18/06/2014

Xtrend ET10000

Ο νέος βασιλιάς των δεκτών enigma2 Linux

Γράφτηκε από: Παναγιώτης Μαλακούδης
H Xtrend παρουσιάζει το κορυφαίο μοντέλο της νέας σειράς δορυφορικών δεκτών, τον ET10000. Ένας HD PVR δέκτης με υποστήριξη τεσσάρων plug and play tuner, τον ταχύτατο νέο διπύρηνο επεξεργαστή BCM7425 της Broadcom στα 1300MHz, HDMI 1.4, αναλύσεις 1080p50 και 1080p60 και δύο (!) Ethernet θύρες...

H Xtrend παρουσιάζει το κορυφαίο μοντέλο της νέας σειράς δορυφορικών δεκτών, τον ET10000. Ένας HD PVR δέκτης με υποστήριξη τεσσάρων plug and play tuner, τον ταχύτατο νέο διπύρηνο επεξεργαστή BCM7425 της Broadcom στα 1300MHz, HDMI 1.4, αναλύσεις 1080p50 και 1080p60 και δύο (!) Ethernet θύρες, μία Gigabit και μία 100Mbps. Ο ET10000 είναι ο πρώτος και μοναδικός μέχρι σήμερα δέκτης με είσοδο HDMI. Με υποστήριξη εσωτερικού 3,5 ή 2,5 ιντσών SATA δίσκου, συμβατότητα με HbbTV εφαρμογές και περιήγηση στο διαδίκτυο μέσω του Opera Web Browser, αποτελεί τον κορυφαίο σήμερα enigma2 δορυφορικό δέκτη.

Ο ET10000 είναι ο ακριβότερος και πιο πλήρως εξοπλισμένος δορυφορικός δέκτης της Xtrend από τη νέα σειρά μοντέλων της εταιρείας. Έρχεται με τον πολύ ισχυρό επεξεργαστή της Broadcom, τον BCM7425, ο οποίος είναι παρόμοιος σε ισχύ (αλλά ελαφρά καλύτερος σε δυνατότητες) με τον BCM7424 που συναντήσαμε στον VU+ Duo2. Ο επεξεργαστής αυτός φέρνει πολλές νέες δυνατότητες, όπως υποστήριξη 1080p50 και 1080p60 με δυνατότητα upscale των απλής ευκρίνειας εκπομπών σε αυτές τις αναλύσεις αλλά και HDMI 1.4 . Ο ΕΤ10000 ενσωματώνει δύο κάρτες δικτύου. Η μία είναι απλή 100Mbps, ενώ η δεύτερη που αναφέρεται από την Xtrend ως VLAN, είναι Gigabit. Ο ET10000 υποστηρίζει PVR δυνατότητες με χρήση εσωτερικού SATA δίσκου αλλά και εξωτερικού eSATA ή USB δίσκου. Έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει τέσσερα (4) plug and play tuners με οποιοδήποτε συνδυασμό από DVB-S2/DVB-T2/DVB-C. Το μοντέλο που είχαμε για δοκιμή, συνοδευόταν από τρία δορυφορικά DVB-S2 tuner και ένα DVB-T2/C. Ο Xtrend ET10000 έχει δυνατότητα πλοήγησης στο διαδίκτυο μέσω του Opera Web Browser, αλλά και συμβατότητα με HbbTV εφαρμογές. Έχει δύο HD αποκωδικοποιητές video και έτσι υποστηρίζει PiP και PaP δύο HD καναλιών. Ο Xtrend ET10000 έχει δυνατότητα απεικόνισης OSD κατά την προβολή 3D προγραμμάτων (3D OSD display), υποστηρίζοντας τόσο το συνηθισμένο side-by-side φορμά όσο και το top-bottom.

To υλικό

Ο Xtrend ET10000 ενσωματώνει τον νέο επεξεργαστή BCM7425 στα 1300 MHz, είναι διπύρηνος και αποδίδει πάνω από 3000 DMIPS. Είναι ένας από τους πιο γρήγορους δέκτες enigma2. Είναι χαρακτηριστικό ότι το enigma2 με όλα του τα πρόσθετα και με τη λίστα καναλιών του vhannibal για όλους τους δορυφόρους από 75E ως 45W (πάνω από 10.000 κανάλια και πάνω από 15.000 αγαπημένα) φορτώνει σε μόλις έξι (6) δευτερόλεπτα. Το τμήμα αποκωδικοποίησης του BCM7425 μπορεί να αναπαράγει φορμά HD DivX 3.11/4.11/5.x/6.x/Home Theater, αν και δεν υποστηρίζει σωστά κωδικοποίηση GMC ή QPEL. Σε H.264 υποστηρίζει High Profile Level 4.1 . Το τμήμα απόπλεξης (deinterlacer) του Xtrend ET10000 υποστηρίζει vector deinterlacing, που ανεβάζει την ποιότητα αναπαραγωγής σήματος τυπικής ευκρίνειας (SD interlaced), ενώ πλέον ο scaler μπορεί να κάνει upscale περιεχόμενο απλής ευκρίνειας σε 1080p50 (ή 1080p60 αν πρόκειται για NTSC). Σε ότι αφορά τον ήχο, ο Xtrend ET10000 υποστηρίζει την αποκωδικοποίηση φορμά ήχου AAC+, AAC-HE, Dolby Digital Plus και DTS. Το DTS downmix (μετατροπή δηλαδή του πολυκάναλου DTS ήχου σε στρεοφωνικού PCM για την αναπαραγωγή του στην τηλεόραση) υποστηρίζεται από τον ίδιο τον επεξεργαστή BCM7425 και δε χρειάζεται κάποιο επιπλέον πρόσθετο για να ενεργοποιηθεί. O Xtrend ET10000 έρχεται με 2GB RAM από την οποία είναι διαθέσιμη στο λειτουργικό 1300 MB – τα υπόλοιπα χρησιμοποιούνται από τους video decoders. Ο δέκτης έχει 1 GB flash από την οποία είναι διαθέσιμη στο λειτουργικό 910 ΜΒ, ενώ αφήνει ελεύθερα 850 ΜΒ για την εγκατάσταση πρόσθετων.

Ο Xtrend ET10000 έρχεται σε σχετικά μεγάλο κουτί, διαστάσεων 380 × 60 × 240 mm, χρώματος μαύρου. Πρόκειται για αντίστοιχο μεγέθους και στυλ κουτί που έχουμε συναντήσει και στα προηγούμενα μεγάλα μοντέλα της Xtrend, όπως ET8000, ET9000, 9200 και 9500. Το τροφοδοτικό του δέκτη βρίσκεται στο εσωτερικό του κουτιού, χωρίς να συνοδεύεται από κάποιο ανεμιστήρα. Το τηλεχειριστήριο του δέκτη είναι ίδιο με αυτό του ET8000 που είδαμε τον προηγούμενο μήνα. Αν και μεγάλο και βολικό στο χέρι, στις πρώτες μέρες χρήσης άφηνε μία μυρωδιά “λαστιχίλας”, κάτι που με το πέρασμα των ημερών εξαφανίστηκε.

Στο αριστερό τμήμα της πρόσοψης του Xtrend ET10000 βρίσκεται το graphical LCD display, ανάλυσης 128*32 εικονοστοιχείων. Στο μέσο της πρόσοψης υπάρχει ο κεντρικός διακόπτης standby. Αμέσως δεξιά από το διακόπτη και στο δεξί τμήμα της πρόσοψης υπάρχει ένα πορτάκι, που όταν το ανοίξουμε αποκαλύπτονται οι διακόπτες χρήσης του δέκτη χωρίς τηλεχειριστήριο CH±, Vol±, Menu, OK, Cancel, δύο θύρες UCAS και δύο θύρες CI. Επιπλέον πίσω από το πορτάκι υπάρχει και μία USB θύρα για εύκολη σύνδεση USB stick με πολυμεσικό περιεχόμενο. Τα UCAS του δέκτη προς το παρόν έχουν αρκετές ασυμβατότητες με τα γνωστά CAM λογισμικού, όπως το OSCAM, ενώ και τα CI παρουσιάζουν πρόβλημα αφού το μενού των CI δεν είναι προσβάσιμο.

Πηγαίνοντας στο πίσω μέρος του δέκτη, θα βρούμε ένα κεντρικό διακόπτη On/Off και την είσοδο παροχής ρεύματος. Για τη σύνδεσή του με τα οπτικοακουστικά μέσα του συστήματός σας, o είναι εξοπλισμένος με ψηφιακή θύρα HDMI 1.4, θύρα συνιστωσών (Component), μία θύρα SCART και μία αναλογική έξοδο Composite (CVBS). Για τον ήχο υπάρχει μία οπτική ψηφιακή SPDIF έξοδος και μία στερεοφωνική έξοδος RCA. Άλλη μία “πρώτη” του ET10000 είναι πως διαθέτει όχι δύο, αλλά τέσσερις θύρες USB 2.0 στο πίσω μέρος, επιτρέποντας τη σύνδεση περισσότερων περιφερειακών, όπως USB memory stick, USB Wi-Fi stick, ώστε να αποκτήσει ασύρματη πρόσβαση, USB DVB-T stick, USB σκληρού δίσκου κτλ. Για σύνδεση εξωτερικού σκληρού δίσκου ή εξωτερικού DVD είναι διαθέσιμη και μία θύρα eSATA. Πρωτοπορία και στο θέμα δικτύου, αφού για πρώτη φορά έχουμε δύο θύρες δικτύου. Η μία είναι τυπικής ταχύτητας 100Mbps, ενώ η δεύτερη που αναγράφεται ως “VLAN” είναι Gigabit και έτσι μπορεί να μεταφέρει κανείς τις εγγραφές του πάρα πολύ γρήγορα. Εμείς μετρήσαμε ταχύτητα διαμεταγωγής 550 Mbit/sec περίπου, αφού μεταφέραμε αρχείο 6,6 GB μέσα σε 98 δευτερόλεπτα. Η δοκιμή έγινε και με NFS και με CIFS, με παρόμοια απόδοση. Φυσικά η κάρτα δικτύου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για δικτυακή μετάδοση (streaming) του τηλεοπτικού προγράμματος σε H/Y ή σε έξυπνα τηλέφωνα και ταμπλέτες, για εφαρμογές οικιακού διαμοιρασμού κάρτας, για συνδέσεις με διαδικτυακές υπηρεσίες τύπου Youtube κτλ. Απουσιάζει η θύρα RS-232 που είχαμε συνηθίσει στα προηγούμενα μοντέλα της Xtrend.

Στο εσωτερικό του δέκτη διακρίνουμε τη βάση σύνδεσης σκληρού δίσκου SATA. Κάτω ακριβώς από τη βάση του δίσκου υπάρχει ένας μικρός ανεμιστήρας που βοηθά στην ψύξη του σκληρού δίσκου. Με τη χρήση εσωτερικού σκληρού δίσκου ο δέκτης αποκτά κορυφαίες δυνατότητες PVR, αφού μπορεί να εγγράψει ως και έξι (6) HD προγράμματα ταυτόχρονα, κάτι που δεν είναι εφικτό με τη χρήση εξωτερικού USB δίσκου. Δε λείπει φυσικά η δυνατότητα χρονομετατόπισης (timeshift), ενώ για όσους θέλουν να έχουν μόνιμα ενεργοποιημένη αυτή τη δυνατότητα θα πρέπει να ενεργοποιήσουν ένα από τα πρόσθετα autotimeshift ή permanent-timeshift.

Όπως ήδη αναφέραμε, ο Xtrend ET10000 υποστηρίζει τη σύνδεση τεσσάρων plug and play tuner. Αυτά μπορεί να είναι είτε DVB-S2 είτε DVB-T/C combo, με το τελευταίο να υποστηρίζει και DVB-T2. Το μοντέλο που είχαμε στη διάθεσή μας ήρθε με τρία δορυφορικά DVB-S2 tuner, Avalink 6211, και με ένα DVB-T2/C combo tuner, το TDA18273. Όλα τα δορυφορικά tuner έχουν έξοδο loop. Η ευαισθησία των δορυφορικών tuner είναι πολύ καλή. Σε οριακές λήψεις στο κεραιοσύστημα της δοκιμής απέδωσε σε αντίστοιχα επίπεδα με τους προηγούμενους δέκτες της Xtrend, ενώ δοκιμάστηκε σε πολύ χαμηλά και πολύ ψηλά symbol rates χωρίς κανένα πρόβλημα. Σε όλες τις συχνότητες το tuner έδειξε γρήγορο χρόνο λοκαρίσματος με συνέπεια τη γρήγορη εναλλαγή καναλιών. Η συμβατότητά του με το DiSEqC 1.2 gbox positioner (και actuator) του συστήματός μας ήταν άψογη. Το ίδιο άψογη ήταν και η συμβατότητά του με τις εντολές DiSEqC 1.1, αλλά και με το συνδυασμό DiSEqC 1.0 + 1.1 (ένα Spaun 1.0 DiSEqC ακολουθούμενο από ένα EMP Centauri 16:1 DiSEqC 1.1) που έχουμε στην εγκατάστασή μας. Το DVB-T2/C combo tuner δοκιμάστηκε φυσικά μόνο σαν DVB-T, αφού δεν έχουμε στη χώρα μας εκπομπές DVB-C ή DVB-T2. Σαν DVB-T tuner επέδειξε πολύ καλή ευαισθησία, κατεβάζοντας όλα τα ψηφιακά κανάλια στο χώρο της δοκιμής, ακόμα και με εσωτερική κεραία.

Η ποιότητα απεικόνισης του Xtrend ET10000 είναι πολύ καλή. Σε κανάλια απλής ευκρίνειας, ο vector deinterlacer βελτιώνει αρκετά την ποιότητα εικόνας, ενώ στα κανάλια υψηλής ευκρίνειας η εικόνα είναι κορυφαία. Ο scaler πλέον μπορεί να κάνει upscale σε 1080p50 ή 1080p60, ενώ συνολικά η εικόνα φαίνεται ελαφρώς καλύτερη από την προηγούμενη γενιά δεκτών της Xtrend. Φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πρόσθετο Auto-Resolution, ώστε ο δέκτης να στέλνει πάντα τη φυσική ανάλυση και να αναλαμβάνει το upscaling/deinterlacing το προβολικό σας σύστημα.

Λογισμικό

Ο Xtrend ET10000 έρχεται με το επίσημο λογισμικό που περιλαμβάνει τους οδηγούς, τον Linux πυρήνα και το enigma2 με όλα τα υποστηρικτικά αρχεία του (python κτλ). Το επίσημο λογισμικό της Xtrend δεν είναι άλλο από μία κομμένη έκδοση του πολύ γνωστού OpenPLI, από το οποίο απουσιάζει η σύνδεση με το διακομιστή πρόσθετων της OpenPLI. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μη συμπεριλαμβάνονται στο επίσημο λογισμικό πολλά από τα ενδιαφέροντα πρόσθετα αλλά και εξομοιωτές CAM για τη χρήση των UCAS. Εμείς αντικαταστήσαμε το επίσημο λογισμικό με την τελευταία έκδοση του OpenPLI για τον Xtrend ET10000. Η αναβάθμιση του λογισμικού γίνεται πολύ εύκολα, με τη χρήση ενός USB stick φορμαρισμένο σε FAT32, το οποίο εισάγουμε στην μπροστινή θύρα USB, ενώ ο δέκτης είναι κλειστός. Τα αρχεία του λογισμικού τα τοποθετούμε στο φάκελο et10000 μέσα στο USB stick και αφού ανοίξουμε το δέκτη, εμφανίζεται μήνυμα στο graphical LCD display που μας προτρέπει να πατήσουμε το πλήκτρο OK. Εφόσον το πατήσουμε ξεκινά αυτόματα η αναβάθμιση. Η διαδικασία δεν κρατά περισσότερο από 2-3 λεπτά. Ο Xtrend ET10000 έχει υποστήριξη για τον πλέον πρόσφατο Linux kernel, τον 3.13.8, και έτσι είναι συμβατός με μία μεγάλη γκάμα από συσκευές USB Wi-Fi, USB DVB-T κτλ, αλλά και πολύ γρήγορη απόδοση της flash λόγω του νέου συστήματος αρχείων UBIFS.

Περιήγηση στο διαδίκτυο - HbbTV

Ο Xtrend ET10000 ενσωματώνει τον Opera Web Browser και έτσι έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί για την περιήγηση στο διαδύκτιο. O Opera είναι το defacto standard σε embedded συσκευές και ο Xtrend ET10000 ενσωματώνει την τελευταία του έκδοση, ενώ υποστηρίζει και web εφαρμογές ειδικά διαμορφωμένες για την τηλεόραση, πιο γνωστές ως HbbTV. Ο web browser μπορεί να ελεγχθεί και από το τηλεχειριστήριο, αλλά για πιο άνετη περιήγηση προτείνεται η χρήση κάποιου ασύρματου πληκτρολογίου. Ο πυρήνας 3.13.8 υποστηρίζει αρκετά ασύρματα USB HID πληκτρολόγια. Στο OpenPLI 4 πρέπει να εγκαταστήσετε το πρόσθετο enigma2-plugin-extensions-newxtrend-hbbtv.

Υποστήριξη USB DVB-T

Εκτός από τη δυνατότητα σύνδεσης τεσσάρων εσωτερικών tuner, ο Xtrend ET10000 υποστηρίζει το vtuner interface και έτσι μπορεί να χρησιμοποιήσει εξωτερικά USB DVB-T stick. Οι αυξημένες μάλιστα USB πόρτες του επιτρέπουν την ευκολότερη σύνδεση περισσότερων USB tuner. Προσθέσαμε στο δέκτη το Crypto Redi PC100 USB DVB-T stick με siano chipset. Αφού εγκαταστήσαμε από τα πρόσθετα τους οδηγούς μέσω του πακέτου enigma2-plugin-drivers-dvb-usb-siano και επανεκκινήσαμε το δέκτη, το tuner αναγνωρίστηκε. Μπορέσαμε και λάβαμε όλα τα ψηφιακά κανάλια των ΝΕΡΙΤ, Digea και Digital Union που εκπέμπουν στην περιοχή χωρίς κανένα πρόβλημα και με πλήρη επταήμερο ηλεκτρονικό οδηγό προγράμματος (EPG).

PiP/PaP

Όπως αναφέραμε, ο επεξεργαστής του Xtrend ET10000 υποστηρίζει δύο HD αποκωδικοποιητές video και έτσι ενεργοποιείται η υποστήριξη PiP (Picture in Picture) του enigma2. Σε αντίθεση με τα προηγούμενα της Xtrend, όπου ο δεύτερος αποκωδικοποιητής υποστήριζε μόνο αναλύσεις απλής ευκρίνειας (SD), στον ET10000 έχουμε και τους δύο αποκωδικοποιητές να υποστηρίζουν HD αναλύσεις και έτσι μπορούμε να κάνουμε PiP με οποιονδήποτε συνδυασμό SD και HD καναλιών. Picture and Picture (PaP), δηλαδή απεικόνιση δύο προγραμμάτων χωρίζοντας την οθόνη στη μέση, δεν υποστηρίζει επίσημα το enigma2, αλλά μπορούμε να το έχουμε μέσω του πρόσθετου splitscreen. Στον ET10000 επανέρχεται και η λειτουργία external PiP που είχαμε πρωτοδεί στον ΕΤ9000, αλλά δε δούλεψε ποτέ απολύτως σωστά. Στο external PiP, η έξοδος SCART του δέκτη δείχνει άλλο κανάλι από αυτό που βλέπουμε στο HDMI out. Η δυνατότητα υποστηρίζεται εγγενώς από το τελευταίο OpenPLi και λειτουργεί άψογα.

3D OSD display – HDMI CEC

Ο Xtrend ET10000 υποστηρίζει τη δυνατότητα απεικόνισης των μενού του δέκτη (OSD) κατά τη λειτουργία του σε 3D mode. Το πρόσθετο OSD 3D setup επιτρέπει τη ρύθμιση του OSD είτε σε ρυθμό side-by-side, είτε στο μη χρησιμοποιούμενο ως τώρα σε δορυφορικές μεταδόσεις top-bottom. Υπάρχει και μία επιλογή auto που όμως δε φάνηκε να κάνει κάτι στη δοκιμή μας με την 3D τηλεόραση Panasonic TX-L47ET5E. Ο δέκτης υποστηρίζει και το πρωτόκολλο HDMI CEC για την αμφίδρομη επικοινωνία με τηλεοράσεις που το υποστηρίζουν. Έτσι, όταν ενεργοποιούμε το OSD 3D mode, ο δέκτης μπορεί να επικοινωνεί με την 3D τηλεόρασή μας, ώστε να αλλάζει τη λειτουργία της αυτόματα.

HDMI είσοδος και transcoding

Η είσοδος HDMI και οι δυνατότητες transcoding, δηλαδή της επανασυμπίεσης του σήματος σε χαμηλότερο bitrate για την εύκολη μετάδοσή τους μέσω ευρυζωνικής σύνδεσης είναι ίσως οι πιο σημαντικές δυνατότητες του ET10000 που τον κάνουν να ξεχωρίζουν από τον ανταγωνισμό. Ο δέκτης σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά που δίνει ο κατασκευαστής, θα μπορεί να υποστηρίξει δύο ταυτόχρονα transcoding, ενώ θα μπορεί να κάνει transcoding και εγγραφή και από τη θύρα HDMI in. Δυστυχώς και οι δύο αυτές δυνατότητες δε λειτουργούν τη χρονική στιγμή που έγινε η δοκιμή και αναμένεται να ενεργοποιηθούν με ενημέρωση οδηγών στο προσεχές μέλλον. Προς το παρόν η είσοδος HDMI χρησιμοποιείται μόνο σαν pass through, και μάλιστα χωρίς τη δυνατότητα σύνδεσης συσκευής με προστασία HDCP.

Media player

Το τμήμα αναπαραγωγής πολυμεσικών αρχείων είναι πολύ καλό. Ο δέκτης μπορεί να αναπαράγει αρχεία MKV με H.264/AVC περιεχόμενο, ακόμα και 1080p60, χωρίς να ζορίζεται καθόλου. Δοκιμάσαμε MKV με video αυτούσιο από Bluray στα 40Mbit χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Ο Xtrend ET10000 μπορεί να αναπαράγει AVI αρχεία με περιεχόμενο DVIX/XVID, όμως δεν υποστηρίζει GMC και QPEL, όπως άλλωστε τα περισσότερα SoC (System on Chip). Μπορεί να απαπαράγει MP3 και ήχο από AAC, AC3, MPG, ΑΑC+, AAC-HE και Dolby Digital Plus (DD+). Μπορεί να αναπαράγει DVD, αν συνδεθεί εξωτερικό DVD-ROM σε USB ή eSATA, ενώ χάρη στην ταχύτατη Gigabit Εthernet είναι εύκολο να αναπαράγει αρχεία κατευθείαν από τους σκληρούς δίσκους Η/Υ στο δίκτυο. Υποστηρίζει δυνατότητα για DTS passthrough μέσω της εξόδου SPDIF, αλλά και DTS downmix. Με τη χρήση του πρόσθετου auto-resolution ο δέκτης υποστηρίζει [email protected], που απαιτείται για την ομαλή αναπαραγωγή των HD αρχείων MKV. Υποστηρίζει ελληνικούς υπότιτλους, αν αυτοί είναι σε κωδικοσελίδα UTF8.

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ
CPU: Broadcom BCM7425, dual core, 1300MHz
RAM: DDRAM 2GB (1300 ΜΒ διαθέσιμη στο λειτουργικό)
Flash: 1 GB (910 MB διαθέσιμη στο λειτουργικό)
Λογισμικό: Linux (enigma 2 επίσημο λογισμικό)
Λήψη: DVB-S/DVB-S2/DVB-T/DVB-T2/DVB-C/MPEG-2/MPEG-4/AVC H.264/VC-1/XVID/DIVX/AAC-HE/DD+/DTS
PVR: Υποστήριξη εσωτερικού δίσκου SATA 2,5 ή 3,5 ιντσών, εξωτερικού δίσκου USB ή eSATA
Αποκρυπτογράφηση: 2 θύρες έξυπνων καρτών (UCAS), 2 CI
Πρόσοψη: Διακόπτης Standby, graphical LCD display 128*32 εικονοστοιχείων, διακόπτες Vol+/-, Ch+/-, Menu, OK, Cancel
Συνδέσεις: 3xIF SAT (in), 3xIF SAT (loop), 1xIF TER IN, 1xIF TER (loop), 1xSPDIF, 1xHDMI, 1xSCART, 1xComponent, 1xCVBS (Composite), 1xRCA, 2xEthernet, 1xUSB (μπροστά), 4xUSB (πίσω), 1xeSATA
Διαστάσεις:  380 × 60 × 240 χιλιοστά (Π x Υ x Β)
Τιμή: 549€ (με 2 DVB-S2 tuner) + 59€ για DVB-T2 tuner ή 49€ DVB-S2 tuner
INFO
  • Tronix
  • τηλ: 23170-03685
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | site: www.tronix.gr

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.