Τρίτη, 15 Απριλίου 2014 | 21:33

SatLink WS-6933 Κύριο

Ψηφιακό δορυφορικό FTA Sat Finder

Φορητό, ελαφρύ και γρήγορο, το Sat Finder WS-6933 της SatLink είναι κατάλληλο για συντονισμό δορυφορικής κεραίας. Απλούστατο στη χρήση του, προσφέρει μετρήσεις ισχύος και ποιότητας σήματος, υποστηρίζοντας ηχητικό σήμα για την γρήγορη εύρεση του δορυφόρου. Μέσα από τα μενού του ο τεχνικός μπορεί εύκολα να προσθέσει ή να αφαιρέσει transponders από δορυφόρους, ανάλογα την περιοχή που κινείται...
Γράφτηκε από: Παύλος Κερασίδης

Φορητό, ελαφρύ και γρήγορο, το Sat Finder WS-6933 της SatLink είναι κατάλληλο για συντονισμό δορυφορικής κεραίας. Απλούστατο στη χρήση του, προσφέρει μετρήσεις ισχύος και ποιότητας σήματος, υποστηρίζοντας ηχητικό σήμα για την γρήγορη εύρεση του δορυφόρου. Μέσα από τα μενού του ο τεχνικός μπορεί εύκολα να προσθέσει ή να αφαιρέσει transponders από δορυφόρους, ανάλογα την περιοχή που κινείται και τις λήψεις που καλείται να κάνει.

Το όργανο WS-6933 της SatLink προορίζεται για συντονισμό δορυφορικής κεραίας, υποστηρίζοντας σήματα εισόδου 950 έως 2150MHz. Πολύ ελαφρύ και μικρού μεγέθους, επιτρέπει στον τεχνικό να το χειριστεί με το ένα χέρι κατά το συντονισμό της κεραίας. Χαρακτηριστικό του οργάνου είναι η πολύ εύκολη και άμεση χρήση του, με τη μικρή βοηθητική οθόνη δύο ψηφίων στην πρόσοψη να δείχνει την ποιότητα του σήματος διαρκώς, με καθαρούς και μεγάλους αριθμούς. Μια ακόμα χρήσιμη λεπτομέρεια του οργάνου είναι ο φακός LED στο πίσω μέρος του, που μπορεί να δώσει λύσεις στην ταράτσα.

Φτιαγμένο για την ταράτσα…

Η οθόνη του οργάνου είναι 2.1” LCD. Για την ενεργοποίησή του διαθέτει κλασικό διακόπτη ON/OFF και είναι έτοιμο για λειτουργία σε ελάχιστα δευτερόλεπτα. Χωρίς περίπλοκα και φαντεζί μενού, οδηγεί εύκολα τον τεχνικό σε αυτό που αναζητάει. Η διαχείρισή του γίνεται με τέσσερα πλήκτρα/βέλη και άλλα δύο για επιβεβαίωση/ακύρωση. Πέρα από την βοηθητική οθόνη που αναφέραμε προηγουμένως για την προβολή της ποιότητας, υποστηρίζει 6 LED ένδειξης λειτουργίας. Τα LED αυτά ενημερώνουν για τη λειτουργία, την επιλογή πόλωσης, το κλείδωμα σε δορυφόρο και την κατάσταση φόρτισης. Για την προστασία από πτώσεις διαθέτει ελαστικό προστατευτικό περίβλημα, απαραίτητο για ένα όργανο ταράτσας.

Μετρήσεις και Sat Finder

Η βασική λειτουργία του οργάνου είναι η εύρεση δορυφόρου από την επιλογή Find Satellite. Κατά τη λειτουργία αυτή προβάλει με μεγάλες ενδείξεις την ισχύ σε dBμV και την ποιότητα S/N και το BER του σήματος. Παράλληλα, σε δύο μπάρες προβάλλεται η ισχύς και η ποιότητα, ενώ δεν απουσιάζει ο ηχητικός βόμβος που αυξομειώνεται ανάλογα τη λήψη. Η απόκριση όλων των ενδείξεων είναι άμεση και ταχύτατη κατά τον συντονισμό της κεραίας. Από την ίδια οθόνη, ο τεχνικός μπορεί να επιλέξει τον δορυφόρο εύρεσης και τον transponder.

Επιπλέον δυνατότητες

Από το κεντρικό μενού ο τεχνικός μπορεί εύκολα να παραμετροποιήσει τους δορυφόρους λήψης και τους transponders, προσαρμόζοντας το όργανο στις δικές του ανάγκες. Χρήσιμο επίσης, είναι το μενού Calculate Angle που προβάλει τη γωνία ανύψωσης και το αζιμούθιο για τον κάθε δορυφόρο, ανάλογα την περιοχή.

 

INFO
  • Tronix
  • τηλ: 23170-03685
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | site: www.tronix.gr

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

IB-MS303-T

Η αγορά σήμερα

04-06-2019

IB-MS303-T

Η επιτραπέζια βάση IB-MS303-T είναι μία εξαιρετικά εργονομική και μοντέρνα βάση στήριξης, για την τοποθέτηση μιας οθόνης υπολογιστή στο γραφείο σας. Διαθέτει 4 συνολικά αρθρώσεις με ελευθερία κίνησης, οι οποίες σας επιτρέπουν να έχετε ανά πάσα στιγμή την οθόνη σας στην επιθυμητή θέση. Χάρη στο clamp στήριξης που διαθέτει, μπορείτε...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.