21/12/2021

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 160

Το νέο τεύχος Ιανουαρίου 2022 του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, με θέματα τεχνολογίας, καθώς και με δοκιμές νέων προϊόντων...

Το νέο τεύχος Ιανουαρίου 2022 του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας.

Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, με θέματα τεχνολογίας, καθώς και με δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα.

Ένα ακόμα μεγάλο τηλεοπτικό κανάλι της ιδιωτικής τηλεόρασης της χώρας μας λανσάρει τη δική του υβριδική πλατφόρμα. Ο λόγος για το MEGA Play, το οποίο εμπλουτίζει ακόμα περισσότερο τις επιλογές των τηλεθεατών για ελεύθερη On Demand πρόσβαση στα αγαπημένα τους τηλεοπτικά προγράμματα. Χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και ακολουθώντας σχεδιασμό που είναι βασισμένος στα πρότυπα του ERTFLIX, η νέα υβριδική τηλεόραση του MEGA προσφέρει εύκολη πλοήγηση, πλούσιο περιεχόμενο και άριστη ποιότητα εικόνας.

Ο αποκωδικοποιητής της νέας Over The Top πλατφόρμας EON TV δίνει στους συνδρομητές της τη δυνατότητα να παρακολουθούν στη μεγάλη οθόνη της τηλεόρασης το πλήρες περιεχόμενο της Nova μέσω Internet, χρησιμοποιώντας για αυτό αποκλειστικά τη θύρα Ethernet. Στο άρθρο που ακολουθεί θα παρουσιάσουμε έναν τρόπο με τον οποίο μπορεί να ενεργοποιηθεί η συνδεσιμότητα Wi-Fi του αποκωδικοποιητή, ώστε να γίνεται πλέον εφικτή η πρόσβασή του στην πλατφόρμα EON TV και μέσω ασύρματης σύνδεσης.

Με την έναρξη λειτουργίας του 5G και την τακτοποίηση των καναλιών σε νέες συχνότητες να έχει ολοκληρωθεί πανελλαδικά, η Mistral παρουσιάζει τη νέα της κεραία με προδιαγραφές 5G. Πρόκειται για την Magic Panel Antenna, η οποία είναι μια εξωτερική κεραία τελείως διαφορετική από τις άλλες, κατάλληλη για μέσα και έξω από την πόλη. Είναι ειδικά προσαρμοσμένη στο Ψηφιακό Μέρισμα II, ώστε να κάνει λήψη των καναλιών 21-48 από τη μπάντα των UHF.

Ένα νέο δέκτη που μόλις κυκλοφόρησε στην ελληνική αγορά δοκιμάσαμε για να παρουσιάσουμε αυτό το μήνα. Πρόκειται για τον AB PULSe 4K MINI, ο οποίος είναι ένας Enigma2 δορυφορικός δέκτης που έχει κατασκευαστεί από τη σλοβάκικη AB-COM. Εξοπλίζεται με DVB-S2X tuner και έχει τη δυνατότητα να αποδιαμορφώνει multistream δορυφορικά σήματα. Διαθέτει έναν υψηλής απόδοσης επεξεργαστή 4 πυρήνων και υποστηρίζει λειτουργίες multiboot, transcoding, Picture in Picture και HbbTV, ενώ είναι συμβατός με YouTube και Kodi.

Η AMIKO διευρύνει τη σειρά συσκευών OTT που διαθέτει, παρουσιάζοντας ένα νέο μοντέλο. Πρόκειται για το A9 RED, το οποίο είναι ένα 4K streaming media player που βασίζεται σε λογισμικό Android 9.0 Pie, ή αλλιώς Android P. Διαθέτει έναν γρήγορο 4πύρηνο επεξεργαστή 2.0 GHz τεχνολογίας ARM που σε συνδυασμό με 2GB μνήμης RAM, 8GB μνήμης FLASH (επεκτάσιμη με micro SD), ενσωματωμένο Wi-Fi 2.4GHz και υποστήριξη 4K@H265/HEVC, προσφέρει προβολή υπερυψηλής ευκρίνειας 2160p και ομαλή αναπαραγωγή video. Επιπλέον, έρχεται με τηλεχειριστήριο TV learning που προγραμματίζεται για να ελέγχει και τις βασικές λειτουργίες της τηλεόρασης. 

Ένας νέος ψηφιακός δέκτης που είναι πολύ οικονομικός και ξεχωρίζει για την απλότητα της χρήσης του μας απασχόλησε για αυτό το μήνα. Πρόκειται για τον DIGITALBOX HDTS-1200 Combo, ο οποίος είναι ένας Full HD δέκτης με 2 ενσωματωμένα tuners, ένα DVB-S2 και ένα DVB-T2. Έρχεται με προ-εγκατεστημένα κλειδιά κρυπτογράφησης και είναι ιδανικός για λήψη των δορυφορικών καναλιών της ΕΡΤ από τον Hellas Sat στις 39E και της DIGEA από τον Eutelsat στις 3Ε, ενώ είναι κατάλληλος να χρησιμοποιηθεί ακόμα και από ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας.

Κατηγορία Τεύχος 160

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.