21/12/2021

MEGA Play

Η νέα υβριδική τηλεόραση του MEGA

Γράφτηκε από: Χάρης Ματθαίου
Ένα ακόμα μεγάλο τηλεοπτικό κανάλι της ιδιωτικής τηλεόρασης της χώρας μας λανσάρει τη δική του υβριδική πλατφόρμα. Ο λόγος για το MEGA Play, το οποίο εμπλουτίζει ακόμα περισσότερο τις επιλογές των τηλεθεατών για ελεύθερη On Demand πρόσβαση στα αγαπημένα τους τηλεοπτικά προγράμματα.

Ένα ακόμα μεγάλο τηλεοπτικό κανάλι της ιδιωτικής τηλεόρασης της χώρας μας λανσάρει τη δική του υβριδική πλατφόρμα. Ο λόγος για το MEGA Play, το οποίο εμπλουτίζει ακόμα περισσότερο τις επιλογές των τηλεθεατών για ελεύθερη On Demand πρόσβαση στα αγαπημένα τους τηλεοπτικά προγράμματα. Χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και ακολουθώντας σχεδιασμό που είναι βασισμένος στα πρότυπα του ERT•FLIX, η νέα υβριδική τηλεόραση του MEGA προσφέρει εύκολη πλοήγηση, πλούσιο περιεχόμενο και άριστη ποιότητα εικόνας.

Μετά το ERT•FLIX, το OPEN HYBRID και το ΣΚΑΪ HYBRID, το MEGA Play γίνεται πλέον η τέταρτη υβριδική πλατφόρμα της ελληνικής τηλεόρασης. Το περιεχόμενό της μεταδίδεται παράλληλα με το γραμμικό πρόγραμμα του MEGA και λαμβάνεται ελεύθερα από τηλεοράσεις τύπου Smart TV και ψηφιακούς δέκτες που υποστηρίζουν το πρότυπο HbbTV (Hybrid Broadcast Broadband TV), αρκεί οι συσκευές αυτές να είναι συνδεδεμένες στο Internet.

 

 

Πρόσβαση στην πλατφόρμα MEGA Play

Η πλατφόρμα MEGA Play είναι διαθέσιμη τόσο μέσω της HD, όσο και μέσω της SD συχνότητας του MEGA. Οι τηλεθεατές μπορούν να αποκτούν πρόσβαση σε αυτήν μέσα από σύγχρονες Smart TVs εφόσον έχουν ενεργοποιημένη την λειτουργία της υβριδικής τηλεόρασης, αλλά και μέσα από συμβατούς επίγειους ψηφιακούς δέκτες με ενεργοποιημένο το HbbTV. Η πρόσβαση είναι δυνατή και μέσα από Enigma2 δορυφορικούς δέκτες που λαμβάνουν το MEGA από το δορυφόρο Eutelsat στις 3 μοίρες ανατολικά, αρκεί φυσικά να υποστηρίζεται το πρόσθετο HbbTV από το εγκατεστημένο image. Η είσοδος στο μενού πραγματοποιείται με το πάτημα του κόκκινου πλήκτρου του τηλεχειριστηρίου και η πλοήγηση μέσα σε αυτό γίνεται με τη χρήση των πλήκτρων κατεύθυνσης και του OK.

Μενού

Η αρχική σελίδα του MEGA Play περιλαμβάνει οριζόντιες σειρές από posters που διαχωρίζουν το περιεχόμενο σε κατηγορίες, οι οποίες αντιστοιχούν σε εικονίδια που είναι τοποθετημένα αριστερά σε κάθετη στήλη.

Η σειρά “Πρόσφατα” περιλαμβάνει τα τελευταία επεισόδια δημοφιλών σειρών που προβλήθηκαν πρόσφατα και με πάτημα του OK στο poster που θα επιλέξουμε οδηγούμαστε στην άμεση προβολή του περιεχομένου του.

Στις “Σειρές” βρίσκουμε τα posters των ελληνικών σειρών που προβάλλονται στο MEGA ή ολοκλήρωσαν την προβολή τους πρόσφατα. Πατώντας OK σε αυτό που θα επιλέξουμε οδηγούμαστε σε κάρτα που κάνει διαθέσιμα για προβολή όλα τα επεισόδια της σειράς, ενώ μπορούμε επίσης να δούμε αναλυτικές πληροφορίες για την υπόθεσή της.

Το Mega Classics περιλαμβάνει παλαιότερες κωμωδίες και δραματικές σειρές που αγαπήθηκαν από το τηλεοπτικό κοινό, παρέχοντας τις ίδιες επιλογές που αναφέρθηκαν πιο πάνω. Εδώ βρίσκουμε τα “Πενήντα – Πενήντα”, “Στο Παρά Πέντε”, “Αναστασία” κ.ά.

Στην “Ψυχαγωγία” ο τηλεθεατής μπορεί να βρει τα πάντα για τα ψυχαγωγικά προγράμματα που προβάλλονται στο MEGA, με διαθέσιμα όλα τα επεισόδιά τους και τις αναλυτικές πληροφορίες τους.

Στα “Δελτία Ειδήσεων” είναι διαθέσιμα όλα τα κεντρικά και μεσημβρινά δελτία, τα δελτία νοηματικής και τα δελτία καιρού, ενώ η “Ενημέρωση” κάνει διαθέσιμα όλα τα επεισόδια των ενημερωτικών εκπομπών του MEGA.

Στα “Αθλητικά” μπορούμε να βρούμε και να παρακολουθήσουμε με εξαιρετική ποιότητα εικόνας ολόκληρους αγώνες του UEFA Champions League 21-22 με τα αντίστοιχα Pre Game και Post Game, ενώ είναι επίσης διαθέσιμα όλα τα επεισόδια των εκπομπών “Super Μπάλα Live” και “UCL Magazine”, καθώς και όλα τα δελτία αθλητικών ειδήσεων.

Το “Ντοκιμαντέρ” περιλαμβάνει όλα τα επεισόδια του “21 Η Επανάσταση των Ελλήνων”, με πληροφορίες για το μοναδικό αυτό οδοιπορικό στην ιστορία και στους τόπους του Αγώνα για την Ελευθερία των Ελλήνων.

Το One channel παρέχει live πρόσβαση στο ομώνυμο κανάλι που με αυτόν τρόπο αποκτά πανελλαδική εμβέλεια μέσω streaming, ενώ μέσω του Live Radio κάνουμε ζωντανή ακρόαση του ραδιοφωνικού σταθμού my radio 104,6 που μεταδίδεται με κρυστάλλινη ποιότητα ήχου.

Τέλος, από την “Αναζήτηση” μπορούμε να αναζητήσουμε και να βρούμε το περιεχόμενο που επιθυμούμε, χρησιμοποιώντας το εικονικό πληκτρολόγιο που εμφανίζεται στην οθόνη.

Αξίζει να σημειωθεί η θαυμάσια απόδοση του HD περιεχομένου σε όλα τα προγράμματα που αποτελούν προϊόν παραγωγής υψηλής ευκρίνειας, κάτι που εκμηδενίζει σχεδόν την ανάγκη για εγγραφές προγραμμάτων, καθώς ο τηλεθεατής μπορεί να τα παρακολουθεί όποτε εκείνος επιθυμεί χωρίς να κάνει παραχωρήσεις στην ποιότητα εικόνας.

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.