24/09/2014

Συγυρίστε την εγκατάστασή σας

Γράφτηκε από: Παράσχος Θεοδοσιάδης και Κώστας Ζιάκανος της εταιρίας MSG
Πολλές φορές έχει τύχει να επισκεφτούμε εγκαταστάσεις που χαρακτηρίζονται από προχειρότητα στην τακτοποίηση υλικών. Καλώδια χύμα, και διακόπτες που κρέμονται, σίγουρα δεν είναι ότι καλύτερο για την εικόνα που δίνουμε στον τελικό πελάτη. Εκτός από την εικόνα που δίνει προς τα έξω, μια πρόχειρη εγκατάσταση δημιουργεί και αρκετά προβλήματα. Τα πιο συνηθισμένα από...

Πολλές φορές έχει τύχει να επισκεφτούμε εγκαταστάσεις που χαρακτηρίζονται από προχειρότητα στην τακτοποίηση υλικών. Καλώδια χύμα, και διακόπτες που κρέμονται, σίγουρα δεν είναι ότι καλύτερο για την εικόνα που δίνουμε στον τελικό πελάτη.

Εκτός από την εικόνα που δίνει προς τα έξω, μια πρόχειρη εγκατάσταση δημιουργεί και αρκετά προβλήματα. Τα πιο συνηθισμένα από αυτά είναι η δυσκολία απομόνωσης και αντιμετώπισης ενός τεχνικού προβλήματος, καθώς και η δυσκολία επέκτασης της.

Μπορεί στην αγορά όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα, ο τεχνικός – εγκαταστάτης να πιέζεται για να δώσει καλύτερη τιμή, θα πρέπει όμως να έχει υπόψη του ότι το τελικό αποτέλεσμα της δουλειάς του αναδεικνύεται μόνο όταν η εγκατάσταση που θα παραδώσει θα είναι περιποιημένη.

Σε αυτό το άρθρο θα σας δείξουμε φωτογραφίες από ασυγύριστες εγκαταστάσεις και πώς φαίνονται μετά από μια σχετική περιποίησή τους

1-2. Ενισχυτές, διακλαδωτές και καλώδια, όπως ήταν πριν (αριστερά) και όπως θα έπρεπε να είναι κανονικά (δεξιά)

3. Περαιτέρω βελτίωση της προηγούμενης εγκατάστασης, εσωκλείοντας όλα τα υλικά σε ένα ηλεκτρολογικό κουτί.

4. Απεριποίητη εγκατάσταση για κεντρική διανομή επίγειου τηλεοπτικού σήματος. Πρόκειται για μια κλασική εικόνα που συναντάμε στις πολυκατοικίες

5. στην περίπτωση αυτή μπορούμε να τοποθετήσουμε ένα ηλεκτρολογικό κουτί…

6-7. …μέσα στο οποίο θα βάλουμε όλα τα υλικά, ώστε να είναι περιποιημένα.

8-9. Τακτοποίηση καλωδίων σε γραφείο.

10-11. Τακτοποίηση καλωδίων σε ιατρείο.

Τα οφέλη που μπορούμε να έχουμε από μια τέτοια εγκατάσταση είναι πολλά. Εκτός από το αισθητικό κομμάτι που βλέπει και αντιλαμβάνεται ο πελάτης, το πιο βασικό όφελος είναι η προφύλαξη των υλικών που χρησιμοποιούμε από σκόνη, υγρασία, κατοικίδια, κτλ. Όπως καταλαβαίνεται η προφύλαξη των υλικών, επιμηκύνει τον χρόνο ζωής τους και άρα μειώνουμε την πιθανότητα εμφάνισης βλαβών, που μπορεί να δημιουργηθούν από εκούσια τραβήγματα καλωδίων (π.χ. από την καθαρίστρια). Δεν υπάρχει κίνδυνος βλάβης ή προβλήματος κατά τον καθαρισμό του χώρου και αν τυχόν απαιτηθούν επόμενες επισκέψεις από τον τεχνικό, η όλη διαδικασία εύρεσης και επιδιόρθωσης τυχόν προβλήματος θα είναι ευκολότερη και γρηγορότερη.

Τεύχος 73

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.