24/02/2016

Technicolor DSI 810HYB

O νέος υβριδικός δέκτης του ΟΤΕ TV με ενσωματωμένο σκληρό δίσκο

Γράφτηκε από: Γιάννης Φίλιππος Δημητριάδης
Παρά την κρίση που βιώνει η χώρα εδώ και 6 χρόνια, οι συνδρομητές των ελληνικών τηλεοπτικών πακέτων αυξάνονται και πληθύνονται. Ο ανταγωνισμός των δύο πακέτων ωφέλησε την αγορά, αφού από την μια οι τιμές έπεσαν και πλέον θεωρούνται πολύ λογικές, ενώ από την άλλη οι συνδρομητές και των...

Παρά την κρίση που βιώνει η χώρα εδώ και 6 χρόνια, οι συνδρομητές των ελληνικών τηλεοπτικών πακέτων αυξάνονται και πληθύνονται. Ο ανταγωνισμός των δύο πακέτων ωφέλησε την αγορά, αφού από την μια οι τιμές έπεσαν και πλέον θεωρούνται πολύ λογικές, ενώ από την άλλη οι συνδρομητές και των δύο πακέτων αυξήθηκαν, με αυτούς του ΟΤΕ TV να υπερβαίνουν πλέον τις 450 χιλιάδες. Το παράδοξο εξηγείται αν σκεφτούμε ότι οι έλληνες περιόρισαν πολύ τις εξόδους τους, αλλά μένοντας στο σπίτι τους είχαν ανάγκη από οικιακή ψυχαγωγία, και αυτήν τα ψηφιακά πακέτα την προσφέρουν απλόχερα και σε πολύ καλή τιμή.

Έτσι, σε λιγότερα από πέντε χρόνια από το ξεκίνημα της δορυφορικής πλατφόρμας του OTE TV, φτάνουμε στον πέμπτο κατά σειράν ιδιοκτησιακό δορυφορικό δέκτη, ο οποίος φυσικά και είναι ο πιο ολοκληρωμένος, αφού παρέχει και υβριδικές υπηρεσίες διαμέσου της οικιακής ιντερνετικής γραμμής σας. Στην πράξη πρόκειται για τον ίδιο δέκτη που δόθηκε πριν δύο χρόνια περίπου (και τον οποίο σας παρουσιάσαμε), αλλά πέρα από τον σκληρό δίσκο, έχουμε πλέον και την συνδυαστική εκμετάλλευσή του με online υπηρεσίες, είτε δωρεάν, είτε με πληρωμή. Κοντολογίς βαδίζουμε στα χνάρια των μεγάλων ξένων πακέτων, καθώς για πρώτη φορά παρέχεται η πολύ χρήσιμη υπηρεσία ΟΤΕ REPLAY TV (για ένα επιλεγμένο αριθμό καναλιών και προγραμμάτων), ενώ ενεργοποιείται και η υπηρεσία VOD (ΟΤΕ CINEMA ON DEMAND), που μέχρι τώρα ήταν διαθέσιμη μόνο στους συνδρομητές ΟΤΕ TV Μέσω Ευρυζωνικής Σύνδεσης και η οποία παρέχει ένα μεγάλο αριθμό ταινιών (συμπεριλαμβανομένων πρεμιέρων) για ενοικίαση από τους συνδρομητές.

Οι συνδρομητές OTE TV έχουν και τη δυνατότητα επιλογής αποκωδικοποιητή Hybrid χωρίς σκληρό δίσκο (ΚΑΟΝ NS1110Η, ο οποίος έχει δυνατότητα σύνδεσης εξωτερικού σκληρού δίσκου. Εμείς δοκιμάσαμε τον αποκωδικοποιητή με σκληρό δίσκο.

Πρώτη επαφή

Πολυτελής και πλήρης (όπως πάντα) η συσκευασία των δεκτών του ΟΤΕ TV, αφού εκτός από το τηλεχειριστήριο, τα 2 εγχειρίδια λειτουργίας (οδηγός χρήσης – εγχειρίδιο χρήσης) και το πολυτελές διαφημιστικό φυλλάδιο που καλωσορίζει στην υπηρεσία τους νέους συνδρομητές και στόχο έχει να τους διευκολύνει στη χρήση της, περιλαμβάνει όλα τα καλώδια, που μπορεί να χρειαστούμε για να συνδέσουμε το δέκτη (HDMI, Scart, Ethernet). Η συνδρομητική κάρτα τοποθετείται στο δεξί πλαϊνό του δέκτη, με το τσιπάκι να κοιτάζει προς τα κάτω, ενώ στο εσωτερικό του δέκτη φιλοξενείται ένας σκληρός δίσκος 500GB.

Η πρόσοψη του δέκτη διαθέτει στο αριστερό κομμάτι την οθονούλα που δείχνει το κανάλι ή την ώρα και τις λυχνίες εγγραφής (R πράσινο) και αναμονής (Ενεργός=πράσινο, Σε αναμονή=κόκκινο, Παθητική αναμονή=πορτοκαλί). Στο κεντροδεξιό τμήμα υπάρχουν τα βασικά πλήκτρα χειρισμού (επαρκή και για πλήρη χειρισμό χωρίς τηλεκοντρόλ), ενώ το πίσω μέρος διαθέτει από αριστερά προς τα δεξιά την 2η είσοδο δορυφορικής κεραίας (Sat2 IN), την 1η (βασική) είσοδο (Sat 1 IN), ψηφιακή οπτική έξοδο ήχου, ψηφιακή ομοαξονική έξοδο ήχου, εξόδους Composite Audio L&R (όχι composite Video), έξοδο HDMI, θύρα RJ-45 (Ethernet, λειτουργική), θύρα USB (εντελώς ανενεργή και χωρίς πρόβλεψη ενεργοποίησης, καθώς υπάρχει εσωτερικός σκληρός δίσκος), είσοδο τροφοδοσίας DC 12V (αλλά όχι διακόπτη τροφοδοσίας On/Off). Πάνω από όλα αυτά βρίσκεται η μοναδική έξοδος Scart.

Το τηλεχειριστήριο είναι απολύτως όμοιο με αυτό του προηγούμενου μοντέλου ενώ όπως διαπιστώσαμε και το τροφοδοτικό είναι ακριβώς ίδιο. Σε σχέση με το πρώτο μοντέλο της εταιρείας έχουν αλλάξει λίγο την διάταξη μερικών πλήκτρων (π.χ. το πλήκτρο μενού δεν βρίσκεται στην ίδια θέση).

Ρυθμίσεις

Συνδέσαμε τον δέκτη με το LNB στον Eurobird 9A – 9East με το 60αρι πιάτο (στην δεύτερη από αριστερά είσοδο, που είναι η πρώτη), και με HDMI στην τηλεόραση. Χρειάστηκαν περίπου 2 λεπτά αναμονής μέχρι να μπουτάρει ο δέκτης και να φορτώσει τα κανάλια, που εμφανίστηκαν μόνα τους στη λίστα καναλιών, όπως και στο προηγούμενο μοντέλο, καθώς ο δέκτης αντιλήφθηκε σήμα από το σωστό δορυφόρο (η default ρύθμιση του DiSEqC είναι σε θέση A, κάτι που σημαίνει πως ο δέκτης θα πάρει έτσι κι αλλιώς σήμα, αν αυτό προέρχεται από την πρώτη θύρα ενδεχόμενου διακόπτη ή αν δεν υπάρχει καθόλου διακόπτης DiSEqC).

Συνήθως η κάρτα ενεργοποιείται μόνη της το πολύ σε 30 λεπτά, αν όμως αυτό δεν συμβεί θα πρέπει να καλέσετε το 13888 και να δώσετε τα στοιχεία της συνδρομής σας ώστε να γίνει η ενεργοποίηση. Σε κάθε περίπτωση πάντως ο οδηγός χρήσης που παρέχεται δεν είναι μόνο πολυτελέστατος αλλά και αναλυτικότατος σε ότι αφορά τις επιμέρους ρυθμίσεις του δέκτη (π.χ. κλείδωμα καναλιών-γονικός έλεγχος, λίστα αγαπημένων, διάφορες ρυθμίσεις εγκατάστασης ή χρήστη).

Διαπιστώσαμε νέα, πιο μινιμαλιστικά αλλά κατά την άποψή μας ωραιότερα μενού.

Οι λοιπές ρυθμίσεις και παραμετροποιήσεις παραμένουν οι ίδιες και βρίσκονται εύκολα στις υποεπιλογές του πλήκτρου μενού/ρυθμίσεις και η μόνη σημαντική αλλαγή αφορά την σύνδεση σε λειτουργία Hybrid, η οποία βέβαια προϋποθέτει να έχετε συνδέσει τον δέκτη με καλώδιο Ethernet στο δίκτυό σας (εγώ το κάνω μέσω ενός hub που έχω βάλει στο σαλόνι και το οποίο συνδέεται με τον router).

Για την σύνδεση σε λειτουργία hybrid απαιτείται να δηλώσετε (την πρώτη φορά και μόνο): Την ταυτότητα συνδρομητή (9ψήφιος αριθμός), τον αριθμό συνδρομητικής κάρτας (12ψήφιος) και να έχετε το τετραψήφιο PIN αρχικού χρήστη/διαχειριστή. Όλα αυτά θα σας δοθούν γραμμένα μαζί με τα χαρτιά των συμβολαίων σας στην υπηρεσία. Ο δέκτης παίρνει αυτόματα IP από το δίκτυό σας και δεν χρειάζεται να δοθεί κάποια στατική IP.

PVR

Ο εσωτερικός σκληρός δίσκος του δέκτη έχει συνολική χωρητικότητα 500 GB από τα οποία όμως είναι διαθέσιμα για εγγραφές τα 485GB, με τα υπόλοιπα 15GB να χρησιμοποιούνται σαν «προσωρινή» μνήμη για υπηρεσίες timeshift ή streaming. Αντίθετα, όταν κάνετε «λήψη» ταινίας από την υπηρεσία OTE CINEMA ON DEMAND ή προγράμματος από OTE REPLAY TV χρησιμοποιείται χώρος του κανονικού δίσκου μέχρι να γίνει η διαγραφή.

Στις αρχικές ρυθμίσεις συστήματος του δέκτη, εφόσον επιλέξετε στην ρύθμιση LNB την επιλογή 1 LNB θα σας αναδυθεί ένα ακόμη μενού που θα σας ζητεί να επιβεβαιώσετε ότι δέχεστε πως οι εγγραφές και η ταυτόχρονη παρακολούθηση άλλου καναλιού θα γίνονται μόνο από τα κανάλια της υπηρεσίας ΟΤΕ TV. Με την θετική επιβεβαίωση ενεργοποιείται ο εσωτερικός βρόγχος (ενσωματωμένο εσωτερικό splitter) του αποκωδικοποιητή και απενεργοποιείται η δευτερεύουσα δορυφορική είσοδος Sat 2 IN και έτσι μπορείτε να γράφετε ένα κανάλι της υπηρεσίας ενώ παρακολουθείτε ένα άλλο.

Η πιο απλή εγγραφή γίνεται πατώντας το κόκκινο πλήκτρο R (record) του τηλεκοντρόλ με το οποίο ξεκινά άμεσα η εγγραφή του προγράμματος που παρακολουθούμε, ενώ αν ξαναπατήσουμε για δεύτερη φορά το ίδιο πλήκτρο σταματά η εγγραφή που ξεκινήσαμε (αφού επιβεβαιώσουμε ότι θέλουμε να σταματήσει). Άμεσο ξεκίνημα εγγραφής γίνεται και μέσα από τον ηλεκτρονικό οδηγό προγράμματος (από το πλήκτρο EPG) από το οποίο γίνεται άλλωστε και πολύ εύκολα και ο χρονοπρογραμματισμός εγγραφών αφού επιλέξουμε μελλοντικό πρόγραμμα για εγγραφή. Σε κάθε περίπτωση πάντως μας επιτρέπεται μια δεύτερη εγγραφή καναλιού την ίδια χρονική στιγμή, ενώ εμείς μπορούμε να βλέπουμε και να γράφουμε άλλο πρόγραμμα. Αν επιλέξετε να κάνετε και τρίτη εγγραφή, ή απλά να δείτε ένα τρίτο πρόγραμμα ο δέκτης θα σας ζητήσει να σταματήσετε μία από τις δύο προηγούμενες εγγραφές για να μπορέσετε να συνεχίσετε. Σημειώνεται ότι οι πελάτες OTE TV Μέσω Ευρυζωνικής Σύνδεσης μπορούν να κάνουν μόνο μια εγγραφή ενώ μπορούν να βλέπουν διαφορετικό κανάλι την ίδια στιγμή.

PVR σε απλό αποκωδικοποιητή KAON NS1110H

Παράλληλα διατίθεται και ο απλός αποκωδικοποιητής (Zapper) ΚΑΟΝ ΝS1110Η, ο οποίος προσφέρει τη δυνατότητα σύνδεσης εξωτερικού σκληρού δίσκου. Κατά την αρχική σύνδεση του δίσκου εμφανίζεται ένα αναδυόμενο μενού που σας ρωτά αν θέλετε να γίνει διαμόρφωση του σκληρού δίσκου που έχετε συνδέσει. Η διαμόρφωση κρατά ελάχιστο χρόνο. Σε περίπτωση που χρειαστεί να διαμορφώσετε ξανά το σκληρό δίσκο, μπορείτε να αναζητήσετε το σχετικό μενού στις ρυθμίσεις συστήματος.

Ο σκληρός δίσκος πρέπει να είναι 160GB το λιγότερο και 2TB το περισσότερο, έκδοσης USB 2.0 ή νεώτερης, με παροχή DC5V, 0,5 A.
Ο σκληρός δίσκος συνδέεται στην σχετική υποδοχή USB του αποκωδικοποιητή και θα πρέπει να διαμορφωθεί (format) πριν τη χρήση του. Με τη διαμόρφωση θα διαγραφεί οποιοδήποτε περιεχόμενο έχετε ήδη αποθηκευμένο.
Μετά τη διαμόρφωση του σκληρού δίσκου το περιεχόμενο που αποθηκεύεται σε αυτόν είναι προσβάσιμο αποκλειστικά από το συγκεκριμένο αποκωδικοποιητή, ενώ σε περίπτωση που συνδέσετε έναν νέο σκληρό δίσκο το περιεχόμενο του αρχικού δίσκου δεν θα είναι πλέον προσβάσιμο.
Για να χρησιμοποιηθεί ο σκληρός δίσκος εκ των υστέρων σε άλλη συσκευή (π.χ. PC) θα πρέπει να διαμορφωθεί εκ νέου.

Σε απλό αποκωδικοποιητή μπορείτε να κάνετε μόνο μια εγγραφή και να βλέπετε το ίδιο κανάλι την ίδια στιγμή.

Το timeshift (ετεροχρονισμένη θέαση) είναι μία ευκολία που παρέχουν και πολλά PVR της αγοράς και ενεργοποιείται άμεσα όταν πατήσουμε το πλήκτρο Pause (II),ενώ παρακολουθούμε κάποιο ζωντανό πρόγραμμα, όταν π.χ. χτυπήσει το τηλέφωνο. Μόλις είμαστε πάλι ελεύθεροι, πατάμε το πλήκτρο Play και συνεχίζουμε την θέαση από το σημείο στο οποίο την αφήσαμε, ενώ ο σκληρός δίσκος συνεχίζει την εγγραφή μέχρι το τέλος του προγράμματος (μπορούμε και να επιταχύνουμε την θέαση αν θέλουμε με τα πλήκτρα forward ή να γυρίσουμε πίσω με το back forward). Επίσης, αν είμαστε συντονισμένοι σε ένα κανάλι, μπορούμε να πατήσουμε απευθείας Rewind, αν έχουμε χάσει κάποια φάση, χωρίς να χρειάζεται να πατήσει πιο πριν pause.

Επίσης, υπάρχει και ειδική λειτουργία για την αυτόματη εγγραφή όλων των επεισοδίων του ιδίου κύκλου μιας σειράς που παρακολουθείτε. Για τον σκοπό αυτό πατάτε το πράσινο πλήκτρο στον ηλεκτρονικό οδηγό και επιλέγετε Εγγραφή Σειράς.

Ο νέος δέκτης Hybrid με σκληρό δίσκο προσφέρεται στους συνδρομητές του ΟΤΕ TV με πρόσθετο κόστος μίσθωσης 3 ευρώ τον μήνα (παλιά ήταν 4, για τον δέκτη PVR αλλά μειώθηκε) επιπρόσθετα της συνδρομής που έχετε επιλέξει. Αν πάψετε να είστε συνδρομητής, θα πρέπει να επιστρέψετε τον δέκτη (άλλωστε με συνδρομητική κάρτα στην οποία έχει επέλθει διακοπή οι δέκτες αυτοί δεν δουλεύουν καθόλου).

Προς ενημέρωση ο απλός Hybrid αποκωδικοποιητής προσφέρεται για Δωρεάν χρήση με υποχρέωση επιστροφής ομοίως.

Online υπηρεσίες

Οι νέες υπηρεσίες είναι προσβάσιμες είτε από τις υποεπιλογές του πλήκτρου Menu (για την υπηρεσία ΟΤΕ REPLAY TV), είτε από το ειδικό πλήκτρο VOD (για την υπηρεσία ΟΤΕ CINEMA ON DEMAND). Να τονίσουμε ότι δεν είναι απαραίτητο να έχετε ίντερνετ του ΟΤΕ για να έχετε τις Online υπηρεσίες σε δορυφορικό δέκτη.

Βρήκαμε την υπηρεσία ΟΤΕ REPLAY TV πολύ χρήσιμη και ενδιαφέρουσα, παρότι δεν καλύπτει όλα τα κανάλια (καλύπτει ωστόσο αυτά που συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον π.χ. Μεγάλα Ελληνικά, OTE SPORT κ.ά.), ενώ και προς τα πίσω φτάνει μέχρι 2 μέρες (48 ώρες), όταν κάποια ξένα πακέτα φτάνουν μέχρι 7 μέρες πίσω… αλλά εδώ είμαστε στην αρχή, οπότε ας μη γινόμαστε πλεονέκτες! Η πλοήγηση ανάμεσα στα κανάλια που καλύπτονται γίνεται με τα δεξί και αριστερό πλήκτρο, ενώ το ψάξιμο στο κάθε κανάλι με τα πλήκτρα πάνω-κάτω. Παρότι δεν διαθέτω κάποια εκπληκτική σύνδεση internet, όσα παλαιότερα προγράμματα δοκίμασα έπαιξαν άψογα και χωρίς να καταλαβαίνω ότι ερχόντουσαν από το internet με streaming. Στο βίντεο που θα επιλέξετε να δείτε σας δίνεται η δυνατότητα fast forward / back rewind με ταχύτητα μέχρι 24Χ, αλλά και η πιο απλή δυνατότητα να πάτε 10 ολόκληρα λεπτά μπροστά ή πίσω, επιλέγοντας έτσι να δείτε π.χ. μία φάση ή ένα γκολ από ένα ματς κυπέλλου ή κάποιο πρόγραμμα που αφήσατε στη μέση. Αν το πρόγραμμα ήταν ποιότητας HD πάντως, στο replay θα το δείτε σε ποιότητα SD, ενώ σε ένα πρόγραμμα μόνο μας έβγαλε το μήνυμα ότι η ταχύτητα της σύνδεσης δεν επαρκεί και μας προέτρεψε να το κατεβάσουμε στον σκληρό δίσκο (λήψη). Επιπλέον, οι συνδρομητές OTE TV Μέσω Ευρυζωνικής Σύνδεσης με γραμμή ΟΤΕ VDSL που βλέπουν HD κανάλια μπορούν να δουν ΟΤΕ REPLAY TV σε HD. Τα κανάλια που υποστηρίζουν Replay TV είναι: ΕΡΤ1, ΕΡΤ2, ΕΡΤ HD, MEGA, ANT1, ALPHA, STAR, ΣΚΑΪ, OTE HISTORY, OTE CINEMA 1HD, OTE CINEMA 4HD, Village Cinema HD, Sundance Channel HD, FOX Life, FOX, ΟΤΕ SPORT HD 1-8, Edge Sport HD, Viasat History, Travel Channel HD, Disney Channel, Disney XD, Disney Junior, Nickelodeon HD, MTV Europe, Μακεδονία TV, ενώ σταδιακά θα προστεθούν και άλλα.

Η υπηρεσία ΟΤΕ CINEMA ON DEMAND είναι όπως είπαμε ίδια με αυτήν που ήταν ήδη διαθέσιμη στους συνδρομητές OTE TV Μέσω Ευρυζωνικής Σύνδεσης και παρέχει ένα πολύ μεγάλο αριθμό ταινιών σε διάφορες τιμές που ξεκινούν από 1,49 ευρώ, για την θέαση των οποίων έχετε στη διάθεσή σας 48 ώρες (στη συνέχεια διαγράφονται αυτόματα από τον σκληρό σας δίσκο στην περίπτωση που έχετε επιλέξει προσωρινή λήψη). Υπάρχουν επίσης και προσφορές (για κάποια πακέτα συναφών ταινιών). Η χρέωση της αγορασμένης ταινίας γίνεται αυτόματα στον επόμενο λογαριασμό σας. Οι ταινίες ποιότητας SD στοιχίζουν συνήθως 2.49 ευρώ, ενώ οι HD 3.49 ευρώ. Νοικιάσαμε μία ταινία ποιότητας SD, την οποία είδαμε το βράδυ χωρίς πρόβλημα και με την κλασσική δυνατότητα μπρος-πίσω και παύσης. Για την ενοικίαση θα σας ζητηθεί απλά το τετραψήφιο PIN του συνδρομητή. Αν θέλετε μπορείτε και να κοινοποιήσετε στα κοινωνικά δίκτυα (facebook-twitter) ότι βλέπετε μια συγκεκριμένη ταινία.

Οι συνδρομητές έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν διαφορετικά προφίλ Χρηστών για όλα τα μέλη της οικογένειας και να ορίσουν τα κανάλια και το είδος των προγραμμάτων στα οποία θα έχουν πρόσβαση καθώς και να θέσουν για κάθε Χρήστη ανώτατο όριο ενοικιάσεων για ταινίες OTE CINEMA ON DEMAND.

Τέλος θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι πελάτες που έχουν αποκτήσει την υπηρεσία ΟΤΕ ΤV GO, έχουν τη δυνατότητα κοινής διαχείρισης των ρυθμίσεων τους στις δύο υπηρεσίες (π.χ. κοινό PIN, κοινή λίστα Αγαπημένων Καναλιών), καθώς και τη δυνατότητα ενοικίασης μιας ταινίας στον αποκωδικοποιητή τους και συνέχιση της προβολής της, εφόσον διατίθεται, στο tablet ή στο κινητό τους.

Τεχνικά

Η συνδρομητική κάρτα σε σύστημα NDS 4 είναι παντρεμένη με τον δέκτη του συνδρομητή και δεν υπάρχει τρόπος να παίξει σε δέκτη της ελεύθερης αγοράς (ούτε καν σε ίδιο δέκτη άλλου συνδρομητή), γεγονός που σημαίνει πως αν θέλετε να βλέπετε στο εξοχικό σας, θα πρέπει να μεταφέρετε δέκτη και κάρτα.

Τεχνική υποστήριξη στους συνδρομητές καθώς και οποιαδήποτε πληροφορία ή αλλαγή στο επίπεδο συνδρομής παρέχεται από το 13888.

Υπάρχει άλλος ένας υβριδικός δέκτης του πακέτου, ο KAON NS 1110H που δεν διαθέτει σκληρό δίσκο (προσθέτει ο πελάτης εξωτερικό δίσκο στην θύρα USB).

Σύντομα θα ξεκινήσει η διαδικασία αντικατάστασης των παλιών αποκωδικοποιητών OTE TV Μέσω Ευρυζωνικής Σύνδεσης (ADB/Pirelli) με νέους. Επίσης τον Μάιο αναμένεται να ξεκινήσουν αναβαθμίσεις των υφιστάμενων δεκτών των πελατών OTE TV Μέσω Δορυφόρου, ώστε να μετατραπούν σε Hybrid. Για όσους βιάζονται και θέλουν τις υπηρεσίες άμεσα μπορούν να επιστρέψουν τον παλιό δέκτη τους και να πληρώσουν ένα τέλος αλλαγής εξοπλισμού 50 ευρώ, ώστε να πάρουν τον νέο υβριδικό δέκτη (ωστόσο οι πελάτες που θα περιμένουν τη διαδικασία της αναβάθμισης, δεν θα χρειαστεί να καταβάλουν το συγκεκριμένο τέλος). Θα υπάρξει φυσικά και ενημέρωση για την διαδικασία αναβάθμισης, ενώ σημειώνεται πως οι πελάτες που έχουν αποκωδικοποιητή με σκληρό δίσκο με την αναβάθμιση θα χάσουν τις εγγραφές τους. Επίσης στα μελλοντικά σχέδια της πλατφόρμας είναι και η δυνατότητα «απομακρυσμένης εγγραφής» στον σκληρό δίσκο διαμέσου της υπηρεσίας OTE TV GO.

Η γνώμη μας

Οι εγγραφές προγραμμάτων και σειρών για μεταγενέστερη θέαση, το timeshift, οι υπηρεσίες ΟΤΕ REPLAY TV και ΟΤΕ CINEMA ON DEMAND αποτελούν σήμερα βασικές παροχές ενός συνδρομητικού πακέτου. Σημαντικό ότι μπορούν όλοι οι πελάτες OTE TV να έχουν πλέον αυτές τις υπηρεσίες. Επιπλέον bonus η ακόμη καλύτερη ποιότητα εικόνας που πήραμε βάζοντας την ανάλυση στα 1080p (ισχύει και για τον απλό PVR αυτό) και τα σαφώς πιο καλαίσθητα μενού του δέκτη. Με τον δέκτη hybrid ο ΟΤΕ TV κάνει την υπηρεσία του ακόμη πιο χρήσιμη για τους συνδρομητές του.

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ
Δορυφόρος μετάδοσης: Eurobird 9A – 9Ε

ΤΡ: 11843V, 12.149V, 12.226V, 12.265V, 12.380V, 12418V

Σύστημα κωδικοποίησης: NDS - Videoguard

Ανάλυση εικόνας: 720x576 (κανάλια SD) και 1920x1080 (1080i, κανάλια HD)
INFO
  • Ο ΟΤΕ TV πωλείται στα δίκτυο καταστημάτων COSMOTE, ΓΕΡΜΑΝΟΣ, στο www. cosmote.grκαι από το Κέντρο Εξυπηρέτησης Σταθερής και Κινητής Ομίλου ΟΤΕ 13888.

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.