22/01/2022

REDLINE G50 HD

Μικρός, οικονομικός, αλλά και θαυματουργός!

Γράφτηκε από: Χάρης Ματθαίου
Έναν πολύ ενδιαφέροντα δέκτη δοκιμάσαμε για αυτό το μήνα στο εργαστήριο της ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ. Πρόκειται για τον REDLINE G50 HD, ο οποίος είναι ένας εξαιρετικά οικονομικός Full HD δορυφορικός δέκτης μικρού μεγέθους που κρύβει μέσα του πολλές δυνατότητες! Διαθέτει υποστήριξη emulators και κλειδιών BISS για αποκρυπτογράφηση τηλεοπτικών καναλιών...

Έναν πολύ ενδιαφέροντα δέκτη δοκιμάσαμε για αυτό το μήνα στο εργαστήριο της ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ. Πρόκειται για τον REDLINE G50 HD, ο οποίος είναι ένας εξαιρετικά οικονομικός Full HD δορυφορικός δέκτης μικρού μεγέθους που κρύβει μέσα του πολλές δυνατότητες! Διαθέτει υποστήριξη emulators και κλειδιών BISS για αποκρυπτογράφηση τηλεοπτικών καναλιών, ενώ υποστηρίζει και USB Wi-Fi που ενεργοποιεί τη σύνδεση στο Internet ώστε να αποκτάει δυνατότητα εκτέλεσης IPTV streaming.

Ο REDLINE G50 HD προσφέρει μια πάρα πολύ οικονομική λύση για θέαση δορυφορικής τηλεόρασης, ώστε με ελάχιστα μόνο χρήματα να μπορεί ο χρήστης να παρακολουθεί ελεύθερα, αλλά και κρυπτογραφημένα τηλεοπτικά κανάλια. Είναι ένας δέκτης ιδανικός για τις περιοχές της χώρας που δεν καλύπτονται από το επίγειο ψηφιακό σήμα, καθώς μπορεί να αποκρυπτογραφεί τα BISS κανάλια της ΕΡΤ που εκπέμπουν από τον Hellas Sat στις 39.0E και της DIGEA που εκπέμπουν από τον Eutelsat στις 3.0E. Εφόσον μάλιστα δεχτεί τη σύνδεση ενός USB stick, μπορεί να λειτουργεί ως PVR, ώστε να εκτελεί και εγγραφές προγραμμάτων. Επιπλέον, με τη χρήση ενός εξωτερικού Wi-Fi USB adapter μπορεί να συνδέεται ασύρματα στο Internet, παρέχοντας στο χρήστη τη δυνατότητα να παρακολουθεί video από το YouTube και να εκτελεί live streaming σε αμέτρητα τηλεοπτικά κανάλια μέσω δωρεάν εφαρμογής ή με τη χρήση Xtream Codes και m3u playlist.   

Χαρακτηριστικά

Ο REDLINE G50 HD έρχεται σε ένα μικροσκοπικό μαύρο πλαστικό σασί, με διαστάσεις 110x70x15 χιλιοστών. Στην αριστερή του πλευρά είναι τοποθετημένες 2 USB 2.0 θύρες, ενώ η πίσω εξοπλίζεται με υποδοχή εξωτερικής τροφοδοσίας DC 12V, θύρες IR LED DISPLAY, AV, HD OUTPUT και υποδοχή LNB IN για τη σύνδεση καλωδίου δορυφορικού σήματος. Η συσκευασία του δέκτη περιλαμβάνει τηλεχειριστήριο με 2 μπαταρίες μεγέθους AAA, καλώδιο HDMI, καλώδιο επέκτασης εξωτερικής οθόνης LED 4 ψηφίων με ενσωματωμένο αισθητήρα υπέρυθρων, τροφοδοτικό 12V/1A και φυλλάδιο με οδηγίες χρήσης στα ελληνικά.

Στο εσωτερικό του REDLINE G50 HD βρίσκεται Chipset GX 6605S με ενσωματωμένο κεντρικό επεξεργαστή (CPU) και μνήμη RAM 512MB DDR3. Διαθέτει θύρα HDMI που δίνει έως Full HD (1080p) ανάλυση, αλλά και αναλογική AV (3.5mm) για σύνδεση σε παλαιότερες τηλεοράσεις. Χάρη στο μικροσκοπικό του μέγεθος και το παρεχόμενο καλώδιο επέκτασης εξωτερικής οθόνης LED με αισθητήρα υπέρυθρων, μπορεί να ελέγχεται από το τηλεχειριστήριο ακόμα και αν κρυφτεί μέσα σε ντουλάπι. Εξοπλίζεται με DVB-S2 tuner που είναι πλήρως συμβατό με το πρωτόκολλο DiSEqC και μπορεί να εκτελεί αυτόματη, χειροκίνητη και τυφλή αναζήτηση υπηρεσιών. Έχει τη δυνατότητα να αποθηκεύει 5.000 τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά κανάλια, ενώ διαθέτει 9 λίστες αγαπημένων για την ταξινόμησή τους. Υποστηρίζει τους emulators CCCAM, NEWCAMD και μπορεί να διαχειρίζεται κλειδιά κρυπτογράφησης, κάτι που δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να αποκωδικοποιεί τα δορυφορικά BISS κανάλια της DIGEA που εκπέμπουν από τον Eutelsat 3.0E, αλλά και εκείνα της ΕΡΤ από τον Hellas Sat 39.0E. Υποστηρίζει λειτουργίες 7ήμερου ηλεκτρονικού οδηγού προγραμμάτων (EPG), Teletext και γονικού κλειδώματος. Με τη σύνδεση ενός USB stick λειτουργεί ως PVR για εγγραφές προγραμμάτων και αναπαραγωγή αποθηκευμένων ταινιών, ενώ μπορεί να δεχτεί και W-Fi USB adapter (chipset MediaTek 7601 & Ralink RT5370) που ενεργοποιεί τη δυνατότητα σύνδεσης στο Internet για την υποστήριξη λειτουργιών YouTube, Xtream, Rich TV και Local IPTV.

Μενού

Επειδή η προ-επιλεγμένη γλώσσα του μενού που είναι η τούρκικη, γίνεται εξαιρετικά δυσνόητη για το μέσο χρήστη, θα πρέπει να αναφέρουμε τον τρόπο αλλαγής της που είναι ο εξής: Πατάμε πάνω στο εικονίδιο με το χαρακτηριστικό γρανάζι ρυθμίσεων και έπειτα στην τέταρτη επιλογή του αναδυόμενου υπομενού, οπότε οδηγούμαστε στην κάρτα ρυθμίσεων της γλώσσας και στη δεύτερη σειρά επιλέγουμε Yunanca που αντιπροσωπεύουν τα ελληνικά. Το κεντρικό μενού περιλαμβάνει συνολικά 5 εικονίδια κάθετης πλοήγησης, καθένα από τα οποία αντιστοιχεί σε σχετικό υπομενού που εμφανίζεται στο δεξί μέρος της οθόνης. Το εικονίδιο που προ-αναφέραμε αφορά τις “Ρυθμίσεις συστήματος”, μέσω του οποίου μπορούμε να ρυθμίσουμε -επιπλέον της γλώσσας- δίκτυο (Wi-Fi), ημερομηνία/ώρα, οθόνη, γονικό κλείδωμα, κωδικό (εργοστ. 0000) και χρονοδιακόπτες (εγγραφές). Μέσω της “Επεξεργασίας καναλιών” μπορούμε να δημιουργούμε και να επεξεργαζόμαστε τις λίστες αγαπημένων. Η “Εγκατάσταση” παρέχει επιλογές για τη ρύθμιση της κεραίας, τη διαχείριση της λίστας των δορυφόρων και των transponders, την εκτέλεση αναζήτησης υπηρεσιών, καθώς και την επαναφορά των εργοστασιακών ρυθμίσεων. Το εικονίδιο “Αναβαθμίζω” περιλαμβάνει τη λίστα των προ-εγκατεστημένων IPTV εφαρμογών, την επιλογή Super Setting για τη διαχείριση των emulators και των κλειδιών κρυπτογράφησης, καθώς και την επιλογή αναβάθμισης λογισμικού. Τέλος, το Media Center παρέχει επιλογές για την αναζήτηση αρχείων που περιέχονται σε συνδεδεμένη μονάδα αποθήκευσης, καθώς και τη διαχείριση του PVR.

Δοκιμή εφαρμογών

Χρησιμοποιήσαμε Wireless USB adapter με ενσωματωμένο chipset Ralink RT5370 και ρυθμίσαμε το Wi-Fi για να συνδεθεί o δέκτης στο Internet. Αρχικά, εκτελέσαμε online αναβάθμιση λογισμικού που είναι απαραίτητη, καθώς η νέα έκδοση V1.0.57 αποκαθιστά το πρόβλημα λειτουργίας του YouTube που αντιμετωπίζει η προηγούμενη V1.0.52. Για να πραγματοποιηθεί αυτό επιλέγουμε “Αναβάθμιση λογισμικού” και στη συνέχεια “Online Upgrade”. Η εφαρμογή του YouTube λειτουργεί πλέον χωρίς πρόβλημα, με ομαλή αναπαραγωγή video και ανάλυση εικόνας που είναι στα 360p, ανεξαρτήτως επιλογής του χρήστη. Συνδέσαμε USB stick που περιέχει έτοιμη λίστα αναπαραγωγής μορφής .m3u και ανοίξαμε την εφαρμογή Local IPTV, κάνοντας με επιτυχία live streaming στα τηλεοπτικά κανάλια της λίστας. Ανοίξαμε στη συνέχεια την εφαρμογή Xtream και μέσα από το μενού της πληκτρολογήσαμε τα στοιχεία λογαριασμού Xtream Code. Η εφαρμογή λειτουργεί χωρίς να προβληματίζει, καθώς το streaming σε πλήθος τηλεοπτικών καναλιών στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία. Μία ακόμα εφαρμογή που δοκιμάσαμε είναι η Rich TV, η οποία προσφέρει στο χρήστη αμέτρητα τηλεοπτικά κανάλια που είναι χωρισμένα ανά χώρα και περιεχόμενο, αρκετά από τα οποία μάλιστα παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον. Πολύ σημαντικό εδώ ότι η θέαση είναι δωρεάν, χωρίς την ανάγκη χρήσης κωδικών πρόσβασης. Δοκιμάστηκε επίσης η λειτουργία PVR, καθώς εκτελέσαμε με επιτυχία ζωντανή εγγραφή προγράμματος χρησιμοποιώντας το πλήκτρο εγγραφών του τηλεχειριστηρίου, αλλά και προγραμματισμένη με επιλογή γεγονότος μέσα από το EPG. Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί ότι κατά την αναπαραγωγή αποθηκευμένων ταινιών η εμφάνιση των υπότιτλων παρουσιάζει δυσλειτουργία, καθώς κάθε νέα γραμματοσειρά επικολλάται πάνω στην προηγούμενη, με αποτέλεσμα η ανάγνωσή της να γίνεται αδύνατη.  

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ
CPU: Chipset GX 6605S
Αποθήκευση: 5.000 κανάλια
Αγαπημένα: 9
Ανάλυση: Full HD (1080p)
Tuner: DVB-S2
Αποκρυπτογράφηση: CCCAM, NEWCAMD, BISS
Συνδέσεις: 2x USB 2.0, 1x IR LED DISPLAY, 1x HDMI 2.1, 1x AV, 1x LNB IN
Ασύρματη συνδεσιμότητα: Wi-Fi USB adapter (chipset MediaTek 7601 & Ralink RT5370)
Διαστάσεις: 110x70x15 χιλ.

Η γνώμη μας: Ακόμα και αυστηρά κριτήρια να χρησιμοποιήσει κανείς για να αξιολογήσει τη συσκευή, είναι σχεδόν αδύνατο να μην καταλήξει στο συμπέρασμα ότι πρόκειται σίγουρα για έναν value for money δορυφορικό δέκτη! Με επίπεδο τιμής εφάμιλλο του αντίστοιχου ενός απλού επίγειου ψηφιακού δέκτη, υποστήριξη emulators, κλειδιών αποκρυπτογράφησης, xtream Codes, m3u playlist, καθώς και δωρεάν πρόσβαση σε αμέτρητα IPTV κανάλια, ο δέκτης αυτός δεν καλύπτει απλά τις βασικές ανάγκες του μέσου χρήστη, αλλά πολύ περισσότερες. Παρά τις όποιες αδυναμίες του, ο REDLINE G50 HD αποτελεί συνολικά μια θαυμάσια πρόταση αγοράς για εκείνους που επιζητούν έναν οικονομικό δορυφορικό δέκτη!

INFO
  • Astra Sat
  • Κ. Καραμανλή 35 Ιωνία Θεσσαλονίκης
  • τηλ: 2310-784232 | fax: 2310-782251
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | site: www.astrasat.gr

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.