Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 958

23/10/2010

Ημερίδα AV Tech από τη Stam Electronics

Τα έξυπνα συστήματα ασφαλείας

Γράφτηκε από: Αργύρης Νομικός
Την Πέμπτη 16/09 η εταιρεία Stam Electronics διοργάνωσε σεμινάρια στο ξενοδοχείο Ηoliday Ιnn στην αίθουσα Attica, που αφορούσε την νέα τεχνολογία IVS της AV TECH και συνοδεύτηκε με ζωντανή επίδειξη.
Για τις ανάγκες της επαναστατικής τεχνολογίας IVS της AV TECH, η Stam Electronics διοργάνωσε ημερίδα για να παρουσιάσει σε πραγματικές συνθήκες τις νέες υπηρεσίες που μπορεί να παρέχει. Μέσω του λογισμικού EagleEyes, η εταιρεία δίνει τη δυνατότητα σε κινητά τηλέφωνα Smart Phones να έχουν πρόσβαση στο κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης. Πέρα όμως από την προβολή εικόνας, το λογισμικό σε συνεργασία με τις κατάλληλες κάμερες παρέχει πολλά περισσότερα.

Στην ημερίδα έγινε ζωντανή επίδειξη της τεχνολογίας με χρήση του iPhone, ωστόσο το EagleEyes είναι συμβατό και με BlackBerry, Symbian, Windows Mobile και Android. Φυσικά, από το χορό δε λείπουν οι υπολογιστές, όπου μέσω Web Interface (Internet Explorer, Firefox, Google Chrome, κτλ.), παρέχεται πλήρης έλεγχος του συστήματος. Η συμβατότητα, όπως καταλαβαίνετε, είναι ανεξάρτητη από την πλατφόρμα που τρέχει στον υπολογιστή (Windows, MAC, Linux).

Στην παρουσίαση είχαμε την τύχη να δούμε το σύστημα στην πράξη και να μας ξεναγήσουν στις δυνατότητες του συστήματος οι κατάλληλοι άνθρωποι, τόσο από την Stam Electronics όσο και από την AV TECH.

 

IVS DVR, IVS Cameras και EagleEyes

Για να ξεδιπλωθούν οι δυνατότητες του συστήματος της AV TECH, πρέπει να συνδυαστεί το κατάλληλο software με το αντίστοιχο hardware. Όπως προαναφέραμε, το λογισμικό είναι το EagleEyes, που εφαρμόζεται σε ποικίλες πλατφόρμες SmartPhones. Το hardware αντίστοιχα, αφορά τα νέα καταγραφικά IVS DVR και τις νέες κάμερες IVS της AV TECH. Η τεχνολογία Intelligent Video Surveillance (IVS), παρέχει πολλές επαναστατικές δυνατότητες στα DVR, πέρα από την καταγραφή και αναπαραγωγή των συμβατικών DVR, μέσα από το κατάλληλο hardware:

Καταμέτρηση ατόμων - IVS DVR: Η λειτουργία αυτή συναντάται στα IVS DVR και δίνει ένα πολύ καθαρό αποτέλεσμα για τον αριθμό των πελατών που μπαίνουν και βγαίνουν από ένα κατάστημα ή των οχημάτων που διέρχονται από μία διάβαση.

Push Notification - AVM cameras: Η εφαρμογή ενσωματώνεται στη σειρά καμερών AVM. Εκκινεί αυτόματα σύνδεση με το Smart Phone και το λογισμικό EagleEyes, φέρνοντας εικόνα στο τηλέφωνο, τη στιγμή ακριβώς που γίνεται ένα περιστατικό.

SmartZome και Auto-Tracking - AVK cameras: Οι τεχνολογίες αυτές ενσωματώνονται στις κάμερες AVK και, όπως είναι προφανές, έχουν τη δυνατότητα να κάνουν αυτόματο zoom για να καταγράψουν με περισσότερη λεπτομέρεια ένα πρόσωπο, όπως και να ακολουθούν αυτόματα το άτομο, μέσα στα πλαίσια της εμβέλειάς τους.

IVS IP Cameras: Ενσωματώνοντας όλες τις παραπάνω τεχνολογίες, αλλά και συνδυάζοντας την τεχνολογία IP, έρχονται οι νέες κάμερες τις εταιρίας, παρέχοντας τις ανάγκες για Internet Video.

 

DVR / Camera Communication System: Το σύστημα DCCS υποστηρίζεται από τα IVS DVR και παρέχει τη δυνατότητα μεταφοράς των σημάτων ελέγχου μέσω ομοαξονικών καλωδίων για τον απευθείας έλεγχο των καμερών PTZ. Με άλλα λόγια, η εγκατάσταση απλοποιείται σημαντικά και μειώνονται οι εργατοώρες.

Όλα τα παραπάνω προϊόντα της AV TECH, IVS DVR, AVK, AVM, και IVS IP Cameras, συνεργάζονται σε πλήρη αρμονία με το λογισμικό EagleEyes και τα smart phones. Στην ημερίδα της Stam Electronics παρακολουθήσαμε την επίδειξη λειτουργίας του EagleEyes μέσω του iPhone, όπου πέρα από τις παραπάνω εξειδικευμένες δυνατότητες που αναφέραμε, παρείχε πολλές ακόμα, όπως έλεγχο IR On/Off, αυτόματο έλεγχο εντοπισμού PTZ, έλεγχο ποιότητας Video, Ζoom in / out σε κατάσταση PTZ με ένα άγγιγμα, κ.ά.

 

Κατηγορία Τεύχος 26

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.