18/06/2014

ANGA COM 2014

Ρεκόρ επισκεψιμότητας

Γράφτηκε από: Αργύρης Νομικός
Στον εκθεσιακό κέντρο Koeln Messe της Κολωνίας και στο διάστημα 20-22 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η διεθνής έκθεση ANGACOM, η οποία αποτελεί την σημαντικότερη ευρωπαϊκή διοργάνωση του χώρου μας. Ούτε πολλά νέα προϊόντα, ούτε νέες τάσεις, ούτε και κάποιες ιδιαίτερες καινοτομίες είχε η φετινή έκθεση ANGA COM...

Στον εκθεσιακό κέντρο Koeln Messe της Κολωνίας και στο διάστημα 20-22 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η διεθνής έκθεση ANGACOM, η οποία αποτελεί την σημαντικότερη ευρωπαϊκή διοργάνωση του χώρου μας.

Ούτε πολλά νέα προϊόντα, ούτε νέες τάσεις, ούτε και κάποιες ιδιαίτερες καινοτομίες είχε η φετινή έκθεση ANGA COM. Η κυριότερη διαφορά από τις 2-3 τελευταίες χρονιές είναι η επισκεψημότητα, η οποία ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Χιλιάδες κόσμος από την γερμανική και παγκόσμια αγορά κατέκλισαν τους διαδρόμους της έκθεσης, δείχνοντας ότι τουλάχιστον η γερμανική αγορά έχει ανακάμψει πλήρως από την οικονομική κρίση.

Τρεις ελληνικές εταιρίες έβγαλαν για άλλη μια φορά τη χώρα μας ασπροπρόσωπη, αφού ανέλαβαν να μας εκπροσωπήσουν στην διεθνή έκθεση. Ο λόγος για την εταιρία ΒΙΟΚΑΛ, την εταιρία LEMCO και την εταιρία HELLENIC CABLES, που έδειξαν ότι η χώρα μας μπορεί να σταθεί ανάμεσα στους μεγαλύτερους παίκτες της διεθνούς σκηνής. Και μάλιστα από τις κατ’ ιδίαν συζητήσεις που είχα με τις εταιρίες ΒΙΟΚΑΛ και LEMCO δεν έκρυψαν την ικανοποίησή τους για το μεγάλο ενδιαφέρον των διεθνών επισκεπτών για τα ελληνικά προϊόντα.

Όσο αφορά την υπόλοιπη έκθεση οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι δεν είναι πλέον trend, αλλά η ροή των πραγμάτων. Η IPTV μέσω των γρήγορων γραμμών internet που υπάρχουν ήδη στην Ευρώπη, έχει μπει ήδη για τα καλά στην ζωή των δυτικο-ευρωπαίων και όπως είναι λογικό αποτέλεσε το επίκεντρο της έκθεσης. Οι δορυφορικοί δέκτες είναι πλέον εμφανώς περιορισμένοι και όσοι από αυτούς υπάρχουν, τονίζουν έντονα την ένδειξη Hybrid που σημαίνει και λήψη IPTV.

Η Ultra HD είναι σίγουρα το επόμενο trend και μέσα από την έκθεση από την UHDTV της Samsung, είδαμε και τον πρώτο δέκτη UHDTV από την Kaon, ενώ παρουσιάστηκαν και οι δοκιμαστικές εκπομπές UHDTV στο περίπτερο της Hispasat. Τέλος ιδιαίτερη ανάπτυξη έχει η οπτική ίνα και στην ουσία δεν υπάρχει πλέον σοβαρή εταιρία που να μην έχει οπτικά προϊόντα στη γκάμα της.

Μπορεί βέβαια οι χώρες της Κεντρικής Ευρώπης να δείχνουν εκτός κρίσης, δεν συμβαίνει όμως από ότι φαίνεται το ίδιο και με τους καλούς μας φίλους από την Ισπανία. Ikusi, Fagor, Engel, Alcad έλαμψαν διά της απουσίας τους και όπως επίμονα μου ζήτησε να γράψω ο καλός μου φίλος Alberto Lopez από την Televes, «η Televes ήταν η μόνη ισπανική εταιρία κεραίας, που κατέβηκε στην έκθεση».

Κάτι τέτοιο βέβαια επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό το κατά πόσο η έκθεση είναι international, καθώς η έλλειψη των ισπανικών εταιριών, σημαίνει ταυτόχρονα και μείωση των προϊόντων και λύσεων για λήψεις DVB-T, switch off και LTE, τα οποία αναμένονται να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη χώρα μας, στα επόμενα χρόνια.

Η επόμενη έκθεση ANGACOM θα διεξαχθεί στις 9-11 Ιουνίου 2015, στον ίδιο χώρο.

 

Τα Highlights της έκθεσης
Η παρουσίαση των καλύτερων νέων προϊόντων της έκθεσης που ακολουθεί γίνεται αλφαβητικά

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.