρόκειται για έναν διαχωριστή HDMI σημάτων από 4 εισόδους σε 1 έξοδο, με μέγιστη ανάλυση Full HD 1080p. Είναι συμβατό με ...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Ψηφιακή Τηλεόραση, Μάρτιος 2024

    Ψηφιακή Τηλεόραση, Μάρτιος 2024

    Κυκλοφορεί το νέο τεύχος Μαρτίου 2024 του περιοδικού "Ψηφιακή Τηλεόραση" μαζί με το "Security Report" Το νέο τεύχος Μαρτίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδ...
  • Κανάλια με υβριδική τηλεόραση στην Ελλάδα

    Κανάλια με υβριδική τηλεόραση στην Ελλάδα

    Η κατανάλωση των προγραμμάτων που μεταδίδουν οι ελεύθεροι τηλεοπτικοί σταθμοί έχει γίνει σήμερα πιο εύκολη και πιο άμεση για τον τηλεθεατή, σε σχέση με το – όχι και τόσο μακρινό – παρελθόν. Ο παρα...
  • Τηλεοπτικό περιεχόμενο για όλους!

    Τηλεοπτικό περιεχόμενο για όλους!

    Με την πάροδο του χρόνου αυξάνονται όλο και περισσότερο οι χρήστες της συνδρομητικής τηλεόρασης. Αυτό συμβαίνει γιατί η πρόσβαση καθίσταται εφικτή από οποιαδήποτε συσκευή, σε οποιαδήποτε χρονική σ...
  • Sat & Zap, Μάρτιος 2024

    Sat & Zap, Μάρτιος 2024

    Αρκετά νέα κανάλια στη δημοφιλή θέση στις 13 ανατολικά και 2 τουρκοκυπριακά στις 42 και 46 ανατολικά. Μικρό το ενδιαφέρον σε ελεύθερα κανάλια. 92 News UK Astra 2G – 28.2 East 11.523H ...