16/12/2015

EVO EZTV LAN

Δορυφορικός δέκτης και IP Media Box

Γράφτηκε από: Παύλος Κερασίδης
Μονάχα ένα πλήκτρο αρκεί για να μεταμορφωθεί ο EZTV LAN από δορυφορικός δέκτης σε IP Mutlimedia Box! Παρά το πολύ μικρό του μέγεθος, ο δέκτης ενσωματώνει πληθώρα χαρακτηριστικών που αξιοποιούνται σε μεγάλο βαθμό από το πλούσιο λογισμικό του. Κατά βάση είναι δορυφορικός...

Μονάχα ένα πλήκτρο αρκεί για να μεταμορφωθεί ο EZTV LAN από δορυφορικός δέκτης σε IP Mutlimedia Box! Παρά το πολύ μικρό του μέγεθος, ο δέκτης ενσωματώνει πληθώρα χαρακτηριστικών που αξιοποιούνται σε μεγάλο βαθμό από το πλούσιο λογισμικό του. Κατά βάση είναι δορυφορικός δέκτης με υποστήριξη smartcard για αποκρυπτογραφημένα κανάλια. Μέσα όμως από αφιερωμένο μενού για την εκμετάλλευση της θύρας Ethernet μπορεί να μετατραπεί σε ικανότατο IPTV STB και παιχνιδομηχανή Native32! Το μέγεθός του είναι ιδανικό για τοποθέτηση πίσω από την τηλεόραση και για τον τηλεχειρισμό, όπως και την ένδειξη λειτουργίας, αφού συνοδεύεται από προέκταση display καιIR. Σημαντική είναι η υποστήριξη 2 θυρών USB για σύνδεση εξωτερικού μέσου ή/και USB Wi-Fi stick.

Ο EVO EZTV LAN είναι ένας δορυφορικός δέκτης με προηγμένες δυνατότητες IP και αφιερωμένο μενού στη δικτυακή λειτουργία. Μετά την εκκίνηση βρισκόμαστε μπροστά στο μενού ενός σύγχρονου δορυφορικού HD δέκτη, με δυνατότητα αποκρυπτογράφησης καναλιών, μέσω θύρας smartcard. Πατώντας όμως το «μαγικό» πλήκτρο L/M, που εύκολα θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο, το μενού αλλάζει τελείως και εμφανίζονται μονάχα επιλογές που σχετίζονται με τη θύρα Ethernet, όπως και την αναπαραγωγή αρχείων multimedia. Στο IPTV Multimedia μενού του δέκτη συναντάμε υποστήριξη Web TV, YouTube, IPTV, πρωτόκολλο DLNA για streaming σε συμβατές συσκευές, όπως και παιχνίδια Native 32.

Μικρός σε μέγεθος – Πλούσιος σε χαρακτηριστικά

Το μικρό κουτί του EVO EZTV LAN είναι γεμάτο συνδέσεις (εικόνα 1). Για την σύνδεση με την τηλεόραση διαθέτει θύρα υψηλής ανάλυσης HDMI και αναλογική A/V μέσω mini-jack. Για σύνδεση εξωτερικών μέσων ή/και USB Wi-Fi stick είναι εξοπλισμένος με δύο θύρες USB 2.0. Φυσικά, δεν λείπει η θύρα RJ-45 για ενσύρματο Ethernet. Στη συσκευασία του περιλαμβάνεται καλώδιο μικρού μήκους HDMI, αλλά και προέκταση display/IR (εικόνα 2). Έτσι, η τοποθέτηση του δέκτη πίσω από την τηλεόραση σε κρυφό σημείο μπορεί να γίνει άμεσα, αμέσως μετά το άνοιγμα του κουτιού. Την υποδοχή για κάρτα smartcard τη συναντάμε στο κάτω μέρος του δέκτη και καταλαμβάνει τον ελάχιστο δυνατό χώρο.

Δορυφορικός δέκτης

Για τις υπηρεσίες αποκωδικοποίησης, ο EVO διαθέτει tuner DVB-S2 και μπορεί να αποθηκεύσει 5.000 κανάλια στις μνήμες του. Η κατηγοριοποίηση των προγραμμάτων μπορεί να γίνει σε έως 8 λίστες αγαπημένων. Κατά τη δοκιμή μας χρησιμοποιήσαμε εξοπλισμό DiSEqC 1.1 και ο δέκτης συνεργάστηκε άμεσα. Για την προβολή καναλιών εμφανίζει μονή καρτέλα με αρκετές δυνατότητες κατηγοριοποίησης. Πολύ αποδοτική είναι η λειτουργία PVR του δέκτη, με το timeshift και την εγγραφή να μπορούν να ενεργοποιηθούν απευθείας μετά την εισαγωγή ενός δίσκου USB (εικόνα 3).

Αλλαγή λογισμικού

Προτού προχωρήσουμε στην παρουσίαση των δυνατοτήτων IP του δέκτη να αναφέρουμε ότι το μενού του γίνεται πιο πλούσιο σε αρκετά σημεία μέσω της αναβάθμισής του με το ανεπίσημο λογισμικό που είναι διαθέσιμο στο διαδίκτυο. Η αλλαγή του λογισμικού είναι απλούστατη μέσω του USB stick. Τις αναβαθμίσεις για τον δέκτη μπορούμε να βρούμε στο δικτυακό τόπο www.sat-support.tv.

IP Media Box

Πατώντας το πλήκτρο L/M στην οθόνη εμφανίζεται ένα τελείως διαφορετικό μενού και ο δέκτης γίνεται IPTV Media Player (εικόνα 4). Στο κεντρικό υπομενού “Network” συναντάμε πληθώρα δικτυακών εφαρμογών (εικόνα 5) όπως YouTube και Google Maps, ενώ ο χρήστης μπορεί χειροκίνητα να εισάγει λίστες m3u με δικτυακά κανάλια από USB ή άμεσα μέσω URL. Στο ίδιο υπομενού συναντάμε το πρωτόκολλο DLNA με υποστήριξη DMP, DMR και DMS για streaming προγραμμάτων ή media από ή προς τον δέκτη, με άλλες συσκευές συμβατές με DLNA. Μια ακόμα επιλογή του πολύ πλούσιου υπομενού “Network” είναι η Native 32, όπου μέσα από μια τεράστια λίστα ο χρήστης μπορεί να κατεβάσει οποιοδήποτε από τα «κλασικά» παιχνίδια που αγαπήσαμε (εικόνα 6). Στη συνέχεια τα παιχνίδια είναι διαθέσιμα στην επιλογή Games. Οι υπόλοιπες επιλογές του Media Player μενού αφορούν την αναπαραγωγή αρχείων multimedia από εξωτερικό δίσκο USB. Κατά τη δοκιμή μας ο δέκτης έπαιξε πληθώρα αρχείων όπως mkv, avi, mp4, αλλά δεν κατάφερε να αναπαράγει ήχο DTS, όπως και να προβάλει σωστά εξωτερικούς ελληνικούς υπότιτλους srt.

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ
Tuner: DVB-S2
Αποκρυπτογράφηση: Υποδοχή Smartcard
Θέσεις Μνήμης: 5.000 κανάλια, 8 Λίστες αγαπημένων
ΘύρεςA/V: HDMI, CVBS & Stereo audio (miniJack).
Ethernet: RJ-45 ή USB Wi-Fi (προαιρετικά)
USB: 2x
Επέκταση IR: Ναι (με display)

INFO
  • AstraSat
  • Κ. Καραμανλή 35, Ιωνία Θεσσαλονίκης
  • τηλ: 2310-784232 | fax: 2310-782251
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | site: www.astrasat.gr

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.